dijous, 31 de març de 2011

Almenys 40 civils morts per l'OTAN, segons el Vaticà, i l'OTAN posa un "Servei d'atenció al client"

El màxim representant del Vaticà a Trípoli, Giovanni Innocenzo Martinelli, ha denunciat aquest matí la mort d'almenys 40 civils en els bombardejos diaris sobre la capital líbia de l'aviació aliada. L'OTAN ha reaccionat a aquesta denúncia anunciant l'obertura d'una investigació. El ministre gal de Defensa ha comentat que els membres de la coalició poden queixar-se de l'OTAN a un "grup de contacte" si no estan d'acord amb la forma en que l'Aliança dirigeix ​​les operacions.

L'OTAN posa un "Servei d'atenció al client"

El ministre gal de Defensa, Gerard Longuet, ha comentat que els membres de la coalició poden queixar-se de l'OTAN a un "grup de contacte" si no estan d'acord amb la forma en que l'Aliança dirigeix ​​les operacions: "Si un país membre de la coalició considera que l'OTAN dirigeix ​​l'operació d'una manera que contradiu els valors d'aquest país o la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU, pot dirigir-se al grup de contacte, un organisme d'apel·lació que treballa en temps real", va apuntar el ministre francès.

Gerard Longuet ha declarat avui que a la ciutat de Bengasi, la nova "capital" -segons la wikipedia d'EUA- a l'est de Líbia, es troben un enviat especial de França i el seu equip i que és l'única presència francesa al país magribí: "Puc confirmar que es tracta de l'única presència francesa a Líbia. En aquest país no hi ha soldats de la coalició internacional", va assegurar Longuet en una roda de premsa.

No obstant, altres fonts afirmen que ja hi ha agents de la CIA i soldats dels EUA al terreny així com del MI6 anglès, per armar il.legalment als mercenaris monàrquics libis -el que suposa una violació de l'embargament d'armes decretat per l'ONU-, i des de fa ja més de 12 dies.

El Consell de Seguretat de l'ONU va aprovar el 17 de març la resolució 1973 que permet implementar una zona d'exclusió aèria sobre Líbia com a mesura per protegir civils i impedir que l'Exèrcit libi sotmeti a bombardejos les posicions dels rebels.

Dos dies després, el 19 de març, va començar una operació militar a Líbia amb la participació dels EUA, Regne Unit, França, Canadà, Bèlgica, Itàlia, Espanya, Dinamarca i Qatar.

Avui l'OTAN ha assumit el comandament total de les operacions militars a Líbia, segons va demanar dijous la regna d'Holanda mitjançant els seus ministres d'Holanda i Bèlgica, que ja té el dubtòs rècord del país més temps sense govern.
C.A.G.

Chávez: "On són les reserves del poble de Líbia? Les potències imperials estan robant 200.000 milions $!

El president veneçolà Hugo Chávez va criticar ahir les accions de les forces imperialistes contra Líbia. "La bogeria imperial desencadenada, és el cinisme imperial desfermat, buscant el petroli", va assegurar el mandatari en roda de premsa des d'Uruguai on fa una visita oficial. Chávez va citar al seu homòleg amfitrió, José Mujica, i va dir en referència a l'atac de l'Organització del Tractat Atlàntic Nord (OTAN) contra el país norafricano, que "ara van a ajudar als pobles amb bombes (...) no es pot tolerar"."La pregunta que faig: On són les reserves internacionals del poble de Líbia? Les potències imperials estan robant 200.000.000.000 (200 miliards) de dòlars del poble libi!".

Hugo Chávez ha indicat que "els decents d'aquest món no podem tolerar un dret imperial de bombardejar i matar innocents", i recordà com Líbia, l'Iraq i l'Afganistan també pateixen les guerres dels Estats Units.

El president va referir-se a que el tema de Líbia és molt més que petroli: "I aquesta farsa que van muntar l'OTAN i companyia, perquè Líbia tenia fins desembre aproximadament 200.000 milions (200 miliards) de dòlars en reserves". "La pregunta que faig: On són les reserves internacionals del poble de Líbia? Les potències imperials estan robant 200.000.000.000 de dòlars del poble libi!".


"Crec que Gaddafi està fent el que ha de fer, resistir un bombardeig imperial.
Potser estem d'acord, o no, amb el que fa Gaddafi (...) però el fet és que res justifica que un grup de països bombardegi a un altre en nom de la pau ", va emfatitzar.

Va recordar que Veneçuela va elevar una proposta quan va començar el conflicte: que es nomenés una comissió per anar a Líbia i parlar amb les parts, conformada per representants de les Nacions Unides, la Unió Africana, la Lliga Àrab i la comunitat internacional.

"Com tu aconseguiras pau amb més bombes? És una bogeria!", va exclamar el Cap d'Estat.

Es va preguntar on són les Nacions Unides quan l'OTAN mata nens innocents a l'Afganistan o quan l'Estat d'Israel bombardeja i mata anualment a milers de nens a la franja de Gaza i territori palestí.

El mandatari va fer esment a un incident al principi de març en què helicòpters d'atac pertanyents a la coalició que EUA dirigeix ​​a l'Afganistan van matar per error el passat dimarts a nou nens mitjançant trets de projectils i metralladores quan recollien llenya per al foc pensant que eren insurgents talibans, segons van reconèixer les forces internacionals.

Els nens, d'edats compreses entre els 7 i 13 anys, van ser atacats quan estaven recollint llenya a les 11,30 hores del matí a la vall de Pech, província de Kunar, va dir Falullah Wahidi, el governador de la província.

Deixa el govern que prescriguin els delictes de 400 milionaris defraudadors amb comptes a Suïssa?

Més de la meitat dels 659 evasors fiscals amb comptes milionàries a Suïssa no han fet cas als requeriments de l'Agència Tributària i es sospita que 151 dels 293 que han acceptat presentar declaracions complementàries o extemporànies han falsejat les dades. No obstant això Hisenda no ha iniciat cap procediment penal contra ells ni ha posat les dades en mans de la Fiscalia, cosa que facilita la prescripció dels seus delictes en 60 dies.

No eren 3.000 els espanyols amb comptes milionàries a Suïssa sinó 659, segons les dades que va facilitar la setmana passada la vicepresidenta Elena Salgado als diputats del PP Boi Tomé i Ana María Madrazo. Salgado ja va advertir que es tractava de 3.000 comptes però algunes podien estar a nom d'una mateixa persona, com així va resultar. En concret, els titulars eren aquests 659. Les quantitats que atresoraven no han estat revelades amb precisió però oscil.len entre 6.000 i 10.000 milions d'euros, segons expliquen les fonts consultades.

El gran escàndol polític i empresarial que es produiria quan el juny de l'any passat un empleat del banc britànic a Suïssa HSCB va passar un llistat a la Hisenda francesa amb milers de noms de evasors i aquesta va transmetre a Espanya la llista d'espanyols amb comptes opacs , entre els quals figuraven empresaris, polítics i directius coneguts, va quedar reduït a un simple anunci. La preservació del secret és tal que el Govern ni tan sols ha facilitat la quantificació precisa dels fons detectats. Els titulars segueixen a cobert pel secret.

Mentrestant, més de la meitat dels 659 requeriments de regularització que els va enviar ràpidament l'Agència Tributària per evitar la prescripció dels impostos de la renda i el patrimoni-ja que els llistats començaven el 2005 - ni tan sols han estat atesos. En concret, 91 notificacions perquè presentessin declaracions complementàries van ser retornades. I de les 558 restants, 293 han estat ateses. Però d'aquestes, Hisenda només ha donat per bones les declaracions extemporànies de 142 titulars de comptes suïsses. Quina ha estat la quantitat satisfeta? Hisenda es nega a revelar.

En el cas de la resta 151 declaracions complementàries, els inspectors han trobat "explicacions insatisfactòries i falta de coincidència amb les dades de l'Agència Tributària", és a dir, possibles trampes, i segueixen investigant, de la mateixa manera que en la resta de 265 casos de titulars de comptes milionàries al país alpí que han passat olímpicament dels requeriments de l'Agència Tributària.

Segons els experts tributaris hi ha tres alternatives: la regularització total, la regularització parcial dels diners en funció del grau de risc que es vulgui assumir i l'acceptació de la via judicial, més arriscada, esperant que la justícia no accepti com a prova un llistat obtingut de forma presumptament il legal o irregular. De moment, segons Salgado, cap expedient s'ha portat a la Fiscalia per iniciar processos penals. I els delictes fiscals prescriuen als cinc anys. En el cas dels comptes suïsses, dins de 60 dies.

Desmuntant la bola de la revolució islandesa

En l'últim mes a través d'un article titulat "Un fantasma recorre Islàndia" s'han fet ressò molts mitjans d'una suposada revolució que ha transformat el país nòrdic per complet i de la qual, pel que sembla, la resta de mitjans han evitat informar. Com a resident a Islàndia durant l'esdeveniment d'aquests fets considero oportú fer les següents aclariments per desmentir aquestes notícies. Imatge: Deute islandès a satisfer cada any entre 2010 i 2023, com es pot apreciar, el percentatge que representa Icesave (en violeta) és només una petita part del total.

PRIMER: La banca islandesa no està nacionalitzada. Els tres grans bancs del país (que van acabar col.lapsant) van ser intervinguts, després del que Kaupthing i Glitnir es van lliurar als seus creditors (que controlen el 87% del primer) i Landsbanki està pendent de la resolució del greu conflicte del pagament del deute de Icesave als seus clients britànics i holandesos.

SEGON: El poble no és qui està redactant la nova Constitució. Islàndia va viure unes eleccions per elegir els membres d'una assemblea que té la potestat d'aconsellar als professionals del dret que van a fer-ho. Però aquesta assemblea no té cap poder més enllà del de consulta i fins i tot la seva formació s'ha vist retardada en ser declarats nuls els comicis pels quals es triava als seus membres, uns comicis en què només es va molestar a votar un terç dels islandesos.

Les raons que van portar al Tribunal Suprem islandès a prendre aquesta decisió són, entre altres, les següents:

1 .- Les paperetes estaven numerades, de manera que podria inferir-se que aquells que les manejaven tenien la possibilitat de prendre notes sobre quin ciutadà votava a quin candidat, trencant amb això el principi bàsic de privacitat.

2 .- No es permetia doblar la papereta.

3 .- Es van utilitzar caixes de cartró en comptes de les clàssiques urnes electorals el que augmenta el risc de tupinada (possibilitat de robatori, dobles fons, etc...)

TERCER: Els responsables de la crisi no estan empresonats, únicament sota investigació, ni Sigurdur Einarsson, ni Jón Asgeir Jóhannesson, ni Geir Haarde, ni David Oddsson, ni Björgólfur Thor Björgólfsson estan o han estat a la presó com a conseqüència del desastre econòmic patit en el país. Els més afectats per la justícia d'entre tots ells van ser Hreidar Sigurdsson arrestat i posat sota custòdia durant uns dies i l'ex CEO de Kaupthing (S. Einarsson) que després d'haver estat inclòs per Interpol en els seus arxius va ser detingut el matí del 9 de març de 2011 i alliberat durant la nit del mateix dia.

QUART: Si bé és cert que els islandesos s'han negat a pagar una part del deute, en concret el percentatge de Icesave que reclamen els seus creditors, el 9 d'abril se celebrarà un nou referèndum. L'última enquesta de Gallup mostra que el 63% dels electors s'inclinen per assumir el pagament.

CINQUÈ: Els islandesos segueixen fastiguejats de la seva classe política, la retallada de l'Estat del benestar no cessa i la desafecció amb els seus representants i amb el sistema ha arribat a tal nivell que en les eleccions a l'alcaldia de Reykjavík el 2010 (una institució poderosíssima en el país) es van inclinar per l'humorista Jón Gnarr del Bestiar flokkurinn (El millor partit) un home que havia fet propostes hilarants i surrealistes.

El nou alcalde va trencar mesos després les poques promeses que havia fet, entre elles no pujar els impostos ni retallar els serveis públics als ciutadans però a continuació va recordar als seus electors que en el seu programa incloïa la proposta de no respectar res del que hagués promès durant la campanya.

"Speaking candidly on the news discussion show Kastljósið, Reykjavík major Jón Gnarr said he was sorry that his party has had to go back on some of the promises they made during the campaign season last spring, but reminder viewers that his party did promise to break their promises (...) so anyone who voted for them should have known what they were getting into".

Ricard Gomà assegura que l'únic gueto de Barcelona és Pedralbes


El cap municipal d'ICV-EUiA a Barcelona i candidat a l'Alcaldia, Ricard Gomà, ha assegurat que "Pedralbes és l'únic gueto de la ciutat, en el sentit estricte de la paraula, perquè és l'única part on només viu una classe social". En aquest sentit ha defensat la posada en marxa de polítiques per diversificar el component sociològic de la població de Pedralbes ja que el percentatge dels immigrants nouvinguts a la zona "és el més baix de la ciutat".

A més, ha explicat que l'accés a les prestacions públiques dels immigrants nouvinguts "està per sota del seu pes demogràfic". Ha assegurat també que després de les eleccions del 22 de maig "la política municipal ha de canviar", i ha convidat a la resta de forces d'esquerra a repensar la manera de fer política, i a trobar punts de suport per a formar un govern progressista a la ciutat sobre noves bases.

A més, ha titllat de "molt greu" la futura llei d'habitatge del Govern perquè "desmunta alguns elements clau de garantia democràtica en la política pública d'habitatge", al eliminar el sorteig de la vivenda social per part dels ajuntaments i donar als promotors immobiliaris mateixos la potestat d'adjudicar-los a dit.

"Calatrava és el pont entre la corrupció del PP Valencià i el PP Balear"

Marina Albiol diputada d'EUPV, afirma que: "Calatrava és el pont entre la corrupció del PP Valencià i el PP Balear". "Hem estat aquest matí en Palma de Mallorca, Marga i jo amb el Candidat a la Presidència de les Illes, Manel Carmona per presentar a Palma la connexió del PP de Camps i Matas mitjançant l’arquitecte Calatrava. El PP, amb el cas Calatrava, demostra que duu l’estendard del malbaratament dels diners públics i de l’enriquiment privat a costa de les arques públiques".

Segons la diputada de Castelló de la Plana: "Les característiques de les obres de Calatrava al País Valencià són les mateixes que a Balears. En primer lloc, contractes a dit i sense publicitat, i en segon lloc projectes que probablement mai veuran la llum i pels qual l’arquitecte ja ha cobrat els seus honoraris milionaris".

“La Generalitat està posant en perill l’atenció sanitària amb el deute als proveïdors”

D'altre banda, Marina Albiol, candidata autonòmica d’EUPV i cap de llista per Castelló, ha assenyalat que "el plante dels proveïdors de subministrament sanitari és la conseqüència d’una nefasta gestió del conseller de Sanitat, qui haurà d’explicar-nos on estan els diners pressupostats per fer-se càrrec d’aquest elevat deute que està posant en la corda fluixa ni més ni menys que el material necessari per a l’atenció sanitària pública”.

Esquerra Unida ha reclamat que el Consell corregisca “d’immediat aquesta situació i pague el que li se deu als proveïdors”.

Albiol ha qualificat a més de “vergonyós que es produisquen situacions com aquestes en un servei tan vital com el sanitari. No entenem com el PP gestiona els diners, però el que sí que està clar és que hi ha per als pagaments dels grans fastos i de qüestions innecessàries, com vegem dia a dia, i no per a fer-se càrrec de deutes sobre els quals se sustenten les necessitats de la ciutadania”.

Esquerra Unida exigeix al conseller Manuel Cervera “que resolga urgentment aquest deute, i no aboque als proveïdors a suspendre el subministrament, perquè açò pot suposar el col·lapse total en l’atenció sanitària”, ha alertat.

COMFIA-CCOO convoca concentracions davant les seus de Telefònica, BBVA i Santander

Per COMFIA-CCOO els grans clients de les empreses de Consultoria i Estudis de Mercat, com Telefónica, BBVA, Santander, Banc Sabadell, etc, són coresponsables del bloqueig del Conveni sectorial. Les plantilles de les empreses del sector TIC tenen els seus salaris congelats des de 2009, a conseqüència del bloqueig del seu Conveni sectorial de consultoria i estudis de mercat. Després de 15 mesos de negociacions, la patronal AEC contínua negant-se a aplicar a les seves plantilles les pujades salarials corresponents. Tampoc consideren necessari revisar aspectes tan importants com les categories professionals, el treball per torns, les guàrdies, les despeses per desplaçament, el teletreball, etc.

L'AEC, per justificar la seva posició de bloqueig del Conveni, addueix que, malgrat els bons resultats econòmics que experimenta el sector de les TIC, hi ha molta incertesa derivada de la crísis global. Un altre dels seus arguments és que les empreses client els exigeixen que rebaixin les seves tarifes.

Com a resultat d'aquesta rebaixa de tarifes, empreses proveïdores com Indra, IBM, EVERIS, IECISA, entre altres, presents a la taula de Conveni, mantenen bloquejades les condicions laborals de centenars de treballadors.

Tractant de desbloquejar aquesta situació, COMFIA-CCOO iniciava l'any passat, concentracions davant les seus dels principals clients de les empreses integrants de l'AEC, a qui considera coresponsables del bloqueig del Conveni.


El proper divendres, 1 de març, COMFIA-CCOO es concentrarà a les 12 del migdia, davant la seu de Telefónica a Madrid, situada al carrer Gran via n º 28.

Israel amenaça amb "passos unilaterals" si l'ONU reconeix l'Estat palestí

El Govern d'Israel amenaça amb donar "passos unilaterals" en el cas que l'Assemblea General de l'ONU reconegui l'Estat palestí i, com a mostra d'això, va realitzar un nou atac contra la franja de Gaza i va deixar sense vida una persona. D'acord amb el diari israelià Haaretz, el Govern de Tel Aviv va informar als 15 membres del Consell de Seguretat de l'ONU i als països europeus que no acceptarà el reconeixement de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP) com a Estat sobirà.

El rotatiu va referir que el Govern del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va enviar una carta a 30 ambaixades israelians en la qual va advertir que "si l'ANP persisteix en els seus esforços per guanyar el reconeixement en (el període ordinari de sessions de) setembre com un Estat dins de les fronteres de 1967), Israel respondria amb una sèrie de passos unilaterals".

La publicació va afegir que el director general del Ministeri israelià de Relacions Exteriors, Rafael Barak, va enviar les missives classificades la setmana passada amb la indicació de "presentar una protesta diplomàtica al més alt nivell possible" per contrarestar aquesta eventualitat.

Encara que el Govern d'Israel van evitar donar detalls d'aquesta acció diplomàtica, autoritats de l'ANP han acusat és país de practicar "intimidació política" contra l'ONU, i buscar annexar grans blocs d'assentaments considerats il legals per la comunitat internacional.

El comandament militar israelià i fonts de la resistència palestina a la franja costanera van confirmar, per separat, una sèrie de bombardejos de l'aviació a primeres hores d'aquest dimecres contra túnels i altres objectius en aquell territori.

Segons Tel Aviv, durant l'agressió va ser destruït un túnel a la frontera sud de Gaza amb Egipte, usat habitualment pels habitants de l'enclavament per entrar aliments i altres béns deficitaris a causa del bloqueig terrestre i naval de gairebé quatre anys imposat per Israel.

L'ex ambaixador rus a Líbia opina que la revolució no té líders

L'oposició de Líbia no té líders que organitzen la revolució, ha dit avui l'ambaixador destituït de Rússia a Líbia, Vladímir Chámov, en una entrevista al diari Moskovskie Novosti: "Certes ciutats a l'est del país ara són a mans del poble. No hi ha control des de Trípoli o Bengasi. L'oposició està composta d'islamistes i altres forces, però per ara no es veu qui podria assumir el lideratge", va dir Chámov. El passat 19 de març, la cancelleria de Rússia va informar sobre la destitució de Chámov com ambassador de Rússia a Trípoli.

Alguns mitjans de premsa moscovites van comentar que la destitució es va produir després d'una suposada "carta de protesta" remeti per Chámov al president rus, Dmitri Medvédev, en la qual va criticar la postura del Kremlin pel que fa a Líbia, però el diplomàtic va refutar aquesta versió.

"M'han concedit vacances oficials. Tractaré de descansar després de tot el que ha passat", va dir Chámov respecte a la seva destitució.

França: El Front de Gauche es confirma com la segona força d'esquerres

En aquesta segona volta el Front de Gauche (Front d'Esquerra) contribueix de manera decisiva en l'amplificació del resultat de l'esquerra. En general aquests comicis suposen una derrota dels candidats de la dreta i de la majoria presidencial més concretament. El Front d'Gauche es confirma com la segona força d'esquerres, l'única que va augmentar en nombre de vots en la primera volta respecte als resultats de les eleccions regionals i ha incrementat el seu nombre de consellers generals: 118 consellers i conselleres generals a França Metropolitana que representaven lacandidatura d'unitat en aquestes eleccions han estat reelegits / es.

En tres departaments ha guanyat l'esquerra. El Front de Gauche ha contribuït a aquestes victòries. Dos consells generals ja estaven presidits per representants comunistes del Front d'Gauche. Després d'aquests comicis augmenta la seva majoria.

No hem d'oblidar-nos del que ens ensenyen els resultats de la primera volta. L'abstenció no és senyal d'un desinterès dels nostres conciutadans / es, sinó la manifestació d'un abisme cada vegada més gran entre les seves aspiracions i les respostes donades pels partits polítics en general. Molts dels nostres conciutadans / nansa han expressat d'aquesta manera el seu rebuig cap al sistema i les injustícies socials. Ens trobem davant una crisi democràtica molt profunda que deriva d'una crisi social i que ens condueix a proposar un profund canvi de la República sobre una base democràtica i social.

Els resultats del Front Nacional també expressen aquesta crisi a la seva manera, i són resultat de la política de Nicolas Sarkozy que ha frivolitzat diverses qüestions. Ara bé, no ens equivoquem: l'FN es nodreix de la debilitat dels partits tradicionals a l'hora de donar una resposta a la crisi. En veritat aspira a desviar les aspiracions de canvi dels nostres / es conciutadans / es.

Si la dreta i la seva política han estat castigades, la qüestió d'una alternativa d'esquerra creïble està sobre la taula. Només es resoldrà responent a les aspiracions de les classes populars.

Per això, reforçat per aquests resultats, el Front d'Gauche va a continuar el camí que ha iniciat. El Front d'Gauche va a dedicar tota la seva energia a mobilitzar els / les treballadors / es farts / es de les polítiques governamentals, a donar suport les seves lluites. Per això, va a multiplicar les seves accions durant les properes setmanes i mesos per crear la dinàmica política i popular que permeti que França surti de la crisi i aconseguim el canvi.

Trobat enorme jaciment de terres rares a l'est de la Xina

Geòlegs de la província oriental xinesa de Zhejiang han descobert un jaciment enorme de terres rares que compta, entre altres, amb més de 70 tones d'escandi, ha anunciat avui dimecres el departament geològic local. El dipòsit, situat al nord-oest de la província, es va trobar després de quatre anys d'estudi geològic, va indicar Yang Xiaochun, enginyer en cap de l'equip de prospecció geològica n º 1 de Zhejiang: "Es tracta de la primera vegada que trobem un jaciment de escandi de aquesta mida a Zhejiang", va assenyalar Yang.

El escandi és un dels 17 metalls de terres rares àmpliament utilitzats en la fabricació d'articles electrònics i altres productes d'alta tecnologia.

A més del escandi, els geòlegs també van trobar altres metalls preciosos i metalls no ferrosos en el mateix jaciment, com 800 tones de plata, 130.000 tones de plom i zinc, 3.000 tones de cadmi, així com estany, gali i reni.

S'estima que el valor combinat de tots els metalls trobats al jaciment supera els 70.000 milions de iuans (10.600 milions de dòlars), segons Yang.

"També és la primera vegada que es descobreix una tal varietat de metalls preciosos, metalls no fèrrics i metalls rars en un mateix dipòsit a Zhejiang", va afegir Yang.

Sonda Messenger capta les primeres fotos de la superfície de Mercuri

La sonda espacial Messenger de la NASA després de convertir-des del passat 18 de març al primer satèl lit artificial de Mercuri, va transmetre avui a la Terra les primeres imatges del planeta més petit del Sistema Solar, va informar un comunicat del lloc web de la missió: "A les 09:20 GMT del dimarts Messenger va obtenir la imatge històrica de Mercuri, primera a ser treta per un enginy espacial en l'òrbita al voltant del planeta més proper al Sol. En el transcurs de les 6 hores següents Messenger va fer 363 imatges, transferides després a la Terra", diu el comunicat.

La Messenger va obtenir les imatges mentre romania sobre el pol sud del planeta.

A la part superior de la imatge es pot distingir el cràter Debussy d'un diàmetre de 80 quilòmetres. A la part inferior es veu la regió propera al pol sud de Mercuri fins i tot la part mai abans fotografiada pels enginys espacials.

La sonda Messenger va ser llançada per la NASA rumb a Mercuri el 3 d'agost de 2004. Per estalviar el combustible, els especialistes van optar per un trajecte indirecte i una sèrie de maniobres d'assistència gravitatòria destinades a corregir el rumb de l'enginy espacial i baixar la seva velocitat.

Per avui Messenger ja ha recorregut més de 7.800 milions de quilòmetres i va donar més de 15 voltes al voltant del Sol. Mercuri és el planeta més petit i més proper al Sol del Sistema Solar.

Les dades sobre el planeta són relativament escassos. El mapa gairebé complet de Mercuri va ser compost només el 2009. Anteriorment Mercuri va ser l'únic planeta visible a ull nu que no va tenir satèl.lits artificials.

Albiol: “Fabra es burla de la justícia i la ciutadania”

La diputada i candidata d'EUPV a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, critica que Carlos Fabra està jugant amb els tribunals de justícia, “cap dels documents presentats per la defensa el passat desembre aclareix gran cosa sobre els delictes fiscals dels que està acusat, segons el recent informe pericial”, i reclama que “s'aplique la justícia sense més demores, portem ja massa anys amb aquest judici”.

A juí de la diputada, Marina Albiol, el President de la Diputació Carlos Fabra, es burla de la justícia i dels ciutadans i ciutadanes de Castelló, “considerem molt greu que desprès de set anys de procés, no haja sigut capaç de demostrar l'origen dels seus ingressos, al contrari del que va assegurar quan va presentar aquestos documents el desembre passat”.

La candidata d'EUPV a les Corts Valencianes considera preocupant que Fabra quede lliure de rendir comptes pels presumptes delictes fiscals si no prosperen els recursos presentats per la fiscalia i l'acusació popular, per haver dictaminat l'Audiència Provincial que han prescrit. “Quedarà pales que existeixen dues justícies, una pels poderosos, lleu i transigent, i una altra per a la gent normal, inflexible i dura”, assegura.

“Esquerra Unida ja va denunciar que l'únic objectiu dels nous documents presentats per la defensa de Fabra era simplement allargar el procés, i no, donar informació sobre els diners dels seus innombrables comptes bancaris”, critica Albiol. “El més greu és que Fabra, que ha jugat amb la justícia, continua sent President de la Diputació, ostentant càrrecs públics, a Castelló vivim una paròdia de la democràcia”, sentencia.

“Des d'EUPV, considerem que ja és hora que Carlos Fabra, rendisca comptes dels seus actes davant dels tribunals i la justícia pose a cadascú on es mereix, com a qualsevol altre ciutadà de les nostres comarques”, assegura la representant d'esquerres, “en aquest procés hi ha hagut massa successos fora del normal, com delictes prescrits després d'anys de retràs, i apel·lacions de l'advocacia de l'estat que no es presenten en el temps exigit”.