dimarts, 23 d’agost de 2011

DSK, lliure, i disposat a tornar a França

El jutge Michel Obus ha decidit desestimar tots els càrrecs contra Dominique Strauss-Kahn per crims sexuals com va sol.licitar ahir la fiscalia, després de les acusacions d'una empleada de l'hotel Sofitel de Nova York: "No veig arguments per denegar" la petició del fiscal, va dir el jutge. La decisió posa fi a tres mesos d'una rocambolesca novel.la judicial que va costar a Strauss-Kahn el seu lloc com a director gerent de l'FMI -ara ocupat per Christine Lagarde, exministra de Sarkozy (UMP) imputada per la Justícia francesa en un cas d'abús de poder- i el va forçar a renunciar a la presidència francesa el 2012, candidatura que François Hollande (PSF) i altres socialistes francesos ja han afirmat estar disposats a cedir-li.

L'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, queda en llibertat, després que el Tribunal de Nova York hagi decidit retirar els càrrecs d'agressió sexual en contra. Els magistrats s'han basat en la manca de credibilitat del testimoni de la demandant, la netejadora guineana Nafissatou Diallo, que l'acusava primer de violar-la i després va rectificar i el denuncià per forçar-la a una fel·lació, en un hotel novaiorquès de superluxe, el passat 14 de maig. Un cop arxivada la causa, DSK, com es coneix a Strauss-Kahn, podrà abandonar l'arrest domiciliari i sortir dels EUA.

Cayo Lara també exigeix ​​que la reforma constitucional es voti en referèndum

El coordinador federal d'IU afirma que aquesta reforma radical "atempta contra la sobirania nacional" i demostra "la definitiva unió de valors i objectius de PSOE i PP per acceptar la imposició d'interessos estranys al nostre país i renunciar a una sortida social de la crisi, ja sigui l'actual o qualsevol altra futura" i "per canviar d'arrel el model econòmic amb la complicitat de la dreta".

El coordinador federal d'Esquerra Unida, Cayo Lara, rebutja "amb rotunditat" la proposta de reforma de la Constitució per fixar un sostre de la despesa pública realitzada avui per José Luis Rodríguez Zapatero davant el Ple del Congrés i que ha estat acceptada immediatament pel líder de la dreta, Mariano Rajoy. "Reformar la Constitució per establir un sostre de dèficit implica canviar d'arrel l'actual model econòmic només per afavorir encara més els interessos del capital financer. Aquest canvi suposa la definitiva unió de valors i objectius de PSOE i PP per acceptar la imposició d'interessos estranys al nostre país i renunciar a una sortida social de la crisi, ja sigui l'actual o qualsevol altra futura", assegura.

Lara exigeix ​​que la posada en marxa o no d'aquesta transcendental reforma de la Carta Magna "sigui sotmesa a referèndum perquè siguin els ciutadans els que decideixin sobre ella directament amb el seu vot".

El màxim responsable d'IU commina al president del Govern que "aclareixi si ha rebut també una ubicació reservada i ferma de la Comissió Europea o d'alguna de les potències de la UE exigint-li l'aplicació immediata d'aquesta mesura".

"Rodríguez Zapatero -valora el coordinador federal d'IU-, no està en condicions ni legitimat en aquest temps de descompte que ell mateix i Pérez Rubalcaba han decidit que li queda com a president per hipotecar encara més el país davant dels grans interessos econòmics i els especuladors. Encara que només sigui per respecte als ciutadans hauria de deixar el teatre i les cortines de fum, i donar explicacions per la seva submissió a mesures que no ofereixen cap sortida a la crisi i sí al capital financer nacional i estranger".

"Després del control del dèficit, l'experiència demostra que la recepta per al futur, la vagi a aplicar el PP o el PSOE, es basa en la retallada i el deteriorament dels serveis socials, la liquidació del públic i l'atac a les condicions salarials i laborals dels empleats públics i el conjunt de treballadors", afegeix Lara.

El coordinador federal d'IU afegeix "resulta gairebé obscè veure com tot just minuts després que Rodríguez Zapatero fes pública la seva proposta, des de la dreta es va aclamar que ell assumís aquesta decisió pràcticament com epitafi polític i com José Bono va sortir immediatament a confirmar que encara queda temps abans del 20-N per reformar la Constitució sempre que sigui per això".

Segons la seva opinió, "mentre portem dècades d'aliança de ferro entre PSOE i PP per negar-se a canviar la Constitució, especialment per facilitar la reforma de la Llei Electoral i fer-la més justa i proporcional, és patètic veure com els socialistes i la dreta uneixen forces immediatament si es tracta de defensar els interessos dels que realment sustenten el poder econòmic".

Cayo Lara detalla amb claredat que "el dèficit sempre ha estat i ha de ser un instrument de política econòmica. No hi ha cap experiència que demostri que en una situació d'estancament de l'economia i forta atur l'estabilitat financera sigui l'única solució. Per contra, l'ús raonable del dèficit permet estimular l'economia i crear ocupació, objectiu prioritari per a Espanya. El nostre problema no és l'increment de la despesa, sinó la manca de recaptació, com a conseqüència d'una fiscalitat injusta i de l'amplitud de l'economia submergida i el frau fiscal. No tenim un deute públic elevat, sinó un greu deute extern privat".

L'exdirector de News of the World va rebre pagaments de Murdoch mentre treballava per Cameron

L'exdirector del desaparegut dominical News of The World, Andy Coulson, va rebre pagaments del grup News International després d'haver començat a treballar com a assessor de comunicacions del Partit Conservador el juliol del 2007, segons la cadena britànica BBC. Coulson, un dels detinguts per l'escàndol de les escoltes il.legals i suborns a la policia que va cometre News of The World, podria haver rebut centenars de milers de lliures del grup de Rupert Murdoch com a indemnització.

Segons la BBC, els pagaments a Coulson es van realitzar en diversos terminis fins a finals de 2007, el que significa que va mantenir un vincle financer amb News International durant diversos dels mesos en què ja treballava com a principal assessor de comunicacions del líder 'tory' i actual primer ministre, el baró David Cameron.

Membres del Govern del Partit Conservador han dit que no tenien constància llavors que Coulson rebia aquests pagaments del grup de Murdoch. La BBC indica que després que deixés el seu lloc el 26 de gener de 2007, News International es va comprometre a pagar-li el salari corresponent als seus dos anys de contracte com a director del dominical, encara que aquests diners se'ls lliuraria a terminis.

La cadena britànica també apunta que Coulson va rebre pagaments corresponents a beneficis de News International durant tres anys i va mantenir el cotxe de l'empresa.

Coulson va ser designat director de comuncaciones del Partit Conservador el 31 de maig de 2007 i el juliol d'aquest any va ocupar aquest lloc, pel que el partit 'tory' li pagava 315.000 euros anuals.

Andy Coulson va ser detingut i interrogat el passat mes de juliol i actualment es troba en llibertat sota fiança. Al gener va haver de renunciar al seu lloc de cap de premsa de Cameron pel cas de les escoltes il.legals.

IU demanarà que es sotmeti a consulta popular la reforma constitucional

El diputat d'Izquierda Unida al Congrés, Gaspar Llamazares, ha avisat aquest dimarts que "no és acceptable" que "un Parlament moribund" tramiti una reforma de la Constitució per fixar un límit de dèficit i ha avançat que la seva formació exigirà que aquesta modificació sigui sotmesa a referèndum perquè suposa "l'amputació de l'Estat de benestar. És un tema prou seriós com perquè sigui sotmès a referèndum", ha assenyalat Llamazares als passadissos del Congrés després de ser preguntat per la iniciativa llançada pel president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que ha estat ben acollida pel líder del PP, Mariano Rajoy.

Sumant els partits minoritaris no sumen el 10%

Per Llamazares, no és de rebut que unes Corts "que pràcticament tenen convocades ia les eleccions decideixin sobre una cosa tan important".

I és que, segons la seva opinió, la reforma constitucional que propugnen els dos partits majoritaris planteja una disjuntiva als ciutadans: "O Estat amb Estat de benestar o Estat en què funciona únicament la llei de la selva o la llei del mercat".

Per tot això, IU exigeix ​​que la modificació constitucional si finalment es porta a terme, hagi de sotmetre després a l'aval dels ciutadans.

La Carta Magna preveu que els canvis constitucionals que no obliguen per si mateixos a ser ratificats en referèndum es sotmetin a aquest tipus de consulta si així ho reclama un 10% dels membres del Congrés o el Senat, una xifra a la qual no arriba la suma de tots els partits minoritaris.

Rússia: "Geòrgia està preparant una intervenció il.legal massiva en el territori d'Ossètia del Sud"

Geòrgia està preparant una intervenció il.legal massiva en el territori d'Ossètia del Sud, camuflada com una marxa pacífica, el 26 d'agost, el tercer aniversari del reconeixement de la independència d'Ossètia del Sud per Rússia, segons el Ministeri d'Exteriors rus. Moscou crida a Tbilissi a abstenir d'una nova provocació: "El guió d'aquesta acció preveu un intent de penetrar il·legalment al territori d'Ossètia del Sud sota el lema del retorn dels refugiats a casa seva. Cridem encaridament a Geòrgia a no intentar fer una nova aventura a la regió. Esperem que altres membres de la comunitat internacional s'expressin de la manera corresponent sobre l'assumpte i facin arribar un clar missatge a Geòrgia", assenyala el comunicat publicat a la pàgina oficial del Ministeri de relacions Exteriors de Rússia.

El 8 d'agost de 2008 les tropes georgianes van atacar la ciutat de Tsijnval al territori d'Ossètia del Sud, assassinant centenars de civils, incloent als ciutadans russos que residien allà. El conflicte armat, que va durar cinc dies i va acabar gràcies a la intervenció de les tropes russes, va derivar en el reconeixement de la independència d'Ossètia del Sud per part de Rússia i de diverses nacions més.

El PSOE recuperarà l'impost de Patrimoni. El frau fiscal: 89.000 milions d'euros

El 2008, quan Zapatero, complint la seva promesa electoral, va suprimir l'impost de patrimoni, l'Unió Nacional de Funcionaris de Gestió d'Hisenda, el sindicat majoritari en el cos tècnic de l'Agència Tributària, es va oposar. "Zapatero i Solbes van al.legar llavors que s'havia convertit en un impost sobre les classes mitjanes i que s'havia quedat obsolet. Però no és cert. La taula de l'últim exercici de recaptació, el 2007, mostra que a penes 47.000 persones amb patrimonis superiors al milió i mig d'euros pagaven la meitat de la recaptació total per aquest impost (2.121.000)", explica el secretari general del sindicat, José María Mollinedo. "No era un impost per a les classes mitjanes perquè, a més, l'habitatge habitual i el domicili de treball en cas dels autònoms estaven exempts".

Davant dels que s'oposen a la recuperació d'aquest impost per entendre que es tracta d'una doble taxació, cobrar dues vegades pel mateix, Mollinedo respon: "Aquest argument seria vàlid si no hi hagués frau. Però hi ha un gran frau fiscal al nostre país. L'estimació de Funcas és que l'economia submergida, incloent el frau laboral, equival a un 22,8% del PIB. Això són 89.000 milions d'euros. La declaració de la renda, per exemple, el primer impost d'aquest país, són 66.000 milions. I es calcula que de cada 100 euros evadits, 66 són per impostos i 33 per quotes laborals. L'impost de patrimoni és un element de control".

Mollinedo aplaudeix ara que el Govern mediti recuperar aquest impost. "Quan el PSOE va començar a parlar de suprimir-es va encunyar una frase: 'Baixar impostos també és d'esquerres'. Sembla que ara pujar-los també és de dretes: Berlusconi i Sarkozy van a fer-ho. Curiós".

Saif l'Islam: "Era un parany. Els hem fet passar una mala estona i ara estem guanyant"
El fill de Gaddafi i home fort del règim, Saif l'Islam, ha reaparegut en públic a Trípoli per desmentir la seva detenció, que van anunciar el dia anterior els rebels, i un germà seu s'ha fugat. Mentrestant, a la capital líbia segueixen els combats a les primeres hores d'aquest dimarts, tot i que la comunitat internacional, en general, dóna per ensorrat al règim que ha llançat tres Scuds des d'ahir cap Misrata. El segon fill del dictador, de 39 anys, també s'ha dirigit a l'hotel Rixos, on s'allotja la premsa, i ha assegurat que el règim reté el control de la capital líbia: "Hem trencat l'espina dorsal dels rebels. Era un parany. Els hem fet passar una mala estona i ara estem guanyant", ha dit, segons la BBC.

La sorprenent notícia sobre Saif la van donar diversos periodistes estrangers als que van conduir passada la mitjanit davant el dirigent libi. Un dels reporters, de l'agència France Presse, va dir que van ser portats al complex residencial del dictador, on els va rebre Saif l'Islam Gaddafi, del arrest també va informar la matinada anterior la Cort Penal Internacional, que el reclama per crims contra la humanitat.

Saif a l'Islam també ha dit que el seu pare segueix a Trípoli, encara que no hi ha cap altra informació sobre el seu parador.

De moment, el Consell Nacional de Transició no ha aclarit si Saif al-Islam va ser realment detingut o ha aconseguit fugir. Pel dia, dirigents de l'òrgan de govern rebel van dir que no pensaven lliurar-lo a l'Haia i que seria jutjat a Líbia. Des del tribunal internacional tampoc ha hagut reaccions.

La BBC recull el testimoni d'un dissident libi establert al Regne Unit, Sabri Malik, que apunta una altra versió: que sí que va ser capturat però que ha estat alliberat per una facció rebel que en secret està donant suport al clan Gaddafi, és a dir que està infiltrada.

La teoria no sembla tan desgavellada si es té en compte que el bàndol rebel està molt poc cohesionat. Les divisions es van fer especialment patents fa un mes, quan va ser eliminat el seu cap militar, a qui alguns acusaven de doble joc.

Un altre fill s'escapa

La notícia sobre Saif a l'Islam se suma la fugida aquest dilluns d'un altre dels fills de Gaddafi, el primogènit Mohamed, que havia estat detingut també la nit anterior segons havia confirmat ell mateix per telèfon. L'ambaixador de Líbia als Estats Units, dels imperialistes, ha dit s'ha escapat de casa seva, on estava retingut, gràcies a l'ajuda de militars lleials al seu pare.

Mentre segueixen els combats a Trípoli, el centre va ser pres la nit de diumenge pels rebels en un fulgurant avanç. Els rebels afirmen que controlen gairebé tota la ciutat, mentre el portaveu del govern, Musa Ibrahim, ha dit que és el règim qui controla el 75 o el 80%.

La cadena Al-Arabia, citant fonts monàrquiques, ha informat que l'OTAN ha tornat a bombardejar aquesta matinada el complex de Gaddafi. Durant la jornada de dilluns, les forces fidels al dictador van defensar amb força la zona.

Por als franctiradors

La BBC ha recollit diversos testimonis de persones que han seguit escoltant trets durant la nit en diversos barris de la ciutat, encara que no s'ha informat d'enfrontaments amb armament pesat.

Probablement, els rebels dubten ara si seguir avançant per les grans avingudes arriscant-se a ser assolits per franctiradors fidels al règim, o entrar en el laberint de carrers de la ciutat, més exposats a emboscades.

La televisió estatal, que els rebels van dir haver-ne pres el control, segueix sense emetre.

Tres míssils Scud cap Misrata


Mentrestant, han informat de l'arribada de reforços per via marítima procedents de Misrata i de la detenció d'una columna de combatents i "mercenaris" del règim procedents de Sirte, feu de Gaddafi.

A més, l'OTAN ha informat que el règim va llançar ahir des d'aquesta ciutat tres míssils Scud cap Misrata.

En les últimes hores també s'han produït enfrontaments a Al Aziziye (a 50 quilòmetres al sud de Trípoli) i a Al Joms, a mig camí entre la capital i Misrata. Més a l'est, els soldats fidels a Gaddafi s'han replegat des del front de Brega cap Sirte, segons la mateixa font.

Com fer foc amb gel? Observin bé: Mai se sap si caldrà per sobreviure!


Com fer foc amb gel? Observin i gravin!

Gaddafi podria preparar un parany als rebels?


La cadena RT es pregunta si mentre els rebels estan celebrant l'èxit de la seva operació a Trípoli, les tropes governamentals encara podrien atacar d'improvís. És l'opinió de l'activista Franklin Lamb, ferit per un franctirador de Gaddafi: "He advertit un comboi de 22 vehicles militars de les forces governamentals, tots plens de soldats, i han establert un punt de control", assegura Lamb i suposa que el Govern podria estar preparant un parany per als rebels: els permet celebrar a la plaça Verda per després contraatacar sobtadament.

No obstant això, les fonts monàrquiques comuniquen que les tropes lleials a Gaddafi s'estan rendint i passen a les forces de l'oposició, que ja ha anunciat que planeja traslladar el seu govern de Bengasi a Tripoli.

Algunes fonts han parlat de mercenaris "rebels" morts per la població de Trípoli.

Per la seva banda, el secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, ha declarat que l'aliança continua la seva operació i controla la zona d'exclusió aèria sobre Líbia. Fonts rebels a més asseguren que les forces de l'Aliança es preparen per atacar la residència de Gaddafi. Els oficials de l'OTAN han anunciat que ja van prendre el control de la televisió estatal del país.

Mentre dos fills del coronel van ser arrestats en l'assalt de Trípoli, un altre, Khamis Gaddafi, podria haver dirigit les seves tropes a la capital en suport al règim del seu pare, segons informa la cadena Al-Arabia. Un tercer, Mohamed, el gran, ha fugit amb la seva família de la seva presó pels rebels, ajudat per un comando d'elit de les forces lleials líbies.

Actualment es desconeix el parador del líder libi però els analistes consideren que encara no ha abandonat el país. Les autoritats de la República de Sud-àfrica també desmenteixen l'enviament d'avions per evacuar Gaddafi.