dijous, 12 d’abril de 2012

Argentina expropiarà YPF malgrat les amenaces del PP

El Govern argentí, que presideix Cristina Fernández de Kirchner, ha presentat un projecte de llei al Parlament declarant "d'utilitat pública" més del 50% de les accions de la petroliera YPF, controlada per l'espanyola Repsol, informa la premsa local. El projecte consta de 62 articles i estableix: "Declarar d'utilitat pública i subjectes a expropiació el 50,11% de les accions 'classe D' de l'empresa YPF SA". A més, Argentina reclama a Repsol major inversió des de fa mesos i se li prohibeix exportar i importar hidrocarburs. Foto: Enrique Eskenazi, vicepresident de Repsol YPF.

La iniciativa oficial estableix que l'Estat s'apropiarà de les accions de l'empresa distribuïdes així: 100.145.077 "pertanyents a Pertersen Energia SA i les seves societats afiliades" i 96.558.291 "accions pertanyents o controlades per Repsol YPF SA en forma directa o indirecta".

"De la Recuperació del Control de YPF"

El Poder Executiu planeja "expropiar" més de la meitat d'accions d'YPF i per això buscarà "finançament" per abonar el valor que, seria acordat amb les empreses privades actualment propietàries d'aquestes accions.

Així ho estableix l'article 4 del projecte de llei enviat al Congrés, que es titula: "De la Recuperació del Control d'YPF". L'Estat argentí "procurarà acordar amb els titulars de les accions subjectes a expropiació, respecte del valor que rebran per aquestes, així com la forma en què se'ls pagarà aquest valor, procurant en aquest sentit, obtenir finançament", diu el projecte en el qual s'indica que "l'avaluació dels actius a expropiar ha d'efectuar pel Tribunal de Taxacions de la Nació, amb la col·laboració de la Secretaria d'Energia, que a aquest efecte actuarà en qualitat d'oficina tècnica".

El PP amenaça (amb la guerra?) a l'Argentina per defensar el negoci dels seus lladres

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme del PP, José Manuel Soria -la fotocòpia ampliada d'Aznar-, ha advertit al Govern argentí, sense citar-lo, que qualsevol "gest d'hostilitat" contra els interessos de les empreses espanyoles -Repsol YPF dels seus socis, endollats i família- serà interpretat "com un gest d'hostilitat cap a Espanya i porta amb si conseqüències".

Es prohibeix exportar i importar hidrocarburs a Repsol


A les amenaces de nacionalització s'ha sumat en les últimes hores una multa contra la companyia i el bloqueig de les seves operacions. En concret, se li prohibeix exportar i importar hidrocarburs.

La AFIP (Administració Federal d'Ingressos Públics) justifica la seva decisió en la presumpta falta de pagament d'impostos que estima en vuit milions de dòlars. La deute l'atribueix, a «una diferència per dret d'exportació de gas». Segons informa l'agència oficial Telam, l'empresa va deixar que vencés el termini de deu dies que tenia per regularitzar la seva situació amb el fisc argentí. La sanció només quedarà en suspens quan Ypf faci front al deute tributari. En total, 300 empreses seran sancionades per aquest motiu.

La mesura s'interpreta com un pas més en el procés d'assetjament que porta endavant l'Executiu que presideix Cristina Fernández de Kirchner. La presidenta d'Argentina ha posat a la llista negra a Ypf per no realitzar les inversions que requereix el seu Govern. La setmana passada Antoni Brufau va intentar, sense èxit, ser rebut per la vídua de Néstor Kirchner. L'empresari, fins fa uns mesos, tenia les portes de la Casa Rosada obertes de bat a bat.

En guerra amb les províncies

En sintonia amb el Govern nacional, els de les províncies petrolieres van emetre un dur informe on acusen la petroliera hispà argentina de ser «el principal responsable global» (sic) de la producció d'hidrocarburs. La companyia va respondre amb una sèrie d'anuncis a la premsa on donava compte detallat de les seves inversions.

Alguns governadors com Juan Manuel Urtubey (Salta, nord d'Argentina) va advertir, «estan platejades les exigències, si no es compleixen es revocaran les concessions». Els governadors exigeixen que l'empresa destini més fons a l'explotació de pous petroliers. Fonts de Ypf lamenten la situació i atribueixen l'embat a «la fugida de divises» que pateix el país. «La qüestió de fons és econòmica» però «volen que nosaltres paguem la factura. La pregunta que ens fem és, Quant ens costarà?».

Apareix un nou niu de diner negre de Urdangarín a Suïssa

Feia algun temps que no transcendien nous detalls dels tripijocs financers d'Iñaki Urdangarín, però després d'uns dies de descans, el jutge José Castro, que instrueix el Cas Nóos, han descobert un altre dipòsit bancari controlat per Urdangarín amb la intenció d'ocultar a Hisenda les comisioanes percebudes pels seus treballs d'intermediació. El Duc de Palma-Arena hauria ocultat si més altres 150.000 euros més en un compte Suïssa mitjançant un altre testaferro.

El jutge Castro i el fiscal Anticorrupció, Pedro Horrach, han descobert aquest inèdit dipòsit bancari controlat per Urdangarín amb la intenció d'ocultar a Hisenda les comissions percebudes pels seus treballs d'intermediació i s'ha decretat el secret de les actuacions després de trobar amb aquest nou compte mentre investigava el rastre d'una altra, també a Suïssa, que el gendre del Rei va utilitzar per a percebre 375.000 euros per mediar en un projecte per "transvasaments de rius" a Jordània.

Per tot això, Castro i la policia judicial haurien posat en marxa la petició d'una comissió rogatòria per bloquejar aquest dipòsit bancari i així recollir informació sobre totes les operacions realitzades pel gendríssim.

Calderón destaca l'enfortiment de les relacions amb Cuba

El mandatari mexicà, Felipe Calderón, va assegurar avui que les relacions bilaterals amb l'illa 'van ser consolidades'. Cuba i Mèxic van signar convenis de cooperació en matèria de salut, educació i energia en la seva primera visita oficial a Cuba, destacant els acords en matèria de salut, educació i energia, així com el gran entesa amb el seu parell antillà Raúl Castro.

Abans de seguir el seu camí rumb a Haití, el mandatari mexicà va destacar "que van ser dos extraordinaris dies" en què va ressaltar "la bona entesa entre Cuba i Mèxic, ja que hem renovat aquesta relació, que era un objectiu de la voluntat compartida entre aquests dos països germans", va explicar.

En declaracions a la premsa a l'aeroport internacional José Martí, on va ser acomiadat pel vicecanceller Rogelio Serra, Calderón ha precisat que a més dels convenis en educació i salut, es va subscriure una carta d'intenció perquè Petrolis Mexicans (Pemex) explori a la zona econòmica exclusiva de Cuba.

"Cuba i Mèxic hem emprès una renovada etapa en la nostra relació gràcies a una voluntat compartida d'estendre nous ponts d'entesa i cooperació", va dir a la terminal aèria.

Calderón va agrair el "suport i felicitació a Cuba per formar la troica que dirigeix ​​La Comunitat d'Estats Llatinoamericans i caribenys, (CELAC), al costat de Xile i Veneçuela.

Faig vots perquè la CELAC ens apropi a tots on prevalguin els principis de justícia, llibertat democràcia i el respecte ple dels drets humans per a tots els nascuts en aquests països".

També va explicar breument els acords en les matèries econòmica, energètica, salut, esportiva i cultural.

El president mexicà Felipe Calderón va prendre rumb a Haití, segona parada en la seva visita per Amèrica Central i que conclourà aquest cap de setmana a la localitat colombiana de Cartagena d'Índies (nord-oest) per participar en la VI Cimera de les Amèriques.

Juan Manuel Santos: "Aquesta ha de ser l'última Cimera que se celebri sense Cuba"


El president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, ha assegurat que la Cimera de les Amèriques que es desenvolupa a Cartagena, "ha de ser l'última que se celebri sense Cuba".

Joan Tardà: 'Ens veten perquè som independentistes'

El PP ha tornat a vetar avui al congrés espanyol que un diputat d'ERC entri a la comissió de secrets oficials de la cambra. Joan Tardà no ha disposat dels vots suficients (s'ha quedat amb 139) perquè el PP hi ha votat contra. Tardà ha fet un discurs, enutjat, en què ha dit que els vetaven simplement perquè són independentistes, i ha fet una crida als portaveus dels grups que havien dit que li donarien suport perquè sortissin a defensar-lo (vídeo). 'L'Espanya intolerant pren cos amb vostès', ha dit Tardà als diputats del Partit Popular.

Els populars, amb la majoria absoluta, tenien la clau de la votació. No volen ERC a la comissió perquè entenen que està 'al servei d'Amaiur', i avui han dit que no hi havia pas vap vet.

Fa un parell de mesos el PP ja va tombar la proposta d'Alfred Bosch perquè entrés a la comissió. El grup mixt, format per ERC, Amaiur, la Unió del Poble Navarrès (UPN), Coalició Canària (CC) i més, va proposar llavors Joan Tardà.

El portaveu del PP, Alfonso Alonso, ha dit i repetit que no tenia cap mena d'incovenient a deixar que el ple del congrés tornés a votar, però que la posició del seu partit no havia canviat gens i no admetria la proposta de Tardà. Els populars no volen Esquerra Republicana a la comissió perquè veuen amb mals ulls que tinguin accés a informació reservada tant els republicans com Amaiur. No amaguen la seva preferència per algun altre membre del Grup Mixt, com ara Carlos Salvador (UPN) o Ana Oramas (CC).

La posició del PSOE és diferent, però insuficient, atesa la majoria àmplia que cal per a poder tirar endavant la proposta. La portaveu del grup socialista al congrés, Soraya Rodríguez, que ja va votar en favor d'Alfred Bosch el 23 de febrer, ha assegurat que faria costat a Joan Tardà.

Alfred Bosch, en aquest apunt del seu bloc, es demanava per què volien vetar-lo a la comissió de secrets oficials. Deia: 'Què s’oculta darrere els temors del PP? Quin és el problema? Què ha canviat, quins són els misteris que s’intenten ocultar, què ha aparegut que no sigui accessible a un diputat tan respectable com qualsevol altre, que representa 256.000 vots –els quals tenen el mateix dret que qualsevol altre votant? Per què no puc accedir a la transparència i a la informació institucional? Què és el que jo no puc saber? Què s'amaga als meus votants i al públic en general? Això sí que és un secret.'

PP i CiU tomben les cinc esmenes contra la reforma laboral

194 vots, fruit del frau electoral espanyol i la tupinada latifundista, davant 138 de l'oposició al complet, ja que en la votació de les cinc esmenes a la totalitat contra la reforma laboral no hi ha hagut abstencions. La coalició nazicatólica PP-CiU ha tombat les esmenes del PSOE, IU-ICV-EUiA-CHA, UPyD, ERC i BNG, que han pretès sense èxit que la reforma laboral sortís del Congrés i tornés al Govern perquè fes un nou text.

Ara només queda la possibilitat de modificar alguns aspectes de la llei a través d'esmenes el termini de presentació acaba el proper 16 d'abril. A últims de maig, la llei estarà definitivament aprovada després d'haver passat pel Senat.

Tots els grups s'afanyen a inundar d'esmenes la llei encara que, d'entrada, només CiU té possibilitats de moure la mà al grup popular. No hi haurà canvis per descomptat en el terreny de les indemnitzacions per acomiadament, tot i que el soci del PP sí pretén que es suavitzi la possibilitat de l'acomiadament objectiu per absentisme "per evitar situacions injustes", segons el diputat Carles Campuzano.

El debat va reviure el fort enfrontament entre el PP i l'esquerra parlamentària, a més de amb UPyD per variar.

Amb aquesta reforma no es crearan llocs de treball sinó que rescindir contractes serà molt senzill amb la mera voluntat de l'empresari en tenir un poder gairebé omnímode, com abans de la legalització dels sindicats al segle XIX.

"El debilitament dels drets dels treballadors i de la negociació col·lectiva no crearà ocupació com tampoc es pot imputar a l'actual legislació la destrucció de llocs de treball". Amb aquesta tesi la portaveu socialista, Soraya Rodríguez, va arrodonir la seva intervenció, a més de considerar inconstitucionals alguns dels articles de la reforma, com també sostenen altres grups parlamentaris i els sindicats.

Tant l'esmena del PSOE com la de la resta dels grups ofereix un model alternatiu que comprèn des facilitats per accedir a crèdits a la recuperació de la negociació col · lectiva, com fa la dels socialistes.

Els esmenants van intentar sense èxit que es recuperés el "acord històric entre empresaris i sindicats" pel qual es va arribar a un pacte de moderació de rendes just dies abans que el PP enganyés al elctorado amb la seva campanya de miracles electoral i que ha desaparegut amb la nova legislació. Encara que els cinc portaveus contraris a la llei del Govern van defensar aspectes molt diferents, sí van posar èmfasi en el cost de l'acomiadament, el que no comparteix el diputat de CiU Carles Campuzano per a qui aquests plantejaments de l'esquerra, que vinculen la protecció del treballador a un just cost de l'acomiadament, "estan fora d'aquest temps". Les prebendes i lladronicis dels diputats en sous i dietes no li semblen a CiU "fora d'aquest temps"...

El portaveu de L'Esquerra Plural, Joan Coscubiera (ICV-EUiA) ressalta que aquesta "contrareforma laboral" es tradueix ja en rebaixes salarials i "amenaces" contínues de les empreses. Coscubiela ha portat a la Cambra els ecos de la vaga general del 29 de març en què, segons ell, "els treballadors es van oposar al debilitament dels convenis col·lectius ia donar tot el poder als empresaris".

En termes molt més durs s'ha expressat el diputat d'ERC Joan Tardà per a qui amb aquesta legislació laboral Espanya pot aspirar a ser "el paradigma de productivitat a preu de plat d'arròs". El diputat republicà va deixar a la tribuna unes preguntes inquietants: "Com va a tirar endavant un país quan els seus treballadors surten de casa cada matí i no saben si els baixaran el sou, l'horari i condicions de treball?".

Un atac en tot regla als drets dels treballadors, és el resum que de la llei fa la diputada del BNG Olaia Fernández, el grup també va presentar esmena a la totalitat, així com Rosa Díez d'UPyD, en la esmena figura la unificació de contractes amb indemnitzacions progressives. Aquesta opció persegueix mitigar la temporalitat i precarietat laboral.

Ana Oramas, de Coalició Canària, i Uxue Barkos, de Geroa Bai, també s'oposen a la llei com s'aprecia en les seves esmenes parcials. El mateix farà el PNB amb més de 70 esmenes anunciades pel diputat Emilio Olabarría, que aspira a moure l'ànim de la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez: "Espero que el tronc al qual vostè es refereix sigui estret". Al ludia el diputat basc a l'afirmació de la ministra que els aspectes "troncals" de la llei no es tocaran.

Llamazares: "Rajoy no té legitimitat per adoptar mesures que no va presentar en campanya"

El diputat d'IU al Congrés, Gaspar Llamazares, ha advertit al president del Govern, Mariano Rajoy, que no té legitimitat perquè està "adoptant mesures que no va presentar en campanya electoral" i que va dir que no faria. Així ho ha assegurat després de ser preguntat per la legitimitat dels vots que va dir Rajoy tenir per "fer el que cal fer". Llamazares, que és metge, ha insistit que la nova retallada en la despesa sanitària anunciat pel cap de l'Executiu provocarà "més morts i més malalties", com mostren informes sanitaris.

Per Llamazares, les retallades del Govern "no només no solucionen el problema -de la crisi del deute- sinó que el accentuen". Les mesures només traslladen a la ciutadania que "a Espanya s'aposta per complir amb el criteri del dèficit i que l'objectiu no és la recuperació econòmica ni la creació de l'ocupació". En definitiva, "ens porta a una situació pitjor", ha sentenciat.

A més, ha assenyalat que les mesures han demostrat que no han servit per res perquè "la prima de risc no ha evolucionat bé. Ens trobem davant d'uns mercats que són insaciables".

Les retallades en sanitat "provocaran més morts i malalties"

Llamazares ha insistit que la nova retallada en la despesa sanitària anunciat pel cap de l'Executiu provocarà "més morts i més malalties", com "mostren informes de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària (SEPAS) i de l'Associació Espanyola de Neuropsiquiatria". També ha assenyalat que està passant a Grècia amb les retallades que han fet que augmentin les malalties psíquiques i cardiovasculars, així com els suïcidis.

També ha afirmat que "les mesures econòmiques tenen conseqüències humanes i cal començar a parlar-ne", de manera que, segons el diputat d'IU, "no és possible" aplicar una retallada de 7.000 milions d'euros com pretén el Govern.

Preguntat per les possibles solucions, Llamazares ha proposat lluitar contra el frau fiscal. "Només amb el frau que hi ha en aquest país es podria pagar la sanitat", ha destacat, a més que l'amnistia fiscal que vol l'Executiu de Rajoy és "inconstitucional i repugnant".

Llamazares ha qualificat la reforma laboral de "gran expedient de regulació d'ocupació". En aquest sentit, ha afirmat que no servirà per millorar la situació ja que ha assegurat que "si deprimim la renda dels ciutadans, reprimim l'economia".

"No permetrem un Govern del PP a Andalusia"

En relació al futur dels governs andalús i asturià, Llamazares ha assenyalat que IU "no permetrà un Govern del PP a Andalusia, i si podem, tampoc a Astúries".

Respecte a les opcions de limitar el suport al PSOE a un acord d'investidura o ampliar-lo a un pacte de govern, Llamazares s'ha mostrat a favor d'arribar a un "compromís programàtic que permeti participar també en la gestió".

En el cas concret d'Astúries, el diputat d'IU ha aventurat que "el PP no votarà la candidatura de Cascos", qui, segons ell, ha estat "el gran perdedor" de les eleccions. Així mateix ha reconegut que UPyD té "un protagonisme envejable" ara mateix per ser la clau del futur Govern del Principat.

Via lliure del PP al macrohotel de la platja verge del Trenc

El Consell dels especuladors del PP a Mallorca ha aprovat, amb els vots en contra de tota l'oposició, el pla territorial que permetrà construir un macro-hotel a la zona de la Ràpita, a pocs metres de l'arenal del qual forma part la platja verge del Trenc. El PP ho ha tirat endavant corregint un error material, de manera que el sòl urbanitzable passa de dues hectàrees a vint-i-una.

El conseller del PSM-IV-Entesa, Joan Font, ha retret que la correcció dels errors materials del pla només pot tenir lloc en cas d'equivocacions materials i que es tracta d'un fet excepcional que només es pot admetre com a criteri restrictiu. De la mateixa manera, el grup del PSIB ha criticat que per corregir-los, els errors han de ser clars i inequívocs, i que en aquest cas es tracta d'una qüestió que permet 'interpretació'.

Sobre les acusacions d'interpretació de la llei, el conseller del PP Mauricio Rovira ha argüit que el seu grup havia 'constatat un error a l'hora de traslladar el nombre d'hectàrees'.

Concentració a la porta del Consell


Mentre dins s'aprovava la modificació del pla territorial, a la porta del Consell hi havia una protesta del GOB i la plataforma Salvem sa Ràpita, que han anunciat que el 29 d'abril faran una cadena humana amb què volen unir la Ràpita i el Trenc.

A l'AP-7 d'Alemany Mas i Florentino: "Bona nit, no vull pagar"


Un vídeo a la xarxa mostra una protesta dràstica d'un ciutadà català contra els greuges d’infraestructures que pateix Catalunya respecte l’Estat. A la filmació un conductor s’apropa a un peatge de l’AP-7, baixa la finestra del seu vehicle i, quan se suposa que ha de pagar, etziba a l’operari: “Bona nit, no vull pagar”. El treballador li pregunta per quin motiu i el conductor respon que “a Madrid no estan pagant i nosaltres sí que ho hem de fer. Fins que ells no paguin o tots deixem de pagar, jo en principi no penso pagar”.

Seguidament el treballador de l’autopista anota les dades personals del conductor i aixeca la barrera del peatge. La conversa es produeix amb aparent normalitat. El interlocutors intercanvien parers i s’acomiaden mútuament.

La filmació clou amb un missatge eloqüent: “Si només ho faig jo no passarà res. Si ho fem tots no sabran què fer”.

L’activista que promou la insubmissió als peatges, Josep Casadellà,
explica des de diverses xarxes socials com fer possible aquest boicot. Casadellà ha aportat enllaços amb fotografies per mostrar la veracitat de les seves accions.

Des de l'arribada al poder de CiU a Catalunya, sota la batuta del cap dels empresaris i del govern neonazi a l'ombra, Salvador Alemany, amo amb La Caixa d'Abertis, s'han apujat les "autopistes" -la meitat de fa 40 anys, en obres i a 80 km per hora- un 8%, mentre que a França estan congelats els preus i a la resta d'Espanya són majoritàriament gratuites i noves.

http://www.facebook.com/josep.casadella.turon

Anguita: "el Govern ha comès un delicte d'alta traïció al país"

Julio Anguita ha acusat el Govern de Mariano Rajoy de cometre un "delicte d'alta traïció al seu país" amb les retallades en àrees com les sanitat o l'educació. En l'acte de presentació del seu llibre "Combats d'aquest temps" a Màlaga: "Tenim unes tragaderas immenses com a poble" i no només per les retallades, sinó perquè "estem assistint a un cop d'estat incruent ia càmera lenta" i perquè "la Constitució Espanyola és un vulgar drap de cuina, l'han violat 70 o 80 vegades i ningú la compleix".

Anguita ha dit que com un "delicte d'alta traïció al seu país" es qualificaria si al segle XIX o principis del XX un Govern que aplica aquestes retallades al seu país i l'amenaça de més retallades en sanitat o educació "perquè l'hi imposen els mercats ".

Ha insistit que "tenim unes tragaderas immenses com a poble" i no només per les retallades, sinó perquè "estem assistint a un cop d'estat incruent ia càmera lenta" i perquè "la Constitució Espanyola és un vulgar drap de cuina, l'han violat 70 o 80 vegades i ningú la compleix".

D'altra banda, ha dit que si es produeix un hipotètic acord entre el PSOE i Izquierda Unida a Andalusia, el PSOE federal "ha de jurar que ho defensarà".

Anguita, que no ha precisat si coneix en quin estat es troben les negociacions, ha assenyalat que la investidura de José Antonio Griñán com a president de la Junta "té un preu" que es diu comissions d'investigació en el cas dels ERO i acordar "quatre o cinc punts immediats que beneficiïn la gent més humil de la nostra comunitat".

Ha recordat que no forma part de la direcció d'IU i que com a militant es sotmetrà a la decisió que s'adopti després de preguntar a les bases.

El nazicatolicisme PP-CiU aprova la seva autoamnistia fiscal "immoral", "indecent" i "injusta"

Tots els portaveus que han desfilat pel micròfon han apallissat la reforma 'estrella' de l'Executiu per recaptar més ingressos, a excepció de CiU i del PP, el nazicatolicisme feixista que s'ha aprovat una autoamnistia per lladres, narcotraficants i defraudadors fiscals en general, qualificada unànimement d'"'immoral", "indecent" i "injusta" per tota l'oposició al Congrés. Hisenda: La prohibició de pagaments en efectiu superiors a 2.500 € és un altre regal del PP als seus defraudadors. Les mentides del feixiste Montoro: RFA: Fins a un 41% -a part sancions- per regularitzar diner negre mentre que la màfia del PP premia els seus gàngsters.

Avui es discutia la convalidació del reial decret llei que elimina deduccions de l'Impost de Societats a les empreses i que imposa una escanyolida taxa del 10% per a aquells defraudadors fiscals que regularitzin els seus actius. Mesures ambdues complementàries del projecte de Llei de Pressupostos de l'Estat per al 2012 que el PP-CiU van presentar el passat 30 de març.

I ha quedat clar que no agrada a l'oposició. Les raons eren compartides. L'amnistia fiscal, argumenta Pedro Saura, portaveu del PSOE, implica un "espoliació a l'Estat del benestar, als investigadors, als metges, als estudiants...", a tots els que se'ls envia el missatge que hi ha disculpa per als rics que menteixen al fisc, mentre "es pugen impostos a les classes mitjanes i als treballadors". En resum, ha dit, "es passa d'una política que persegueix els defraudadors a una que els perdona a ells i a les grans fortunes".

Cristóbal Montoro -el ministre d'Hisenda que ja espoliaba i mentia amb Aznar- s'ha intentat recolzar en que Espanya imita la conducta d'altres països de l'OCDE, manipulant l'informació i tractant a diputats i ciutadans com babaus.

El que ha deixat en evidència Alberto Garzón (IU) quan li ha recordat que a Alemanya -un dels països citats demagògicament per Montoro com a aval per a la seva mesura- s'ha aprovat una amnistia fiscal amb comptes suïssos però aplicant un impost "del 46%", quan a Espanya serà només del 10%, de manera que la solució escollida per l'Executiu "és la pitjor dissenyada possible", perquè a més "perdona totes les possibles multes" als que són els principals causants de la crisi-estafa del PP-CiU i còmplices.

La partitura escrita per Saura va ser secundada per la resta portaveus. És una mesura "que atempta contra la Justícia i l'equitat social", va dir Francisco Jorquera, del BNG. "Opten per l'apologia del frau", va seguir Rafael Larreina, d'Amaiur. "Se'ls hauria de caure la cara de vergonya", va atiar Teresa Jordà (ERC). "Un autèntic delme per blanquejar el diner negre", va apuntalar Pedro Azpiazu, del PNB.

Alberto Garzón, diputat d'IU, va abundar en la mateixa tesi: es dóna "facilitat als forats negres", i "no només no es persegueix" als defraudadors, sinó que a sobre "se'ls legitima".

No obstant això, l'argument de més pes exposat per la majoria de l'oposició incidia en la pròpia ineficàcia de la mesura. El Govern diu que afloraran 25.000 milions d'euros, dels que recaptarà el 10%, uns 2.500 milions. Previsions que la resta de la Cambra veu com massa optimistes.

Anchuelo, per la seva banda, va assenyalar que els defraudadors no es van a creure que aquesta és la seva última oportunitat de treure a flotació els seus actius ocults perquè amenaça un pla de lluita contra el frau, perquè aquesta és la quarta amnistia fiscal de la democràcia i, per tant, "ningú veurà l'actual com una cosa irrepetible". Els portaveus van convergir en una altra crítica: els vaivens de l'Executiu, i la seva aposta final pel perdó al diner negre no crearà "confiança" a l'exterior cap a Espanya, justament un dels arguments esgrimits per Montoro en la seva intervenció inicial d'aquest matí.

Les mentides del feixiste Montoro: RFA: Fins a un 41% -a part sancions- per regularitzar diner negre mentre que la màfia del PP premia els seus gàngsters

Les autoritats d'Alemanya i Suïssa han decidit endurir les condicions de l'acord fiscal per regularitzar els diners que milers d'alemanys corruptes tenen amagat en els bancs del paradís fiscal. El motiu que ha portat als dos països a revisar els termes del pacte, que ara eleva el gravamen sobre aquests capitals a fins un 41% enfront del 34% inicial, era l'amenaça que l'SPD, Verds i Die Linke el rebutgés al Bundesrat (cambra alta), on tenen majoria. A Espanya, els lladres són premiats per la màfia PP-CiU al govern, encapçalats pel criminal incompetent De Guindos.

Si el nou acord tira endavant, Berlín aconseguirà posar fi a un procés que s'ha prolongat durant molt més temps del previst i que ha tensionat la relació entre els governs d'Alemanya i Suïssa amb creus d'acusacions de falta de col · laboració i espionatge inclosos. L'anterior pacte es va signar el setembre passat.

Segons els termes de l'acord ratificat avui, els capitals que fins ara estaven considerats com evadits estan gravats amb entre un 21% i un 41%, per sobre del rang d'entre el 19% i el 34% anterior.

Sobre l'altre reforma trampa del PP, el pagament fins a 2.500 euros en metàl.lic, els inspectors d'Hisenda van acusar de mentider al bocamoll contable de Rajoy, acusant al Pp de fer una mesura que perdona les multes als seus defraudadors.

Hisenda: La prohibició de pagaments en efectiu superiors a 2.500 € és un altre regal del PP als defraudadors


Els Cossos Tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha) han assegurat que la mesura anunciada pel Govern espanyol de limitar els pagaments en efectiu entre empreses a 2.500 euros per tal de fer aflorar l’economia submergida té un gran inconvenient. Aquest és que la sanció que s’ha instaurat per aquells que no compleixin la nova legislació, que s’ha fixat en un 25% de l’import pagat, és clarament inferior als tipus impositius a què qualsevol capital ha de tributar. L’impost de societats tributa fins al 30% i l’IVA entre el 4 i el 18%. Per tant, seguir fent factures falses serà més econòmic que pagar els dos impostos, perquè en cas de ser descobert tan sols s’haurà de pagar un 25%.

/2012/04/rfa-fins-un-41-per-regularitzar-diner.html
/2012/04/hisenda-la-prohibicio-de-pagaments-en.html

L'Ertzaintza identifica sis persones després d'una compareixença d'organismes socials

Almenys sis persones han estat identificades per l'Ertzaintza a les portes del Palau de Justícia de Bilbo, al final d'una roda de premsa del Consell Basc de la Joventut en què aquest organisme, al costat d'una quarantena de moviments socials, convocava a una asseguda a les 20.00 d'avui a la plaça Zabalburu per denunciar la mort d'Iñigo Cabacas. El director de l'Ertzaintza afirma que la pilota que va ferir mortalment Cabacas "es va disparar a més de 22 metres".

Minuts abans que acabés la compareixença davant la premsa, personal de seguretat del Palau de Justícia ha sortit de l'edifici dient als congregats que havien d'abandonar el lloc perquè obstaculitzaven l'entrada, intervenció a què algunes de les persones que subjectaven en alt cartells trucant a la asseguda de la tarda han respost que no estaven tancant el pas, que hi havia espai suficient perquè el personal accedís sense problemes i que en qüestió d'uns minuts havia de concloure la roda de premsa, alhora que justificaven que la seva presència a la entrada, envoltada d'un gran nombre de mitjans gràfics, era degut a la intensa pluja que queia en aquells moments.

Els ànims s'han encès quan persones que seguien la roda de premsa i que no portaven cartells s'han queixat que el mateix empleat, que segons un dels participants en la protesta ha mostrat en un moment una placa, els estava fotografiant amb el seu mòbil . En aquest moment s'han produït crits increpant per la seva actitud i preguntat per què anava a utilitzar aquestes fotografies.

Diverses persones han tret el seu mòbil per fotografiar, entre ells un jove al qual els agents ja desplegats a la mateixa entrada han capturat malgrat la seva resistència, moment en què els agents han fet ús de les seves porres per dissoldre les persones que els increpaven per la seva actitud, en què en diverses ocasions es va recordar els fets a Iñigo Cabacas: "Primer demaneu 'si us plau' després feu servir les porres i després què vindran, les pilotes de goma?" preguntaven alguns dels congregats i alhora insistien que la seva intervenció estava fora de lloc.

El jove retingut s'ha negat a identificar-se fins que ho fes l'empleat que els ha fotografiat i posteriorment s'ha retirat a l'interior del Palau de Justícia. Durant minuts, un dels comandaments, en to conciliador, li ha requerit que presentés la documentació o seria conduït a l'interior, al que el jove preguntava reiteradament "aquí tinc testimonis, però què van fer-me aquí dins? Si no hi ha testimonis em doneu por, aquest és el problema que doneu por".

Durant minuts de picabaralla entre policies i congregats, entre els quals hi havia encara un gran nombre de mitjans, un dels agents ha assenyalat que "alguns portem gairebé 5 dies sense dormir". Després que donés la seva identificació, el jove ha estat posat en llibertat i l'Ertzaintza l'ha tornat la càmera fotogràfica, que prèviament havia estat manipulada, segons ha indicat un dels participants en l'acte.

El director de l'Ertzaintza afirma que la pilota que va ferir mortalment Cabacas "es va disparar a més de 22 metres"

José Antonio Varela, director de l'Ertzaintza, ha afirmat que els ertzaines que van participar en l'operatiu de dijous passat pertanyen a la comissaria de Bilbo, no a la brigada de reforç, i que en total van ser tres les furgonetes, amb 24 agents, que "repel·lir les agressions" que segons ell van patir per "grups amb actitud violenta i en estat d'embriaguesa". Cada furgoneta, segons ha precisat, estava dotada de tres escopetes llançapilotes.

El director de la policia basca ha defensat que el dispositiu desplegat va ser "adequat en les seves dimensions en comparació a altres actes de similars característiques". En el seu relat dels fets ha ofert una versió que no concorda amb l'explicat fins ara pels testimonis de la càrrega policial.

Ha afirmat que es van rebre trucades a SOS Deiak en què s'alertava "d'una batalla campal", en que "a una persona li estaven trepitjant el cap" i que hi havia un grup d'entre "15 i 20 persones encaputxades" que estaven agredint la gent.

Sobre el tret que va ferir mortalment Iñigo Cabacas ha assegurat que "la distància més curta des de la qual es va poder produir no és inferior a 22 metres" i que "en cap cas es va produir un tret a boca de canó".

EUPV denuncia que 6 de 10 beques siguin per col.locats a dit del PP

La diputada provincial d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha qualificat de "vergonyós" el més que evident 'enxufisme' que s’ha donat en aquesta convocatòria de beques: "Exigim respostes de la Fundació d’Investigació del Consorci Hospital General Universitari de València, que és qui ha concedit les sis de les deu beques que ha atorgat per a un any a familiars directes i càrrecs del PP, així com demanem que s’atenga les denúncies del comitè d’empresa del centre hospitalari, qui reclama una auditoria més que necessària. Ara podem entendre que el PP ens eliminà de la Fundació que atorga aquestes beques precisament per a no tindre obstacles de cap tipus”. Fabra destitueix un alt càrrec del PP per la seva implicació en el cas Emarsa.

Pérez Garijo afirma que la concessió d’aquestes beques “és l’exemple perfecte de com funciona el PP, de la xarxa d’enxufats que teix des de fa molts anys, i que sembla que no té miraments per a parar-la ni en uns temps com els actuals”, lamenta.

La diputada recorda que la representació d’Esquerra Unida fou eliminada de la Fundació d’Investigació del Consorci Hospital General Universitari de València, “amb l’excusa d’una modificació d’estatuts, tanmateix ara comprovem que el que volien era evitar la fiscalització”.

Pérez Garijo ha reclamat explicacions sobre aquestos fets, i també ha subratllat la situació que viu el centre sanitari, en la què, tal i com ha denunciat el comitè d’empresa, “s’han rebaixat un 10% del salari als treballadors, mentre segueix mantenint-se una estructura de càrrecs directius insostenible. Aquesta és la manera de gestionar que té el PP: traure la tisora a qui li interessa. És insultant”.

Fabra destitueix un alt càrrec per la seva implicació en el cas Emarsa

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha cessat aquest matí el cap d'explotacions de l'entitat pública de sanejament d'aigües residuals (EPSAR), Ignacio Bernácer, per la seva implicació en el cas Emarsa, segons fonts properes al govern valencià. El titular del jutjat d'instrucció número 15 de València, encarregat d'investigar un forat econòmic de 25 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo, va acordar ahir d'encausar Bernácer, després de trobar indicis de criminalitat.

Justament avui, en una entrevista a RNE, Alberto Fabra anunciava que la direcció del PP valencià que sorgeixi del proper congrés –que es farà el 19 i 20 de maig a Alacant– no inclouria pas cap encausat. Ha destacat que els governs han de 'generar confiança' i que calia practicar amb l'exemple. Per això 'no hi haurà cap encausat en la direcció del PP valencià, i ha dit que el criteri del PP seria el de 'col·laborar sempre amb la justícia i fer que la imatge dels polítics sigui una altra'.

Sobre el paper de Camps, ha dit que era una persona amb 'molta experiència', un 'actiu del partit que podrà ser allà on li sembli, aportant il·lusió i experiència al projecte comú de la Comunitat Valenciana'. Amb tot, ha insistit que un ex-president no pot tornar a l'alt càrrec, de manera que el temps de Camps a l'administració valenciana havia quedat enrere. També ha parlat de la batllessa de València, Rita Barberá, de qui ha dit que era un 'vendaval polític' amb molta experiència i 'una persona que ha d'aportar molt a nivell personal i polític'.

Un exregidor de València afirma que la corrupció a Emarsa esquitxa a tot el PP

/2012/01/un-exregidor-de-valencia-afirma-que-la.html

/2012/03/el-pp-boicoteja-linvestigacio-del-cas.html
/2011/11/la-fallida-de-emarsa-destapa-un-altre.html

Aleix Saló ('Simiocracia'): "No tinc la solució a la crisi, però no anem per bon camí"
El 2009 va publicar el seu primer llibre 'Fills dels 80: La generació Bombolla'. Des de llavors les seves vinyetes han aparegut en diverses publicacions i ha protagonitzat exposicions a Madrid i Barcelona. El seu segon llibre 'Españistán: aquest país es va a la merda' (2011) va ser un èxit de vendes. També ha destacat pels seus treballs en animació com 'Ratzinger', sobre la visita del Papa a Barcelona i l'exitós vídeo promocional de 'Españistán' amb milions de visites a Internet, igual que el nou de 'Simiocracia'. 2 vídeos en castellà.

"No tinc la solució a la crisi, sóc més d'analitzar el passat que d'endevinar el futur, però si puc dir que no anem per bon camí. Les mesures dels últims quatre anys han estat més per posposar el problema que per solucionar-ho i ara mateix està a punt d'esclatar. A Europa s'estan adonant que el sistema financer espanyol no és viable".

Així opina Aleix Saló, que el maig de 2011, en ple moviment d'indignació per la crisi econòmica, va saltar a la fama gràcies al vídeo promocional del seu primer còmic Españistán: de la Bombolla Immobiliària a la Crisi (Glénat), en què explicava , de manera comprensible i amb gran sentit de l'humor, les causes de la crisi econòmica. Un vídeo que, va ser vist, en tot just dues setmanes, per més de dos milions de persones a Internet, es va traduir a diversos idiomes i fins i tot s'usa en col·legis per explicar economia.

Ara Saló torna amb l'obra Simiocracia: crònica de la gran ressaca econòmica (DeBolsillo) i amb un altre vídeo que també està arrasant a Internet. En tot just dues hores ja era Trending topic (Tema del moment) i ja recorre totes les xarxes socials. "Estic interessat, sobretot en les opinions negatives sobre el vídeo -assegura Saló-, que és de les que aprenc més".


"El vídeo -comenta- intenta complir diversos objectius, començant per donar a conèixer el llibre. A més és una segona part del de Españistán (en el qual analitzava les causes de la crisi durant el període econòmic comprès entre 1998 i 2008). Ara parlo dels anys entre 2008 i 2011, sense entrar en etapa Rajoy".

El dirigents actuals mostren la seva "ineptitud"


"En aquest nou treball -assegura Aleix- conte com el triumvirat d'administracions, constructores i caixes d'estalvis han anat apedaçant l'economia en comptes d'anar a l'arrel del problema i solucionar-lo. Són tres ens que no haurien d'estar relacionats, però la porta giratòria que hi ha entre ells fa molt complicada la curació dels tumors econòmics, ja que es tapen els uns als altres i al final no cau cap responsable".

"És una sort que quan va esclatar la bombolla no caigués cap Caixa, però no sé si calia mantenir a qualsevol preu, maquillant el problema i posant en perill tot el sistema".

"El vídeo de Simiocracia és un reclam creatiu -comenta-. La situació econòmica és molt complexa i la resumeixo en un eslògan simplista. Crec que no és que els que ens dirigeixen ens portin al desastre per maldat sinó que ho fan per ineptitud. Simiocracia és una paraula amb ganxo i em permet crear un univers gràfic molt divertit, el dels micos amb vestit a la selva financera, com els Monkey Bussines o El planeta dels simis".

Un assessor d'en Mas demanda la revista que denúncia les irregularitats al CSC

"Cafè amb Llet" ja va ser vetada a les sales d’espera dels hospitals de la Selva i el Maresme i ara rep una demanda de 20.000 euros per "atemptar contra el dret a l’honor". Josep Maria Via, assessor d’Artur Mas, ha demandat a la revista "Cafè amb Llet" per atemptar contra el seu dret a l’honor en el vídeo-denúncia “El major robatori de la història de Catalunya”. Via demana 20.000 euros a la publicació per haver estat esmentat al minut 2:00 de la segona part del vídeo, que revel·la les incompatibilitats i contractacions irregulars i per nepotisme corrupte d’empreses pròpies per part de Ramon Bagó i Josep Prat (CiU) al capdavant del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC).

L’Oficina Antifrau de Catalunya està investigant aquestes relacions fraudulentes, però Via, que també està al consell d’administració del CSC i ha estat soci de Prat, ha optat per la via directa i repressiva de la demanda.

Ja fa més de dos anys que Cafè amb Llet està investigant i publicant les irregularitats en la gestió del Consorci Sanitari de la Selva i el Maresme i del CSC, l’ens que el dirigeix. La revista gratuïta està essent objecte d'una evident persecució per aquesta tasca i des de fa un mes que se li ha prohibit la presència a les sales d’espera dels hospitals de la Selva i el Maresme, on se'n repartien un miler d’exemplars [a la imatge, Hospital de Calella on es distribuïa la revista].

Sor Maria, la primera imputada pel robatori de nens, es nega a declarar

La monja Maria Gómez Valbuena, coneguda com Sor Maria, s'ha acollit al seu dret a no declarar en la seva compareixença davant del titular del Jutjat 47 de Madrid, Adolfo Carretero, que investiga la causa dels 'nens robats'. La lladre de nens ha abandonat els jutjats protegida pel feixisme institucional del PP, ja que una desena de policies han empès els periodistes que cobrien la informació protegint-la fins el Mercedes mafiós -com pertoca a la secta nazi- que la conduïa. Sor Maria roman imputada per un delicte de detenció il·legal. El jutge cita demà a declarar als pares adoptius de la nena robada.

Avui estava previst que declarés davant del jutge Sor Maria, imputada en la trama del franquisme i la secta catòlica de nens robats que es va iniciar amb les preses republicanes i es va institucionalitzar al llarg de la dictadura, implicant alts membres del feixisme com els Mayor Oreja o el tio d'Ana Botella, així com molt especialment en el nucli valencià, actual niu d'escurçons el feixisme del PP els càrrecs no saben del cert avui de qui són fills.

Els membres de les associacions d'afectats han passat la nit en blanc per demanar que no s'oblidi el que va passar. Al voltant de 25 persones, amb un llaç groc al pit i un cartell amb les seves reivindicacions, han demanat a la religiosa que avui expliqui la veritat. Perquè per a ells això seria el principioSólo volen el retrobament entre pares i fills, com el que, 30 anys després, es va produir entre Marisa i Pilar. El seu cas ha estat el que ha portat a sor Maria fins al tribunal. Encara que la delicada salut de la monja podria impedir el seu trasllat fins al juzgadoImportante jornada per a ells on, a més, es reuniran amb tres ministres i el fiscal general.

La monja, que estava citada en qualitat d'imputada als Jutjats de Plaça de Castella, ha sortit de l'edifici custodiada per una desena d'agents policials, encarregats expressament que no es produeixin incidents a la seva sortida, donada la gran expectació mediàtica que ha produït seva compareixença. La corrupta i immoral monja ha estat escortada fins a un cotxe de marca Mercedes -molt d'acord amb la màfia a la qual serveix- entre empentes als periodistes que cobrien la informació.

Sor Maria, amb l'hàbit de les Germanes de la Caritat -principals implicades per la tracta de nens robats-, va acudir al jutjat poc després de les vuit del matí acompanyada per una altra monja de la secta.

La criminal, que té prop de 80 anys i viu en un convent de les germanes de la Caritat a Madrid, és la primera imputada que declara davant del jutge després que el magistrat rebés la denúncia de la Fiscalia de Madrid sobre el cas de Maria Luisa Torres, una mare que acusa la monja d'haver-li arrabassat a la filla que va tenir al març de 1982 a la clínica madrilenya Santa Cristina.

La monja treballava com a assistent social en aquest hospital quan van ocórrer els fets.

El passat dia 3 Maria Luisa Torres, que va declarar com a testimoni davant del jutge, va ratificar la seva denúncia i ha explicat que sor Maria li va llevar el seu nadó per "adúltera", ja que el pare no era el seu marit, després d'haver intentat enganyar dient-li que la nena havia mort en el part.

La compareixença de la monja al jutjat coincideix amb la reunió que les associacions d'afectats pels casos de 'nens robats' van a mantenir aquest dijous amb els ministres de l'Interior, Justícia i Sanitat, Jorge Fernández, Alberto Ruiz-Gallardón i Ana Mato, respectivament, a més de amb el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce.

“Parin, aquí hi viu gent”, campanya sobre la fam a Àfrica


Una sorprenent exposició s’inaugura a la plaça Bonet i Muixí, al costat de la Plaça de Sants, per a donar a conèixer als ciutadans i ciutadanes qui s’està apropiant dels aliments africans i quin pot ser el futur de l’alimentació mundial. La presentació de la campanya és el proper dijous, 12 d’abril, a les 12:30h, i comptarà amb la presència de Javier Guzmán, director de Veterinaris sense Fronteres.

Per què als anys setanta l’Àfrica era autosuficient i avui ha d’importar un 25% dels seus aliments? Cóm és possible que, en només quinze anys, la pesca pugui esgotar-se al continent Africà?

“Parin, aquí hi viu gent” és una campanya de la ONG Veterinaris sense Fronteres que analitza les causes de la fam i les desigualtats socials a l’Àfrica, i que tracta de mobilitzar a la ciutadania per tal d’aconseguir que les multinacionals i els governs posin fre a la destrucció de la sobirania alimentària. La campanya arriba a Barcelona els dies previs al Dia Internacional de les Lluites Camperoles (17 de abril) per a conscienciar a la societat sobre com l’especulació alimentària, el poder de l’agronegoci i l’acaparament de terres estan augmentant la fam a l’Àfrica.

Una exposició sorprenent al barri de Sants

El dijous, 12 d’abril, a les 12:30 h. S’inaugura l’exposició de la campanya “Parin, aquí hi viu gent” a la plaça Bonet i Muixí, al costat de la Plaça de Sants, que sorprendrà al públic per la seva estàtica i els seus continguts. Realitzada amb caixes de supermercat, carros de la compra i audiovisuals, té com a objectiu conscienciar a la societat de les causes reals de la fam i de les eines que tenim per tal de canviar aquesta situació com a ciutadans i ciutadanes. L’exposició compta també amb elements interactius per a que el públic s’impliqui en la campanya. “Les institucions financeres, com els bancs privats, els fons de pensions i d’altres fons d’inversió, s’han convertit en agents poderosos en l’acaparament de terres, mentre es segueixen emprenent guerres per a prendre el control de les riqueses naturals”, afirma Javier Guzmán, director de VSF.

Activitats durant tota la setmana

A més, el dissabte 14 d’abril, a les 18:00 h., a la mateixa plaça, VSF organitza l’actuació del grup de música senegalesa “N’Gomez Nokass” i un grup de voluntaris i voluntàries de VSF realitzaran una performance sobre l’impacte de l’acaparament de recursos a l’Àfrica. El dilluns 16 d’abril al CIDOB (C/ Elisabets, 12), a las 18:30 h., es presentarà l’informe “Responsabilitat extraterritorial dels estats. L’espoli de recursos a l’Àfrica Subsahariana” que recull els resultats d’una investigació realitzada per VSF en tres països africans.

En la presentació participaran dos testimonis directes de l’espoli que s’està produint a l’Àfrica. Es tracta de Janet Mary Oliso Akiteng -líder camperola de la xarxa TECLANET, que integra 45 organitzacions comunitàries a Uganda- i Peter Baleke Kayiira, implicat en el procès legal contra la multinacional cafetera alemanya Neumann Kaffee Gruppe pel desallotjament de 400 famílies camperoles a la comunitat ugandesa de Mubende.

Que diferència la campanya “Parin, aquí hi viu gent” d’altres campanyes?:

Utilitza un discurs respectuós i crític, dona la paraula exclusivament a les protagonistes africanes d’una manera constructiva.
Una campanya que mobilitza a l’hora que sensibilitza.
Les accions de conscienciació es realitzen en llocs de trànsit de milers de persones como són places i estacions. Una campanya per a tots els públics.
Utilitza eines originals com és el flashmob, el teatre imatge i el teatre-fòrum.
Ofereix dades i exemples concrets d’accions d’empreses i governs que afavoreixen l’augment de la fam a l’Àfrica.
És una campanya amb una proposta concreta dirigida directament al govern espanyol que convida a la població a que es mobilitzi davant la vulneració del Dret a l’Alimentació a l’Àfrica Subsahariana.

La campanya està impulsada per Veterinaris Sense Fronteres, una ONGD que des de fa 20 anys promou un model de desenvolupament rural just en favor de la Sobirania Alimentària al món. “Parin, aquí hi viu gent” està finançada per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i està produïda per l’empresa de comunicació social CIPÓ Company.

PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA E INAUGURACIÓ DE LA INSTALACIÓ “PARIN, AQUÍ HI VIU GENT”
DIA I HORA: Dijous, 12 d’abril, a les 12:30 h.
LLOC: Plaça Bonet i Muixí, al costat de la Plaça de Sants.

ATENCIÓ PREMSA:
Durant la inauguració s’entregaran materials audiovisuals (vídeos, àudios i fotografies) i un informe sobre els casos concrets que denuncia la Campanya en tres països africans.

Un terratrèmol de 2'9 graus sacseja Sant Pol i se sent a Argentona, Premià i Tordera

Un terratrèmol de 2,3 graus d'intensitat en l'escala Richter, amb epicentre a 8 km de profunditat sota Sant Pol de Mar (Maresme) s'ha sentit a les 4:46 GTM (6:46 del matí hora local). És el tercer aquesta setmana a la zona, havent-se produït un altre dimecres (11/4) a les 23:27 hora local, de 1'6 també amb epicentre a Sant Pol, i 10 minuts abans amb epicentre a Canet de Mar, a 11 km de profunditat, de 2'9.

És probable que els que visqueu a Premia de Dalt, Tordera, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Calella de la Costa, Pineda de Mar, Mataró i Sant Pol de Mar hagueu notat els efectes del sisme. Ha passat a les 23:27 de la nit -concretament a les 23.17h- d'aquest dimarts i ha estat de 2,9 graus. No ha provocat danys coneguts.

Ho ha confirmat Protecció Civil a través del Twitter Emergències Catalunya explicant que el terratrèmol s'ha pogut sentir fins a Argentona, Premià de Dalt i Tordera.

A les 8 d'avui l'últim sisme s'ha registrat a Algèria, amb 4'2 d'intensitat ia 28 km de profunditat.

Grècia: eleccions anticipades i exministre detingut per la compra de submarins a Merkel

Mentre el primer ministre grec anuncia eleccions anticipades, l'exministre de Defensa grec Akis Tsochatzopoulos va ser detingut per sospites de corrupció relacionades amb la compra de 4 submarins alemanys a l'SPD i Els Verds. Grècia celebrarà eleccions parlamentàries anticipades el 6 de maig, va anunciar el primer ministre grec, Lucas Papademos durant una reunió del gabinet. Papademos realitzarà la petició formal en una trobada amb el president grec, Karolos Papoulias. Després s'espera que el president anunciï la dissolució del Parlament. Foto: Protestes a Grècia.

Emergència nacional

La Constitució grega permet al primer ministre sol·licitar eleccions avançades davant d'una emergència nacional, en aquesta ocasió, estan vinculades a la greu crisi econòmica i politica que viu el país, govefnat per un agent de Goldman Sachs col.locat pel PP europeu.

Papademos encapçala des de novembre un govern de coalició recolzat pel partit socialista PASOK i el conservador Nea Demokratia -que va falsejar els comptes amb la col.laboració de Mario Draghi, ara cap del FMI i llavors directiu de Goldman- i va prometre aprovar i implementar un segon paquet de rescat de l'eurozona i també completar un canvi de deute amb els creditors privats. Tant PASOK el com Nea Demokratia han patit fortes caigudes en la seva popularitat. El segon tindria quatre punts d'avantatge sobre dels socialistes, però probablement no podria demanar els suports necessaris per formar Govern, segons una enquesta donada a conèixer dilluns.

L'esquerra, tant Synaspismos (al PEE amb IU, EUiA, Die Linke, Front de Gauche...) i els comunistes del KKE, podrien tenir una pujada important.

Cas de corrupció amb els alemanys

Enmig d'aquest panorama, una altra mala notícia per a la campanya del Pasok de cara a les eleccions: L'ex ministre de Defensa grec, el socialista Akis Tsochatzopoulos, va ser detingut per sospites de corrupció en relació a la compra de submarins alemanys, en què podria haver-se embutxacat suborns. La Fiscalia Estatal d'Atenes va confirmar que va emetre una ordre de presó contra el polític socialista, que va ser detingut a casa seva en un barri de la capital grega. En els pròxims cinc dies un tribunal decidirà si continua a la presó o si és posat en llibertat.

El Parlament grec va aixecar el passat juny l'immunitat a l'ex ministre i des de 2009 ja no és diputat. La Justícia grega va arribar a la conclusió, després de diverses investigacions, que va ser subornat, en no explicar prou d'on va rebre els diners amb què es va pagar el seu habitatge en un barri car d'Atenes i amb el qual va comprar altres béns immobiliaris de luxe.

Atenes va comprar a Alemanya el 2.000 -amb la coalició SPD i Verds al govern- quatre submarins del tipus 214 per valor de 2.850 milions d'euros. Els investigadors alemanys van assenyalar també que l'antiga filial de MAN Ferrostaal va pagar suborns milionaris.