dissabte, 13 de març de 2010

CIA darrera el "Pa maleït" de Pont-Saint-Esprit

Un investigador nord-americà afirma que la CIA està darrere del misteriós cas del "pa maleït", aparent intoxicació alimentària amb símptomes de desorientació mental que va afectar a l'agost de 1951 als veïns de la localitat francesa Pont-Saint-Esprit, amb un balanç de cinc morts i 300 afectats, 30 dels quals van ser reclosos per llargs anys en asils psiquiatre. sobre experiments secrets que la CIA va dur a terme en el període de la Guerra Freda. Segons el periodista, àmpliament citat avui per la premsa francesa, el "pa maleït" de Pont-Saint-Esprit contenia dietilamida d'àcid lisèrgic, o LSD, els efectes de la CIA pretenia examinar.

El periodista nord-americà Hank Albarelli va publicar el 2009 un llibre que recull els resultats de la seva investigació.

Suposadament, la CIA va voler primer escampar l'LSD sobre Pont-Saint-Esprit des de l'aire però el mètode no va funcionar, així que la substància va ser agregada finalment a la farina de pa. Certs col.laboradors de la farmacèutica suïssa Sandoz, que va inventar l'LSD el 1938, fan referència al "secret de Pont-Saint-Esprit" ia "dietilamida" en una conversa amb agents de la CIA que Albarelli reprodueix en el seu llibre.

Els testimonis descriuen com "apocalíptica" aquella nit d'agost de 1951. A més de nàusees, vòmits, diarrees i altres símptomes típics d'una intoxicació alimentària, els afectats tenien comportament anormal, fins violent. Un nen de 11 anys va intentar estrangular la seva mare, una àvia es va llançar contra una paret i es va fracturar tres costelles, una nena es va creure atacada per tigres, un home es va tirar des del segon pis pensant que era un avió.

No obstant això, la versió de Albarelli no convenç a tots. L'historiador nord-americà Steven Kaplan la va qualificar de "clínicament incoherent". "L'LSD comença a tenir efecte en qüestió d'hores comptades mentre que a Pont-Saint-Esprit els símptomes es van manifestar només 36 hores després o fins i tot més tard", va declarar ell en una entrevista amb la cadena France 24.

Argument fal.laç si es considera que no se sap exactament com va ser administrat l'LSD, i que la credibilitat del "historiador" Kaplan és la de la CIA i el Pentàgon.


Periodista afirma que el "pan maldito" de Pont-Saint-Esprit fue obra de la CIA
Un investigador estadounidense afirma que la CIA está detrás del misterioso caso del "pan maldito", aparente intoxicación alimentaria con síntomas de desorientación mental que afectó en agosto de 1951 a los vecinos de la localidad francesa Pont-Saint-Esprit, con un balance de cinco muertos y 300 afectados, 30 de los cuales fueron recluidos por largos años en asilos siquiátricos.

El periodista estadounidense Hank Albarelli publicó en 2009 un libro que recoge los resultados de su investigación sobre experimentos secretos que la CIA llevó a cabo en el período de la Guerra Fría. Según el periodista, ampliamente citado hoy por la prensa francesa, el "pan maldito" de Pont-Saint-Esprit contenía dietilamida de ácido lisérgico, o LSD, cuyos efectos la CIA pretendía examinar.

Supuestamente, la CIA quiso primero esparcir el LSD sobre Pont-Saint-Esprit desde el aire pero el método no funcionó, así que la sustancia fue agregada finalmente a la harina de pan. Ciertos colaboradores de la farmacéutica suiza Sandoz, que inventó el LSD en 1938, hacen referencia al "secreto de Pont-Saint-Esprit" y a "dietilamida" en una conversación con agentes de la CIA que Albarelli reproduce en su libro.

Los testigos describen como "apocalíptica" aquella noche de agosto de 1951. Además de náuseas, vómitos, diarreas y otros síntomas típicos de una intoxicación alimentaria, los afectados tenían comportamiento anormal, hasta violento. Un niño de 11 años intentó estrangular a su madre; una abuela se lanzó contra una pared y se fracturó tres costillas; una niña se creyó atacada por tigres; un hombre se tiró desde el segundo piso pensando que era un avión.

Sin embargo, la versión de Albarelli no convence a todos. El historiador estadounidense Steven Kaplan la calificó de "clínicamente incoherente". "El LSD empieza a surtir efecto en cuestión de horas contadas mientras que en Pont-Saint-Esprit los síntomas se manifestaron sólo 36 horas después o incluso más tarde", declaró él en una entrevista con la cadena France 24.


El mort de Toulouse és Jon Anza

El cos aparegut a la morgue de Toulouse és el de Jon Anza, segons ha confirmat el col·lectiu Jon Anza. Abans de la confirmació de la seva identitat, la policia va filtrar ahir que el militant independentista hauria estat "desaparegut" onze mesos a la morgue. La fiscal de Baiona es va limitar a dir que "informarà avui". Després de l'anunci de l'aparició d'un cos a la morgue de Toulouse, van començar les especulacions, i la majoria dels mitjans espanyols van trencar un silenci de gairebé un any per donar per fet que el cadàver pertanyia al militant donostiarra.

La primera notícia va transcendir cap a les 18.45 en el noticiari de la cadena francesa FR3. Citant "fonts no oficials", France 3 afirmava que Jon Anza va arribar al seu destí, Toulouse, el 18 d'abril i que un cop allà, però onze dies després, onze dies sobre els que ningú va dir res ahir, va patir un desmai i va ser traslladat a l'hospital Purpan on va romandre durant una setmana abans de morir. El cadàver hauria estat traslladat a la morgue on, sempre segons el mitjà televisiu, "ha estat identificat ara".

Immediatament després, GARA es va posar en contacte amb l'advocat de la família, que mostrava el seu "estupor per la inusitada celeritat" amb què determinats mitjans donaven per fet que es tractés del cos d'Anza. La lletrada Maritxu Paulus-Basurko confirmava que a última hora de la tarda d'ahir, just uns minuts abans que saltés la notícia a la televisió, la Policia francesa es va posar en contacte amb la família per avisar que havien localitzat un cos a la morgue de Toulouse que podria correspondre al d'Anza, i que estaven realitzant les pertinents proves per determinar aquest extrem. També els advertien que no hi hauria confirmació fins avui al matí.

Aquest mateix diari va ser qui va informar d'aquest extrem al germà de Jon Anza, Koldo. Minuts després, va ser el mateix Koldo Anza qui va informar que efectivament va ser la Policia Judicial qui els va informar sobre el cadàver de Tolosa.

Onze dies i onze mesos

Segons la versió policial relatada als familiars, el 29 d'abril del 2009 -onze dies després de la desaparició de Jon Anza- els bombers de Toulouse van rebre una trucada informant que una persona es trobava malferida al carrer, desorientada i amb símptomes d'haver patit un infart.

Després dels intents de reanimació, segons la versió policial, els equips d'emergència van portar a aquesta persona a l'Hospital Purpan, on hauria mort tretze dies després, l'11 de maig. Segons la Policia Judicial, el cadàver trobat a la morgue de Toulouse onze mesos després portava "una caçadora negra de cuir, similar a la que portava Anza, sabates de la mateixa marca, dos bitllets de tren i una cicatriu al cap". El refugiat polític donostiarra sí que tenia una cicatriu al cap arran de l'operació quirúrgica a què va ser sotmès per la seva greu malaltia.

Per la seva banda, la fiscal de Baiona, Anne Kayanakis, es va limitar a manifestar que no diria res fins avui, si bé no va desmentir que s'estigués procedint a la identificació del militant desaparegut en els termes avançats per la premsa.

Dades contradictoris


En poc menys d'una hora, diversos mitjans de comunicació espanyols es feien ressò de la notícia, afirmant amb seguretat que es tractava del cadàver de Jon Anza. No obstant això, les dades que oferien uns i altres es contradeien pel que fa a dates i detalls sobre el que ha passat després que el militant abertzale arribés suposadament a Tolosa aquell 18 d'abril.

Així, la web de RTVE assegurava, a les 20.00 hores, sense esmentar fonts, que el cadàver d'Anza "estava a la morgue de Toulouse des de l'11 de maig de 2009" i que havia estat identificat "després de ser sotmès a un confrontació de les empremtes dactilars "que confirmarien la identitat.

La cadena pública espanyola, sempre sense esmentar l'origen de la informació, afegia que "el 29 d'abril del 2009, a les 23.00 hores, Jon Anza hauria aparegut en un banc de Toulouse després de patir un infart", després d'això "els serveis sanitaris francesos ho van atendre i van ingressar en un centre hospitalari, on va morir 13 dies després, l'11 de maig ".

La versió oferta a les 20.13 per l'agència Europa Press coincidia en les dates amb la de RTVE, encara que aquesta vegada citava "fonts de la lluita antiterrorista". Afegia que "en les pròximes hores se li practicarà l'autòpsia, així com les proves d'ADN per ratificar la confirmació". Segons l'agència, Anza va ser localitzat en la nit del 29 d'abril de l'any passat "sense documentació, desorientat i amb símptomes d'haver patit un infart en un parc de l'esmentada ciutat gala. Va ser conduït a un hospital per als serveis sanitaris municipals, morint 15 dies després ".

Incidia, així mateix, que donades les circumstàncies "les fonts citades descarten qualsevol tipus de mort violenta, com en aquests mesos ha denunciat l'esquerra abertzale. No obstant això, aquestes fonts justificaven la demora en descobrir el cadàver amb el fet que la Fiscalia de Toulouse no hauria informat en aquest temps de la troballa a l'Audiència Nacional, que no obstant això ja ha tingut coneixement telefònic del descobriment ", obviant que la instrucció es porta a Baiona.

De confirmar aquestes informacions, la fiscal de Baiona que investiga el cas des que la família d'Anza el denunciés el 17 de maig tindrà serioses dificultats per explicar el descobriment ara, onze mesos després, del cos de Jon Anza.


El cuerpo aparecido en la morgue de Toulouse es el de Jon Anza

El cuerpo aparecido en la morgue de Toulouse es el de Jon Anza, según ha confirmado el colectivo Jon Anza. Antes de la confirmación de su identidad, la Policía filtró ayer que el militante independentista habría estado "desaparecido" once meses en la morgue. La fiscal de Baiona se limitó a decir que "informará hoy".

Tras el anuncio de la aparición de un cuerpo en la morgue de Toulouse, se desataron las especulaciones, y la mayoría de los medios españoles rompieron un silencio de casi un año para dar por hecho que el cadáver pertenecía al militante donostiarra.

La primera noticia trascendió hacia las 18.45 en el noticiario de la cadena francesa FR3. Citando "fuentes no oficiales", France 3 afirmaba que Jon Anza llegó a su destino, Toulouse, el 18 de abril y que una vez allí –pero once días después, once días sobre los que nadie dijo nada ayer–sufrió un desmayo y fue trasladado al hospital Purpan donde permaneció durante una semana antes de fallecer. El cadáver habría sido trasladado a la morgue donde, siempre según el medio televisivo, "ha sido identificado ahora".

Inmediatamente después, GARA se puso en contacto con el abogado de la familia, quien mostraba su "estupor por la inusitada celeridad" con la que determinados medios daban por hecho que se tratase del cuerpo de Anza. La letrada Maritxu Paulus-Basurko confirmaba que a última hora de la tarde de ayer, justo unos minutos antes de que saltara la noticia en la televisión, la Policía francesa se puso en contacto con la familia para avisarle de que habían localizado un cuerpo en la morgue de Toulouse que podría corresponder al de Anza, y que estaban realizando las pertinentes pruebas para determinar tal extremo. También les advertían de que no se tendría confirmación hasta hoy por la mañana.

Este mismo diario fue quien informó de ese extremo al hermano de Jon Anza, Koldo. Minutos después, fue el propio Koldo Anza quien informó de que efectivamente fue la Policía Judicial quien les informó sobre el cadáver de Toulouse.

Once días y once meses

Según la versión policial relatada a los familiares, el 29 de abril de 2009 –once días después de la desaparición de Jon Anza– los bomberos de Toulouse reciben una llamada informando de que una persona se encontraba malherida en la calle, desorientada y con síntomas de haber padecido un infarto.

Tras los intentos de reanimación, según la versión policial, los equipos de emergencia llevaron a esa persona al Hôpital Purpan, donde habría fallecido trece días después, el 11 de mayo. Según la Policía Judicial, el cadáver hallado en la morgue de Toulouse once meses después llevaba "una cazadora negra de cuero -similar a la que llevaba Anza-, zapatos de la misma marca, dos billetes de tren y una cicatriz en la cabeza". El refugiado político donostiarra sí que tenía una cicatriz en la cabeza a raíz de la operación quirúrgica a la que fue sometido por su grave enfermedad.

Por su parte, la fiscal de Baiona, Anne Kayanakis, se limitó a manifestar que no diría nada hasta hoy, si bien no desmintió que se estuviera procediendo a la identificación del militante desaparecido en los términos avanzados por la prensa.

Datos contradictorios

En poco menos de una hora, varios medios de comunicación españoles se hacían eco de la noticia, afirmando con seguridad que se trataba del cadáver de Jon Anza. Sin embargo, los datos que ofrecían unos y otros se contradecían en cuanto a fechas y detalles sobre lo ocurrido después de que el militante abertzale llegase supuestamente a Toulouse aquel 18 de abril.

Así, la web de RTVE aseguraba, a las 20.00 horas, sin citar fuentes, que el cadáver de Anza "permanecía en la morgue de Toulouse desde el 11 de mayo de 2009" y que había sido identificado "tras ser sometido a un cotejo de las huellas dactilares" que confirmarían la identidad.

La cadena pública española, siempre sin mencionar el origen de la información, agregaba que "el 29 de abril de 2009, a las 23.00 horas, Jon Anza habría aparecido en un banco de Toulouse tras sufrir un infarto", tras lo cual "los servicios sanitarios franceses lo atendieron e ingresaron en un centro hospitalario, donde falleció 13 días después, el 11 de mayo".

La versión ofrecida a las 20.13 por la agencia Europa Press coincidía en las fechas con la de RTVE, aunque esta vez citaba a "fuentes de la lucha antiterrorista". Añadía que "en las próximas horas se le practicará la autopsia, así como las pruebas de ADN para ratificar la confirmación". Según la agencia, Anza fue localizado en la noche del 29 de abril del año pasado "sin documentación, desorientado y con síntomas de haber sufrido un infarto en un parque de la citada ciudad gala. Fue conducido a un hospital por los servicios sanitarios municipales, falleciendo 15 días después".

Incidía, asimismo, en que dadas las circunstancias "las fuentes citadas descartan cualquier tipo de muerte violenta, como en estos meses ha denunciado la izquierda abertzale. No obstante, dichas fuentes justificaban la demora en descubrir el cadáver con el hecho de que la Fiscalía de Toulouse no habría informado en este tiempo del hallazgo a la Audiencia Nacional, que sin embargo ya ha tenido conocimiento telefónico del descubrimiento", obviando que la instrucción se lleva en Baiona.

De confirmarse estas informaciones, la fiscal de Baiona que investiga el caso desde que la familia de Anza lo denunciara el 17 de mayo tendrá serias dificultades para explicar el descubrimiento ahora, once meses después, del cuerpo de Anza.El genocidi Armeni i l'estratègia antiturca

Turquia va decidir cridar a consultes el seu ambaixador a Suècia i suprimir la visita del primer ministre Erdogan Tayyip a Suècia, en resposta al "reconeixement" pel legislatiu suec del "genocidi armeni", ocorregut al 1915, durant el conflicte de la 1ª Guerra. Curiosament ningú parla dels milions de morts que als fronts europeus van caure per mantenir les monarquies, plutocràcies i dictadures occidentals. El món islàmic veu una ofensiva hipòcrita dels fundamentalistes cristians darrera la campanya i demana que historiadors independents investiguin els fets.

Anteriorment, Turquia va reaccionar amb força brusquedat a l'aprovació de la resolució armènia "per la Cambra de Representants del Congrés dels EUA i va cridar a consultes el seu ambaixador a Washington. Ankara rebutja per tradició les acusacions de l'extermini en massa de prop de 1,5 milions d'armenis durant la Primera Guerra Mundial.

La dimensió universal del genocidi armeni
Dmitri babiche.

La resolució que ha qualificat de genocidi a la massacre de la comunitat armènia a l'Imperi Otomà durant la Primera Guerra Mundial i aprovada, no pel Congrés dels EUA en la seva totalitat, sinó únicament pel comitè de relacions internacionals de la Cambra de Representants, ha aixecat un veritable enrenou en la comunitat mundial.

La febril activitat dels diplomàtics i els dubtes de l'Administració nord-americana no són més que mostres irrebatibles d'un fet: Turquia ha guanyat influència i pes en la política exterior.

El govern turc no ha trigat a citar a casa el seu ambaixador a Washington per analitzar la qüestió, tot i sabent que aquesta resolució no té caràcter vinculant i sense tenir clar si el contingut d'aquesta resolució serà o no sotmès a l'aprovació final de la sessió plenària de la Cambra de Representants. A més, amb l'afegit que, segons va informar el rotatiu New York Times, la secretària d'Estat dels EUA, Hillary Clinton, ha demanat als congressistes ajornar aquesta delicada qüestió per més endavant.

Recordem que, després de l'extermini d'un milió i mig d'armenis el 1915, Turquia i Armènia van congelar les seves relacions. Aquests països només van reprendre les seves relacions diplomàtiques a la tardor de 2009. Aquest fet s'ha considerat un èxit personal del president i del primer ministre de Turquia. Ara, el desglaç entre aquestes nacions corre el risc de veure's postergat.

És poc probable, però, que això passi, però els polítics turcs segurament intentaran aprofitar-se per augmentar el seu prestigi internacional. És normal, han fet trontollar i dubtar al titular d'Afers Exteriors de la primera potència mundial.

L'actual escàndol tan sols serviria per consolidar les posicions del primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, qui fa poc, els va donar un pols als militars per primera vegada en la història, al revelar el coneixement dels plans que ells tramaven per donar un cop d'Estat el 2003.

Erdogan va aprofitar per alçar-se en defensa dels seus correligionaris musulmans a l'acusar a Israel de perpetrar una matança de civils palestins a Gaza. A més, durant la campanya dels EUA a l'Iraq, Turquia no va permetre a les tropes nord-americanes entrar a l'Iraq a través del seu territori. Washington va haver de fer la invasió des d'un altre punt del sud del país.

Curiosament, l'ambigua postura dels EUA respecte del genocidi armeni que li va valer a Washington per integrar Turquia a l'OTAN, comença a tornar-se en contra dels seus interessos. És una història certament alliçonadora.

I no només es tracta de l'holocaust armeni de 1915. Hi ha altres exemples: els mitjans d'informació occidentals sempre han ignorat la massacre entre la població civil armènia a Bakú en 1980-1990, posant l'accent en l'entrada de tropes soviètiques a la capital azerbaidjanès.

El motiu d'aquesta conducta de la premsa europea i nord-americana és evident. És molt fàcil atribuir tot el mal al Kremlin, passant per alt qualsevol tipus d'antecedent i motiu. Mai es va esmentar que les tropes enviades per Moscou van salvar milers d'armenis i altres rusoparlantes a Bakú.

Molts mitjans d'informació russos també eviten tocar el tema dels garbells ètnics a la capital de l'Azerbaidjan, per no perdre contractes de publicitat o no disgustar a certes persones d'influència.

"No sé què cal fer perquè els mitjans d'informació de tot el món recordin aquells esdeveniments", diu un membre de la Cambra Pública de Rússia, el conegut politòleg, Andronikos Migranian. "Potser la pròpia Armènia hagi de dur a terme algunes campanyes de promoció per refrescar la memòria?", afegeix.

Els esdeveniments de 1915 i de la dècada del 80, a Armènia i Azerbaidjan, són importants no només per als armenis, sinó per a tot el món. Abans d'iniciar-se els pogroms dels armenis a Bakú, els azerbaidjanesos havien estat expulsats de l'Alt Karabagh (enclavament de població majoritàriament armènia en el territori de l'Azerbaidjan). Després va tenir lloc la matança de Jodzhali (la venjança armènia contra el poble Àzeri, 25-26 de febrer de 1992) que va estremir al món.

Cal recordar-ho tot. No podem passar per alt cap atemptat contra la humanitat, o només recordar-los de forma selectiva perquè, en aquest cas, les confusions diplomàtiques, com l'actual desavinença entre els EUA i Turquia, passaran a ser la tònica habitual.

Versió d'Azerbaidjan davant l'ONU:


Un dels crims més monstruosos comesos pels ocupants armenis durant l'actual conflicte armeni-azerbaidjanès que ens ha estat imposat va ser la brutal aniquilació dels habitants de la ciutat azerbaidjanès de Jodzhali. En una sola nit, la del 25 al 26 de febrer de 1992, van ser assassinats 613 civils, dels quals 106 eren dones i 83 nens; 487 ciutadans van patir lesions de diversa consideració (d'ells, 76 eren menors d'edat), i 1.275 persones van ser preses com a ostatges.

Encara que la majoria d'ells van aconseguir tornar al país, es desconeix fins ara el parador de 150 persones. Ja han passat deu anys des que es va produir aquesta horrible tragèdia, que per la seva escala i característiques respon plenament a la definició del genocidi consignada en la Convenció per la Prevenció i la Sanció del delicte de Genocidi, N º 260, aprovada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 9 de desembre de 1948.
http://sp.rian.ru/analysis/20100310/125413724.html


Turquía llama a consultas a su embajador en Suecia por reconocer el parlamento sueco el genocidio armenio
Turquía decidió hoy llamar a consultas a su embajador en Suecia y suprimir la visita del primer ministro Erdogan Tayyip a Suecia en respuesta al reconocimiento por el Legislativo sueco del genocidio armenio cometido en tiempos del Imperio Otomano, informó la prensa local.

Anteriormente, Turquía reaccionó con bastante brusquedad a la aprobación de la "resolución armenia" por la Cámara de Representantes del Congreso de EEUU y llamó a consultas a su embajador en Washington. Ankara rechaza por tradición las acusaciones del exterminio en masa de cerca de 1,5 millones de armenios durante la Primera Guerra Mundial.

La dimensión universal del genocidio armenio
Dmitri Bábich.

La resolución que ha calificado de genocidio a la masacre de la comunidad armenia en el Imperio Otomano durante la I Guerra Mundial y aprobada no por el Congreso de los EEUU en su totalidad, sino únicamente por el comité de relaciones internacionales de la Cámara de Representantes, ha levantado un verdadero revuelo en la comunidad mundial.

La febril actividad de los diplomáticos y las dudas de la Administración estadounidense no son más que muestras irrebatibles de un hecho: Turquía ha ganado influencia y peso en la política exterior.

El gobierno turco no ha tardado en citar a casa a su embajador en Washington para analizar la cuestión, aún a sabiendas de que esta resolución no tiene carácter vinculante y sin tener claro si el contenido de esta resolución será o no sometido a la aprobación final de la sesión plenaria de la Cámara de Representantes. Además, con el añadido de que, según informó el rotativo New York Times, la secretaria de Estado de EEUU, Hillary Clinton, ha pedido a los congresistas aplazar esta delicada cuestión para más adelante.

Recordemos que, tras el exterminio de un millón y medio de armenios en 1915, Turquía y Armenia congelaron sus relaciones. Estos países sólo retomaron sus relaciones diplomáticas en otoño de 2009. Este hecho se ha considerado un éxito personal del presidente y del primer ministro de Turquía. Ahora, el deshielo entre estas naciones corre el riesgo de verse postergado.

Es poco probable, no obstante, que esto suceda, pero los políticos turcos seguramente intentarán aprovecharse para aumentar su prestigio internacional. Es normal, han hecho vacilar y dudar al titular de Asuntos Exteriores de la primera potencia mundial.

El actual escándalo tan sólo serviría para consolidar las posiciones del primer ministro turco, Recep Tayyip Erdogan, quién hace poco, les echó un pulso a los militares por primera vez en la historia, al desvelarles el conocimiento de los planes que ellos tramaban para dar un golpe de Estado en 2003.

Erdogan aprovechó para alzarse en defensa de sus correligionarios musulmanes al acusar a Israel de perpetrar una matanza de civiles palestinos en Gaza. Además, durante la campaña de EEUU en Iraq, Turquía no permitió a las tropas estadounidenses entrar en Iraq a través de su territorio. Washington tuvo que realizar la invasión desde otro punto del sur del país.

Curiosamente, la ambigua postura de EEUU respecto al genocidio armenio que le valió a Washington para integrar a Turquía en la OTAN, empieza a volverse en contra de sus intereses. Es una historia ciertamente aleccionadora.

Y no sólo se trata del holocausto armenio de 1915. Hay otros ejemplos: los medios de información occidentales siempre han ignorado la masacre entre la población civil armenia en Bakú en 1980-1990, haciendo hincapié en la entrada de tropas soviéticas en la capital azerbaiyana.

El motivo de tal conducta de la prensa europea y estadounidense es evidente. Es muy fácil atribuir todo el mal al Kremlin, pasando por alto cualquier tipo de antecedente y motivo. Nunca se mencionó que las tropas enviadas por Moscú salvaron a miles de armenios y otros rusoparlantes en Bakú.

Muchos medios de información rusos también evitan tocar el tema de las cribas étnicas en la capital de Azerbaiyán para no perder contratos de publicidad o no disgustar a ciertas personas de influencia.

"No sé qué hay que hacer para que los medios de información de todo el mundo recuerden aquellos acontecimientos", dice un miembro de la Cámara Pública de Rusia, el conocido politólogo, Andrónik Migranián. "¿Quizás la propia Armenia tenga que llevar a cabo algunas campañas de promoción para refrescar la memoria?", añade.

Los acontecimientos de 1915 y de la década del 80 en Armenia y Azerbaiyán son importantes no sólo para los armenios, sino para todo el mundo. Antes de iniciarse los pogromos de los armenios en Bakú, los azerbaiyanos habían sido expulsados del Alto Karabaj (enclave de población mayoritariamente armenia en el territorio de Azerbaiyán). Luego ocurrió la matanza de Jodzhali (la venganza armenia contra el pueblo azerbayano, 25-26 de febrero de 1992) que estremeció al mundo.

Es necesario recordarlo todo. No podemos pasar por alto ningún atentado contra la humanidad, o sólo recordarlos de forma selectiva porque, en ese caso, las confusiones diplomáticas, como la actual desavenencia entre EEUU y Turquía, pasarán a ser la tónica habitual.

La versión de Azerbaidjan ante la ONU:

Uno de los crímenes más monstruosos cometidos por los ocupantes armenios durante el actual conflicto armenio-azerbaiyano que nos ha sido impuesto, fue la brutal aniquilación de los habitantes de la ciudad azerbaiyana de Jodzhali. En una sola noche, la del 25 al 26 de febrero de 1992, fueron asesinados 613 civiles, de los cuales 106 eran mujeres y 83 niños; 487 ciudadanos sufrieron lesiones de diversa consideración (de ellos, 76 eran menores de edad), y 1.275 personas fueron tomadas como rehenes.

Aunque la mayoría de ellos consiguieron regresar al país, se desconoce hasta la fecha el paradero de 150 personas. Han transcurrido ya diez años desde que se produjo esa horrible tragedia, que por su escala y características responde plenamente a la definición del genocidio consignada en la Convención para la Prevención y la Sanción del delito de Genocidio, Nº 260, aprobada por la Asamblea General de las Naciones Unidas el 9 de diciembre de 1948.
http://www.unhchr.ch/Huridocda/Huridoca.nsf/0/05979e95128c8142c1256bae004975ea?OpendocumentXina: Condemnat Huang Songyou, del Suprem

El president del Tribunal Popular Suprem (TPS) de la Xina, Wang Shengjun (foto), va dir dijous que els tribunals prendran accions contra la corrupció en els organismes de justícia, per tal de prevenir l'abús del poder, després de la condemna a cadena perpètua de l'ex vicepresident del tribunal suprem fa dos mesos. Aquestes declaracions van venir després que Huang Songyou, ex vicepresident del TPS, fora sentenciat el 19 de gener a cadena perpètua per desfalc i haver acceptat suborns.

El Tribunal Popular Suprem "enfortirà la capacitat de construcció i tindrà un rol model per als tribunals locals", va dir Wang davant uns 3.000 legisladors durant la tercera sessió anual de la XI Assemblea Popular Nacional (APN, màxim òrgan legislatiu) en presentar l'informe sobre la tasca del TPS.

Huang va ser condemnat per acceptar més de 3,9 milions de iuans (uns $ 574.000) en concepte de suborns entre els anys 2005 i 2008. El president va assenyalar que prop de 800 funcionaris judicials van ser castigats per violar les lleis l'any passat.

Els tribunals a tots els nivells han de "aprendre del cas de Huang Songyou" per trobar problemes arrelats en l'administració per part dels jutges i la supervisió de poder, va sostenir Wang. El TPS ha nomenat supervisors de disciplina en les seves 14 departaments, i més de 27.700 supervisors estan treballant al voltant de 3.000 tribunals a escala nacional, va indicar Wang

El fiscal general de la Xina, Cao Jianming, va indicar en un altre informe aquest mateix dia que la fiscalia xinesa va investigar durant l'any passat a gairebé 2.700 membres judicials sospitosos de malversació, suborns i negligència professional a la recerca de benefici personal.

D'acord amb Cao, les autoritats "mai suavitzaran els seus esforços" a combatre la corrupció judicial.

El funcionari judicial serà castigat si fos descobert "entromentent-se i prenent part en els casos judicials, pagant suborns al personal judicial i/o colpejant o abusant verbalment de peticionaris", d'acord amb una regulació del TPS emesa a principis de l'any.

Cao va assenyalar en l'informe que cal esforçar-se a "castigar de manera ferma les accions corruptes en el sector judicial per purificar l'equip judicial i salvaguardar la integritat i la justícia".


China se compromete a limpiar la judicatura después de ser condenado el ex vicepresidente del tribunal supremo estatal

El presidente del Tribunal Popular Supremo (TPS) de China, Wang Shengjun, dijo hoy jueves que los tribunales tomarán acciones contra la corrupción en los organismos de justicia a fin de prevenir el abuso del poder, tras la condena a cadena perpetua al ex vicepresidente del tribunal supremo hace dos meses.

El Tribunal Popular Supremo "fortalecerá la capacidad de construcción y desempeñará un rol modelo para los tribunales locales", dijo Wang ante unos 3.000 legisladores durante la tercera sesión anual de la XI Asamblea Popular Nacional (APN, máximo órgano legislativo) al presentar el informe sobre la labor del TPS.

Estas declaraciones vinieron después de que Huang Songyou, ex vicepresidente del TPS, fuera sentenciado el 19 de enero a cadena perpetua por desfalco y haber aceptado sobornos.

Huang fue condenado por aceptar más de 3,9 millones de yuanes (unos 574.000 dólares) en concepto de sobornos entre los años 2005 y 2008.

El presidente señaló que cerca de 800 funcionarios judiciales fueron castigados por violar las leyes el año pasado.

Los tribunales a todos los niveles deben "aprender del caso de Huang Songyou" para encontrar problemas arraigados en la administración por parte de los jueces y la supervisión de poder, sostuvo Wang.

El TPS ha nombrado a supervisores de disciplina en sus 14 departamentos, y más de 27.700 supervisores están trabajando en alrededor de 3.000 tribunales a escala nacional, indicó Wang.

El fiscal general de China, Cao Jianming, indicó en otro informe este mismo día que la fiscalía china investigó durante el año pasado a casi 2.700 miembros judiciales sospechosos de malversación, sobornos y negligencia profesional en busca de beneficio personal.

De acuerdo con Cao, las autoridades "jamás suavizarán sus esfuerzos" en combatir la corrupción judicial.

El funcionario judicial será castigado si fuera descubierto "entremetiéndose y tomando parte en los casos judiciales, pagando sobornos al personal judicial y/o golpeando o abusando verbalmente de peticionarios", conforme a una regulación del TPS emitida a principios del año.

Cao señaló en el informe que hay que esforzarse en "castigar de manera firme las acciones corruptas en el sector judicial para purificar al equipo judicial y salvaguardar la integridad y la justicia".Xina provarà futurs sobre índexs borsaris

La Borsa de Futurs Financers de la Xina (CFFEX, sigles en anglès), amb seu a Xangai, va anunciar que provarà el sistema de futurs sobre índexs borsaris durant els caps de setmana del 13 i 14 i del 20 i 21 de març. Sota la direcció de la Comissió Reguladora de Valors de la Xina, l'CFFEX unirà esforços amb altres borses de valors i centres de monitorització de dipòsits per provar els processos de comerç, així com les transaccions i dipòsits, va assenyalar un anunci de CFFEX.

Les proves sobre els membres de CFFEX i les mesures per enfrontar emergències també es duran a terme en els quatre dies assenyalats, va indicar CFFEX.


China probará sistema de futuros sobre índices bursátiles en los próximos fines de semana

La Bolsa de Futuros Financieros de China (CFFEX, siglas en inglés) con sede en Shanghai anunció que probará el sistema de futuros sobre índices bursátiles durante los fines de semana del 13 y 14 y del 20 y 21 de marzo.

Bajo la dirección de la Comisión Reguladora de Valores de China, la CFFEX unirá esfuerzos con otras bolsas de valores y centros de monitoreo de depósitos para probar los procesos de comercio, así como las transacciones y depósitos, señaló un anuncio de CFFEX.

Las pruebas sobre los miembros de CFFEX y las medidas para enfrentar emergencias también se llevarán a cabo en los cuatro días señalados, indicó CFFEX.Avui: Defensem Cuba!


Propera Assemblea DEFENSEM CUBA:
Dissabte dia 13 de Març a les 10:30 hores a la seu de CCOO Via Laietana de Barcelona.


CCOO denuncia Llei de Comunicació Audiovisual

CCOO considera que la Llei General de Comunicació Audiovisual (LGCA), que ahir va rebre el vistiplau del Senat, convertirà el sector en un mer negoci, obviant el seu paper fonamental de servei públic, que ha de garantir la pluralitat i participació ciutadana i consolidar la democràcia. En opinió del Sector de Mitjans de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO, amb aquesta llei la comunicació serà ara un mitjà per obtenir beneficis sense importar els continguts ni els destinataris.

Els operadors privats no tindran cap obligació a canvi de la prestació del servei públic, ni tan sols la de mantenir l'ocupació, que cada dia es destrueix més, s'externalitza més i es fa més precari.

Poc o res es fa amb aquesta llei per aconseguir un sector fort i dinàmic, sinó més aviat tot el contrari. Amb aquesta llei neix un sector de grans companyies, amb grans beneficis però sense treballadors, i amb grans despatxos en grans edificis que compraran tota la producció a productores amb treballadors en precari i sense convenis.

CCOO ha lluitat des del primer dia per aconseguir una llei d'acord amb els principis de pluralitat, igualtat, i de qualitat en l'ocupació, i ha aconseguit introduir en el text que s'ha aprovat algunes modificacions en defensa d'allò públic i de la pluralitat de mitjans de comunicació.

Entre elles figuren les esmenes transaccionada presentades per l'Entesa, a través dels senadors Jordi Guillot (ICV) i Joan Josep Nuet (EUiA), que estableixen que per garantir el pluralisme informatiu "hi hagi com a mínim tres operadors privats de televisió, per a la qual que la llei restringeix les possibles fusions, evitant que cap persona física o jurídica pugui adquirir una participació significativa o drets de vot d'una altra cadena estatal quan això suposi "impedir l'existència" d'almenys tres operadors.


CCOO denuncia que la Ley de Comunicación Audiovisual apuesta por el mercantilismo y minimiza lo público y la pluralidad de medios

CCOO considera que la Ley General de Comunicación Audiovisual (LGCA), que ayer recibió el visto bueno del Senado, convertirá al sector en un mero negocio, obviando su papel fundamental de servicio público, que debe garantizar la pluralidad y participación ciudadana y cimentar la democracia.

La LGCA aprobada en el Senado convertirá el sector en un mero negocio

En opinión del Sector de Medios de la Federación de Servicios a la Ciudadanía (FSC) de CCOO, con esta ley la comunicación será ahora un medio para obtener beneficios sin importar los contenidos ni los destinatarios.

Los operadores privados no tendrán ninguna obligación a cambio de la prestación del servicio público, ni siquiera la de mantener el empleo, que cada día se destruye más, se externaliza más y se hace más precario.

Poco o nada se hace con está ley para lograr un sector fuerte y dinámico, sino más bien todo lo contrario. Con está ley nace un sector de grandes compañías, con grandes beneficios pero sin trabajadores, y con grandes despachos en grandes edificios que comprarán toda la producción a productoras con trabajadores en precario y sin convenios.

CCOO ha luchado desde el primer día por conseguir una ley acorde a los principios de pluralidad, igualdad, y de calidad en el empleo, y ha conseguido introducir en el texto que se ha aprobado algunas modificaciones en defensa de lo público y de la pluralidad de medios de comunicación.

Entre ellas figuran las enmiendas transaccionadas presentadas por la Entesa, a través de los senadores Jordi Guillot (ICV) y Joan Josep Nuet (EUiA), que establecen que para garantizar el "pluralismo informativo" haya como mínimo tres operadores privados de televisión, para lo que la ley restringe las posibles fusiones, evitando que ninguna persona física o jurídica pueda adquirir una participación significativa o derechos de voto de otra cadena estatal cuando ello suponga "impedir la existencia" de al menos tres operadores.CCOO: Cap aval a Opel sense acord sindical

La Federació d'Indústria i la secció sindical de CCOO a la planta de Figueruelas han expressat avui el seu absolut rebuig al trasplantament unilateral protagonitzat ahir per la direcció de GM en les negociacions sobre el conveni col.lectiu i el pla d'estalvi. En aquest sentit, han reclamat el "poder de negociació" dels governs autonòmic i central, que tenen en la seva mà l'aprovació d'un eventual expedient i la concessió d'avals a l'empresa.

CCOO ha anunciat aquest matí l'obertura d'un "conflicte important" a la planta d'Opel a Figueruelas després de la ruptura de les negociacions protagonitzada ahir per la direcció de GM. Segons ha indicat el sindicat, aquesta actitud és "inadmissible", cosa que es traduirà demà en la reunió del Comitè d'Empresa en forma d'una proposta d'accions de protesta que inclouen explícitament la vaga.

"No podem eludir aquesta paraula, la confrontació a què ens emplaça l'empresa és d'una dimensió important", ha assegurat el secretari general de la Secció Sindical de CCOO, José María Fernando. Al seu costat, la màxima representació de la Federació d'Indústria a nivell estatal, Felipe López, i autonòmic, Salvador Salas, confirmaven la gravetat de la situació.

Instal ha estat clar - "no estem disposats a arribar a un acord de reestructuració en base a determinats sacrificis", ha dit - i ha assegurat que la situació actual no és comparació amb la que es va produir en les negociacions amb Magna de manera que " no es pot fer una translació mimètica ". De fons, la distància entre la xifra d'estalvis plantejada per l'empresa a la planta (més de 25 milions) i la que reflecteixen mesures com la congelació salarial de dos anys que han assumit els sindicats, de tot just una desena part. "Ni s'acosta ni es va apropar", ha subratllat Fernando, incidint així en el allunyats que estan els plantejaments en aquests moments.

Per la seva banda, López ha advocat per la recerca d'una solució que contempli tant condicions socialment acceptables per a les persones afectades per la reestructuració com a condicions dignes per a la plantilla que ha de romandre en els seus llocs de treball. I per això ha fet una crida als governs central i autonòmic, que "han de deixar molt clar que no van a aprovar cap expedient sense acord". Aquest seria una manera d ' "acabar amb el xantatge" de l'empresa, que ha anunciat la seva intenció de presentar a l'autoritat laboral una regulació d'ocupació amb 900 acomiadaments.

Encara més lluny ha anat Sales, que ha reivindicat la "capacitat de pressió" dels executius en tant que han de concedir avals a GM davant dels quals la quantitat del pla d'estalvi és "xavalla" (només l'executiu autonòmic va comprometre un per 200 milions d'euros per al nou Meriva). "Que no es posi cap diners si no hi ha acord sindical", ha remarcat.

Finalment, des de la secció sindical de CCOO, Fernando s'ha mostrat "molt escèptic" amb el rumb que pugui prendre la reunió que mantenen aquesta tarda sindicats, direcció i tots dos governs. Mentrestant, ha assegurat que el plantejament serà la resposta "fort" des del Comitè d'Empresa, amb mobilitzacions que podrien començar la setmana que ve en forma assemblees, concentracions i, finalment, la vaga.


CCOO reclama a la DGA que no conceda aval alguno a Opel si no hay acuerdo sindical

La Federación de Industria y la sección sindical de CCOO en la planta de Figueruelas han expresado hoy su absoluto rechazo al plante unilateral protagonizado ayer por la dirección de GM en las negociaciones sobre el convenio colectivo y el plan de ahorro.

En este sentido, han reclamado el "poder de negociación" de los gobiernos autonómico y central, que tienen en su mano la aprobación de un eventual expediente y la concesión de avales a la empresa.

CCOO ha anunciado esta mañana la apertura de un "conflicto importante" en la planta de Opel en Figueruelas tras la ruptura de las negociaciones protagonizada ayer por la dirección de GM. Según ha indicado el sindicato, esta actitud es "inadmisible", algo que se traducirá mañana en la reunión del Comité de Empresa en forma de una propuesta de acciones de protesta que incluyen explícitamente la huelga.

"No podemos eludir esa palabra, la confrontación a la que nos emplaza la empresa es de una dimensión importante", ha asegurado el secretario general de la Sección Sindical de CCOO, José María Fernando. Junto a él, la máxima representación de la Federación de Industria a nivel estatal, Felipe López, y autonómico, Salvador Salas, confirmaban la gravedad de la situación.

Salas ha sido claro -"no estamos dispuestos a llegar a un acuerdo de reestructuración en base a determinados sacrificios", ha dicho - y ha asegurado que la situación actual no es parangonable con la que se produjo en las negociaciones con Magna por lo que "no se puede hacer una traslación mimética". De fondo, la distancia entre la cifra de ahorros planteada por la empresa en la planta (más de 25 millones) y la que reflejan medidas como la congelación salarial de dos años que han asumido los sindicatos, de apenas una décima parte. "Ni se acerca ni se va a acercar", ha subrayado Fernando, incidiendo así en lo alejados que están los planteamientos en estos momentos.

Por su parte, López ha abogado por la búsqueda de una solución que contemple tanto condiciones socialmente aceptables para las personas afectadas por la reestructuración como condiciones dignas para la plantilla que va a permanecer en sus puestos de trabajo. Y para ello ha hecho un llamamiento a los gobiernos central y autonómico, que "deben dejar muy claro que no van a aprobar ningún expediente sin acuerdo". Este sería un modo de "acabar con el chantaje" de la empresa, que ha anunciado su intención de presentar a la autoridad laboral una regulación de empleo con 900 despidos.

Todavía más lejos ha ido Salas, quien ha revindicado la "capacidad de presión" de los ejecutivos en tanto que tienen que conceder avales a GM frente a los cuales la cantidad del plan de ahorro es "calderilla" (sólo el ejecutivo autonómico comprometió uno por 200 millones de euros para el nuevo Meriva). "Que no se ponga ningún dinero si no hay acuerdo sindical", ha remarcado.

Finalmente, desde la sección sindical de CCOO, Fernando se ha mostrado "muy escéptico" con el rumbo que pueda tomar la reunión que mantienen esta tarde sindicatos, dirección y ambos gobiernos. Entretanto, ha asegurado que el planteamiento será la respuesta "fuerte" desde el Comité de Empresa, con movilizaciones que podrían empezar la semana que viene en forma asambleas, concentraciones y, finalmente, la huelga. CCOO.RFA: Opel preveu 8.300 acomiadaments

Nick Reilly, president d'Opel, va presentar a Frankfurt el pla de sanejament de l'empresa. Va anunciar que la automotriu invertirà fins a 2.014 uns 11.000 milions d'euros (15.000 milions de dòlars) per renovar el 80 per cent de la cartera de productes. Paral.lelament, GM pretén que els treballadors d'Opel renunciïn a remuneracions per uns 265 milions d'euros (367 milions de dòlars) anuals durant els propers cinc anys.

Ajuda financera

Al mateix temps, la companyia va sol.licitar una ajuda de 1.500 milions d'euros (2.060 milions de dòlars) d'ajuda financera a Alemanya per portar a terme el seu pla de sanejament. En total, la subsidiària europea de General Motors espera aconseguir prop de 2.700 milions d'euros (3.700 milions de dòlars) dels països en els quals estan assentades les seves plantes, incloent-hi Espanya.

Pel que fa a Alemanya, la suma seria assumida en un 50% per l'Estat federal i l'altre 50% pels estats de Hesse, Rin del Nord-Westfàlia, Renània-Palatinat i Turíngia, va transcendir dels estats afectats.
Els treballadors es neguen a fer-ho si GM tanca la planta belga d'Anvers i no els ofereix garanties de futur. Mitjans alemanys especulen amb l'existència d'un suposat pla alternatiu de suprimir més dels 8.300 llocs i clausurar més fàbriques en el cas de no rebre l'automotriu les ajudes estatals en la mesura esperada.

"Nova era"


D'altra banda, Reilly anticipar plans de construir altres models de propulsió elèctrica, a més del previst Amper. En concret es planeja produir un vehicle elèctric amb major autonomia, així com automòbils petits propulsats únicament per piles.
"L'anunci d'avui marca el començament d'una nova era", va sostenir Reilly. El Amper és un model híbrid dotat de propulsió elèctrica i un motor de combustió per a carregar la bateria.


Plan de saneamiento de Opel prevé 8.300 despidos

Nick Reilly, presidente de Opel, presentó en Fráncfort el plan de saneamiento de la empresa. Anunció que la automotriz invertirá hasta 2014 unos 11.000 millones de euros (15.000 millones de dólares) para renovar el 80 por ciento de la cartera de productos.

Ayuda financiera

Al mismo tiempo, la compañía solicitó una ayuda de 1.500 millones de euros (2.060 millones de dólares) de ayuda financiera a Alemania para llevar a cabo su plan de saneamiento. En total, la subsidiaria europea de General Motors espera conseguir cerca de 2.700 millones de euros (3.700 millones de dólares) de los países en los que están asentadas sus plantas, incluida España.

En lo tocante a Alemania, la suma sería asumida en un 50 por ciento por el Estado federal y el otro 50 por ciento por los estados de Hesse, Renania del Norte-Westfalia, Renania-Palatinado y Turingia, trascendió de los estados afectados.

Paralelamente, GM pretende que los trabajadores de Opel renuncien a remuneraciones por unos 265 millones de euros (367 millones de dólares) anuales durante los próximos cinco años.

Los trabajadores se niegan a hacerlo si GM cierra la planta belga de Amberes y no les ofrece garantías de futuro. Medios alemanes especulan con la existencia de un supuesto plan alternativo de suprimir más de los 8.300 puestos y clausurar más fábricas en el caso de no recibir la automotriz las ayudas estatales en la medida esperada.

"Nueva era"

Por otra parte, Reilly anticipó planes de construir otros modelos de propulsión eléctrica, además del previsto Ampera. En concreto se planea producir un vehículo eléctrico con mayor autonomía, así como automóviles pequeños propulsados únicamente por pilas.
"El anuncio de hoy marca el comienzo de una nueva era", sostuvo Reilly. El Ampera es un modelo híbrido dotado de propulsión eléctrica y un motor de combustión para cargar la batería.A qui representa aquesta gent de la UE?

Avui, els "representants" (de nul.la legitimitat, si considerem els ínfims percentatges de votació) dels europeus, es van reunir per condemnar el sistema comunista cubà, en una decisió apropiada des de fa dies. La resolució condemna la mort d'un pres comú -a qui anomenen "dissident"- mort en vaga de fam. Diu Lula sobre aquesta qüestió: "Jo penso que la vaga de fam no pot ser utilitzada com un pretext de drets humans per alliberar les persones. Imagineu-vos que tots els bandits que estan presos a Sao Paulo entressin en vaga de fam i demanessin llibertat". He criticat en alguna ocasió a Lula, però la seva sinceritat l'honora.

La democràcia burgesa no només condemna, també assassina comunistes i anarquistes, en les seves presons d'Espanya, Itàlia, Alemanya, Turquia o els Estats Units. Els antecessors d'aquests "parlamentaris", van aniquilar la Comuna de París i es van llançar contra els bolxevics. Milers de soldats dels Estats Units, Japó França i Gran Bretanya van intervenir a Rússia donant suport a l'Exèrcit Blanc que lluitava contra l'Exèrcit Roig. Després van crear l'Organització Terrorista de l'Atlàntic Nord (OTAN) per vigilar a la Unió Soviètica i ara diuen que nazisme i comunisme són iguals, quan el nazisme és una manifestació extrema de la burgesia, que es posa en marxa pel que fa perillen els seus interessos com succeeix actualment.

Però agredir, en sentit literal, a Cuba exclusivament per motius ideològics, com van fer en el passat amb la Comuna i Rússia, avui no és possible en un món canviant com l'actual. Els burgesos s'han quedat sols, i la solitud és símptoma de debilitat. Representen, aproximadament, el 20 per cent de la humanitat, i el 80 per cent restant no ha tingut en compte, gairebé en la seva totalitat, aquesta manipulació interessada. S'haurien d'haver fixat en la reacció, després de la mort del pres comú cubà, de la majoria d'Amèrica Llatina, Rússia o la Xina. Aquests panxut que vegeten a Brussel.les, són socis de l'imperialisme feixista, per això no condemnen els crims i tortures a Palestina, Iraq, Afganistan, Abu Ghraib o Guantánamo.

Condemnant a Cuba, confirmen que la lluita de classes continua vigent, i no una cosa del passat com diuen. Els molesta Cuba per ser com és i pel seu internacionalisme espectacular (paraules de Noam Chomsky sobre l'ajuda cubana a Haití). Odien a Cuba perquè la seva Revolució és un front de la Revolució mundial que ens competeix a tots, i que segueix aquí larvada, disposada a eclosionar en qualsevol moment, sobretot des que va arribar la crisi capitalista que vaticinar Marx. Ells saben que aquesta eclosió els escombraries com a classe dominant. D'aquí la resolució gestada en aquesta "cosa" que en diuen Parlament Europeu. Tenen por del comunisme. Zapata, només és l'excusa.
http://jmalvarezblog.blogspot.com/


La burguesía europea condena el comunismo. Zapata sólo es la excusa
La democracia burguesa no sólo condena, también asesina comunistas y anarquistas, en sus cárceles de España, Italia, Alemania, Turquía o Estados Unidos. J.M. Álvarez

¿A quién representa esa gente?
Hoy, los “representantes” (de nula legitimidad, si consideramos los ínfimos porcentajes de votación) de los europeos, se reunieron para condenar al sistema comunista cubano, en una decisión apañada desde hace días. La resolución condena la muerte de un preso común-, al que llaman “disidente”- fallecido en huelga de hambre. Dice Lula sobre esta cuestión: “Yo pienso que la huelga de hambre no puede ser utilizada como un pretexto de derechos humanos para liberar las personas. Imagine si todos los bandidos que están presos en Sao Paulo entraran en huelga de hambre y pidieran libertad”. He criticado en alguna ocasión a Lula, pero su sinceridad le honra.

La democracia burguesa no sólo condena, también asesina comunistas y anarquistas, en sus cárceles de España, Italia, Alemania, Turquía o Estados Unidos. Los antecesores de estos “parlamentarios”, aniquilaron la Comuna de París y se lanzaron contra los bolcheviques. Miles de soldados de Estados Unidos, Japón Francia y Gran Bretaña intervinieron en Rusia apoyando al Movimiento Blanco que luchaba contra el Ejército Rojo. Después crearon la Organización Terrorista del Atlántico Norte (OTAN) para vigilar a la Unión Soviética y ahora dicen que nazismo y comunismo son iguales, cuando el nazismo es una manifestación extrema de la burguesía, que se pone en marcha en cuanto peligran sus intereses como sucede actualmente.

Pero agredir, en sentido literal, a Cuba exclusivamente por motivos ideológicos, como hicieron en el pasado con la Comuna y Rusia, hoy no es posible en un mundo cambiante como el actual. Los burgueses se han quedado solos, y la soledad es síntoma de debilidad. Representan, aproximadamente, el 20 por ciento de la humanidad, y el 80 por ciento restante no ha tenido en cuenta, casi en su totalidad, esta manipulación interesada. Deberían haberse fijado en la reacción, tras la muerte del preso común cubano, de la mayoría de América Latina, Rusia o China. Estos barrigudos que vegetan en Bruselas, son socios del imperialismo fascista, por eso no condenan los crímenes y torturas en Palestina, Iraq, Afganistán, Abu Ghraib o Guantánamo.

Condenando a Cuba, confirman que la lucha de clases sigue vigente, y no algo del pasado como dicen. Les molesta Cuba por ser cómo es y por su internacionalismo espectacular (palabras de Noam Chomsky sobre la ayuda cubana a Haití). Odian a Cuba porque su Revolución es un frente de la Revolución mundial que nos compete a todos, y que sigue ahí larvada, dispuesta a eclosionar en cualquier momento, sobretodo desde que arribó la crisis capitalista que vaticinara Marx. Ellos saben que esa eclosión los barrería como clase dominante. De ahí la resolución gestada en esa “cosa” que llaman Parlamento Europeo. Tienen miedo al comunismo. Zapata, sólo es la excusa.
http://jmalvarezblog.blogspot.com/UE: Oposició al TLC amb Colòmbia i Perú

Les deficiències en els drets humans podrien aigualir el Tractat de Lliure Comerç entre el bloc europeu, Colòmbia i Perú. El maig tindrà lloc a Madrid la cimera de la Unió Europea i Amèrica Llatina, una reunió que podria culminar amb la signatura d'un Tractat de Lliure Comerç entre el bloc europeu, Colòmbia i Perú. No obstant això, hi ha veus crítiques al Parlament Europeu, per la manca de drets humans a Colòmbia, una instància amb creixent influència en les decisions comunitàries. Entre els opositors a la signatura del tractat es troba l'eurodiputat socialdemòcrata Bernd Lange.

Si estigués a les seves mans, no signaria el Tractat en qüestió. Per què?

Bernd Lange: Perquè l'objectiu inicial pel qual va ser concebuda la seva signatura ja no segueix vigent. Originalment es negociaria amb quatre països (Colòmbia, Bolívia, Perú i Equador) per promoure la integració regional. Equador i Bolívia han sortit ja de les negociacions. Queden llavors només Colòmbia i Perú i, en el cas d'aquests dos països, no es tracta de qüestions econòmiques sinó polítiques i sobretot hem consideracions en el tema de drets humans. I si observem el context internacional hi ha altres països que també es refusen a aprofundir les relacions pels mateixos motius, entre ells Canadà i Noruega. La Unió Europea tampoc té perquè precipitar-se amb la signatura d'un Tractat de Lliure Comerç.

Vol dir que Colòmbia per exemple, té moltes deficiències en matèria de drets humans com per a tancar amb aquest país un Tractat de Lliure Comerç?

Així és. Els fustigacions i agressions a sindicalistes, l'alta taxa d'homicidi existent, per exemple, l'any passat van ser assassinats uns 40 col legues diputats al país i els crims no es persegueixen, no es castiguen. Els drets col.lectius estan restringits i hi ha una sèrie de fortes abusos contra els drets dels treballadors i els drets individuals en general.

També hi ha vincle entre paramilitars i el govern i per això penso que s'ha de considerar a fons la situació. Només fins que es vegin realment avenços substancials en aquest àmbit deixarà d'haver oposició davant un estrenyiment de les relacions en el pla comercial.

Cal no precipitar-se amb un Tractat de Lliure Comerç amb Colòmbia, i què em diu del Perú, considera aquest país igual de problemàtic?

Potser no amb la mateixa intensitat. Perú té sens dubte problemes en matèria de drets humans. Però no hi ha un mercat negre d'organitzacions paramilitars. El que hi ha allà són aixecaments de la població en contra de l'activitat minera que són enfrontats amb forces repressives que no corresponen a un Estat de Dret.

Però el problema de fons és que volíem promoure una integració regional amb Colòmbia, Bolívia, Perú i Equador, i aquest era l'objectiu inicial d'aquest tractat, enfortir a la regió i això ja no serà possible assolir. És enutjós que el Perú ha quedat una mica dependent de Colòmbia, encara que el desig seria que en aquest país un Tractat de Lliure Comerç amb la UE conduís a una millora dels drets humans.

Com avalua els ànims al Parlament Europeu, creu que escoltaran les seves consideracions o serà que ja està decidit el Tractat de Lliure Comerç amb aquests dos països?

No està decidit de cap manera. Després del Tractat de Lisboa el Parlament Europeu té un major poder d'influència. Abans de la signatura hi ha una sèrie de consulta i intercanvi d'informació. Anem a analitzar el tractat molt a fons. De moment només hi ha un text provisional que no està a punt per ser publicat en tots els seus aspectes. Anem a verificar el seu contingut de manera molt detallada, anem a veure en quin punt ens trobem, quines condicions addicionals que parlin d'una millora en la situació dels drets humans i fins i tot que hi hagi una clara divisió dels tres poders a Colòmbia. Si és així podria un dir que el moment és apropiat. Però d'aquí a maig em sembla molt precipitat i per això compto amb una forta discussió i oposició a aquest tractat al Parlament Europeu.


Oposición en la Eurocámara al TLC con Colombia y Perú

No interesa profundizar el plano comercial a toda costa.
No todo es color de rosa en las relaciones entre la UE y Colombia. Las deficiencias en los derechos humanos podrían aguar el Tratado de Libre Comercio entre el bloque europeo, Colombia y Perú.

En mayo tendrá lugar en Madrid la cumbre de la Unión Europea y América Latina, una reunión que podría culminar con la firma de un Tratado de Libre Comercio entre el bloque europeo, Colombia y Perú. Sin embargo, hay voces críticas en el Parlamento Europeo, una instancia con una creciente influencia en las decisiones comunitarias. Entre los opositores a la firma del tratado se encuentra el eurodiputado socialdemócrata Bernd Lange.

Deutsche Welle: Si estuviera en sus manos, no firmaría el Tratado en cuestión. ¿Por qué?

Bernd Lange: Porque el objetivo inicial por el cual fue concebida su firma ya no sigue vigente. Originalmente se negociaría con cuatro países (Colombia, Bolivia, Perú y Ecuador) para promover la integración regional. Ecuador y Bolivia han salido ya de las negociaciones. Quedan entonces sólo Colombia y Perú y en el caso de estos dos países no se trata ya de cuestiones económicas sino políticas y sobre todo tenemos consideraciones en el tema de derechos humanos. Y si observamos el contexto internacional hay otros países que también se rehúsan a profundizar las relaciones por los mismos motivos, entre ellos Canadá y Noruega. La Unión Europea tampoco tiene porqué precipitarse con la firma de un Tratado de Libre Comercio.

¿Quiere usted decir que Colombia por ejemplo, tiene muchas deficiencias en materia de derechos humanos como para cerrar con dicho país un Tratado de Libre Comercio?

Así es. Los hostigamientos y agresiones a sindicalistas, la alta tasa de homicidio existente, por ejemplo, el año pasado fueron asesinados unos 40 colegas diputados en el país y los crímenes no se persiguen, no se castigan. Los derechos colectivos están restringidos y hay una serie de fuertes abusos contra los derechos de los trabajadores y los derechos individuales en general.

También hay vínculo entre paramilitares y el gobierno y por eso pienso que debe considerarse a fondo la situación. Sólo hasta que se vean realmente avances sustanciales en éste ámbito dejará de haber oposición ante un estrechamiento de las relaciones en el plano comercial.

No hay que precipitarse con un Tratado de Libre Comercio con Colombia, y qué me dice de Perú, ¿considera dicho país igual de problemático?

Tal vez no con la misma intensidad. Perú tiene sin duda problemas en materia de derechos humanos. Pero no hay un mercado negro de organizaciones paramilitares. Lo que hay ahí son levantamientos de la población en contra de la actividad minera que son enfrentados con fuerzas represivas que no corresponden a un Estado de Derecho.

Pero el problema de fondo es que queríamos promover una integración regional con Colombia, Bolivia, Perú y Ecuador, y ese era el objetivo inicial de este tratado, fortalecer a la región y esto ya no será posible alcanzar. Es enojoso que Perú ha quedado un poco dependiente de Colombia, aunque el deseo sería que en este país un Tratado de Libre Comercio con la UE condujera a una mejoría de los derechos humanos.

¿Como evalúa los ánimos en el Parlamento Europeo, cree que escucharán sus consideraciones o será que ya está decidido el Tratado de Libre Comercio con estos dos países?

No está decidido de ninguna manera. Tras el Tratado de Lisboa el Parlamento Europeo tiene un mayor poder de influencia. Antes de la firma hay una serie de consultaciones e intercambio de información. Vamos a analizar el tratado muy a fondo. De momento tan sólo hay un texto provisional que no está listo para ser publicado en todos sus aspectos. Vamos a verificar su contenido de manera muy detallada, vamos a ver en qué punto nos encontramos, qué condiciones adicionales que hablen de una mejoría en la situación de los derechos humanos e incluso que haya una clara división de los tres poderes en Colombia. Si es así podría uno decir que el momento es apropiado. Pero de aquí a mayo me parece muy precipitado por lo que cuento con una fuerte discusión y oposición a dicho tratado en el Parlamento Europeo.