dissabte, 3 d’agost de 2013

Interpol emet una alerta global per les fuites massives de presoners islamistes

Iraq, Líbia i el Pakistan van viure en les últimes jornades massives accions per rescatar reus. La institució sospita d'actes coordinats. 1.100 presos van escapar d'una presó a Bengasi, Líbia, el 27 de juliol. Cinc dies abans, 500 reus van veure la llibertat a l'Iraq després d'una operació de rescat. Entre els alliberats hi havia alts càrrecs d'Al-Qaida. El 31 de juliol, un atac contra un centre de reclusió al Pakistan realitzat per talibans va alliberar desenes de presoners. En tots els casos les baixes van ser nombroses. Tancament d'ambaixades d'EUA.

Amb aquestes dades sobre la taula, més xifres d'altres sis països on en les últimes jornades s'han produït fuites massives de reus, Interpol va estimar que havia alguna cosa estranya i aquest dissabte (2013.03.08) va emetre un avís global de seguretat per advertir als seus membres de la necessitat d'incrementar la vigilància davant eventuals atacs terroristes.

La institució policial ha informat que tenia fortes sospites que Al-Qaida estava implicada en aquests incidents i demana als països que estiguin atents a qualsevol informació addicional que sorgeixi, ja que se sospita que les accions van poder estar coordinades. Alhora, sol·licita ajudar en la recaptura dels escapats.

Talibans alliberen centenars de presos de presó pakistanès


Combatents talibans fortament armats van atacar una presó al nord-oest del Pakistan i van alliberar a més de 250 presos, han informat aquest dimarts fonts de les forces de seguretat.

En l'atac van morir almenys 12 persones, entre elles tant policies com presoners, segons les autoritats. El fet enfosqueix l'elecció d'un nou president, que es va celebrar avui al país.

Entre els alliberats hi ha almenys 40 talibans pakistanesos, així com membres del grup sunnita Lashkar-e-Jhangvi (LEJ), que té relacions amb Al-Qaida. Els talibans pakistanesos es van atribuir l'atac i van assegurar haver alliberat més de 300 interns.

Atac a gran escala

En l'atac contra la presó de Dera Ismail Khan, a la província de Khyber-Pakhtunkhwa, van participar més de 100 rebels, que van arribar vestits com policies. Segons una font policial, els insurgents van utilitzar unes 60 granades per trencar l'anell de seguretat extern de la presó i es van enfrontar a les forces de seguretat en un intens tiroteig amn nombrosos morts i ferits.

Una font governamental ha indicat que els atacants havien deixat nombrosos explosius instal · lats a la presó i que les forces de seguretat els estaven desactivant.

Les autoritats van imposar un toc de queda a la ciutat, segons les mateixes fonts, que van instar la població a romandre a casa perquè no patissin mal si els uniformat han de "actuar".

Tancament d'ambaixades d'EUA


"Personal del Centre de Coordinació i Comando 24 hores i altres unitats especialitzades estan prioritzant tota la informació d'intel·ligència en relació amb les fuites o trames terroristes per informar de forma immediata als països membres de qualsevol novetat", va dir l'agència en un comunicat, on també recorda que l'agost marca l'aniversari de diversos atacs violents en els últims anys, com els de Mumbai i Nairobi.

L'alerta arriba tot just un dia després que els Estats Units llancés un advertiment als seus ciutadans que pretenguin viatjar a determinats països, específicament al nord d'Àfrica, Orient Mitjà i altres sectors d'Àsia, on hi ha la possibilitat, a jutjar per les anàlisis de intel·ligència, que es produeixi algun atemptat.

A aquesta alerta global es van sumar també Alemanya, França i Gran Bretanya, que han anunciat que les seves ambaixades al Iemen romandran tancades els dies diumenge i dilluns per raons de seguretat. "Estem particularment preocupats per la situació de seguretat en els últims dies del Ramadà i la festa d'Eid (al-Fitr)", va dir el Ministeri d'Afers Estrangers britànic en un comunicat en referència al mes sagrat musulmà que acaba el dimecres.

CCOO contra l'FMI: "S'ha demostrat que són mesures contraproduents per sortir de la crisi"

El secretari d'Organització i Comunicació de CCOO, Fernando Lezcano, ha rebutjat en un comunicat les últimes propostes neoliberals per a Espanya del Fons Monetari Internacional (FMI), "perquè mesures com la baixada de salaris, abaratir l'acomiadament o retallar en pensions, sanitat i educació, no produeixen més que patiment als ciutadans i no funcionen per sortir de la crisi". ELA adverteix que si es fa cas al FMI la tardor «més que calenta, serà ardent».

A parer del secretari d'Organització i Comunicació de CCOO, l'FMI proposa mesures que ja han demostrat ser contraproduents, pel que manifesta la seva sorpresa per la poca imaginació de l'organisme internacional en seguir insistint en les mateixes fórmules, com la baixada de salaris, ara d'un 10%: "Amb baixades de salaris i pensions, ningú consumeix, de manera que les solucions haurien de passar fins i tot per una millora dels salaris, perquè així hi hauria més consum i es reactivaria l'economia".

Per a CCOO resulta cridanera però la contradicció entre les previsions pessimistes per a Espanya l'organisme internacional i el discurs triomfalista del Govern sobre la suposada sortida de la recessió. "No ens quedem ni amb uns ni amb altres, seguim en una situació difícil i s'han de practicar polítiques que no s'han assajat i donar estímul a l'activitat econòmica a través del consum de treballadors i pensionistes, per al que cal recuperar el seu poder adquisitiu", conclou Fernando Lezcano.

ELA adverteix que si es fa cas al FMI la tardor que «més que calenta, serà ardent»


El responsable de negociació col·lectiva d'ELA, Joseba Vila-real, ha advertit que si es pretenen aplicar les recomanacions que l'FMI ha fet per a l'Estat espanyol, com reduir els salaris en un 10% i les cotitzacions a la Seguretat Social en 1,75 punts, «la tardor més que calenta, serà ardent».

En declaracions a Europa Press, Vila-real ha advertit de la «contundent» resposta sindical que tindria la posada en marxa del consell del Fons Monetari Internacional, perquè se sumaria «l'atac del tema de la ultraactivitat i els convenis. Si a més de tot això, en allò que es vagi a anar negociant cal aplicar aquestes noves polítiques, no ens deixen cap alternativa».

Segons la seva opinió, aquestes recomanacions de l'FMI «aprofundeixen en el mateix camí de les polítiques equivocades que ens porten a augmentar la desocupació dia a dia. Baixar salaris és atemptar contra l'ocupació sense cap dubte, a menor salari, menor ocupació».

Quant a les recomanacions de l'FMI de rebaixar les cotitzacions socials, per al dirigent d'ELA significa que els «pocs llocs que es puguin crear, seran precaris per ara i per a la resta dels dies». Vila-real ha denunciat que la «trampa precisament del Govern no és altra més que dir que no hi ha una altra opció, però això no és veritat, ja que no és sinó una opció. Aquesta és la política que estan implementant des d'Europa, política que el Govern de Rajoy i també el d'Urkullu van complint matemàticament». Ha insistit que «tothom és conscient que això no ens porta a cap escenari. Una altra política és possible, altres coses es poden fer».

Lagarde (FMI) a Sarkozy: "Estic al teu costat per servir-te. Utilítza'm"

L'exministra d'Economia Christine Lagarde, sospitosa de complicitat en falsedat i desviament de fons públics en l'escàndol Tapie i col·locada pel seu amo Sarkozy com a substituta d'Strauss-Kahn després del complot per a la seva defenestració al FMI, va ser interrogada durant 22 hores pels jutges de la cort de Justícia de la República el 23 de maig passat i declarada testimoni assistit. Dos mesos abans, el 20 de març, la policia havia trobat durant un registre a casa seva a París una carta manuscrita i sense data, destinada a Nicolas Sarkozy publicada aquest dilluns per Le Monde.

Resposta massiva dels educadors contra l'atac feixista de Bauzà a l'educació

Els set instituts públics que formen la xarxa escolar a Menorca (a banda dels tres centres de Maó expedientats) estan pendents de saber si seran intervinguts per la Conselleria. Tots han redactat els seus projectes educatius per al curs 2013-2014 a partir de l'article 20 del TIL (de manera que no rebaixen el nombre d'assignatures impartides en català). L'equip directiu d'un institut d'Andratx també dimiteix en bloc. Dimecres es conegué la dimissió de tot l'equip directiu de l'IES Berenguer d'Anoia, a Inca. El PP veta informes favorables a centres 'rebels' fets pels seus inspectors.

Per tant, els equips directius dels respectius instituts estan pendents en aquestes hores de conèixer si seran destituïts per la Conselleria, talment com els ha passat a Margalida Seguí, Rafel Andreu i Jaume Bonet. De fet, els instituts i escoles de Menorca s'han donat suport mútuament en els darrers dies davant la intervenció de la Conselleria d'Educació en els organigrames escolars. I no es descarta que 'caiguin' altres directors pel mateix motiu.

IES Biel Martí

Un dels afectats ja no serà el director de l'IES Biel Martí, de Ferreries, ja que presentà la dimissió el 23 de maig passat. Es tracta de Robert Arnau Díez, qui va ser nomenat director per un període de quatre anys l'1 de juliol de 2010.

Bartomeu Isern Lladó, director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans, li acceptà la renúncia el 3 de juny, malgrat que es féu efectiva dia 30 de juny (coincidint amb el final de curs escolar).

Amb la dimissió del director de Ferreries, ja són tres els centres que han partit abans que començàs la polèmica. I és que Pere Morell, director de l'IES Berenguer d'Anoia (Inca), ha dimitit aquesta setmana, mentre que Manuel Moyà i el seu equip directiu de l'IES Baltasar Porcel, d'Andratx, feren el mateix el 19 de juliol.

L'equip directiu d'un institut d'Andratx també dimiteix en bloc


L'equip directiu de l'institut Baltasar Porcel, d'Andratx, també ha dimitit en bloc. S'afegeixen així a l'onada de destitucions i dimissions que s'està vivint a les escoles de les Illes en les darreres 48 hores, segons apunten fons sindicals.

Concretament, l'equip directiu, encapçalat per Manuel Moyà, presentà la dimissió el 19 de juliol passat, després d'haver rebut les ordres de la Conselleria d'Educació per adaptar el projecte educatiu de 2013-2014 al TIL. Moyà confirmà ahir la seva dimissió, que la Direcció General de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans ja té sobre la taula.

Sembla que no serà ni la darrera ni la primera, ja que dimecres es conegué la dimissió de l'equip directiu de l'IES Berenguer d'Anoia, a Inca. El fins ara director del centre, Pere Morell, al·lega que no pot presentar a la Conselleria "un projecte educatiu que modifica l'anterior aprovat i que rep el suport de tota la comunitat educativa del nostre centre".

Morell explica que la Comissió de coordinació pedagògica va redactar un esborrany que rebé el suport de les famílies i del claustre del centre i finalment fou aprovat per les 2/3 parts dels membres que formen el consell escolar.

Aquest és un dels grans problemes de molts instituts i escoles de les Balears, que han intentat adaptar els projectes educatius i lingüístics dels centres que dirigeixen a les exigències que els imposen de la Conselleria. Així s'han afegit més hores d'anglès i castellà, en detriment de les matèries impartides en llengua catalana, però els consells escolars no han aprovat la modificació.

Per això, des dels equips directius de diversos centres han constatat que "els centres on els consells escolars es neguen a aprovar els projectes lingüístics no són una minoria". De fet, molts dels professors consultats coincideixen a solidaritzar-se amb els equips directius dels seus centres que "es troben en una situació molt difícil perquè des de la Conselleria els obliguen a aprovar projectes educatius sense rebre el suport del consell escolar".

Bauzá destitueix tres directors d'institut que es negaven a aplicar el decret de llengües


La Conselleria d'idiotes i feixistes contra l'Educació pública i científica dels nazis del PP a les Illes Balears va comunicar ahir que suspenia de sou i funcions els directors de tres instituts de Maó que es negaven a aplicar el nou decret de llengües que discrimina el català i en rebaixa l'ús significativament, imposant el castellà dels franquistes que no parlen la majoria d'alemanys amos de les illes. Els destituïts són els directors de l'IES Joan Ramis i Ramis, IES Cap de Llevant i IES Pasqual Calbó i Caldés. El director de l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca presenta la renúncia per l'aplicació del decret. Foto: la feixista Joana Maria Camps, una nazi immoral més col.locada de titella.

El PP veta informes favorables a centres 'rebels' fets pels seus inspectors


Més d'un centenar de persones 'ocuparen' la Delegació d'Educació a Menorca, en suport als tres directors expedientats per negar-se a aplicar el TIL. Els ànims estan encesos a la comunitat educativa menorquina. Més d'un centenar de persones 'ocuparen' la Delegació d'Educació a Menorca, en suport als tres directors expedientats DAVID ARQUIMBAU

Alguns instituts d'Educació Secundària de la Part Forana de Mallorca han rebut en primera instància un informe favorable de l'inspector de zona. És el cas dels de Sineu, Santa Margalida i Binissalem.

Tanmateix, dies més tard, aquests projectes educatius, redactats segons l'article 20 (l'excletxa legal emprada per les escoles 'rebels' per botar-se la rebaixa del català), han estat rebutjats. Concretament, han topat amb el criteri de la Conselleria i han estat descartats per l'inspector en cap. Aquesta divergència de criteris entre els inspectors de zona i el cap d'Inspecció ha provocat que l'informe desfavorable definitiu s'endarrereixi i que, en alguns casos, hagi arribat aquesta mateixa setmana als centres educatius.

Així que ara tenen un marge de temps més ampli per decidir quina és la seva reacció al rebuig, per part de la Conselleria d'Educació, al projecte educatiu que han presentat.

Un exemple d'aquest cas és l'institut de Sineu, on no reberen la notificació que nega validesa al seu projecte educatiu fins fa dos dies. Tal com indica Rafel Crespí, el seu director, "això fa que puguem reunir els òrgans de direcció i el consell escolar durant la primera setmana de setembre", ja que els cinc dies de termini per decidir començaran a comptar a partir del 2 de setembre.

Vídeo: La protesta contra el "violador de Kenitra" durament reprimida a Rabat

Centenars de manifestants van ser dispersats violentament davant el Parlament a Rabat divendres a la nit. La manifestació va ser organitzada per protestar contra l'indult concedit pel rei Mohammad VI a Daniel Galván Viña, un pedòfil espanyol agent secret inclós a la llista a l'última hora per pressions del govern espanyol del PP.

L'esdeveniment va tenir lloc la nit de divendres a la capital marroquina, per protestar per l'indult concedit pel rei Mohammad VI a Daniel Galvan Viña, de nacionalitat espanyola, agent secret i pederasta condemnat a 30 anys de presó, i va ser dispersada per la policia antiavalots. Centenars de persones es van reunir davant del Parlament a Rabat, entre elles els periodistes també van resultar ferits per la policia equipada amb porres.

A les xarxes socials, molts dels manifestants han publicat fotos dels enfrontaments amb el hashtag #DanielGate. "Molts caps sagnat aquí", diu @Selabadi al seu compte de twitter. "Al Marroc, preferim pedòfils gratis i colpejar periodistes" diu per la seva banda el periodista Kerima Mendes. "On és Marroc? Ara es tortura manifestants que tractaven de defensar un poble indignat! És el no importa què!", s'indigna també Labiad Oumaima.

La manifestació va ser convocada en resposta a la decisió de 30 de juliol del rei Mohammad VI d'alliberar 48 nacionals espanyols internats al Marroc, en resposta a una petició del rei Juan Carlos d'Espanya durant la seva visita al juliol.

Entre les persones detingudes, el rei del Marroc va indultar Daniel Galvan Viña, de 63 anys d'edat, condemnat el 2011 a 30 anys de presó per la violació de 11 nens de 3 a 15 anys i el rodatge en vídeo de les seves accions. Aquest anunci va sorprendre i indignar la població marroquina.

"Un gran error"


"Som aquí per determinar qui és el responsable de perdó. És una pena que venen els nostres fills", va dir Nadjia Adib, president de l'associació "No toqueu els meus fills", durant l'esdeveniment.

"Aquest és un gran error. Exigim l'anul·lació de la decisió real, les famílies de les víctimes i el poble marroquí", també va comentar Abdelali Hamieddine, un membre del partit islamista Justícia i Desenvolupament (PJD), la principal organització de la coalició de govern. Ell afirma que el govern no havia fet res dolent
per la senzilla raó que el perdó ve de la casa del rei.

Contactat per l'AFP, el ministre de Justícia Mustapha Ramid va confirmar l'indult reial, però no va voler fer comentaris. Segons ell, Daniel Galvan Viña serà objecte d'extradició i se li ha negat l'entrada al Marroc. El Ministeri de Justícia va declarar que l'indult es va concedir causa de l'amistat entre el Marroc i els interessos nacionals d'Espanya.

Escàndol al Marroc per l'indult real a un agent secret pederasta espanyol, "el violador de Kenitra"


Daniel Galván Viña (retrat robot) és un agent secret espanyol i el Ministeri de l'Interior -del supernumerari de l'Opus Dei Fernández Díaz- va pressionar perquè s'inclogués en la llista del monarca d'indultats al Marroc, denúncia France24 i afegeix que l'escàndol no només afecta al Marroc sinó internacionalment a la protecció dels infants quan es pressiona per endurir les gairebé inexistents penes als pederastes, i que posa en "perill els nens espanyols", ja que el condemnat a 30 anys de presó per abusar d'onze nens de fins a 3 anys, "podrà exercir lliurement" i amb suport policial els seus crims a l'Espanya nazionalcatòlica.

L'oligarquia espanyola cortesana: entre els 'grans' d'Europa

El sector bancari ha estat en el punt de mira al llarg de l'estafa econòmica que l'oligarquia que el domina va organitzar amb la complicitat de governs neoliberals i corruptes del PP-PSOE i socis de CiU, PNB, UPN... la vella burgesia monàrquica i franquista. La societat espanyola s'enfonsa en la misèria, com a conseqüència de l'estafa neoliberal i successius governs de corruptes, però, hi ha algunes empreses espanyoles que estan en el top 10 dels beneficis a Europa, com ACS i Abertis. El primer semestre de 2013 el Banc Santander ha aconseguit uns guanys de 2.255 milions d'euros, gairebé el benefici total que va aconseguir en 2012.

Malgrat el conte de la crisi per la població, algunes entitats han aprofitat -com molts anunciarem- els temps difícils de la majoria empobrida il.legalment, com és el cas dels dos grans bancs per capitalització a Espanya, Santander i BBVA, encara que amb menors beneficis que els desorbitats dels seus anys rècord -just en plena fallida del país-, però amb un patrimoni ampliat per les compres a preu de saldo dels que han caigut en fallida per culpa dels mateixos banquers i polítics a sou.

L'entitat presidida per Emilio Botín se situarà entre els cinc bancs europeus amb majors beneficis per a 2013, segons les estimacions dels analistes, a més de ser la tercera entitat amb més capitalització del sector, amb més de 59.300 milions d'euros. S'espera que els seus guanys superin els 5.000 milions d'euros, per la qual cosa aconsegueix el tercer lloc en el rànquing -per darrere d'HSBC i BNP Paribas-, el mateix que tenia el 2007, any previ a la crisi, quan va aconseguir uns beneficis de 8.000 milions. No obstant això, els seus anys daurats van ser 2008 i 2009, quan l'entitat va liderar els beneficis del sector bancari del Vell Continent amb uns guanys superiors als 9.000 milions d'euros.

Precisament en un moment dur per a l'economia mundial, Santander va entrar en acció. L'any 2008, el banc va augmentar la seva presència al Regne Unit en adquirir Alliance & Leicester i la xarxa d'oficines i els dipòsits minoristes de Bradford & Bingley. Operacions corporatives que no es van frenar, ja que el 2010 va seguir avançant al Regne Unit després de la compra de 318 sucursals i altres actius bancaris de Royal Bank of Scotland (RBS) per més de 1.900 milions d'euros. En aquell moment, Santander va esdevenir la quarta entitat amb major nombre d'oficines de l'arxipèlag britànic.

Sens dubte, una altra gran aposta de Santander és Llatinoamèrica, on destaquen els beneficis del Brasil, que l'any passat van suposar un 26% del benefici atribuït ordinari de l'entitat. En aquest mateix exercici, Santander va moure una altra fitxa al nostre país i va anunciar la integració de Banesto.

En els resultats del primer semestre de 2013 Santander ha aconseguit uns guanys de 2.255 milions d'euros, gairebé el benefici total que va aconseguir en 2012.

Una mica més endarrerida entre les entitats amb més beneficis d'Europa es queda BBVA, que ha de conformar amb el sisè lloc en 2013, ja que s'espera que aconsegueixi uns guanys de 4.164 milions d'euros. Els beneficis en 2007 van arribar gairebé als 6.000 milions d'euros, tot i així BBVA es va quedar en el novè lloc del rànquing, pel que avança posicions.

Una decisió que podria posar en dubte les estimacions de beneficis de la banca és la possible eliminació de la clàusula sòl de les hipoteques. Santander ja va aclarir que les seves hipoteques no tenen aquesta clàusula i BBVA la va eliminar al maig. Aquest fet va suposar per a l'entitat que presideix Francisco González un impacte al juny de 57 milions d'euros.

Una oligarquia enriquida amb la destrucció social i la misèria popular


Un altre sector castigat per l'estafa neoliberal és el de la construcció. No obstant això, hi ha algunes empreses espanyoles que estan en el top 10 dels beneficis a Europa, es tracta d'ACS i Abertis. L'empresa que presideix Florentino Pérez ocupa el sisè lloc -un més baix que el 2007-, ja que els experts estimen que els beneficis per a aquest any superin els 700 milions d'euros.

Un esglaó per sota es queda Abertis en què s'esperen uns guanys de 645 milions per a 2013. Si s'escau, la catalana ha escalat des del lloc tretzè que tenia abans de la crisi, quan va aconseguir uns guanys de 687 milions d'euros.

Un altre gran avanç en els beneficis entre les europees ha estat el d'OHL. Si el 2007 la constructora es va conformar amb no estar entre les 20 primeres -els seus beneficis van ser de 145 milions d'euros- durant els últims anys ha avançat deu posicions i ara està en el tretzè lloc, ja que el consens de mercat que recull FactSet espera que els guanys de la companyia ascendeixin fins als 310 milions d'euros.

Però entre aquestes companyies hi ha més coses en comú, com operacions corporatives entre elles. El 2012 va començar una operació a tres bandes. ACS es va desfer d'un paquet d'accions que posseïa d'Abertis, que representava el 5,3% del seu capital social. Amb això, la constructora catalana va elevar la seva autocartera fins al 10%.

Però aquí no va acabar la cosa i la tercera en entrar en acció va ser OHL, ja que Abertis va lliurar aquest 10% d'accions a canvi de concessions en algunes autopistes que OHL gestionava a Xile i Brasil. D'aquesta manera, OHL es va convertir en el tercer soci de la constructora catalana.

L'FMI ​​a la banca espanyola: cal limitar el dividend


Els organismes internacionals mantenen un doble discurs sobre la situació financera d'Espanya. El procés de reestructuració és positiu pels neoliberals que governen des de Brusel.les, la City o Washington, va en la bona direcció privatitzant els beneficis i socialtzant les pèrdues sobre erls asalariats i es deixa de banda el frau fiscal de les corporacions i grans fortunes, però hi ha encara grans perills per a la col.locada de Sarzozy "pel que sigui", Christine Lagarde i el FMI que mai ha encertat una previsió ni per error. "La banca és la clau d'una possible recuperació econòmica. Però pot ser també el sector que llastt aquesta sortida de l'estafa/crisi, contribuint a la recessió, si es manté la contracció del crèdit".

Aquesta és la tesi del Fons Monetari Internacional (FMI), que va en la línia del tercer informe de les autoritats europees, del Banc Central Europeu i de la Comissió Europea. L'FMI, en el seu tercer informe sobre la banca espanyola, reclama que el que ha de prevaler és un major realisme en les previsions, i que es limitin "els dividends en efectiu", perquè la prioritat ha de ser que es facilitin els crèdits.

El ball del carrabiner, instants abans de dictar sentència a Berlusconi

Per si la vida política italiana de màfies i capellans, i en especial la del rídícul i corrupte ex-primer ministre Silvio Berlusconi, no fos prou esperpèntica, ara es passeja per la xarxa una seqüència de vídeo de tan sols vuit segons que mostra el que molts italians senten sobre l'indecent escena política italiana. Pocs minuts abans de la sentència contra Berlusconi anunciada aquesta setmana, un dels carrabiners de la sala del tribunal va posar-se a ballar de manera ostensiva el que diversos internautes identifiquen com un pas d'una coreografia de Village People, celebrant el que anava a sentir possiblement.

Just després, el mateix carrabiner apareix en formació seriosa i formal durant la letcura de la sentència. El vídeo del carrabiner ballant va ser enregistrat per una de les càmeres de seguretat de la sala i ha estat publicat pel diari La Repubblica i ja és un fenomen a Itàlia.

Berlusconi, condemnat a quatre anys de presó


L'exprimer ministre d'Itàlia, Silvio Berlusconi, s'enfronta a una condemna de quatre anys de presó per un delicte de frau fiscal en l'anomenat cas Mediaset, ha confirmat la Cort Suprema d'Itàlia. Berlusconi podria complir només un any sota arrest domiciliari ja que la condemna serà reduïda en tres anys sota la llei d'amnistia.

Denuncien a Florida el nou sistema educatiu racista

Representants escolars i famílies de tot el sud de la Florida, EUA, han presentat una demanda al·legant que les metes educatives de l'Estat encaminades a les minories violen els drets civils. El pla estableix baixos estàndards per als estudiants llatins i negres en assignatures com a lectura i matemàtiques, i estàndards més elevats per als asiàtics i dels blancs.

La demanda presentada divendres pel Southern Poverty Law Center demana al Departament de Justícia dels EUA aturar la implementació del nou pla del Govern Federal que fixa metes menys ambicioses per als estudiants llatins i negres.

El pla, instituït a l'octubre, estableix baixos estàndards per als estudiants llatins i negres en assignatures com a lectura i matemàtiques, mentre que hi ha estàndards més elevats per als asiàtics i dels blancs.

"En fixar expectatives menors... la Florida els diu a aquests alumnes que és el color de la seva pell, no el estudiar dur o tenir perseverança, el que determina l'èxit a les escoles", va dir Jerri Katzerman, sotsdirector jurídic del Southern Poverty Law Center.

En aquest sentit, l'estat permet al 90% dels estudiants d'origen asiàtic i al 88% de blancs llegir a nivell que els correspon per a l'any 2018, mentre que la meta per als hispans i negres és d'entre el 81 i el 74%, respectivament.

També en matemàtiques, la meta per als asiàtics i els blancs és d'entre el 92 i el 86%, però el pla redueix objectius per als hispans (80%) i els negres (74%).

Segons el parer dels defensors de drets humans, el pla perjudica els més de 2 milions d'estudiants hispans i negres que s'inscriuen cada any a Florida.

El PP estendrà l'estafa de l'AVE a Extremadura com a premi al seu suport al feixisme corrupte de Rajoy

El govern feixista extremeny es va abstenir dimecres en la votació del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), tot i estar totalment en contra del 'dèficit asimètric' -que espolia Catalunya encara més- aprovat pel PP, per no obstaculitzar les negociacions que manté obertes amb el Govern central i que permetrien obtenir a la regió quantioses inversions, comissions i suborns per omplir les butxaques del nazionalcatolicisme i els seus cacics, així com el pagament del deute històric.

48 hores després de passar Catalunya per la pedra del ministeri d'Hisenda, el Consell de Ministres de Rajoy el lladre va autoritzar ahir aprovar tres nous trams d'un altre AVE sense passatgers i per a quatre cacics a Extremadura valorats en 100 milions d'euros. Foto: Extremadura, el tercer que més s'emporta, Catalunya, el segon que més paga i un deute que creix sense mesura hipotecant el present i el futur en mans de lladres i franquistes.

Aquesta licitació estava prevista per divendres passat, però l'accident de Santiago de Compostel passat un dia abans va provocar que no s'inclogués com a punt de l'ordre del dia. No obstant això, tres dies abans, el president extremeny José Antonio Monago es va reunir amb Mariano Rajoy a la Moncloa. Fonts coneixedores d'aquella reunió asseguren que els dos mandataris van pactar una sèrie d'inversions per a Extremadura sempre que la regió respectés el repartiment de dèficit imposat per Cristóbal Montoro, en un intent d'enviar un missatge d'unitat de cara a Europa.

Tot i que el conseller d'Economia i Hisenda regional, Antonio Fernández, va arribar a la reunió amb el ministre dimecres sense saber què votaria, finalment va cedir a les pressions i es va abstenir en una votació en la qual només una comunitat governada pel PP va votar en contra. Madrid es va revoltar contra el Govern. El seu conseller, Enrique Ossorio, va manifestar el seu enuig a la sortida de la reunió i va assenyalar que va defensar "l'interès de Madrid i el de la Llei d'Estabilitat". Segons la seva opinió, l'objectiu de dèficit fixat "premia les comunitats incomplidores". A més, Madrid tampoc va recuperar als mil milions d'euros que Hisenda li va treure l'any passat pel que ells consideren un sistema de finançament autonòmic "injust i absurd". El 2014, pel mateix motiu, deixaran d'ingressar 260 milions d'euros més.

Mentre que Madrid només ha aconseguit mantenir l'objectiu de dèficit del 2012 per a aquest any (1,07%), Extremadura va aconseguir dimecres el que cap altra autonomia: alleujar el dèficit del 0,7 fins a l'1%, per la qual cosa la Junta disposarà de 48 milions d'euros més de matalàs i, per tant, més marge de despesa. Això sent la xusma que menys treballa, menys contribueix, més evadeix proporcionalment i més rep de Catalunya i de Madrid i la resta de comunitats treballadores. El mateix conseller fatxenda va reconèixer a la Cambra regional dijous que compareixia davant els mitjans de comunicació "encantat" per seguir robant a cabassos.

Premi a l'abstenció dels corruptes: pluja de milions en inversions


Allà va reconèixer que una de les raons per les quals no va voler votar en contra del repartiment, com va fer Madrid, és per les negociacions en què està immersa la regió amb el Govern central, i va fer referència a un "increment d'inversions" i al pagament del deute històric. El mateix Fernández va reconèixer en roda de premsa que aquest procés "es podria haver trencat en cas d'haver votat contra l'acord".

El pacte entre els feixistes Rajoy i Monago era que Extremadura s'acollia al dèficit a la carta fet a les exigències de Catalunya-que demanava un 2'1% i se li ha donat el 1'53%, el que suposa l'enfonsament de la societat del "medioestar" catalana-i, a canvi, Extremadura rebia una pluja de milions: entre cinc i deu vegades més del que hagués obtingut amb el dèficit del 1,3%, segons els càlculs de la pròpia conselleria.

Segons aquestes mateixes fonts, les promeses que Rajoy va fer a Monago es traduiran en una inversió d'entre 250 i 500 milions. A més, els 48 milions extra que li ha donat el Govern aquest any s'haguessin obtingut mitjançant endeutament amb bancs. Una via que la Junta vol evitar a tota costa.

La veu nazicatòlica d'UDC i nena de papà Mònica Terribas cobrarà 435.000 euros per presentar 'Els Matins'

Enmig de l'acomiadament de desenes de treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio se sap que la col·locada pel papà fundador d'UDC i feixista conegut -musa dels retrògrads i reaccionaris catalans beneits-, cobrarà per dir bestieses i fer demagògia fins 435.000 euros públics. Surt així del pamflet nazi de l'Ara, on la va col·locar el fascio català de papà, per tornar a mamar del diner públic mentre es tira al carrer als professionals. I és que ja se sap que dos mamelles i un pare feixista és la millor carrera per a les i els pocavergonyes. Foto: la llepaculs amb l'amo.

Mònica Terribas, nova presentadora d'Els Matins de Catalunya Ràdio, cobrarà 260.000 euros de salari fix per conduir l'espai dels matins de la ràdio pública catalana, segons informa El Confidencial. El contracte inclou un variable de fins a 175.000 euros si el seu programa arriba de nou a ser líder dels matins. Tot això coincideix amb l'acord de dimecres passat per rebaixar l'ERO en els mitjans públics catalans, que finalment afectarà 225 treballadors.

La col.locadeta Mònica Terribas, que substituirà al fatxenda indecent i reaccionari Manel Fuentes al capdavant d'Els Matins de Catalunya Ràdio, ha signat un contracte pel qual cobrarà 260.000 euros de salari fix amb un variable que pot arribar als 175.000 euros si el seu programa de nou passa a ser "líder" dels matins en un marc sense competència mercés a la crisi i al tancament i la repressió de mitjans pels seus capos feixistes. En els últims resultats de l'Estudi General de Mitjans (EGM), el programa que conduïa Manel Fuentes era la segona opció en la franja del matí per darrere de RAC1, el que demostra la patètica situació de la ràdio catalana.

Mònica Terribas i Sala va passar de llicenciada en periodisme per la UAB directament a dconduir el programa informatiu de TV3 La nit al dia. El 2008 va ser nomenada per papà i CiU directora general de TV3, càrrec que va ocupar fins a abril de l'any 2012. Actualment és consellera delegada del diari català Ara, veu de l'amo de CiU i PP.

La notícia de les condicions del seu fitxatge arriba en mig de l'indecent retallada de treballadors d'esquerres en una depuració clarament feixista per als mitjans públics catalans. La CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) pactava aquest dimecres un ERO per acomiadar prop de 225 treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio.

La plantilla de TV3 ratifica el preacord per l'ERO però la de Catalunya Ràdio el refusa


Els treballadors de TV3 van ratificar ahir en referèdum el preacord de l'ERO que els representants de l'empresa i dels treballadors havien signat aquesta setmana. Els de Catalunya Ràdio, en canvi, el van refusar. En el cas de TV3, l'acord implica l'acomiadament de 205 treballadors de manera progressiva durant quatre anys i, en el cas de Catalunya Ràdio, dinou acomiadaments. El comitè d'empresa de Catalunya Ràdio ja va comunicar ahir mateix a l'empresa que no acceptava el preacord. La direcció va respondre que aquesta negativa tornava la negociació al punt de partida, que preveia 58 acomiadaments.

A Catalunya Ràdio, hi hagué 288 vots (un 70% de participació), 142 dels quals en contra de la proposta de la direcció i 118 a favor. Hi ha hagut 28 vots en blanc. I en el cas de TV3, van votar 1.207 persones (un 58,37% de la plantilla), dels quals 956 a favor i 119 en contra, amb 128 vots en blanc i 4 nuls.

JAUME TERRIBAS I ALAMEGÓ
http://www.convergencia.cat/expo/assemblea/terribas.html

Balears: Cap a la vaga indefinida en el començament de curs

La intenció de la majoria de la comunitat educativa de les Illes era dialogar amb la conselleria de Cultura i Educació per intentar tirar enrere el nou decret de llengües que el PP feixista de Bauzá va aprovar a mitjans de març pel qual el català a l'escola passarà a partir del curs vinent d'una quota mínima del 50% al 20%. Però com més va, més es planteja la convocatòria d'una vaga indefinida, sobretot després de les destitucions i dimissions que hi ha hagut aquesta setmana a Menorca i Mallorca de directors d'escola que es neguen aplicar el nou decret perquè discrimina el català.

Guillem Barceló, portaveu de l'Assemblea de Docents, assegura que la possible convocatòria d'una vaga indefinida 'no és un capritx sinó que hi ha molts portaveus de les assemblees dels centres que ho demanen'. I afegeix: 'Els esdeveniments a Menorca han canviat radicalment l'escenari i sembla que fins i tot els sectors menys mobilitzats s'hi mostren ara a favor'.

Per què la vaga es convoqui finalment hi ha diverses possibilitats. D'una banda, l'Assemblea de Docents celebrarà el dia 30 d'agost una reunió amb la vaga com a únic punt a l'ordre del dia i es durà a votació secreta. De l'altra, perquè tiri endavant legalment o bé la pot convocar la junta dels directius docents o bé s'aconsegueixen signatures de la meitat dels treballadors o bé la convoquen els sindicats.

Maria Antònia Font, portaveu del Sindicat de Treballadores i Treballadors-Intersindical de les Illes Balears (STEI), el sindicat majoritari, va dir en declaracions a VilaWeb que estan considerant convocar-la. Comissions Obreres també s'hi ha mostrat favorable en cas que la resta dels sindicats s'hi sumin.

Barceló creu que el malestar neix del 'contrasentit del decret perquè, dins d'un context de retallades, en què fins i tot s'han retirat els auxiliars lingüístics, se'ns obliga a fer un projecte lingüístic que significarien un increment pressupostari brutal'. El portaveu considera que 'La única explicació és que l'objectiu és carregar-se la immersió lingüística'.

Aquesta setmana la conselleria ha suspès de sou i funcions els directors de com a mínim tres instituts de Maó; els equips directius de l'institut Baltasar Porcel d'Andratx van dimitir en bloc fa una setmana i, a Inca, el director de l'IES Berenguer d'Anoia ha renunciat al càrrec. Les fonts consultades per VilaWeb coincideixen a assegurar que hi haurà més dimissions i destitucions. Com que és agost i els centres fan vacances, en molts casos la decisió d'aplicar o no el decret ha quedat en suspensió.

Fins ara, hi ha algunes escoles que han començat un programa pilot per aplicar el nou decret de llengües però la majoria de centres encara no havien començat a aplicar-lo i molts han presentat alternatives per no haver-ho de fer.

Bauzá destitueix tres directors d'institut que es negaven a aplicar el decret de llengües


La Conselleria d'idiotes i feixistes contra l'Educació pública i científica dels nazis del PP a les Illes Balears va comunicar ahir que suspenia de sou i funcions els directors de tres instituts de Maó que es negaven a aplicar el nou decret de llengües que discrimina el català i en rebaixa l'ús significativament, imposant el castellà dels franquistes que no parlen la majoria d'alemanys amos de les illes. Els destituïts són els directors de l'IES Joan Ramis i Ramis, IES Cap de Llevant i IES Pasqual Calbó i Caldés. El director de l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca presenta la renúncia per l'aplicació del decret. Foto: la feixista Joana Maria Camps, una nazi immoral més col.locada de titella.

Kepler detecta un exoplaneta d'òrbita "torta"

El telescopi espacial Kepler ha detectat un planeta fora del sistema solar, o exoplaneta, batejat Kepler 63b, la òrbita està inclinada gairebé 90 graus respecte a l'equador de l'estrella, s'informa en un article que es publicarà a la revista Astrophysical Journal.

Segons els astrònoms, per a la majoria dels planetes 1 desalineació considerable de l'equador de l'estrella provoca la seva desestabilització i destrucció. Aquesta conclusió ha estat confirmada diverses vegades per les observacions realitzades amb Kepler i altres telescopis. No obstant això, en teoria, també són possibles planetes amb òrbites polars que coincideixin amb l'eix de rotació de l'astre.

El descobriment del Kepler 63b realitzat per David Latham i els seus col·legues del Centre d'Astrofísica de Harvard-Smithsonian d'EUA confirma aquesta hipòtesi. El planeta es troba a la constel·lació del Cigne, a 600 anys de llum de la Terra, i gira al voltant d'una petita estrella, la massa i temperatura són gairebé idèntiques a les del Sol

Els científics van aconseguir detectar a l'Kepler 63b gràcies a les taques a la seva estrella que, de solet, impedeixen discernir els planetes ja que redueixen la lluminositat en la mateixa mesura que els cossos celestes que passen davant de l'astre. No obstant això, aquestes mateixes interferències permeten determinar el sentit de rotació de l'estrella i la seva velocitat.

Després d'analitzar les variacions en la lluminositat, els científics van detectar prop de l'estrella la presència d'un minineptuno. Segons els investigadors, és impossible calcular la massa exacta d'aquest planeta a causa de l'activitat de l'estrella però podria superar de 40 a 120 vegades la de la Terra.

Segons els astrònoms, el sistema estel·lar és relativament jove ja que l'edat màxima de l'estrella s'estima en 400 milions d'anys. És possible que amb el temps el Kepler 63b modifiqui la seva òrbita que tornarà més "plana" a causa dels fluxos de l'estrella.