diumenge, 15 de juliol de 2012

La reforma del PP puja l'IRPF dels treballadors autònoms del 15% al 21%

La Unión de Asociaciones de Trabajadores Autónomos y Emprendedores, UATAE, ha titllat en el dia d'avui de desmesurades les mesures que està prenent el Govern i que afecten directament el col·lectiu d'autònoms. Aquestes mesures han passat desapercebudes pels mitjans de comunicació i suposen un augment de l'IRPF dels treballadors autònoms del 15% al 21%, entre d'altres regressions. (Vinyeta de Forges)

- Puja la retenció de l'IRPF en les activitats professionals en 6 punts, passant del 15% al 21%
- L'IVA passa del 18% al 21% i el reduït del 8% al 10%
- El recàrrec d'equivalència passa del 4% al 5,2% i del reduït de l'1% al 1,4%
- L'agricultura, ramaderia i pesca passen del 8,5% al 10,5% i del 10% al 12%


"Concretament, avui 13 de juliol el Govern ha anunciat dues mesures que ataquen directament a la supervivència dels més de tres milions d'autònoms del nostre país", han declarat des d'UATAE.

La pujada de l'IVA del 16% al 21% en només dos anys, unit a l'augment de la retenció a compte de l'IRPF del 15% al ​​21%, juntament amb el fet d'haver de avançar el pagament de l'IVA a hisenda sense haver cobrat les factures, i en un marc de greu crisi econòmica com el que travessem suposarà per a molts autònoms la fi en l'esperança de recuperació, i el senyal del seu tancament. Fonamentalment es veuran afectats els petits comerços, ja que a més de no repercutir la pujada d'IVA en els seus preus per mantenir les vendes, se'ls incrementa el recàrrec d'equivalència a què fan front per vendre al consumidor final del 4% al 5,2% o de l'1 al 1,4 el tipus reduït.

María José Landaburu, secretària general de UATAE, ha declarat que des del principi sempre hem apostat pels emprenedors, autònoms i PIMES com a impuls per sortir de la crisi, i que són el motor de l'economia i del teixit laboral del nostre país, però ha recordat que "els autònoms només ens podran treure de la crisi si els deixen", amb aquest conjunt de mesures només agredim la seva estabilitat, i amb això eliminem qualsevol esperança de recuperació.

Així mateix, Landaburu ha recalcat el fet que les grans empreses no absorbiran la pujada de l'impost, de manera que serveis imprescindibles com la llum, l'aigua, el telèfon o el carburant s'encariran empobrint encara més a la societat i paralitzant totalment el consum .

Un indignat es cala foc com a protesta a Israel


Un manifestant israelià es va calar foc durant una marxa en què es commemorava l'aniversari de l'inici d'una onada de protestes per tot el país en contra dels problemes socials. Milers de persones es van concentrar aquest dissabte a la nit en diverses ciutats d'Israel per exigir justícia social i rebutjar l'alt cost de la vida, una marxa que es realitza en commemoració del primer aniversari de l'inici d'aquesta lluita contra les polítiques governamentals.

La protesta a Tel Aviv va poder haver acabat en tragèdia quan un dels manifestants, un home d'uns 40 anys, es va amarar de líquid inflamable i es va calar foc.

Afortunadament, diversos participants van aconseguir apagar les flames abans que arribés l'ambulància i traslladés l'home a un hospital, on va haver de ser atès de les greus cremades que s'havia provocat. L'home va repartir còpies d'una carta que va llegir abans de cremar-se a l'estil bonze.

"L'Estat d'Israel em va robar i em va deixar sense res", es podia llegir a la carta, segons una publicació del diari Haaretz. Les protestes commemoraven l'inici de les manifestacions celebrades l'any passat. Al juliol de 2011, deu activistes van instal·lar tendes de campanya com a senyal de protesta per les injustícies socials.

L'acte va provocar un moviment de protesta que es va estendre ràpidament per tot el país i que va arribar al seu punt àlgid al setembre, quan gairebé mig milió de persones, un 10% de la població del país, van sortir als carrers en una sola nit.

Encara que les mobilitzacions es van reduir després que el Govern de Netanyahu establís un comitè que tenia com a missió oferir solucions a una àmplia gamma de problemes socials, el líder de la protesta, Dafni Leef, ha assenyalat avui que poc ha canviat des de llavors.

Paral·lelament, altres accions van tenir lloc a l'Estat hebreu durant la nit de dissabte. Entre altres, l'anomenada 'Marxa del Milió d'Homes' a Tel Aviv i una altra a la ciutat de Haifa on uns 500 jueus i àrabs van exigir al Govern israelià més justícia social i una reducció de la despesa militar.

ONU: l'exèrcit sirià només ataca posicions de terroristes

Malgrat les al·legacions dels opositors sirians i els seus mitjans de comunicació afins, la missió d'observació de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) a Síria va anunciar dissabte que l'Exèrcit sirià, durant els enfrontaments a la localitat d'al-Trimsah, només va atacar a les posicions dels grups terroristes.

El portaveu de la missió d'observació de l'ONU a Síria, Niraj Singh, ha posat èmfasi que les forces sirianes, en la massacre d'al-Trimsa, només van atacar a grups i van carregar contra habitatges específics, on els militants eren presents, segons l'agència de notícies Al-Alam.

Segons Niraj Singh, els observadors de l'ONU, s'han desplaçat fins al poble d'al-Trimsa, i es preveu que avui diumenge també realitzin investigacions més precises en diferents zones d'aquesta localitat.

Diversos grups terroristes van atacar el dijous el poblet, prop de la ciutat central de Hama, i com a conseqüència van morir una cinquantena de civils i el mateix nombre van resultar ferits.

Algunes fonts de l'oposició van anunciar que la xifra dels morts arribvaa a 150 persones, mentre que la missió de l'ONU va indicar per part seva que "és incerta la quantitat de víctimes".

Mentrestant, alguns mitjans de comunicació occidentals i àrabs, en la seva política de distorsionar els fets a Síria, han presentat a les forces governamentals com a autores d'aquesta matança.

El govern de Damasc, a més de desmentir aquestes notícies falses, va criticar els "mitjans assedegats de sang", entre ells els mitjans de comunicació saudites i de Qatar, Al-Arabiya i Al-Jazeera, per manipular l'opinió pública en contra de Síria a tal de propiciar el terreny per a una intervenció militar estrangera.

"Els mitjans assedegats de sang en cooperació amb els grups terroristes armats van cometre una massacre entre els habitants del llogaret d'al-Trimsah, a la regió de Hama, per tractar de mobilitzar l'opinió pública internacional contra Síria i el seu poble i provocar una intervenció estrangera en vigílies de la reunió del Consell de Seguretat" de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), segons SANA.

Per la seva banda, el portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors, Jihad Makdissi, va dir que els fets "va ser un enfrontament entre les forces regulars i els grups armats" que va deixar "dos civils" i 37 rebels morts.

CCOO: "El Govern pretén empobrir la immensa majoria de la societat espanyola"

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha manifestat que "el Govern menysprea als sectors i als col·lectius que es veuran afectats pel contingut de les retallades i les reformes" i per això "cal passar de la resignació a la lluita activa contra les polítiques del Govern i aquest paquet de mesures que va a empobrir encara més als ciutadans ".

Aquestes declaracions s'han realitzat en la roda de premsa que la Plataforma en Defensa de l'Estat de Benestar i els Serveis Públics va celebrar ahir pel matí per explicar la resposta a les mesures que preveu el Reial Decret Llei que va publicar-se al Butlletí Oficial de Estat i que començarà amb més de 80 manifestacions a les principals ciutats del país el proper dia 19 de juliol.

En aquesta roda de premsa han intervingut, a més de Toxo, el secretari general d'UGT, Cándido Méndez i dos membres de la Plataforma: Luis Barriga, representant de l'Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials i Luis Bartolomé, en representació d'"Economistes davant de la crisi ".

Toxo va explicar que les mesures presentades pel Govern "no són el full de ruta per salvar Espanya", sinó per enfonsar-la més i això tindrà una contundent resposta social". A més, ha advertit que "la gent està indignada i exigeix ​​la rectificació". Prova d'això és l'èxit de la Jornada de mobilització d'ahir, dia 13, a les administracions públiques.

El secretari general de CCOO va advertir que "hi havia alternatives diferents a aquestes mesures i només amb la modificació substancial de l'impost de societats l'estat recaptaria entre el 0,7 i el 0,8 per cent del PIB i s'hagués estalviat la pujada de l'IVA. El Govern està assestant un cop dur a les prestacions i drets dels sectors més febles i amb això està aconseguint empobrir la immensa majoria de la societat espanyola. Tot això, ho està fent cometent un frau democràtic en governar amb un programa que no va presentar a les eleccions ".

A més, va assenyalar que en la presentació del Reial decret llei "s'ha utilitzat al Rei i ell s'ha deixat utilitzar. Podrien haver-se estalviat l'espectacle" i creu que "el coneixement real del contingut de la Llei el portarà a modificar les seves primeres impressions".

Per la seva banda, Luis Barriga va denunciar que "Espanya està al capdavant d'Europa pel que fa a pobresa i desigualtat i des de 2007 l'índex de misèria s'ha multiplicat". A més, va avisar que "el RD Llei que s'ha aprovat avui planteja la derogació encoberta de l'atenció a la dependència i criminalitza a les persones que estan atenent els seus familiars".

Juan Ignacio Bartolomé va voler destacar que "les retallades i les reformes no ens permetran sortir de la crisi, és la crisi l'excusa perquè el Govern aprovi retallades i reformes" i ha matisat que "s'està substituint despeses en educació, sanitat i serveis socials per alimentar l'especulació al voltant del deute públic i així acabar amb el pacte social que redistribuïa les despeses per part de l'Estat per evitar el creixement de les desigualtats entre rics i pobres ".

El secretari general d'UGT va mostrar el seu rebuig pel procediment que s'ha utilitzat per aplicar aquestes mesures "No hi ha voluntat de buscar diàleg i consens per resoldre els problemes del nostre país" va denunciar, i alhora va acusar el Govern d'"aprofitar de manera dubtosament ètica la crisi per imposar un model ideològic que el Sr Rajoy hauria de sotmetre a consulta electoral ja que el nou programa no té res a veure amb el que va prometre al poble en les passades eleccions".

La jornada del dia 19 de juliol és el principi d'una mobilització sostinguda que continuarà el mes de setembre i que s'activarà juntament amb altres organitzacions de la societat civil. "Quan es coneguin els pressupostos generals de l'Estat per a 2013 la societat manifestarà el seu rebuig i nosaltres posarem el llit, per convocar accions més innovadores" ha afirmat Toxo.

Mercenaris de l'oposició siriana reconeixen ser responsables de la matança d'al-Trimsah

Integrants de grups armats que ocupaven al-Trimsah, capturats per l'exèrcit sirià, van admetre a la televisió siriana haver participat en accions contra la població del lloc, les quals van acabar en la massacre utilitzada pels països occidentals per responsabilitzar-ne el govern sirià.

Segons ha informat l'Agència SANA, els irregulars Hekmat Shehadeh, Moustafa Younis, Saed Darwish, Ramy Abdel-Salam Darwish i Mohammed Sattof van confessar la seva afiliació a aquestes bandes que en nombre proper als 300 efectius estaven desplegades al poble d'al-Trimsah.

Aquests individus van dir que havien rebut ordres d'atacar els llocs de les forces governamentals i impedir als ciutadans dirigir-se a les seves feines.

També comptaven amb un ampli arsenal d'armes lleugeres i mitjanes, incloses metralladores, llança-míssils RPG, granades i morters, segons van declarar a la televisió siriana.

#OccupyBohemianGrove denuncia els clubs elitistes que condicionen les democràcies

El moviment Occupy ha escollit un nou blanc per a les seves protestes, el Bohemian Grove, la seu d'un club a Califòrnia que acull una reunió de polítics i economistes influents des d'aquest cap de setmana. Manifestants de diverses parts d'Estats Units i altres països estan convocats aquest cap de setmana a uns 100 quilòmetres al nord de San Francisco, però amb prou feines veuran el que passa dins d'un dels més hermètics clubs del món: el Bohemian Club. Aquest vel de secret que cobreix a l'associació des de ja fa més d'un segle i el que oculta és la raó que atrau els centenars d'indignats que protesten contra l'erosió de la societat democràtica i l'avarícia de la classe en el poder.

"Els grups d'Occupy en diverses parts dels EUA i altres països denunciem l'1% que controla els recursos mundials i reprimeix els drets humans, perjudica el medi ambient i porta guerres a la humanitat", diu la pàgina d'Occupy Bohemian Grove.

Als manifestants d'Occupy se'ls sumaran membres d'altres organitzacions que demanen justícia social i més claredat d'informació respecte a les reunions de personalitats de gran influència mundial. Està previst que la reunió del club es prolongui fins al 29 de juliol.

Encara que la llista dels convidats es manté en secret, es coneix que polítics com Dick Cheney, Henry Kissinger, Richard Nixon i Ronald Raegan, a més dels dos presidents Bush, han estat relacionats amb el club en el passat. Aquest any els integrants del moviment Occupy també han prestat atenció a la cimera d'un altre club molt exclusiu, el Club Bilderberg, que, segons molts creuen, té les regnes del poder mundial.

L'economia de Rússia va créixer gairebé el 4% en el segon trimestre

El producte interior brut (PIB) de Rússia va créixer entre un 3,9% i un 4% en el segon trimestre de 2012, en comparació del mateix període de l'any passat, ha informat avui el ministre d'Economia de Rússia, Andrei Belousov. Segons Belousov, el Ministeri pot revisar a l'alça les previsions de creixement del PIB per a aquest any des del 3,4% fins 3,7-4%.

Alhora, segons el Servei Federal d'Estadístiques de Rússia (Rosstat), en el primer trimestre de 2012 l'economia russa va créixer un 4,9%.

No obstant això, segons el departament d'Economia, les dades proporcionades per Rosstat no es corresponen amb la realitat, ja que estan exagerats. La cartera situa en el 4% el creixement del PIB en els primers tres mesos de 2012.