dissabte, 7 d’agost de 2010

La veritat sobre Palestina i l'estat sionista


Una excel.lent síntesi, molt didàctica, de la veritable història del que va passar i segueix passant a Palestina. Phyllis Bennis, Alison Weir, Ilan Pappe, Noam Chomsky són alguns dels que narren aquest excel.lent documental. Ideal per introduir a persones en el tema en escoles, universitats, gremis, etc.

Nació Andalusa vindica a Blas Infante

Fa 74 anys, la nit del 10 al 11 de agost de 1936, Blas Infante, Pare de la Pàtria Andalusa, queia assassinat pel feixisme com tants d'altres lluitadors antiimperialistes, anticapitalistes, llibertaris i comunistes andalusos / ces en aquests dies. El "alçament" del 18 de Juliol pretenia exterminar la dissidència política que amenaçava el "ordre i la unitat d'Espanya". Els colpistes no es "van alçar" contra "la legalitat vigent" i la "democràcia", com diuen els legitimadors del règim neofranquista actual, ni contra la República, com afirma el nou espanyolisme republicanisme, sinó per impossibilitar que els treballadors prenguessin les regnes del poder i els pobles recuperessin la seva llibertat.

Va ser un cop d'estat contra els pobles treballadors, per impedir la seva emancipació social i alliberament nacional. No era la forma d'Estat el que els preocupava, sinó al servei i en mans dels que hi havia la supremacia i el domini econòmic i polític-social.

Blas Infante va ser detingut i assassinat, perquè personificava tot allò que l'elit dominant pretenia impedir amb l'establiment del feixisme, la destrucció dels dos pilars que justifiquen i sustenten l'existència de tota idea d'Espanya com a estructura estatal i "realitat" sociocultural imposada, la "unitat de la pàtria" i el "lliure mercat", és a dir, l'opressió dels pobles i l'explotació dels seus treballadors.

El perill de Blas Infante per al espanyolisme, radicava i rau en propagar un missatge que unia i uneix la lluita sobiranista i anticapitalista, contra l'esclavitud nacional i la assalariada, en un mateix i global combat alliberador del Poble Treballador Andalús. La sentència, dictada després del seu assassinat pel Tribunal de Responsabilitats Polítiques espanyol, el 1940, avalava aquesta execució vil de Blas Infante pel seu caràcter "andalusista i revolucionari". La seva preocupació per formar i fer participi del projecte andalusista al Poble Treballador Andalús i la seva pràctica política unitària amb llibertaris, marxistes i altres forces transformadores andaluses, prefigurava un perillós precedent en el qual la revolució social es aglutinava amb el desig de l'alliberament d'Andalusia com nació oprimida.

Davant del succedani de Blas Infante que pretén mostrar-nos el govern colonialista "autonòmic", els fets ens mostren un Blas Infante enemic de l'ordre burgès i l'imperialisme espanyol. Aquesta és la raó de que també la Junta colonial espanyola d'Andalusia i el seu "parlament", administradors de la nostra dependència i capatassos del robatori de la nostra riquesa i el nostre treball, portin trenta anys intentant per tots els mitjans desvirtuar la seva vida i la seva obra. Igual que els seus antecessors van intentar mitjançant la mort de l'home silenciar l'ideal alliberador andalús, l'espanyolisme contemporani pretén assassinar-lo vital i intel.lectualment excloent-hi tota la càrrega transformadora de la realitat andalusa que contenen i comporten els seus fets i pensaments.

Aquesta és la raó de substituir el 10 d'Agost per el 5 de Juliol com a dia de Blas Infante. La seva importància no rau en la seva mera existència, sintetitzada en el seu naixement, sinó en les idees per les que va viure i va morir, resumides en els perquès del seu assassinat. Celebrar el seu dia un 5 de juliol és recordar només l'home, fer-ho un 10 de agost és homenatjar al Pare de la Pàtria Andalusa, al lluitador ja la seva lluita per una Andalusia lliure.

Per això aquest any, més que mai, hem de proclamar al 10 d'agost com el seu dia, i adquireix especial rellevància el que els seus hereus polítics, l'esquerra sobiranista andalusa, les diferents organitzacions que mantenen la brega per assolir aquest ideal andalús que ell defensava, el de l'alliberament nacional i social del Poble Treballador Andalús, s'hagin unit, no només per tal de mantenir viu el seu record, el de les seves idees i el del dia del crim, sinó amb la intenció de manifestar la comuna intenció de continuar la seva lluita . Esperem, per tot això, que la concentració unitària d'aquest any, suposi i signifiqui un principi en la imprescindible i ineludible acumulació de forces i esforços, de coordinació i unitat d'acció, que el moment històric i les necessitats del nostre poble demanen l'MLNA . Aconseguir que per al pròxim 10 d'agost, el del 75è aniversari, hem aconseguit avançar en aquesta coordinació i unitat, serà el millor homenatge que podrem fer-li a Blas Infante i a tots els/les lluitadors / es que van donar la seva vida per la llibertat dels andalusos/ses.

Per una Andalusia independent i socialista!
Nació Andalusa - Comissió Permanent

Bolivia: Continua el conflicte entre Oruro i Potosí

El Comitè Cívic del departament del sud-oest bolivià de Potosí (Comcipo) va bloquejar ahir divendres l'aeroport d'aquesta localitat, radicalitzant la protesta que han mantingut per nou dies a la zona, perquè el Govern atengui demandes com el problema limítrof amb el departament d'Oruro (oest): "Una mesura més per radicalitzar la manifestació és mitjançant el tancament de l'aeroport", va indicar el corresponsal de Telesur a Bolívia, qui informà que la situació a la ciutat de Potosí segueix sent tensa davant la paràlisi total dels serveis ja que "no hi ha transport" i pràcticament "res funciona" per l'atur general que s'ha mantingut per nou dies.

L'aeroport de Potosí té capacitat només per a avions petits i aquest bloqueig ha afectat més que tot a turistes provinents de França, Brasil, Canadà i Xile, entre d'altres: "Tinc a càrrec dos fills i una persona asmàtica (...). Vam anar a la Creu Roja. Ens van donar una mica d'oxigen i ens van recomanar baixar el més aviat possible, però no podem sortir", va dir el turista francès, Pascal Goujot, que es troba atrapat a la ciutat de Potosí.

El corresponsal de Telesur va afegir que el bloqueig de les carreteres i vies terrestres es mantenen, però, fa dos dies es va donar un "quart intermedi" i es va permetre la circulació parcial de vehicles però la incomunicació amb el departament de Potosí segueix.

La intenció d'aquest bloqueig és que "estiguin incomunicats des de La Pau i Oruro, els departaments de Potosí, Tarija i Chuquisaca (sud)", va indicar el reporter.

Sobre això, el dirigent sindical de la població de Chacabuco (a uns 60 quilòmetres de Potosí), Rolando Soto, va declarar a la premsa internacional que el control que els manifestants tenen de les rutes d'accés del lloc és constant.

"Ens vam quedar tot el dia a bloquejar-la i a la nit no passa ningú", va manifestar el líder gremial.

Morales va afegir que, a més de les protestes, també hi ha quatre parlamentaris d'aquest departament del sud-oest que es troben a La Paz en vaga de fam.

Tot i reiterades crides al diàleg per part del Govern central, el Comitè Cívic de Potosí ha exigit a les autoritats que s'aproximin al lloc, però la tensió que s'experimenta a la zona no ho permet.

"Les autoritats eviten anar a Potosí perquè la situació està agressiva i no es pot garantir la seguretat dels representants governamentals", va informar Morales.

Fa nou dies, el Comcipo va iniciar una protesta a Potosí, bloquejant les rutes d'accés i decretant una aturada general a la ciutat.

El motiu de la manifestació és demanar al Govern que es duguin a terme una sèrie de demandes, com la construcció d'un aeroport nou, la preservació del Cerro Rico, entre d'altres, però el punt neuràlgic de les sol.licituds és el de la disputa limítrof, entre Potosí i Oruro, pel turó Pahua, que és un gran reservori de minerals.

Tant Oruro com Potosí afirmen que el turó en disputa és part del seu territori.

Les autoritats han citat els manifestants per dialogar a les ciutats de La Paz (nord-oest), Cochabamba i Sucre (centre), però aquests intents no han tingut èxit tot i que els representants governamentals han estat disposats a resoldre cinc dels sis punts que plantegen.

Rússia acusa els EUA d'incomplir l'START

Rússia ha afirmat avui que els EUA incompleixen una sèrie de compromisos derivats de l'acord d'armes estratègiques ofensives START-1, convencions internacionals sobre la proscripció d'armes químiques i biològiques i altres documents sobre la no proliferació de l'armament d'extermini en massa. La cancelleria russa va recordar aquest dissabte que Moscou, durant la vigència del Tractat START-1, va manifestar més d'una vegada la seva preocupació per "la transformació no autoritzada de cinc sitges de llançament de míssils balístics intercontinentals (MBI), situats al polígon de Vandenberg, a llançadors de míssils interceptors, la qual cosa es contradiu amb les clàusules del Tractat".

Un altre assumpte "pendent", segons el comunicat que es publica avui al web d'Exteriors, és "l'habilitació de bombarders pesats B-1 per a armes convencionals", ja que els EUA mai van proporcionar a Rússia proves convincents que el procediment utilitzat per a això impedeixi transformar-los una altra vegada en portadors d'armament nuclear.

En el període de 1996-2001, EUA va perdre 1.500 fonts de radiacions ionitzants per incompliment de normatives d'emmagatzematge de materials radioactius, consta en el document. La cancelleria russa esmenta en particular els incidents que van tenir lloc el 2004, a l'empresa californiana Pacific Gas and Electric Company, i el 2005, en la companyia Ground Engineering Consultants, a Colorado.

Així mateix, recorda que un grup de narcotraficants va poder accedir a dades classificades gràcies a una filtració que es va produir en el laboratori nuclear nord-americà de Los Alamos, l'octubre de 2006.

La bomba del Palau

Jaume Reixach: L’informe dels funcionaris d’Hisenda Maria Elena Lasheras i Manuel Cisneros sobre el “triangle” econòmic Ferrovial-Palau de la Música-Convergència Democràtica és esclaridor i demolidor. Recomano llegir les 76 pàgines de les conclusions de les investigacions menades per l’Agència Tributària per tal d’entendre l’abast d’aquest escandalós cas de corrupció política. Les declaracions de Felip Puig i Artur Mas “treient ferro” al contingut de l’informe són, senzillament, una "cortina de fum" per intentar amagar l'extrema gravetat dels fets. Aquest document confirma els indicis assenyalats per la comissió parlamentària d’investigació i l’Oficina Antifrau i toca de ple la línia de flotació de CDC.

Convergència s’ha finançat, durant anys, amb les comissions pactades de les obres adjudicades a Ferrovial i que passaven per l’entramat jurídic i comptable muntat per Fèlix Millet. Aquesta constatació és una “bomba” d’efectes devastadors pel partit pujolista que ara la justícia haurà de depurar fins a les últimes conseqüències.

Cal atribuir un mèrit a Fèlix Millet. Normalment, el problema pels qui mouen diner negre és organitzar estructures per tal de blanquejar-lo. En el cas del Palau de la Música, Millet va inventar la “rentadora inversa”: el diner que entrava a l’entitat –via subvencions i patrocinis- era blanc i ell s’encarregava d’“ennegrir-lo” per tal de desviar-lo cap a les seves butxaques i cap a les arques de CDC.

De la lectura de l’informe de l’Agència Tributària se’n deriven responsabilitats polítiques directíssimes. En faig una primera relació:

1. Daniel Osàcar (“Daniel”), tresorer de CDC i de la Fundació CatDem

2. Per elevació, Artur Mas, secretari general del partit i, en bona lògica, coneixedor dels tripijocs que es feien a través del Palau de la Música

3. Pere Macias (1997-2001) i Felip Puig (2001-2003), últims consellers de Política Territorial i Obres Públiques dels governs de Jordi Pujol, quan es van fer les grans adjudicacions de la Ciutat de la Justícia i la Línia 9

4. Lluís Recoder, alcalde de Sant Cugat, responsable últim de l’adjudicació de les obres del pavelló esportiu de la localitat a Ferrovial, operació que va generar comissions pagades al Palau de la Música

Cal recordar que la relació “perversa” Ferrovial-Convergència ve de molt lluny. Concretament, de l’any 1986, quan l’empresa constructora madrilenya va guanyar el polèmic concurs per a l’adjudicació de l’autopista Terrassa-Manresa en detriment de l’oferta catalana, encapçalada per la Caixa de Barcelona. En aquella ocasió van primar, de manera escandalosa, els criteris polítics i sempre s’ha rumorejat que les comissions generades per aquesta operació van servir per pagar els deutes deixats per l’estrepitós fracàs de l’Operació Reformista de Miquel Roca.

Des d’aleshores, la complicitat entre CDC i l’empresa constructora de la familia Del Pino s’ha traduït en les innombrables adjudicacions d’obres públiques que ha rebut Ferrovial de les institucions governades pel partit pujolista . Una dada clau per entendre la conxorxa: Rosa Garicano, exdirectora general del Palau de la Música i mà dreta de Fèlix Millet, és l’esposa de Xavier Ribó qui fou, durant anys, l’“home de Ferrovial” a Catalunya.

ICV-EUiA vol penalitzar el finançament irregular

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha anunciat que una de les propostes que s'afegirà en el seu programa electoral serà la d'incloure al codi penal el finançament irregular dels partits, de manera que aquesta pràctica no pugui només saldar-se amb una sanció, sinó que estigui tipificada com a delicte penal. Una altra proposta consisteix en endurir els controls sobre les fundacions dels partits polítics per tal que no siguin la "porta del darrere" per on pugui entrar finançament irregular. En aquest sentit, aposten per estendre la prohibició de les donacions anònimes que ja tenen els partits també a les seves fundacions. L'objectiu final, segons Camats, és aconseguir uns partits "sans, nets i honestos".

Són dues propostes que ICV-EUiA ha fet públiques la mateixa setmana que un informe de l'Agència Tributària apunta que l'empresa constructora Ferrovial pagava al Palau de la Música comissions d'un 4% per adjudicació d'obra pública per a CDC. Camats ha dit que "no entén com pot ser que la direcció de CDC i Artur Mas continuïn dient que no passa res i marxin de vacances com si no fos molt greu" el que diu l'informe. "No s'hi val que mirin cap a una altra banda", ha dit, tot insistint en demanar explicacions al màxim dirigent de Convergència.

L'imperi elogia al lacai fatxenda López

L'Informe sobre Terrorisme als Països el 2009, del Departament d'Estat dels EUA donat a conèixer avui, destaca sobre Espanya: "El canvi d'administració al Govern regional basc. El Partit Socialista, manegat per Patxi López, va arribar al poder com el primer Govern no nacionalista (vol dir no nacionalista basc, s'en oblida del nazisme espanyol practicat pel govern i la seva tupinada electoral) que espolia el País Basc "des de la restauració de la democràcia a Espanya", sense que ningú sàpigue de quina democràcia parla, on el cap d'estat és un hereu del nazisme sense recolzament democràtic. Tampoc parla l'informe del terrorisme d'estat ianqui i dels seus aliats sionistes i europeus, per variar.
El Departament d'Estat opina que "l'administració de López va implementar una política antiterrorista més inequívoca per confrontar a ETA".

El president del GBB del PNB, Joseba Egibar, s'ha preguntat "en què és basa l'informe". En aquest sentit, ha afegit que "caldre veure "en aquest document" Què és el que no és feia "a anteriors executius que "ara sí que es fa", ha dit en una entrevista a Ràdio Euskadi.

Nova demanda per pederastia a l'església

L'Arxidiòcesi de Los Angeles s'enfronta a una nova demanda sobre els abusos sexuals comesos a menors pel sacerdot mexicà Nicolau Aguilar Rivera, que va passar nou mesos en parròquies de Los Angeles a finals dels anys 80. Els advocats d'un home llatí de 34 anys, que prefereix quedar en l'anonimat i sosté que va ser abusat sexualment pel religiós, van presentar ahir la demanda a la Cort Superior de Califòrnia a Los Angeles contra la jerarquia catòlica d'aquesta ciutat, així com la establerta a Mèxic, al.legant negligència, incompliment de les responsabilitats fiduciàries i omissió de donar instruccions i advertències al demandant durant el temps en què va rebre teràpia pagada per l'Arxidiòcesi. "La Arxidiòcesi li va facilitar el vol de tornada per dificultar que la policia el trobés", va assenyalar l'advocat.

És la primera demanda, asseguren els advocats, que es presenta en un cas de pederàstia per part de sacerdots basada en el Codi d'Assegurances de Califòrnia, la regulació preveu que els delinqüents i criminals es puguin amagar darrere dels estatuts de prescripció i deixin passar el temps suficient perquè la víctima no pugui presentar un litigi.

D'acord amb Anthony De Marco, un dels advocats del demandant, a l'hora que la víctima va rebre conselleria després de patir l'abús "es congela l'estatut de prescripció" pel que legalment "l'Arxidiòcesi havia d'haver donat per escrit aquesta notificació sobre els seus drets a la víctima".

De Marco presumeix que aquesta tàctica utilitzada per l'Arxidiòcesi de Los Angeles estaria fundada en la intenció que les víctimes guardessin silenci una vegada rebuda la teràpia per no presentar càrrecs contra els sacerdots a desconèixer els seus drets.

Aguilar Rivera va tornar a Mèxic quan va sortir a la llum que havia abusat sexualment de diversos nens durant la seva estada a Los Angeles, les mateixes acusacions que havia rebut anteriorment al seu país.

"La Arxidiòcesi li va facilitar el vol de tornada per dificultar que la policia el trobés", va assenyalar l'advocat.

Des de l'Arxidiòcesi de Los Angeles es manté que "no hi ha res de nou sobre el cas d'Aguilar Rivera", que ha estat "reportat als mitjans extensivament durant l'última dècada"

"Aguilar Rivera va estar a Los Angeles com a sacerdot extern que l'Arxidiòcesi va rebre un informe d'abús va ser reportat a les autoritats i tret del ministeri", afegeix el comunicat. "A més, els fets clarament indiquen que quan Aguilar Rivera va fugir a Mèxic durant la investigació policial sense informar l'Arxidiòcesi, el Cardenal Mahony va urgir al seu bisbe que Aguilar Rivera tornés per enfrontar la justícia".

Els advocats apunten que la jerarquia catòlica "ha pres l'estratègia de confondre els feligresos i de fer tot el possible per evadir la denúncia i l'escàndol".

"El que volem és que hi hagi transparència i l'Església catòlica es faci responsable dels danys que ha causat a les víctimes, perquè quan van portar a Aguilar Rivera de Mèxic allà ja sabien que havia comès abusos", va comentar Martha Escutia, ex senadora estatal que encapçala el grup d'advocats de la demanda, en què també es demana compensació econòmica per a la víctima ja que "va perdre la seva joventut, això és una cosa que no torna i que no té preu".

Embargaran els béns de Díaz Ferrán

El jutge Javier Yañez ha ordenat l'embargament preventiu de béns de Gerardo Díaz Ferrán, president de la patronal espanyola CEOE, i d'altres administradors de l'empresa Air Comet, a qui el jutge acusa d'haver actuat amb "passivitat", una actitud que "va poder generar en un agreujament de la insolvència" soferta per la companyia, que va tancar finalment el desembre de 2009 deixant a centenars de passatgers a terra. Contra l'acte, que ordena l'embargament de béns valorats en 37.600.000, no hi ha cap recurs. El magistrat tracta d'evitar que el cap de la patronal eludeixi el pagament dels deutes contrets per Air Comet i per això ordena l'embargament de béns valorats en 37.600.000 €.

L'acte diu que s'aprecien fundats indicis de "concurs culpable" després de detectar "greus irregularitats" en la gestió. A Espanya, els principals creditors són la Seguretat Social (21 milions), l'Agència Tributària (18 milions) i els empleats (14 milions).

El jutge titular del jutjat mercantil número 9 de Madrid, Javier Yañez, signa l'acte en substitució del titular del jutjat número 8, en què decreta l'embargament de manera cautelar dels béns propietat d'Inversions Grudisan-empresa patrimonial propietat de Díaz Ferrán- , de Gonzalo Pascual-soci del líder empresarial-, i dels fills d'ambdós: Ignacio Pascual i Gerardo Díaz Santamaría, així com dels de José María Llodrá, ex gestor de l'aerolínia declarada en concurs de creditors. Segons l'acte, la concursada (Air Comet) es trobava en situació d'insolvència amb anterioritat a l'inici del termini de sol licitud de concurs.

En l'acte, el jutge observa indicis clars que el concurs acabi amb la qualificació de culpable. "Resulta indiciàriament acreditat la possible qualificació culpable del concurs", assegura. Per aquest motiu, el jutge ordena l'embargament dels béns personals dels administradors de la companyia, a qui acusa de "passivitat", que "va poder generar un agreujament de la insolvència" de l'aerolínia.

"La possibilitat que el concurs es qualifiqui com a culpable implica que l'administrador ha actuat amb dol o culpa greu determinant de la generació o agreujament de l'estat d'insolvència", recorda el jutge en el seu acte.

Air Comet va cessar la seva activitat el desembre de 2009. Els administradors concursals, encarregats de liquidar el patrimoni de la companyia per pagar els seus deutes, xifrar el passiu de l'aerolínia en 310 milions d'euros. Al costat de l'actiu, les possessions de la companyia amb prou feines arriben als 85 milions d'euros.

El jutge ordena l'embargament de 37,6 milions d'euros, una quantitat que es correspon amb el "passiu generat en el període que hi ha entre març de 2008 i desembre de 2009".

A Espanya, els principals creditors d'Air Comet a Espanya són la Seguretat Social (21 milions). l'Agència Tributària (18 milions) i els propis empleats de la companyia (14 milions).

Segons el diari Expansión, Grudisan, la patrimonial de Díaz Ferrán, va obtenir pèrdues superiors als 630.000 euros el 2007, l'últim exercici amb dades en el Registre mercantil. La companyia comptava llavors amb actius valorats en més de 42 milions d'euros, mentre que el seu passiu superava els 41 milions. A més, la signatura posseïa immobles valorats en 20 milions.

"Heu fet de la casa de mon pare una cova de lladres"

Totes les aparicions públiques de Josep Ratzinger durant el seu viatge a Gran Bretanya, a partir de setembre 16 a 19, seran de pagament, d'acord amb diversos mitjans de comunicació italians. Els que vulguin anar a les misses, vigílies i concerts pagaran entre 12 i 30 euros. Per tant, la Missa a Birmingham, on sera beatificat el feixista John Henry Newman, comptarà amb prop de 70.000 entrades per a 25 lliures (30 euros). La missa a Glasgow, amb la cantant Susan Boyle, costarà 20 lliures (24 euros) per persona. Amb l'entrada, rebran un kit que conté un CD del viatge del mercader i cap de pederastes i un llibre "d'oracions" per fer servir mentre es violen nens. Finalment, la vigília celebrada a Hyde Park estarà disponible per 10 lliures (12 euros).

El cura Federico Lombardi, portaveu del Vaticà, diu que això és "una mera aportació a les despeses en general" del viatge: "Aquells que no poden donar-se el luxe quedaran exempts", va dir al Corriere della Sera, sense especificar com els pelegrins han de justificar estar sense un cèntim.

Pel capellà Andrew Summersgill no és en absolut un "pagament" sinó una "contribució". "El seu principal objectiu és cobrir el cost del transport [...].

El pressupost per a la visita de recaptació, per pagar les multes milionàries als abusats sexuals d'EUA, Holanda, Bèlgica i Alemanya (a Espanya els violats callen no sigui que els empressonin per protestar), segons la premsa britànica ha de ser d'aproximadament 23.000.000 lliures (27,4 milions d'euros), és objecte de controvèrsia a la Gran Bretanya, on el govern destinarà 10 o 12.000.000 lliures (des de 12 fins 14,5 milions d'euros) més despeses de policia i seguretat. El Vaticà ha posat en marxa una web dedicada a la visita del capo on es poden comprar samarretes amb la imatge de Joseph Ratzinger (22 euros), un rosari negre (18 euros) i espelmes (3,6 euros) un got de cafè (12 euros) o una bandera de l'estat mafiós.

A Espanya, on es mantenen espies i maleants cubans mentre 4 milions d'espanyols passen gana, les despeses seran cobertes pel govern monàrquic i ultra de Zapatero.