dijous, 24 de febrer de 2011

Els xinesos pesquen a l'ambaixador americà a l'intent de protesta il.legal i aquest surt per cames


No és el primer cas. Ja va passar a Cuba, amb els agents ianquis i les Damas de Blanco a sou del Pentàgon i Miami. Ara ha passat a Xina i encara més grossa. L'ambaixador al mig de la protesta, descobert pels ciutadans i fugint ha obert les portes a la verificació d'una campanya feixista internacional de revolucions subversives. L'escàndol internacional és a taula i els ànims molt escalfats arreu.

El passat cap de setmana la "oposició" xinesa va organitzar concentracions de protesta contra el règim a Pequín i Xangai, les protestes van ser ràpidament dissoltes per la policia i els opositors allà concentrats es van dissoldre pacíficament. Dies més tard va saltar el rumor que a aquesta protesta va assistir un personatge molt especial, però fins que no s'ha publicat un vídeo ningú s'ho podia creure: l'ambaixador dels EUA a la Xina, Jon Huntsman, segons publica shanghaiist.com.

Durant la concentració, que es va realitzar davant d'un conegut centre comercial de la capital del gegant asiàtic, un transeünt el va reconèixer entre la multitud. La conversa, que va ser gravada en vídeo, va transcórrer de la següent manera:

- Senyor Ambaixador, que està fent vostè aquí?

- Estic simplement fent un cop d'ull. -Respon el diplomàtic.

- Vostè vol veure a la Xina en el caos, no? -Insisteix el transeünt.

- No, no vull.

Llavors la gravació mostra com l'home xinès es gira davant la multitud i comença a cridar que l'occidental que té al costat -que a més va vestit amb una jaqueta tipus aviador amb la bandera dels EUA a l'espatlla- és l'ambaixador nord-americà, moment en què Hutsman s'adona que les coses es poden posar lletges i se'n va.

L'ambaixada nord-americana al país s'ha afanyat a aclarir que el diplomàtic es trobava en el lloc de pura casualitat. "Els Huntsman passejaven en família quan van passar per Wangfujing -lloc de la protesta amb un nóm molt adient-. Es van adonar del que estava passant i es van anar immediatament", ha assegurat un portaveu de l'ambaixada. Així i tot, preguntats sobre si l'ambaixada tenia coneixement de la protesta, no van voler fer comentaris, però van confirmar que Huntsman va tornar a Wangfujing més tard aquell dia per veure el que estava succeint.

Després d'aquesta 'ficada de pota' corren per la xarxa un gran nombre de de ciutadans que ho sospitaven i ara veuen demostrada la campanya neofeixista internacional que l'OTAN ha desplegat pels païssos àrabs, i especialment allà on els seus no governen. El fet es suma al controvertit xiíta duodecimà i president del neocon Club Pen premiat amb el Premi Nobel de la Pau, després d'instigar a la revolta armada i violenta.

Tot plegat deslegitima "l'oposició xinesa" finançada des de l'OTAN, argumentant que Jon Huntsman i els EUA estan darrere de l'anomenada 'Revolució del Gessamí' que ara venen els mitjans consevadors arreu, Al Jazira inclosa.

Una cosa que al govern xinès no li ve gens malament si es té en compte que hi ha noves concentracions convocades per les xarxes que són com els mercats i del mateixos grups empresarials. De fet, a les xarxes de microbloging xineses no s'ha censurat aquesta informació, però en canvi si es busca la paraula Hillary Clinton, apareix un missatge d'error que diu el següent: "D'acord amb les lleis i reglaments pertinents, els resultats de cerca no es mostraran". I és que Xina vigila molt la pornografia...

Peculiaritats de la segona potència econòmica mundial... i de la primera i els seus aliats, ara que s'ha acabat la guerra freda i el comunisme és mort!

"Revolucions" en països àrabs són un pla d'EUA segons diputada de Bahrain

Les protestes en els països àrabs, per les que ja van caure els règims a Tunísia i Egipte, són una etapa de realització del pla estratègic dels EUA conegut com Nou Orient Pròxim, ha declarat avui Samira Rajab, diputada de Bahrain, entrevistada per RIA Novosti: "Els disturbis i les revolucions en els països àrabs de que som testimonis són la realització d'un projecte global dels EUA conegut com Nou Orient Pròxim. La seva primera fase va ser l'Iraq, després va seguir el Líban. Des de 2011 comença una nova etapa, la realització portarà com a mínim un decenni", va dir la legisladora i periodista Samira Rajab.

En la seva opinió, EUA pretén debilitar els règims dictatorials de la regió i introduir grups opositors en els governs.

"A Egipte, comença a jugar un paper protagonista el moviment Germans Musulmans. Al país li espera confrontació i la lluita pel poder. A Bahrain, quan acabin els esdeveniments actuals, s'ha d'imposar el partit xiïta, probablement. EUA planeja debilitar els països àrabs, creant un ambient de constant tensió, amb la finalitat de tenir pretext sempre per ficar-se", sosté Rajab.

La pròpia Samira professa l'Islam xiïta, però a diferència dels germans en la fe critica a l'oposició del seu país. Afirma que la financen unes organitzacions de defensa dels drets humans controlades pels EUA.

Les protestes de l'oposició xiïta, en les quals participen milers de persones, continuen durant onze dies seguits a la plaça de la Perla de la capital, Manama. La vigília, a aquesta acció es van unir desenes de presos polítics excarcerats i indultats per un decret del monarca de Bahrain.

Els manifestants, musulmans xiïtes en la seva majoria, als quals correspon el 75% de la població, exigeixen gaudir de majors drets al país governat pels sunnites. Les autoritats van intentar aixafar les protestes amb l'ús de la força. Sis persones van morir i centenars van rebre ferides en els xocs amb la policia. A la capital van entrar tropes. La plaça de la Perla va ser bloquejada per carros blindats.

Més tard la dinastia governant va canviar de tàctica. El príncep hereu de la corona Salman ben Hamad al Khalifa va donar l'ordre als militars d'abandonar els barris residencials de la capital i va instar a entaular diàleg amb la comunitat xiïta. Diumenge passat, el Govern va anunciar el començament del diàleg nacional.

Però els manifestants de Bahrain van prometre organitzar l'escalada de protestes si el Govern no dimiteix aquest dijous. S'espera que cridin a declarar la vaga general, que podria començar dilluns que ve.

La guàrdia civil escorcolla GISA. El gerent Jordi Vergé, detingut.

La guàrdia civil ha escorcollat aquest migdia la seu a Barcelona de l'empresa pública d'adjudicació d'obres de la Generalitat GISA (foto) i ha detingut cinc persones, entre elles Jordi Vergé, gerent d'obres de carreteres de Girona, per presumptes irregularitats en l'adjudicació d'obres a la província. L'operació l'ha ordenada la fiscalia de delictes econòmics arran d'una irregularitat relacionada amb l'adjudicació d'obra pública a Girona, feta en l'anterior legislatura. Les detencions han culminat una investigació que des de fa mesos porta a terme el Jutjat d'Instrucció número 5 de Barcelona sobre la facturació de les obres de la construcció d'un dic del port de la capital catalana.

Els treballs, adjudicats en l'època de CiU, van suposar uns ingressos per les companyies concessionàries en concepte de materials que en realitat no es van emprar. Aquesta investigació judicial ha derivat ara en una nova causa que esquitxa de ple a l'empresa pública GISA per haver permès suposadament el pagament de comissions. Les obres a partir de les quals es van pagar aquestes comissions es van realitzar fa quatre anys i van ser adjudicades a l'època del tripartit.

El departament d'Economia de la Generalitat ha informat que el fiscal de delictes econòmics ha demanat documentació referent al treball de l'empresa a la demarcació de Girona des de 2007 fins l'actualitat. Dels tres detinguts, un ja ha quedat en llibertat, Jordi Vergé és detingut i un altre passarà a disposició judicial demà.

A la tarda, els agents han realitzat un registre en el despatx de Vergé a la seu de Gisa a Barcelona. El registre s'ha perllongat durant una mica més d'una hora i mitja, segons fonts coneixedores del cas que investiga el jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona.

La conselleria d'Economia i Coneixement, de qui depèn ara Gisa, està oferint al fiscal de delictes econòmics tota la informació requerida sobre adjudicacions d'obres de carreteres des del 2007 fins al'actualitat. El departament té previst finalitzar el lliurament de documentació entre aquest dijous i demà al matí. En un breu comunicat, Economia ha expressat la seva "completa disposició a col.laborar" amb la justícia amb "celeritat i transparència".

Sense rastres dels supòsits bombardejos a Trípoli

La ciutat de Trípoli, capital de Líbia, ha despertat avui amb una forta presència policial als carrers per evitar noves confrontacions entre partidiaris del president Muammar Gaddafi i els seus opositors, ha reportat l'enviat especial de teleSUR a aquesta ciutat, Jordán Rodríguez. S'espera que el mandatari es dirigeixi al país en els pròxims minuts."No hi ha res, ni una mostra que digui que hi va haver bombardejos si més no en la ciutat de Trípoli", on es troba l'equip de teleSUR.

Trípoli es manifesta a favor de Gaddafi i opositors diuen controlar l'est de Líbia

L'enviat especial, ha narrat des de Trípoli que durant la nit de dimecres es van escoltar alguns trets, però es desconeix la procedència dels mateixos: "Hi ha molta presència policial tot i que es manté la calma a la capital", va dir el periodista en un contacte telefònic.

Ha afegit que ha dificultat el treball dels mitjans de comunicació, ja que no hi ha permís del Govern perquè corresponsals estrangers realitzin les seves tasques de premsa: "Hi ha hagut alguns inconvenients amb la Policia i milicians que no permeten els enregistraments i no hi ha permisos per transitar als carrers amb càmeres" per evitar el registre d'imatges.

L'enviat especial va insistir que més enllà dels trets a la nit "que podrien ser de grups aliens a la situació que es viu al país o fins i tot d'algun tipus de celebració com és comú en el país nordafricà, es manté la tranquil.litat".

Va assenyalar que alguns comerços han començat a obrir aquest dijous sobretot els de venda d'aliments i aigua.

No hi ha rastres de bombardejos

Rodríguez ha dit que en l'Orient del país continuen les manifestacions en contra de Muammar El Gaddafi.

Ha constatat que no existeixen registres dels supòsits bombardejos a la ciutat després de recórrer en centre de Trípoli sense evidenciar rastres de destrosses: "Ahir vam donar diverses voltes per la plaça Verda, zona comercial, i no hi ha rastres de cap bombardeig, no hi ha imatges que registrin res del que alguns mitjans internacionals van informar".

"No hi ha res, ni una mostra que digui que hi va haver bombardeig si més no en la ciutat de Trípoli", on es troba l'equip de teleSUR.


Ha afirmat que alguns edificis van ser cremats per les persones de l'oposició, segons testimonis de seguidors de Gaddafi durant les celebracions de dimecres.

El nombre de morts és de 300, d'acord amb xifres oficials, que van morir en enfrontaments entre grups de civils i militars en tractar de prendre les bases a l'Orient del país i que van ser defensades pels uniformats.

Alt càrrec del PCX es reuneix amb delegació del Partit Verd Europeu

Li Yuanchao, membre del Buró Polític del Comitè Central del Partit Comunista de la Xina (PCX), s'ha reunit dimecres a Beijing amb una delegació del Partit Verd Europeu (PVE). Li, cap del Departament d'Organització del Comitè Central del PCX, va sostenir que el diàleg i els intercanvis entre el PCX i els partits polítics d'Europa han anat augmentant durant els últims anys, el que ha tingut un important paper en el desenvolupament de la cooperació sinó-europea.

Per la seva banda, Philippe Lamberts (foto), portaveu del PVE i cap de la delegació, va afirmar que el PVE vol enfortir les relacions amb el PCX, "ja que la Xina està jugant un paper cada vegada més important en l'escena internacional".

La delegació conclourà la seva visita de sis dies a la Xina el divendres.

Xina: Els empresaris s'enfrontaran a penes de presó per l'impagament de salaris

Els empresaris xinesos que retinguin intencionadament els salaris als seus treballadors s'enfrontaran a penes de fins a tres anys de presó, segons un projecte d'esmena del Codi Penal de la Xina. L'esmena, sotmesa ahir dimecres a la seva tercera lectura, afecta a aquells empresaris que ocultin els seus actius o es donin a la fuga, així com a aquells que refusen seguir les ordres dels departaments governamentals de treball.

Els condemnats a "severes conseqüències" podrien ser sancionats a entre tres i set anys de presó, segons un projecte d'esmena presentat davant la sessió bimensual del Comitè Permanent de l'Assemblea Popular Nacional (APN), la màxima legislatura de la Xina. Així mateix, s'ha d'imposar multes als culpables, tot i que els legisladors han de facilitar més detalls sobre això.

La mesura té com a objectiu dissuadir l'impagament de sous, en particular, als treballadors migrants, la qual cosa s'ha convertit en un problema freqüent en els darrers anys, sobretot en les petites i mitjanes empreses en els àmbits de la construcció, la confecció i la restauració, on la demanda de mà d'obra és més gran.

Segons revelen xifres governamentals, uns 242 milions de residents rurals treballaven a les ciutats fins a finals de 2010. No obstant això, molts no tenien contractes d'ocupació i tenien dificultats per rebre els seus salaris.

La Llei del Treball, vigent des de 1995, estipula que els departaments governamentals de treball estan habilitats per intervenir en casos d'impagament de salaris, exigir als empresaris el pagament dels salaris dels seus treballadors i imposar les multes corresponents. No obstant això, en l'actualitat el Codi Penal no preveu l'impagament de salaris.

El projecte d'esmena preveu la imposició de penes més severes a aquells infractors que afegeixin substàncies tòxiques i perjudicials a aliments i posteriorment les venguin.

D'acord amb la legislació vigent, la pena mínima relacionada amb aquest tipus de delictes és d'un a sis mesos d'arrest policial i permet als infractors tornar a casa durant un o dos dies al mes. El projecte d'esmena ha elevat aquest tipus de pena a un mínim d'un any de presó.

La seguretat alimentària segueix sent una qüestió de preocupació pública a la Xina. En aquest sentit, el Ministeri d'Agricultura va mantenir sota estreta vigilància dels productes lactis durant el mes de febrer, arran dels informes sobre llet en pols contaminada per proteïna del cuir hidrolitzada.

El 2008, els productes lactis contaminats amb melamina van causar la mort d'almenys sis nadons i van deixar més de 300.000 nens malalts.

La sessió del Comitè Permanent de l'Assemblea Popular Nacional va començar el dimecres i continuarà fins divendres.

L'escàndol de les duanes a Romania: D'aquells vents, aquestes tempestes

Jose Luis Forneo: Després de la negació d'alguns països de l'Unió Europea a acceptar l'adhesió de Romania i Bulgària en l'espai lliure de fronteres, Schengen, adduint que portaria la inseguretat a les duanes comuns, el govern romanès ha iniciat una neteja radical de la corrupció instal.lada als punts fronterers. El contraban de tabac és el principal objectiu, però estan sortint a la llum milions d'euros evadits a canvi de "propines" a centenars d'agents i detinguts.

Es tracta d'una realitat ja coneguda a Romania, on era habitual, especialment en els assumptes relacionats amb el transport i el comerç internacional, portar preparats uns calerons per evitar les incòmodes revisions de la mercaderia (i del que es pogués portar ocult al costat de ella). Fins i tot quan recentment van venir els AC/DC a un concert a Bucarest van fer públic després les peticions dineràries que van patir a la frontera romanesa.

La qüestió és, tot això no es coneixia davant dels problemes adduïts per Europa per negar-se a que Romania entrés en Schengen? Com és possible que, probablement, ho sabessin Alemanya i França i el govern romanès no?

I el que es pregunten els principals mitjans de comunicació: Fins ara han caigut centenars de peons, però, i els alts càrrecs que estan darrere? Tenint en compte que els llocs de responsabilitat en les fronteres són càrrecs polítics, elegits pels partits de torn, i la gran quantitat de diners que es mou, és evident que en el vertex de la piràmide de la xarxa estesa per tots els punts de frontera romanesos no està un pobre i malpagat policia, i és necessari que els fils no només es coneguin des de fa temps des de Bucarest, sinó que es moguin segurament des d'allà.

Davant aquesta situació, no ens queda més que recordar alguna cosa que tampoc es treu massa a col·lació en els mitjans. L'actual president de Romania, Traian Basescu (foto), ha reconegut en públic força vegades que quan era comandant de nau feia contraban amb cigars. De fet va ser investigat per la Milícia i sancionat pel Partit Comunista per aquest motiu (amb 48.000 leis de multa i un advertiment d'expulsió). Per cert, que aquesta mínima sanció en una societat socialista, on al contrari que en la capitalista els delictes econòmics són gravíssims, és mostra de la decadència i precapitalisme en què s'estava enfonsant la societat romanesa, i que va desembocar en el cop d'estat dirigit pels propis membres del PCR.

En fi que, segons el propi Basescu, enorgullit pels seus delictes i entusiasmat probablement després de la "revolució" perquè amb el nou sistema podria enriquir-se encara més obertament, al desembre de 1989 s'el va agafar amb "un milió de dòlars sota el matalàs". El motiu: cada vegada que tornava a casa feia a una parada a Xipre, on s'aprovisionava de cigars per introduir-los il.legalment a Romania.

Tamoil, l'imperi de Gaddafi a Holanda

Muammar Gaddafi ha construït part del seu multimilionari imperi a Holanda. A la localitat de Ridderkerk es troben les oficines de la petroliera estatal líbia Tamoil, que a Holanda explota més de 160 estacions de servei, segons una investigació del diari holandès De Volkskrant. Tamoil forma part de Oilinvest, amb oficina central a Mònaco, i és activa a diversos països europeus. L'empresa es dedica al comerç de cru i productes refinats, el transport, la refineria, emmagatzematge i distribució de petroli. L'empresa també s'encarrega del màrqueting i la venda de lubricants.

Juventus
En la mateixa direcció de Ridderkerk es troba registrada una empresa a nom de Kadafi dedicada a l'extracció de gas i petroli a Líbia, França i Canadà. A les oficines de Ridderkerk treballen 35 persones. El 2009, Tamoil va aconseguir un benefici net de 26 milions d'euros, amb una xifra de vendes de 7.700 milions d'euros.

Una altra part substancial de la fortuna de Kadafi es troba a Itàlia, antic poder colonial a Líbia. Tamoil té un paper important en el mercat italià de combustibles. Kadafi posseeix a més accions en UniCredit, un dels més grans bancs d'Itàlia, i en Finmeccanica, un productor de material per a la defensa. Financerament menys significativa, però tot i així digna d'esmentar, és la participació del líder libi al club de futbol Juventus.

60.000 milions
Tots els interessos de Kadafi cauen en última instància sota l'empresa d'inversions Great Socialist Peoples Libyan Arab Jamahiriya, que el líder libi administració des de 1969. De Volkskrant estima el total dels interessos financers de Kadafi en més de 60.000 milions d'euros. Uns dos terços d'aquesta fortuna es troben en la mateixa Líbia.

Felip Puig "demanarà" no circular a més de 80 amb contaminació, però no sancionarà

Felip Puig (i ahir s'hi va sumar el nou director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, subordinat del germà de Felip Puig Godes, Oriol Puig, col.locat a dit per a reprimir disidències) s'entesta a pujar els límits de velocitat, malgrat que també vol reduir la sinistralitat a les carreteres, una combinació impossible segons l'opinió de la Direcció General de Trànsit, les víctimes, els experts en mobilitat i fins i tot els catedràtics de transport: "Quan es van fixar els límits de velocitat s'ha de veure quina flota de vehicles hi havia i quines infraestructures", va dir ahir el "responsable" de Trànsit.

Sobre la controvertida supressió de la zona 80, l'administrador del trànsit català va revelar alguna novetat. Per exemple, la manera com s'afrontarà un nou episodi de contaminació. Si es dóna el cas que l'anticicló dura dos o tres dies, Trànsit utilitzarà els panells informatius que hi ha al marge de les carreteres afectades (n'hi ha uns 60) i "recomanarà" als conductors que no sobrepassin els 80. "Els panells no tenen pes legal, només són informatius", va sostenir Aregio. De manera que si un ciutadà incompleix aquesta recomanació, no se'l podrà multar. "Tot depèn dels dies que duri una situació així. Si estem més d'una setmana com l'última vegada sí que plantejarem un canvi provisional de senyals, però sabem que això embolica la gent", va admetre el director.

Com tothom sap el consum de gasolina i per tant la contaminació creix exponencialment amb l'augment de velocitat del vehicle, duplicant-se o triplicant-se a partir de 50 km/h cada 30 km més de velocitat, aproximadament. Un augment a 130 km/h., a part del risc evident d'accidents mortals, suposaria doncs multiplicar els indexs de la contaminació letal de dioxines -emeses pels diesels- i gasos de nitrògen, a més de la contaminació acústica inherent. I Catalunya ja està sota la vigilància i amenaces de multes de la CE per superar constanment els límits de contaminació tolerables.

És clar que al govern no l'importa la salut de la població, doncs suposen beneficis perls seus negocis de

Imputats 4 directius de la nuclear d'Ascó per la fuga radioactiva de novembre 2007

El jutjat de Gandesa ha obert diligències per la fuga radioactiva de novembre del 2007 a la central nuclear d'Ascó. La jutge ha imputat quatre directius responsables de la central en el moment dels fets. Els imputats són Rafael G.P, director d'Ascó-1 quan van passar els fets; Francesc G.T, Cap del Servei de Protecció Radiològica de la central el novembre del 2007; Jordi S.R, cap de l'explotació; i Antonio G.R, inspector del Consell de Seguretat Nuclear. La jutge els atribueix delictes ecològics, falsedat documental i contra la seguretat del treball.

Als tres primers la jutge els imputa els presumptes delictes d'"exposició a radiacions ionitzants per imprudència", un presumpte delicte "ecològic genèric", un suposat delicte contra la "seguretat del treball" i un altre presumpte delicte de "falsedat documental". A l'últim imputat la jutge li imputa els presumptes delictes d'"exposició a "radiacions ionitzants per imprudència" i delicte "ecològic genèric".

A partir de la resolució la jutge requereix una sèrie d'informes i documentació i citarà a declarar els imputats el pròxim mes de març.

Els sindicats denuncien la manca de professors a Girona

El sindicat USTEC-STEs ha fet un estudi demogràfic de la demarcació de Girona a través del qual justifica que no es poden congelar les plantilles de professors perquè l'alumnat continua creixent. Segons dades del sindicat, en els pròxims cinc anys hi haurà un 13,3% més d'alumnes als instituts gironins i, per tant, reclamen que s'augmenti la plantilla de professors. A Catalunya, hi ha un mestre per cada 18,53 alumnes, una ràtio només superada per Andalusia.

El portaveu del sindicat, Xavier Díez, ha afirmat que comparteixen 'al 100%' l'objectiu de la consellera del ram, Irene Rigau, de reduir el fracàs escolar però ha manifestat que si s'augmenten les plantilles no es podrà aconseguir.

Els anuncis de retallades que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha fet en les primeres setmanes de legislatura no han agradat al sindicat USTEC-STEs. Malgrat el portaveu, Xavier Díez, reconeix que alguns missatges de la nova consellera han 'tranquil·litzat' els professors i mestres també afirma que les decisions d'aplicar retallades a causa de la crisi no són, al parer del sindicat, encertades.

Per una banda, el sindicat ha dit que comparteix plenament la voluntat de la consellera de reduir el fracàs escolar del 32% al 10% en deu anys. Ara bé, Díez ha argumentat que això no serà possible si s'apliquen les retallades anunciades com, per exemple, la de congelar les plantilles de professorat el curs vinent.

Segons dades que el sindicat ha extret de l'IDESCAT, en deu anys hi haurà un 20% més d'alumnes que començaran la secundària. Si l'horitzó s'escurça als tres pròxims cursos, el sindicat assegura que els instituts gironins acumularan un 13,3% més d'alumnes. Per això, Díez ha reclamant que es planifiqui la situació. A més, aquesta situació es veu agreujada per les jubilacions de mestres i professors. El sindicat ha calculat que, per exemple, aquest any es jubilen 279 docents, 300 l'any que ve i 338 al 2013.

En base al creixement demogràfic i les jubilacions previstes, el sindicat ha calculat les necessitats de professorat fins al 2014. USTEC-STEs preveu que caldran 404 nous professors -a escoles i instituts- aquest any, 460 l'any 2012, 489 més el 2013 i 502 nous docents el 2014. A més, el sindicat ha demanat a la consellera d'Ensenyament que acabi amb les jornades d'un terç perquè si un docent va poques hores i de manera dispersa al centre fa que no s'integri. Per això, aposten perquè només s'ofertin mitges jornades i jornades senceres.

ICV Gramenet defensa la qualitat de l'aire i els 80 km/hora

La reflexió "Vam deixar de veure Barcelona" que ha incorporat ICV Gramenet a la secció "articles" del web reivindica la preocupació per la qualitat de l'aire i critica la gestió de "retallades" del govern de CiU. A l'article: "Vam deixar de veure Barcelona", ICV de Gramenet es mostra decebuda per la falta d'interès del país per preservar la qualitat de l'aire. "En aquest país, sembla que la preocupació per la qualitat de l'aire que respirem és una cosa de persones excèntriques o que no tenen res mes a fer. Sortosament estem a Europa".

L'organització apunta que el Tribunal de Justícia de l'UE està tramitant una denúncia contra Espanya per no respectar la directiva europea que fa referència a la qualitat de l'aire.

Fa uns dies l'anticicló que va afectar Barcelona va deixar a la vista la quantitat de contaminació que genera la ciutat i, per extensió, l'àrea metropolitana. "El Govern de la Generalitat ens ha tingut a tots i a totes ben distretes amb la mesura d'augmentar el límit de velocitat", expliquen. L'organització defensa que la mesura dels 80 km/hora és "del tot eficaç" per lluitar contra la contaminació atmosfèrica i per baixar la sinistralitat en els accidents de trànsit; a més, retreu a l'executiu català les retallades en drets socials.

"Podrem córrer més però vigileu no tingueu un accident no fos cas que no tingueu metges, infermeres o hospitals que funcionin bé a prop. Potser també haureu de pagar l'ambulància!", conclou l'article.

Gramenet: ICV-EUIA reclama l'escola bressol a Les Oliveres

"La llar d'infants de Les Oliveres era una de les actuacions incloses en el Pla d'Acció Municipal 2007-2011 que no tan sols no s'acabarà en aquest mandat si no que no sabem quan es posarà en funcionament", explica el grup municipal d'ICV-EUIA. El grup municipal d'ICV-EUIA ha assegurat que existeix "un fort desequilibri" entre les places d'escoles bressol ofertades als diferents barris de Santa Coloma: "Hi ha barris que tenen dues escoles i altres que no en tenen cap".

Segons els regidors, la llar d'infants de Les Oliveres era una de les actuacions incloses en el Pla d'Acció Municipal 2007-2011 que no s'acabarà en aquest mandat i que es desconeix la seva posada en funcionament.

L'organització explica que el barri de Les Oliveres és històricament un barri amb escassos serveis que queda apartat d'altres barris amb més recursos. Aquesta llunyania implica que el trajecte sigui "molt llarg" per aquelles famílies del barri que han de portar els infants a les escoles bressol més properes. Sovint no són els pares o les mares els que s'encarreguen de portar els fills i filles a l'escola sinó els avis i les àvies, que tenen cura dels seus néts i netes en determinats moments del dia. "La llunyania i el trajecte és especialment penós per a aquestes persones carregades amb els cotxets", es queixa el grup.

Ineficàcia municipal a Les Oliveres


Davant d'aquesta situació, ICV-EUIA vol acabar amb "la manca d'eficàcia" que ha demostrat el govern municipal en els darrers anys i exigeix que es tinguin més en compte les actuacions previstes al Pla d'Acció Municipal. "Per a quan l'escola bressol a Les Oliveres?" -es pregunten- "Les Oliveres necessiten ja l'escola bressol, promesa i planificada però sembla que va per llarg", lamenten. (Podeu veure més amunt les fotos de l'estat d'execució de les obres on s'ha de construir la futura escola bressol).

Respecte la recent posada en funcionament de les escoles bressol municipals L'Ànec (al barri del Riu) i La Sargantana (barri del Raval) el grup es mostra satisfet però, en el seu moment, ja va retreure al govern municipal que la gestió privada "no vetllarà per la qualitat del servei" sinó pels interessos econòmics.


ICV-EUiA rebutja l'acord entre CiU, PSC i PP per la Sindicatura de Comptes

Dolors Camats recorda que la renovació de l'ens s'havia de fer fa un any però la federació ho tenia bloquejat per tenir un sindic més i obtenir la majoria de la institució, de manera que la controlès davant tots els escàndols de corrupció que CiU, PP i PSC tenen oberts davant els jutjats. La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, explicà l'abstenció del seu grup davant l'aprovació de la renovació d'alguns membres de la Sindicatura de Comptes: "No avalem ni compartim aquest acord", ha indicat Camats alhora que ha denunciat que CiU "tenia bloquejada aquesta renovació esperant que els resultat electorals els garantissin un síndic més i tenen la majoria". Foto: Joan Amat, de CiU, serà el nou Síndic Major.

Camats ha volgut deixar clar que el seu grup parlamentari "no deixa de reconèixer la vàlua de les persones" que avui ha escollit el Parlament. "Però sí que creiem que és una mala notícia per la Sindicatura de Comptes" ha dit la diputada en relació a la la decisió que s'ha votat avui en el ple. Per això la formació ecosocialista s'ha abstingut en la votació per l'elecció dels nous membres de la SIndicatura de Comptes.

Repsol va triplicar el seu benefici l'any 2010

Repsol va obtenir un benefici net de 4.693 milions d'euros l'any 2010, xifra que triplica el resultat assolit per la petroliera el 2009, que va ser de 1.559 milions d'euros, va informar la companyia que presideix Antonio Brufau a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La petroliera atribueix aquest "important augment" del benefici a la "bona marxa" de tots els negocis i als resultats de l'ampliació de capital de la seva filial brasilera, subscrita íntegrament per la xinesa Sinopec.

Sense tenir en compte extraordinaris, el benefici net recurrent de Repsol va millorar el 2010 un 54,9%, fins a situar-se en 2.360 milions d'euros. Per la seva banda, el resultat d'explotació recurrent de la companyia va ascendir l'any passat a 5.213 milions d'euros, amb un repunt del 66,7% respecte 2009.

El Consell d'Administració de Repsol ha convocat junta general d'accionistes el proper 15 d'abril i proposarà la distribució d'un dividend complementari corresponent a l'exercici 2010 de 0,525 euros per acció, que es farà efectiu el proper 7 de juliol.

En total, el dividend brut de l'exercici 2010 aconseguirà els 1,05 euros per acció, un 23,5% més que l'abonat amb càrrec a 2009.

Per altra banda, Iberdrola va obtenir en el 2010 un benefici net de 2.870 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment de l'1,6% enfront l'any 2009, quan va guanyar 2.824 milions, com a conseqüència "dels menors resultats atípics nets d'impostos".

Amb tot, l'elèctrica va assenyalar que es tracta del major benefici net registrat en la seva història. Segons va informar la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la seva facturació va ser de 30.431 milions d'euros (17,5%) i el seu Ebitda es va elevar un 10,5%, fins als 7.528 milions d'euros.

ICV acusa Rigau de retallar 20% el pressupost públic i pujar-lo a privades catòliques

La portaveu d'ICV-EUiA en el Parlament, Dolors Camats, ha preguntat avui a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per l'abast de les retallades del seu departament. "Que passarà amb les aules d'acollida? Amb el suport a l'escola inclusiva? I amb la sisena hora?", ha preguntat Camats a Rigau en la sessió de control al Govern de la Generalitat alhora que li ha demanat que mentre la retallada del pressupost del departament d'ensenyament és d'un 20% "tot no ho retallen".

I és que Camats denuncia: "Hi ha algun centre que sense tenir les aules plenes tindrà més diners" i en aquest sentit li ha demanat a la consellera "per què si la inspecció de la Generalitat li recomana no ampliar el concert a un centre i a més no omple les aules, amb aquest panorama de retallades, els hi dóna més dotació econòmica". "Amb quin criteri ho fan?", ha demanat Camats a la consellera al mateix temps que li ha dit que "ho fan per ideologia". Camats es referia un centre que separa les aules per sexe sense cap motiu pedagògic.

Camats ha fet un oferiment a la titular del departament d'educació perquè el pressupost del seu departament no es retalli: "Nosaltres, des de l'oposició, la recolzarem si vol garantir que l'educació sigui de debò una prioritat del Govern", li ha dit Camats a Rigau sempre que "defensi que la despesa educativa és inversió en evitar una nova crisi econòmica i sobretot per revertir la situació actual i els alts nivells d'atur".

Albiol acusa al PP de mentir sobre el centre de gran Via


Marina Albiol recorda que el secretari autonòmic d'Autonomia Personal i Dependència, en seu parlamentària, en la comissió de política social i ocupació, “va assegurar-li, que l'endarreriment de l'obertura del centre de discapacitats era degut a la complexitat del projecte i els tràmits administratius pertinents”, i agrega, “tot s'ha demostrat absolutament fals, les raons són de caire econòmic, el Consell no té ni un euro per obrir aquest centre”. El centre de dependents Gran Via de Castelló porta 14 mesos acabat però buit, compta amb 280 places i el titllen de recurs "vital" per a la dependencia. Les associacions afectades clamen per la seva immediata posada en funcionament.

La diputada autonòmica d'EUPV, recrimina al Partit Popular que mentiren descaradament sobre la data i les causes del retard en la posada en funcionament del Centre de la Gran Via: “Van dir que obririen a finals de 2010 i no ho van fer, van dir que el retard era degut a la complexitat dels tràmits, i ha resultat mentida”.

La portaveu d'EUPV a les comarques del nord, considera aquesta actitud fal·laç una falta molt greu, “tenen el deure de dir la veritat, i rendir inventar-se la primera excusa que els passe pel cap i quedar-se tan satisfets”, i assenyala, “així no funciona una democràcia, ocultant informació i mentint descaradament, ni les raons eren certes, ni han respectat la data d’obertura que van donar”.

A més, la diputada considera que les mentides van més enllà del que significa el joc democràtic, “considerem que és una falta de respecte absoluta a les nombroses famílies que estan esperant des de fa mesos i mesos l'obertura d'aquest centre, i que han sigut enganyades sense cap tipus d'escrúpol per aquest consell”, i afegeix, “el PP ha jugat amb les necessitats dels dependents”.

Per a Albiol, l'excusa de la crisi i de la manca de diners del Consell, “és una pobra excusa d'última hora, aquest projecte es troba en els pressupostos de la generalitat des de 2002, fa quasi deu anys”, assegura, “molt abans de la crisi, el que estem veient, és simplement l'absència de compromís d'un govern amb els dependents i discapacitats de la província de Castelló”.

Barcelona: Salvem Can Ricart!

Una gran grua de color blau s'aixeca al bell mig del recinte de can Ricart, a tocar de la torre del rellotge. Uns operaris de color groc canari passejant entre les naus i desmuntant llurs teules centenàries. Excavadores de diferents mides foraden de nou el subsol i camions formigonera aboquen llur càrrega de vòmit gris. El primer tinent d'alcalde de Barcelona i president del districte 22@, Jordi William Carnes afirmà que tenen 30 milions d'euros de diner públic per momificar amb colorins el cadàver de l'antiga fàbrica.

Tal atemptat patrimonial i paisatjístic es fa per part de les administracions i en nom del be públic. Omplint.se la boca de cultura i les butxaques de sous d'escàndol, no manquen mercenaris que defensin aquesta barbaritat, o d'altres, com ara els arquitectes responsables del 22@ i el jutge que ha arxivat la acusació de Can Fàbregas i de Caralt (Mataró), cas aixecat a Mataró.

Tenim per davant un futur encimentat d'hipocresia, curull de necròpolis urbanes i amb la creativitat desterrada dins les catacumbes antisistema o esclava a l'adicció monetària capitalista. Preu per preu, quasi que haguéssim "elegido muerte".

El fiscal acusa l'exalcalde d'Empúries de prevaricació

La Fiscalia de Girona ha presentat una querella als jutjats de Figueres contra l'exalcalde de Castelló d'Empúries i actual regidor de CiU Xavier Sanllehí i l'exgerent Ernest Pujol per un presumpte delicte de prevaricació per haver millorat suposadament els contractes laborals a una vintena de treballadors, tot i l'informe negatiu del secretari municipal advertint que no se seguien tots els tràmits legals. A la vintena de treballadors que havien estat imputats en les diligències informatives, finalment se'ls citarà com a testimonis.

L'actuació que hauria motivat la presentació de l'escrit de denúncia per part del fiscal s'hauria comès dues setmanes abans de les municipals de 2007. Sanllehí va signar un decret que millorava les condicions laborals de 20 treballadors, passant per exemple de temporals a laborals fixos o indefinits. A l'exgerent se li va incloure un complement al sou. La petició dels canvis als contractes l'hauria feta el comitè d'empresa, segons va informar Sanllehí, i es va avalar amb un informe favorable de l'exgerent que en aquell moment tenia delegades les competències en matèria de personal. Ara bé, existeix també un informe del secretari municipal d'aquell moment, Josep Roca, advertint que no es complia amb la normativa. L'exalcalde sempre ha dit que ho desconeixia.

La denúncia de l'exgerent

La possibilitat que s'hagués comès prevaricació la va apuntar per primer cop un jutjat on va acudir l'exgerent, Ernest Pujol. La millora del contracte, en el seu cas, es referia a un complement de sou que l'actual govern (ERC, ECE-EPM, PP, MªDolors del Fresno) va decidir retirar-li. Pujol ho va recórrer i el jutjat no només no va donar-li la raó sinó que va advertir del possible delicte. L'Ajuntament va decidir posar en coneixement de la Fiscalia la informació i aquesta va obrir diligències informatives. La cap de personal va ser la primera treballadora a declarar, ara fa tres mesos, i hauria declarat que va rebre ordres de l'exgerent i posteriorment l'exalcalde va signar el decret. Fins a finals d'any van anar declarant la resta de treballadors i també l'exalcalde que va sol·licitar-ho en conèixer que s'havien obert diligències.

El fiscal, finalment, ha portat el cas al jutjat i, segons ha pogut saber Diari de Girona, s'ha presentat una querella on s'imputaria l'exalcalde i l'exgerent, ambdós per ser presumptament responsables de les millores als contractes laborals coneixedors que en fer-ho s'estava incomplint la normativa legal, el que suposaria un delicte de prevaricació. La denúncia ha de seguir ara el seu curs al jutjat.

EUPV critica les subvencions a catòlics antiavortistes

Marina Albiol, diputada d’Esquerra Unida a Les Corts, critica durament l’ordre que es publica ahir en el DOGV, destinant 300.000 euros per a les associacions antiavortistes: “Aquesta línia d’ajudes s’emmarca dins de les polítiques del Consell destinades a acontentar associacions properes als dictats de la jerarquia catòlica”. Albiol considera “molt greu que des del Consell se subvencionen les activitats de determinades organitzacions que estan en contra del dret de les dones a decidir sobre la seua maternitat, i més greu encara si tenim en compte que per a qüestions absolutament necessàries, com la renta garantida de ciutadania no hi ha suficients recursos”.

Albiol recorda que aquestes subvencions són fruit de la llei de maternitat que va promocionar el Conseller Cotino, “el garant del compliment dels postulats catòlics al sí del Palau de la Generalitat”, i assegura que aquest tipus de subvencions “demostren que la moral ultraconservadora impregna a tot el Consell”.

La diputada d’esquerres exigeix al Consell que deixe “de fer política a cop de rosari i en contra de la llibertat de les dones i que destine els 300.000 euros que vol donar a les associacions antiavortistes a fer polítiques socials en benefici de les dones que estan a l’atur, a la lluita contra la pobresa i l’exclusió social”.

Els Carulla d'Agrolimen citats a declarar per frau fiscal

El jutge que investiga un presumpte frau fiscal de Agrolimen ha citat a declarar com a imputat el president del grup, Artur Carulla, i la seva germana Aurelia Carulla, també propietària de la societat, per interrogar-los sobre el complex d'empreses que hauria servit per evadir impostos. Segons han informat fonts judicials, el titular del jutjat d'instrucció número 4 de BCN, Josep Porres, ha acordat ara aquestes dues noves imputacions, que se sumen a la de Jordi Carulla, germà dels anteriors, que ja va declarar davant el jutge el 3 de febrer. Els dos nous imputats declararan davant del jutge que investiga el suposat frau fiscal de Agrolimen a mitjans del proper mes de març.

Els tres germans han estat citats pel jutge en relació amb la investigació que ha obert per aclarir si els propietaris d'Agrolimen haurien evadit impostos almenys durant cinc anys a través d'un entramat de societats instrumentals amb seu a paradisos fiscals, tal com apunta un informe de l'Agència Tributària.

Aquest informe situa en Jordi Carulla al centre de la trama de presumpta evasió fiscal a través d'una complexa trama d'enginyeria financera, però implica en les operacions sospitoses als seus altres cinc germans, propietaris d'Agrolimen, un dels grups empresarials més importants de Catalunya.

Concretament, els propietaris d'Agrolimen haurien venut les seves accions a dues societats domiciliades a les Antilles Holandeses, que al seu torn estaven participades per altres dues empreses amb seu a Costa Rica i Uruguai, països on la tributació per beneficis empresarials és mínima.

Posteriorment, aquestes dues societats llatinoamericanes adquirir el 100% de les accions de les empreses domiciliades a les Antilles Holandeses, el que les va convertir en els seus propietàries.

L'informe de l'Agència Tributària que ha donat peu a la recerca posa a Jordi Carulla al capdavant del primer baula d'empreses, domiciliades a les Antilles Holandeses, que suposadament van servir per evadir impostos del grup Agrolimen.

La investigació sobre els Carulla procedeix d'unes diligències obertes el 2008 per l'Audiència Nacional per un presumpte delicte contra la hisenda pública, arran de l'anàlisi dels moviments bancaris del banc portuguès Espirito Santo, les seus van ser registrades en l'any 2006 en el marc d'una operació del jutge Baltasar Garzón contra el blanqueig de capitals.

La gran evasió


El Nasdaq és la més gran borsa de valors automatitzada del món. És als EUA i els seus índexs són els que determinen si l’economia puja o s’estanca. Molt poca gent sap que els seus rètols a Times Square provenen de terres catalanes, concretament d’una fàbrica de Badalona, Ódena, ara en mans de la financera Quercus, propietat de la família Carulla. Aquest clan és l’amo del hòlding Agrolimen, que controla més de 125 firmes arreu del món sense comptar-hi les subsidiàries, entre les quals hi ha Gallina Blanca, Ausonia, els caramels Solano, El Pavo, La Sirena, Biocentury, Jamón de Jabugo, o les cadenes Pans & Company i Bocatta.

Els Carulla, però, són ara sota la lupa del jutge. L’any 2006, Baltasar Garzón va detectar alguns moviments de compravenda d’accions d’Agrolimen en els quals intervenien societats radicades en paradisos fiscals i rere les quals s’amagaven els mateixos propietaris de la multinacional catalana. Garzón va fer escorcollar el Banc Espírito Santo en cerca de proves, i els perits d’Hisenda van elaborar dos informes complets sobre la família Carulla. L’Audiència, fent cas de l’informe del fisc, que apuntava indicis de delicte econòmic per evasió d’impostos, va enviar el sumari a Barcelona, on ara un jutge d’instrucció el dissecciona.

Aquesta nissaga familiar es distingeix per la seva vinculació a Catalunya. El 1973 va crear la Fundació Lluís Carulla per «donar suport a la cultura catalana en èpoques adverses». Al patronat hi figura Joaquim Triadú, que va ser conseller de CiU, i el director n’és Carles Duarte, exsecretari general de Presidència amb Jordi Pujol. Artur Carulla, a més, és vicepresident del poderós Cercle d’Economia, càrrec que ocupa des del 2005. Amb anterioritat, havia estat vocal de la junta des del 2002.

Una altra germana, Mariona, va ser elegida el passat 24 de novembre presidenta del Palau de la Música. Lluís Carulla, de la seva banda, va ser nomenat el 2006 membre del consell d’administració de Banif, que pertany al Banc Santander. També és membre del patronat de l’ONG PLAN (Paremos la Pobreza Infantil), que va ser impulsada per l’exjugador del Reial Madrid Emilio Butragueño.

L’última aventura de la família és la sortida del diari Ara, el passat 29 de novembre.

EUPV presenta mocions en tots els ajuntaments contra el tancament de TV3

EUPV reclamarà en els consistoris del País Valencià uns pronunciaments que van des de la petició de la reobertura de les emissions de TV3, fins a la exigència al Consell d’arribar a un acord amb la Generalitat de Catalunya per a que als dos territoris puguen rebre els senyals de les dues cadenes públiques. La moció també insta al Govern central al recolzament de la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió sense Fronteres”.

Per a Esquerra Unida el tancament del senyal del TV3 al País València, “ és un altre atac a la llengua dels valencians per part del govern del PP amb aquesta persecució a les emissions de TV3 i a Acció Cultura del País Valencià, la qual pateix des de fa anys l’assetjament de la Generalitat Valenciana. Es tracta d’un atac a la llibertat d’expressió, opinió i informació, i per tant, un retrocés en drets culturals i socials al País Valencià”, ha manifestat la secretària d’EUPV de Política Municipal, Estefania Candel.

EUPV demana seguretat abans de noves llicències pirotècniques

El candidat a l’Alcaldia de València per Esquerra Unida, Amadeu Sanchis, ha exigit hui a l’ajuntament que prioritze la seguretat abans que el benefici en la concessió de llicències d’activitat per a l’empresa pirotècnica Garuda S.A., propietat de la família del regidor Jurado: “Fa ara quatre anys es va produir una terrible explosió al carrer Azcárraga provocada per material destinat a un mascletà. Aquest cas, denunciat en aquell moment per EUPV, posà en evidència que no és aconsellable tindre locals pirotècnics en nuclis urbans, ja que la seua perillositat és més que manifesta. Per això, demanem a l’ajuntament que tinga en compte la inquietud veïnal que provoca l’instalació d’aquests locals en els baixos dels edificis” ha explicat Sanchis.

Per a Esquerra Unida, la seguretat i el principi de precaució “han de ser prioritàris abans de concedir llicències d’activitat comercial, ja que malauradament hi han exemples que aconsellen no fer-ho”. Sanchis lamenta que quan es produeix una protesta ciutadana per la instal·lació d’elements que poden ficar en risc la salut o la mateixa integritat física, “sempre apareixen veus que qualifiquen aquestes preocupacions d’exageracions, de conseqüència del desconeixement de l’activitat o de la perillositat del matèria, com ara el pirotècnic.

Tanmateix, després quan passa l’accident, com l’explosió de la Subestació elèctrica de Patraix, o la del carrer Azcàrraga, o altres gravíssims accidents produïts a altres localitats valencianes, tots són laments i promeses de que mai tornarà a passar”, afirma el dirigent d’esquerres.

Esquerra Unida proposa que aquest tipus de locals no estiguen dins del nuclis urbans, sinó a les afores dels mateixos, “respectant-se de forma escrupulosa la seguretat ciutadana, i evitant això d’haver de lamentar unes desgracies futures”, conclou Sanchis.

EUPV exigeix que s’investigue el projecte del Centre de Convencions

La diputada autonòmica d'EUPV, Marina Albiol, acusa al Consell de fer el mateix que ha assentat en el banquet dels acusats a Jaume Matas en el cas Palma Arena, contractar a l’arquitecte Calatrava a dit sense cap tipus de concurs públic i pagar-li pel projecte no aprovat d’una obra paralitzada i no executada. La diputada exigeix que es depuren responsabilitats polítiques, i que s’investigue fins les últimes conseqüències l'inusual i fora de la llei relació entre el Consell i l'arquitecte Santiago Calatrava en el projecte del Centre de Convencions.

La diputada considera la contractació de l’arquitecte favorit del PP, per a la redacció del projecte de Centre de Convencions de Castelló, completament irregular i fora dels procediments establerts en l’adjudicació de contractes públics. “Van contractar a Calatrava a dit, i li van pagar 1,3 milions per no fer res, perquè a dia d'avui, tot es troba paralitzat”.

A més la representant d’esquerres recorda, que aquest projecte, és famós, “perquè va augmentar el seu cost de manera exponencial, de 60 milions a prop de 100 milions, sense cap tipus de justificació, simplement pels desitjos de l’arquitecte”, i afegeix, “tot sona massa fosc, i més si tenim en compte que el Consell mai ha aprovat el projecte del Centre de Convencions, tal i com acredita el Síndic de Comptes”.

La representant d’esquerres recorda que a les Illes Balears, l'expresident del govern balear, Jaume Matas, “ha de respondre davant la justícia per un cas molt semblant, que també involucra a l’arquitecte Calatrava”, i afegeix, “considerem pertinent, per les seues obvies similituds, que s’investigue fins a on aplega l’assumpte del Centre de Convencions, i que surti a la llum la veritat de les relacions entre l’arquitecte i el Consell, perquè podríem estar davant d’un altre cas de corrupció a les nostres comarques”.