dimarts, 28 de desembre de 2010

L'ambaixador veneçolà a Basagoiti: "Al PP hi ha gent de TETA"

Davant la insistència del president del PP basc, Antonio Basagoiti (fill de A. B. Arteta cap de Banesto), de no voler reunir-se amb l'ambaixador veneçolà perquè -segons ell- en el seu Govern "hi ha gent que és d'ETA", el cap de la Missió Diplomàtica de Veneçuela, que es troba en espera del seu substitut, ha manifestat que "en el seu govern no hi ha gent d'ETA però al PP hi ha gent de TETA".

El dia 29 de desembre, l'ambaixador veneçolà Isaías Rodríguez al capdavant d'una delegació del seu país assistirà en representació oficial al partit de futbol que jugaran les seleccions basca i veneçolana a San Mamés, un partit en el qual, el president del PP basc, Antonio Basagoiti ha assenyalat no voler reunir-se amb l'ambaixador veneçolà perquè en el seu Govern "hi ha gent d'ETA"

"Tampoc és del meu interès parlar amb el president del PP basc" ha respost l'Ambaixador veneçolà: "Al meu parer, aquest està incorporat a TETA (Òrgan dels mamífers que en les femelles serveixen per a la secreció de llet i en les corporacions bancàries serveix per donar el pit a dirigents polítics sense maduresa i sense preparació social ni humanística). A Amèrica es "desteten" (llegiu bé: no es "detesten"): els donem un curs per a que perdin la seva condició de "senyorets, fills de banquers" i aprenguin que la política i l'educació no es gestiona de la mateixa manera que els diners", va dir l'Ambaixador Rodríguez.

"Bastant mal han fet els no deslletats a Euskadi com perquè un senyoret pretengui utilitzar una trobada cordial i esportiu per intentar agredir a Veneçuela d'una manera infeliç, gràcies a la pasta que té el seu pare. L'aposta no és de petroli contra senyorets, és amistosa, cordial, esportiva i ens honra jugar contra la selecció basca", ha conclòs.

EUA, el desvergonyit paradís del partit únic plutòcrata

Al Congrés, el debat sobre l'ampliació dels regals fiscals concedits per Bush als nord-americans més rics és també un assumpte personal. Mentre la remuneració base per als membres del Congrés és de 174.000 dòlars anuals, prop de la meitat (261 per ser precisos) són milionaris, segons una anàlisi realitzat a partir de les dades de 2009 pel "Center for Responsive Politics" (hi ha un total de 534 membres a la Cambra de Representants i al Senat). Només l'1% dels nord-americans poden dir el mateix.

Mentre l'economia s'ha alentit globalment en el curs dels dos darrers anys, els membres del Congrés han vist en realitat augmentar la seva riquesa personal més del 16% entre 2008 i 2009, segons l'estudi citat, que ha analitzat les dades de les declaracions fiscals publicades abans d'acabar l'any.

No menys de 55 membres del Congrés han acumulat una riquesa mitjana estimada en més de 10 milions de dòlars el 2009, segons el Centre. Según les estimacions, el membre més ric del Congrés és el diputat republicà californià Darrel Issa, amb actius que superen els 305 milions de dòlars. La diputada republicana californiana Jane Harman li trepitja els talons amb 293 milions de dòlars, i el senador demòcrata de Massachusetts John Kerry tanca el podi amb 238 milions de dòlars.

Només s'exigeix als diputats del Congrés que rendeixin comptes del seu patrimoni i dels seus deutes amb poques paraules, així doncs el Centre ha calculat la riquesa estimada mitjana de cada membre del Congrés determinant el valor mínim i màxim dels seus actius. A més, les declaracions de recursos financers federals no exigeixen que els membres del Congrés declarin alguns actius com ara les residències personals.

La llista de membres més rics al Congrés és bipartidista. A la Cambra de Representants, cinc demòcrates i cinc republicans encapçalen la llista dels diputats més rics, mentre que al Senat, són sis demòcrates i quatre republicans els que encapçalen la llista dels 10 més rics.

La riquesa mitjana d'un diputat el 2009 s'elevava a 765.000 $, mentre que la riquesa mitjana d'un senador el 2009 era aproximadament de 2,38 milions de dòlars.

Els diputats i senadors han realitzat inversions durant l'any transcorregut en algunes empreses amb gran representació al Capitoli, gastant sumes importants en gestions dels grups de pressió i en donacions polítiques. L'empresa més popular entre els Congressistes, segons el Centre, és General Electric, en què han invertit 82 congressistes. La segona empresa més popular al Bank of America, que s'ha beneficiat d'inversions de 63 membres del Congrés.

Article publicat a la pàgina ML Today (representant de l'ala esquerra del Partit Comunista dels Estats Units) a partir d'una notícia de CBS News i d'un informe realitzat pel «Center for Responsive Politics».

Miralles: "Mas és el president del govern de la restauració"

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha denunciat aquest dilluns en roda de premsa que “Artur Mas és el president del govern de la restauració” i que, a partir d’ara, comença un procés centrat en el “retorn de les velles polítiques, de consellers i conselleres repetits de l’etapa de Jordi Pujol, i d’apel·lar a la pàtria però amagant les polítiques conservadores i les retallades socials”.

Miralles creu que el nou govern representarà la “involució” pel país i que Mas s’acompanyarà del “guant de seda” dels lobbies econòmics i mediàtics.

El també diputat ha fet referència a la designació de Ferran Mascarell com a conseller de cultura i ha dit que es tracta d’una “OPA hostil de CiU després de l’actitud de generositat que va tenir el PSC durant el debat d’investidura”. Miralles ha dit respectar la decisió de Mascarell, però també ha assenyalat que els canvis de principis no són bons per la política. “Tinc uns principis i si no els agraden els canvio”, ha ironitzat Miralles, que també ha dit que la designació de Mascarell és “la cirereta” d’aquest govern de la restauració.

El coordinador general d’EUiA ha criticat, també, les últimes declaracions del futur conseller d’interior, Felip Puig, que ha dit que paral·litzarà la instal·lació de càmeres de vigilància a les comissaries. Miralles ha denunciat la paradoxa que Puig formi part del mateix grup que a la comissió de l’ajuntament de Barcelona ha aprovat posar càmeres al carrer, però ara retiri les de les comissaries. “ És una expressió genuïna d’aquesta restauració”, ha dit Miralles, que també s’ha preguntat si “això són els millors?”.

Davant de tot plegat, Miralles ha anunciat una oposició “ferma i contundent” des de la societat i des de la política per tal de reconstruir una nova majoria d’esquerres.

Pujada del rebut de la llum

El coordinador general d’EUiA ha qualificat “d’insensibilitat extraordinària” que en temps de crisi el govern espanyol aprovi un increment del preu de la llum, sobretot tenint en compte que “les hidroelèctriques i les nuclears estan tenint beneficis”. Miralles ha recordat que la seva formació defensa la congelació tarifària i ha demanat la compareixença del ministre d’indústria, Miguel Sebastian.

ICV-EUiA vol explicacions sobre la pujada del 10% en la tarifa elèctrica

La diputada d'ICV-EUiA al Congrés, Núria Buenaventura, ha registrat la sol.licitud de compareixença a la comissió d'Indústria, Turisme i Comerç del ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, perquè expliqui per què s'augmenta la tarifa elèctrica al voltant d'un 10% tot i que segons el Reial decret llei 14/2010 de 23 de desembre, s'estableixen mesures urgents per a la correcció del dèficit tarifari del sector elèctric, en el qual no es toquen els "beneficis caiguts del cel" de l'energia hidroelèctrica i de la nuclear i es retallen les primes a l'energia solar.

Així mateix, en la sol licitud també es demana la compareixença del ministre perquè valori la publicació d'un cable de Wikileaks en què s'afirma que el Ministeri d'Indústria ha creat un concurs a mida d'una firma solar de Califòrnia a petició dels EUA.

Israel viola els drets humans a les presons

Un informe confidencial del Col.legi d'Advocats de Israel, donat a conèixer aquest dilluns, reporta que algunes de les presons israelianes semblen "masmorres" i que els presos en confinament viuen en condicions infrahumanes. El document, revelat aquest dilluns pel diari Haaretz, és el primer estudi sobre el Servei de Presons realitzat de forma independent i relata la visita a les presons Ayalon i Shikma. El text afirma que les penitenciaries no són habitables i "s'assemblen a les masmorres" de l'antiguitat.

El Col.legi d'Advocats també denuncia que les cel de confinament israelians estan "abarrotades (amb) olor de ranci, claveguera i floridura i estan infestades d'insectes". L'informe registra l'absència de llum natural en els presidis i danys psicològics en els reus.

"És difícil ignorar que l'aïllament, tal com es practica avui, serveix en realitat com un càstig i no com a forma d'empresonament" per raons objectives, escriuen els autors de l'informe, els advocats Michael Atia i Moran Kabalo.

Segons els juristes, l'aïllament a Israel s'ha convertit en "un instrument unilateral de càstig empleat fonamentalment contra bandes delictives".

"Mantenir a éssers humans en semblants condicions irracionals per períodes prolongats, fins i tot en els casos en què es tracta de persones perilloses, són una greu violació dels drets humans més bàsics", es ressalta en el final de l'informe.

Greu escàndol diplomàtic entre Espanya i Rússia

El diari El País denuncia aquest matí un escàndol diplomàtic entre Madrid i Moscou, el més greu des de que ambdues parts van restablir relacions diplomàtiques, el 1977. Dos diplomàtics espanyols acreditats a la capital russa van ser expulsats suposadament la nit de Nadal com a represàlia per l'anterior retirada de l'acreditació de dos funcionaris de l'ambaixada de Rússia a Madrid.

El diari precisa que els dos diplomàtics expulsats de Rússia són Ignasi Cartagena, conseller polític de l'Ambaixada d'Espanya a Moscou, i Borja Cortés-Bretó, primer secretari. L'article no revela la identitat dels diplomàtics russos implicats en l'escàndol però assenyala que eren secretaris de l'ambaixada de Rússia, i que la cancelleria espanyola va ordenar la seva expulsió després que el Centre Nacional d'Intel ligència (CNI) va presentar "proves contundents" de que desenvolupaven a Espanya "activitats incompatibles amb el seu estatus", eufemisme que sol usar-se en lloc de la paraula "espionatge".

La part russa rebutja per ara comentar l'escàndol que va esclatar pocs dies abans d'iniciar-2011, proclamat com a Any d'Espanya a Rússia.

EUA prohibeix les mentides dels "probiòtics"

En alguns dels recents anuncis publicitaris als Estats Units de la marca Dannon -a Europa, Danone- semblava que un sol iogurt podia obrar miracles: alleujar el restrenyiment, guarir refredats i, en general, disparar la resistència de les defenses del cos humà. El Govern ha posat fi a aquestes afirmacions de dubtosa base científica. La Comissió Federal de Comerç, dependent del Govern federal dels EUA ha decidit que no hi ha proves que sustentin la veracitat dels anuncis de Dannon, de manera que la marca francesa haurà de pagar una indemnització de 21 milions de dòlars (15,9 milions d'euros) a les autoritats federals ia diversos estats.

Els productes Activia i DanActive no podran, a més, referir als seus empaquetats i anuncis a les seves suposades propietats curatives que fa als refredats i les grips.

El mercat dels probiòtics mou uns 400 productes i 5.000 milions de dòlars (3.700 milions d'euros) a l'any als EUA. A l'estiu, el Govern ja va obligar a Nestlé a retirar els anuncis del producte Boost Kids Essentials, dels quals assegurava que reduïen els refredats i, per tant, l'absentisme escolar.

A partir d'ara ni Dannon ni moltes altres marques poden assegurar que els seus productes probiòtics curen refredats i hauran de deixar clar que els seus clients han de menjar, almenys, tres racions de iogurt al dia perquè aquest tingui efectes laxants. En un comunicat, Dannon ha assegurat que mai va comercialitzar DanActive com a remei per el refredat i anuncia: "Dannon seguirà investigant, educant i comunicant sobre els beneficis dels probiòtics en els sistemes digestiu i immune".

Actimel el "producte més enganyós"

Dels prop de 14.000 participants en una enquesta per Internet organitzada per l'empresa independent Foodwatch d'Holanda, que agrupa diverses organitzacions de consumidors, més de la meitat "va triar" a Actimel com el producte "que més enganya a l'usuari". D'acord amb un estudi independent realitzat per experts en nutrició a càrrec d'aquesta organització holandesa, Actimel, contràriament al que anuncia la seva publicitat, no aporta més beneficis per a la flora intestinal que un iogurt convencional.

No obstant això, Actimel costa a Holanda "deu vegades més car" que, per exemple, un simple iogurt de marca blanca, segons Foodwatch.

Probiòtics miraculosos… pels porcs i pollastres

DANONE ha estat obligat a retirar la publicitat enganyosa als 15 anys de bombo i danys a la salut causats pels seus probiòtics miraculosos que són greix per porcs i pollastres de les explotacions ramaderes i causants d'obesitat infantil. La "pedra en el pot de iogurt" la va posar en marxa Didier Raoult, un investigador francès a la prestigiosa revista científica "Nature" al setembre de 2009. El lema que durant anys ha acompanyat el producte de Danone "Ajuda les teves defenses" ja no estarà en la publicitat del preparat lacti. Els aliments declarats com Saludables, hauran de tenir a partir d'ara, una base científica demostrada i comprovada per l'EFSA.

Danone ens proposa alimentar als nostres fills com als porcs o els pollastres

Per al propietari del laboratori de virologia de la Timone a Marsella, iogurts i altres begudes de lactis farcits de probiòtics, que fiquen en les nostres gorges des de gairebé 20 anys, tenen una gran responsabilitat en l'epidèmia d'obesitat que afecta els nens.

Els probiòtics Danone se sumen a tots els iogurts de diferents marques que es repeteixen a la televisió, suposadament destinats a "reforçar" el sistema immunològic.

Són més de mil milions de pots de Activia o Actimel. El problema és que aquests bacteris bons "actius i vius", segons Danone, són els mateixos que els utilitzats fa molt de temps a les granges industrials com a promotors del creixement per engreixar porcs i pollastres més ràpid.

De fet, a principis d'aquest any, els investigadors van tenir la idea de comparar la flora intestinal dels obesos i no obesos. I després, sorpresa, les primeres estaven atestades de probiòtics -les trobades en el iogurt només "de més salut". Didier Raoult comenta: "S'han permès per al consum humà productes de creixement utilitzats en les explotacions ramaderes, sense saber quin és l'efecte en els nens".

Això podria ser un cop dur al lobby ja que els grups Actimel, Activia Europa en conjunt suposen 1,5 milions d'euros, en una xifra total de Danone de 15.000.000.000 d'euros, o sigui el 10%.

L'ús de probiòtics en porcs ha estat dirigit a millorar els símptomes d'estrès, actuant com un promotor natural del creixement, augmentant la producció i millorant l'estat general de l'animal. Les respostes obtingudes amb l'ús de probiòtics són altament variables, reportant en la majoria dels casos tendències numèriques favorables. Però, una gran quantitat de resultats no tenen significació estadística.

Torró denuncia que "la SPTCV és un colador de diners"

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha destacat que d’allò publicat en l’informe del Síndic de Comptes: “Comprovem, com ja denunciàrem fa uns mesos des d’Esquerra Unida, que la SPTCV és un autèntic colador de macroprojectes que gasten unes quantitats desorbitades de diners, de les quals es fa càrrec la societat. És el cas dels 29’7 milions d’euros procedents dels imports negatius que ha generat la Ciutat de la Llum (8’1 milions) i l’Aeroport de Castelló (21’6 milions)”, destaca Torró.

Segons subratlla Esquerra Unida l’informe de la sindicatura “descriu a la perfecció la despesa desorbitada d’aquest Govern en grans esdeveniments i projectes faraònics. La SPTCV es fa càrrec, entre altres forats dineraris, dels 19’6 milions d’euros de les despeses de l’organització i celebració del Gran Premi de Formula 1, del qual se seguirà fent càrrec fins 2014, dels 527.571 euros de 2008, i dels 69.897 de 2009 del Centre Cultural de Benidorm, i dels litigis pendents amb expropiacions de terrenys valorats en 11 milions d’euros”, explica el diputat d’esquerres.

A mes, en els comptes de 2009, el document ressalta que figuren deutors de dubtós cobrament per un import de quasi 1’5 milions d’euros. “Per no parlar de la situació en la què es troba l’aeroport de Castelló, dins d’un supòsit de dissolució, del qual s’ha de fer càrrec de la societat, segons destaca textualment la sindicatura”.

Esquerra Unida explica que l’informe reclama “total transparència en les contractacions de la societat, ja siga en les licitacions, en les modificacions o inclús en la numeració dels projectes”.

Torró, a més, ha incidit en l’apartat que l’informe de la sindicatura dedica a les contractacions de personal de la societat, “les quals són molt més que fosques, i posa inclús tres exemples que han estat irregulars”. El síndic subratlla que no es garanteixen de forma suficient el compliment dels principis d’igualtat, mèrit i capacitat i publicitat, i que a més, cal elaborar un organigrama per la confusió actual entre els llocs de treball i aquells que els ocupen, així com establir controls de presència que garantisquen el compliment de la jornada laboral estipulada i controls de la despesa de combustible i dels vehicles. “Resulta absolutament vergonyós que la sindicatura haja de destacar aquestes coses, de les quals exigim responsabilitats”.

La fiscalia recorrerà el sobreseïment de Fabra

La Fiscalia Anticorrupció ha decidit recórrer la carpetada parcial al 'cas Fabra' donat per l'Audiència Provincial de Castelló i que permetrà al president de la Diputació d'aquesta província lliurar-se de quatre dels cinc delictes dels quals se li acusen. És la reacció a la decisió de la secció segona de l'Audiència Provincial de Castelló de sobreseure la causa oberta contra Carlos Fabra, per suposats delictes fiscals entre els anys 2000 a 2003, quatre dels cinc dels que estava acusat, en considerar que haurien prescrit, segons han informat fonts fiscals.

El PSPV de la província de Castelló ha recordat que el sobreseïment de la causa oberta contra Carlos Fabra per presumptes delictes fiscals perquè considera que han prescrit, no vol dir que "no els hagi comès".

Per al PSPV l'acte "manté per Carlos Fabra la imputació pels delictes més greus als quals es pot enfrontar un càrrec públic, com són el frau fiscal, el tràfic d'influències i el suborn".

Així mateix, assenyala que l'acte sobreseu els delictes de frau fiscal dels anys 2000, 2001, 2002 i 2003 per haver suposadament prescrit, el que "en cap cas comporta que no els hagi comès".

En un acte donat a conèixer aquest dilluns, l'Audiència justifica la seva decisió en què els suposats delictes fiscals comesos en els exercicis de 2000 a 2003, no així el corresponent a l'any 1999, haurien prescrit per no haver-se produït un acte d'interposició judicial que interrompés el termini per a això.

D'aquesta manera, aquesta instància judicial ha estimat parcialment el recurs de queixa interposat per Fabra i el seu ex dona, María Desamparados Fernández, contra la interlocutòria de 21 de juliol de 2010 del jutjat número 1 de Nules (Castelló) que determinava la continuació de la tramitació de les causes obertes contra ells per suborn, tràfic d'influències i delictes fiscals.

No obstant això, en la mateixa resolució l'Audiència resol desestimar el recurs interposat per la defensa de Fabra en la part corresponent als fets relatius a les suposades influències i els pagaments i cobraments realitzats, pel que en aquest àmbit la causa seguirà endavant.

Les TV-3D afecten la salut de les persones

El 1993, quan Tom Piantanida, va experimentar amb lents especials per a jugadors de videojocs, tot semblava bé fins que la gent que es va provar les miraculoses ulleres es van queixar de marejos i nàusees, en realitat, un problema que s'observa en l'actualitat en els seguidors de les TV-3D, publica la revista New Scientist.

Piantanida va cridar a aquest estat de malestar observat en els voluntaris de l'experiment "vòmit de la zona". "La causa d'aquest fenomen, és que les riques d'imatges 3D, no canvien amb la suficient rapidesa com els moviments del cap del jugador.

Aquest famós invent de l'empresa Sega, consistia en petites pantalles, que projectaven la imatge en tres dimensions, el que permet que les persones durant el joc s'introdueixin dins del mateix. Però, no és secret que algunes persones no se senten bé durant les sessions de cinema 3D.

Judy Barrett, de l'organització per la Defensa de la Ciència i la Tecnologia d'Austràlia, truca a aquest fenomen ciberproblema. Aquest problema comença amb una fatiga visual, mals de cap i desorientació, seguit de nàusees.

L'experta considera que la causa d'aquest estat es deu a una discrepància entre els moviments oculars i les lents de les ulleres, que s'ofereixen en els cinemes. Així, quan un objecte en la pantalla es mou amunt, l'angle del globus ocular canvia, però no les lents de les ulleres.

Per evitar l'efecte fantasma, les lents enfoquen la llum, d'un pla fix de dues dimensions, a la pantalla. En particular, mentre l'individu se senti més a prop de la pantalla, pitjor se sent.

L'emissora NHK, del Japó, va realitzar un estudi per tal de calcular la distància més segura i menys perillosa a la TV-3D. Tots els voluntaris que es van asseure a una distància de 1,2 metres de la pantalla, es van queixar de fatiga, malestar i nàusees.

Tot i que alguns fabricants de 3D-TV, com Samsung, van pegar en els seus aparells avisos d'alerta (no veure en estat d'embriaguesa, durant l'embaràs, en la vellesa i davant falta de son), molt poques persones saben de les conseqüències negatives de les imatges en tres dimensions.

Parlar sobre els efectes a llarg termini de la visualització continua de TV-3D és difícil, però els científics no són massa optimistes en l'ús d'aquests sistemes.