dimecres, 26 de desembre de 2012

Hamas crida a una tercera Intifada per impedir els plans sionistes

El director de la delegació del Moviment de Resistència Islàmica Palestina (Hamas), Ahmed Halabiye va cridar ahir dimarts als palestins a organitzar una tercera Intifada per tal de fer front a les polítiques expansionistes del règim d'Israel a Jerusalem Est (Al-Quds) i també per salvar la Mesquita d'Al-Aqsa.

En al·lusió als plans del règim israelià per construir nous assentaments als territoris palestins, va demanar a tots els grups palestins que resisteixin davant aquestes activitats que busquen "judaïtzar" la ciutat santa "geogràfica i demogràficament".

En aquest mateix sentit, ha indicat que el règim israelià ha accelerat els seus plans a Al-Quds i intenta enderrocar els fonaments de la Mesquita d'Al-Aqsa per poder destruir-la i edificar un nou temple jueu.

Totes les fraccions palestines han de posar fi a les divergències que existeixen i posar tot el seu esforç per donar suport a la Mesquita Al-Aqsa, ha afegit per després fer una crida a les nacions àrabs i islàmiques a mobilitzar-se per alliberar Al-Quds, la Mesquita d'Al-Aqsa i Palestina.

Els palestins van realitzar la primera Intifada contra l'ocupació israeliana dels seus territoris entre 1987 i 1993 i la segona, el 2000.

Les afirmacions del dirigent de Hamas tenen lloc després que el ministeri de l'interior del règim d'Israel anunciés dilluns la seva decisió de construir 1.200 nous habitatges a la colònia de Gilo, a Jerusalem Est.

Malgrat les advertències de la comunitat internacional per cessar les activitats que obstaculitzen les negociacions palestí-israelians, el règim de Tel Aviv, fent cas omís, no només deixa de construir colònies il·legals en els territoris ocupats, sinó que va decidir accelerar la construcció d'habitatges des del passat 30 de novembre, en represàlia per l'elevació de l'estatus de Palestina a l'Organització de les Nacions Unides (ONU).

Israel aprova construcció de 1.200 habitatges a Al-Quds

El ministeri de l'Interior del règim d'Israel va aprovar la construcció de 1.200 habitatges nous a la colònia de Gilo, a Al-Quds (Jerusalem Est), tot i la creixent censura internacional: "Aquesta decisió es va prendre després de la reunió que va mantenir dijous la comissió de planificació del districte de Jerusalem per escoltar (possibles) objeccions al projecte ", va afirmar Hagit Ofran de l'organització no governamental 'Pau Ara'.

Gilo es troba entre els cinc assentaments principals que es localitzen a Al-Quds, ocupat i annexat pel règim de Tel Aviv el 1967.

Tot i l'àmplia oposició de la comunitat internacional a la construcció de colònies il·legals en els territoris ocupats, el gabinet del primer ministre israelià, Benyamin Netanyahu, preveu construir 2.610 habitatges a l'assentament de Givat Hamatos, un poble situat al sud d'Al-Quds, a més d'altres 1.500 en l'assentament de Ramat Shlomo, al nord de l'esmentada ciutat.

El passat 19 de desembre, els Estats membres del Consell de Seguretat de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), excepte Estats Units, van condemnar la construcció d'assentaments il·legals en els territoris ocupats i van demanar la fi immediata d'aquesta activitat.

De la mateixa manera, el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va advertir que la construcció de nous assentaments podria ser "gairebé un cop fatal" per les futures negociacions palestí-israelians.

Més de mig milió d'israelians viuen en més de 120 assentaments il·legals constru��ts des de l'ocupació, el 1967, dels territoris palestins a Cisjordània i Al-Quds, i tot això malgrat que l'ONU i la majoria dels països rebutgen aquesta política expansionista del règim d'Israel, a la qual qualifiquen d'il·legal, però, Netanyahu ha afirmat que aquesta activitat forma part de la política del règim de Tel Aviv, i no s'aturarà.

El PP torna a enganyar els desnonats amb el 'lloguer social'

Desenes d'afectats per les hipoteques s'han concentrat aquest matí (foto) a la seu de Bankia del carrer Alcalá per protestar contra "l'engany" de l'entitat espoliada pel PP als desnonats que havien pactat signar un contracte de lloguer social. "Presumptament això és una estafa. Estan enganyant a moltes persones a les que truquen en l'últim moment per comunicar-los que ja no poden concedir-ho perquè han lliurat l'habitatge al banc dolent", explica la PAH.

Aquest és el cas d'Olga Veloso, que porta esperant des del juny per signar un contracte de lloguer social que va negociar amb Bankia després que li arribés la tercera ordre de desnonament. "Només havia de signar, però el divendres em van trucar del banc per dir-me que no signaria res perquè el pis ja no els pertanyia a ells, sinó que ara era del banc dolent", relata davant del cordó policial que impedeix als manifestants entrar la seu del banc. "Són uns mentiders, em fan esperar mentre l'hi donen tot al banc dolent", es queixa.

El Grup BFA-Bankia va signar el passat divendres-el mateix dia que li van comunicar a Olga la mala notícia-el contracte de transmissió d'actius a la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB) pel qual es transferiran actius l'publicitat pel franquisme com 'banc dolent' per valor de 22.317,7 milions d'euros.

Segons explica Públic Nadia Jamard, membre de la PAH i de Acampada Celenque, el cas d'Olga serà la tònica general que patiran molts dels afectats que esperen obtenir un règim de lloguer social. "Presumptament això és una estafa. Estan enganyant a moltes persones a les que diuen en l'últim moment per comunicar-los que ja no poden concedir perquè han lliurat l'habitatge al banc dolent", explica.

Dació en pagament exprés


Segons Sergio Patón, també membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, "s'estan donant a molts afectats escriptures de dació en pagament, amb terminologia molt confusa. Els pressionen perquè les signin ràpid sense consultar amb cap expert, en un termini de dos dies, si no ho fan, no els concediran la dació en pagament ", explica. "Això es diu coacció i el que aconseguiran és que les signin com signar les hipoteques, sense saber el que estan signant", assegura Patón.

La intenció dels manifestants era entrar a la seu del banc per fer-los arribar les cartes de negociació que els van enviar als afectats, "que les signin i es comprometin per escrit", diu Nacdia, qui afegeix que han demanat una entrevista amb la presidenta del banc dolent, Betlem Romà, i que els concedeixin pisos del fons social d'habitatges. "Volem aquest banc (Bankia), que és el responsable i el que es va comprometre a concedir els lloguers socials, doni una resposta ja i assumeixi les seves responsabilitats", diu.

Entre crits de "vergonya" i de "banquers a la presó", la policia ha tancat el banc a petició dels treballadors sense que Olga pogués entrar a negociar un solució a la seva situació. Els manifestants han tornat a la plaça de Celenque, on desenes de desnonats per Bankia porten acampats més d'un mes exigint una solució.

L'agent feixista Carromero no trepitjarà la presó

El vicesecretari de Noves Generacions del PP de Madrid, Ángel Carromero, condemnat a quatre anys de presó a Cuba per l'accident de trànsit on van morir els "gusanos" cubans Oswaldo Payá i Harold Cepero -als que portava diners de la FAES per finançar la subversió a Cuba-, arribarà a l'aeroport de Madrid-Barajas "en les pròximes hores". El nazi del PP complirà la seva condemna a Espanya sense necessitat d'ingressar a la presó en cas molt probable que se li concedís el tercer grau penitenciari.

Així ho han assenyalat fonts pròximes al jove, que han explicat que tot i que la intenció inicial era que Carromero estigués a Madrid per Nit de Nadal o Nadal, finalment no ha pogut ser i el seu retorn s'ha endarrerit uns dies.

El Consell de Ministres va autoritzar el passat 14 de desembre el trasllat a Espanya de Carromero, després de l'acord assolit amb Cuba vuit dies abans, perquè aquest compleixi a Espanya la condemna imposada per les autoritats cubanes

El dirigent de NNGG del PP podria complir la seva condemna a Espanya sense necessitat d'ingressar a la presó en cas que se li concedís el tercer grau penitenciari. En haver estat condemnat a menys de cinc anys, podria rebre aquesta classificació directament i substituir l'obligació de pernoctar a la presó a canvi de sotmetre a un control telemàtic.

Carromero va ser condemnat per un delicte d'homicidi imprudent a 4 anys de presó per la qual cosa la Direcció General d'Institucions Penitenciàries podria concedir directament a Carromero el tercer grau penitenciari sense necessitat que hagués de complir abans un període de seguretat. Segons l'article 36 del Codi Penal només "quan la durada de la pena de presó imposada sigui superior a cinc anys, el jutge o el tribunal pot ordenar que la classificació del condemnat en el tercer grau de tractament penitenciari no s'efectuï fins al compliment de la meitat de la pena imposada".

En arribar a Espanya, la junta de tractament de la presó que li correspongui haurà d'estudiar l'expedient penitenciari resultant de la seva estada a Cuba. En aquest expedient figuren dades com el temps de la seva condemna, el temps que ha estat a la presó o si ha rebut algun tipus de redempció. Un cop l'Audiència Nacional aprovi el temps de la seva condemna, la junta de tractament ja podria establir la seva classificació entre primer grau (aïllament), segon grau o tercer grau (règim obert).

Amb el tercer grau, un pres només ha de pernoctar a la presó, encara que hi ha una modalitat de tercer grau per la qual el reclús és vigilat mitjançant control telemàtic i ni tan sols ha de dormir a la presó, segons preveu el reglament penitenciari. A l'hora de concedir un tercer grau, es tenen en compte aspectes com l'arrelament, el fet de tenir una feina o que no representi risc per a la societat o que no sigui reincident, elements que serien d'aplicació en el cas de Carromero.

Diputats del PP: feixistes, ganduls i pocavergonyes

Al voltant del 80% dels diputats que integren el grup popular al Congrés dels Diputats -uns 140, un cop restats els que integren el Govern i el president de la institució- han limitat les seves iniciatives parlamentàries durant tot l'any 2012 a formular tot just nou preguntes estúpides i de pur tràmit per escrit dirigides a la seva banda de malfactors corruptes de la Moncloa.

Aquest treball, a més, no els va suposar cap esforç: totes les preguntes responien a una plantilla única elaborada per la direcció del grup, d'acord amb el Ministeri d'Hisenda, amb la finalitat de recollir dades per províncies per valorar el pla de pagaments a proveïdors dels municipis elaborat per Rajoy: pagar als còmplices del PP i deixar sense un cèntim als de partits d'oposició.

Les nou preguntes per escrit van ser registrades el mateix dia: el 29 de juny de 2012. Aquest tràmit, d'altra banda, no requereix la presència física del parlamentari ja que les preguntes-això sí, amb la signatura del diputat - solen ser presentades en el registre de la Cambra baixa pels serveis administratius del grup parlamentari.

Però no tots els integrants del grup popular van ser obedients a aquesta consigna. Per exemple, la majoria dels parlamentaris gallecs van limitar aquesta quantitat a set preguntes. Part d'aquesta xifra va ser per a complir la consigna general i una altra part, almenys tres preguntes, ho van ser per demanar dades d'actuacions del ministeri de Foment a la regió. La ministra del departament, Ana Pastor, és diputada per Pontevedra i per això es rebaixa seus peatges amb tot el desvergonyiment mentre els puja a Catalunya, on el preu per km. supera en molt al de França.

Quatre diputats del grup, entre ells el basc Leopoldo Barreda, no han plantejat cap iniciativa ni fet absolutament res a part de robar a mansalva un salari de gàngster, com Carmen Flores (Madrid), Francisco Márquez (Ceuta) i Juan Sánchez (Jaén).

Al marge de l'esmentat "paquet" de nou preguntes, la resta de les preguntes escrites que han presentat els parlamentaris populars responen a altres "formularis" preestablerts per la direcció del grup que, sistemàticament, són presentats en dates determinades. Es poden comptar amb els dits de les mans els diputats que han presentat preguntes per escrit en més de quatre dies diferents des del mes de gener.

Quant a les intervencions, l'altre gran concepte que, segons la terminologia de la pròpia càmera, s'utilitza per avaluar el treball dels parlamentaris, l'activitat mostrada pels diputats populars no ha estat molt més gran durant els últims dotze mesos. Un percentatge que ronda també el 80% de parlamentaris arriba amb dificultat a la desena d'intervencions, la gran majoria de breus minuts -entre cinc i deu-, principalment en sessions que celebren les diferents comissions i no en el Ple.

No hi ha diferència entre veterans i novells, que en aquesta legislatura són una majoria en el grup: l'índex de baixa activitat i vagància és molt similar a uns ia altres.

Cayetana Álvarez de Toledo, Juan Carlos Aparicio o Teófila Martínez, no han obert la boca en un any ni quan apareixen al Congrés, com tants més parlamentaris que en aquests dotze mesos no han obert la boca fins al moment m'ss que per escridassar a l'oposició, a falta de cap argument. Són aquests: Leopoldo Barreda (Biscaia), Cayetana Álvarez de Toledo (Madrid), Juan Carlos Aparicio (Burgos), Antonio Vázquez (Zamora), Cristina Suárez (Badajoz), Teófila Martínez (Cadis), Pablo García (Granada), Alfredo Prada (Lleó), Maria Pedra Escrita Jiménez (Badajoz), Carmen Flores (Madrid) i Eva Durán (Madrid). Aquestes dues últimes han renunciat al seu salari com diputades - no a l'acta de diputada, que és compatible - en preferir la remuneració com regidores de l'Ajuntament de Madrid per ser més elevada. En concret, la feixista inútil Duran cobra 90.060,56 euros com a regidor de Madrid.

Un cas cridaner és el de Maria Pedra Escrita Jiménez, exalcaldessa de Campanar i diputada novella per Badajoz. A la seva pàgina personal d'intervencions figura una: la que va fer al ple quan va pronunciar les paraules "si, juro" per accedir a la condició plena de parlamentària. No hi ha una altra anotació igual en les pàgines d'intervencions de la resta dels diputats del PP. En termes globals, la gran majoria dels diputats del grup popular no superen els 30 minuts d'intervencions al llarg dels dos períodes de sessions de l'any que ara acaba.

Curiosament, el parlamentari amb més protagonisme polític i activitat pública en el si del grup popular, el seu portaveu Alfonso Alonso (Àlaba), apareix amb la casella en blanc l'apartat d'iniciatives, ni tan sols va signar les nou preguntes de rigor.

Mas deixarà als més corruptes i feixistes en el seu govern de lladres

Amb el cinisme habitual, Mas ja ha avançat que el Govern serà de "certa continuïtat", ja que molts dels integrants de la seva banda mafiosa tenen "un bon rodatge que no s'ha de perdre", segons el capo. Així ho han acordat Mas, el feixista Duran Lleida, amo d'UDC, i els implicats en greus assumptes de corrupció Oriol Pujol, secretari general de Convergència Democràtica, i Felip Puig, que tornaria a canviar de cartera ja que és el responsable de multitud de casos de corrupció ara en els tribunals, des de les comissions d'Adigsa al tràfic de cocaïna del Port o les agressions dels seus Mossos a la ciutadania, i li cal ser aforat per eludir la justícia un cop més.

També el inepte retallador i privatitzador del públic Andreu Mas-Colell seguirà formant part de l'Executiu i guanyarà pes polític. Felip Puig i Josep Maria Pelegrí també seguiran seient a la taula del Consell Executiu, però encara no necessàriament en els mateixos càrrecs. Ferran Mascarell i Boi Ruiz l'espoliador de la Sanitat pública tenen assegurada la continuïtat en el mateix departament (Cultura i Salut, respectivament). També Joana Ortega, l'amant col·locada de Duran Lleida que no té ni una carrera acabada o la nazicatòlica de l'Opus Dei contra l'Educació pública Irene Rigau tenen assegurada la seva continuïtat al Govern que ERC sostendrà amb el seu vot una altra vegada, en un pacte corrupte i demagògic.

Per la seva banda, el fins ara conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, company de festes de Mas, ja ha confirmat que no repetirà com a membre del nou govern català per desig propi, encara que conservarà l'acta de diputat.

Ignacio Blanco: “L’estratègia dilatòria del PP manifesta la seua preocupació pel cas Over Marketing”

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha denunciat que, mitjançant una pròrroga no prevista en el Reglament de Les Corts però concedida per la Mesa, el Consell no haurà de respondre a les sol·licituds de documentació sobre tres campanyes publicitàries prevaricadores de la Generalitat amb Over Marketing fins al proper període de sessions. El Consell no respondrà fins a març sobre tres contractes atorgats per la conselleria de Castellano (PP).

Blanco considera aquesta pròrroga, que retardarà la resposta fins a març, una “estratègia partidista absurda, perquè més prompte o més tard s’acabaran coneixent els contractes que el Consell ha volgut ocultar amb la trama investigada per presumpte finançament il·legal del PP”.

El diputat Ignacio Blanco va registrar el passat 9 de novembre tres sol·licituds referides a diversos contractes de l’empresa Over Marketing amb la conselleria de Sanitat, dels quals apenes hi ha rastre en el DOCV però apareixien relacionats en la documentació tècnica que l’empresa va presentar en 2004. Concretament, es tracta de tres campanyes publicitàries contractades per la conselleria de Sanitat quan Serafin Castellano era el seu titular, de les quals només es coneix l’import d’una: el Pla d’Humanització de l’atenció sanitària 2001, que va costar 661.113’31 euros. Les altres dos eren l’organització del Congrés de presentació del Pla de Salut de la Comunitat Valenciana 2001-2004 i la campanya Hemodonació 2002-2003.

L’objectiu del diputat d’esquerres era “fiscalitzar els expedients de contractació a fi d’esbrinar si pot haver-hi algun tipus d’irregularitat, com ja he fet amb altres contractes d’Over Marketing. Tota la documentació servirà per ampliar la meua denúncia al jutge Castro, que està investigant el finançament il·legal del PP i l’adjudicació irregular de contractes públics, reconeguda pel mateix propietari de l’empresa, Daniel Mercado”, explica Blanco.

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida critica les maniobres del Consell, amb el suport de la Mesa de Les Corts dominada pel PP, per a retardar la resposta a les seues iniciatives de control sobre Over Marketing. “En aquest cas, la Mesa ha concedit una pròrroga que no està prevista en el Reglament de Les Corts per a les sol·licituds de documentació (art. 12 RCV) sinó per a les preguntes escrites (art. 157 RCV), i a més ho ha fet vulnerat el tràmit obligatori de consulta a la Junta de Síndics (art. 90 RCV)”, denuncia Blanco, qui demanarà explicacions en la propera reunió d’eixe òrgan.

Segons ha explicat el diputat d’esquerres, amb aquesta pròrroga el Consell tardarà mesos en donar compte sobre unes contractacions que estan sota sospita i que impliquen a l’actual secretari general del PPCV, Serafín Castellano, entre altres. “Amb el tancament del període de sessions el passat 20 de setembre, tots els terminis per a les respostes del Consell queden paralitzats fins al nou període que s’inicia en febrer. Tenint en compte que la pròrroga concedida és de 20 dies hàbils, no tindrem resposta a les sol·licituds presentades el 9 de novembre fins a entrat el mes de març”, critica.

Per a Blanco, “el Consell hauria de donar totes les explicacions i mostrar tots els expedients de contractació amb Over Marketing, però la seua actitud és justament la contrària, la qual cosa ens fa sospitar que en el PP valencià estan realment preocupats per les conseqüències polítiques i judicials del cas. Si no tingueren res a ocultar no hi hauria cap problema en facilitar-me la documentació sol·licitada dins dels terminis legalment previstos”, conclou el parlamentari autonòmic.

EU denuncia un altre negoci d’Over Marketing amb Serafin Castellano (PP) de conseller


El portaveu d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, que ha vingut destapant les relacions del PP valencià amb l’empresa Over Marketing, investigada en un jutjat de Palma per presumpte finançament il·legal del PP, ha donat a conèixer un nou contracte de l’any 2002. Es tracta d’un treball de “consultoria de marketing i RRPP”, adjudicat sense publicitat pel Consorci per a la gestió de l’Hospital General Universitari, constituït per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València sota la presidència del conseller de Sanitat, que en aquell moment era l’actual secretari general del PP, Serafin Castellano. “Va haver un temps de vaques grosses per a l’empresa de Daniel Mercado coincidint amb l’època zaplanista de Serafin Castellano”, afirma Blanco.