dijous, 22 d’agost de 2013

Windows 8 és un risc per a la seguretat segons el govern alemany

Professionals d'IT a Alemanya han advertit que Windows 8 és un risc a la seguretat per al govern i totes les institucions que el facin servir. La raó? El sistema operatiu de Microsoft compta amb una porta del darrere (o backdoor) que facilitaria l'espionatge per organismes com la NSA. Foto: Bill Gates: "Alguns dies m'agradaria que tinguéssim un sistema com google per donar a Obama més poder".

Curiosament el que els experts en IT consideren com debilitat és una cosa que ha estat des de fa anys en els nostres equips: Trusted Computing (TC, o computació fiable) una tecnologia que permet què es pot i no es pot fer amb el teu ordinador.

Si bé la TC assegura protegir l'usuari contra mals que podrien afectar al computador, la veritat és que el sistema realitza un control de les activitats de l'usuari i impedeix que faci alguna cosa que no estigui permès per les companyies que ho van implementar. El seu ús ha estat àmpliament criticat per personalitats com Richard Stallman, qui l'ha batejat com "Computació Traïdora".

La computació fiable funciona en conjunt amb un xip especial anomenat Trusted Platform Module (TPM). D'acord als alemanys, la segona versió del TPM permetria que les companyies determinessin quin programari no pots executar i deshabilitar de manera remota, fet que obre la porta a que siguis espiat per tercers, per exemple, les agències de seguretat governamentals.

Empreses com Intel, AMD, Dell o Microsoft tenen plans de seguir implementant aquesta tecnologia, encara que l'empresa de Redmond ja va dir que per evitar-la és millor comprar un equip que no faci ús d'aquest estàndard. A partir del gener del 2015, el TPM 2.0 serà obligatori en tots els dispositius amb Windows certificats.

Una vegada que compres un ordinador amb TPM 2.0 aquest s'activa en encendre l'equip i no és opcional, de manera que l'usuari no podrà lliurar d'ell. Pel que sembla una opció per lliurar-se d'això seria usar Linux, cosa que ja fa el govern de Munic.

Cameron va ordenar al seu conseller de seguretat pressionar 'The Guardian' sobre Snowden


El cap de govern britànic, David Cameron, va ordenar personalment a un funcionari que amenacés The Guardian sobre les conseqüències de seguir amb la publicació de documents de l'ex agent de la CIA Edward Snowden, segons revelen aquest dimecres els diaris The Independent i Daily Mail. L'agència Reuters assegura, citant dues fonts pròximes al cas, que Kim Darroch, el conseller de Seguretat Nacional i un dels més estrets col·laboradors de Cameron, és una de les persones involucrades en les pressions al diari The Guardian perquè lliurés o destruís el material filtrat per Snowden. Alemanya: Londres ha creuat "la línia vermella".

El vincle entre Partal (Vilaweb) i la XAL, als tribunals

Alguns dels treballadors que han estat acomiadats per la Xarxa Audiovisual Local (XAL) reclamaran per via judicial a la Diputació de Barcelona, propietària de l'ens, que es faci públic el contracte signat amb la productora Partal, Maresma & Associats, SL, propietat del director de Vilaweb, Vicent Partal (foto: Vicent Partal, en una imatge d'arxiu amb Pasqual Maragall). El periodista emet el programa de ràdio 'L'internauta' a emissores de la XAL.

Després que EL TRIANGLE informés dimecres que el PSC preguntaria pel contracte de Partal amb l'ens de la Diputació, el director de Vilaweb va afirmar a la xarxa social Twitter que ni ell ni el seu mitjà cobren un sol euro de la XAL per fer 'L'Internauta'.

Aquesta explicació no ha convençut els treballadors acomiadats, que asseguren: “Si això fos així, qui quedaria en evidència seria el conseller delegat de la XAL, Francesc Pena, per regalar espais a l’emissora pública que dirigeix”.

Els treballadors acomiadats han destacat que la XAL ja tenia un programa dedicat a ciència i tecnologia que incloïa informacions relacionades amb Internet, i que va ser eliminat de la graella poc després de l’arribada de Partal a l’emissora.

També serà reclamat pels antics treballadors de la XAL el contracte de Vicent Sanchis, director del programa “Al cap del dia”, produït per la XAL i emès per les seves televisions locals associades.

“Els advocats que representen aquests treballadors i els partits polítics de l’oposició a la Diputació de Barcelona demanaran que es facin públics ja els continguts dels contractes signats per Partal, Sanchis i Pena”, diuen.

Quant cobra Vicent Partal de la XAL?


Després que el director del portal Vilaweb, Vicent Partal, hagi publicat un editorial titulat "Perquè el PSC bascula cap el feixisme?", els socialistes estudien demanar-ne explicacions al Parlament de Catalunya i preguntaran a la Diputació de Barcelona pel seu contracte amb la XAL. Vicent Partal dirigeix el programa "L'Internauta" a la XAL, on va ser contractat pocs mesos abans que en fossin acomiadats desenes de periodistes.

El PSC vol saber quant cobra Partal per aquest programa, que s'emet els dissabtes, fonts de la XAL asseguren que tant Partal com Vicent Sanchis, una altra de les apostes "convergents" de la XAL, cobren, cada un, com dos dels treballadors acomiadats els darrers temps: uns 4.000 euros al mes.

Mas paga 430.000 € a la seva Terribas mentre acomiada 250 persones

La nova veu d'Artur Mas i CiU a la ràdio pública catalana i abans en la seva premsa i la seva TV3, Mònica Terribas, guanyarà més de 430.000 euros anuals a partir del proper 2 de setembre. Bruts, això sí. Mentre la direcció de la CCMA pactava aquest dimecres un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per fer fora gairebé 250 treballadors, formalitzava un contracte amb Mònica Terribas perquè dirigeixi el programa estrella dels matins de la ràdio pública, El matí de Catalunya Ràdio, que fins ara era presentat pel fatxenda Manel Fuentes.

I els seus emoluments són sorprenents: 260.000 euros de salari fix més un variable que pot arribar a 175.000 euros si arriba de nou a ser líder dels matins. I això només per presentar el programa punter de l'emissora.

La cosa no tindria més transcendència si els mitjans públics catalans no estiguessin en la situació en què estan: des de fa mesos, el director de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, intenta imposar un ERO que en principi anava a afectar 315 treballadors de TV3 ia uns 50 de Catalunya Ràdio. Al final, després de durs mesos de negociacions, de massives protestes davant les seus de les emissores i de vagues que van obligar a no retransmetre esdeveniments rabiosa actualitat, la direcció de la CCMA va acceptar algunes condicions dels treballadors i aquestes xifres van ser significativament rebaixades.

Segons el comitè d'empresa, hi haurà 19 acomiadaments de treballadors de més de 58 anys que es faran efectius quan compleixin els 61. Després, hi ha baixes voluntàries amb indemnitzacions de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats més un permís retribuït de 4 mesos per als voluntaris que vulguin marxar. Però l'empresa es reserva el dret a designar alguns acomiadaments forçosos, que s'aniran eliminant si es presenten voluntaris. A canvi, l'Administració catalana es compromet a no iniciar cap altre ERO a la CCMA fins el 31 de juliol del 2015.

Fonts dels treballadors han assenyalat al Confidencial que "l'acord és positiu, perquè es va aconseguir que els acomiadaments es reduïssin a 225 a la televisió ia una vintena a la ràdio. A més, les baixes seran voluntàries i afectaran els de més de 61 anys, pel que tenim l'horitzó de, almenys tres anys. A més, es va retirar la rebaixa salarial que pretenia la direcció i es torna a posar en vigència el conveni col·lectiu fins al desembre del 2014".

"La situació es podria haver resolt sense acomiadaments"


La postura de la direcció de la CCMA té trampa: res es diu dels possibles retallades que es puguin aplicar als empleats d'aquest organisme (fins ara, se'ls han aplicat les retallades com als altres funcionaris de la Generalitat) i, per si fos poc, no es fa llum sobre l'externalització de serveis. "La situació es podria haver resolt fins i tot sense acomiadaments. S'estan pagant milionades per produccions externes que es podrien haver fet a la casa. A més, es podria racionalitzar l'estructura de exalts càrrecs que pul·lulen per les dependències. I amb això, estem parlant de milions d'euros", assenyalen fonts de la plantilla.

En aquest context, el fitxatge de Terribas senti a banya cremada. No només perquè ja ha estat la directora de TV3 (nomenada pel Tripartit el 2008 i rellevada per Artur Mas al 2012; des de llavors ha estat consellera delegada del diari nacionalcatòlic Ara), sinó per la suma del seu salari. "El seu antecessor en els matins de la ràdio, Manel Fuentes, cobrava un milió d'euros. És clar que no era el seu salari, sinó que aquesta era la xifra que es pagava a la productora del programa. D'aquí, havia de pagar tota la producció i al personal de la mateixa", diuen fonts sindicals a aquest diari.

El que se li paga a Terribas, però, és íntegre per la seva butxaca.
Per això, pensen que el salari de Terribas és desorbitat, especialment perquè per als treballadors, la situació de la nova estrella matinal és diferent, ja que havia estat treballadora de la casa i després directiva, mentre que Fuentes ja estava fora quan va fitxar per Catalunya Ràdio. El Confidencial va intentar durant la tarda d'ahir demanar l'opinió del president de la CCMA, Brauli Duart, o d'algun responsable de la corporació, però va ser impossible.

El fitxatge arriba en un moment crític per a la ràdio pública catalana. Els primers mesos de l'any van significar una caiguda gradual de la seva audiència i, encara que abril va tornar a recuperar una mica el ritme, la baixada va ser especialment significatiu en els mesos de maig i juny. En els últims anys, Catalunya Ràdio va perdre la primera posició com a emissora més escoltada pels matins en detriment de RAC1, del grup Godó. Ara, amb l'arribada de Terribas, els responsables de l'emissora esperen recuperar el lideratge.

La veu nazicatòlica d'UDC i nena de papà Mònica Terribas cobrarà 435.000 euros per presentar 'Els Matins'


Enmig de l'acomiadament de desenes de treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio se sap que la col·locada pel papà fundador d'UDC i feixista conegut -musa dels retrògrads i reaccionaris catalans beneits-, cobrarà per dir bestieses i fer demagògia fins 435.000 euros públics. Surt així del pamflet nazi de l'Ara, on la va col·locar el fascio català de papà, per tornar a mamar del diner públic mentre es tira al carrer als professionals. I és que ja se sap que dos mamelles i un pare feixista és la millor carrera per a les i els pocavergonyes. Foto: la llepaculs amb l'amo.

Iran: "els grups terroristes van usar les armes químiques"

El canceller iranià Mohammad Javad Zarif, ha afirmat que el "Govern sirià no pot ser responsable del possible atac amb armes químiques contra Damasc-camp ahir dimecres", assenyalant que "si és veritat que van ser utilitzades armes químiques, serien els grups terroristes que les havien utilitzat...". Xina exhorta els inspectors de l'ONU a Síria a ser imparcials en investigar l'ús d'armes químiques. Egipte rebutja la intervenció militar a Síria i dóna suport a una solució política.

Zarif va dir en una conversa telefònica amb el seu homòleg turc, Ahmet Davutoglu ahir a la nit, que "en el moment en què es troben els inspectors de l'ONU a Damasc i els grups terroristes pateixen derrotes, com es podria recórrer a aquesta acció?", Afirmant que aquest acte criminal va ser perpetrat per grups terroristes perquè els seus interessos estan en l'escalada de la crisi a Síria i la seva internacionalització.

El canceller iranià ha afegit que "si el tema de la utilització d'armes químiques a Síria va ser cert, és clar que es va utilitzar pels grups terroristes Takfiríes perquè aquests grups han demostrat que són capaços de cometre semblants crims".

Alhora, ha assenyalat que el govern sirià va condemnar aquest incident i va dir: "La República Islàmica de l'Iran està realitzant contactes amb el govern sirià per estudiar les diferents dimensions d'aquest incident".

El cap de la diplomàcia iraniana va fer èmfasi en les postures crucials de l'Iran en rebuig a les armes de destrucció massiva, així com condemnar fermament l'ús de qualsevol tipus d'armes químiques.

Xina exhorta els inspectors de l'ONU a Síria a ser imparcials en investigar en el suposat ús d'armes químiques


Xina va cridar als inspectors de l'ONU a Síria a adoptar una actitud imparcial i professional, així com a consultar plenament amb el Govern sirià a investigar l'ús d'armes químiques que es va produir suposadament dimarts al camp de Damasc.

La Cancelleria xinesa esmentada per Reuters aquest dijous, va declarar que la Xina adopta una postura clara en contra de l'ús d'armes químiques, independentment de qui el va cometre.

La postura de la Xina ve després que el Consell de Seguretat Internacional hagi exigit ahir en un comunicat de premsa emès després d'una sessió a portes tancades, que es desvetlli la veritat sobre un suposat ús d'armes químiques a Damasc-camp, acollint amb beneplàcit l'inici d'una investigació al respecte.

Egipte rebutja la intervenció militar a Síria i dóna suport a una solució política


El canceller del govern colpista egipci, Nabil Fahmi, ha reiterat la postura del seu país que rebutja la ingerència estrangera a Síria i crida a solucionar la crisi siriana a través del diàleg.

Entrevistat pel canal rus "Russia Today", el cap de la diplomàcia egípcia va aclarir que "Egipte s'aferra a la integritat territorial de Síria i dóna suport a la celebració de la cimera internacional sobre Síria a Ginebra, amb la participació de totes les parts interessades per arribar a una solució política que posi fi a aquesta crisi que "té moltes repercussions sobre l'estabilitat de tot l'Orient Mitjà".

Fahmi va destacar els esforços fets per recuperar el paper central d'Egipte i la seva política exterior, destacant la importància del paper de l'Iran a la regió i la postura de Rússia en contra el terrorisme a l'Orient Mitjà.

L'ONU confirma l'ús d'armes químiques pels mercenaris a Damasc


El portaveu del secretari general de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), Eduardo Del Buey, va donar a conèixer aquest dimecres que l'equip d'investigadors enviat a Síria ha determinat l'ús d'armes químiques en els voltants de Damasc, la capital. La informació sobre l'ús d'armes químiques a Síria és una provocació de part de l'oposició que té com a objectiu frustrar la futura conferència Ginebra 2, estimen experts russos entrevistats per RIA.

Xina i Rússia i no alineats rebutgen les pressions dels terroristes i els seus socis genocides d'EUA i Aràbia Saudita


El Consell de Seguretat de l'ONU va ser incapaç de posar-se d'acord per demanar formalment que es dugui a terme una investigació després de l'última denúncia d'un atac químic als afores de Damasc en què haurien mort unes 1.300 persones, moltes de elles nens, en un atac més dels terroristes de l'OTAN i les tiranies del Golf encapçalades per la teocràcia criminal d'Aràbia Saudí, principal estat terrorista amb Israel i EUA.

Turquia acusa Israel d'estar darrere del cop a Egipte


El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, va declarar que Israel està darrere del cop d'estat i la destitució del president Mohammad Mursi a Egipte: "Estem convençuts que la democràcia no pot existir sense eleccions lliures. La votació representa la voluntat del poble. Les noves autoritats egípcies intenten convèncer que la democràcia no consisteix només en els comicis.

Qui hi ha darrere d'això? Israel. Disposem de documents que ho confirmen", ha afirmat Erdogan a la reunió setmanal del Partit de la Justícia i el Desenvolupament que encapçala. Iran: Israel augmenta la crisi a l'Orient Mitjà. Un tribunal egipci imputa a El Baradei per traició. Foto: Secretari d'Estat, John Kerry, Secretari d'estat d'EUA, amb el llavors ministre de Defensa egipci i ara cap del cop d'estat militar, Abdel Fattah al-Sisi, en el Ministeri de Defensa al Caire, Egipte, el diumenge 3 de març de 2013, abans del cop.

Japó envia caces per interceptar avions russos al seu espai aeri

Japó ha enviat caces per interceptar avions de la Força Aèria russa que haurien violat l'espai aeri del país, ha comunicat avui la premsa nipona que cita fonts del Ministeri de Defensa del Japó. Segons l'agència Kyodo, dos avions russos teu-95 haurien entrat en l'espai aeri del Japó a la zona de l'illa d'Okinoshima (prefectura de Fukuoka). Seguidament, diversos caces japonesos van despegar per interceptar-los. Rússia nega haver passat de l'espai aeri internacional.

Les autoritats del Japó ja van expressar protesta a Rússia. Mentrestant, el Ministeri rus de Defensa va desmentir que els avions militars russos violessin l'especial aeri de Japó.

"Dos bombarders estratègics El teu-95 van realitzar un vol programat sobre aigües neutrals del mar del Japó i el Pacífic, però en cap moment van entrar a l'espai aeri del Japó segons indiquen els instruments de bord", ha informat el departament militar rus en un comunicat.

L'aviació estratègica russa compleix de forma regular missions de patrullatge sobre aigües neutrals de l'Àrtic, Atlàntic i Pacífic i el mar Negre. El Ministeri rus de Defensa sempre ha destacat que aquests vols s'efectuen en estricta correspondència amb les normes del dret internacional i sense violar fronteres de cap país.

Mubàrak surt de la presó d'El Caire

El ministeri de l'Interior egipci ha anunciat que l'expresident derrocat per l'exèrcit Hosni Mubàrak ha abandonat la presó de Tora, a El Caire, on estava empresonat des d'abril de 2011. Mubàrak, de 85 anys, ha estat traslladat en un helicòpter medicalitzat a l'hospital militar de Maadi, al sud de la capital egípcia, on seguirà en arrest domiciliari mentre es resolen la resta de processos contra ell, segons va anunciar ahir dimecres la banda colpista del país àrab.

Segons les imatges de la televisió pública, l'exdictador, que té problemes cardiovasculars, ha estat transportat a l'helicòpter en una ambulància, envoltat per una forta escorta militar per evitar que la premsa pogués fer fotos o vídeos. A l'exterior de la presó, una manifestació de partidaris de l'antic rais celebrava la seva excarceració.

Moments abans la Fiscalia havia confirmat que no demanaria la pròrroga de la presó de Mubàrak, tot i que el jutge els havia concedit 48 hores per apel·lar. El magistrat ha afirmat que el termini de presó preventiva està ja esgotat, després de diversos mesos en què el tribunal ha prorrogat la detenció a terminis de dos setmanes.

Mubàrak ha estat posat en llibertat condicional per dos dels quatre processos de corrupció oberts contra ell, que segueixen pendents. L'exdictador, enderrocat el febrer de 2011 per un alçament popular, haurà de comparèixer davant la justícia de nou diumenge en una vista per la repetició del seu judici per no evitar la mort de manifestants durant aquestes protestes.

Un tribunal ordena l'alliberament de Hosni Mubarak

Un tribunal ha ordenat aquest dimecres la posada en llibertat de l'expresident Hosni Mubàrak, segons una font de seguretat. El seu advocat, Fareed El Deeb, ha indicat que podria sortir de la presó de Tora, al sud del Caire, aquest dijous. Segons el diari oficial Al Ahram, Mubarak haurà de romandre encara altres 48 hores sota custòdia a l'espera de l'eventual apel·lació de la Fiscalia.

Fukushima ha filtrat 30 bilions de becquerels al Pacífic

La japonesa Tepco, operadora de l'avariada planta nuclear de Fukushima 1, avalua en 30 bilions de becquerels la concentració de materials radioactius que es podrien haver vessat al Pacífic des de l'accident de març de 2011, va comunicar avui la cadena de televisió NHK. Un informe de Tepco que es va fer públic la vigília esmenta 20 bilions de becquerels de cesi i 10 bilions de becquerels d'estronci.

La xifra, que podria anar en augment per la contínua filtració d'aigua contaminada, supera amb escreix el límit anual de 220.000 milions d'becquerels previst per al funcionament normal d'aquesta planta nuclear.

Dilluns passat, Tepco va descobrir que un tanc d'emmagatzematge d'aigua a Fukushima 1 havia perdut més de 300 tones de líquid radioactiu, capaç d'arribar a l'oceà a través del sistema de drenatge.

Per trobar la font del vessament, el personal va acabar ahir a la nit el transvasament de les restants 700 tones a un altre tanc d'acer, un dels gairebé 350 que hi ha al recinte de la planta.

El nivell de radiació a l'interior del dipòsit encara és molt alt, així que la investigació com cal començarà la setmana que ve.

L'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) va reconèixer dimecres que observa amb serietat l'evolució dels esdeveniments a Fukushima 1 i està disposat a proporcionar assistència al Japó, si cal.

El nivell de triti prop de Fukushima supera el límit legal 145 vegades


La electricista japonesa Tepco, operadora de l'avariada planta Fukushima-1, va comunicar diumenge que la concentració de l'isòtop radioactiu triti en l'aigua subterrània sota la central nuclear supera el límit legal 145 vegades.

Tècnics de Tepco van detectar un nivell de 8,7 milions de becquerels (Bq) de triti per litre en una mostra d'aigua presa el divendres en un túnel per sota de la sala de turbines del segon reactor de Fukushima-1, a uns 50 metres del Pacífic.

Treballadors de la Pau demanen que Cifuentes es vagi a la sanitat privada

Al voltant d'un centenar de treballadors de l'hospital de La Paz s'han concentrat avui a les portes del centre per protestar contra la privatització de la sanitat madrilenya i han demanat que la delegada del Govern, Cristina Cifuentes, ingressada a l'UCI, es vagi a un hospital privat.

A la protesta-que s'ha desenvolupat sense incidents i que se celebra tots els dijous en rebuig a les retallades en la sanitat pública i la privatització en la gestió d'hospitals públics-els concentrats han aprofitat per protestar per l'ingrés de Cifuentes des del passat dimarts després de patir un accident de moto quan circulava pel Passeig de la Castellana.

Els assistents, que han format una rotllana a l'exterior de l'entrada de l'hospital, han corejat lemes contra l'ingrés de Cifuentes i han demanat "que vagi a la privada".

A més, han exigit al Govern regional que no es pagui el deute a costa de la sanitat i l'educació pública. La delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, continua ingressada a l'UCI de la Pau en estat greu.

L'ONU confirma l'ús d'armes químiques pels mercenaris a Damasc

El portaveu del secretari general de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), Eduardo Del Buey, ha donat a conèixer aquest dimecres que l'equip d'investigadors enviat a Síria ha determinat l'ús d'armes químiques en els voltants de Damasc, la capital. La informació sobre l'ús d'armes químiques a Síria és una provocació de part de l'oposició que té com a objectiu frustrar la futura conferència Ginebra 2, estimen experts russos entrevistats per RIA.

Del Buey, ha afirmat que l'equip d'investigació, liderat pel doctor Ake Sellstrom, ha informat de l'ús d'armes químiques a Síria i que les primeres indagacions assenyalen els voltants de Damasc, capital, com el lloc dels fets.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va donar a conèixer també dimecres que l'equip d'investigadors enviat a Síria havia determinat l'ús d'armes químiques en els voltants de Damasc. Ban va emfatitzar que l'informe del cos d'investigació no assenyala a cap grup en concret ni determina el lloc exacte de l'ús del gas sarín.

El passat 5 de maig, un equip d'investigadors de l'ONU va confirmar que els terroristes a Síria havien usat gas sarín, i alhora ha rebutjat l'existència d'evidències sobre l'ocupació d'armes químiques per part del Govern de Damasc.

L'ONU va conformar una missió per investigar les denúncies d'ús de gas sarín a petició de Damasc, mentre els grups armats culpen el Govern de Síria per l'ús d'armes químiques el 19 de març a Khan al-Assal, que va causar la mort de almenys 26 persones i va deixar centenars de ferits.

Ban Ki-moon, que s'ha mostrat "sorprès" després de conèixer les primeres valoracions del cos d'investigació, ha assegurat que els responsables de l'ús d'armes químiques hauran de respondre pels seus actes i han de ser castigats segons les lleis internacionals.

El passat 5 de maig, un equip d'investigadors de l'ONU va confirmar que els terroristes a Síria havien usat gas sarín, i alhora ha rebutjat l'existència d'evidències sobre l'ocupació d'armes químiques per part del Govern de Damasc. D'altra banda el representant permanent de Rússia davant les Nacions Unides, Vitali Txurkin, va avisar que el seu país havia obtingut certa informació que confirmava l'ús d'armes químiques per part dels terroristes sirians.

Els experts de l'ONU asseguren que ja ha arribat el moment que el Consell de Seguretat es reuneixi immediatament i emeti una resolució sobre aquells que han fet servir armes de destrucció massiva contra el poble i l'Exèrcit sirians. Afirmen, també, que si els Estats Units i diversos països occidentals deixessin de donar suport als terroristes a Síria i si el Consell de Seguretat complís el seu deure, aquests rebels s'haurien d'enfrontar a condemnes internacionals.

Des de mitjans de març de 2011, Síria viu forts disturbis i matances indiscriminades, planificades des de l'exterior, una situació crítica que s'aguditza amb el córrer dels dies a causa dels incessants actes de violència protagonitzats pels terroristes, que busquen enderrocar el Govern sirià.

Xina i Rússia i no alineats rebutgen les pressions dels terroristes i els seus socis genocides d'EUA i Aràbia Saudita


El Consell de Seguretat de l'ONU va ser incapaç de posar-se d'acord per demanar formalment que es dugui a terme una investigació després de l'última denúncia d'un atac químic als afores de Damasc en què haurien mort unes 1.300 persones, moltes de elles nens, en un atac més dels terroristes de l'OTAN i les tiranies del Golf encapçalades per la teocràcia criminal d'Aràbia Saudí, principal estat terrorista amb Israel i EUA.

La informació sobre l'ús d'armes químiques a Síria és una provocació de part de l'oposició que té com a objectiu frustrar la futura conferència Ginebra 2, estimen experts russos entrevistats per RIA Novosti


El canal televisiu Al-Arabia, amb seu a Emirats Àrabs, ha informat aquest dimecres que el Govern sirià va recórrer a armes químiques en les rodalies de Damasc. Segons es comunica, hi va haver més de 600 morts. Les autoritats de Síria neguen aquestes dades que es van difondre en el moment quan una delegació d'inspectors de l'ONU va arribar a la capital del país per investigar suposats atacs químics.

"Estic convençut que es tracta d'una provocació. L'ús d'armes químiques a la capital del país contradiu els plans de les autoritats sirianes que ara tenen superioritat militar mentre que l'oposició retrocedeix", ha constatat Viktor Nadein-Rayevski del Intitut d'Economia i Relacions Internacionals de l'Acadèmia de Ciències russa.

Nadein-Rayevski va afegir que els rebels utilitzen regularment la provocació per aconseguir els seus objectius i trien les armes químiques perquè és molt difícil demostrar la presència d'un gas que es dissipa ràpidament.

Segons Borís Dolgov, de l'Institut d'Estudis Orientals de l'Acadèmia de Ciències russa, ha avançat que aquesta informació està destinada a minar les negociacions sobre la normalització a Síria.

"És un intent de frustrar les conferència Ginebra 2. És evident que per a les autoritats sirianes seria absurd des d'un punt de vista militar usar armes químiques en els suburbis de Damasc", va estimar Dolgov al recordar que els especialistes russos no havien pogut trobar proves en els anteriors casos de suposats atacs químics.

Dimecres el portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers rus, Alexander Lukashevich, també va atribuir el fet a "els intents de crear tant sí un pretext per exigir del Consell de Seguretat de l'ONU que es posi del costat de rebels i minar així la convocatòria de la conferència de Ginebra els preparatius planejaven debatre el 28 d'agost experts dels EUA i Rússia".

Alhora, un expert de l'Institut d'Estudis i Anàlisi Estratègics, Serguei Demidenko, ha subratllat que el fet que aquest cop una cadena saudita va ser la primera a divulgar la informació fa pensar que avui en dia no és Qatar qui dirigeix ​​les accions de l'oposició sinó Aràbia Saudita. Segons ell, "es tracta d'un acte de la guerra mediàtica que s'està lliurant contra Síria".

"Al Aràbia substituir a Al Jazeera, amb seu a Doha, la capital de Qatar, però els mètodes segueixen sent els mateixos", ha conclòs Demidenko.


Bo Xilai compareix davant la justícia per suborns, corrupció i abús de poder

Bo Xilai, exsecretari del comitè municipal de Chongqing del Partit Comunista de la Xina (PCX), ha comparegut avui dijous en un judici públic per presumptes delictes d'acceptació de suborns, corrupció i abús de poder davant el Tribunal Popular Intermedi de Jinan, de la província oriental xinesa de Shandong. El compte oficial de microblog del tribunal ofereix les últimes notícies sobre el procés. Bo Xilai nega l'acusació de suborn.

La Fiscalia Popular de Jinan és qui dirigeix ​​l'acusació de Bo, de 64 anys d'edat. Els càrrecs es van presentar davant el Tribunal Popular Intermedi de Jinan el 25 de juliol. Aprofitant del seu càrrec com a funcionari governamental, Bo va exercir la seva influència per beneficiar a tercers i va acceptar "una enorme suma" de diners i propietats, segons l'acta d'acusació de la fiscalia.

També malversar gran quantitat de fons públics i va abusar del seu poder, perjudicant greument els interessos de l'Estat i del poble, segons la mateixa font.

El Comitè Central del PCX va anunciar l'abril de 2012 la seva decisió de destituir Bo com membre del Buró Polític del Comitè Central del PCX i del mateix Comitè Central, per la seva presumpta implicació en una greu violació disciplinària. La Comissió Central de Control Disciplinari del PCX també va obrir una investigació al respecte.

Al setembre d'aquest mateix any, el Buró Polític del Comitè Central del PCX va decidir expulsar Bo del partit i suspendre dels seus càrrecs públics, transferint les presumptes violacions legals i proves pertinents als òrgans jurídics.

Bo havia estat prèviament alcalde de la ciutat portuària nord-oriental de Dalian, governador de la província nord-oriental de Liaoning i ministre de Comerç.

Bo Xilai nega l'acusació de suborn


L'expolític xinès d'alt rang Bo Xilai, acusat de suborns i malversació de fons públics, ha negat avui haver rebut regals de l'empresari Tang Xiaolin.

El procés contra Bo Xulai va començar aquest dijous a la ciutat de Jinan, a l'est de la Xina. Li imputen, en particular, haver rebut suborns per més de 3,5 milions de dòlars del seu amic Xu Ming i del director de la companyia Dalian International Development Ltd, Tang Xiaolin.

Bo Xilai, de 64 anys, va ser un dels polítics més populars de la Xina. Se suposava que podria ocupar un alt lloc en cap de l'Estat després del canvi reglamentari del poder el 2012.

Però a la primavera de 2011, Bo Xilai es va veure al centre d'un escàndol després que un altre funcionari, Wang Lijun, revelés que l'esposa de Bo, Gu Kailai, estava involucrada en l'assassinat de l'empresari britànic Neil Heywood. Gu Kailai i Wang Lijun van ser detinguts. A Bo Xilai el van expulsar del partit i li van treure el seu mandat de diputat.

A l'agost de 2012, Gu Kailai, després de declarar culpable de l'assassinat, va ser condemnada a morir. Però el compliment de la sentències va ser ajornat per dos anys, la qual cosa significa, com a regla, la substitució de la pena capital per la condemna de per vida.

Regne Unit: 13 bancs pagaran 1.500 milions per abusos en la venda de productes

L'Autoritat britànica de Comportament Financer ha anunciat aquest dijous que tretze dels principals bancs que operen al país hauran de tornar 1.300 milions de lliures esterlines (1.550 milions d'euros) als seus clients, als que van vendre de manera "abusiva" contractes d'assegurances per a targetes de crèdit. Segons els primers càlculs, aquesta decisió podria afectar uns set milions de clients. La devolució afecta la societat Pla Limitat de Protecció de Targetes i a tretze bancs, entre els quals hi ha Santander UK, Barclays, HSBC, Royal Bank of Scotland (RBS), Morgan Stanley, Nationwide i una filial del grup Lloyds.

Segons el supervisor financer del Regne Unit, les entitats van donar informació errònia i confusa als clients sobre les pòlisses d'assegurances per a targetes, per la qual cosa van acabar comprant una protecció que no necessitaven. Aquest tipus d'assegurances costa unes 30 lliures anuals, que arriba fins a les 80 lliures si s'estén a la protecció d'identitat.

"Set milions de clients, que van comprar o renovar al voltant de 23 milions de pòlisses, rebran aviat una carta de la CPP que els donarà més informació sobre el procés", ha informat aquest dijous la FCA, que calcula que els primers pagaments no produiran abans de la propera primavera.

Els bancs van posar als seus clients en contacte amb el grup CPP, encarregat de la venda de polítiques d'assegurances de targetes de crèdit. Si el client accedia a adquirir un d'aquests productes oferts per CPP, el banc rebia una comissió.

CPP prometia als clients una protecció per valor de fins a 100.000 lliures (116.683 euros) per les seves targetes quan aquesta cobertura ja era oferta pels bancs. La FCA va considerar a més que CPP "exagerava manera" els riscos i conseqüències de la identificació de frau a l'hora de vendre els seus productes.

Els primers pagaments, a la primavera de 2014


Entre gener de 2005 i març de 2011, la CPP va vendre 4,4 milions de productes i va generar un benefici brut de 354 milions de lliures (413 milions d'euros). Aquesta empresa va renovar més altres 18,7 milions d'assegurances durant aquest mateix període, amb el que va aconseguir un ingrés de 656 milions de lliures (765 milions d'euros).

Segons ha conclòs l'Autoritat de Comportament Financer, "la implicació dels bancs i els emissors de targetes de crèdit consisteix en que van introduir als clients en els productes de la CPP i, com a conseqüència, han de compartir les responsabilitats perquè tot sigui correcte".

Aquesta devolució es suma a una altra de 10.500 milions de lliures que va imposar al novembre a diversos bancs britànics per compensar els clients als que van vendre de forma irregular garanties de pagament en assegurances.

La quantitat compensatòria que rebran els afectats dependrà del tipus d'assegurança adquirit i del temps de vigència d'aquest producte. En el cas dels que no reclamin, les seves assegurances es cancel·laran.

Madrid: una cort de funcionaris, endollats i feixistes a dit

El personal al servei de l'administració autonòmica, 1,3 milions, dobla el que treballa per a l'administració pública estatal i la local, més de 500.000 efectius en cada cas, segons l'últim butlletí estadístic del personal al servei de les administracions públiques. Extremadura i Andalusia són les comunitats que tenen un major nombre d'efectius públics (470.426), per davant de Madrid (405.998) i Catalunya (306.976).

L'informe assenyala que, a data del passat 1 de gener, a Espanya hi havia 2.576.746 treballadors públics, dels quals 1.307.343 ho feien per l'Administració autonòmica, 570.691 per a l'estatal, 549.807 per a la local i 148.905 a les Universitats.

Aquestes xifres suposen un descens de 59.435 efectius respecte al juliol del 2012, quan hi havia 2.636.181 persones que treballaven per al conjunt de les administracions públiques.

La reducció més gran en aquest semestre es va produir a les comunitats autònomes, amb gairebé 27.000 persones menys, seguida de l'Administració local, amb 17.500; l'estatal, una mica més de 9.000, i les universitats, 5.863 efectius menys.

El descens més fort es va produir entre el personal que treballa als ajuntaments, 11.558 persones menys en el període analitzat, al passar de 498.199 al juliol de 2012-486641 al gener d'aquest any. Per darrere, se situa l'àrea de docència no universitària de les autonomies, on hi havia 538.123 treballadors al juliol de l'any passat i 527.469 a primers de 2013.

La rebaixa també va ser significativa en el personal de les institucions sanitàries autonòmiques del Sistema Nacional de Salut, on treballen 8.604 persones menys entre els dos períodes.

La presència dels efectius de l'administració estatal és més nombrosa a Madrid, amb 167.197 persones, per davant d'Andalusia, amb 92.577, mentre que l'autonòmica més àmplia és l'andalusa, amb 238.909, seguida de la catalana, amb 165.092 treballadors. Andalusia és la comunitat que té un major nombre d'efectius públics (470.426), per davant de Madrid (405.998) i Catalunya (306.976).

La gestió de les entitats locals és més gran a Andalusia, del que s'ocupen 113.369 treballadors, mentre que a Catalunya ho fan 86.657. Les universitats de Madrid (28.760), Andalusia (25.571) i Catalunya (25.091) són les que compten amb més personal.

Els empleats públics baixen un 2,66% en un any


El PP i socis han reduït el conjunt del sector públic estatal el 2,66% fins al juny respecte al mateix mes de 2012, mentre que la massa salarial va caure el 1,99%. Així, el sector públic estatal va comptar amb 566.375 treballadors, a 30 de juny d'aquest any, dels quals 500.197 són funcionaris (amb una reducció del 2,76% respecte a 2012) i 66.178 són personal laboral (el 1,95%, menys ).

El PP de Madrid menteix i falseja els comptes del dèficit

Les administracions públiques menteixen sobre el dèficit públic que informen els ciutadans però l'administració que bat tots els rècords de corrupció, mentides i frau és la Comunitat de Madrid, en mans de la caterva feixista del PP. Paguem només per interessos en els Pressupostos Generals de l'Estat 30.000 milions d'euros, la qual cosa, inevitablement, dispara el dèficit públic com si es tractés d'una bola de neu. la Comunitat de Madrid ocultava, a través d'aquest i altres mètodes, dos milions de euros, de manera que quan presumien ser els millors en compliment era (i és) simplement mentida.

Així, aquests 30.000 milions d'euros d'interessos són 30.000 milions d'euros més que s'han d'augmentar en impostos o retallar en despeses en els mesos següents.

Si a la Comunitat de Madrid, per exemple, el pressupost de Sanitat no era fiscalitzat fins al 2013, ni pel Parlament, ni per la Cambra de Comptes, podem acabar veient 700 milions d'euros que li devien a Farmaindústria sense que ningú s'assabentés (en aquest cas podem presumir que l'oposició del PSOE sí que ho va conèixer, però no va dir res).

La Cadena SER ha denunciat que la Comunitat de Madrid ocultava, a través d'aquest i altres mètodes, dos milions de euros, de manera que quan presumien ser els millors en compliment era (i és) simplement mentida.

A més de les reiterades denúncies de l'oposició i dels mitjans, el personatge determinant per conèixer el frau del feixisme madrileny va ser Cristobal Montoro, el ministre d'Hisenda, en disposar que els creditors podrien cobrar les factures si l'administració regional les pagava, obtenint la liquiditat dels bancs amb aval de l'Estat, el que va provocar que la Comunitat de Madrid tragués dels calaixos una bona part de les seves factures amagades.

Un frau que va ser denunciat-inútilment-per la Cambra de Comptes, a la mateixa pàgina 33 de l'Informe de la Cambra de Comptes relatiu al Compte General de 2011 es diu: "No s'apliquen al pressupost de despeses de l'exercici 32.405 factures per import total de 534.817.000 d'euros que apareixen registrats en el compte de Creditors per obligacions pendents d'aplicar al pressupost "

El PP i els seus socis de corrupció neoliberal i mafiosa segueixen mentint perquè neden en un mar de impunidadpues dels mitjans viuen d'una partida dels pressupostos regionals destinada a la propaganda i finançada pel Canal d'Isabel II, institució que tampoc és fiscalitzada i que és un altre forat de mafiosos i corruptes.

En definitiva, pel que fa al dèficit públic, tot el que ens expliquen els feixistes de Rajoy és mentida, no pel vidre amb què es mira, sinó per la grandària dels calaixos en els quals guarden gelosament les seves impostures.

Madrid, arrogant paradís fiscal i captadora d'empreses alienes

Des de 2010 s'han trasllat a Madrid un total de 4.954 empreses de tot Espanya. El 21,4% d'aquestes, procedeixen de Catalunya, és a dir, 1.060 societats. Li segueix la Comunitat Valenciana, amb la pèrdua de 784 companyies, i Andalusia, amb altres 763. Els baixos impostos de societats i altres a les empreses, fan de Madrid la captadora de les seus empresarials, tot i que les seves fàbriques estiguin en una altra part de l'Estat. Així Madrid espolia uns impostos a la baixa que corresponen a les altres comunitats amb un xantatge tan indecent com evident. I després, a més, els feixistes es xulegen. Al gr+afic, els tipus d'IRPF per comunitats, també els madrilenys paguen menys.

El PSOE exigeix ​​a l'alcalde de Tarifa (PP) que expliqui la venda de sorra a Gibraltar

El PSOE de Tarifa (Cadis) ha reclamat aquest dimecres a l'alcalde de la localitat, Juan Andrés Gil (PP), que "doni la cara" per oferir explicacions "contundents i convincents" sobre la venda de sorra de les dunes protegides de Valdevaqueros, assumpte que està investigant la Fiscalia General de l'Estat.

En un comunicat, els socialistes han deixat clar que no són contraris a la retirada de sorra de la duna de Valdevaqueros quan obstaculitza el trànsit dels veïns de Paloma "com s'ha fet cada vegada que ha existit aquest problema en el passat", i sempre que la seva extracció es realitzi "conforme al que estableixin Costes i la Delegació de Medi Ambient".

El que passa ara, incideixen, és que l'equip de Govern (PP-PA-ULT) pot estar incorrent en un suposat delicte com a conseqüència de la seva venda a Gibraltar, i per tant, exigeixen explicacions.

En el cas que Juan Andrés Gil continuï sense oferir, des del PSOE han avançat que se sumaran "a les accions legals que siguin necessàries perquè aquest tema quedi totalment aclarit".

La dreta franquista -ERC, CiU i PSC- pacten a Arenys contra la CUP

El govern en minoria de la CUP a Arenys de Munt, amb quatre de tretze regidors, haurà sobreviscut només dos mesos, després que el mes de juny el grup municipal de CiU anunciés que trencava la coalició que independentistes i nacionalistes havien pactat després de les eleccions municipals del 2011 per unir un cop més els vots dels franquistes botiflers d'ERC, CiU i PSC, que desbancarà el batlle de la CUP, promotor de la primera consulta independentista a Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis. ERC, amb l'hipocresia habitual, negocià al mateix temps amb la CUP i amb els feixistes de CiU i PSC.

El nou tripartit serà liderat pel republicà Joan Rabasseda, segons que va avançar ahir l'ACN, que tindrà una majoria àmplia, amb vuit regidors. A l'oposició hi haurà la CUP i el PP.

La CUP tenia una representació residual a l'ajuntament la legislatura passada, però arran de la convocatòria de la primera consulta independentista al municipi, el setembre del 2009, la popularitat del líder local, Josep Manel Ximenis, va anar creixent.

Encara que amb un marge estret, Ximenis va guanyar les eleccions municipals del 2011 i va ser investit batlle gràcies al suport de CiU, tercer als comicis. La segona força, ERC, va quedar arraconada a l'oposició, juntament amb el PSC i el PP. Després de dos anys de mandat, però, la situació política al municipi ha fet un tomb en només dos mesos.

El mes de juny, la federació nacionalista va anunciar que sortia del govern municipal i va acusar el batlle Ximenis de tenir una actitud personalista i de marginar els regidors de CiU. La CUP va iniciar una croada en solitari, amb un govern molt dèbil de només quatre regidors dels tretze que té l'ajuntament. Aleshores, CiU ja va advertir que no descartava cap escenari de futur.

Ximenis assegura que la moció de censura a Arenys de Munt respon a 'una ànsia d'ocupar cadires'


Josep Manuel Ximenis ha rebut amb sorpresa el fet que ERC, CiU i PSC s'hagin posat d'acord per presentar una moció de censura i afirma que l'estratègia respon a 'una ànsia d'ocupar cadires, més enllà de valorar la gestió política'.

El batlle valora positivament els dos anys al capdavant de l'ajuntament i assegura que no hi ha motius objectius per a fer-lo fora. 'No hi ha hagut ni malversació de fons, ni corrupció, ni un endeutament excessiu', ha dit. A més, retreu a ERC que hagi negociat a dues bandes: 'La CUP i ERC negociàvem la possibilitat de consolidar un govern.'

EUA: tres menors assassinen un australià a Oklahoma perquè estaven "avorrits"

Un estudiant universitari australià de 22 anys va ser assassinat dilluns per tres menors a Oklahoma (foto), simplement perquè "estaven avorrits". A Austràlia, el seu antic viceprimer ministre, Tim Fischer, ha carregat contra la feixista Associació Nacional del Rifle i ha demanat als seus compatriotes que deixin de viatjar als EUA com a mesura de pressió per forçar al Congrés a imposar més control sobre les armes de foc en aquella societat malalta i corrupta. El portaveu d'Obama no ha volgut pronunciar-se sobre l'homicidi després de ser interpel·lat en la roda de premsa per un periodista de la cadena Fox que ha denunciat que en el cas de la mort del jove afroamericà Trayvon Martin, la presidència sí que va tenir molt a dir. Ara Obama no vol enfrontar-se a la comunitat negre, ni menys als seus socis fabricants d'armes.

Les circumstàncies de la mort de l'estudiant a Oklahoma i les de Martin-que va ser abatut per un vigilant de seguretat voluntari l'any passat a Florida-són completament diferents, més enllà que els tres menors que van acabar amb la vida del jove australià són afroamericans i que Martin, si escau, la víctima i no el botxí, també ho era. El seu assassinat va desencadenar de manera immediata la indignació de la comunitat negra que va denunciar l'existència de prejudicis racials darrere del succés. Aquest últim mort, de moment, només ha sembrat el desconcert de la societat davant la seva banal raó, l'avorriment, molt lluny de l'odi a qualsevol minoria.

Dilluns passat, Chancey Allen Lluna, de 16 anys, James Francis Edwards, de 15, i Michael Dewayne Jones, de 17, van decidir agafar el cotxe i "matar algú per divertir-se", segons va confessar Jones a la policia. Minuts després, mentre conduïen per un barri de Duncan, al sud d'Oklahoma, van albirar a Christopher Lane, de 22 anys, fent jogging. "Aquest és el nostre objectiu". Lluna li va disparar per l'esquena amb una pistola del calibre 22 i, tot seguit, es van donar a la fuga.

Tres hores després, la policia els trobava dins del cotxe jugant amb l'arma. "No teníem res a fer i vam decidir matar algú", li va confessar Jones als agents. Les autoritats creuen que, de no haver estat detinguts, haurien continuat matant a gent de manera aleatòria i per diversió.

Lluna i Edwards han estat acusats aquest dimarts per dos delictes d'homicidi en primer grau i seran jutjats com a majors d'edat, d'acord amb la legislació d'Oklahoma. A Jones se li ha imputat un delicte de cooperació necessària. Els tres són a la presó i només a Jones se li ha imposat una fiança d'un milió de dòlars. Els menors no són desconeguts per a la policia. El mateix dia de l'assassinat, Edwards havia estat als jutjats signant uns documents relacionats amb la seva llibertat condicional.

Lane estava estudiant a la universitat East Central a Ada, a uns 100 quilòmetres d'on va ser assassinat, gràcies a una beca del programa de baseball del centre, un esport pel qual havia abandonat el futbol. Aquesta previst que en les pròximes hores el seu cos sigui repatriat a Austràlia, on la seva mort ha encès els ànims de diversos polítics.

"Els turistes que vulguin viatjar als EUA haurien pensar-s'ho dues vegades", va declarar Fischer al diari de Melbourne, The Herald Sun. "Aquesta és una de les collites amargues i del llegat de les polítiques de la NRA que impedeixen que es puguin revisar els antecedents penals de les persones que adquireixen armes. Estic molt disgustat pel que ha passat a Oklahoma i perquè la despietada actitud d'aquests tres nens que, en el fons, no és més que un altre símptoma més de la proliferació de les armes als EUA", s'ha lamentat l'exmandatari australià.

Xina, Rússia i no alineats rebutgen les pressions dels terroristes i els seus socis genocides d'EUA i Aràbia Saudita

El Consell de Seguretat de l'ONU va ser incapaç de posar-se d'acord per demanar formalment que es dugui a terme una investigació després de l'última denúncia d'un atac químic als afores de Damasc en què haurien mort unes 1.300 persones, moltes de elles nens, en un atac més dels terroristes de l'OTAN i les tiranies del Golf encapçalades per la teocràcia criminal d'Aràbia Saudí, principal estat terrorista amb Israel i EUA.

"Puc dir que hi ha una gran preocupació entre els membres per aquestes al·legacions i un sentiment generalitzat que cal claredat sobre el que ha passat", ha assegurat la presidenta del torn del Consell, l'ambaixadora argentina María Cristina Perceval, després de gairebé tres hores de reunió a porta tancada.

Encara van dir donar suport a la determinació del secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, de demanar una investigació imparcial sobre els fets, els membres del Consell no van ser capaç de consensuar una resolució o una declaració presidencial (un document de menor rang) per demanar formalment que s'estudiï aquest incident.

Rússia va responsabilitzar de l'atac als grups opositors. "Estem en presència d'una altra provocació planejada (...) El crim prop de Damasc va ser perpetrat just quan una missió d'experts de l'ONU comença a investigar les denúncies del suposat ús d'armes químiques a Síria", va recalcar el portaveu d'Exteriors, Aleksandr Lukashévich: "Un coet de fabricació casolana, similar al que els terroristes van usar el 19 de març amb un agent químic no identificat en Khan al Asal, va ser llançat cap a aquesta àrea en la matinada del 21 d'agost des de les posicions controlades per insurgents", segons Lukashévich.

Per la seva banda, l'Iran va rebutjar les acusacions contra el règim d'Assad. "Si la informació relativa a l'ús de les armes químiques és exacta, segurament han estat utilitzades per terroristes i takfiris, que han mostrat que no retrocedeixen davant cap crim", va declarar el canceller iranià, Mohammad Javad Zarif, citat per IRNA.

La Coalició Nacional Síria (CNFROS) formada per mercenaris i terroristes de l'imperialisme, afirmà que almenys 1.300 persones van morir en un atac amb armes químiques per part de l'Exèrcit als voltants de Damasc, unes acusacions que van ser rebutjades de forma immediata pel govern de Baixar al-Assad i per Rússia, que va confirmar la procedència exacta del mísil criminal llançat pels assassins a sou de l'OTAN i Aràbia Saudí.

Divisió en el Consell de Seguretat

D'aquesta manera va tornar a quedar patent la divisió en el Consell de Seguretat sobre el conflicte sirià, després que Rússia i la Xina es neguessin a donar suport a una acció de més contundència per part del màxim òrgan de decisió de l'ONU, segons van explicar a Efe fonts diplomàtiques a la sortida de la reunió.

L'ambaixadora argentina es va limitar després a dir que "tots" van coincidir en que si es confirma l'ús d'armes químiques per qualsevol de les parts i en qualsevol circumstància seria una violació de les lleis internacionals, i en demanar un alto el foc i el cessament les hostilitats.

A la sortida de la reunió l'ambaixador adjunt britànic, Phillip Parham, va dir que almenys 35 països van enviar aquesta tarda una carta al secretari general, Ban Ki-moom, en què demanen que es porti a terme una investigació, però no va voler entrar en detalls sobre qui es van oposar.

Rússia, tradicional aliat del règim sirià i un dels cinc membres permanents del Consell que va participar en les consultes i amb poder de veto, ja havia deixat entreveure que no facilitaria un moviment del Consell després d'assegurar des de Moscou que aquest atac es va llançar des de posicions controlades pels rebels.

La missió de l'ONU a Síria

A petició de França, Regne Unit, Luxemburg, Corea del Sud i els Estats Units, el Consell de Seguretat celebrada les consultes en què el subsecretari general de l'ONU, Jan Eliasson, va assegurar que la missió capitanejada pel professor Ake Sellström està negociant amb les autoritats poder investigar aquest incident.

L'equip d'experts està ja sobre el terreny per estudiar tres denúncies prèvies d'ús d'armes químiques a Síria, una del règim i dues de diferents governs occidentals, però de moment l'accés a la zona de l'últim atac no és possible a causa de la situació d'inseguretat, segons Eliasson.

"Estem preparats per investigar i cal fer-ho el més aviat possible", va assegurar davant la premsa el subsecretari general, que va afegir que l'ONU ja està "en contacte amb el Govern sirià" i espera que la resta de les parts cooperin "perquè es pugui dur a terme la investigació".

Hores abans, el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va dir que estava "commocionat" per les últimes notícies procedents de Síria i va anunciar que la missió d'experts liderada per Sellström estava negociant amb les autoritats la possibilitat d'investigar l'últim incident.

Tant el règim de Baixar al-Assad com els insurgents de l'oposició porten des de fa mesos acusant recíprocament d'haver emprat aquest tipus d'armes durant el conflicte a Síria, un dels set països que no ha signat la Convenció sobre Armes Químiques de 1997.

Rússia qualifica de provocació la denúncia d'un atac químic a prop de Damasc


El Ministeri d'Afers Estrangers de Rússia ha qualificat avui de "provocació" la denúncia d'un suposat atac químic amb centenars de morts prop de Damasc, del qual mercenarioss de l'oposició siriana responsabilitzen a l'Exèrcit governamental. "Un coet de fabricació casolana, similar al que els terroristes van usar el 19 de març amb un agent químic no identificat en Khan al Asal, va ser llançat cap a aquesta àrea en la matinada del 21 d'agost des de les posicions controlades per insurgents", segons Lukashévich.

Baixar al-Assad: les falses acusacions són "preludi d'una guerra contra el nostre país"


En reacció a l'al·legat dels seus mercenaris a Síria, sobre un atac llançat amb armes químiques pel govern que hauria causat 1.188 morts, els seus principals finançadors europeus, Regne Unit i França, han demanat aquest dimecres "les actuacions corresponents de l'ONU". Damasc sempre s'ha defensat i ha negat l'ús d'armes químiques en qualsevol punt del seu territori, d'aquí que el president sirià, Bashar al-Assad, subratllés avui que les acusacions contra Síria respecte a l'ús d'armes químiques és un "preludi d'una guerra contra el nostre país".

Chevron va causar més mal a l'Equador que BP a Mèxic

El president equatorià, Rafael Correa, va assegurar que el dany ambiental causat per la transnacional Chevron és el major provocat per les petrolieres: "El desastre natural (a l'Amazònia) és cinc o sis vegades superior al vessament de petroli de British Petroleum (BP) al golf de Mèxic, i 30 vegades superior al vessament d'Exxon Valdez a Alaska", va sostenir el mandatari durant una entrevista televisiva, i va assegurar que les activitats de la petroliera nord-americana Chevron van destrossar la selva amazònica.

La transnacional petroliera mai va operar directament a Equador, però es va fer amb el control de la petroliera Texaco a 2001, companyia que va explotar cru al país andí entre 1964 i 1990. Aquesta última empresa va ser acusada pels aborígens de contaminar la selva amazònica, procés en el qual Chevron va ser condemnada el 2012 a pagar una compensació de 19 000 milions de dòlars.

La britànica BP va ser responsable d'un gegantí vessament de cru al golf de Mèxic que va deixar 11 morts i va abocar milions de galons de petroli al mar el 2010, mentre el vaixell petrolier Exxon Valdez també va provocar una enorme catàstrofe en encallar el 1989 a Alaska.

Dissabte, Correa va repudiar la "campanya de desprestigi" desenvolupada per la petroliera nord-americana Chevron contra Equador, i ha assegurat que la transnacional "és enemiga del país".

Com a mesura de resposta, dimarts, la Fiscalia de l'Equador va obrir una investigació a la companyia petroliera Chevron per una suposada campanya de desprestigi a nivell internacional contra l'Equador.

La transnacional nord-americana desconeix les sentències prèvies declarades pel tribunal andí, per considerar-les "fraudulentes" i intenta rebutjar també a les corts internacionals.

Correa reacciona contra "l'insolència" alemanya sobre Yasuní


El president equatorià dóna per acabat un conveni de cooperació amb Alemanya, per la "intromissió" del país europeu a "decisions sobiranes de l'Equador". Rafael Correa, considera una "insolència" la reacció del govern alemany a la seva decisió de donar per acabada la iniciativa ecològica Yasuní, que proposava renunciar a l'explotació de petroli en una zona equatoriana d'alta biodiversitat.