divendres, 29 de novembre de 2013

Una persona mor en una cel·la de la comissaria dels Mossos de les Corts

Una persona ha mort aquesta nit a la cel·la on estava detinguda a la comissaria de les Corts. Fonts d'Interior no han volgut donar detalls dels fets. Simplement s'ha pogut saber que ha mort mentre dormia. Ramon Espadaler (CiU), conseller d'Interior de la Generalitat compareix a les 19:45h per informar d'una mort aquest matí en els calabossos de la comissaria dels Corts #Bcn. Foto: l'imatge que va fer famosa la comisaria de les Corts.

La conselleria d'Interior ha convocat la premsa a les 19.45 per explicar el que ha passat, que està sent investigat per un jutjat. Aquesta mort es produeix quan encara segueix viva la crisi policial que es va generar arran de la mort de Juan Andrés Benítez, un veí del Raval que va morir després de ser detingut pels Mossos.

Un ‘mosso’ diu que van pensar que Benítez fingia després de ser apallissat


Un dels nou mossos imputats pel cas Raval va afirmar ahir davant la jutge que va pensar que Juan Andrés Benítez “fingia” haver-se desmaiat després de ser reduït de forma violenta per la policia autonòmica. L'home, de 50 anys, va acabar morint hores després. Un tècnic del SEM, que va declarar com a testimoni, va explicar que Benítez tenia la cara ensangonada i que ho va trobar en el cotxe patrulla “de cap per avall” i emmanillat. Abans, havia atès a una mossa a la qual, suposadament, va mossegar Benítez (aquest va ser l'origen de la reducció). El tècnic no va acreditar que tingués una mossegada i va dir que amb prou feines tenia “rigidesa vertical”.

Imputat un altre ‘mosso’ per esborrar la taca de sang en el ‘cas Raval’


Ja són nou els Mossos d'Esquadra acusats per la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez. La titular del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona ha decidit imputar a un altre agent, qui va admetre davant Assumptes Interns de la policia catalana que “en observar que en el lloc en el qual s'havia produït l'actuació policial hi havia una taca de sang, va tirar damunt de la taca l'aigua que contenia una ampolla que portava en el cotxe”.

Part del cometa Ison sembla haver sobreviscut, segons la NASA

El cometa Ison, que ha mantingut l'atenció a tot el món per la seva incerta destinació en aproximar-se al Sol, segueix donant sorpreses als científics. El telescopi solar espacial SDO, amb el qual la NASA va observar ahir el pas del cometa gairebé fregant l'estel, no va veure ni rastre de l'objecte emergint després del sobrevolo i la NASA ho va donar per “trencat i evaporat”. No obstant això, en les imatges posteriors preses amb un altre telescopi espacial, el SOHO (de la NASA i l'Agència Europea de l'Espai, AQUESTA), es va apreciar una lleu taca a la zona precisament per on s'esperava que emergís l'Ison si hagués sobreviscut.

Alguns experts van plantejar que pogués tractar-se d'un núvol en dispersió de partícules romanents de la feroç trobada del cometa amb l'estel. Però, amb el pas de les hores, no s'ha dispersat aquest núvol i ara els experts de la NASA informen que “s'aprecia material del cometa a l'altre costat del sol, malgrat no haver-se vist durant la seva màxima aproximació”.

La qüestió que segueix oberta és si aquest núvol es tracta solament de restes del cometa o si algun fragment romanent del seu nucli. Les anàlisis dels experts de l'agència espacial nord-americana que estan seguint el cometa “suggereixen que, almenys, hi ha un petit nucli intacte”. Juntament amb el SDO i el SOHO, la NASA també ha estat pendent del fenomen amb un altre observatori espacial: Solar Terrestrial Relations Observatory.

Segons Sky & Telescope, el Ison va emergir del seu pas al costat del Sol “com un fantasma sense cap”, en al·lusió al núvol dispers allunyant-se de l'estel, i “s'espera que es dispersi”. Tal vegada s'ha trencat, però han pogut sobreviscut fragments relativament grans que poden acabar vaporitzats i durar un cert temps, van assenyalar alguns experts en veure les imatges.

“És molt possible que s'estigui veient el rastre de la matèria dispersa del Ison i emetent petites partícules”, va assenyalar en Sky & Telescope Carey Lisse, especialista en estels de la Universitat Johns Hopkins (EUA), després del pas del cometa al costat del Sol. “Una altra opció, menys probable, és que el cometa s'hagi fragmentat en trossos grans, com el cometa Shoemaker-Levy 9 abans de precipitar-se a Júpiter (en 1994), i que estiguin deixant anar pols. El ventall de pols després del periheli [màxima aproximació del cometa al Sol] que veiem és el que s'esperaria de pols que està sofrint la pressió de la radiació solar i les forces gravitatòries mentre fa el gir en forma d'O sobre el Sol”.

Les dades del SOHO ara semblen ser una mica més optimistes encara, amb un nucli cometari encara creuant el cel, encara que sigui petit.

Sobre la destinació del cometa, una bola de gel brut d'uns quatre quilòmetres de diàmetre, en la seva cita solar els científics havien plantejat tres possibilitats: que es trenqués i evaporés per la radiació solar i la força gravitatòria de l'estel, que sobrevisqués a la trobada i llavors lluiria d'aquí a uns dies en el cel nocturn, o que es fragmentés. El Ison es va apropar fins a 1,24 milions de quilòmetres del Sol.

“Al llarg de l'any que els Investigadors han estat observant el Ison (i, especialment, durant la seva aproximació final al Sol) el cometa ha guanyat i perdut lluentor de forma inesperada”, explica la NASA. “Tals canvis de lluentor normalment es produeixen en resposta a material en ebullició sortint del cometa, i diferents materials ho fan a diferents temperatures, per la qual cosa donen pistes sobre la composició del cometa”.

ISON sembla haver estat destruït al seu pas pel Sol


S'esperava que l'anomenat "cometa del segle" donés un gran espectacle en el cel si aconseguia mantenir-se íntegre després del seu pas pel sol. El sobrenomenat 'estel del segle', el cometa ISON, aparentment va ser destruït pel nostre Sol en passar a menys d'1,1 milions de quilòmetres de la seva superfície.

La GC deté al rector de Borja (Saragossa), on es troba l'Ecce Homo'.

La Guàrdia Civil ha detingut aquest divendres al rector de la localitat saragossana de Borja, Florencio Garcés, en una operació que s'ha desenvolupat durant tot el matí i ha finalitzat amb la seva detenció al migdia. Foto: L'arquebisbe de Saragossa, Manuel Ureña Pastor, el bisbe de Tarazona Eusebio Hernández Sola i el rector de Borja Florencio Garcés Argudo.

El rector era l'encarregat de custodiar el Santuari de Misericòrdia on es troba el popular 'Ecce Homo', que va anar trending topic a les xarxes socials durant l'estiu de 2012 després de la polèmica restauració que va realitzar de l'obra una veïna del municipi, Cecilia Giménez, si bé es desconeix si el motiu de la detenció està relacionat amb aquesta obra.

Davant la detenció i posada a disposició judicial del rector, el Bisbat de Tarassona, a través d'un comunicat del seu vicari general Esteban Aranaz, ha expressat la seva "estupor i sorpresa" per aquesta notícia i el seu desig que s'aclareixin "al més aviat possible les acusacions que davant el jutge se li imputen a Florencio Garcés".

El Bisbat ha manifestat la seva "confiança absoluta en el bon fer dels jutges i el ministeri fiscal i la disposició per part dels responsables d'aquest Bisbat de Tarassona per col·laborar amb la justícia en l'esclariment dels fets que se li imputin".

Finalment, han assenyalat que "el Bisbe de Tarassona es reserva cautelarment l'aplicació de les normes canòniques corresponents" davant aquesta detenció.

El robatori d'un nadó a la Dexeus apunta als López Rodó i al germà de Núria de Gispert, de l'Opus Dei

Una dona ha denunciat que li van prendre la filla que va parir a la Dexeus el 1987 després de dir-li que havia mort. La querella acusa a més la doctora Victoria López-Rodó (foto), ginecòloga del centre, i Ignasi de Gispert, advocat de professió i germà de Núria de Gispert, actual presidenta del Parlament i llavors secretària general de Justícia de la Generalitat.

Criada en el si d'una família desestructurada, Alfonsa R. i els seus vuit germans van ser retirats de la custòdia dels seus progenitors el 1987. Llavors, ella ja estava embarassada de la Marina, de manera que una assistenta social de Calella va decidir traslladar-la a la Residència Maternal Santa Eulàlia de Barcelona, que dóna acollida a embarassades i mares soles i en dificultats.

Després d'una estada de diverses setmanes, el 8 de maig, a poc menys d'un mes del part, la noia va ser enviada a la Casa de la Jove, un centre religiós de Barcelona que també acull gestants i mares en risc d'exclusió social. Deu dies després, el Tribunal Tutelar de Menors va advertir que Alfonsa R. no podia "ser entregada a cap persona" sense la seva autorització, segons recull la querella presentada per la mare biològica i a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO.

La mare biològica sosté en la demanda judicial que mai va tenir intenció d'entregar la seva filla en adopció. I que no va firmar cap document en aquest sentit. També exposa que el mateix dia que va iniciar la seva estada a la Casa de la Jove, va ser portada a la Dexeus per sotmetre's a la seva primera inspecció ginecològica per recomanació de l'entitat social. No obstant, no era gens habitual que les noies embarassades que es trobaven sota la tutela de l'Administració donessin a llum en aquesta clínica privada per la impossibilitat d'afrontar els elevats honoraris mèdics.

La mare biològica assegura que la llavors directora de la Casa de la Jove, Mercedes Porradas, la va acompanyar en totes les visites mèdiques que va realitzar a la Dexeus. I que fins i tot en alguna ocasió també es va unir a elles C. R., la mare adoptiva de la Marina, que, segons sosté l'acusació, es presentava com a assistent social. Contra totes dues es dirigeix la querella, a més de contra la doctora Victoria López-Rodó, ginecòloga del centre, i Ignasi de Gispert, advocat de professió i germà de Núria de Gispert, actual presidenta del Parlament i llavors secretària general de Justícia de la Generalitat. Ara acusa la ginecòloga, l'advocat, la directora d'una casa religiosa d'acollida i la mare adoptiva.

L'Opus i l'oligarquia contra l'Independència

Un grup d'empresaris catalans, de l'Associació Moviment per Catalunya i Espanya, ha impulsat la campanya Fem Pinya amb l'objectiu d'apel·lar "al seny i a la reflexió davant l'onada independentista". El grupet està encapçalat per l'empresari Mariano Ganduxer, president del Grup Bonanova, Joaquim Molins López-Rodó (foto), professor de Ciència Política a la UAB, l'exdiputat del PP, Joan López Alegre, i Josep Maria Galilea. Asseguren que no estan vinculats a cap partit (...) i que no demanaran el vot per cap ningú el 25-N. Darrera d'ells, els tentacles de l'Opus Dei i el més ranci franquisme nazicatòlic treu les orelles.

Opus, Pujol, Molins López-Rodó, Millet...


A quien le parezca extraña la afinidad de un Millet catalanista y PPro (aupado, amado y premiado por Pujol), con la FAES de Aznar y los fascistas hispanos, le interesará saber que su abogado, Pau Molins Amat, es miembro de la destacada familia del Opus Dei y propietaria de Cementos Molins, emparentada con aquel tan amado ministro franquista, Laureano López Rodó, igualmente entre las cabezas más poderosas del Opus en España. Fué ya defensor, el leguleyo Pau Molins Amat, de dos lacayos de Pujol, de pérfido recuerdo: Lluis Prenafeta, el amigo íntimo, e Ignasi Farreres, a quien recientemente se le vió hacer el ridículo ante el tribunal que le juzgaba, con el mismo guante de terciopelo que a sus predecesores y sucesores...

Quim?: Ah! Joaquim Molins Amat, el del Majestic!


Jordi Pujol comenzó su periplo glorioso hundiendo Banca Catalana, después de comprar al Banco de Alicante, de los hermanos Martín Villa, el polígono de Montigalà en Badalona, detenido por la protesta popular y que perdía unos 1.300 millones de pts. en intereses cada mes! Pretendían edificar un barrio de 60.000 viviendas en una Badalona sin servicios elementales, con calles de barro, sin luz ni aceras ni papeleras. Después el marrón de Montigalá (ant. Mont Aguilar) se lo comió Banesto, de un tal Mario Conde... Quien se dió un cursillo universitario entre rejas.

En 1984 estalló el escándalo de Renta Catalana, una sociedad de inversión impulsada por Millet y quienes luego fueron diputados de CiU, Josep Maria Trias de Bes y Joaquim Molins Amat, hermano del abogado de Félix Millet, Pau Molins Amat...

El Grup Gispert

El Grup Gispert, Advocats i Economistes, va ser fundat fa set dècades pels germans Ignasi i Antoni de Gispert Jordà i actualment compta amb un ampli equip d'especialistes en dret concursal, mercantil, fiscal, civil i laboral. El bufet, que actualment està dirigit per Joan Ignasi de Gispert Talavera, va néixer en els anys quaranta del segle passat en ple franquisme a l'edifici modernista de la Casa de les Punxes, a l'Avinguda Diagonal de Barcelona, ​​on encara manté la seva seu central.

Un dels seus germans fundadors, Ignasi de Gispert Jordà, mort el 1998, va ser conseller de Justícia entre els anys 1980 i 1982, durant el primer govern català després de la reinstauració de la Generalitat, en el primer mandat de Jordi Pujol.

A més, Ignasi de Gispert Jordà era el pare de l'actual presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, una dirigent d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) que amb Jordi Pujol també va ser consellera de Justícia (1995-2001), Governació i Relacions Institucionals (2001-2002) i Justícia i Interior (2002-2003).

Troben dos caps olmeques en el Palacio Rojo de Tenochtitlán

Dues peces olmeques de 3.000 anys d'antiguitat han estat descobertes a l'estat mexicà de Veracruz per un grup d'arqueòlegs encapçalat per Ann Marie Cyphers Tomic, va informar avui la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM). Les peces van ser trobades a la zona arqueològica de Sant Lorenzo Tenochtitlán, aquest de Mèxic, al Palacio Rojo, una luxosa residència de governants de la primera capital olmeca que s'estén sobre 2.200 metres quadrats. Foto: El cap colossal 5 mostra el motiu de dues potes d'au en el tocat, el qe podria significar el nom del governant que va ser retratat en el monòlit.

"Sant Lorenzo Tenochtitlán és la capital més antiga de la cultura Olmeca. Va ser fundada des de l'any 1800 abans de nostra era i va tenir el seu apogeu entre els anys 1.400 i 1.000 ane.", afirma Cyphers, acadèmica de l'Institut de Recerques Antropològiques (IIA) de la UNAM.

El palau es troba al municipi de Texistepec, a l'oriental estat de Veracruz, a 60 quilòmetres del port de Coatzacoalcos, i fins ara ha estat excavat en un 25%.

Les dues peces oposades són "un disc de 61 centímetres de diàmetre" de basalt que està "gravat amb dues petjades de pota d'au", que es presumeix va ser un àguila, i "una escultura parcial de forma felina de 300 quilos de pes", va assenyalar l'arqueòloga, que porta 24 anys treballant a la zona.

Aquesta última és una peça "amb les gargamelles obertes i les dues potes davanteres croades (...) que està mutilada i podria correspondre a un jaguar". L'experta presumeix que el trobat podria ser part de les insígnies del governant que va començar la construcció del Palacio Rojo en temps olmeques.

La UNAM va indicar que dins del Palacio Rojo els arqueòlegs han situat diversos tipus de cambres, incloses àrees de treball i magatzems d'escultures incompletes.

Els olmeques utilitzaven les escultures, de vegades les mutilaven i després les emmagatzemaven per algun temps abans de reciclar-les per crear formes diferents, ja que el basalt no era autòcton de la zona sinó que es portava de la regió dels Tuxtlas i era molt valuós.

El gravat i l'escultura trobats ja s'exhibeixen en el Museu Comunitari de Tenochtitlán.

La llei feixista de l'Opus Dei i l'oligarquia al detall

La llei mordassa aprovada avui per la banda de mafiosos de la dictadura feixista, encapçalada pels retrògrads nazis de l'Opus Dei Gallardón i Fernández Díaz, estableix set tipus d'infraccions molt greus sancionades amb multes de 30.001 a 600.000 euros -600 mesos o 50 anys de salari d'un mileurista-, 31 classes d'infraccions greus per les quals s'estableixen multes de 1.001 a 30.000 euros, i 20 infraccions 'lleus' sancionables amb multes de 100 a 1.000 euros -el salari d'un a dos mesos d'un treballador-. Aquestes són, en resum, les principals infraccions del cop d'estat de l'oligarquia per perpetuar-se en el poder:

INFRACCIONS MOLT GREUS (multa de 30.001 a 600.000 euros):

-Convocatòria i assistència a manifestacions amb finalitat coactiva i inobservança de la legislació electoral des que hagi finalitzat la campanya electoral fins a la fi de la votació. Un exemple va ser l'ocorregut el 13-M després dels atemptats de l'11-M.

-Pertorbació molt greu de l'ordre en actes públics, esportius, culturals, espectacles, oficis religiosos o altres reunions nombroses.

-Reunions o manifestacions no comunicades o prohibides en llocs que tinguin la consideració d'infraestructures crítiques com a centrals nuclears o aeroports, així com la intrusió en els seus recintes, incloent el seu sobrevolo, i l'obstrucció del seu funcionament.

-Fabricació, comerç i tinença il·legal d'armes i explosius no catalogats.

-Celebració d'espectacles públics o activitats recreatives infringint la prohibició o suspensió ordenada per l'autoritat.

-Enlluernar amb dispositius tipus làser a conductors de tren, metre o pilots.

INFRACCIONS GREUS (Multa d'1.001 a 30.000 euros):

-Concentracions no comunicades davant institucions de l'Estat com el Congrés, el Senat, els Parlaments autonòmics o els alts tribunals, encara que no tinguin activitat i quan es pertorbi la seguretat ciutadana.

-Pertorbació greu de l'ordre en actes públics, esportius, culturals, espectacles, oficis religiosos o altres reunions nombroses.

-Alterar l'ordre públic encaputxat o amb qualsevol element que dificulti la identificació.

-Desordres greus en via pública o provocar incendis que representin un perill per a les persones o béns.

-Obstruir a l'autoritat en l'execució de les seves decisions administratives o judicials, com en els desnonaments.

-Obstaculitzar greument l'actuació dels serveis d'emergència en l'acompliment de les seves funcions.

-Desobediència o resistència a l'autoritat o als seus agents en l'exercici de les seves funcions i la negativa a identificar-se.

-Pertorbació de l'ordre en campanya electoral.

-Manifestacions i reunions sense autorització o que infringeixin la llei de reunió i la negativa a dissoldre les acordades per l'autoritat. També quan es produeixin en centrals nuclears, aeroports, etc.

-Portar, exhibir o usar armes de manera negligent o temerari o fora dels llocs habilitats per al seu ús.

-Ofenses o ultratges a Espanya, a les comunitats autònomes i entitats locals o a les seves institucions, símbols, himnes o emblemes, efectuades per qualsevol mitjà.

-La prostitució i la demanda dels seus serveis en les proximitats de zones infantils, com a parcs o col·legis, o en llocs on es posi en perill la seguretat vial, com els vorals.

-Fabricació, comerç i tinença il·legal d'armes reglamentàries, explosius catalogats i material pirotècnic.

-Obstruir inspeccions i controls reglamentaris en fàbriques, locals i establiments.

-Justificar el terrorisme, la xenofòbia i la violència contra la dona, com l'exhibició de fotos de terroristes.

-Ús d'uniformes policials o de serveis d'emergència sense autorització.

-Falta de col·laboració amb la Policia en l'esbrinament o prevenció del delicte.

-Actes que atemptin contra la indemnidad sexual (lliure de patir dany) dels menors.

-Consum i tinença de drogues en llocs públics i la seva tolerància.

-El botelló, quan pertorbi greument la tranquil·litat ciutadana i no estigui autoritzat.

-Les "condeixis" o taxis de la droga.

-El cultiu de drogues.

-Forçar o induir a menors al consum d'alcohol o drogues.

-Els danys greus a mobiliari urbà com a marquesines, papereres o contenidors, així com els actes vandàlics a serveis públics, a més d'obstaculitzar la via pública amb vehicles, contenidors o pneumàtics.

-Escalar com a acció de protesta en edificis públics.

-Malament ús d'animals feroços i el maltractament animal.

INFRACCIONS LLEUS (100 a 1.000 euros):

-Manifestacions i reunions que infringeixin la llei de reunió.

-Exhibició d'objectes perillosos amb ànim intimidatorio.

-Incomplir restriccions de circulació per als vianants o itinerari en ocasió d'un acte públic, reunió o manifestació.

-Amenaçar, coaccionar, vexar i injuriar als agents de les forces de seguretat quan estiguin vetllant pel manteniment de l'ordre públic, per exemple en manifestacions o un altre tipus de protestes, i l'enregistrament i difusió de les seves imatges que atemptin contra el dret al seu honor o la seva imatge i que puguin posar en perill la seva seguretat o la de la intervenció policial.

-Amenaces, coaccions, injúries o vexacions en vies públiques.

-Injúries o calúmnies a través de qualsevol mitjà de difusió a les institucions, autoritats, agents i empleats públics, així com la seva falta de respecte.

-Realitzar o incitar actes que atemptin contra la llibertat sexual.

-Enlluernar amb dispositius tipus làser a les forces de seguretat.

-L'ocupació de qualsevol espai comú, públic o privat i la col·locació de tendes de campanyes o tenderetes sense permís al carrer.

-Perdre tres vegades o més el DNI en un termini de 5 anys i la negativa a lliurar aquest document quan s'acordés la seva retirada.

-Els danys lleus a mobiliari urbà com a marquesines, papereres o contenidors, així com els actes vandàlics a serveis públics, per exemple, les pintades i els grafiti.

-Pràctica de jocs o esports en llocs no habilitats quan hi hagi risc per a les persones.

-Entorpir la circulació per als vianants.

-Escalar a edificis o monuments o llançar-se des d'ells.

-Retirar les tanques de la Policia que delimiten perímetres de seguretat.

Vídeo: Entrar a l'UE fa perillar la integritat de Geòrgia i Moldàvia

Els acords d'associació que Geòrgia i Moldàvia han rubricat amb la Unió Europea a Vílnius fan perillar encara més la seva integritat territorial, escriu avui el diari Moskovski Komsomolets: "Mentre Geòrgia s'apropa a Europa, Abjasia i Osetia del Sud es van integrant cada vegada més amb Rússia, la qual cosa fa irreversible la seva secessió". Els moldaus surtiren al carrer en contra de l'UE en una gran manifestació (vídeo). Moldàvia s'enfronta al mateix problema amb la república de Transnistria i serà la nova poma de la discòrdia entre Brussel·les i Moscou, encara que el cas és més complicat.

El 48% dels moldaus avalen la integració amb la UE i un altre 46% -encapçalat pel majoritari Partit Comunista- es pronuncien per la unió duanera amb Bielorússia, Kazakhstan i Rússia. No obstant això, Moldàvia no té frontera amb cap d'aquestes nacions i solament podria incorporar-se al seu espai duaner si ho fes Ucraïna, que ha rebutjat sotmetre's al xantatge neoliberal de la UE, que exigeix l'alliberament de la corrupta expresidenta feixista, Julia Timoshenko, condemnada per corrupció i empresonada, perquè Ucraina accedeixi a ser membre de l'organització empresarial dels oligarcas europeus.

Els moldaus surten al carrer en contra de l'UE


José Luis Forneo: Convocats pel Partit Comunista, milers de moldaus han recorregut els carrers de Chisinau, la capital de l'antiga República Soviètica de Moldàvia, per protestar contra la signatura de l'Acord d'Associació amb Brussel·les que ha a signat avui a Vílnius (Lituània).

Enfront de l'edifici del Govern, l'expresident i líder del partit, Vladímir Voronin, va acusar a l'Executiu d'actuar a esquena del poble: "No ens pregunten, ignoren al Parlament i a l'opinió pública i ara pretenen signar un document secret a Vílnius”, va afirmar també el lider dels comunistes moldavos i expresident del pais.

Recentment Ucraïna també va rebutjar l'adhesió a l'Europa dels mercaders, encara que els mafiosos moldaus, que controlen el pais amb el suport de les ansioses empreses europees, els propietaris de les quals es freguen les mans amb la boca (o millor la butxaca) feta aigua, cada vegada que l'UE s'empassa un altre estat.

D'altra banda, els treballadors moldaus coneixen per la seva pròpia experiència la superioritat del Socialisme enfront del capitalisme, i reconeixen que fa dues dècades, quan el seu pais era part de la Union Soviètica, es vivia incomparablement millor que ara (segons una enquesta oficial el 68% dels moldaus troben a faltar a l'URSS).

Cal recordar que el Partit dels Comunistes de la República de Moldàvia és el majoritari en aquest pais, encara que actualment l'aliança d'una cinquena de partits petits, tots de cort neoliberal. Per això, pensin el que pensin els treballadors, els mafiosos del govern moldau tenen tanta pressa per posar el seu país en mans de les grans multinacionals europees.

Al cap i a la fi, què és la Union Europea, aquella institució somiada pels jerifaltes nazis, més que un gran negoci per la minoria paràsita i un gran desastre per la mayoria que treballa? El president de Romania, Traian Basescu, ha tirat llenya al foc en proclamar com a meta prioritària la reunificació amb l'antiga Besarabia moldava.

Sis de cada deu romanesos recolzen la unió amb Moldàvia i el moment oportú, segons Basescu, es presenta amb l'associació de Moldàvia a la Unió Europea. Per tant hi ha perill que la integració de Moldàvia amb la UE condueixi per fi del curt període de la seva independència, assenyala Moskovski Komsomolets.

Ucraïna vol obrir un consolat a Transnístria, República comunista autoindependitzada de Moldàvia

Kíev ha anunciat que vol obrir un consolat a l'ex moldava i comunista República de Transnístria, un propòsit que fins ara no ha pogut aconseguir Rússia i que Ucraïna té més possibilitats d'assolir, escriu avui el diari Nezavisimaya Gazeta. El ministre ucraïnès d'Exteriors, Leonid Kozhara, ha dit que el seu país ja ha remès a Chisinau la corresponent sol·licitud oficial.

100 banquers espanyols guanyen més d'un milió d'euros a l'any

100 banquers espanyols guanyen més d'un milió d'euros a l'any, una xifra que col·loca la dictadura monàrquica com el cinquè país de la UE amb major nombre de directius de banca milionaris, per darrere de Regne Unit (on hi ha 2.714), Alemanya (212), França (177) i Itàlia (109), països molt més poblats i rics, segons un estudi publicat aquest divendres per l'Autoritat Bancària Europea (EBA) amb xifres de 2012.

La remuneració mitjana dels 100 banquers espanyols que més cobren es va situar en 2,16 milions d'euros per persona, la segona més alta de la UE, només superada per Xipre (2,2 milions de mitjana per a tres directius milionaris). Està àmpliament per sobre de la dels alts directius alemanys (1,55 milions anuals), francesos (1,56 milions), italians (1,65 milions) i britànics (1,95 milions).

Dins del grup de directius milionaris espanyols, 37 treballen en la banca d'inversió (amb una remuneració mitjana d'1,79 milions), 16 en la banca minorista (2,18 milions) i 47 en altres àrees de negoci (2,46 milions).

Els bonus i altres tipus de remuneració variable representen el 58% del salari total dels banquers milionaris espanyols, d'acord amb l'informe. El 53% d'aquesta remuneració variable es paga a més de forma diferida.

En conjunt, els 100 banquers milionaris espanyols van rebre en 2012 un total de 91,33 milions d'euros en salari fix i 125,51 milions en bonus, dels quals 66 milions es van pagar de forma diferida.

L'1 de gener de 2014 entra en vigor la norma que imposa un topall als bonus dels directius bancaris. D'acord amb aquesta regla, els bonus dels banquers no podran superar la quantia de la remuneració fixa. Només si els accionistes del banc ho autoritzen, els bonus podrien arribar a un màxim del doble del salari. L'objectiu d'aquests topalls és evitar que els banquers assumeixin riscos excessius a curt termini, que segons Brussel·les estan en l'origen de la crisi financera.

Els responsables de les crisis europees estan en el nord, no en el sud

Vicenç Navarro: Aquest article assenyala i mostra que la persistència de la crisi financera i econòmica europea és deu més al comportament dels governs dels països centrals i nòrdics d’Europa que no pas als dels països perifèrics. Dins les coordenades de poder a l’Eurozona, és impossible per als països perifèrics com ara Espanya, sortir de la crisi, fet ocultat pels majors mitjans de comunicació del país.

Els països del sud d'Europa (Grècia, Portugal i Espanya) estan en una situació desesperada, com reflecteixen les seves elevades taxes de desocupació. I les prediccions perquè això millori no són bones. Segons la Comissió Europea la desocupació continuarà molt alta durant la propera dècada, la qual cosa vol dir que es cremaran diverses generacions.

Una miqueta igual ocorre quan mirem, en lloc del nivell de la desocupació, el nivell salarial. Els salaris han estat baixant i baixant –com a part del que es diu la devaluació domèstica- a fi d'abaratir les exportacions, les quals, se'ns diu, ens trauran del forat, cosa que és òbviament falsa. En realitat, tal com està estructurada l'Eurozona, és impossible que els països del sud puguin competir amb els països del Nord. Vegem les dades.

Comencem per Alemanya. L'economia d'aquest país es basa en una enorme devaluació domèstica (aconseguida a costa que aproximadament una quarta part de la seva força laboral estigui en condicions de gran precarietat) a fi d'aconseguir estimular l'economia a força d'exportacions. Això determina un superàvit anual en la seva balança per compte corrent (current-account surplus) de res menys que d'uns 125.500 milions d'euros a l'any (mitjana anual des que es va establir l'euro en 1999).

És el segon país en superàvit després de Xina (una mica més de 162.000 milions anuals). Com bé escriu Kemal Dervis en el seu article “Northern Europe’s Drag on the World Economy” (del qual extrec la majoria de dades d'aquest article), és sorprenent que mentre Xina està sota una enorme pressió perquè redueixi tal superàvit, a Alemanya se deixi tranquil·la, sense que sofreixi amenaces de sancions com les que sofreix Xina.

Sota aquestes circumstàncies, és molt difícil que aquests països puguin sortir de la crisi a força d'exportacions, guanyant en competitivitat a Alemanya, doncs els establishments d'aquests països volen guanyar en competitivitat mitjançant la baixada de salaris (que està deprimint més i més la demanda domèstica).

Però la situació és encara pitjor. No és sol Alemanya la que té un superàvit anual en la seva balança per compte corrent, sinó tots els països del nord (Suècia, Dinamarca, Noruega i Suïssa, que no tenen l'euro però defineixen el valor de la seva moneda en relació a l'euro), així com Àustria i Holanda dins de l'Eurozona.

Això implica que el superàvit d'aquesta Europa del Nord (la moneda de la qual, directa o indirectament, és l'euro) és de res menys que d'uns 406.000 milions d'euros (el de Xina aquest any serà d'uns 111.000 milions), la qual cosa és una xifra enorme, i que explica, entre d'altres raons, l'enorme força de l'euro, la qual cosa perjudica enormement als països del sud doncs dificulta les seves exportacions.

Davant aquest panorama tan ombrívol hi ha solament dues solucions. O bé sortir-se de l'euro (una possibilitat que hauria de considerar-se) o fer que la demanda domèstica dels països del nord creixi a força d'augmentar els salaris dels treballadors del nord. Mai s'havia vist d'una manera més clara que els interessos dels treballadors del sud i del nord coincidissin més.

Però el fet que aquesta alternativa no s'estigui considerant es deu al gran domini que el capital financer (que es beneficia de l'euro fort) i l'industrial (que es centra en les exportacions) tenen en tots aquells països i en l'estructura de govern de l'euro.

Per aquest motiu l'aliança de les classes treballadores a nivell europeu representaria una gran amenaça als interessos d'aquests establishments, la qual cosa explica el seu suport a tesis racistes i chauvinistes (llegeixi's la premsa alemanya i nòrdica, i ho veurà), que intenten evitar aquesta aliança, presentant als treballadors alemanys, per exemple, com a subjectes d'interessos oposats als obrers espanyols, grecs i portuguesos. Així de clar.

Els errors i fal·làcies de les polítiques públiques del Govern Rajoy

Vicenç Navarro: Aquest article mostra la falta de credibilitat dels arguments que utilitza l'Administració Rajoy per dur a terme les seves polítiques públiques regressives.
La saviesa convencional del pensament econòmic neoliberal aconsegueix la seva màxima expressió a Espanya en les polítiques econòmiques del govern del Partit Popular, ben reflectides en els pronunciaments del seu President Rajoy. Predictiblement, els mitjans de major difusió del país proveeixen les caixes de ressonància perquè tals postures es promoguin, havent aconseguit un nivell d'acceptació generalitzada que és summament preocupant, doncs cadascuna de les seves postures té en contra seva una enorme quantitat d'evidència que les qüestiona. Vegem tals postures expressades en diverses formes i ocasions i l'evidència que assenyala el seu error.

Espanya: Les grans fortunes i les grans empreses concentren el 71% del frau fiscal

El 20% dels contribuents espanyols més rics acapara el 44% de tots els ingressos declarats en 2012, segons les dades facilitades pels Tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) en el seu informe 'La desigualtat en crisi: home ric, home pobre', presentat en el marc del seu XIII Congrés Anual celebrat a Granada. Aquesta dada contrasta amb les rendes declarades pel 80% restant que, malgrat ser un nombre de contribuents quatre vegades superior, amb prou feines acumula el 56% dels ingressos, la qual cosa, segons Gestha, posa de manifest l'existència d'un alt nivell de desigualtat social i econòmica. A això se suma que el 20% dels declarants "més pobres" solament representi el 6,6% dels ingressos totals.

Per als feixistes alemanys i del PP un espanyol val un terç que un nazi teutó

A partir de 2015, qualsevol alemany cobrarà com a mínim 8,5 euros per cada hora de treball. Alemanya instaura així un sou mínim, que no tenia fins ara i ho fa triplicant a l'espanyol, que no arriba als miserables tres euros per hora. En concret, el salari mínim interprofessional (SMI) a Espanya és de 645,30 euros al mes, és a dir, 2,68 euros l'hora, mentre que l'alemany serà de 1.562 comptant 40 hores semanals. Una dada que posa de manifest que a l'Europa neoliberal del PP i l'oligarquia criminal i feixista un nazi teutó val tres vegades més que un idiota submís espanyol.

El PP tanca RTVV enmig de crits de 'Açò és un cop d'estat'

A les 12.19 d'aquest migdia l'emissió de Canal 9 se n'ha anat a negre. La comissió de liquidadors ha entrat a l'edifici acompanyada d'un gran dispositiu policíac i ha tancat les emssions de la televisió pública valenciana, mentre els treballadors cridaven des del plató 'Fabra dimissió' i 'Açò és un cop d'estat'. D'aquesta manera el govern franquista i corrupte d'Alberto Fabra ha posat final a vint-i-quatre any de la Poc abans el jutjat d'instrucció número 1 de Paterna havia ordenat el desallotjament immediat de les instal·lacions de Ràdio Televisió Valenciana. Marga Sanz (EU): “Aquest colp d’autoritarisme intolerable exigeix la convocatòria immediata d’eleccions”.

Poc abans el jutjat d'instrucció número 1 de Paterna havia ordenat el desallotjament immediat de les instal·lacions de Ràdio Televisió Valenciana a Burjassot.

'Si el desallotjament de RTVV no es produeix de manera immediata i voluntària, es produirà al desallotjament de l'edifici per la força policíaca', deia el TSJPV a través del seu compte de Twitter.

Segons el Tribunal, els integrants de la comissió de liquidació de RTVV havien presentat aquesta matinada una denúncia per usurpació d'instal·lacions i coaccions. 'La denúncia no va dirigida contra cap persona concreta. Els denunciants han demanat, com a mesura cautelar, el desallotjament de les instal·lacions'. Al·leguen 'que se'ls imedeix de realitzar les funcions que legalment tenen encarregades'.

Marga Sanz (EU): “Aquest colp d’autoritarisme intolerable exigeix la convocatòria immediata d’eleccions”

Els diputats d’Esquerra Unida han passat tota la nit i continuen ara mateix acompanyant als treballadors de RTVV per impedir el tancament. “Esquerra Unida estarà al costat dels treballadors de RTVV, perquè aquest és un projecte col·lectiu, que va nàixer de la nostra voluntat com a poble sobirà i ha de tenir viabilitat sí o sí”, ha explicat Sanz.

La síndica d’EUPV en Les Corts i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, ha exigit la convocatòria d’eleccions anticipades d’immediat. “Estem davant una situació sense precedents. El tancament de RTVV és la gota que rebassa el got. Aquest govern ja no té legitimitat, ni compta amb la confiança dels valencians, ni li queda res de decència després d’allò al que hem assistit en les últimes 24 hores”.

La coordinadora de la formació d’esquerres assegura que Fabra “ha traspassat ja tots els límits. El que ha ocorregut amb RTVV ha de posar el punt i final no a aquest mitjà de comunicació públic que ha de continuar obert, sinó a aquest govern autoritari, antidemocràtic, que hui ens ha fet reviure altres temps passats que no volem que tornen mai més. Exigim la dissolució immediata de les Corts i la convocatòria eleccions”.

Ricardo Sixto (EU): “Hui és un dia tristíssim per al País Valencià”

El diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, està en aquestos moments a les portes de RTVV per a mostrar la seua oposició al tancament del mitjà de comunicació públic i mostrar el seu recolzament als treballadors. “RTVV ha de continuar endavant. Farem tota la força necessària per impedir aquest tancament. Huí és un dia tristíssim per al País Valencià ”.

Vídeo: Paco es nega a tancar RTVV: “Jo no tallo Canal 9”

Els treballadors impedeixen a la policia d'accedir al control central i el tècnic enviat per suspendre les emissions es marxa de les instal·lacions de Burjassot nefant-se a fer-ho. El comitè d'empresa de RTVV ha impedit els dos primers intents d'accedir al control central per part de la policia i del tècnic encarregat de tallar les emissions. Els treballadors han omplert l'accés a la sala. Foto: El tècnic Paco Signes, conegut com 'Paco Telefunken', als passadissos de Canal 9.

Vídeo: La inculta consellera d'Educació balear parla de l'informe 'Trepitja' en comptes de l'informe PISA

Joana Maria Camps (PP), l'inculta i neonazi consellera d'Educació i Cultura balear, va comparèixer a la comissió de Cultura del Parlament per parlar de diverses dades de l'Informe del Programa Internacional per a l'Avaluació d'Estudiants, l'anomenat Informe PISA (per les sigles en anglès: Programme for International Student Assessment), però en comptes de referir-se a l'informe PISA, Camps parlà més d'una vegada de l'informe 'Trepitja', que és com seria la traducció al català del verb espanyol trepitjar, 'pisar'. El PP vol evitar pagar les vacances de Nadal als substituts.

L'estranya confusió ja ha generat nombroses reaccions, entre el desconcert i la befa. Els fets es produïren el passat dijous, 21 de novembre, quan, a la Sala Verda de la Cambra autonòmica, estava en marxa una reunió de la Comissió de Cultura, Educació i Esports.

Davant aquest auditori, la responsable de les qüestions educatives del Govern parlà almenys dues vegades de "trepitja" en comptes de PISA, tal com es pot escoltar en l'enregistrament de la intervenció de Camps, que aquest matí ha difós la coalició econacionalista MÉS. Més tard sembla que ella mateixa s'adonà de l'errada, i a la tercera baratà el concepte que s'havia inventat pel de "proves PISA".

Per si això fóra poc, cal sumar un altre punt polèmic al desafortunat ensurt. Tot plegat ocorregué fa vuit dies, i fins que no s'ha pogut localitzar l'error al diari de sessions del Parlament ningú no ho havia esmentat ni denunciat.

Causa certa estranyesa veure com una errada com aquesta no ha estat tramesa tan bon punt surt de la boca de l'oradora en qüestió. Així doncs, això pot ser un indicatiu que la resta d'oients de la Sala Verda no prestaven tota l'atenció que seria desitjable a les paraules de la consellera quan aquesta tingué el 'lapsus'.

El PP vol evitar pagar les vacances de Nadal als substituts


La Conselleria d'Educació ha enviat una circular als centres educatius perquè els hi facilitin les previsions de continuïtat de les baixes dels professors titulars. Així Educació vol evitar pagar les vacances de Nadal als substituts si la incorporació del professor de baixa està prevista pel 7 de gener de 2014.

A la circular enviada per la Direcció General de Planificació s'especifica que “heu de tenir en compte que “si la persona titular s'incorpora el 7 de gener de 2014, la persona substituta cessa en el lloc el 20 de desembre de 2013. La direcció del centre he de comunicar la previsió de cessament, que és a disposició de les persones interessades”.

Per últim, recorden que “si teniu coneixement d'alguna incidència que tengui lloc després de Nadal (maternitat, excedència, intervenció quirúrgica...), també ens ho heu de comunicar.

Còctels molotov contra el cau dels feixistes a Barakaldo

La seu del PP de Barakaldo (Biscaia) ha estat atacada aquesta nit amb dos còctels molotov, encara que no ha causat ferits i amb prou feines ha deixat danys materials, segons fonts del Departament Basc d'Interior. El fet ha tingut lloc a les 4.45 hores i s'ha ennegrit la vorera, la façana de l'edifici i la persiana del local, que es troba en un primer pis, però no ha estat necessària la intervenció dels bombers.

El delegat del Govern feixista al País Basc, Carlos Urquijo, ha criticat "la inacció" de l'Ertzaintza davant el rebrot de 'kale borroka' a Euskadi i davant els homenatges a expressos d'ETA que s'estan produint després de la seva excarceració en aplicació de la sentència d'Estrasburg contra la nazi, antidemocràtica i franquista 'doctrina Parot'.

El feixista Urquijo ha denunciat en la Fiscalia de l'Audiència Nacional de la dictadura monàrquica sis actes commemoratius a presos i ha assegurat que en cap d'ells ha estat la Policia basca, la qual cosa complica imputar a les persones que han participat en ells i que per els qui ni condemnen el genocidi franquista ni compleixen les decisions de l'ONU sobre la seva recerca de complicitat amb els assassins de la dictadura, és un delicte.

El nazi Gallardón "veu indicis de delicte" en els homenatges a presos però no a Franco o al seu sogre franquista

El PP i la seva banda de criminals feixistes que homenatgen i subvencionen a Franco i els seus còmplices de genocidi i organitzacions feixistes, diuen veure "indicis de delicte" en els homenatges que han rebut els últims presos excarcerats en aplicació de la sentència del Tribunal d'Estrasburg contra l'antidemocràtica i nazi 'doctrina Parot', i per això els ha posat en coneixement de la seva submissa Fiscalia "independent" de qualsevol justícia o dret. Foto: Martín Villa, Fernando Suárez y José Utrera Molina, sogre de Gallardón, imputats per assassins i genocides per la Justícia Argentina.

Atac a la seu del PP d'Eivissa

La seu del Partit Popular d'Eivissa ha estat atacada aquesta matinada per uns «vàndals», segons ha descrit i condemnat el portaveu del partit a l'Illa, Miguel Jerez, que ha qualificat els actes d'«absolutament intencionats, incívics i salvatges».

L'imperialisme nazicatòlic francès es prepara per a una altra intervenció militar a la República Centreafricana

François Hollande vol enviar a un miler dels seus mercenaris al país africà, antiga colònia gal·la rica en urani i d'altres recursos minerals, per mantenir el negoci colonial dels seus opligarques imperialistes i nazicatòlics, amb l'estúpida i increible excusa que governen musulmans en un país de majoria catòlica, una mentida tan evident com a òbvia en un país de majoria animista i musulmana, en que els catòlics són una minoria oligàrquica, corrupta i aliena per complet a la població. Segons París la votació dels seus còmplices colonialistes a l'ONU tindrà lloc la setmana vinent per justificar el desplegament militar al desembre.

França té previst replegar els 320 militars que té actualment la missió de l'OTAN a Kosovo (KFOR), defensant a la màfia de narcotraficants albanesos que governa per imposició de l'OTAN i contra el poble autòcton serbi, per augmentar la seva ocupació a Mali -on malgrat els discursos triomfals del nou Napoleó francès els rebels estan colpejant durament al govern colpista militar titella de França, i preparar la seva imminent intervenció a la República Centreafricana, segons ha confirmat el comandant per al Comandament Europeu de l'Aliança Atlàntica, Philip Breedlove.

París va reconèixer a l'OTAN que pren aquesta decisió tenint en compte els seus "altres compromisos", si bé Breedlove no ha aclarit quan es produiria el replegament gal i si els seus soldats seran substituïts per efectius d'un altre país per defendfer l'espoli i saqueig dels resursos naturals que realitza la metròpoli gal·la.

Aquest mateix dimarts, el ministre francès d'Exteriors, Laurent Fabius, va afirmar que el seu país està preparat per augmentar el contingent que té a la República Centreafricana davant la nècia excusa del "risc d'implosió del país que pot afectar a tota la regió", quan és l'exèrcit colonial el que manté les dictadures criminals per salvaguardar els seus interessos i el seu saqueig.

En un enfilall de mentides a l'emissora France Culture, el cap de la diplomàcia imperialista gal·la va assenyalar que l'enviament dels nous soldats, un miler, es farà quan s'aprovi una resolució en el Consell de Seguretat de l'ONU i el Govern centrafricà faci la petició formal. El ministre d'Exteriors gal va assegurar -tractant a tota l'opinió pública d'idiota- que el país està "a la vora de la implosió" per la "exacerbación de les oposicions religioses"... Ara l'urani, és déu per als genocides francesos.

França té en l'actualitat uns 410 efectius al país i, segons el primer ministre centrafricà, Nicolas Tiangaye, que ahir es va reunir amb Fabius, podria enviar altres 800 soldats. Fabius ha afirmat també que les forces franceses tindrien com a primer objectiu restablir la seguretat al país, que està "a la vora de la implosió" per la "exacerbación de les oposicions religioses", segons la propaganda nazi francesa. El ministre va afirmar amb tota la pocavergonya que els rebels són de majoria musulmana, enfront d'una població essencialment catòlica -el que és completament fals doncs la població és majoritàriament animista i/o musulmana-.

La tensió religiosa com a estúpida justificació d'una possible intervenció no ha agafat per sorpresa, tenint en compte que el país africà va ser colònia francesa fins a 1960 i compta amb importants reserves minerals, a més de ser un important productor d'urani, que juga un paper clau en el mapa energètic francès, i que la mateixa política de premiar i comprar als covards i traïdors per enfrontar-los després al poble és tan vella com els peus negres a Algèria, Tunísia, Rwanda, Uganda, Costa d'Ivori i allà on el feixisme nazicatòlic francès s'ha imposat per la força de les armes, la tirania, la corrupció, el genocidi i el robatori.

Segons el calendari desvetllat per Fabius, França preveu que la setmana propera es voti la resolució a la seu de l'ONU a Nova York i el desplegament tindria lloc a mitjan mes proper.

Reforç a Mali i retirada de Kosovo


Al gener, França va emprendre una operació militar a Mali per contenir l'avanç de grups islamistes i actualment explica al país africà amb uns 2.800 militars, encara que aquesta xifra podria veure's incrementada. Un any després de començar els bombardejos contra els yihadistes i de la celebració d'unes eleccions en la qual van participar varis dels components de l'anterior govern, els francesos són incapaços d'assegurar el nord del país malgrat la col·laboració de milers d'efectius africans i del desvencijado Exèrcit de Mali.

D'altra banda, tampoc ha donat terminis específics per a la retirada de les seves 320 homes a Kosovo (KFOR). La força de pau a Kosovo tindrà en compte "a curt termini" la postura de França i l'OTAN ja treballa, en col·laboració amb "altres països", per resoldre les conseqüències "a llarg termini".

França ha participat en la KFOR des que l'Aliança va intervenir a l'antiga província sèrbia després d'onze setmanes de bombardejos per part del règim de Slobodan Milosevic i de nombrosos atacs dels serbis i dels kosovares, en honor d'aconseguir la seva independència. La missió ha passat de comptar amb més de 50.000 efectius en els seus inicis als 5.000 actuals, en la seva majoria d'Alemanya, Estats Units i Itàlia.

C.A.

El Franc CFA i les mentides de l'imperialisme francès

El franc CFA és la moneda comuna de 14 països africans, gairebé tots ells antigues colònies franceses (amb l'excepció de Guinea Equatorial, antiga colònia espanyola i Guinea Bissau, antiga colònia portuguesa). Les Illes Comores, a l'oceà Índic, estan associades també al franc CFA, dins de la zona del franc (franc comorano). Des del 1 de gener de 1999, el franc CFA està fixat a l'euro (un euro val 655,957 francs CFA). El Tresor francès (no la Unió Europea) segueix garantint la convertibilitat del franc CFA. Tot el comerç del Sahel passa a la força pel Banc de França, i Hollande ho sap, com coneix molt bé les seves mines d'urani i d'or, el cotó i el control estratègic de les rutes de transport mineres.

La CNN censura les declaracions d'un diplomàtic rus sobre Síria contràries a l'imperialisme feixista ianqui

El canal de televisió nord-americà del lobby gai-sionista CNN, ha censurat descaradament una entrevista amb l'ambaixador de Rússia davant l'ONU, Vitali Churkin, excloent les seves declaracions més importants, en les quals explicava la postura de Moscou sobre assumptes crucials del conflicte a Síria.

Les declaracions del diplomàtic rus són diametralment oposades a la línia oficial cap a Damasc adoptada per l'administració del president del feixisme internacional Barack Obama i per aquesta raó no van sortir a l'aire.

En particular, en respondre a la pregunta sobre la situació a Síria, Churkin va demanar a la comunitat internacional tenir en compte la voluntat de la població a Síria, la majoria de la qual recolza a l'actual president Bashar Rostiu, però aquesta proposta no la van veure els teleespectadors.

Tampoc van veure el fragment en què el diplomàtic rus afirmava que les agrupacions armades de terroristes de l'oposició impedeixen les activitats de les organitzacions humanitàries que ajuden a ferits i refugiats a Síria.

En l'entrevista també es va excloure la resposta de Churkin sobre la destinació de Rostiu una vegada comenci el procés de transició a Síria. Sobre aquest tema el funcionari va afirmar que “la destinació de Rostiu l'han de decidir els propis sirians”. Segons mitjans russos, la CNN també va suprimir les declaracions de Chukin que és inadmissible que l'oposició imposi condicions prèvies a la conferència internacional de pau sobre Síria convocada per al proper 22 de gener.

El comentar la situació, el propi Churkin va indicar que en la seva entrevista a la CNN van quedar fora “les respostes més importants” relacionades amb la regulació del conflicte sirià. I és que una cosa és predicar per a idiotes i una altra donar blat, en el que el feixisme ianqui és gran esperto, mientiendo, assassinant i venent pel·lícules de Hollywood com si fossin reportatges per a una població de necis, incults i imbècils.

Els manifestants tailandesos entren a la seu de l'Exèrcit

Un grup d'uns 1.000 manifestants antigubernamentales ha forçat les portes i ha entrat en les instal·lacions de la caserna general de l'Exèrcit de Tailàndia per demanar el suport dels militars. Es tracta de l'última escalada en l'ona de protestes que demanen la renúncia de la primera ministra, Yingluck Shinawatra, per considerar-la una titella del seu germà Thaksin, excap de Govern al que acusen de dirigir el país des de l'exili. "Volem saber de quin costat està l'Exèrcit", ha cridat un dels assaltants, segons Reuters.

Fins ara, els opositors han rebutjat diversos oferiments de diàleg de la primera ministra, que el dijous va superar una moció de censura i que de moment ha promès que no usarà la violència per reprimir les protestes. L'ex viceprimer ministre Suthep Thaugsuban, capitost del Moviment Civil per a la Democràcia i cara visible de les protestes, s'ha mostrat disposat a morir i continuar la lluita fins a desallotjar del poder a l'actual Executiu.

Suthep, que va renunciar recentment com a parlamentari del Partit Demòcrata, proposa la creació d'un consell popular extraordinari format per representants dels sectors socials i econòmics del país i d'organismes especials per garantir el control de les institucions, abans de tornar al sistema electoral.
El líder de l'oposició se sumeixi a les marxes

El líder de l'oposició tailandesa, Abhisit Vejjajiva, s'ha sumat també a la protesta i ha encapçalat aquest divendres una marxa cap a l'ambaixada d'Estats Units a Bangkok i la seu del partit governant Puea Thai per exigir la fi del "règim" dels Shinawatra.

La marxa portava pancartes amb lemes com "No serviu al règim de Thaksin" o "Fos els servents de Thaksin"

En arribar a l'ambaixada d'EUA, els assistents han lliurat una carta en la qual sol·licitaven al Govern de Barack Obama que recolzi al moviment antigubernamental i deixi de reconèixer a l'Executiu de Shinawatra. No s'han produït incidents. Abhisit, excap del Govern i líder de l'opositor Partit Demòcrata, va anunciar el dijous el seu respatller de les manifestacions després de la fallida moció de censura contra Yingluck, a la qual acusa d'emparar la corrupció i enfonsar l'economia.

Les protestes de carrer van començar a l'octubre per oposar-se a diverses iniciatives legals del Puea Thai i es van intensificar diumenge passat amb una mobilització massiva i l'ocupació o setge de desenes de seus ministerials a Bangkok i altres províncies. La majoria dels manifestants pertanyen als mateixos grups de classe mitjana i alta que recolzaven als "camises grogues", els qui van ocupar durant mesos la seu del Govern i els aeroports de Bangkok durant més d'una setmana en 2008.

Aquest mateix col·lectiu també va protagonitzar les mobilitzacions que van precedir al cop d'estat de 2006 contra Thaksin Shinawatra, qui compta amb gran respatller a les zones rurals del nord-est i viu en l'exili per evitar una condemna de dos anys per corrupció. Les forces de seguretat han rebut ordres d'evitar la violència costi el que costi, per la qual cosa els manifestants han pogut envair sense resistència diversos ministeris i fins i tot tallar el subministrament elèctric de la caserna de la Policia Nacional.

Segons les autoritats, continua inalterable el funcionament de l'Administració, malgrat el lloc de diverses oficines del Govern, i no s'han produït incidents violents d'importància.

Bhumibol, Rei, Déu i voltor de Tailàndia (1)

Bhumibol Adulyadej (Rama IX) nom real Phra Chaoyuhua Bhumibol Adulyadej, el Grandiós (5 de desembre de 1927), és el rei de Tailàndia des de 1946. És el cap d'estat que més temps duu en el càrrec en tot el món, i també el rei més ric del món, el 9è rei de la dinastia Chakri. Va néixer a Cambridge (Massachussets), als EUA. Bhumibol està protegit per la Constitució com "inviolable". Per qualsevol persona que l'insulti o difami, també als avantpassats, la pena serà de 3 fins a 15 anys a la presó. L'història, doncs, està prohibida.

Tailàndia: Feu d'una dinastia de botxins (2)


L'agost del 1957, sis mesos després d'eleccions parlamentàries, el general Sarit Dhanarajata va acusar el govern del mariscal de camp Pibulsonggram de lesa majestat, per la seva conducta en la celebració de l'aniversari 2500 del budisme theravada. El 16 de setembre de 1957 anà Pibulsonggram davant Bhumibol a buscar suport per al seu govern. Bhumibol li va dir que dimitís per evitar un cop d'estat; Pibulsonggram es va negar. Aquella nit, Sarit Dhanarajata va prendre el poder, i dues hores més tard Bhumibol va imposar la llei marcial a tot el Regne. Bhumibol va emetre un Ordre Reial nomenant Sarit com "Defensor Militar de la Capital", sense que ningú ratifiqués aquesta Reial Ordre.

Xina envia avions de combat a patrullar la zona d'identificació aèria sobre les Diaoyu

Xina ha enviat avions de combat i d'alerta a la seva nova zona d'identificació aèria sobre el mar de l'Est de Xina, sobre les illes Diaoyu, segons ha informat aquest dijous l'agència de notícies estatal Xinhua. Aquesta decisió tiba la corda de l'enfrontament diplomàtic amb Estats Units, Japó i Corea del Sud per la decisió de Xina d'establir aquesta zona, on els avions comercials tenen l'obligació d'identificar-se. Foto: Caça xinès de cinquena generació de combat J31/F-60 durant un vol de prova el 2 de febrer.

Japó i Corea del Sud han enviat també flotes a la zona aquest dijous. Xina va declarar la zona d'identificació defensiva el cap de setmana, i des de llavors bombarders d'EUA, així com aparells militars de Japó i Corea del Sud han penetrat en la mateixa, sense provocar la resposta xinesa, que ha arribat ara.

Japó té una zona de control aeri similar des de 1969, però fins ara Xina no havia establert aquest àrea. En fer-ho, ha inclòs l'espai aeri sobre les illes anomenades Diaoyu en xinès i Senkaku i japonès, la sobirania del qual reclamen tant Tòquio com Pequín.

Una "mesura de defensa"

Xina ha argumentat que l'enviament d'una patrulla ha estat una "mesura de defensa i en línia amb les pràctiques internacionals comunes", segons ha citat l'agència Xinhua en paraules de Shen Jinke, portaveu de les forces aèries xineses.

La flota, que inclou avions de combat El SU-30, dissenyats a Rússia, ha dut a terme patrulles rutinàries i han monitorizado objectius de la zona, segons Shen: "Les forces aèries xineses estan alerta i prendran mesures per afrontar diverses amenaces aèries i protegir amb fermesa la seguretat del país" ha afegit. Yang Yujun, portaveu del ministeri de Defensa del gegant asiàtic, ha dit, no obstant això, que seria "incorrecte" donar a entendre que Xina dispararia contra avions que creuessin la seva zona aèria sense identificació prèvia, encara que no ha donat més detalls.

La històrica disputa entorn de les Senkaku/Diaoyu es va elevar de to al setembre de 2012, quan Japó va comprar a un propietari privat tres de les cinc illes del deshabitat arxipèlag, situat en el Mar de Xina Oriental i d'amb prou feines 7 quilòmetres d'extensió.

El moviment va provocar una ona de manifestacions nacionalistes a Xina i ha deteriorat les relacions comercials entre les dues primeres economies d'Àsia. Taiwan també reclama la sobirania de l'arxipèlag, mentre que Corea del Sud ha establert una base de recerca marina en una roca submergida en la cadena d'illots. A més de recursos pesquers, les illes podrien albergar reserves d'hidrocarburs.

Xina envia el seu portaavions al Mar Meridional


"El primer portaavions de Xina, el Liaoning (foto), ha deixat avui dimarts el seu port a Qingdao, província oriental de Shandong, rumb al Mar Meridional de Xina, en missió científica i d'entrenament", segons el comunicat oficial, però en un moment de greus tensions amb Japò i EUA pel conflicte de les illes Diayou i després que avui dos bombarders d'EUA sense armament volessin per la zona que Xina va declarar com restringida la setmana passada. Un portaavions nord-americà i una flotilla japonesa de vaixells de guerra fondejaran aquest dimecres a la zona marítima reclamada per Xina.

Japó i Xina convoquen als seus ambaixadors


Les tensions s'incrementen després que Xina va imposar el dissabte una nova zona de defensa aèria en el Mar Oriental de Xina, que abasta les illes Diaoyu/Senkaku, disputades per tots dos països. Japó ha convocat aquest dilluns a Cheng Yonghua, l'ambaixador xinès a la capital japonesa, Tòquio, en protesta per la “zona d'identificació de defensa aèria”, decretada unilateralment per Pequín.

Vídeo: Paco es nega a tancar RTVV: “Jo no tallo Canal 9”

Els treballadors impedeixen a la policia d'accedir al control central i el tècnic enviat per suspendre les emissions es marxa de les instal·lacions de Burjassot nefant-se a fer-ho. El comitè d'empresa de RTVV ha impedit els dos primers intents d'accedir al control central per part de la policia i del tècnic encarregat de tallar les emissions. Els treballadors han omplert l'accés a la sala. Foto: El tècnic Paco Signes, conegut com 'Paco Telefunken', als passadissos de Canal 9.

A les instal·lacions de Canal 9, tancat en una sala anomenada 'sala d'actuants', aquesta matinada hi havia un tècnic, acompanyat de la policia. L'home ha estat identificat com l'encarregat de fer la desconnexió de RTVV. 'En sabem moltes dades. Aquest home que ha vingut a tancar sabem qui és, sabem que li diuen Paco Telefunken', explicava un periodista. Poc abans de les 9 del matí, Paco ha dit en directe que no volia tancar Canal 9: 'Prenc la decisió que açò no es tanca avui. La meua consciència em diu que no s'apague. Em consideren un professional per a poder-ho fer, però jo no ho faré', ha explicat. Molt nerviós, no ha volgut dir si ho faria algú altre ni res més,.


Hores abans s'havia viscut un dels moments més espectaculars de la nit. Un treballador de Canal 9 ha exercit el seu ofici de periodista provant d'entrevistar l'encarregat de tancar-la. Finalment la policia se l'ha emportat.

El tècnic enviat pel Consell per suspendre les emissions de Canal 9 no ha volgut complir amb l'encàrrec. "Jo no curt Canal 9", ha afirmat Francisco Signes davant les càmeres, que continuen emetent en directe l'intent del Govern valencià de clausurar definitivament Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). Portava hores ficat en un despatx esperant els esdeveniments i cada vegada que sortia al passadís un periodista li preguntava a quin havia anat a la televisió i si no tenia escrúpols de tallar l'assenyala.

Al final, el tècnic especialista en televisions, conegut al seu poble amb el sobrenom de Paco Telefunken, ha arribat als estudis al costat dels liquidadors nomenats pel Govern d'Alberto Fabra. Poc abans de les quatre del matí, el periodista Genar Martí ha intentat parlar amb ell. "M'han portat uns senyors", ha afirmat l'home, al que dos policies han custodiat a una altra zona de la televisió per impedir que continués parlant amb el periodista. "Un policia ha amagat al tècnic", ha explicat Martí. "Això és berlanguià, sembla l'Escopeta Nacional", s'ha comentat des del plató en el qual es mantenia l'informatiu i la tertúlia.

A les xarxes socials, que han cremat tota la nit amb missatges sobre el tancament de RTVV, han identificat ràpidament al tècnic, que viu en la localitat de Gata de Gorgos (Alacant). "Li criden Paco Telefunken", ha afirmat un internauta, han confirmat uns altres i no li ha desmentit el propi Paco Signes.

Al final, Paco Telefunken no ha volgut tirar el tancament a 24 anys de televisió i ha abandonat RTVV per "per decisió personal". Li han insistit sobre si la seva decisió es devia a la pressió o al fet que li han cridat la seva dona o algun familiar perquè desisteixi. "Treballo en l'electrònica, però no estem per a aquestes coses", ha contestat, mentre s'encaminava a la sortida.

Paco ha esperat l'ordre judicial per al tall des de primeres hores de la matinada al costat del seu nebot Pepe en la sala d'espera de actuantes, acompanyats d'un policia: "He vingut a fer un informe sobre el que caldria fer per tallar les emissions, però he decidit tornar a casa veient el caire que pren tot això", ha assegurat aquest tècnic, que no ha informat sobre qui l'havia cridat ni sobre terceres persones que es podrien fer càrrec del tall del senyal de televisió.