dijous, 25 de març de 2010

Els internautes portaran la Llei Sinde al Constitucional

Les dues principals associacions d'internautes han assegurat avui que estan disposades a recórrer al Tribunal Constitucional, al de Defensa de la Competència de la Unió Europea i al de Drets Humans contra la disposició final primera de la Llei d'Economia Sostenible. Després de comparèixer al Senat, Víctor Domingo i Miguel Pérez, presidents de l'Associació d'Internautes i de l'Associació Espanyola d'Usuaris d'Internet respectivament, han manifestat la seva convicció que l'article "vulnera drets fonamentals".

En aquest sentit, Miguel Pérez va assegurar:

S'estan fent passos enrera en els nostres drets i llibertats, no es tracta d'un tema de tecnologia o economia, sinó que s'anteposen drets patrimonials davant de drets fonamentals. Les dues associacions han demanat que la disposició final primera no sigui modificada, sinó directament sigui retirada de la llei i han exigit també es suprimeixi el cànon digital que, asseguren, està "agreujant" els problemes. D'altra banda, han instat a les bases dels partits, en concret a les del PSOE, a revoltar-se perquè consideren que la majoria "aproven les propostes de la xarxa".

Les associacions d'internautes han comparegut davant la Comissió de Cultura del Senat, a qui han demanat que revisin el model de gestió de les societats d'autor, encara que al mateix temps han assegurat que estan a favor de la protecció de la propietat intel.lectual i de els drets d'autor. Segons les associacions d'internautes, el que qüestiona Internet és el paper dels intermediaris i dels suports: "ja ningú compra discos perquè és antediluvià", ha assegurat Víctor Domingo.


Las dos principales asociaciones de internautas han asegurado hoy que están dispuestas a recurrir al Tribunal Constitucional, al de Defensa de la Competencia de la Unión Europea y al de Derechos Humanos si la disposición final primera de la Ley de Economía Sostenible. Tras comparecer en el Senado, Víctor Domingo y Miguel Pérez, presidentes de la Asociación de Internautas y de la Asociación Española de Usuarios de Internet respectivamente, han manifestado su convicción de que el artículo “vulnera derechos fundamentales”.

En ese sentido, Miguel Pérez aseguró:

Se están dando pasos atrás en nuestros derechos y libertades, no se trata de un tema de tecnología o economía, sino que se anteponen derechos patrimoniales frente a derechos fundamentales
Ambas asociaciones han pedido que la disposición final primera no sea modificada, sino directamente sea retirada de la ley y han exigido también se suprima el canón digital que, aseguran, está “agravando” los problemas. Por otro lado, han instado a las bases de los partidos, en concreto a las del PSOE, a rebelarse porque juzgan que la mayoría “aprueban las propuestas de la red”.

Las asociaciones de internautas han comparecido frente a la Comisión de Cultura del Senado, a quien han pedido que revisen el modelo de gestión de las sociedades de autor, aunque al mismo tiempo han asegurado que están a favor de la protección de la propiedad intelectual y de los derechos de autor. Según las asociaciones de internautas, lo que cuestiona Internet es el papel de los intermediarios y de los soportes: “ya nadie compra discos porque es antediluviano”, ha asegurado Víctor Domingo.


"Angela Merkel: La Dama de Plom"

Jean-Claude Trichet vola al rescat de Grècia: El president del Banc Central Europeu (BCE) ha donat una lliçó a Angela Merkel, que encara es nega a ajudar a Grècia a treure el cap fora de l'aigua. Aquest matí, per sorpresa de tots, Jean-Claude Trichet ha dit que mantindria la flexibilitat en les seves condicions de concessió de préstecs als bancs més enllà de 2010, quan havia anunciat el retorn a la normalitat per finals de 2010.

Què vol dir això? Simplement que el BCE seguirà acceptant com a garantia (aval) dels seus préstecs als bancs comercials els productes, com el deute de l'Estat, amb la qualificació creditícia de BBB (mínima). Abans de la crisi de 2007, Frankfurt requeria una nota mínima d'A. No obstant això, hi ha que tenir en compte que el deute grec és de qualificació BBB+.

La perspectiva d'enduriment de les condicions de crèdit explica en part la crisi actual, perquè els bancs sabien que en pocs mesos, els valors grecs no podrien ser dipositats en el BCE, d'aquí la temptació de rebutjar-los lo més ràpid i, sobretot, no comprar... Trichet acaba de fer doncs un gest fort, molt fort en termes interns per la cancellera alemanya. Aquest oxígen que ofereix a Grècia ha d'alleujar-la durant algun temps.

Jean-Claude Trichet aporta així el seu projecte de llei per estabilitzar la zona de l'euro i demostra que és sens dubte un dels últims grans europeus en activitat. Després d'anunciar aquesta mesura, a més va demanar als Estats assumir la seva responsabilitat: "Hem de reviure el sentit de causa comuna (...) que va motivar als nostres pares fundadors". "Avui en dia, Europa s'enfronta a decisions crítiques, hem de enfortir la supervisió i millorar la cooperació".


«Angela Merkel, la «Dame de plomb»
Jean-Claude Trichet vole au secours de la Grèce

Le président de la Banque centrale européenne (BCE) vient de donner une leçon à Angela Merkel 20100315 Eurogroupe 12 qui refuse toujours d’aider la Grèce à sortir la tête de l’eau. Ce matin, à la surprise générale, Jean-Claude Trichet a annoncé qu’il maintiendrait une grande souplesse dans ses conditions de crédit aux banques «au-delà de 2010» alors qu’il avait annoncé un retour à la normale fin 2010.

Qu’est ce que cela signifie? Tout simplement que la BCE va continuer à accepter en garantie (collatéral) des prêts qu’elle accorde aux banques commerciales des produits, comme de la dette d’État, dont la note est de BBB- (au minimum). Avant la crise de 2007, Francfort exigeait au minimum une note de A-. Or, il faut savoir que la dette grecque est notée BBB+.

Pour lire plus allez au link:


Gürtel: Pro reo, quan el reo té butlla

El Suprem de Madrid anul·la les audicions telefòniques del cas Gürtel. La sireneta danesa ha marxat cap a la Fira de Shangai, abans de caure defallida per la ferum que arriba des d'Espanya, on la judicatura del PP avança, com en el cas Naseiro i tants d'altres afers, en anar tapant el cas Gürtel i les responsabilitats que afecten al pal de paller del PP. Mentre l'Oreja desbarra i aixeca boires, l'impunitat avança. A València, Àngel Luna (PSV) li treu més papers a Camps sobre els comptes de la visita vaticana i, per variar, el PP "li dirà als germans grans" togats: Lligat i ben lligat!

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha anul·lat totes les intervencions telefòniques entre els principals encausats del cas Gürtel empresonats i els advocats ordenades pel jutge Baltasar Garzón. Al gener el jutge Pedreira va avalar-les pel fet de desestimar els recursos que demanaven la nul·litat de les resolucions sobre la qüestió dictades pel jutge Garzón.

En els recursos els advocats al·legaven que les audicions telefòniques violaven la llei orgànica del Poder Judicial, que reserva a casos de terrorisme les intervencions de les comunicacions entre un pres i el seu advocat.

En relació amb el mateix cas el grup popular vol presentar ara una denúncia contra el portaveu del PSPV a les corts, Ángel Luna, que ahir, durant la sessió de control al president Camps, féu públic un informe policíac de la brigada d'emblanquiment de capital. L'informe conté dades que, sembla, relacionen els caps de la trama Gürtel amb Televisió Valenciana, arran de l'organització de la visita del papa a València el 2006. Luna ha replicat que no patia gens per la denúncia del PP: "Faré servir tot allò que m'arribe a les mans i que servesca per demanar explicacions, exigir responsabilitats i defensar els interessos dels valencians, fins que algú no m'ho impedesca".

Ratzinger encobrí abusos a 200 menors

El The New York Times informa en l'edició d'aquest dijous que destacades autoritats del Vaticà, inclòs Joseph Ratzinger -llavors encara cardenal- van fer els ulls grossos a les denúncies que van rebre sobre els abusos sexuals que havia comès un sacerdot de Wisconsin, acusat de forçar almenys dos-cents nens sords. Diversos bisbes nord-americans van demanar per carta a la cúpula eclesiàstica que expulsés el religiós, Lawrence C. Murphy. En comptes d'això el Vaticà va fer 'tabula rasa' i va traslladar el reverend a una altra diòcesi per protegir l'Església de l'escàndol.

Foto: El Rev C. Lawrence Murphy, amb les mans juntes, a la St John's School for the Deaf, a Wisconsin, el 1960.

Segons explica el The New York Times, el 1996 Joseph Ratzinger no va respondre a dues cartes enviades pell bisbe de Milwaukee on li explicava les seves sospites. Ratzinguer va dirigir durant anys l'oficina de la Congregació de la Doctrina de la Fe, encarregada de decidir les expulsions i les canonitzacions.

Vuit mesos després que l'actual Pontífex rebés les cartes, el seu segon, Tarcisio Bertone, ara secretari d'Estat del Vaticà, va ordenar als bisbes de Wisconsin engegar un judici canònic que podria haver desembocat en l'expulsió del sacerdot. Bertone es va fer enrere després que l'acusat escrivís una carta personalment a Ratzinger dient-li que estava malalt i penedit. En comptes de jutjar-lo, finalment es van limitar a traslladar-lo a un altre bisbat. Els fets s'han conegut ara durant el judici que s'està fent contra l'arxidiòcesi de Milwaukee.

The New York Times ha obtingut els documents, que l'Església ha mantingut en secret durant anys, gràcies a Jeff Anderson i Mike Finnegan, els advocats de cinc homes que han presentat quatre demandes contra l'arxidiòcesi de Milwaukee. Els documents inclouen cartes entre els bisbes i el Vaticà, les declaracions jurades de les víctimes, les notes manuscrites d'un expert en trastorns sexuals que es va entrevistar amb el Pare Murphy i les actes d'una reunió sobre el cas al Vaticà. El Pare Murphy no només no va ser mai jutjat o sancionat per l'Església, sinó que el seu cas tampoc va prosperar als jutjats civils. La policia i els fiscals van ignorar els informes que van presentar les seves víctimes, segons revela el diari de Nova York.

Per veure The New York Times:
http://www.nytimes.com/2010/03/25/world/europe/25vatican.html?ref=todayspaper

Detingut professor de La Salle de Figueres

Detenen un professor de La Salle de Figueres, per gravar menors despullats per webcam. El director de La Salle de Figueres, escola on treballava Josep Raya Moyano, de 34 anys, el professor detingut per enganyar menors perquè es despullessin davant la webcam, l'ha apartat cautelarment de la seva feina. El professor enganyava els menors i els enregistrava en actitud sexual explícita. El mestre ja no va anar a treballar aquest dimecres, coneguts els fets, i aquest dijous la direcció li ha comunicat que "ja no l'esperaven al centre".

El professor detingut, Josep Raya, era el tutor de la classe de 6è A de Primària i feia dos anys que treballava al centre. Després de tenir constància dels fets, la Brigada d'Informació Tecnològica de la policia espanyola s'ha fet càrrec de la investigació des de Madrid.

El professor, que es feia passar per un adolescent i utilitzava dos pseudònims depenent si es comunicava amb un noi o una noia, va admetre els fets després de ser arrestat a casa seva. Tenia perfils oberts a Facebook i Linkedin, ara tancats: http://www.google.es/url?sa=t&source;=web&ct;=res&cd;=4&ved;=0CBcQFjAD&url;=http%3A%2F%2Fko-kr.facebook.com%2Fpeople%2FJosep-Raya-Moyano%2F559608100&ei;=tV-rS6_WMdCx4QbWwdzWDw&usg;=AFQjCNF_T5ZuMOSeh6qjQCPKoU_g-uXvKQ&sig2;=kV_Z0GmPx_6xkyaKKc45RA

Les investigacions es remunten a mesos enrere, en el marc d'una altra operació contra la pornografia infantil que va acabar amb la detenció de desenes de persones.

Toxo: Cal reformar el sistema financer!

En el seu informe al Consell Confederal, Toxo analitza la recuperació del creixement econòmic en els països desenvolupats, que qualifica de "feble i fràgil", i que no va acompanyada de creixement de l'ocupació. A Europa la recuperació és encara més feble i encara no ha arribat a set estats membres de la UE, entre ells Espanya. Toxo diu que la reforma més urgent és la del sistema financer: "A poc més de tres mesos que finalitzi el termini per a la utilització dels fons previstos al Froben el procés avança lentament, enmig de fortes resistències dels equips directius i algunes CCAA i l'escassa diligència del Banc d'Espanya".

El sistema financer i el pacte enfront de la crisi

El resultat és que, mentre no es resolgui, les possibilitats que el crèdit arribi a les empreses es veuran molt limitades, com també s'allunyen les possibilitats de sortida de la crisi.

Toxo adverteix que una reducció dràstica dels dèficits públics, sobre la base de retallar les despeses i augmentar els impostos indirectes en països que encara estan en recessió produirà, en primer terme, una caiguda del creixement i per tant més dèficit: "Això és el que passarà a Grècia i potser també a Espanya i altres països ".

"Mentre els responsables de les institucions europees, l'FMI o del G7, segueixen dient que els estímuls fiscals s'han de mantenir en 2010, per la debilitat de la recuperació i per estar aquesta basada en els mateixos estímuls públics, s'impulsa paral.lelament l'ajust dur a qui més necessita estímuls ", denuncia Toxo.

El secretari general de CCOO, recorre a la Declaració de CCOO i UGT i la central alemanya DGB, per advertir dels dos grans perills que viu Europa. D'una banda, la volta als postulats neoliberals per emprendre la reducció dels grans dèficits públics causats per la crisi.

I de l'altra, sense un govern econòmic i sense harmonització fiscal, les propostes de reducció de la despesa apunten a retalls importants de les institucions dels Estats de Benestar: sistemes de protecció social, començant per les pensions i els serveis públics fonamentals.

Sobre la Presidència espanyola de la UE, Toxo creu que "el problema de fons és que el nostre Govern no té una proposta consistent sobre la política econòmica europea i sí moltes contradiccions", com la de presentar davant la Comissió Europea un pla per a la reducció del dèficit públic amb fortes retallades de despesa ja en 2010 i una proposta de retallada de pensions que no té cap relació amb les necessitats de disminuir el dèficit públic a curt termini.

Sobre l'economia espanyola, Toxo apunta que la caiguda del PIB en termes reals és del 3,6%, després d'acumular set trimestres continuats en recessió, encara que en els últims tres mesos només ha caigut una dècima. El comportament de la demanda nacional és la causa principal d'aquest resultat en haver aprofundit la caiguda de l'any anterior fins a arribar al -6,4% anual.

En el seu informe, el màxim dirigent de CCOO informa que les joves són les principals víctimes de l'ajust de l'ocupació. "La situació precària de la qual parteixen en el mercat de treball en època de bonança s'agreuja en època de crisi". Igualment es destaca el fort increment dels aturats de llarga durada i que 1.220.000 llars tenen tots els seus membres en atur.


(**Text de la notícia original: no oblidis esborrar-ho!**)ASEAN+3: Permuta de divises i Fons de reserva

Un acord d'intercanvi de divises entre els deu països membres de l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic, amb la Xina, Japó, i la República de Corea (ASEAN+3) va entrar en vigor ahir dimecres. L'acord, també conegut com Multilateralizació de l'Iniciativa de Chiang Mai (CMIMA), suposa la creació d'un fons de reserva regional de 120.000 milions de dòlars, segons un informe publicat a la web del Banc Popular de la Xina, el central del país.
L'acord proporcionarà suport financer als països del CMIMA que s'enfrontin a dificultats de liquiditat a curt termini.

L'acord va ser firmat el desembre de l'any passat, pels ministres de finances i governadors dels bancs centrals dels països membres de l'ASEAN, a més de la Xina, Japó, la República de Corea, i el director de l'Autoritat Monetària de la Regió Administrativa Especial de Hong Kong.

Segons el pacte, els països membres de l'ASEAN+3 poden canviar les seves monedes amb dòlars per una suma proporcional d'acord amb la seva contribució al fons de reserva regional, en cas que experimentin una escassetat de liquiditat.

Xina i Japó han aportat cada un 38.400 milions de dòlars al fons, i la República de Corea ha contribuït amb 19.200 milions. La suma oferta pels deu països de l'ASEAN ha estat de 24.000 milions de dòlars.

L'ASEAN està integrada per Brunei, Cambodja, Filipines, Indonèsia, Laos, Malàisia, Myanmar, Singapur, Tailàndia i Vietnam.


Entra en vigor plan de permuta financiera de divisas entre miembros de ASEAN+3
Un acuerdo de intercambio de divisas entre los diez países miembros de la Asociación de Naciones del Sureste Asiático (ASEAN), junto a China, Japón, y la República de Corea (grupo llamado ASEAN+3) ha entrado en vigor hoy miércoles.

El acuerdo, también conocido como Multilateralización de la Iniciativa de Chiang Mai (CMIM, siglas en inglés), supone la creación de un fondo de reserva regional de 120.000 millones de dólares, según un informe publicado hoy en la página web del Banco Popular de China, el central del país.

El acuerdo fue fimado en diciembre del año pasado por los ministros de finanzas y gobernadores de los bancos centrales de los países miembros de la ASEAN, además de China, Japón, la República de Corea, y el director de la Autoridad Monetaria de la Región Administrativa Especial de Hong Kong.

El acuerdo tiene como objetivo proporcionar apoyo financiero a los países participantes del CMIM que se enfrenten a dificultades de liquidez a corto plazo, señala el documento.

Según el pacto, los países miembros de la ASEAN+3 pueden cambiar sus monedas con dólares por una suma proporcional conforme a su contribución al fondo de reserva regional en caso de que experimenten una escasez de liquidez.

China y Japón han aportado cada uno 38.400 millones de dólares al fondo, y la República de Corea ha contribuido con 19.200 millones. El monto ofrecido por los diez países de la ASEAN ha sido de 24.000 millones de dólares.

La ASEAN está integrada por Brunei, Camboya, Filipinas, Indonesia, Laos, Malasia, Myanmar, Singapur, Tailandia y Vietnam.Ratzinger prohibí denunciar els abusos

L'Església Catòlica va protegir durant dècades a cures i religiosos pedòfils que van abusar sexualment de nens i nenes a Alemanya i va impedir que fossin processats per la justícia, segons teòlegs, juristes i documents eclesiàstics interns. La complicitat de la jerarquia eclesiàstica va quedar confirmada recentment quan exalumnes van realitzar milers de denúncies contra nombrosos sacerdots. A pràcticament tots els casos, els pedòfils només van ser transferits d'una jurisdicció a una altra i mai van ser processats legalment. Al Canisius dels jesuïtes ja hi ha cap a 300 denúncies.

Casos semblants d'abusos sexuals contra nens i nenes en escoles i altres institucions catòliques, amb impunitat per als victimaris, han estat documentats a Austràlia, Àustria, Espanya, Estats Units, Filipines, França Itàlia i Mèxic, entre altres països.

A Alemanya les denúncies van començar al gener, quan Klaus Mertes, director de l'escola secundària catòlica Canisius, de Berlín, en una carta oberta dirigida als exalumnes, va demanar disculpes pels abusos sexuals perpetrats pels sacerdots en les dècades de 1970 i 1980. A la missiva, Mertes va reconèixer saber "des de fa anys" dels abusos, i els va qualificar de "sistemàtics i (realitzats) durant anys".

També va exhortar a les víctimes a revelar la naturalesa exacta d'ells i els va encoratjar a "trencar el mur de silenci" que es manté al voltant d'aquests casos. Molta atenció va recaure sobre l'escola secundària Canisius, gestionada per l'ordre dels jesuïtes i considerada una de les millors institucions educatives del país. El 14 de febrer Mertes va declarar en conferència de premsa que a Canisius es van produir "centenars" de casos d'abusos sexuals i va suggerir que l'Església Catòlica indemnitzi amb diners a les víctimes.

L'advocada berlinesa Manuela Groll, que assessora jurídicament a diverses de les víctimes de l'escola Canisius, va confirmar les paraules de Mertes: "Hem rebut denúncies noves pràcticament cada dia", va dir a IPS. "Estic segura que la quantitat de víctimes arriba als tres dígits".

Des de les revelacions de Mertes, centenars de casos de pedofília protagonitzats per sacerdots van ser confirmats en nombroses escoles catòliques d'Alemanya. Molts dels abusos daten dels anys 60 i 70, però alguns es van perpetrar fins i tot fins el 2002. Un cas típic és el de l'escola de l'abadia de Ettal, una altra reconeguda institució catòlica, situada a Baviera, uns 600 quilòmetres al sud de Berlín i pròxima a la frontera austríaca. El 1969 els alumnes van denunciar a l'administració els abusos sexuals d'un sacerdot.

El capellà, identificat com el pare M., va ser separat provisionalment del seu càrrec com a professor de gimnàstica, però dos anys després se li va permetre tornar a ensenyar. Els rumors que M. seguia abusant sexualment dels pupils eren constants, però no hi va haver intervenció oficial. El 1984, després que una mare acusés a M. d'abusar del seu fill, el professor va ser traslladat, però una vegada més, per poc temps. En el present, el director de l'escola, Maurus Krassas, admet "que va ser un error permetre a M. ensenyar de nou. Pensem que havia après la lliçó", va declarar a IPS. Diversos mesos abans de la seva mort, el 2009, M. va confessar haver mantingut relacions sexuals amb els seus alumnes durant anys.

Casos similars van ser confirmats per altres exestudiants. "Sempre em van semblar nauseabundes (les relacions amb els sacerdots), però estava en xoc i no podia reaccionar. A més hi havia un sistema sencer de repressió que feia impossible escapar d'aquest cercle viciós", va assenyalar un ex alumne de Canisius, ara de 48 anys.

Un altre ex alumne va dir a IPS que els sacerdots convidaven als nens a un celler, on els encoratjaven a masturbar. Mentrestant, els religiosos acariciaven als menors d'edat.

"El celler era coneguda entre els nens com el soterrani de la masturbació", va dir l'ex alumne de Canisius. Diverses de les víctimes dels abusos es van suïcidar i altres van recórrer durant anys a la teràpia psicològica.

Segons teòlegs alemanys i funcionaris de la justícia, la jerarquia de l'església invariablement va ocultar els abusos. La teòloga Uta Ranke-Heinemann va dir a IPS que l'Església Catòlica "des del Vaticà fins als sacerdots en el pla van ajudar a garantir la impunitat absoluta de les bombetes incandescents. Hi ha dos documents interns (que mostren) que l'Església Catòlica es pren el treball de mantenir l'abús en el secret absolut".

El primer document, "Crim sollicitationis" (en llatí, delicte de sol.licitació), data de 1962 i va ser escrit pel cardenal Alfredo Ottaviani, llavors prefecte de la Congregació per la Doctrina de la Fe, anteriorment coneguda com la Inquisició. El segon document, "De delictis gravioribus" (Sobre delictes més greus), va ser redactat el 2001 pel llavors cardenal Joseph Ratzinger, l'actual papa Benet XVI, que també va ser prefecte de la Congregació per la Doctrina de la Fe "Tots dos documents, que avui estan en possessió de tots els bisbes catòlics del planeta, posen èmfasi en l'exclusiva competència del Vaticà sobre els delictes sexuals com la pedofília", va dir a IPS Ranke-Heinemann.

"En les cartes, Ottaviani i Ratzinger ordenen els bisbes del món a denunciar exclusivament al Vaticà els abusos sexuals que els sacerdots cometen contra els nens, sota l'amenaça de l'excomunió. Aquestes amenaces van provocar una obstrucció total de les indagacions judicials, d'altres accions d'aplicació de la llei, i la impunitat ", va afegir Ranke-Heinemann. La teòloga va dir que l'únic càstig que van rebre els pedòfils va ser "la seva constant reubicació. Se'ls transfereix contínuament d'un lloc a un altre. Això els permet sortir i cometre les seves malifetes amb total impunitat".

El 22 de febrer la ministra de Justícia alemanya Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, en una entrevista de televisió de la xarxa pública ARD, va declarar que la "Església Catòlica no sembla inclinat a cooperar amb el processament" dels casos d'abús sexual.

De fet, la jerarquia catòlica va reaccionar a les revelacions d'aquests últims mesos mitjançant una breu disculpa per escrit, llegida en una conferència de premsa el 22 de febrer pel bisbe Robert Zollitsch, president de la conferència episcopal alemanya. A la disculpa llegida per Zollitsch es qualifica de "crim nauseabund" a l'abús sexual, però el prelat no va respondre a les preguntes dels periodistes.

Un bisbe alemany, Walter Mixa, fins i tot va intentar exculpar l'església atribuint les transgressions a la "anomenada revolució sexual dels anys 60 i 70, en els quals molts crítics morals progressistes fomentar les relacions sexuals entre adults i adolescents".

"Els bisbes alemanys no s'han donat compte de la dimensió dels crims", va comentar Christian Weisner, teòleg del moviment reformista catòlic Som Església. "L'Església Catòlica necessita una revolució, un enfocament nou cap a la sexualitat, i el processament d'aquest tipus de crims. Si no, la seva reputació es arruïnarà per sempre", va sostenir Weisner.


ALEMANIA: Iglesia Católica protege a curas pedófilos
Julio Godoy
La Iglesia Católica protegió durante décadas a curas y religiosos pedófilos que abusaron sexualmente de niños y niñas en Alemania e impidió que fueran procesados por la justicia, según teólogos, juristas y documentos eclesiásticos internos.

La complicidad de la jerarquía eclesiástica quedó confirmada recientemente cuando ex alumnos realizaron miles de denuncias contra numerosos sacerdotes. En prácticamente todos los casos, los pedófilos sólo fueron transferidos de una jurisdicción a otra y nunca fueron procesados legalmente.

Casos similares de abusos sexuales contra niños y niñas en escuelas y otras instituciones católicas, con impunidad para los victimarios, han sido documentados en Australia, Austria, España, Estados Unidos, Filipinas, Francia Italia y México, entre otros países.

Para leer más ir a enlace:


Jordi Miralles: En defensa de les pensions


"Si més ocupació i canvi de model productiu són objectius per sortir de la crisi, la reforma fiscal progressiva, les polítiques socials i l’enfortiment del sistema públic de pensions són imprescindibles per assolir-ho. La proposta del Govern espanyol d’augmentar la jubilació a 67 anys és injusta, innecessària i insolidària. És una mesura que s’afegeix a l’empitjorament d’altres prestacions (invalidesa o incapacitat temporal), a incrementar el període de còmput per la jubilació i a retallar la pensió de viduïtat".

L’Estat espanyol inverteix un 6% del PIB en pensions, per sota de la mitjana de la UE-15, i això es així des de que es va signar el Pacte de Toledo (1995). L’any 2007, la despesa mitjana en pensions de la UE-27 va ser el 11,8% del PIB, mentre que a l’Estat Espanyol va ser el 9%, quan el 1996 era el 10,3% del PIB. L’any 2007, Espanya, després de Portugal, tenia la despesa social per habitant més baixa de la UE-15. No obstant això, cal dir que el Govern d’Esquerres de Catalunya, entre el 2003 i el 2010, ha augmentat en un 100% la despesa social, que ha passat de 9.698 a 18.302 milions d’euros. La despesa social per habitant ha passat de 1.446 a 2.283 euros/any.

Al retall de prestacions de la Seguretat Social (SS) -competència estatal- l’acompanya una reducció de la inversió pública, centrada en reduir la despesa (4,1% PIB), sense explorar actuar sobre els ingressos (només l’1,1% PIB) i sense afrontar la lluita contra el frau fiscal, el qual puja als 80.000 milions d’euros (5% PIB).

És insostenible afirmar que el sistema públic de pensions està en perill, si tenim en compte el superàvit de 8.000 milions (2009), la previsió de 2800 milions de superàvit pel 2010 i la salut del fons de reserva de la SS, que supera els 60.000 milions.

La proposta de retardar l’edat de jubilació està basada en estudis esbiaixats i interessats. És cert que l’edat mitjana de la població espanyola està incrementant, però no és un problema demogràfic, sinó de com es reparteix l’excedent de producció generat. El progrés tècnic permet reduir la jornada laboral, avançar l’edat de jubilació i repartir amb més equitat la riquesa i millorar el nivell de vida.

L’argument principal del Govern de l’augment de l’esperança de vida és incorrecte; que l’esperança de vida hagi augmentat 4 anys no significa que tothom visqui 4 anys més. De fet, les diferències en l’esperança de vida per classe social són enormes, de fins a 10 anys entre els sectors socials de rendes més altes i els de més baixes. Així que, és injust allargar dos anys la vida laboral per pagar les pensions de les rendes més altes, que viuen dos anys més.

S’argumenta que la despesa en pensions serà excessiva en el futur, però això no s’ajusta a la realitat. Segons les previsions del Govern, l’any 2030, la xifra disponible -tant per a les pensions, com per a la resta de factors- serà un 75% més alta que el 2010, i el 2060 serà de més del doble, amb una despesa en pensions de més de quatre vegades la del 2010.

És contradictòria aquesta mesura perquè, durant anys, s’han adoptat, per part de governs del PSOE i del PP (amb suport de CiU) iniciatives que reduïen les cotitzacions socials als empresaris (amb exempcions, bonificacions i subvencions amb càrrec al fons de reserva), amb l’argument de la creació d’ocupació. És contradictori que el sector financer i empresarial, que demanen retallar les quotes patronals a la SS, ara demanin un allargament de l’edat de jubilació.

Una mesura d’aquest tipus només afavoreix la banca, caixes i asseguradores, a través del desplegament dels plans de pensions privats, per tal que els empresaris puguin reduir els costos laborals mitjançant noves rebaixes a les quotes patronals, o la introducció de noves bonificacions.

El Govern espanyol pretén (tal i com ha fet en matèria tributària) recompensar el sector financer i empresarial, que ha estat qui ha provocat la situació actual, i fer que la crisi la paguin els treballadors i treballadores. I això després d’aportar 90.000 milions d’euros per ajuts a bancs i caixes (equivalent a 1 any de pensions), els mateixos que fan estudis on proclamen la fi del sistema públic de pensions i la necessitat dels plans privats que, casualment, els permeti guanys milionaris (un 2,1% anual sobre el total de cada Pla).

És moment de reforçar l’estructura d’ingressos del sistema de pensions, en lloc de retallar les prestacions. Per garantir les pensions calen mesures de manteniment del sistema: crear ocupació, combatre l’economia submergida i el frau fiscal; modificar normes de càlcul de la jubilació; racionalitzar bonificacions i reduccions a la cotització a empreses amb guanys; posar les prejubilacions a càrrec del compte de resultats i no de la SS, i suprimir incentius fiscals als plans de pensions privats.

Madrid: Tortures a un centre de menors

Un inspector del Defensor del Poble, que va anar per sorpresa a un centre de menors de Galapagar (Madrid), va descobrir la presència d'amarratges i cordes de subjecció en els llits, així com que els nois estaven medicats en excés sense haver rebut informació sobre els fàrmacs que se'ls subministrava.

Com a conseqüència, el Defensor del Poble ha obert una investigació contra aquest centre terapèutic de menors amb trastorns de conducta. La visita al centre es va produir la setmana passada a instàncies de les denúncies presentades per diversos joves que van assegurar haver patit presumptes maltractaments físics i psíquics per part de diversos educadors.

Demà, quatre joves i diversos testimonis dels fets acudiran a declarar davant el Jutjat número 7 de Collado Villalba per contrastar les manifestacions judicials prestades ja pels educadors del centre. Entre els quatre joves hi ha un menor, de manera que anirà a la declaració acompanyat d'un educador de la Comunitat de Madrid, segons van indicar fonts jurídiques.
"A l'inspector li van sorprendre algunes mesures adoptades. Va veure als llits cordes de subjecció per amarrar als xavals. Hi havia discrepància entre el que deia l'equip directiu i els menors. La direcció comptava que en els darrers vint anys, només s'han utilitzat les cordes en vint ocasions. Els nois asseguraven que es fan servir diàriament per amarrar fins i tot fins a 48 hores ", van indicar fonts del Defensor del Poble.

El funcionari també va comprovar que els nois semblaven estar massa medicats, sense conèixer el motiu de per què se'ls subministra tants fàrmacs. "Els menors no coneixen els medicaments que prenen perquè no són informats, quan la Llei del Pacient obliga a informar en tot moment", van afegir les citades fonts.

Per tot això, el Defensor del Poble ha obert una investigació amb la Comunitat de Madrid davant aquesta "situació alarmant". Per ara, aquest organisme ha remès a la Comunitat una petició per que li aclareixi si tenien coneixement d'aquesta situació. Estan a l'espera d'una resposta.

Segons descriu un dels joves en una denúncia, va estar intern en aquesta institució des de febrer de 2007 fins març de 2008. Des del principi del seu internament dels educadors l'obligaven a dutxar-se amb aigua freda, li donaven cops al cap, li lligaven al llit durant nits senceres sense poder anar al bany o li administraven fàrmacs sense control mèdic.

Així mateix, assegura tenir coneixement que a la nit, aquests treballadors, en lloc de fer la seva feina, dormien al centre deixant en desemparament als menors.

En una altra denuncia un jove es declara víctima de càstigs psíquics, com l'obligació a dutxar-se davant dels educadors.

Compta, a més, que quan va demanar a un dels empleats que respectés la seva intimitat, aquest li va respondre abaixant-se els pantalons i mostrant-li els seus genitals. Denuncia també que els educadors castigaven als menors sense sopar o romandre al jardí, durant hores i en pijama, tot i les baixes temperatures.


¿Torturas?: Descubren "cuerdas de sujeción" en las camas de un centro de menores en Madrid
Un inspector del Defensor del Pueblo, que acudió por sorpresa a un centro de menores de Galapagar (Madrid), descubrió la presencia de amarres y cuerdas de sujeción en las camas, así como que los chicos estaban medicados en exceso sin haber recibido información acerca de los fármacos que se les suministraba.

Como consecuencia, el Defensor del Pueblo ha abierto una investigación contra este centro terapéutico de menores con trastornos de conducta. La visita al centro se produjo la semana pasada a instancias de las denuncias presentadas por varios jóvenes que aseguraron haber sufrido presuntos malos tratos físicos y psíquicos por parte de varios educadores.

Para leer más ir a enlace:


ALROSA: Diamants a Israel per 100 M$

La companyia rusa ALROSA subministrarà el 2010 diamants no elaborats a empreses israelianes per més de 100 milions de dòlars, va comunicar avui a RIA Novosti un portaveu d'aquesta companyia russa. Uns enviaments ja es van realitzar en gener i febrer i es sostenen negociacions sobre la signatura de nous contractes amb Israel, va dir.

Aquest mes de març ALROSA va informar que va subscriure convenis per tres anys amb les companyies índies Rosy Blue, Diamond Índia Ltd i Ratilal Becharlal and Sons sobre el subministrament de diamants no elaborats per uns 490 milions de dòlars en preus corrents de mercat. El 2009, ALROSA va vendre matèria primera a empreses índies per més de 500 milions de dòlars.

ALROSA figura entre els principals extractors de diamants del món, i li correspon el 25% de l'extracció mundial. El 2009, va extreure diamants per 2.200 milions de dòlars.


Compañía rusa ALROSA suministrará diamantes a Israel por más de $100 millones
ALROSA suministrará en 2010 diamantes no elaborados a empresas israelíes por más de 100 millones de dólares, comunicó hoy a RIA Novosti un portavoz de esa compañía rusa.
Unos envíos ya se realizaron en enero y febrero. Se sostienen negociaciones sobre la firma de nuevos contratos con Israel, dijo.

Este mes de marzo ALROSA informó que suscribió convenios por tres años con las compañías indias Rosy Blue, Diamond India Ltd y Ratilal Becharlal and Sons sobre el suministro de diamantes no elaborados por unos 490 millones de dólares en precios corrientes de mercado.

En 2009, ALROSA vendió materia prima a empresas indias por más de 500 millones de dólares. ALROSA figura entre los principales extractores de diamantes del mundo, le corresponde el 25% de la extracción mundial. En 2009, extrajo diamantes por 2.200 millones de dólares.


L'illa New Moore, sota el mar de Bengala

L'illa New Moore a la Badia de Bengala, que durant gairebé 30 anys era el centre d'una disputa territorial entre l'Índia i Bangla Desh, va desaparèixer submergida en pujar el nivell del mar, van informar oceanògrafs. La desaparició de New Moore que sobresortia tot just dos metres sobre el nivell del mar, ha estat confirmada per imatges de satèl.lit i patrulles marines.

"El que els dos països no van poder aconseguir en anys de converses ha estat resolt per l'escalfament global", va dir Sugata Hazra, professor a la Universitat Jadavpur a Calcuta.

El científic va alertar que altres formacions rocoses situades en aquest estuari, format per les desembocadures dels rius Ganges, Brahmaputra i Menga, estan també en perill de ser empassades per les aigües, com a resultat de l'escalfament global.

Les autoritats de Bangla Desh, un dels països més afectades per l'escalfament global, calculen que el 18% de l'àrea costanera del país quedarà submergida i 20 milions de persones es veuran desplaçades si el mar puja un metre per al 2050, d'acord amb les projeccions meteorològiques.

L'Índia i Bangladesh es disputaven la inhabitada New Moore, de 3,5 quilòmetres de llarg i 3 quilòmetres d'amplada, des de fa dècades.

El 1981, l'Índia va enviar a New Moore mariners seus per hissar la bandera nacional.

Per la seva banda, Dacca va declarar l'illa el seu territori.

Des de llavors, la demarcació dels límits marítims i el control de l'illa es mantenien sense solució entre els dos països.


Desaparece bajo las aguas la isla disputada entre la India y Bangladesh
La isla New Moore en la Bahía de Bengala, que durante casi 30 años era el centro de una disputa territorial entre la India y Bangladesh, desapareció sumergida al subir el nivel del mar, informaron oceanógrafos. La desaparición de New Moore que sobresalía apenas dos metros sobre el nivel del mar, ha sido confirmada por imágenes de satélite y patrullas marinas.

"Lo que los dos países no pudieron lograr en años de conversaciones ha sido resuelto por el calentamiento global", dijo Sugata Hazra, profesor en la Universidad Jadavpur en Calcuta.

Para leer más ir a enlace:


Descobert l'X-Woman, nou homínid a l'Altai

La seqüenciació genètica de l'os d'un dit trobat a la cova de Denisov (foto), al massís de l'Altai, al sud de Sibèria, ha permès als científics identificar un nou tipus d'homínid, l'X-Woman, que va viure a les muntanyes d'Àsia Central fa uns 40.000 anys. L'estudi ha estat encapçalat per Johannes Krause, de l'Institut Max Planck d'Antropologia Evolucionista, de Leipzig (Alemanya).

L'anàlisi, del qual ha informat a internet la revista Nature, indica que l'os correspon a un nen de sis anys. Aquest DNA mitocondrial, que no coincideix amb el de l'homo erectus, correspon a una migració procedent d'Àfrica, diferent de les protagonitzades pels avantpassats de l'home de neandertal al continent.

Va poder haver coexistit amb neandertals


L'edat del fòssil trobat indica que l'espècie en qüestió podria haver coexistit amb neandertals i l'ésser humà modern en aquesta regió del món.

Els científics no han pogut confirmar el sexe de l'homínid, encara que en anglès li han donat el nom de X-woman (dona X), ja que el descobriment s'ha basat en ADN dels mitocondris, que només s'hereta per via materna.

Descarten més troballes a la zona

Un altre misteri rau en el fet que en el lloc de Sibèria on s'ha efectuat la troballa s'han trobat altres artefactes i eines molt més moderns, de pedra i d'os, inclòs un braçalet i altres ornaments.

Segons els científics, la troballa obliga a revisar les teories sobre les migracions procedents d'Àfrica. En lloc de que els humans sortissin d'aquell continent en dues onades principals, es planteja que fos un procés continu i oscil lant.

Els científics creuen que no és probable que s'identifiquin noves espècies que van viure en regions més humides perquè l'ADN no sobreviu més de diversos milers d'anys en aquestes condicions, però consideren que es poden fer nous descobriments en zones més fredes.


La secuenciación genética del hueso de un dedo encontrado en la cueva de Denisova, en el macizo de Altai, al sur de Siberia, ha permitido a los científicos identificar un nuevo tipo de homínido, el X-Woman, que vivió en las montañas de Asia Central hace unos 40.000 años. El estudio ha sido encabezado por Johannes Krause, del Instituto Max Planck de Antropología Evolucionista, de Leipzig (Alemania).

El análisis, del que ha informado en internet la revista Nature, indica que el hueso corresponde a un niño de seis años. Ese ADN mitocondrial, que no coincide con el del homo erectus, corresponde a una migración procedente de África, distinta de las protagonizadas por los antepasados del hombre de neandertal en el continente.

Pudo haber coexistido con neandertales


La edad del fósil encontrado indica que la especie en cuestión pudo haber coexistido con neandertales y el ser humano moderno en esa región del mundo.

Los científicos no han podido confirmar el sexo del homínido, aunque en inglés le han dado el nombre de (mujer X), ya que el descubrimiento se ha basado en ADN de los mitocondrios, que sólo se hereda por vía materna.

Descartan más hallazgos en la zona

Otro misterio radica en el hecho de que en el lugar de Siberia donde se ha efectuado el hallazgo se han encontrado otros artefactos y herramientas mucho más modernos, de piedra y de hueso, incluido un brazalete y otros adornos.

Según los científicos, el hallazgo obliga a revisar las teorías sobre las migraciones procedentes de África. En lugar de que los humanos saliesen de aquel continente en dos oleadas principales, se plantea que fuera un proceso continuo y oscilante.

Los científicos creen que no es probable que se identifiquen nuevas especies que vivieron en regiones más húmedas porque el ADN no sobrevive más de varios miles de años en esas condiciones, pero consideran que pueden hacerse nuevos descubrimientos en zonas más frías.


Londres: 6 financers detinguts

Sis persones van ser arrestades dimarts al Regne Unit com a part de la major operació mai realitzada contra el tràfic d'informació privilegiada, va dir dimarts l'Autoritat de Serveis Financers (FSA), l'organisme de control britànic dels mercats financers. Segons el canal de notícies de televisió Sky News, el banc alemà Deutsche Bank i la societat Exane (inversora en Inditex), del qual el grup francès BNP Paribas te indirectament el 50% des de finals de 2009, estan implicats, junt amb un broker de Moore.

Inicialment, la cadena Skynews havia dit que era BNP Paribas, abans d'especificar la seva informació. La BBC també va citar a Deutsche Bank.

Entre els sis homes figuren dos funcionaris treballant en "les principals institucions de la ciutat" i un treballant en un fons especulatiu, va dir la FSA en un comunicat.

La FSA i l'organisme de lluita contra la delinqüència organitzada (SOCA-Serious Organized Crime Agency) han escorcollat setze cases i oficines el matí de dimarts a Londres, al sud-est del país i a Oxfordshire (oest de Londres), requisant documents i ordinadors.

Quan el fons especulatiu, la BBC va dir que era el grup americà Moore Capital, que té una oficina a Londres. Un portaveu del Fons es va limitar a indicar la ràdio-televisió pública britànica que el grup "coopera plenament amb la investigació de la FSA". Contactada per l'AFP, la FSA no ha comentat aquesta informació, mentre que BNP Paribas i Deutsche Bank encara han de respondre.

La xarxa de tràfic d'informació privilegiada que hauria envoltat els detinguts "és sofisticada i de llarga data", ha dit la FSA en un comunicat.

La FSA creu que els professionals de la ciutat: "Han passat informació privilegiada als intermediaris, directament o a través d'intermediaris, que han dut a terme operacions basades en aquesta informació, l'obtenció de beneficis substancials".

L'operació va ser portada a terme per 143 membres de la FSA, juntament amb funcionaris de SOCA. La investigació es va iniciar a finals de 2007, diu la nota de la FSA, que no va voler donar més detalls.

Aquesta és la cinquena onada de detencions dutes a terme per la FSA en els casos d'abús d'informació privilegiada des de l'any 2008, i la primera en col.laboració amb el SOCA. La FSA fins ara ha obtingut cinc penes de presó ferma, i persegueix a tres persones de qui el judici està programat per al 19 d'abril, i altres tres persones de qui la data del judici resta per determinar.

La FSA va advertir que seria més i més severa amb els delictes amb informació privilegiada, després d'indicar en el seu informe anual, per a 2008-2009, que un 29,3% dels anuncis d'adquisicions realitzades per les empreses el 2008 havien estat precedits per moviments anormals del mercat, contra 28,7% l'any anterior, 23,7% el 2005, però 32,4% el 2004.


Six personnes ont été arrêtées mardi en Angleterre dans le cadre de la plus grosse opération jamais menée contre des délits d'initiés, a annoncé mardi la Financial Services Authority (FSA), le gendarme britannique des marchés financiers. La FSA et l'Agence de lutte contre le crime organisé (SOCA-Serious Organised Crime Agency) ont perquisitionné seize logements et bureaux mardi matin à Londres, dans le sud-est du pays et dans l'Oxfordshire (ouest de Londres), saisissant des documents et des ordinateurs.

Parmi les six hommes, figurent deux responsables travaillant dans "de grandes institutions de la City" et une travaillant dans un fonds spéculatif, a indiqué la FSA dans un communiqué.

Selon la chaîne d'information télévisée Sky News, la banque allemande Deutsche Bank et la société Exane, dont le groupe français BNP Paribas détenait indirectement 50% du capital à fin 2009, sont impliquées. Dans un premier temps, la chaîne avait indiqué qu'il s'agissait de BNP Paribas, avant de préciser son information.

Pour lire plus allez au link:


Blackwater treballa per EUA a l'Àsia Central

Una línia aèria, vinculada amb la qüestionada empresa de seguretat Blackwater, fa cinc anys que està servint al Govern dels EUA al Kirguizistan, Uzbekistan, Afganistan i Pakistan. La línia aèria Presidential Airways es diu Blackwater Aviation en els documents del Ministeri de Defensa. La companyia podria continuar les seves activitats si el Ministeri de Defensa nord-americà conclou un nou contracte amb ella.

Transporta càrregues per al Govern nord-americà en els països d'Àsia Central des de 2004, i el 2007 va tancar un contracte de 92 milions de dòlars fins el 30 de setembre de 2011. La seva oficina central es troba a la ciutat de Moyock, Carolina del Nord.

Presidential Airways utilitzava 13 avions i 2 helicòpters per als seus transports en els països asiàtics. Si el comandament suprem nord-americà eho demanés fins i tot posaria els seus vehicles a la seva disposició per desembarcaments i altres operacions militars. Les autoritats militars estaven contentes amb el contractista, ja que els seus serveis eren bastant barats i d'alta qualitat.

Blackwater es va fer coneguda després d'una sèrie de casos relacionats amb l'assassinat de civils en països d'Orient Mitjà. El Senat dels Estats Units investiga el cas de la mort de 17 afganesos el 2007, que suposadament van ser assassinats per agents d'aquesta companyia. Després que a l'empresa li fos prohibit actuar en territori d'aquest país, aquesta simplement va canviar el seu nom a X Services. No obstant això, fins al dia d'avui a l'Afganistan continua funcionant la línia aèria Blackwater Aviation.

A més, el Govern iraquià va exigir als empleats de Blackwater abandonar el país a causa d'assassinats de civils comesos en aquest país. L'empresa s'encarregava de protegir ambaixades i combois d'alts funcionaris internacionals.

El setembre de 2007, un comboi protegit per agents de Blackwater va rebre trets de morter, al que els guàrdies van obrir foc de manera indiscriminada donant mort a 17 persones. La tragèdia va provocar l'augment dels sentiments antiamericans entre la població del país.


Una línea aérea vinculada con la cuestionada empresa de seguridad Blackwater lleva cinco años sirviendo al Gobierno de EE. UU. en Kirguistán, Uzbekistán, Afganistán y Pakistán. La compañía podría continuar sus actividades si el Ministerio de Defensa estadounidense concluye un nuevo contrato con ella.

La línea aérea Presidential Airways se llama Blackwater Aviation en los documentos del Ministerio de Defensa. Transporta cargas para el Gobierno estadounidense en los países de Asia Central desde 2004 y en 2007 cerró un contrato de 92 millones de dólares hasta el 30 de septiembre de 2011. Su oficina central se ubica en la ciudad de Moyock, Carolina del Norte.
Para leer más ir a enlace: