dilluns, 21 de juny de 2010

Espanya gastà 9.061 milons $ per fer la guerra

Xina destaca avui que Espanya ha gastat 6.970 milions d'euros (9.061.000.000 de dòlars) en missions de pau a l'exterior en els últims 20 anys, segons revela un estudi de la Fundació Alternatives divulgat avui per la premsa digital espanyola. Segons l'estudi de l'Observatori de Política exterior de la Fundació Alternatives, la missió a l'Afganistan va ser la més cara, amb 1.659 milions d'euros (2.156 milions de dòlars). De tots els recursos destinats a la participació de les Forces Armades, des de la primera sortida a l'exterior fa 20 anys, dos terços d'aquests recursos van ser gastats a partir del 2000.

La contribució financera va passar de poc més de 40 milions d'euros (52 milions de dòlars) en 1990, a 716.000.000 d'euros (930 milions de dòlars) el 2009, amb increments importants en 2002 i 2006.

Les operacions internacionals que han demanat un major volum de finançament van ser ISAF-Afganistan (2.156 milions de dòlars), SFOR-Bòsnia (1.877 milions de dòlars) i KFOR-Kosovo (1.305 milions de dòlars).

Aquestes tres operacions van concentrar gairebé 60 per cent de tota la inversió espanyola en missions de pau.

La participació d'Espanya en l'operació Llibertat Iraquiana tingué un cost de 414 milions de $), entre 2003 i 2004.


España gastó 6.970 millones de euros (9.061 millones de dólares) en misiones de paz en el exterior en los últimos 20 años, reveló un estudio de la Fundación Alternativas divulgado hoy por al prensa digital española.

Según el estudio del Observatorio de Política Exterios de la Fundación Alernativas, la misión en Afganistán fue la más cara, con 1.659 millones de euros (2.156 millones de dólares).
Para leer más ir a enlaces:

Rússia talla el gas a Bielorrússia

El president de Rússia, Dmitry Medvedev, ha ordenat al consorci de gas del país, Gazprom, que comenci a tallar el flux de gas natural a Bielorússia, va anunciar dilluns el cap de Gazprom, Alexei Miller. La decisió es va prendre després que Bielorússia es negués a pagar uns 200 milions de dòlars que deu a Rússia pel subministrament de gas. Més del 85% del subministrament de gas rus a Bielorússia es veurà afectat.

Tot i així, Medvedev va demanar també a Gazprom que continuï les seves negociacions amb Minsk, mentre que el tall de gas serà "gradual i proporcional al volum de deutes", va afegir Miller.

Una delegació bielorussa que va partir el diumenge a Moscou ha celebrat diàlegs dilluns amb la seva contrapart russa sobre l'assumpte del deute del pagament del gas.

"Bielorússia reconeix el deute de gas, però ofereix pagar amb màquines, equip i altres productes", va dir Miller a Medvédev després de les negociacions.

Per tant, les converses no van tenir cap resultat, va anotar Miller, afegint que Medvedev va demanar a Gazprom que continuï les seves negociacions amb Minsk, mentre que el tall de gas serà "gradual i proporcional al volum del deute".

El conseller delegat de Gazprom va advertir la setmana passada que tallarien un 85% del subministrament de gas a Bielorússia a partir de dilluns, a causa de la prolongada deute.

No obstant això, el viceministre bielorús d'Energia, Edward Tovpinets, va manifestar que el deute de gas és per la mateixa quantia que el que Gazprom ha pel trànsit a través d'aquest país, de manera que el càrrec es podria compensar.


El presidente de Rusia, Dmitry Medvedev, ha ordenado al consorcio de gas del país, Gazprom, que comience a cortar el flujo de gas natural a Bielorrusia, anunció el lunes el jefe de Gazprom, Alexei Miller.

La decisión se tomó después de que Bielorrusia se negara a pagar unos 200 millones de dólares que debe a Rusia por el suministro de gas. Más del 85% del suministro de gas ruso a Bielorrusia se verá afectado.
Para leer más ir a enlace:

Pakistan farà el gasoducte amb l'Iran

El ministre de Relacions Exteriors del Pakistan, Shah Mehmood Qureshi, ha defensat avui el gasoducte de 7.500 milions de $ amb Iran i va dir que Islamabad seguirà endavant amb el projecte tot i les sancions contra l'Iran. El canceller va fer les declaracions hores després que l'enviat especial dels EUA per Pakistan i l'Afganistan, Richard Holbrooke, advertís al Pakistan que no posi en marxa el gasoducte, destinat a portar el gas natural tan necessari per al país que pateix escassetat d'energia.

Pakistan i l'Iran van signar formalment l'acord a Teheran el 13 de juny, sota el qual l'Iran subministrarà al Pakistan gas natural des de mitjans de 2014.

"El projecte de gasoducte amb l'Iran és benèfic per als interessos del Pakistan", va dir el canceller pakistanès en una conferència de premsa a la ciutat de Multan, Punjab.

Experts pakistanesos opinen que les sancions contra l'Iran no afectaran el projecte de gasoducte perquè és un acord bilateral i tots dos països ja van concloure l'acord, va dir Qureshi.

L'ambaixador iranià a Islamabad, Mash 'Allah Shakeri, va dir que el gasoducte iranià de milers de milions de dòlars ha elevat la importància estratègica de Pakistan, particularment en relació amb l'Índia:

"A més del valor econòmic agregat, de milers de milions de dòlars, l'acord del gasoducte de l'Iran ha impulsat el valor estratègic del Pakistan a la regió. Si hi ha un tercer país receptor, han de reconèixer que el Pakistan va a oferir un trànsit pacífic", va dir Shakeri a Express Television en una entrevista.


El ministro de Relaciones Exteriores de Pakistán, Shah Mehmood Qureshi, defendió hoy el gasoducto de 7.500 millones de dólares USA con Irán y dijo que Islamabad seguirá adelante con el proyecto a pesar de las sanciones contra Irán.

El canciller hizo las declaraciones horas después de que el enviado especial de Estados Unidos para Pakistán y Afganistán, Richard Holbrooke, advirtiera a Pakistán que no ponga en marcha el gasoducto destinado a llevar el gas natural tan necesario para el país que sufre escasez de energía.
Para leer más ir a enlace:

"Tranquil.litat alarmant" al Kirguizistan

El general kirguís Omurbek Suvanalíev, fins ahir, cap de la Policia a la regió d'Oix, pensa que el proper referèndum sobre la nova Constitució de Kirguizistan pot trastornar la de per si precària tranquil.litat al sud d'aquesta nació centreasiàtica. Suvanalíev, que va presentar la renúncia la vigília, va difondre una declaració en què manifesta la seva renuencia a ser "còmplice d'esdeveniments encara més greus", en clara referència als recents enfrontaments entre kirguisos -ramaders- i uzbeks -agricultors- que van causar nombroses víctimes i milers de refugiats a les regions d'Oix i Jalal Abad.

"No vull que m'obliguin a utilitzar recursos administratius i manipular els vots de la gent que va sobreviure en aquest drama horrible", va assenyalar l'ex cap policial, després de qualificar de "tranquil.litat alarmant" la situació actual al sud de Kirguizistan: "Els bàndols en conflicte segueixen sense deposar les armes, de les que el nombre exacte no es presta a càlculs. La gent té por de rebrots de violència. En l'aire es respira la tensió entre kirguisos i uzbeks", consta en la declaració.

Les forces policials, segons ell, són les úniques que garanteixen la precària pau al sud i actuen d'escut humà entre les parts. Si el Govern interí desvia l'atenció policial cap a la protecció dels col.legis electorals durant el referèndum, previst per al 27 de juny: "Tornarà a posar els ciutadans en perill de mort", va advertir el general.Ex alto cargo policial advierte contra referéndum en Kirguizistán

El general kirguís Omurbek Suvanalíev, hasta ayer, jefe de la Policía en la región de Osh, piensa que el próximo referéndum sobre la nueva Constitución de Kirguizistán puede trastornar la de por sí precaria tranquilidad en el sur de esta nación centroasiática.
Para leer más ir a enlace:

Danone i Unimilk es fusionen a Rússia

El grup francès Danone i el rus Unimilk han anunciat la propera fusió de les seves divisions làcties, amb un volum de vendes que van rondar 1.850 milions de dòlars l'any passat. L'empresa resultant de la fusió integrarà dues plantes russes de Danone i 28 fàbriques que Unimilk té a Bielorússia, Rússia i Ucraïna. La nova entitat estarà controlada al 57,5% per Danone.

El grup gal té també una participació del 18,4% en Wimmer-Bill-Dann (WBD), l'empresa líder del mercat rus de productes lactis, i de moment es desconeix què farà amb aquest paquet avaluat al voltant de 635 milions d'dòlars.


Danone y Unimilk anuncian fusión de sus divisiones lácteas en Rusia

El grupo francés Danone y el ruso Unimilk anunciaron la próxima fusión de sus divisiones lácteas cuyas ventas rondaron 1.850 millones de dólares el pasado año, escribe hoy el diario Vedomosti.
Para leer más ir a enlace:

Sirius es vídeo-manifesta contra la Propietat Intel·lectual


Sirius es vídeo-manifesta contra la propietat intel·lectual.

Àngels Martínez Castells es vídeo-manifesta contra la Propietat Intel·lectual


Àngels Martínez Castells és professora d'Economia a l'UB i redactora del bloc Punts de Vista: http://angelsmcastells.nireblog.com/

CSI denuncia que hi ha 12 milions d'esclaus

Un nou informe de la CSI, publicat avui, detalla la magnitud de l'esclavitud i altres formes de treball forçós per tot el món i estableix mesures pràctiques que els sindicats poden prendre per fomentar el dinamisme global, per tal d'ajudar als més de 12 milions de persones atrapades en els diversos tipus de treball forçós. En la publicació Com lluitar contra el treball forçós i el tràfic de persones, es donen exemples dels tipus de pràctiques més prevalents i severes, des del règim de servitud al Nepal i el tràfic de nens a l'Àfrica occidental, fins a la greu explotació dels treballadors agrícoles a Itàlia.

S'esmenta així mateix la sindicalització dels treballadors indígenes a la indústria de la fusta del Perú per intentar alliberar-se del treball forçós.

També es posa en evidència la naturalesa dissimulada i aïllada de la feina que realitzen les persones afectades, i la facilitat amb que molts dels responsables passen desapercebuts i aconsegueixen evitar ser acusats. L'informe recalca concretament la situació de moltes treballadores i treballadors domèstics, exposant maneres en què els sindicats poden ajudar a protegir-los, mitjançant l'exercici de pressió, defensa, sensibilització i campanyes, oferint serveis i assistència i organitzant els treballadors domèstics en sindicats.

El "mapa mundial de treball forçós", elaborat juntament amb l'informe, mostra la situació actual amb relació a la ratificació dels Convenis 29 i 105 de l'OIT sobre treball forçós, explica les qüestions de major prevalença en cadascuna de les regions i subratlla algunes de les activitats sindicals i de empreses per lluitar contra el treball forçós. L'Aliança Sindical Mundial, encapçalada per la CSI, proporciona també notícies trimestrals sobre les activitats sindicals relatives a aquest tema, mitjançant la publicació d'un butlletí informatiu a disposició de les persones que s'inscriguin per rebre'l.

"La globalització i la creixent bretxa entre països rics i pobres ha fomentat la migració per la feina, la qual, juntament amb les restrictives normatives de migració, és majoritàriament clandestina i abusiva. Durant segles passats, els vaixells europeus proporcionaven assentaments colonials a les Amèriques amb esclaus africans. Avui en dia existeixen agents laborals que subministren als mercats de treball industrialitzats treballadors procedents del món en desenvolupament que són forçats a acceptar qualsevol tipus de termes i condicions de transport i treball. El tràfic de treballadors és el tercer més gran negoci del crim organitzat després de les drogues i el tràfic d'armes", explica el Secretari General de la CSI, Guy Ryder.

"El moviment sindical internacional ha tingut un paper històric en la lluita contra el treball forçós a través de legislacions abolicionistes i lleis internacionals, la sindicalització, el diàleg social i l'assistència directa. A la pràctica, encara que les xifres de treballadors forçosos han disminuït considerablement, el final de l'esclavitud no és encara una realitat. La comunitat global del tot ha de fer molt més", va afegir.

Per llegir el nou informe de la CSI sobre treball forçós:
http://www.ituc-csi.org/guia-csi-como-luchar-contra-el.html?lang=esLa Alianza Sindical Mundial para la lucha contra el trabajo forzoso y la trata de personas publica un nuevo informe

Un nuevo informe de la CSI, publicado hoy, detalla la magnitud de la esclavitud y otras formas de trabajo forzoso por todo el mundo y establece medidas prácticas que los sindicatos pueden tomar para fomentar el dinamismo global a fin de ayudar a los más de 12 millones de personas atrapadas en los diversos tipos de trabajo forzoso.
Para leer más ir a enlace:

Els sous dels directius pujaren un 7'4%

Les retribucions mitjanes percebudes pels consellers que componen les empreses de l'Ibex 35 es van incrementar un 3,9% el 2009 respecte l'exercici anterior, pujada que se situaria en el 15,5% si s'incloguessin les indemnitzacions i jubilacions anticipades pagades per una de les empreses cotitzades a tres dels seus consellers. Els consellers executius van tenir una pujada d'un 7,4% de mitjana anual. En termes absoluts, la retribució mitjana per conseller va ser de 602.000 euros. A més, la retribució mitjana de les 31 empreses que van obtenir beneficis representava el 1,6% del benefici atribuït, enfront del 1,27% al 2008, segons l'informe anual de Govern Corporatiu publicat per la CNMV.

La mitjana de la retribució variable va pujar a 2.564.000 d'euros, que representa el 29,5% del total i suposa un increment d'un 15,1% respecte a 2008. De les 22 societats que van declarar haver dut a terme aquest tipus de retribucions, 20 d'elles l'han incrementat i només 9 l'han disminuït. A més, el 27% d'aquest concepte va correspondre a dues entitats financeres.

Pel que fa a la tipologia de consellers s'ha produït un increment de la retribució mitjana dels consellers executius i independents i una disminució de la mitjana de remuneració dels dominicals i altres externs.

A més, l'import agregat dels executius va suposar el 76,5% del total, enfront del 9% dels consellers dominicals; el 12,4% dels independents, i el 2,1% d'altres externs.

En aquest sentit, la remuneració mitjana dels consellers executius va ser de 2,7 milions, un increment del 23,2% a causa de les indemnitzacions i jubilacions pagades. Descomptant als 29,7 milions d'euros pagats per una societat per la indemnització o cessament de tres consellers, aquest percentatge es redueix al 7,4% d'increment anual.

Pel que fa a l'alta direcció de les companyies, la seva retribució mitjana es va situar en 699 milers d'euros, el que representa un increment de 3,5% respecte a 2008. L'informe destaca que hi va haver quatre societats que van incrementar la retribució mitjana per directiu entre un 20 i 38%, mentre que altres cinc la van reduir entre un 25% i un 39,7%.

Codi Unificat

En general, la CNMV indica que s'ha apreciat una lleugera millora del compliment de les recomanacions establertes pel Codi Unificat de Bon Govern, ja que les societats que componen el selectiu espanyol compleixen el 87,5% del Codi enfront del 84,9% el 2008.

Precisament són les recomanacions referides al règim d'aprovació i transparència de les retribucions les que menys compleixen les empreses.

Així, la recomanació 41 referida a detallar les retribucions individuals dels consellers és complerta només per el 44,1% de les societats. Pel que fa a la recomanació 40 sobre la submissió a la Junta d'accionistes d'un informe sobre la política de retribucions dels consellers només és seguit per el 35,3% de les companyies.


Los consejeros de las empresas del Ibex incrementaron sus retribuciones un 3,9% en 2009

Los consejeros ejecutivos tuvieron una subida de un 7,4% de media anual. Las retribuciones medias percibidas por los consejeros que componen las empresas del Ibex 35 se incrementaron un 3,9% en 2009 respecto al ejercicio anterior, subida que se situaría en el 15,5% si se incluyesen las indemnizaciones y jubilaciones anticipadas pagadas por una de las empresas cotizadas a tres de sus consejeros.
Para leer más ir a enlace:

Es preveu un màxim solar al 2013

Les prediccions de la catàstrofe industrial, que hauria de passar el 2013 a causa del pic d'activitat solar, no tenen fonament científic, segons l'investigador rus Serguei Bogachov de l'Institut Lebedev de Física (Acadèmia de Ciències de Rússia): "En realitat, avui no hi ha fonaments científics per pronosticar el comportament del Sol per un termini tan considerable". Els mitjans de premsa han informat que, segons els pronòstics de l'Agència Espacial Nord-americana (NASA), el pic d'activitat del Sol en 2013 pot provocar una catàstrofe industrial de dimensions globals.

Les potents flamarades solars deixaran fora de servei els sistemes de comunicació, equips informàtics, etc. i causaran un dany 20 vegades més gran que el provocat per l'huracà Katrina a 2005.

"Els científics en exercici són molt cauts en aquests casos, però el cap del departament de heliofísica de la NASA, Richard Fisher, citat pels mitjans de premsa, sembla ser un simple administrador i, a més, no té nous treballs científics", va apuntar Bogachov.

També va assenyalar que hi ha inexactituds en el pronòstic. En particular, es parla d'una "sèrie d'explosions nuclears" tot i que tots els fenòmens en el Sol, incloses les flamarades i les expulsions de massa coronal, tenen una naturalesa elèctrica o magnètica.

"En 2013 es produirà, efectivament, un màxim d'activitat solar però es desconeix la seva intensitat", va resumir el científic rus.


Investigador afirma que las predicciones de una catástrofe industrial para 2013 carecen de fundamento científico

Las predicciones de la catástrofe industrial, que debería ocurrir en 2013 debido al pico de actividad solar, carecen de fundamento científico, según el investigador ruso Serguéi Bogachov del Instituto Lébedev de Física (Academia de Ciencias de Rusia): "En realidad, hoy no existen fundamentos científicos para pronosticar el comportamiento del Sol para un plazo tan considerable".
Para leer más ir a enlace:

El cardenal Sepe acusat de corrupció

L'arquebisbe de Nàpols, cardenal Crescenzio Sepe, ha estat acusat de corrupció agreujada per la Fiscalia de Perusa, que investiga la xarxa de prebendes i favors a canvi de contractes de grans esdeveniments en la Protecció Civil italiana. Amb Sepe ha estat acusat també un exministre de Transports de Silvio Berlusconi, Pietro Lunardi, que va ocupar el càrrec entre 2001 i 2006, període durant el qual Sepe era prefecte de la Congregació Propaganda Fide. El dicasteri vaticà, conegut com congregació per l'evangelització dels pobles, maneja l'ingent patrimoni immobiliari de la Santa Seu i té un pressupost a part. L'ens gestiona prop de 2.000 pisos a Itàlia i al voltant de 9.000 milions d'euros anuals. El 2009, les propietats van rentar 56 milions d'euros només en lloguers.

La Fiscalia convocarà el cardenal, que té passaport diplomàtic vaticà i podria per tant acollir-se a la immunitat. El Vaticà, a través del seu portaveu Federico Lombardi, ha dit avui que Sepe col.laborarà amb la justícia "dins dels límits jurisdiccionals que marca el Concordat".

Lombardi també ha expressat l'estima i solidaritat amb el cardenal en aquests moments difícils: "Desitgem tots i tenim confiança que la situaci'on s'aclareixi immediatament i s'eliminin les ombres". Els fiscals volen aclarir els detalls de la compravenda d'un palau a la Via dei Prefetti de Roma. El 2005, Propaganda Fide va vendre al ministre Lunardi aquest palau de 960 metres quadrats per 4,1 milions d'euros, encara que el seu valor de mercat era bastant més alt.

Els investigadors sospiten que Sepe es va embutxacar la diferència (2,5 milions) per finançar un projecte de restauració dels museus vaticans, anomenat Arcus, que va ser assignat al grup del constructor Diego Anemone, principal implicat en l'escàndol amb Angelo Balducci, responsable d'Obres Públiques del Govern Berlusconi i membre des de 1995 de l'exclusiu club dels gentilshomes de la seva Santedat.

Sepe, que va ser enviat a Nàpols i rellevat del seu lloc al dicasteri vaticà per Benet XVI el 2006, ha dit avui en la seva homilia dominical que se sent un màrtir i ha promès que parlarà davant els fiscals. Citant Joan Pau II, el seu gran valedor, Sepe ha afirmat que no té por: "Després del calvari, vindrà la resurrecció. Estic serè, molt tranquil, i parlaré més aviat possible. Anunciaré. Això és segur. Reseu pel vostre bisbe".

Al final de la missa, celebrada a la cèntrica església de Sant'Onofrio dei Vecchi, carrer d'Umberto I, els fidels napolitans han aplaudit l'arquebisbe.

El nom de Sepe havia sortit a la llum diverses vegades en els interrogatoris realitzats pels fiscals de Perugia que investiguen "el sistema gelatinós" de corrupció generat a la cúpula de la Protecció Civil. Guido Bertolaso, encara al capdavant de la institució, va declarar als fiscals que Sepe li va facilitar, gratis, una casa a la luxosa Via Giulia de Roma després d'haver-li albergat durant un temps en una escola universitari de Propaganda Fide.

La gestió final la va fer Francesco Silvano, secretari de l'organització catòlica Comunió i Alliberament i estret col.laborador de Sepe, que avui és ecònom de l'arquebisbat de Nàpols.

Segons els fiscals, els dos personatges claus de la xarxa de corrupció, el Gentilhome del Papa Angelo Balducci, encara a la presó, i l'empresari Diego Anemone, en llibertat provisional, estan implicats en la gestió dels foscos negocis de Propaganda Fide.

Un col.laborador de Anemone, l'arquitecte Zampolini, ha declarat que era Anemone qui pagava el lloguer de Bertolaso a la casa de Via Giulia. Segons Zampolini, Anemone va pagar també els 900.000 euros en diner negre que van servir al ja ex ministre d'Indústria, Claudi Scajola, per pagar una part de la casa amb vistes al Coliseu. Scajola es va veure obligat a dimitir per aquesta circumstància.

Xina no revaluarà el iuan de cop

El Banc Popular de la Xina (BPCh) va assegurar diumenge que no revaloritzarà ni reajustarà els tipus de canvi del renminbi (RMB o iuan, la moneda xinesa) en una sola ocasió. El BPCh mantindrà el iuan bàsicament estable a uns nivells raonables i equilibrats i gestionarà i ajustarà els tipus de canvi del RMB d'acord amb les bandes flotants ja anunciades en el mercat interbancari de divises, per promoure la balança de pagaments internacionals i salvaguardar l'estabilitat de la macroeconomia i el mercat financer del país, va afegir l'entitat bancària central del país en un comunicat.

Xinhua va rebre el document un dia després que el banc anunciés que impulsarà la reforma del règim de la taxa de canvi del RMB augmentant la seva flexibilitat.

El BPCh ha pres la decisió tenint en compte els interessos fonamentals a llarg termini de la Xina, ja que la política adoptada afavoreix la implementació dels reajustaments estructurals necessaris per aconseguir un creixement integral, equilibrat i sostenible.

La taxa de canvi flotant ajudarà a desviar recursos a la indústria de serveis, cosa que contribuirà a renovar la indústria reduint al mateix temps el desequilibri comercial del país i la seva dependència de les exportacions, segons el comunicat.

El document també assenyala que l'adopció d'un règim de la taxa de canvi flexible contribuirà a controlar la inflació i les bombolles d'actius i crearà un entorn de desenvolupament internacional més favorable per a la Xina.

El comunicat recalca que donats els estrets vincles de la Xina amb nombrosos socis comercials, el iuan està vinculat a una cistella de divises, i afegeix que el dòlar nord-americà no hauria de ser l'únic indicador utilitzat per establir els tipus de canvi del RMB.

En els primers cinc mesos de l'any, el comerç entre la Xina i la Unió Europea va representar un 16,3 per cent del volum total del comerç exterior de la Xina, mentre el comerç del país asiàtic amb els Estats Units, l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic ( ASEAN) i el Japó va representar un 12,9, un 10,1 i un 9,4 per cent del total, respectivament, segons el comunicat.


China reitera que no ajustará tipos de cambio del RMB en una sola ocasión

El Banco Popular de China (BPCh) aseguró hoy domingo que no revalorizará ni reajustará los tipos de cambio del renminbi (RMB o yuan, la moneda china) en una sola ocasión.

El BPCh mantendrá el yuan básicamente estable a unos niveles razonables y equilibrados y gestionará y ajustará los tipos de cambio del RMB de acuerdo con las bandas flotantes ya anunciadas en el mercado interbancario de divisas para promover la balanza de pagos internacionales y salvaguardar la estabilidad de la macroeconomía y el mercado financiero del país, añadió la entidad bancaria central del país en un comunicado.
Para leer más ir a enlace:

Robert Blake al Kirguizistan

El subsecretari d'Estat nord-americà per a Àsia Central i del Sud, Robert Blake, va arribar ahir a Kirguizistan, on sostindrà converses amb les autoritats d'aquest país centreasiàtic. Blake es reunirà amb els membres del Govern provisional de Kirguizistan i s'espera que viatge al sud del país, on es van produir els enfrontaments ètnics entre kirguiz i uzbek. Durant la seva visita d'ahir a la veïna república de l'Uzbekistan, el funcionari nord-americà va demanar investigar el conflicte que ha provocat un gran nombre de morts, ferits i refugiats.

Els enfrontaments al sud de Kirguizistan esclatar el 11 de juny. Segons dades oficials, han mort unes 200 persones, però les autoritats admeten que aquest nombre podria multiplicar-se per deu.

Rússia continua l'enviament d'ajuda humanitària per als refugiats de Kirguizistan

Un segon avió del Ministeri d'Emergències de Rússia va aterrar avui a Uzbekistan amb ajuda humanitària per als refugiats de Kirguizistan, va informar un portaveu de l'esmentat departament.

"Un avió de transport IL-76 va aterrar a l'Uzbekistan amb carregament humanitari", va declarar.

En total, tres avions del Ministeri rus d'Emergències portaran 120 tones de carregament que inclou conserves de carn i peix, aliments per a nens, sucre, tendes de campanya, mantes i vaixelles.

Tres avions russos ja van portar el 16 de juny unes 130 tones d'ajuda humanitària per a la població de Kirguizistan, on el 11 de juny van esclatar sagnants enfrontaments ètnics.

Kirguizistan demana a Rússia enviar militars per custodiar instal.lacions estratègiques

El Govern provisional de Kirguizistan va demanar a Rússia enviar militars per custodiar instal.lacions estratègiques en aquest país centreasiàtic, va declarar avui l'enviat especial de l'ONU, Miroslav Jenca.

"La presidenta del Govern interí de Kirguizistan, Rosa Otunbáyeva, ha demanat a Rússia ajuda per custodiar les instal.lacions estratègiques", va comentar Jenca durant la videoconferència celebrada entre la capital kirguís de Bishkek i la seu de l'ONU, a Nova York.

Una font del Ministeri rus de Defensa va confirmar anteriorment que les autoritats kirguisos van demanar a Rússia enviar militars per a la custòdia d'instal • lacions estratègiques, però que Moscou no ha donat la seva resposta encara.

Encara abans, Otunbáyeva va demanar enviar forces de pau russes, però després va revocar aquesta sol.licitud.

L'11 de juny, al sud de Kirguizistan van esclatar enfrontaments ètnics que van causar, segons dades oficials, uns 200 morts. Les autoritats reconeixen que aquest nombre pot ser molt més gran.

Moscou ha comentat que no existeixen raons per a l'enviament de militars russos a Kirguizistan perquè es tracta d'un "conflicte intern". A canvi, Rússia ha enviat ajuda humanitària i cooperar a l'evacuació dels ferits.

http://sp.rian.ru/infografia/20100616/126718528.html


Subsecretario de Estado estadounidense llega a Kirguizistán para reunirse con las autoridades
El subsecretario de Estado estadounidense para Asia Central y del Sur, Robert Blake, llegó hoy a Kirguizistán donde sostendrá conversaciones con las autoridades de ese país centroasiático. Blake se reunirá con los miembros del Gobierno provisional de Kirguizistán y se espera que viaje al sur del país, donde se produjeron enfrenamientos étnicos entre kirguises y uzbekos.
Para leer más ir a enlaces:

EUPV critica la negligència en la gestió de residus

Marina Albiol, diputada d'EUPV, demana al conseller de Medi Ambient que confirmi si a les comarques del nord té l'objectiu d'ubicar una planta de incineració i concreti d'una vegada la comarca i la localitat que la patiria. Es caracteritza a més la gestió de residus del PP en els últims anys “per la seua negligència i falta de previsió més absolutes i ara per una improvisació d'escàndol”. La diputada recorda el projecte del Consell de construir quatre plantes d'incineració al País Valencià: “El propi Cotino va informar a principis d'any que una d’elles es construiria a Castelló. El secretari general de la Conselleria de Medi Ambient, Jorge Lamparero, en els últims dies no ha volgut donar més informació de la seua ubicació, fins ara no han aclarit res, més fum i opacitat per una gestió desastrosa”, argumenta.

La portaveu d’esquerres a Castelló afirma que des d'Esquerra Unida “ens oposem enèrgicament i així ho hem manifestat en múltiples ocasions al mètode de tractament de residus per incineració, pels efectes nocius que tenen sobre l'entorn i sobre les persones els derivats del tractament emesos a l'atmosfera”. “A més la incineració és un dels mètodes més cars, i només beneficiarà a les empreses privades que es repartiran el pastís”.

La diputada denuncia que amb aquestes polítiques el que succeeix és la pèrdua d'interès i valor pel reciclatge i la reutilització dels materials, “justament el que recolza la Unió Europea”, i critica que al País Valencià "anem deu anys per darrere d'Europa en matèria de gestió del residus urbans”.

Albiol té paraules molt dures cap al Partit Popular, per la desastrosa gestió dels residus a la província de Castelló, “caracteritzada en els últims any per la negligència i falta de previsió més absolutes i ara per una improvisació d'escàndol” i critica que l'únic que té la culpa que haguem de portar el nostre fem a Alacant "són els populars, els quals ha demostrat una incapacitat enorme en donar solucions al problema”.

El Vendrell fa balanç del Govern d'Entesa

S'ha celebrat al Vendrell l´acte de balanç de Govern per part de la coalició al Baix Penedes. Va ser un acte més de caràcter intern en el que es pretenia fer, amb tots els afiliats i afiliades, una reflexió conjunta i propera del que ha estat l'aportació de la coalició al govern catalanista i d'esquerres. Es van aplegar afiliats de tota la comarca en un acte on el coordinador d'EUiA al Vendrell va reclamar: “Hem ser els altaveus de la coalició per mostrar què hem fet. Aneu a parlar amb els amics, els familiars i a les vostres empreses”. També es va referir a què: “ICV-EUiA continua defensant una sortida social a la crisis, malgrat ens deixin sols en aquesta feina".

"És per això que hem de fer costat al sindicats ara més que mai; hem de treballar conjuntament perquè la vaga general del 29S sigui un èxit i una bufetada a las politiques antisocials i de retallades de drets del PSOE”.

A continuació va intervenir la diputada d´EUiA al Parlament de Catalunya, Mercè Civit. En el seu discurs va dir que “valorem molt positivament la nostre aportació al Govern, malgrat ser nomes 12 diputats i diputades hem aconseguit escorar encara mes les politiques del Govern, cap a l´esquerra”. A més a més, va dir que ”quan no hem estat d´acord en quelcom, com en la llei d´ensenyament, hem estat coherents i valent i hem dit no”. Va finalitzar la seva intervenció dient que “cal més coalició i més força per tenir més diputats i diputades per poder condicionar encara més les politiques i per poder aportar noves escletxes de maneres de fer política”.

Va continuar l´acte amb la intervenció de la cap de llista de la coalicio per Tarragona a les pròximes eleccions autonòmiques, Hortènsia Grau, i va finalitzar na Yolanda Gonzalez d´ICV al Vendrell. Tot seguit, es va obrir un debat entre el assistents.

El PCF es compromet a un "pacte d'unió popular"

Després del seu congrés, els comunistes han decidit continuar l'aventura del Front d'Esquerra i el seu impuls per "revitalitzar" la redacció d'un projecte "compartit" i desenvolupat conjuntament amb els ciutadans. Pierre Laurent ha estat elegit per dirigir el partit (foto). Un Partit Comunista en agonia, minat per les seves contradiccions? Això és el que la majoria dels mitjans de comunicació volien veure als debats que han sacsejat als 600 delegats que es van reunir aquest cap de setmana a La Defense (Hauts-de-Seine). Però pels delegats en el 35è Congrés del PCF, és la societat la que està en crisi, no el seu partit.


Una societat malalta de capitalisme "no pot enfrontar-se als reptes del desenvolupament humà (que) creen una violència social sense precedents", va dir a la seva resolució final, aprovada ahir a la tarda.

Un diagnòstic que apunta a la responsabilitat del partit per accelerar la transformació de la societat, inclosa la crisi en una escala sense precedents, inevitablement ha suscitat intensos debats per mostrar-se a l'altura d'una alternativa "per al segle XXI". Els delegats no tenien intenció d'abandonar la seva lluita. "El nostre compromís amb l'emancipació humana comunista és més necessari que mai", reafirma la resolució del 34a Congrés, el desembre de 2008. Els delegats han confirmat l'elecció d'una "forma de partit", tot i que insistint al mateix temps en la necessitat d'una "transformació" del PCF.

La construcció d'una majoria "per al canvi"

Però sobretot el "desafiament" per a l'esquerra és obrir una alternativa "al poder de Nicolas Sarkozy", que va ocupar la major part de les deliberacions dels delegats. Aquests tasca consistia a "avaluar" les opcions d'aplicació realitzades en l'últim Congrés, que han donat lloc a la formació d'un Front d'Esquerra amb els seus tres components fundadors (PCF, Partit d'Esquerra, Esquerra Unitària) en les eleccions europees de 2009 i regionals del 2010. Els participants han escollit majoritàriament seguir aquest enfocament, donant-li "un impuls nou": "És urgent donar una perspectiva a la còlera i a les expectatives expressades per la construcció d'un projecte de canvi social per superar la crisi", i donar cos a "una majoria pel canvi", al voltant d'un pacte de "unió dpopular", diu la resolució aprovada.

Una vegada més, el debat que ha posat de manifest els diferents enfocaments, no es resum en les caricatures que s'han pogut representar: "El tema no és de posicionar-se a favor o en contra del Front d'Esquerra. Aquesta oferta té passos positius, però podem creure que, en l'estat actual, la resposta és a l'altura de la crisi?, llançà una delegada en una intervenció simptomàtica del to de la conferència. Per la seva banda, els partidaris d'una resolució alternativa, proposada per Daniel Cirera, rebutjada pel Congrés després de la discussió, també es va negar el dilema d'una una postura a favor o en contra el Front d'Esquerres, insistint en la necessitat de promoure "'evaluació" d'aquesta estratègia amb un debat en el partit.

El disseny original del Front d'Esquerra

El Congrés ha establert un disseny original, proper als comunistes, el Front d'Esquerra: "Només estem nosaltres a l'esquerra proposant una fórmula de pacte d'unió popular", va dir Pierre Laurent. Es tracta, segons el nou secretari nacional del PCF escollit ahir, d'entrar a la preparació de les eleccions de 2012 amb "un pas fort de mobilització popular a l'entorn de tot el desenvolupament del projecte" amb els ciutadans, animat per les formacions del Front d'Esquerres. Aquest procés públic, orientat a evitar la trampa de la personalització de la Presidència, es posarà en marxa a la Festa de l'Humanité.

La resolució indica que la sol.licitud podria "ser el resultat d'una de les formacions del Front d'Esquerres o del moviment social", sense "condicions prèvies ni exclusives", el Congrés al juny de 2011 per adoptar el nom del candidat recolzat pel PCF. El Congrés també va demanar a "tots els ciutadans i totes les forces d'esquerra" "una resposta amplificada a la política de la dreta": "Sense esperar 2012, ara s'ha de posar en escac a la dreta", diu el text, que compromet al PCF a "fer els contactes necessaris amb totes les forces d'esquerra". La conferència abordarà en particular "la mobilització contra la destrucció de les pensions i la retirada del projecte del govern" i l'exigència d'un "referèndum" per derrotar la reforma dels governs locals.


Le PCF s'engage pour un «pacte d'union populaire»

Á l’issue de leur congrès, les communistes ont décidé de poursuivre l’aventure du Front de gauche en lui impulsant « un nouvel élan » pour la rédaction d’un « projet partagé » coélaboré avec les citoyens. Pierre Laurent a été élu à la tête du parti.

Un Parti communiste à l’agonie, miné par ses contradictions ? C’est ce que la plupart des médias ont voulu voir des débats qui ont agité les quelque 600 congressistes réunis ce week-end à la Défense (Hauts-de-Seine). Mais pour les délégués présents au 35e Congrès du PCF, c’est bien la société qui est en crise, et non leur parti.
Pour lire plus aller au link:

Miralles i Gallego criden a la mobilització

ICV-EUiA va organitzar a Badalona un acte en què la coalició va exposar les seves propostes per fer front a la crisi i perquè no siguin els treballadors els que paguin les seves conseqüències. L´acte: ”Perquè la crisi no la paguin els treballadors”, es va emmarcar en el procés participatiu per l´el.laboració del programa electoral d´ICV-EUiA, i van intervenir Jordi Miralles, coordinador general d´EUiA i diputat al Parlament, i Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO.

Miralles va fer una crida a la mobilització per aconseguir que es derogui la reforma laboral “que ataca el model social, el model europeu i la mateixa democràcia” i “per donar resposta a una extrema dreta populista que pot sortir reforçada de la crisi.” “Una sortida de la crisi per la dreta dificultaria el nostre futur i el dels nostres fills”, va indicar el dirigent d´esquerres. “La mobilització no ha de ser de reacció sinó d´acció, s´han de trobar complicitats i aliats, ser pedagògics i informar“, va afegir. No obstant això, va apuntar que el context sociopolític actual, caracteritzat per l´individualisme imperant, la negació de la política i el pensament únic, no ajuda a la mobilització de la gent.

Per la seva banda, Gallego va explicar que “les mesures que s´imposen responen als interessos dels ideòlegs i detonants d´aquesta crisi”. “Presenten una reforma de les caixes d´estalvi, una reforma de les pensions i una reforma del mercat laboral que augmenta el poder de l´empresari i la intervenció privada en la col.locació dels treballadors, que aconseguiran el contrari del que persegueixen, ja que es destruiran llocs de treball.” Gallego va assegurar que el que cal és una reforma financera, una reforma fiscal i una reforma del model productiu i que la gent enlloc de resignar-se es mobilitzi.Civit: "La crisi té rostre de dona"

Mercè Civit, responsable de l´Àrea de la Dona d´EUiA i diputada al Parlament, presentà el Fòrum d´ICV-EUiA d´Equitat de Gènere i Drets de les Dones: “La crisi també té rostre de dona” que ha tingut lloc a Barcelona. Civit ha defensat que “aquesta crisi no pot retallar drets i conquestes socials que han fet que les dones aconsegueixin més espais d´igualtat”. “L´FMI i el poder financer dicten mesures com la reducció de l´estat del benestar, la desregularització de les relacions laborals i la congelació de les pensions, les quals afecten directament els drets de les dones, perquè dificulten encara més la conciliació laboral, personal i familiar, i disminueixen el seu poder adquisitiu”, ha apuntat.

Civit ha fet al.lusió també als avenços importants en drets de les dones que s´han asssolit amb el Govern d´Entesa.