diumenge, 18 de desembre de 2011

El frau fiscal espanyol: 107.400 milions d'euros

El premiat periodista de Reuters David Cay Johnston ha escrit sobre el treball del comptable Richard Murphy a la Xarxa de Justícia Tributària, sobre l'evasió d'impostos a tot el món. El treball estima una pèrdua total per l'evasió d'impostos de 3,1 bilions de dòlars en tot el món, amb un gràfic amb els top-10, on apareix destacat en quart lloc, establert en funció de la mida de les seves economies, i en desé en volum de frau, Espanya, amb un càlcul del 22'5% del seu PIB i un import de 107.400 milions d'euros defraudats l'any passat. La revisió inclou un gràfic excel·lent dels països ordenats per la suma de la seva evasió fiscal.

Resistència líbia: "Els Germans Musulmans treballen pels EUA"

Al Caire el secretari d'Estat adjunt nord-americà per al Pròxim Orient, Jeffrey Feltman, ha confirmat un acord entre els EUA i el grup conservador sunnita dels Germans Musulmans. "Aquest grup està guanyant les complexes eleccions a Egipte i apareixen com un factor destacat, en aliança amb els alts caps militars i els antics dirigents de la dictadura de Mubarak, per impedir que aquest país arrenqui la seva independència nacional i es converteixi en un factor panàrab i antisionista". El diari egipci Al-Arabi afirma que un coronel nord-americà de cognom Cleveland està supervisant les operacions d'entrenament i armament, i és el líder real de l'anomenat "Exèrcit Sirià Lliure".

"Afortunadament a Síria aquest corrent reaccionària i traïdora -els Germans Musulmans- no té base popular perquè va ser contundentment reprimida pel govern del difunt president Hafed al-Assad. És per això que, en no tenir suport de masses, es dediquen exclusivament al terrorisme amb suport ple de la CIA". L'antic canceller francès Hubert Védrine ha confirmat el que tothom sap: "Els EUA donen suport als Germans Musulmans".

El Partit Algerià per la Democràcia i el Socialisme (PADS) assegura que els Estats imperialistes han establert aliances estratègiques amb els moviments islamistes que són moviments feudals, burgesos i petits burgesos reaccionaris que manipulen la religió per enganyar el poble i separar-lo de la lluita de classes anticapitalista i antiimperialista.

En aquestes condicions es comprèn la necessitat històrica que van tenir els governs de Bumedian, Nasser, Gaddafi i del Baas sirià de reprimir aquests grups de renegats que manipulen el Islam al servei del sionisme i l'imperialisme.

Oficial d'intel·ligència dels EUA és el veritable líder del "Exèrcit Sirià Lliure"

El diari egipci Al-Arabi afirma que un coronel nord-americà de cognom Cleveland està supervisant les operacions d'entrenament i armament, i és el líder real de l'anomenat "Exèrcit Sirià Lliure".

El rotatiu afegeix que Cleveland ha estat movent-se entre els camps d'entrenament de la seva organització. Aquest coronel que és encarregat de crear un exèrcit constituït per homes armats oposats al règim sirià, anomenat "Exèrcit Sirià Lliure", va comentar que els Estats Units havien creat una base de formació, a Turquia, al nord, a l'est del Líban, i Arbil, a l'Iraq.

El partit Germandat Musulmana, que està exigint la intervenció militar de Turquia en contra de Síria, disposa d'una milícia entrenada per personal nord-americà i la intel·ligència dels EUA li està proporcionant dades i equip tècnic.

El diari va afegir que els serveis d'intel·ligència que estan finançant i armant a mercenaris per lluitar contra l'exèrcit de Síria exigeixen que tots els grups armats es facin dir "exèrcit lliure".

Membres de la Germandat Musulmana confessar estar darrere de les protestes a la província de Dara al sud i Jisr al-Shughour al nord, i que es proposa formar zones de protecció com un pròleg a la intervenció militar.

L'article afegeix que la pàgina de la "revolució siriana" a Facebook està manejada per una xarxa d'intel·ligència de Brussel·les, que es va formar abans dels esdeveniments de Síria.

Precisa l'informe que el lloc web Shaam, format per periodistes capacitats que tenen equips d'última generació camuflats, vinculats als satèl·lits dels EUA, forma part de les xarxes de Brussel·les.

Ultradretà diari espanyol reconeix presència de mercenaris libis a Síria

En un reportatge difós recentment, el diari espanyol ABC va assegurar haver tingut contacte amb mercenaris libis que es troben en territori sirià donant suport a l'oposició armada que busca enderrocar el govern de Bashar Al-Assad.

El corresponsal de l'ultradretà ABC va afirmar haver-se reunit amb tres d'aquests mercenaris que li van revelar les seves identitats. "Es tracta d'homes propers a Abdelhakim Belhaj, actual governador militar de Trípoli i antic gihadista, relacionat amb Al-Qaida en el passat", va ressenyar l'Agència SANA.

"Un d'ells resulta ser un vell conegut dels reporters que van cobrir la guerra de Líbia: Mehdi al-Hatari, l'antic comandant de la Brigada de Trípoli, que va exercir un paper fonamental en la presa de la capital i la caiguda de Gaddafi", ha afegit.

El corresponsal espanyol va afegir que "el segon libi és Kikli; diu que treballa per Belhadj, i fa gairebé dues dècades és exiliat al Regne Unit. El tercer, Fuad, sembla ser un guardaespatlles".

Els mercenaris li van confirmar al diari ABC que ja hi ha unes "quantes desenes" de libis que es van desplaçar a Síria 'pel seu compte' per ajudar a l'oposició armada.

SANA denuncia el rol de Qatar en l'escalada terrorista contra Síria, caracteritzat per l'enviament d'armes i d'homes per combatre al govern d'Al Assad.

EUA acusa a sis executius de Fannie Mae i Freddie Mac de frau

Sis executius de les agències hipotecàries Fannie Mae i Freddie Mac van ser acusats de frau per la Comissió de Valors dels EUA (SEC per les sigles en anglès). Aquestes agències són àmpliament conegudes, ja que van ser unes de les majors culpables de la crisi financera, iniciada l'any 2008. El rescat de les dues agències ha costat a les autoritats nord-americanes uns 300.000 milions de dòlars.

Entre els acusats estan Daniel Mudd, antic executiu principal de Fannie Mae, i Richard Syron, executiu principal i president de Freddie Mac El cas serà examinat pel Tribunal Federal del Districte Sud de Nova York.

"Els ex executius de Fannie Mae i Freddie Mac van dir al món sencer que la seva exposició a les hipoteques d'alt risc era substancialment menor del que era en realitat", va anunciar Robert Khuzami, director de divisió de la SEC.

Segons la comissió, encara que en realitat les hipoteques d'alt risc de Fannie Mae incloïen més de 43.000 milions de dòlars, l'agència va reportar només uns 4.800 milions. Aquesta pràctica també la va aplicar Freddie Mac Aquestes dades falses dificultar l'execució d'accions adequades per part del Govern i van portar a la necessitat de gastar una enorme quantitat de diners per salvar a aquestes companyies.

Jose Luis Centella titlla de "componenda" la decisió de PP-PSOE-CiU d'impedir a Amaiur formar grup propi

Per al portaveu del Grup Parlamentari IU, ICV-EUiA, CHA, Jose Luis Centella, aquesta decisió es pren "a partir d'una interpretació restrictiva d'un informe suposadament jurídic que s'acaba utilitzant com a coartada per prendre una decisió de marcat caràcter polític". Per Centella, "el que va passar ahir a la Mesa de la Cambra estableix un mal precedent per al funcionament de la mateixa. Per la nostra banda, no estem gens satisfets tant per la decisió final que s'ha adoptat com per la forma de portar-la a efecte". Per Joan Josep Nuet: "L'exclusió d'Izquierda Plural de la Mesa i el veto al Grup de Amaiur demostra una actitud predemocràtica. Així van a enfocar la legislatura. El veto al Grup d'Amaiur és un veritable cop antidemocràtic de la majoria a la Mesa del PP".

Miralles creu que el PP "limita la democràcia" en impedir formar grup a Amaiur

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, considera que la decisió del PP d’impedir Amaiur que formi grup parlamentari al Congrés dels Diputats “limita la democràcia” doncs “no respecta la voluntat dels votants” de la coalició basca, “vulnera la igualtat de drets dels diputats” i segons paraules de Miralles també mostra “la manca de compromís per part del PP amb la necessària normalització política a Euskadi”.

Recordem que ahir la Mesa del Congrés -formada per PP, PSOE i CiU- va impedir la formació del grup d'Amaiur amb els vots negatius dels 'populars' i les abstencions de socialistes i nazionalistes catalans.

Centella denuncia que "el document tècnic que havia d'haver aclarit de manera contundent i clara què s'havia de fer en aquest cas, al final ha servit per deixar les llacunes suficients per convertir-lo en un 'informe de part' i que els tres grups que formen la Taula dirigeixin les mirades cap a ell per intentar justificar les seves respectives decisions".

José Luis Centella insisteix en la postura mantinguda per Izquierda Unida des del primer moment sobre aquest assumpte i assenyala que "seguim creient que Amaiur compta amb tots els requisits per poder formar grup parlamentari al Congrés i perquè ningú tracti d'impedir que en aquesta Cambra quedi reflectida amb nitidesa la decisió expressada a les urnes pels ciutadans d'una manera explícita".

Desxifrat el genoma d'un descendent de Genghis Khan, el 'Khan Oceànic'

Un equip de científics xinesos ha anunciat avui diumenge que ha acabat d'elaborar la seqüència del genoma d'un descendent directe del guerrer mongol Genghis Khan (1162-1227), qui va unificar les tribus mongoles i va conquistar la major part d'Euràsia. Zhou Huanmin, líder del projecte i cap del laboratori d'investigació biològica de la Universitat d'Agricultura de Mongòlia Interior, amb seu a Hohhot, capital provincial de la regió autònoma de Mongòlia Interior (nord-oest de la Xina), va assenyalar que es tracta de la primera vegada que es treu la seqüència del genoma individual d'un mongol.

El donador de la sang a partir de la qual es va elaborar la seqüència és un home identificat com a descendent de la 34a generació de Genghis Khan i que pertany a la tribu Sunita de la lliga (prefectura) de Xilingol.

Zhou va manifestar que l'equip de recerca desxifrarà la seqüència dels genomes d'altres 199 membres de l'ètnia mongol i que construirà una base de dades composta per codis genètics mongols.

El científic ha precisat que els resultats del traçat del genoma són importants per a la detecció d'herències específiques de l'ètnia mongol i les característiques evolutives dels mongols, i ha assegurat que contribuiran a la investigació mèdica relacionada amb el control de certes malalties.

Actualment, l'ètnia mongol compta amb uns 10 milions de membres en el món, la majoria dels quals resideix a Mongòlia Interior així com la regió autònoma Uygur de Xinjiang i la província de Qinghai, també al nord-oest de la Xina, a més de la República de Mongòlia i Rússia.

Intenta desnonar els llogaters disfressat de guàrdia civil

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 53 anys que es va disfressar de guàrdia civil i va simular un desnonament judicial per fer fora els llogaters del seu domicili ja que tenia problemes per cobrar les quotes mensuals. Els fets van tenir lloc a primera hora d'aquest dimecres a Bigues i Riells (Vallès Oriental), quan el detingut perfectament uniformat es va adreçar al domicili juntament amb un manyà a qui va ordenar que canviés els bombins de les persones i cinc operaris de mudances a qui va indicar quins objectes havien de retirar. El fals policia portava una pistola de tir olímpic.

La parella inquilina va requerir la presència dels Mossos d'Esquadra, que en arribar van sospitar que es tractava d'un fals policia perquè portava distintius de diferents rangs i insígnies preconstitucionals. A més, no hi havia presència del secretari judicial.

En un primer moment, però, el fals policia va anar responent de manera eloqüent totes les preguntes que li feien els agents fins que al cap d'una estona, i endut pel nerviosisme segons informen els Mossos, va admetre que no era guàrdia civil i que portava una credencial falsa.

El detingut és Pedro C.A., de 53 anys, nacionalitat espanyola i veí d'Oviedo. Se li imputen els delictes d'usurpació de funcions públiques, entrada a vivenda aliena i falsificació de document públic. L'home va quedar en llibertat amb càrrecs el passat dijous, després de passar a disposició del jutjat d'instruccions en funcions de guàrdia de Granollers.

Esquerra Unida exigeix al PP que facilite les investigacions als hospitals sobre els xiquets robats

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha anunciat que presentarà iniciatives parlamentàries al respecte en Les Corts Valencianes, “perquè volem saber quina és la por de la Conselleria de Sanitat (PP) per a no facilitar les investigacions oportunes que ajuden a centenars de famílies a saber què va a ocórrer amb els seus fills recent nascuts durant la Dictadura i la Transició”.

López Barceló ha demanat quela Conselleriade Sanitat “pose a disposició de les famílies els historials mèdics dels xiquets que presumiblement foren donats per morts. No pot ser que després de tants anys estigam encara amb aquestos casos oberts. Les famílies tenen el dret de saber què passà amb els seus fills”.

La diputada d’esquerres ha mostrat el seu recolzament a l’Associació Nacional d’Afectats per les Adopcions Irregulars (ANADIR), “qui està duent a terme una lluita justa i necessària i que cal que es recolze des de les administracions d’immediat”, ha subratllat.

Kepler confirma l'existència del primer planeta a la zona habitable d'una estrella com el Sol

La missió Kepler, de la NASA, ha confirmat l'existència del primer planeta dins de la "zona habitable" d'una estrella distant similar al Sol. El nou planeta, anomenat Kepler-22b, té prop de 2,4 vegades el radi de la Terra. Els científics desconeixen encara si la composició de Kepler-22b és predominantment rocosa, gasosa o líquida, però el seu descobriment és un pas endavant en la recerca de planetes similars a la Terra.

L'anomenada "zona habitable" d'un sistema planetari es refereix a la banda d'òrbites on podria existir aigua líquida sobre la superfície d'un planeta. Recentment, Kepler ha descobert més de 1.000 nous candidats a ser considerats planeta. Deu d'aquests candidats tenen una mida similar al de la Terra i tenen una òrbita dins la zona habitable de la seva estrella amfitriona. Es requereixen més observacions per verificar que aquests candidats siguin realment planetes.

"Això representa un veritable avenç en la recerca del bessó de la Terra", va dir Douglas Hudgins, que és un investigador del programa Kepler, a les oficines centrals de la NASA, ubicades a Washington.

Kepler-22b està localitzat a una distància de 600 anys llum. Encara que el planeta és més gran que la Terra, la seva òrbita, de 290 dies al voltant d'una estrella semblant al Sol, s'assembla a la del nostre planeta. L'estrella amfitriona de Kepler-22b pertany a la mateixa classe que el nostre Sol (és un estel de tipus G), tot i que és una mica més petita i més freda.

La nau espacial Kepler facilita el descobriment de planetes i de candidats a ser considerats planetes mitjançant el mesurament de la disminució de la lluminositat de més de 150.000 estrelles amb la finalitat de buscar planetes que les creuen o "transiten". Per verificar que el senyal detectada prové d'un planeta, Kepler requereix, almenys, tres trànsits.

L'acció de militars contra manifestants egipcis va deixar 8 morts i 299 ferits

Unes vuit persones van morir al Caire, capital egípcia, divendres i unes altres 299 van resultar ferides a conseqüència dels fets de violència que es van donar quan funcionaris militars van intentar reprimir una manifestació de civils desenvolupada a la seu del Consell de Ministres, han informat autoritats locals.

El subsecretari de Sanitat Adel Adaui, ha informat avui que el balanç de les víctimes "de divendres davant de la seu del Govern va ser de vuit morts i 299 ferits".

Adel Adaui va ser citat per l'agència oficial Mena. El balanç anterior era de 3 morts i 257 ferits.

Transcendir que diverses persones van ser arrestades pels cossos d'ordre públic encara que una font anònima no va precisar el nombre de detencions.

En hores del matí d'aquest dissabte, agents de seguretat es van desplegar al voltant de la zona governamental per oferir resguard i evitar que es repetissin els escenaris de la jornada anterior.

Els voltants d'aquesta cèntrica zona del Caire es troben envoltats per filats disposats per soldats i policies, d'acord amb la televisió local.

Dirigents del moviment d'oposició, Germans Musulmans, va condemnar els fets violents i ha afirmat que va observar amb sorpresa com l'Exèrcit "va matar a ciutadans i va ferir a molts d'ells" als carrers del Parlament i Qasr al Aini, propers a la seu de Govern.

"No s'ha castigat a cap dels militars que van ordenar i van dur a terme aquests crims" ressaltar líders d'aquesta organització a través d'un comunicat difós aquest dissabte.

Els fets violents es van produir mentre es realitzava el recompte de vots de la primera volta de la segona fase de les eleccions parlamentàries que se celebren a Egipte des del 28 de novembre passat, en les que fins ara, dominen els partits islamistes.

Des de finals del mes passat, un grup d'activistes i manifestants acampen als afores de la seu del Govern a descontentament pel nomenament de Kamal el Ganzuri com a primer ministre, qui va ocupar aquest càrrec durant el govern de l'ex president Hosni Mubarak.

Països de l'ALBA es dissocien de declaració de l'OMC

Bolívia, Cuba, Equador, Nicaragua i Veneçuela; membres de l'Aliança Bolivariana per als Pobles de la nostra Amèrica (ALBA), es va desmarcar de la declaració final de la trobada ministerial de l'Organització Mundial de Comerç (OMC), argumentant manca de transparència i pràctiques excloents i no democràtiques.

Els cinc països van emetre un comunicat en què critiquen actuacions de l'OMC que van en detriment de la inclusió.

El document, que va ser inclòs en la declaració final d'aquesta instància, indica que la declaració final de la VIII conferència ministerial "representa només l'opinió d'alguns membres, per la qual cosa ens dissociem del consens".

"L'OMC s'ha convertit en una organització que no està liderada pels seus membres i si ens atenim als fets, la presa de decisions no es fa per consens, i les reunions negociadores no estan obertes a la participació de tots els membres", denuncien les delegacions.

"No volem obstaculitzar el procés, per això és que no hem pensat en cap moment a frenar el procés de la conferència ministerial", va aclarir el viceministre de Comerç Exterior i Integració Econòmica de l'Equador, Francisco Rivadeneira.

El cap de la delegació equatoriana ha apuntat que desitgen "cridar l'atenció cap a fora (de l'OMC) sobre el fet que no estem d'acord que quan es prenguin decisions fonamentals no es faci partícip a tots els membres en el procés de decisió i negociació ".

En la seva intervenció, Cuba va denunciar la falta de consens i que el text sobre guies polítiques va ser negociat per un grup reduït de membres i es va impedir a la majoria dels països en desenvolupament reflectir les seves justes preocupacions.

"Estem davant d'un document que ha estat resultat del més flagrant menyscapte als principis de participació plena, transparència i inclusivitat", va declarar el cap de la delegació cubana, ambaixador Rodolfo Reis.

Així mateix, les negociacions per culminar la Ronda de Doha, paralitzades des de 2008, continuen estancades.

La declaració final estableix que "els ministres lamenten profundament que, malgrat el total compromís i els esforços intensificats per concloure l'agenda de la Ronda de Doha del Desenvolupament (...) les negociacions estan en un impàs".

La Ronda de Doha és una negociació que permetria als països obtenir un accés lliure d'obstacles per a les seves produccions agrícoles en els mercats dels països centrals.

Uns 500 jornalers accedeixen a la finca de Cayetano d'AlbaAl voltant de mig miler de jornalers andalusos van accedir aquest divendres a la finca La Arroyuelo, propietat que la Casa d'Alba té a Carmona (Sevilla), per demanar-li feina a Cayetano Martínez de Irujo. El marquès de Salvatierra va acceptar citar-se amb ells la setmana que ve en una conversa telefònica amb un representant dels jornalers.

Enarborant banderes d'Andalusia, els jornalers van forçar la porta d'entrada a la finca i van accedir a la parcel·la on hi havia els treballadors del mas, amb càntics com "No som marquesos, tampoc banquers, som andalusos, som jornalers" o "On és? No es veu, el senyor marquès ".

Després de parlar amb l'encarregat de la finca, aquest va trucar a Cayetano Martínez de Irujo per telèfon i el portaveu del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), Diego Cañamero, va dialogar amb ell per fixar una reunió el proper dimarts a les 11.00 hores a la mateixa finca, on li lliuraran un llistat "de milers" de jornalers que estan disposats a treballar en els seus masos.

Cañamero va explicar que el SAT quantifica en 8.000 les hectàrees que la Casa d'Alba té a les dotze finques de Sevilla i Còrdova, i que reben d'Europa al voltant de 3 milions d'euros en concepte d'ajuts per les seves terres.

Per això li presentaran al fill de la Duquessa els currículums dels jornalers i un llistat de treballadors per a treballar en la recol·lecció de l'oliva, la taronja "o on necessiti".

Arran de les declaracions que va fer Cayetano al programa Salvados, on Cayetano acusava els joves andalusos de no voler treballar, Cañamero va apostar per "recuperar la dignitat dels treballadors del camp i del poble andalús" perquè estan "cansats" del tòpic i es tracta d '"un poble treballador que vol obrir-se camí amb les seves mans i el seu esforç".

"Els terratinents han estat nefastos: mai han creat riquesa i s'han emportat els diners fora"

Es va queixar d'una classe empresarial, principalment els terratinents, que han estat "nefastos" i que, segons les seves paraules, mai han creat riquesa i "s'han emportat els diners fora".

Cañamero va informar que els terratinents tenen el 50% de totes la terra a Andalusia i que reben uns 1.600 milions d'euros en ajudes. Ha afegit que volen demostrar a Cayetano que "aquí hi ha els vagues d'Andalusia disposats a treballar" i que està a favor que desaparegui el subsidi agrari si ell "lliura els seus terres".

El diputat d'IU Juan Manuel Sánchez Gordillo va fer una crida a una "revolució agrària" perquè la nova política "serà més a favor dels terratinents" i es rebrà diners encara que la terra "produeixi o no produeixi", de manera que la Casa d'Alba podria aconseguir uns 6 milions d'euros, segons els seus càlculs.

Va recordar que ingressa grans quantitats només per tenir la terra, un títol "que es va guanyar en temps de la Reconquesta a sang i foc", de manera que entén que no té "cap legitimitat".

Aquesta no és la primera protesta que es porta a terme contra les paraules de Cayetano: dimecres passat militants d'IU a Huelva li van enviar "un càvec amb el seu llibre d'instruccions".