dissabte, 1 de juny de 2013

L'Iraq captura una cèl-lula d'Al-Qaida que fabricava gas sarin

El Ministeri de Defensa de l'Iraq ha dit que s'ha interceptat una cèl·lula d'al-Qaida que treballava per produir gas verinós per als atacs al país, així com a Europa i Amèrica del Nord. Un portaveu del ministeri iraquià ha dit que els sospitosos van utilitzar dues instal·lacions a Bagdad per produir gas sarín i gas mostassa.

El grup de cinc homes membres d'al-Qaida havien construït dues instal·lacions a Bagdad i estaven produint gas nerviós sarín i gas mostassa, seguint les instruccions d'un altre grup al-Qaida, va dir el portaveu de Mohammed al-Askari, dissabte.

Els membres de la cèl·lula s'estaven preparant per llançar atacs a l'Iraq mateix, i també tenien una xarxa de contraban de les toxines als països veïns, així com a Europa, Canadà i Estats Units, va dir Askari.

Els homes estaven planejant ruixar la gent amb les armes químiques durant la commemoració xiïta de la mort de l'Imam Kadhum en un santuari a finals d'aquesta setmana, mitjançant l'ús d'avions de joguina de control remot.

Va afegir que la detenció dels membres de la cèl·lula va ser possible gràcies a la cooperació entre els serveis d'intel·ligència iraquians i estrangers.

Enllaços a Síria


A la veïna Síria, els combatents mercenaris i les forces governamentals s'han acusat mútuament d'utilitzar gas nerviós durant els dos anys de guerra civil. Ahir turquia va detenir un grup d'al Nusra, lligat a Al-Qaida, amb gas a la frontera amb Síria i Rússia ha demnat explicaions urgents a Ankara.

Iraq i Síria comparteixen una frontera de 600 quilòmetres, i les autoritats han advertit que membres d'Al-Qaida vinculats als mercenaris sunnites, que s'oposen al president Bashar al-Assad i el govern xiïta a Bagdad, han establert un campament a la regió del desert occidental de l'Iraq.

L'Estat Islàmic de l'Iraq, un grup recolzat per una branca d'al-Qaida, es manté actiu al país, llançant atacs regulars contra objectius governamentals i civils.

Fins al moment, el grup s'ha abstingut en gran part de la violència lliurar fora de l'Iraq, però a principis d'aquest any que públicament va dir que estava vinculada a Jabhat al-Nusra de Síria, un grup terrorista que lluita contra el règim d'Assad.

Iraq, després de 10 anys de "democratització" i la fi de Saddam: complots sectaris i mil morts només al maig


L'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha informat aquest dissabte que més de mil persones han perdut la vida a l'Iraq al llarg del passat mes de maig, a causa dels atacs i explosions han tingut lloc a diferents zones del país. 1.045 persones van morir i 2.397 van resultar ferides en actes violents registrats al país àrab en tan sols un mes, circumstància que suscita una preocupació global respecte a la situació de seguretat que viu al país àrab.

Els turcs protesten pels sistemes Patriot de l'OTAN i la guerra a Síria

Els manifestants han tornat a protestar tot i la brutal repressió policial contra la presència de les forces de l'OTAN i les seves bateries de míssils Patriot a Turquia, expressant la seva solidaritat amb el poble de Síria. Musulmans anticapitalistes i activistes laics van sortir als carrers d'Istanbul dissabte corejant consignes contra l'OTAN. Les revoltes contra el govern islamista/neoliberal d'Erdogan s'estenen pel país.

Els manifestants diuen que no volen que Turquia sigui un Estat membre d'aquesta organització, a més d'expressar la seva oposició contra la guerra a la veïna Síria.

La manifestació en la major ciutat de Turquia es va produir un dia després de les protestes anti-nord als afores de l'oficina del primer ministre turc a Ankara contra la visita oficial del nou secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, qui va arribar al país per coordinar els plans de suport als milicians que lluiten contra el Govern sirià.

Al novembre de 2012, l'OTAN va anunciar un pla per desplegar sis bateries de míssils Patriot per "protegir Turquia" de possibles atacs amb míssils sirians. Els Patriot han estat proporcionades per EUA, Alemanya i Holanda, i van entrar en funcionament a les ciutats meridionals de Gaziantep, Kahramanmaras i Adana al febrer.

L'aliança occidental diu que els míssils són per evitar els perills causats per la crisi a Síria. No obstant això, països com Iran, Rússia i la Xina han expressat repetidament la seva oposició a la implementació d'aquests sistemes, argumentant que la mesura no farà sinó augmentar les tensions regionals.

Quatre dies d'enfrontaments entre policia i manifestants a Istanbul

Un policia enmig de la fumera causada pels pots de gas lacrimogen durant una protesta contra la planejada construcció d'un centre comercial a la Plaça Taksim, a Istanbul. Nombroses persones van resultar ferides durant violents enfrontaments entre la policia turca i manifestants que protesten contra la planejada destrucció d'un parc al centre d'Istanbul, una protesta que s'està redirigint contra les polítiques conservadores del govern i que, després de quatre dies d'enfrontaments molt violents amb la policia amenaça a esdevenir una 'primavera turca'.

Alemanya inundada per fortes pluges i crescudes dels rius

Torrencials precipitacions de primavera han provocat talls de carreteres, tancament del trànsit de vaixells en rius i esllavissades de terra. Les zones sud i est del país corren risc d'inundacions i algunes ciutats i carreteres properes a rius ja estan negades. Ha plogut en 24 hores la meitat del que havia de ploure en tot el mes de maig, i continuarà plovent a dojo. Un home de 42 anys, fins al moment l'única desgràcia personal registrada.

Falta un mes perquè arribi l'estiu a l'hemisferi nord i a Alemanya, on la primavera s'ha caracteritzat per dies ennuvolats i pluges de variades intensitats, el sol és un bé tan escàs com preuat.

En els últims dies, fortes pluges han castigat a amplis sectors del país, mentre que al nord i l'oest gaudeixen de temperatures més acords amb l'estació de l'any. El Servei Alemany de Meteorologia (DWD, per les seves sigles en alemany) ha advertit que segueix havent-hi un risc elevat d'inundacions.

Un exemple, l'autopista 8, que a l'altura de Pforzheim es troba submergida pel desbordament del riu Enz. Mentrestant, l'autopista 5 i la carretera nacional 10 a l'altura de Karlsruhe es troben bloquejades per esllavissades de terra. Això perquè ha plogut en 24 hores la meitat del que havia de ploure en tot el mes de maig.

Rius a nivell màxim


En Saxònia es preparen ja per fer front a les fortes pujades del nivell dels rius i han establert el màxim d'alarma fins al diumenge 2 de juny. La petita ciutat saxona de Grimma es troba ja en part inundada a causa del desbordament del riu Mulde. I encara s'espera que el riu segueixi creixent.

Les pluges han obligat a realitzar treballs d'emergència per contner les aigües dels rius. Les pluges han obligat a realitzar treballs d'emergència per contner les aigües dels rius.

El nivell del Danubi al seu pas per Passau s'ha elevat fins als 7,6 metres, tres metres més que el seu nivell normal. "Fins al dilluns 3 de juny no es normalitzarà la situació a Baviera", va explicar Dirk Mewes del Servei Alemany de Meteorologia a dpa. "Fins a aquest moment les precipitacions continuaran sent fortes des de la selva de Francònia (al nord de Baviera) fins als Alps (al sud)", ha afegit.

Viatges en vaixell pel Rin estan prohibits entre la ciutat suïssa de Rheinfelden i Kembs, així com al riu Neckar, l'ús entre Stuttgart i Heilbronn està bloquejat. Heidelberg reporta inundacions, encara que la part més antiga de la ciutat està fora de perill. També a Turíngia, Brandenburg i Franconia molts dels rius s'han desbordat.

Els meteoròlegs esperen a la nit del dissabte 1 de juny al diumenge 2 de juny fins 50 litres per metre quadrat a l'estat federat de Brandenburg i de 80 a Saxònia. A la petita ciutat saxona de Grimsby la gent ja caminava aquest dissabte (2013.01.06) amb l'aigua fins als genolls. La policia reporta la desaparició d'un home de 42 anys, fins al moment l'única desgràcia personal registrada per les autoritats.

Els incompetents neoliberals del FMI aconsellen ara 'mirar a Keynes'

El director del departament de Mercats Monetaris i de Capital del FMI, l'espanyol José Viñals, ha instat avui la UE a 'completar la reforma financera' i a donar 'més pausa al ritme de reducció del dèficit públic per no agreujar la recessió', que les seves polítiques neoliberals i l'incompetència del FMI mateix -en mans de Rato- han causat. Aquest 'alt responsable de l'FMI' afirma avui que la consolidació pressupostària "ha de ser intel·ligent, mirant al creixement, tenint una miqueta més de Keynes", en referència a l'economista nord-americà en què es basen els socialdemòcrates "socialistes" i reformistes del capitalisme.

Viñals, que ha participat en les jornades del oligàrquic Cercle d'Economia a Sitges (Barcelona) diu que l'FMI dels ineptes que ni van alertar de la crisi/estafa, ni la van veure ni la van saber enfrontar més que amb polítiques antisocials i neofeixistes -el neoliberalisme- emplacen a la UE que els va nomenar a dit a atendre aquestes recomanacions per aprofitar així la "pròrroga" temporal en la resolució de la crisi "que han donat els bancs centrals" amb la seva actuació: "No hi ha alternativa a la reducció del dèficit públic, però això no ha de ser un esprint, sinó una marató", ha comentat Viñals, que ha recorregut a Sant Agustí per exposar la seva tesi sobre el dèficit:" Déu meu, fes-me virtuós, però encara no". Cinisme nazionalcatòlic de primera.

A més, Viñals, que ha intervingut en una taula de rodona sobre el problema del creixement econòmic europeu, causat per les seves nefastes polítiques suïcides i la corrupció del bipartidisme, ha alertat ara que cal prestar atenció "no només a la quantitat de l'ajust, sinó a la qualitat". El que els economistes de veritat van dir fa tres dècades quan el Thatcherisme neoliberal va començar el que ara es pateix, la desregulació total del "mercat financer".

Viñals ha argumentat que la continuïtat en la línia positiva que estan vivint els mercats financers-es refereix a les borses i les seves noves bombolles especulatives però a l'oligarquia és l'únic que li interessa-dependrà precisament de que els governs -els seus governs neonazis- usin aquest temps extra donat pels bancs centrals per "resoldre d'una vegada per totes els problemes de fons que torturen a les seves economies".

Quant a la reforma financera a la UE, sí que ha urgit a completar-la, ja que només podrà tornar a fluir el crèdit si els bancs han completat el seu sanejament, ha argumentat, sense esmentar que s'ha fet amb diners públics.

I ha alertat que el "tsunami" de crèdit que viuen alguns països emergents -per les inversions del diner negre dels seus oients a paradisos fiscals- pot tenir efectes negatius si s'està usant part d'aquest crèdit per finançar iniciatives amb poc sentit, i també ha avisat que als EUA torna a proliferar la col·locació d'alguns productes "estructurats" de risc, és a dir, d'altres bombolles especulatives.

Per la seva banda, el cap de l'oficina de política econòmica del primer ministre francès, Jean Pisani-Ferry, ha lamentat la manera com la UE ha afrontat la crisi econòmica en els últims anys, una actuació que ha acabat agreujant la recessió, ha dit: "Les debilitats de l'economia privada van ser infravalorades. El 2009 i 2010 es pensava que era un problema de naturalesa fiscal", ha dit Pisani-Ferry. Com si ho pensessin d'altres, i no aquests experts neoliberals de memòria de peix.

Per la seva banda, el catedràtic d'economia de la Universitat de nazis a Harvard Dani Rodrik ha confiat que Alemanya sigui cada vegada més conscient que els problemes del sud d'Europa li poden arribar a afectar. No ha llegit la proposta socialdemòcrata de la seva Führer Merkel de cara a les eleccions de setembre.

La neonazi Merkel vol comprar ara el vot amb un programa social d'esquerres


La neonazi Angela Merkel, que ha enfonsat en la misèria Europa amb les seves polítiques feixistes, veu perillar la seva poltrona de cara a les eleccions de setembre per a un tercer mandat al capdavant de la cancelleria. Així, ara planteja una dosi de les polítiques de l'esquerra que ella ha desbaratat per intentar anul·lar al seu principal rival, l'SPD socialdemòcrata, malgrat ser el contrari al que fins ara ha imposat per Alemanya i d'altres països. Entre les «regalies» per ajudar els pares, destaca l'augment de 35 euros de l'ajuda mensual per fill, ara de 184 €, una típica mesura populista dels feixismes amb què tan ben s'identifica.

També proposa implantar una pensió per a les mares, així com millorar la pensió per incapacitat laboral i les retribucions futures pels anys dedicats a l'aprenentatge i la capacitació laboral.

Aragó, en mans de feixistes, idiotes i ignorants: lo fragatí no és català, és una bajanada de b(at)urros

Aquest és el text del "comunicat en la Llengua Aragonesa Pròpia de l'Aragó Oriental ('lapao')", segons la nova Llei de Llengües d'Aragó imposta pels idiotes feixistes del PAR i el PP encapçalats per la cateta, ignorant i nazi Fernanda Rudi. No es trenquin el pit de riure, que va en serio. Aquesta és la xusma franquista i corrupta d'ignorants que ens roben, espolien i mantenen en la dictadura nazicatòlica dels cacics i els idiotes: 'Lo Partit Aragonés de Fraga bol informá a tots los fragatíns...' No es perdin la traducció al castellà en google: per pixar-se de riure si no ho han fet abans.

- ¿Lo passat 9 de Mach les Corts de Aragó ban aprobá una Lley de Llengües que, per primé camí, recononeix lo nostre bollgut parlá fragatí, y’l cllassifique en l’aragonés oriental, definició en que se designe al conchún de modalidats aragoneses propies que parlem a les comarques orientals de Aragó. La Lley reconeix que a Aragó, ademés del español, se parle aragonés: aragonés oriental a l’área o zona oriental y altoaragonés o aragonés septentrional al Pre-pirineu y Pirineu.

- ¿La anterió lley de llengües que ba presentá lo PSOE, en solitari y sense contá en l’apoyo del seu socio de gobern, lo PAR, ba eixí entabán en un apoyo minim, de la CHA. Ara esta noba Lley de Llengües, que s’a aprobat per les Corts d’Aragó en una mayoría mol més amplla y per tan mol més democrática, ratifique lo sentí dels aragonesos.

- ¿En la creació, esperem que pronte, de la Academia Aragonesa de la Llengua podrem regularisá lo nostre Fragatí, salbanlo dels que lo bolíen convertí en part del catalá y dels altres que’l despreciaen.
Desde’l PAR considerem lo Fragatí com Patrimoni llingüístic d’Aragó.

- ¿Lo idioma catalá se continuará enseñán boluntariamén als centros escolars, com asda ara, pero als chiquets se lis dirá que lo que lis enseñen é catalá, no la seua llengua materna fragatina. La Lley prebeu que en un futur y, també de forma boluntaria, los alumnos que u bullguen podrán estudiá aragonés oriental en la modalidat propia dels seus poblles, en est cas lo fragatí.

- ¿BOLEM DESMENTÍ PÚBLLICAMEN Y DENUNCIÁ LO PERCHUICI INTERESSAT QUE DESDE LO NACIONALISME CATALANISTA, SEGUIT PEL PSOE, CHA Y IU, S’ESTÁ FEN AL FRAGATÍ Y, EN CHENERAL, AL ARAGONÉS ORIENTAL. LO NACIONALISME CATALÁ S’A INBENTAT LOS NOMS DE “'lapao'” y “lapapyp” PA REFERÍ’S AL ARAGONÉS ORIENTAL Y AL ALTOARAGONÉS. ESTES DENOMINACIÓNS SON FALSES Y DESDE ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUÑA Y DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ, SEGUITS PEL PSOE-CHA-IU, AN INTENTAT ENGAÑÁ A LA CHEN Y FELIS CREURE QUE SON LOS NOMS QUE LA LLEY DONE A LA NOSTRA LLENGUA, LO QUE É TOTALMÉN FALS; A LA LLEY NO APAREIXEN NI UN SOL CAMÍ EIXES EXPRESIÓNS.

- ¿Finalmén, esta Lley é una Lley de Drets y no de Oblligacions com a la anterió. Mols beíns de Fraga, Miquerensa, Tamarit, Altorricó, La Codoñera, Alcampell, etc. ban acompañá al PAR en la sessió plenaria del passat 9 de Mach a les Corts d’Aragó agón se ba aprobá la Lley. Desde astí lo nostre més gran agraimén.

Ft.: PAR de Fraga.

A continuació la traducció al castellà -des del català- en google: per pixar-se de riure. El que s'entén, era català, i el que no s'éntén és l'invent dels neonazis aragonesos.


Lo Partido Aragonés de Fraga cuenco informar a todos los fragatinos que:

- ¿Lo pasado 9 de Mach las Cortes de Aragón bando aprobo una Ley de Lenguas que, por primera camino, recononeix lo nuestro bollgut habla fragatí, y'l cllassifique en el aragonés oriental, definición en que se designe al conchún de MODALIDADES aragonesas propias que hablamos en las comarcas orientales de Aragón. La Ley reconoce que en Aragón, además del español, se hable aragonés: aragonés oriental en el área o zona oriental y altoaragonés o aragonés septentrional en el Prepirineo y Pirineo.

- ¿La anterioridad ley de lenguas que ba presentes lo PSOE, en solitario y sin contar en el apoyar de su socio de gobierno, lo PAR, ba salió engatusar en un Apoyo mínimo, de la CHA. Ahora esta Noba Ley de Lenguas, que se a aprobado por las Cortes de Aragón en una mayoria mol más amplla y por tanto mol más democrática, ratifique lo sintió los aragoneses.

- ¿En la creación, esperamos que pronto, de la Academia Aragonesa de la Lengua podremos regularisá lo nuestro fragata, salbanlo los que lo boli convirtió en parte del catalán y los otros que'l despreciaen.
Desde'l PAR consideramos lo fragata como Patrimonio lingüístico de Aragón.

- ¿Lo idioma castellano se continuará enseñán boluntariamén los Centros escolares, como asda ahora, pero a los niños se les dirá que lo que lis Enseñat é catalá, no su lengua materna fragatina. La Ley Preben que en un futuro y, también de forma boluntaria, los Alumnos que uno bullguen podrán estudios maño oriental en la Modalidad propia de sus poblles, en este caso lo fragatí.

- ¿BOLEM desmienten PÚBLLICAMEN Y denuncia LO PERCHUICI INTERESADO QUE DESDE LO NACIONALISMO CATALANISTA, SEGUIDO POR PSOE, CHA Y IU, se está FEN AL fragata Y, EN CHENERAL, EL ARAGONÉS ORIENTAL. LO NACIONALISMO CATALÁN SE INBENTA LOS NOMBRES DE "'Lapa" y "lapapyp" PA Refiérase EL ARAGONÉS ORIENTAL Y EL Altoaragón. ESTAS denominaciones SON FALSAS Y DESDE IZQUIERDA REPUBLICANA DE CATALUÑA Y DE CONVERGENCIA Y UNIÓN, SEGUIDOS POR PSOE-CHA-IU, AN INTENTADO engañar LA CHEN Y FELIS CREER QUE SON LOS NOMBRES QUE LA LEY DONE A NUESTRA LENGUA, LO QUE É totalmente FALSO; LA LEY NO APARECEN NI UN SOLO CAMINO ESAS expresion.

- ¿Por último, está Ley é una Ley de Derechos y no de Oblligacions como la anterioridad. Moles vaina de Fraga, Miquerensa, Tamarit, Altorricón, La Codoñera, Alcampell, etc. ban acompa al PAR en la sesión plenaria del pasado 9 de Mach en las Cortes de Aragón agón se ba aprobado la Ley. Desde Asti lo nuestro mayor agradecimiento.

Ft.: PAR de Fraga.

La neonazi Merkel vol comprar ara el vot amb un programa social d'esquerres

La neonazi Angela Merkel, que ha enfonsat en la misèria Europa amb les seves polítiques feixistes, veu perillar la seva poltrona de cara a les eleccions de setembre per a un tercer mandat al capdavant de la cancelleria. Així, ara planteja una dosi de les polítiques de l'esquerra que ella ha desbaratat per intentar anul·lar al seu principal rival, l'SPD socialdemòcrata, malgrat ser el contrari al que fins ara ha imposat per Alemanya i d'altres països. Entre les «regalies» per ajudar els pares, destaca l'augment de 35 euros de l'ajuda mensual per fill, ara de 184 €, una típica mesura populista dels feixismes amb què tan ben s'identifica. També proposa implantar una pensió per a les mares, així com millorar la pensió per incapacitat laboral i les retribucions futures pels anys dedicats a l'aprenentatge i la capacitació laboral.

I si al sud d'Europa la culpa dels seus mals econòmics i socials, per les seves polítiques neoliberals d'imposició d'austeritat i asfixia els treballadors i beneficis ilimiatados per als seus oligarques i vells nazis, cada vegada són menys també a Alemanya els que aplaudeixen aquestes directrius neoliberals, absurdes i antidemocràtiques.

Fins ara, la política de Merkel de prémer el coll d'altres països per evitar que es desviïn de la seva senda que afavoreix la corrupta banca alemanya va sobrevolar tan sols el territori germànic. Quan ja la crisi dels europeus del sud rebota cap al nord, la dirigent de la CDU cau en la incoherència de defensar en campanya unes pautes socials al seu país i altres ben diferents en dirigir als seus homòlegs, diguin Rajoy, Letta, Hollande o Passos Coelho.

Així, segons recull el diari Handelsblatt, les promeses electorals de la cancellera passen per introduir una pensió per a les mares i augmentar les ajudes per nen, el que suposarà un cost de 28.500 milions d'euros a les arques públiques, segons dades del Ministeri de Finances alemany.

En concret, només l'increment de l'ajuda a les famílies amb nens promès per Merkel de cara al 22 de setembre, suposarà 7.500 milions d'euros a l'Estat alemany. Entre les «regalies» per ajudar els pares, destaca l'augment de 35 euros de l'ajuda mensual per xaval, ara de 184. «Volem protegir millor als pares amb nens», va argumentar aquesta setmana la mandatària alemanya. A més, planteja incrementar les exempcions fiscals per fill.

Precisament, ahir es van divulgar les xifres de població d'Alemanya, les primeres des de la reunificació. Segueix sent el país més poblat de la UE. Passa de 80 milions, però ha perdut 1,5 milions d'habitants, el que tindrà conseqüències sobre indicadors econòmics com el PIB per habitant o la taxa d'atur, i hauran de ser recalculats, subratlla Sabine Bechtold, cap de Població de Destastis (la oficina d'estadística).

Amb un 42% de la població per sobre dels 50 anys, el país ha d'evitar la recessió demogràfica per no caure en el que les projeccions estimen, quedar-se amb entre 65 milions i 70 milions el 2060.

Des de l'oficina d'estadística interpreten que amb tan baix índex de natalitat, els immigrants són els únics motors del futur creixement demogràfic.

Aquestes xifren tenen també la seva importància internacional. Poden minvar el poder d'Alemanya a les institucions europees. En el Consell de Ministres de la UE, les decisions s'han d'aprovar amb el suport d'almenys el 55% dels Estats, representant almenys al 85% de la població europea. Amb menys habitants, Alemanya podria també perdre seients a l'Europarlament.

Política social i austeritat


Però Merkel, amb les urnes a poc més de tres mesos, insisteix a lluir política social i amagar l'austeritat. El seu programa inclou implantar una pensió per a les mares, així com millorar la pensió per incapacitat laboral i les retribucions futures pels anys dedicats a la capacitació laboral. Aquestes dues mesures tindrien un cost anual de fins a 20.000 milions d'euros, segons el citat diari econòmic alemany. Així mateix, la líder cristianodemòcrata vol augmentar les inversions en infraestructures (milers de milions).

El 8% dels rics guanyen la meitat dels ingressos mundials

El principal economista investigador del Banc Mundial va revelar que el 8% de les persones que disposen de més fons al món obté fins al 50% de tots els ingressos del planeta: "La desigualtat mundial és molt més gran que la desigualtat dins de qualsevol país concret", ha declarat l'economista Branko Milanovic després d'estudiar la desigualtat d'ingressos en el món. Milanovic té previst publicar pròximament les seves conclusions detallades a la revista 'Global Policy'.

L'expert explica que, per exemple, la llista del PIB per càpita de diferents països de l'any 2011 va mostrar que la quantitat d'ingressos anuals oscil·lava entre 231 $ a la República Democràtica del Congo, a l'Àfrica, i 171.465 $ a Mònaco, a Europa.

El segon país més pobre i el segon més ric van ser, respectivament, Burundi, amb 271 dòlars, i Luxemburg, amb 114.232 $ anuals per càpita. A tall de comparació, d'acord amb el rànquing, EUA tenia una mitjana anual per habitant de 48.112 $ i la Xina, de 5.445.

Pel que fa a la riquesa personal, segons Milanovic, l'1% més ric de la població del planeta posseeix gairebé la meitat de tots els actius personals. Aquest selecte grup, especifica l'economista, està integrat en un 12% per nord-americans, i entre un 3% i un 6% per britànics, japonesos, alemanys i francesos.

Així mateix, Milanovic assenyala que aquest 1% el formen generalment 'vells' rics i famílies que tenen les seves pròpies empreses i han acumulat fortunes que hereten els seus fills, que poden estudiar a les universitats més prestigioses del món.

Milanovic va aclarir també que l'1% de les persones més riques del món van veure augmentar els seus ingressos reals en més d'un 60% en dues dècades (de 1988 a 2008), mentre que els ingressos del 5% dels habitants més pobres del planeta, que es concentren en les regions equatorials, no van experimentar canvis.

Detenen a Turquia a islamistes sirians armats amb gas sarín

12 presumptes membres del grup islamista radical sirià Front d'Al-Nusra, vinculat amb Al-Qaida, han estat detinguts a Turquia en possessió de dos quilograms de gas sarín i diverses armes, informen mitjans turcs, citant fonts policials anònimes. Unitats turques d'intel·ligència i antiterrorisme dur a terme les detencions el passat dimarts a la província meridional de Adana.

A més de posseir dos quilograms de gas sarín, un potent gas neurotòxic considerat substància prohibida a nivell internacional, els detinguts portaven armes i documentació, va assenyalar el diari 'Cumhurriyet'.

De moment no hi ha una confirmació oficial de la confiscació d'aquest material químic per part de les autoritats turques.

Un altre diari, el 'Zaman', ha indicat que els detinguts van explicar a la policia que pretenien traslladar aquest material a Síria. El rotatiu 'Taraf' afirmar per la seva part que els membres del grup islamista radical sirià Davant del Nusra, vinculat amb Al-Qaida, van ser capturats tres dies abans de la data en què pretenien cometre un "atac".

Al començament d'aquest mes, la comissió especial de les Nacions Unides que està investigant les possibles violacions dels drets humans comeses a Síria va revelar que hi ha fortes sospites que els rebels han usat gas sarín.

Des de 1991 l'ONU considera el gas sarín una arma de destrucció massiva. Tant el Govern de Bashar al-Assad com l'oposició s'han acusat mútuament d'haver-lo utilitzat durant el conflicte sirià.

Moscou demana a Ankara detalls sobre armes químiques confiscades a Al-Nusra prop de la frontera siriana


El ministre d'Afers Estrangers de Rússia, Serguei Lavrov, ha demanat avui a Turquia una informació exhaustiva sobre sospitoses substàncies químiques confiscades prop de la frontera amb Síria: "Esperem que el Govern turc informe de manera exhaustiva i ràpida sobre l'incident", va dir Lavrov. "La situació és bastant seriosa com perquè segueixin jugant amb ella els que parlen constantment del problema d'armes químiques". "Cal investigar tots els incidents" semblants, ha subratllat.

Els habitatges per a venda o lloguer ja han de tenir certificat d'eficiència energètica

A partir d'aquest dissabte 1 de juny, tot immoble a Espanya que es vulgui vendre o llogar durant més de 4 mesos haurà de disposar del Certificat d'Eficiència Energètica, sent el propietari el responsable de aportar. Si no ho, s'enfronta a multes entre 300 i 6000 euros. La norma també afecta locals comercials ia la renovació dels arrendaments. Sense aquesta etiqueta energètica, que cal posar a disposició de compradors o arrendadors, un habitatge no es pot ni tan sols anunciar.

Per aconseguir-la, el propietari ha de triar a un tècnic autoritzat-com un aparellador, arquitecte o enginyer-que ha d'examinar la casa: des de les finestres a la calefacció, passant per la refrigeració o la producció d'aigua calenta.

No hi ha tarifes oficials de quant costa, per això internet s'ha omplert d'empreses que donen pressupostos molt dispars. El preu per un pis de 90 metres quadrats pot rondar els 200 euros o els 250 euros, pel que es recomana comparar preus.

Com s'avalua i per a què


El certificat avalua l'eficiència energètica de l'immoble i li atorga una qualificació en una lletra que variarà de l'A a la G, sent A la més eficient i G la menys, un sistema semblant al dels electrodomèstics de set escales. A més de la informació objectiva sobre les seves característiques energètiques, el certificat haurà d'incloure recomanacions per a la millora de l'eficiència energètica de l'immoble.

Amb una validesa de 10 anys, permet al comprador o arrendatari saber quanta energia gasta un habitatge abans de llogar o comprar-la. L'objectiu de la mesura és fomentar l'estalvi i l'eficiència, així com que es pugui valorar i comparar els edificis, per tal d'afavorir la promoció d'aquells que tinguin alta eficiència i les inversions en estalvi d'energia.

Multes de 300 a 6.000 euros

Per als que no compleixin la norma hi ha un r��gim de sancions. Depenent del tipus d'infracció, cada comunitat autònoma tindrà un registre oficial i podrà sancionar al propietari que no tingui l'etiqueta energètica: de 300 a 6.000 euros en cas de frau.

El llistat de sancions, introduït pel PP després d'aprovar el Reial decret el passat 5 d'abril, preveu multes que van des dels 300 euros als 600 euros en el cas de les infraccions lleus, dels 601 als 1.000 euros en el de les greus i dels 1.001 als 6.000 euros per a les molt greus.

Així, s'entén per falta lleu el fet de no esmentar el certificat en l'oferta de l'habitatge o incomplir la normativa relativa a la seva renovació; serà greu quan no es presenti el certificat davant la comunitat autònoma perquè quedi registrat o quan no es lliuri al comprador o l'inquilí, i, finalment, es considerarà molt greu no comptar amb el certificat o haver falsejat informació per obtenir-lo.

Tanmateix, l'esmena contempla també sancions superiors als 6.000 euros "en els casos en què el benefici que l'infractor hagi obtingut per la comissió de la infracció és superior a l'import de les sancions en cada cas assenyalades", en aquest cas "la sanció s'imposarà per un import equivalent al del benefici així obtingut".

Característiques i recomanacions


Aquest certificat, a més de la qualificació energètica de l'edifici, ha d'incloure informació objectiva sobre les característiques energètiques dels edificis, i, en el cas d'edificis existents, un document de recomanacions per a la millora dels nivells òptims o rendibles de l'eficiència energètica del edifici o d'una part d'aquest, de manera que es pugui valorar i comparar l'eficiència energètica dels edificis.

Com a eina per facilitar l'obtenció d'aquests certificats, l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDEA) ha elaborat els programes informàtics CE3 i CE3X, tots dos publicats com a documents reconeguts a disposició dels tècnics certificadors.

A més, l'IDEA s'ha encarregat de dur a terme un pla de formació per formar els tècnics responsables de certificar energèticament els edificis i d'aquells altres encarregats del seu control i inspecció sobre les eines reconegudes CE3 i CE3X.

L'obligatorietat de l'etiqueta es va aprovar a l'abril, quan es va publicar al BOE el Reial decret (veure PDF) en el qual es va fixar aquesta obligatorietat, dies després que el Govern anunciés un paquet de mesures en matèria d'habitatge. És necessària perquè cal adaptar a la normativa espanyola a una llei europea que ja s'aplica en altres països com França o el Regne Unit.

La normativa ja existeix a Espanya per als edificis de nova construcció des del RD 47/2007 del 19 de gener, amb la qual cosa el que es fa és ampliar-la a tots els casos.

Quatre dies d'enfrontaments entre policia i manifestants a Istanbul

Un policia enmig de la fumera causada pels pots de gas lacrimogen durant una protesta contra la planejada construcció d'un centre comercial a la Plaça Taksim, a Istanbul. Nombroses persones van resultar ferides durant violents enfrontaments entre la policia turca i manifestants que protesten contra la planejada destrucció d'un parc al centre d'Istanbul, una protesta que s'està redirigint contra les polítiques conservadores del govern i que, després de quatre dies d'enfrontaments molt violents amb la policia amenaça a esdevenir una 'primavera turca'.

Els enfrontaments més durs es van produir aquest divendres. Van arrencar sobre les 02:00 GMT, quan la policia va desallotjar mitjançant l'ús de gasos lacrimògens i aigua a pressió a centenars de persones que acampaven al parc Gezi, adjacent a la cèntrica plaça de Taksim.

Els manifestants porten tres dies acampant entre els arbres per impedir que les excavadores arrasin un dels pocs espais verds del centre d'Istanbul i preparin la construcció d'un centre comercial.

Segons el Col · legi de Metges, hi ha tretze ferits per traumatisme, entre ells dos diputats de l'oposició i una turistes d'origen àrab, que necessita una operació cranioencefàlica.

El governador d'Istanbul, Avni Mutlu, va confirmar a la tarda que hi ha una dona en estat crític, així com 12 ferits i 63 detinguts, informa la cadena NTV. Poc després, el ministre d'Interior turc, Muammer Güler, va rebaixar el nombre de ferits a 7, alhora que va desmentir els insistents rumors que hagués morts. Desenes de persones van patir més problemes respiratoris pels gasos lacrimògens utilitzats per la policia.

En una roda de premsa de l'anomenada "Plataforma Taksim", dos metges van assegurar fins i tot que durant l'assalt policial al parc un jove va morir d'un atac al cor, encara que aquestes afirmacions no van ser confirmades oficialment. Els metges van acusar a l'hospital on va ser ingressada la suposada víctima de no haver fet públiques aquestes dades.

La policia turca va precintar el parc amb tanques, però els enfrontaments es van succeir durant tot el dia al voltant de la plaça de Taksim i al carrer Istiklal, artèria del comerç i oci d'Istanbul, paralitzant totes les activitats quotidianes.

La policia va utilitzar grans dosis de gasos lacrimogen contra un miler de manifestants que col · locaven barricades i en alguns punts llançaven llambordes contra la policia.

Un dels participants, que es va identificar com Ali, ha assegurat en declaracions a Efe que les protestes seguiran fins a la nit d'avui i amb seguretat es reprendran aquest dissabte, fins i tot amb més força. "És una protesta espontània en la qual participa molta gent de classe mitjana, hi ha un enorme suport social. No és obra d'un partit, sindicat o organització d'esquerra determinada", va assegurar el manifestant prop de la plaça Taksim.

La catedràtica Betul Tanbay, una de les líders de la "Plataforma Taksim", ha recordat avui que la demolició del parc és completament il · legal perquè el pla municipal de remodelació d'aquesta plaça, aprovat fa any i mig, únicament preveu la construcció d'un túnel sota la plaça, però cap intervenció al parc mateix.

La pretensió de reconstruir uns històrics barracons otomans per a albergar un centre comercial va ser rebutjada per la comissió municipal, però el primer ministre, Recep Tayyip Erdogan, "rebutjar el rebuig" i va prometre que les obres seguirien endavant, va afegir la catedràtica davant la premsa.

La sisena sala del Tribunal Administratiu d'Istanbul va emetre avui una ordre de paralitzar les obres, però Tanbay dubte que es compleixi. "Estan fent servir la força bruta policial per imposar un projecte no aprovat pel municipi", ha denunciat.

Les organitzacions de drets humans Amnistia Internacional i Human Rights Watch han criticat l '"ús excessiu de la força" de la policia contra manifestants pacífics. També en altres ciutats turques, com Esmirna i Adana, hi va haver protestes de suport, ia la capital, Ankara, milers de persones van marxar pel centre de la ciutat fins a ser dispersats per la policia amb gas lacrimogen.