dissabte, 26 de febrer de 2011

Maleïda hipoteca (vídeo en castellà)


A Espanya hi ha més de 200 mil famílies que no poden seguir pagant la hipoteca i per les que no n'hi haurà prou que perdin casa seva per tancar el deute amb el banc. La immensa majoria d'aquestes famílies seguiran devent aproximadament la meitat del deute a causa de la mafiosa llei hipotecària actual i les pràctiques bancàries fraudulentes i abusives.

A Espanya hi ha més de 200 mil famílies no poden seguir pagant la hipoteca ia les que no n'hi haurà prou que perdin casa seva per tancar el deute amb el banc. La immensa majoria d'aquestes famílies seguiran havent aproximadament la meitat del deute a causa de la mafiosa llei hipotecària actual.

Fill de Gaddafi convida a opositors a dialogar aquest dissabte

Saif Al Islam Gaddafi, fill gran del líder libi Muammar Al Gaddafi, va afirmar aquest divendres que vol entaular negociacions amb els rebels a partir d'aquest dissabte, en una roda de premsa en la qual es va convocar a corresponsals estrangers a Trípoli, capital de Líbia. El fill del governant libi va assegurar que l'Exèrcit no emprendrà més atacs aquest dissabte per afavorir un clima propici per a la negociació.

"L'Exèrcit va decidir no atacar els terroristes i donar una oportunitat a la negociació. Esperem fer-ho pacíficament i que sigui per demà", va assenyalar.

Saif al-Islam va indicar que la situació és tranquil al país excepte a les ciutats de Misrata i zawiya, en les quals va reconèixer que tenen problemes.

"A part de Misrata i zawiya, tot està en calma (...) Les negociacions estan en marxa i som optimistes", va afirmar Saif Al Islam Gaddafi.

Les forces lleials a Al-Gaddafi mantenen el control de Trípoli, mentre que en Benghazi (est), la segona ciutat del país, els comitès populars constituïts pels opositors tenen el comandament i planegen coordinar accions amb altres "localitats líbies alliberades", segons han informat mitjans internacionals.

No obstant això, l'enviat especial de teleSUR a Trípoli, Jordà Rodríguez, va reportar més d'hora via telefònica que aquest divendres es van registrar disturbis en diversos punts de la capital.

"La situació ha canviat radicalment, ahir vam poder sortir sense cap inconvenient, vèiem calma, avui la situació és diferent, disturbis a l'est i l'oest de Trípoli, hi ha informes de enfretamiento", ha informat Rodríguez.

Aquest divendres, Muammar el Gaddafi va aparèixer en públic a la Plaça Verda de Trípoli per animar els seus seguidors a defensar al Govern. A la locució, el líder libi va amenaçar amb obrir els arsenals "quan calgui" per armar les tribus que constitueixen el país i lluitar contra els opositors.

Per la seva banda, el Govern dels Estats Units va suspendre les activitats de la seva ambaixada a Trípoli per raons de seguretat i va anunciar que imposarà sancions unilaterals o multilaterals contra Líbia.

La Unió Europea i les Nacions Unides (ONU) estudien, entre altres mesures, un embargament total armamentístic i la congelació dels béns de la família Gaddafi en territori comunitari.

El Consell de Seguretat de l'ONU debatrà aquest dissabte una resolució per condemnar a Líbia per crims contra els drets humans, després que aquest divendres el secretari general Ban Ki-moon instarà a l'organisme a "no perdre més temps" per a pronunciar-el conflicte al país nord-africà.

ICV-EUiA porta al Plenari de l’Ajuntament la “preocupació” per les retallades de CiU

El president del grup municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, defensarà demà divendres al Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona una proposició que expressa la “profunda preocupació” del Consistori per l’anunci de retallades fet per diverses conselleries del Govern de CiU en relació als equipaments i serveis socials, educatius i de salut que està previst desplegar a la ciutat.

La proposició exigeix a la Generalitat “posar en funcionament de forma immediata els equipaments que ja estiguin construïts- prop d’una desena al conjunt de la ciutat- i garantir la finalització de les obres previstes per a 2011, així com la seva posada en marxa tan bon punt estiguin construïts”.

El text insta també el Govern a “garantir les transferències compromeses per mantenir la prestació dels serveis educatius, sanitaris o socials de la ciutat de Barcelona, de manera que aquests serveis no es vegin afectats per una reducció pressupostària de la Generalitat”.

“Aturar el desplegament d’equipaments i serveis significa fer pagar el preu de la crisi a les famílies, els treballadors i treballadores, i els col•lectius més vulnerables”, ha advertit Gomà, considerant que “no és moralment acceptable i és socialment injust”. “L’Ajuntament de Barcelona serà bel•ligerant amb aquesta lògica d’afebliment dels drets socials”, ha afegit el president d’ICV-EUiA, recordant que “hem estat la única administració que, en un context de crisi, ha fet una aposta política per blindar i enfortir la despesa social i mantenir un alt nivell d’inversió com a motor de recuperació econòmica”.

Xina: Més restriccions per frenar la pujada de preus immobiliaris

Les autoritats de Nanchang, capital de la província de Jiangxi, Jinan, capital de Shandong, i Yinchuan, capital de la regió autònoma de l'ètnia hui de Ningxia, han prohibit la compra de nous habitatges per part de famílies registrades a la ciutat que ja tinguin dos o més apartaments i famílies foranes que consten en els registres municipals i compten amb almenys un habitatge. Les famílies foranes registrades a les ciutats orientals de Nanchang i Jinan tampoc podran adquirir immobles si no tenen documents que certifiquin que han cotitzat a la seguretat social o han pagat l'impost sobre la renda durant un any.

Haikou i Sanya, dues importants ciutats de la província insular de Hainan, al sud de la Xina, han d'aprovar mesures similars aquest mes, han informat avui dijous fonts governamentals.

La setmana passada, el govern municipal de Beijing va revelar unes regles per les quals es prohibeix la compra d'habitatges per part de famílies foranes registrades a la capital que no puguin demostrar que han contribuït a la seguretat social o han pagat impostos durant cinc anys consecutius.

Més d'una dotzena de grans ciutats xineses, entre elles Xangai, Tianjin, Nanjing, Wuhan i Xiamen, han pres mesures per limitar la compra d'habitatges aquest mes.

Aquestes mesures es van prendre després que el Consell d'Estat (gabinet) anunciés a finals de gener que les ciutats on s'estava registrant una dràstica pujada dels preus immobiliaris havien implementar mesures estrictes per limitar l'adquisició d'apartaments.

Les autoritats municipals també van rebre l'ordre de publicar els objectius anuals de control dels preus abans de la fi del mes de març.

L'any passat, el govern central va començar a aplicar una sèrie de mesures orientades a combatre l'especulació en el mercat immobiliari. Entre elles figuren la pujada de les taxes de préstec, l'augment del pagament inicial per a la compra d'un habitatge i la prohibició de concedir préstecs hipotecaris per a l'adquisició del tercer habitatge.

La pujada dels preus immobiliaris s'ha convertit en un gran motiu de preocupació per als ciutadans xinesos, que es troben cada vegada més amb habitatges que no es poden permetre. En grans ciutats com Pequín, els preus han crescut més del doble en els últims dos anys.

Els telèfons mòbils alteren l'activitat cerebral

El cervell és sensible a les ones que emeten els telèfons mòbils i pateix canvis en la seva activitat mentre els utilitzem. Ho han comprovat científics dels Instituts de Salut nord-americans (NIH), que acaben de publicar l'estudi a la revista especialitzada Journal of the American Medical Association (JAMA). La investigació conclou que 50 minuts parlant pel telèfon mòbil augmenten un 7% l'activitat de la zona del cervell situada prop de l'antena.

"Tot i que les ones que emeten els telèfons mòbils són molt febles, són capaços d'activar el cervell humà", comenta la doctora Nora D. Volkow, que ha dirigit la investigació.

El científics són prudents i asseguren que aquest estudi simplement estableix un vincle entre els mòbils i un canvi en el cervell. Insisteixen que no poden establir si és perjudicial o no, ni tan sols si la dada és rellevant.

Per això, subratllen la necessitat de realitzar investigacions a llarg termini sobre els efectes de les ones dels mòbils sobre la salut.
Major activitat en el cervell

En l'estudi han participat 47 voluntaris. La recollida de dades s'ha realitzat durant 2009. Van prendre imatges mitjançant tomografia per emissió de positrons (PET) i van mesurar les variacions en el consum de glucosa del cervell (el seu combustible), que indica l'activitat del cervell.

Per a això, van situar un telèfon mòbil a cada orella. Mesurar l'activitat del cervell dues vegades. Una amb el telèfon de la dreta encès però sense so (per no rebre estímuls auditius), i una altra amb els telèfons apagats. Les dues situacions es van mantenir durant 50 minuts cadascuna.

L'activitat global del cervell no canvia, però els efectes en regions concretes com la zona propera a l'antena (l'escorça orbitofrontal i el pol temporal) si augmenta fins a un 7%, xifra que equival a l'activitat que realitza el cervell quan processa una imatge, per exemple, segons informa Europa Press.

El més estrany seria que un camp magnètic no produís cap canvi en el teixit cerebral

Segons l'opinió de Xurxo Mariño, neurofisiòleg del departament de Medicina de la Universitat de la Corunya, consultat per RTVE.es sobre aquest estudi, "el rar seria que un camp magnètic no produeix cap canvi en el teixit cerebral, ja que és un teixit carregat de diversos tipus d'ions, que a més funciona amb multitud de petites descàrregues elèctriques", comenta.

"En la nostra vida quotidiana, i també en plena natura, hi ha diverses fonts de radiació electromagnètica que probablement produeixen canvis d'algun tipus en el metabolisme cerebral. En aquest sentit, aquest treball constata una cosa que és molt interessant, però que no ha de ser, ni de bon tros, indicador de que existeix un problema o un risc per a la salut".

Per si de cas i davant la falta de dades concloents sobre els efectes sobre la salut a llarg termini de les ones dels telèfons mòbils, segons ha comentat a l'agència Reuters, Volkow ja utilitza el mans lliures i recomana enviar més missatges de text en comptes de mantenir converses prolongades.

Ningú pot ser discriminat per raó de sexe en centres públics i privats concertats

PSOE i ERC han sumat 19 vots en contra de la proposició no de llei, debatuda en la Comissió d'Educació del Congrés, enfront dels 18 del PP, CiU i PNB. La iniciativa de la dreta nacionalcatòlica instava el Govern a que la regulació bàsica dels concerts garanteixi expressament el dret dels pares a triar l'educació que volen per als fills, d'acord amb la Constitució, és a dir, que els diners públics financiïn les escoles fonamentalistes catòliques de barris rics, que segreguen per sexe als seus alumnes, mentre es retallen els pressupostos de l'escola pública ja massificada i amb milers d'alumnes en barracons tercermundistes.

Pel PSOE, la diputada Maria Pilar Alegria ha replicat que els socialistes no donarien suport a una proposta perquè les comunitats segueixin finançat una educació "segregada per gèneres". A més, ha defensat un ensenyament que posi les bases perquè tots els ciutadans aprenguin els valors d'una societat democràtica avançada, cosa que "no aconsegueix la segregació en escoles diferenciades".

Segons la Llei Orgànica d'Educació, ha recordat, ningú serà discriminat per raó de sexe en l'admissió en centres públics i privats concertats.

Tant CiU com PNB, que han insistit que els concerts són competència de les CCAA, s'han oposat també al fet que l'avantprojecte de llei d'igualtat de tracte apunt en el sentit d'impedir el finançament públic d'aquest tipus de centres.

Avui mateix, al Parlament de Catalunya, la diputada d'ICV-EUiA Dolors Camats denunciava la consellera Irene Rigau per la seva falsedat a l'hora d'aplicar les retallades, ja que mentre ha amenaçat amb reduir fins a un 20% des de ja pressupostat per a despeses comuns (llum, aigua, neteja ...) als instituts d'ensenyament mitjà públics, ha augmentat el concert a una escola catòlica d'elit amb segregació de sexes en el seu alumnat.

CiU i PP també han votat a favor de treure's l'impost de successions, que només afecta a Catalunya, després de la reforma del tripartit, a les grans fortunes... de CiU i PP.

Aquests diners, centenars de milions d'euros, no serveixen segons sembla per a res i Artur Mas pot prescindir-ne i seguir retallant drets socials, privatitzant la sanitat i demolint l'educació pública...

¿Fracassats escolars? No. S'equivoca la UNESCO, per a la dreta cavernícola espanyola-nacionalistes de barraca inclosos-són útils obrers barats.

Secretari de Presidència d'Uruguai advoca per la despenalització de la marihuana

El secretari de la Presidència de l'Uruguai, Diego Cánepa, ha assegurat que cal "caminar cap a la despenalització de la marihuana", però que no és un "camí fàcil". Cánepa va dir que abans de despenalitzar el consum d'aquesta droga es necessiten aclarir un altre tipus de definicions legals com, per exemple, els compromisos i tractats internacionals: "Habilità el consum d'una droga tova està relacionat també al tema del narcotràfic", va dir, per la qual cosa es necessiten aclarir les polítiques per combatre'l i l'impacte que tindria la despenalització en aquestes.

Una de les preocupacions principals abans d'habilitar la substància és definir què és el consum personal. El prosecretari va aclarir que fins ara es va generar molta inequitat, pel fet que depèn de cada jutge definir la quantitat màxima perquè es converteixi il.legal.

Respecte al autocultiu per a consum, Cánepa creu que cal emmarcar-és una discussió més gran. Es necessita preveure com es fiscalitza i si aquest no viola tractats que l'Uruguai ja va signar.

Finalment, va aclarir que qualsevol iniciativa seria consultada amb el Poder Executiu.

Avui els partidaris de la liberalització del consum del cannabis es van concentrar davant la Suprema Cort de Justícia (foto) reclamant que s'accepti la seva proposta.

Albiol: El PP no obre concurs per l'escultura de Fabra

La diputada autonòmica d'EUPV Marina Albiol, ha assenyalat que la resposta que el conseller Mario Flores ha donat a la pregunta presentada pel grup parlamentari d’esquerres al respecte l’escultura de Fabra en l’aeroport de Castelló: “És molt significativa i deixa meridianament clar que la Conselleria d’Infraestructures no ha convocat cap concurs públic per adjudicar aquesta obra, la qual, recordem, ha estat encarregada al senyor Ripollès, l’escultor de la cort del PP”, ha ironitzat.

Albiol ha recordat també que la Conselleria d’Infraestructures en la resposta a EUPV, “intenta desvincular-se d’aquesta obra, cosa que és impossible. El senyor Flores sembla que oblida que Aerocas, que és l’empresa sol·licitant de l’escultura, és pública i la Generalitat Valenciana té en ella un 98% de participació”.

Per a Esquerra Unida, la resposta del conseller “no fa més que subratllar el desficaci que des del principi ha tingut aquesta història de l’escultura fastuosa, ridícula i vergonyosa de Fabra en l’aeroport fantasma de Castelló. Per molt que la conselleria intenta llevar-se el mort de damunt, exigim explicacions com a responsable que, sense cap dubte, és”, reclama Albiol.

La parlamentària d’esquerres afirma que els diners amb els què es pagarà aquesta obra de Ripollés –habitual en els projectes del PP- “són de tots els valencians i valencianes. Estem parlant d’una quantitat astronòmica, 300.000 euros; xifra més que notable per a que per a qualsevol altre projecte es convoque un concurs públic. En aquest cas, per ser del que es tracta –una obra totalment prescindible i megalòmana de Fabra- exigim que no es duga a terme”.

EUPV reclama al Consell que no es deixi sense cabdal la desembocadura del Xúquer

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha exigit la compareixença del conseller Cotino per a que explique en Les Corts en què consisteix aquesta proposta que deixaria sense cabdal al Xúquer en la seua desembocadura de Cullera. “Creem que aquest no és un projecte raonable, agreuja la situació del riu, més quan ni tan sols està treballant-se per aconseguir un cabdal ecològic”.

Torró ha lamentat que la Generalitat no aporte solucions a la situació de deteriorament ambiental del Xúquer, el qual porta un retard de més de tres anys en l’elaboració del Pla Hidrològic de Conca i pateix veritables problemes de manca de Cabdal, precisament en zones com la de l’assut de Cullera. “És per tant inacceptable que la Conselleria de Medi Ambient ara propose deixar sense cabdal la desembocadura del riu”, apunta.

Esquerra Unida ha anunciat que participarà en la manifestació, convocada per la plataforma Xúquer Viu el pròxim dissabte 5 de març en el pont de pedra de Cullera, per oposar-se a aquest projecte de la Generalitat “i per reclamar el compliment de la Directiva Marc de l’Aigua, un nou pla de conca per al Xúquer, i el respecte al cabdal ecològic del riu”, ha afegit Torró.