diumenge, 2 de febrer de 2014

Femen llancen a Rouco calces tacades de vermell

Cinc activistes de Femen, amb el tors nu i al crit de "avortament és sagrat", han abordat aquest diumenge a l'arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, quan es disposava a entrar en una església de Madrid. L'incident s'ha produït entorn de les 20:00 hores durant el breu recorregut entre el vehicle en el qual es desplaça el capo del Vaticà i l'entrada de l'edifici, moment que van aprofitar les cinc activistes per llançar a Rouco diverses calces tacades de vermell.

Rouco, escortat per capellans i beates, ha entrat a l'església, on s'anava a oficiar una missa, mentre les activistes, en els cossos de les quals tenien escrita la paraula Femen, han cridat des del carrer "avorto és sagrat" amb el puny en alt i han estat durament reprimides pels nazicatòlics.

Posteriorment, la porta principal per la qual ha entrat el cardenal arquebisbe de Madrid ha estat tancada i les activistes s'han anat caminant pels carrers limítrofs al temple entre aplaudiments dels vianants.

La protesta de Femen té lloc un dia després que milers de persones es manifestessin a Madrid contra l'avantprojecte de l'avortament que retrotrae al franquisme més reaccionari i feixista, seguint les directrius de l'organització criminal vsticana i els seus mafiosos al govern.

El ministre de Justícia i fanàtic tarado del Opus Dei, impulsor de la reforma, va donar aquest dissabte la seva "paraula", en la convenció nacional del PP, que cap insult o crit li farà "abdicar" -noti's la cagada del rei autista de la seva casa, feixista fill de feixistes i gendre d'un assassí del franquisme-.

Femen lanzan a Rouco bragas manchadas de rojo


Cinco activistas de Estercolan, cono el torso desnudo y al grito de "aborto se sagrado", han abordado este domingo al arzobispo de Madrid, Antonio María Rouco Varela, cuando se disponía a entrar en una iglesia de Madrid. El incidente se ha producido hacia las 20:00 horas durante el breve recorrido entre el vehículo en el que se desplaza el capo del Vaticano y la entrada del edificio, momento que aprovecharon las cinco activistas para lanzar a Rouco varias bragas manchadas de rojo.

2 vídeos: 10.000 persones protesten a Valladolid contra les polítiques feixistes del PP: 7 ferits i almenys 4 detinguts

Milers de persones -10.000 segons l'organització- s'han manifestat aquest diumenge pel centre de Valladolid contra les polítiques del Govern en un acte que coincideix amb la celebració en aquesta mateixa ciutat de la convenció nacional del PP. A Floriano i Alonso els ennueguen la borratxera a crits de "Fora feixistes de Valladolid". 7 ferits i almenys 4 detinguts, entre ells una senyora de 60 anys en estat greu a l'hospital amb un trauma al cap per cop de porra.

La manifestació ha sortit al migdia de la Plaça de Colón de Valladolid convocada per l'associació Parad@s en Moviment i ha estat secundada per organitzacions que representen als preferentistes, el 15-M, la Plataforma per la Sanitat Pública, la Plataforma contra la Reforma Local, IU, la CNT, la CGT i assemblees d'aturats d'altres províncies de Castella i Lleó.

La protesta ha transcorregut de forma pacífica fins a la Plaça Major de Valladolid sota el lema "Per l'ocupació digna, contra les retallades, per la renda bàsica, no a la institucionalització de la pobresa". La convocatòria ha comptat amb el recolzament de dues desenes de veïns del barri de Gamonal, a Burgos, que han portat la pancarta "Efecte Gamonal contra l'atur". Els manifestants, de totes les edats, han proferit crits contra l'atur -han demanat solucions per a aquest problema- i contra les retallades especialment en l'àmbit social.

Tres detinguts i 7 ferits per les forces repressives

La Policia els ha demanat que es dissolguessin com a grup després de concloure la manifestació i ha sol·licitat a algun que s'identifiqués, sense motiu i els concentrats ha increpat als agents, la qual cosa ha ha estat directament reprimida a cops indiscriminadament, detenint a tres dels manifestants en una mostra del tarannà de diàleg del nazisme mesetari del PP.

Un testimoni de l'incident i membre del moviment 15M, que ha preferit que no surti la seva identitat, ha explicat a Efe que diversos dels manifestants s'han dirigit, després de concloure la concentració, a la Plaça de Coca per continuar amb la protesta.

S'han trobat amb una forta presència policial, que ha fet un cordó per, pel que sembla, evitar que es dirigissin a alguns assistents a la convenció del PP que estaven en aquesta zona. Segons el seu testimoni, la Policia "ha carregat sense venir al cas", "ha identificat a algunes persones" i ha detingut a d'altres.

El portaveu de Stop-Desnonaments a Valladolid, Luis Miguel Durán, ha explicat a Efe que sis persones d'aquesta associació, han resultat ferides i han hagut de ser traslladades al Clínic de Valladolid i a l'hospital Rio Hortega, per la qual cosa estudien presentar denúncia "contra la càrrega policial" que han sofert


A Floriano i Alonso els ennueguen la borratxera


Els dirigents del PP Carlos Javier Floriano (sotssecretari general) i Alfonso Alonso (portaveu al Congrés) van ser esbroncats per ciutadans indignats a Valladolid quan es trobaven prenent una copa, en companyia de dos joves, en l'exterior del bar La Comèdia, una taverna de nom perfecte per als còmics de la llegua del PP.

Sobre les 21,30 hores, quan un grup d'al voltant de 50 ciutadans indignats, després de concloure l'última manifestació del dia amb motiu de la celebració a Valladolid de la convenció nacional del PP, s'han dirigit la zona de bars propera a la Plaça Major, corejant consignes com a “Partit Popular, partit criminal” o “Fora feixistes de Valladolid”.

En arribar a l'altura del bar La Comèdia, els manifestants s'adonaren de la presència dels capos Floriano i Alonso en l'exterior del bar i un d'ells es va apropar para, després de donar unes palmades en l'esquena al sotssecretari general del PP, indicant-li que "ja era hora d'anar-se'n al llit", segons expliquen diferents testimonis.

Ràpidament, els amos del bar van refugiar a l'interior de l'establiment als dos feixistes morts de por, mentre la manifestació prosseguia el seu camí pels carrers del centre estretament vigilats per les forces de repressió del feixisme. El grup va acabar la mobilització a la Plaça de la Llibertat, on en aquells moments (22,50 hores) es concentraven diversos furgons policials arribats des de Galícia i des d'on eren vigilats per les forces repressives.

Dues hores després de l'incident Alfonso Alonso seguia emborratxant-se a les terrasses de la zona del Coca, amb nombrosos efectius policials desplegats per tota la ciutat perquè els feixistes seguissin la tabola folgadament, la qual cosa no els ha estat fàcil.

10.000 personas protestan en Valladolid contra las políticas fascistas del PP: 7 heridos y al menos 4 detenidos


Miles de personas -10.000 según la organización- se han manifestado este domingo por el centro de Valladolid contra las políticas del Gobierno en un acto que coincide con la celebración en esta misma ciudad de la convención nacional del PP. A Floriano y Alonso les atragantan la borrachera a gritos de "Fuera fascistas de Valladolid". 7 heridos y al menos 4 detenidos, entre ellos una señora de 60 años en estado grave en el hospital con un trauma en la cabeza por golpe de porra.

Els comunistes ucraïnesos creen milícies populars per lluitar contra el feixisme

Els comitès locals del Partit Comunista d'Ucraïna (PCU) han creat, a les regions de l'est del país, milícies populars per lluitar contra els nazis recolzats per la Union Europea, el conegut com Euromaidan. Després d'en Odessa, Stakhanov, Simferopol i Dnipropetrovsk, el PCU ha organitzat milícies en Louhansk i Zaporizhia.

La creació de la milícia comunista de Zaporizhia va ser anunciada pel Secretari General del PCU de la regió, Vitaly Misha. La iniciativa ha partit dels propis ciutadans i de les organitzacions públiques, alarmades per l'amenaça feixista. L'objectiu d'aquestes milícies serà el manteniment de l'ordre públic, per impedir la desestabilització del oblast de Zaporizhia i bloquejar tots els atacs del "banderismo" i de la resta de grups mercenaris de ultraderecha.

La diputada comunista del Consell Regional, Elena Semenenko, ha demanat la prohibició del partit feixista "Svoboda" al territori de Zaporizhia.

També en Louhansk els comunistes han creat milícies per respondre als feixistes. Els comunistes han format una milícia amb unes 200 persones, que es preparen per respondre, davant la deixadesa i permissivitat de la policia, als terroristes del euromaidan. "La funció d'aquestes milícies és la de protegir als ciutadans i els edificis públics. El nostre objectiu és el de prevenir els conflictes i les provocacions", segons el Secretari General del PCU de Louhansk. El proper 8 de febrer està convocada una gran marxa antifeixista a Kíev, i les milícies accepten voluntaris per participar en ella.

Aquestes milícies estan compostes per membres de:
– Els komsomols de Zaporizhia
– Els VSZHT "La joventut del futur d'Ucraïna"
– La Guàrdia Eslava
– La Unió de Ciutadans d'Ucraïna
- El sindicat de funcionaris soviètics
- L'Organització de Veterans Combatents d'Ucraïna
– Els funcionaris públics
- Associació de veterans de Chernobyl

Els principals objectius de la milícia seran controlar l'ordre públic a les ciutats, crear equips d'intervenció antifeixistes, impedir l'ocupació d'edificis administratius, lluitar contra el vandalisme, protegir els monuments en honor del gloriós passat soviètic d'Ucraïna i oposar-se amb totes les seves forces al feixisme i a la pretesa rehabilitació dels criminals de la UPA.

Los comunistas ucranianos crean milicias populares para luchar contra el fascismo


Los comités locales del Partido Comunista de Ucrania (PCU) han creado, en las regiones del este del país, milicias populares para luchar contra los nazis apoyados por la Union Europea, el conocido como Euromaidan. Después de en Odessa, Stakhanov, Simferopol y Dnipropetrovsk, el PCU ha organizado milicias en Louhansk y Zaporizhia.

IU: "satisfacció" després de l'acord a Nafarroa amb Batzarre per a les eleccions europees

La direcció federal d'Izquierda Unida mostra la seva “satisfacció” per la decisió adoptada avui per l'assemblea de Batzarre de concórrer junts a les Eleccions Europees del proper mes de maig. Amb aquesta decisió culminen els contactes iniciats fa temps per IU amb Batzarre –amb la qual a Nafarroa forma Izquierda-Ezkerra- i avança en "la seva estratègia de convergència política i social cap a un front ampli de l'esquerra transformadora amb el qual fer front a les polítiques neoliberals", imposades pel PP.

Des de l'adreça federal d'IU s'incideix en la coincidència amb les valoracions expressades avui pels dirigents de Batzarre per explicar la decisió de la seva assemblea, en les quals han assenyalat que l'acord pres té com a objectiu “buscar la màxima unitat, la màxima confluència de forces polítiques i socials de l'esquerra”.

Izquierda Unida comparteix que la “configuració d'una candidatura forta per als comicis europeus suposa un bon motiu per dur a terme tots els esforços necessaris perquè l'esquerra alternativa concorri el més unida possible. Est és un objectiu en el qual IU ha posat la seva obstinació des de fa mesos i seguirà amb ell amb fermesa i generositat”.

IU celebrarà el proper 2 de març la seva Assemblea Programàtica on, a més d'aprovar les línies fonamentals del seu programa per fer front a la involució política i econòmica que es busca imposar en la Unió Europea, es ratificarà la llista que aquesta formació prepara i a la qual busca seguir sumant a altres formacions i a representants de grups i moviments representatius de la societat civil.

IU: "satisfacción" tras el acuerdo en Nafarroa con Batzarre para las elecciones europeas


La dirección federal de Izquierda Unida muestra su “satisfacción” por la decisión adoptada hoy por la asamblea de Batzarre de concurrir juntos a las Elecciones Europeas del próximo mes de mayo. Con esta decisión culminan los contactos iniciados hace tiempo por IU con Batzarre –con la que en Nafarroa forma Izquierda-Ezkerra- y avanza en "su estrategia de convergencia política y social hacia un frente amplio de la izquierda transformadora con el que hacer frente a las políticas neoliberales" impuestas por el PP.

Marxa de Fuenlabrada a Madrid contra els acomiadaments a Coca-cola

Unes tres mil persones, segons xifres dels sindicats, han iniciat avui una marxa a peu des de la planta de Coca-cola a Fuenlabrada fins a la Porta del Sol en protesta per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat el 22 de gener per la companyia, que inclou el tancament de l'única planta madrilenya.

Empleats de la planta de Fuenlabrada i de diferents delegacions comercials de Castella León i Castella-la Manxa, acompanyats per col·lectius veïnals de Fuenlabrada i per ciutadans han començat aquesta marxa passades les 8:30 hores. Entre ells també es troba l'alcalde de Fuenlabrada, Manuel Robles, que ha expressat que van a la Porta del Sol "perquè el Govern de la Comunitat de Madrid ha de dir alguna cosa respecte al tancament d'aquesta factoria i el futur laboral de gairebé 600 madrilenys".

Crits de "Si es pot, sí es pot", "A Madrid no es fabrica, a Madrid no es consumeix", "Coca-cola terrorista" o "Això és l'espurna de la ruïna" han estat els més corejats en l'inici d'aquesta marxa, que ha aconseguit a les 9:30 hores el municipi de Leganés. El portaveu de CCOO a la planta de Casbega (una de les embotelladores de Coca-cola) a Madrid, Juan Carlos Asenjo, ha assenyalat a Efe que la marxa en el seu començament està sent "tot un èxit". "El divendres repartirem fullets entre els ciutadans de Fuenlabrada demanant-los el seu suport de cara a la marxa d'avui, i la veritat és que van estar molt receptius i l'acolliment va ser boníssim. La prova és el nombre espectacular de gent que hi ha avui aquí", ha assenyalat.

El líder sindical ha ressaltat que a l'arribada a la Porta del Sol -prevista para a partir de les 13.30 hores- s'espera que siguin moltes més persones concentrades, "ja que moltes associacions de veïns ens han anunciat que s'uniran a nosaltres en l'entrada a Madrid". "Anem a rebentar Sol. L'objectiu és que Coca-cola s'adoni del menyspreu i la falta de respecte que està tenint amb aquest ERO injustificat, quan factura 900 milions d'euros de beneficis a l'any, i que es posin sobre la taula altres alternatives, que n'hi ha, al tancament de la fàbrica", ha sentenciat.

Marcha de Fuenlabrada a Madrid contra los despidos en Coca-Cola

Unas tres mil personas, según cifras de los sindicatos, han iniciado hoy una marcha a pie desde la planta de Coca-Cola en Fuenlabrada hasta la Puerta del Sol en protesta por el expediente de regulación de empleo (ERE) anunciado el 22 de enero por la compañía, que incluye el cierre de la única planta madrileña.

Els sindicats convoquen aturs a les plantes catalanes de Cobega contra l'ERO de Coca-cola

Els sindicats de Cobega-Coca-cola han convocat aturs durant quatre dies a totes les fàbriques espanyoles de la companyia, entre les quals figuren cinc catalanes, per rebutjar l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) en la planta de Fuenlabrada (Madrid). Els aturs s'efectuaran els dies 4, 6, 11 i 13 de febrer i afectaran a cinc factories catalanes situades a Esplugues de Llobregat i Martorelles. Foto: Massiva manifestació avui a Alacant.

Los sindicatos convocan paros en las plantas catalanas de Cobega contra el ERE en Coca-Cola


Los sindicatos de Cobega-Coca-Cola han convocado paros durante cuatro días en todas las fábricas españolas de la compañía, entre las que figuran cinco catalanas, para rechazar el Expediente de Regulación de Empleo (ERE) en la planta de Fuenlabrada (Madrid). Los paros se efectuarán los días 4, 6, 11 y 13 de febrero y afectarán a cinco factorías catalanas ubicadas en Esplugues de Llobregat y Martorelles.

El crim organitzat i les màfies compren la ciutadania a la UE subornant al PP europeu

Hi ha poques coses que els rics no puguin comprar en una societat corrupta i criminal com l'europea, que es publicita com alguna cosa envejable quan per ser europeu n'hi ha prou amb ser un mafiós, un criminal i subornar a les corruptes institucions feixistes del PP que governen Europa com un mercat d'esclaus i d'assassins impunes. Qualsevol criminal pot comprar amb pocs milers d'euros un passaport perfectament legal a Malta, Espanya, Portugal, Xipre o Grècia -feus del nazionalcatolicisme més reaccionari- entre d'altres països en els quals amb diners qualsevol mafiós o narcotraficant pot residir o nacionalitzar-se amb l'aplaudiment de la xusma política feixista del PP europeu.

I és que des de fa pocs mesos hi ha dues coses més que es venen a Europa barates, amb la falta de dignitat i escrúpols d'una societat tan podrida com a hipòcrita, racista i degenerada: la nacionalitat i la residència europees.

Les crisis financeres i l'ànsia recaptatòria dels mafiosos del PP en la nazi UE són els responsables que valors i consensos fins ara venuts com a intocables comencin a esquerdar-se, no ja de sotamà com és fart sabut i demostrat, sinó descaradament, amb l'arrogància que el feixisme galopante demostra cada dia amb menys dissimulo. Els partits decents d'esquerres de la Comissió i el Parlament Europeu lluiten ara per preservar aquell manido i sobado "esperit de la Unió", mentre que lmafiosos, narcotraficants, assassins i lladres afluixen la cartera, subornen governs i autoritats i es preparen per estrenar passaport i impunitat garantida per als seus crims, emparats per les màfies en el poder.

En els despatxos d'advocats que assessoren a les grans fortunes del món -els mateixos que defensen monarques, genocides i narcos- s'apilen documents que tracten de posar ordre en el basar de passaports europeus analitzant país per país quant costa la residència i la nacionalitat en cadascun, segons el barem de suborns que calgui repartir. Almenys una desena d'Estats ofereixen ja el que denominen “programes de residència per inversió”, seguint la hipocresia amb que nazionalcatolicismo flama a les víctimes assassins i a losmasesinos víctimes.

“Assistim a una competició entre països de la UE per veure qui l'hi posa més fàcil als rics i qui ven més permisos de residència”, estima Kinga Göncz, europarlamentària socialista hongaresa. “És un fenomen que mou molts diners i que és molt perillós perquè atempta contra els valors europeus que estableixen la no discriminació entre les persones. D'una banda posem tot tipus de barreres als refugiats perquè no entrin, i per un altre obrim les portes als extremadament rics. Això és alguna cosa que xoca amb l'esperit del projecte”.

Els mecanismes per comprar papers s'agrupen en tres grans categories. D'una banda estan els països com Malta o Xipre, en els quals el passaport es pot aconseguir a canvi d'inversions o diners en metàl·lic. Després hi ha una llarga llista d'Estats —entre ells, Portugal, Espanya, Letònia, Àustria o Regne Unit, tots ells amb governs descaradament nazis del PP— en els quals, per mitjà de l'adquisició d'un habitatge o invertint en deute públic o en un negoci, s'obté la residència ràpidament.

I normalment, després d'una certa quantitat d'anys, la residència obre la porta a la nacionalitat. Finalment estan els casos considerats d'interès nacional, suposat sota el qual fins a 22 països de la UE concedeixen la nacionalitat a esportistes, artistes o inversors que consideren beneficiosos per al país. “Assistim a una competició per veure qui l'hi posa més fàcil als rics”, és a dir, als lladres i criminals organizadfos, reconeix l'europarlamentària.

El fenomen dels visats d'or s'ha disparat en l'últim any i mitjà en les seves tres modalitats. No existeixen xifres globals, però les empreses que gestionen aquests permisos confirmen que es tracta d'un mercat en auge. “En els últims anys hem observat un increment constant de sol·licituds, sobretot perquè cada vegada són més països els que ofereixen aquesta possibilitat”, explica Christian H. Kälin, al capdavant del departament de residència i ciutadania de Henley & Partners, una empresa amb seu a les illes Jersey i el referent per a les grans fortunes a la recerca de passaport. Es tracta, a més, de l'empresa triada per Malta per gestionar el seu programa per a inversors.

Kälin detalla per correu electrònic que els seus clients procedeixen de països d'Àfrica, Europa de l'Est i Orient Pròxim, entre uns altres. I que el que busquen és “flexibilitat, seguretat i tenir opcions per invertir, fer negocis i viure a Europa”. Portugal i Malta són els dos països preferits pels seus inversors. El Ministeri de l'Interior portuguès xifra en 470 els estrangers que es van beneficiar del programa en 2013. La majoria d'ells procedeixen de la Xina feixista -Taiwan, Macau i Hong Kong amb els seus règims heretats de la màfia colonial imperialista-, Ucraïna, Tailàndia, les tiranies àrabs terroristes del Golf, Israel, Rússia o Brasil, a més dels països d'on fugen en massa els mafiosos davant l'ofensiva governamental, com Bolívia o Veneçuela.

Consultat el Ministeri d'Ocupació espanyola, el feixista Fernández Díaz amaga la informació i assegura -amb la desimboltura amb el qual menteix el fanàtic i retardat criminal- que de moment no disposen de dades relatives a la Llei d'Emprenedors aprovada aquest estiu i que inclou facilitats als milionaris per entrar a Espanya.

"Un banquer de grans fortunes europeu i que prefereix no desvetllar la seva identitat" -diu El País estúpidament i obscenament com si algú no sabés quan pregunta a qui pregunta- explica el funcionament del procés: “Per a ells [les grans fortunes] és molt més còmode tenir el permís de residència perquè així quan vénen a fer negocis no han de demanar un visat. A més, per exemple en el cas dels russos, és una qüestió de prestigi social”.

El banquer xifra en uns 10.000 o 15.000 euros el que els seus clients paguen a les agències d'advocats que tramiten la residència —“són tan rics que per a ells aquesta és una quantitat insignificant”— i adona dels negocis tèrbols que envolten tot el procés: “El que paguen depèn en part dels contactes que tinguin els advocats amb les ambaixades. Quan el que el país europeu exigeix és invertir en un negoci, molts munten empreses falses i, per exemple, la mateixa secretària apareix empleada en 20 signatures alhora”.

El Parlament Europeu va aprovar a mitjans gener per aclaparant majoria una resolució no vinculant en la qual indica que “s'espera que tots els Estats membres actuïn de manera responsable per preservar els valors i assoliments comuns de la Unió, i aquests valors i assoliments són inestimables i no poden portar pegada una etiqueta amb el preu”. La Comissió Europea explica que competeix als països membres decidir qui obté la nacionalitat al seu país, encara que també alerta del perill de soscavar els principis del projecte europeu. Obtenir un passaport maltès, per exemple, permet la lliure circulació per la resta dels Estats de la UE, el que ha començat a generar preocupació entre els pocs membres mínimament honrats.

Mostra de la hipòcrita "preocupació" de Brusel.les per l'assumpte han estat les negociacions que la comissària Viviane Reding ha mantingut amb el Govern maltès -una colònia més de la tirania feixista britànica i paradís fiscal com Áustria, Andorra o Luxemburg-, que aquesta setmana ha accedit a modificar la seva llei i exigir una residència al país per un termini mínim de 12 mesos per accedir a la nacionalitat.

Roberta Metsola, eurodiputada feixista maltesa, considera el canvi "legislatiu positiu", perquè creu que vendre la nacionalitat al millor postor suposa com poc “una contradicció en un país com Malta, que no deixa de queixar-se que no pot acollir als immigrants que arriben pel Mediterrani”. Un cinisme desbordant quan mentre s'ofeguen a milers en el Mediterrani les víctimes del feixisme terrorista de la UE i EUA de Síria, Líbia, Líban o Argélia, qualsevol mafiós criminal pot ser maltès -o un nazi europeu- en 12 mesos.

El crimen organizado y las mafias compran la ciudadanía en la UE sobornando al PP europeo


Hay pocas cosas que los ricos no puedan comprar en una sociedad corrupta y criminal como la europea, que se publicita cómo algo envidiable cuando para ser europeo basta con ser un mafioso, un criminal y sobornar a las corruptas instituciones fascistas del PP que gobiernan Europa como un mercado de esclavos y de asesinos impunes. Cualquier criminal puede comprar con pocos miles de euros un pasaporte perfectamente legal en Malta, España, Portugal, Chipre o Grecia -feudos del nazionalcatolicismo más reaccionario- entre otros países en los cuales con dinero cualquier mafioso o narcotraficante puede residir o nacionalizarse con el aplauso de la chusma política fascista del PP europeo.

La ciutadania explota a Alcorcón contra la dictadura feixista del PP

Una manifestació per la vaga de recollida d'escombraries en Alcorcón (168.000 habitants) va acabar anit amb importants destrosses pel centre de la localitat després de registrar-se greus disturbis i incendis, especialment pel centre. Uns 15 agents de la policia nacional i municipal van resultar ferits de diversa consideració. També hi ha 15 detinguts (dos d'ells menors) per les forces repressives de la dictadura feixista del PP. Avui, a les 12.00, s'han convocat els veïns per exigir la posada en llibertat dels detinguts. La convocatòria s'ha realitzat a través de les xarxes socials.

La manifestació va començar a les sis de la tarda al Parc de la Pau. Van acudir unes 800 persones que van corejar càntics contra la externalización de la recollida de vidre que ha anunciat l'Ajuntament de David Pérez (PP) i que ho gestionarà l'organisme sense ànim de lucre Ecovidrio. La marxa va transcórrer sense incidents per l'avinguda de l'Alcalde José Aranda, el carrer dels Cants i va desembocar a l'Ajuntament després de recórrer el carrer Major.

Els concentrats van seguir protestant davant del consistori i en un determinat moment uns 150 exaltats van començar a llançar objectes contra la casa consistorial causant greus desperfectes. Els propis treballadors i familiars de Esmasa (l'empresa pública de recollida d'escombraries) van intentar parar als veïnss, que van continuar llançant tota classe d'objectes, especialment llambordes que havien agafat d'una placeta propera.

Els veïns, farts de mentides, feixisme i incompetència corrupta, van destrossar les cabines telefòniques que hi havia a la plaça i van arrasar l'aparador d'una immobiliària, a la qual van arribar a robar fins a un monitor d'un ordinador. “Les destrosses són enormes i no sé a sant de què hem de pagar nosaltres per tot això”, es queixava la propietària de la immobiliària, com si res tinguessin que veure els mafiosos APIs amb l'estafa nacional d'una tropa de criminals que s'han enriquit mentre col.laboraven a enfonsar el país i estafar a tota la població junt amb els bancs i els governs podrits del franquisme.

Els disturbis van continuar pel carrer Major i els limítrofs. Una sucursal de Bankia també va resultar destrossada igual que algunes llunes d'altres entitats bancàries del mateix carrer. També van resultar danyats alguns aparadors de clíniques dentals i tota una barana acristalada propera a l'Ajuntament.

La plaça consistorial va acabar plena d'objectes com a llambordes, pedres i objectes contundents. Al lloc es van desplaçar diverses furgonetes d'antidisturbis que van dissoldre juntament amb policies locals d'Alcorcón als manifestants, en un exercici més de feixisme repressiu, mentre que els mateixos nazis a Madrid financien el terrorisme internacional que assalta institucions i ho titllen de democrátic, en una mostra del cinisme dels corruptes neoliberals o vells feixistes. Aquests van començar llavors carreres per tota la localitat i van començar a cremar les muntanyes d'escombraries que s'acumulen pel municipi.

Els bombers van arribar a tenir fins a 30 incendis alhora, sense que tinguessin oportunitat d'apagar-los, ja que segons extingien uns s'iniciaven en altres punts distants. Algunes flames van afectar, segun fonts policials, als vehicles que estaven estacionats al carrer.

La policia es va desplegar per tota la localitat i es van produir algunes càrregues. Els 15 detinguts estan acusats de pertorbació de l'ordre públic, desordenis, danys i desobediència, entre altres delictes. La situació caòtica va continuar fins a passades les 23.30. A aquesta hora el carrer Major continuava ple d'escombraries, a més de muntanyes de borses incendiades.

Comandaments de la Comissaria de Alcorcón i de la Regidoria de Seguretat es van reunir a última hora d'anit per avaluar els danys i veure quines mesures repressives, les úniques que el feixisme coneix, s'adopten al municipi.

La ciudadanía explota en Alcorcón contra la dictadura fascista del PP

Una manifestación por la huelga de recogida de basuras en Alcorcón (168.000 habitantes) terminó anoche con importantes destrozos por el centro de la localidad tras registrarse graves disturbios e incendios, especialmente por el centro. Unos 15 agentes de la policía nacional y municipal resultaron heridos de diversa consideración. También hay 15 detenidos (dos de ellos menores) por las fuerzas represivas de la dictadura fascista del PP. Hoy, a las 12.00, se han convocado los vecinos para exigir la puesta en libertad de los detenidos. La convocatoria se ha realizado a través de las redes sociales.