divendres, 30 de març de 2012

Al cap de la 'cúpula Gürtel' per la visita de Ratzinger hi havia un "R"

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha citat a declarar com a imputats, entre els dies 7 i 8 de maig, als caps de la xarxa Gürtel Francisco Correa, Álvaro Pérez 'El Bigotes', Pablo Crespo, i l'exdirector de Canal 9, Pedro García, en relació amb la campanya electoral nazicatòlica de Ratzinger a València pel PP. Les indagacions també s'estenen al repartiment dels beneficis obtinguts de la contractació de Teconsa per a la visita del PP entre Correa, el Bigotes, Pablo Crespo, Pedro García i una cinquena persona, "R", que no ha estat identificada: Però a la cúpula del PP només hi ha una R.

El magistrat pretén investigar, a petició del Ministeri Fiscal, la "percepció reiterada de dons, per part de Pedro García, procedent de l'entorn de Francisco Correa", segons l'acte que ha signat avui. Aquestes dons, que consistirien, segons el Ministeri Fiscal, en "peces de vestir, vehicles i lliurament de fons en metàl·lic", estarien vinculades amb la contractació irregular de Ràdio Televisió Valenciana amb empreses relacionades amb la xarxa Gürtel amb motiu del "V Trobada Mundial de les Famílies", celebrat a València.

Segons el jutge, els fets investigats podrien ser constitutius dels delictes de suborn, prevaricació, malversació de cabals públics, de blanqueig i de diversos delictes contra la Hisenda Pública.

Rebaixa de la fiança de Correa

En un altre acte fet públic avui, el jutge Pablo Ruz ha decidit rebaixar d'un milió a 600.000 euros la fiança imposada a Francisco Correa, qui porta en presó preventiva des del 6 de febrer de 2009 per la seva implicació en la trama corrupta Gürtel.

El magistrat ha pres aquesta decisió en un acte amb el qual rebutja posar en llibertat Correa, encara que estima parcialment el seu recurs i li rebaixa la fiança. D'abonar els 600.000 euros, Correa haurà de comparèixer diàriament davant els jutjats, se li retirarà el passaport i se li prohibirà abandonar el territori nacional.

Segons la interlocutòria de Ruz, la fiança de Corri "tracta de conciliar l'efectiu control judicial, evitant el risc de fuga o de sostracció a l'acció de la justícia, i la protecció o salvaguarda del dret fonamental a la llibertat personal". A l'hora de fixar la fiança, el jutge ha tingut en compte el risc de fuga així com "les circumstàncies personals de l'inculpat".

En en un tercer acte, el magistrat ha decidit investigar la procedència dels 100.000 euros de fiança que va pagar Pablo Crespo, el número dos de la trama, per sortir de presó el passat 1 de febrer. Ruz havia desestimat una petició sobre això exercida per l'Associació d'Advocats Demòcrates per Europa (ADADE) però sí que ha estimat en canvi el recurs de la Fiscalia contra la seva pròpia decisió, perquè considera ara "prou fundada, idònia i proporcional" la diligència interessada al entendre que la seva finalitat és esbrinar "l'origen i real titular dels fons amb què ha estat abonada la fiança imposada", a més de determinar si la seva procedència "és lícita o no".

El PP imposa el repagament judicial i puja taxes per reprimir l'accés dels treballadors a la justícia

El Govern de Rajoy ha aprovat la implantació del repagament en Justícia el que implicarà pagar unes taxes per recórrer les sentències judicials en l'ordre social, a més de revisar a l'alça la resta de taxes ja vigents, excepte en l'àmbit penal, que estarà exempt. Aquest "ajust de taxes" o repagament punitiu afecta l'àmbit civil, al contenciós-administratiu i a la segona instància en l'àmbit social.

Pujades d'entre 50 i 750 euros

Segons l'avantprojecte de llei de taxes, la pujada generalitzada de les taxes judicials serà d'entre 50 i 750 euros i s'aplicaran les taxes també per a les persones físiques, i no només jurídiques, que disposin de recursos econòmics, encara quedaran exempts de pagar aquells a qui s'hagi reconegut l'assistència gratuïta per no tenir recursos-límit que fixarà el mateix PP unilateralment segons els seus interessos de classe-.

També s'introdueix una nova taxa per l'alta i modificació de fitxes toxicològiques en el registre de productes químics comercialitzats.

En concret, en l'ordre civil pujaran les taxes per als processos verbal i canviari, que passen de 90 a 150 euros; les corresponents per a processos ordinaris s'incrementen de 150 a 300, i en el procés monitori pugen també de 50 a 100 euros.

Les taxes per execucions extrajudicials i concursos necessaris s'eleven de 150 a 200 euros, en els recursos d'apel·lació caldrà pagar 500 euros més -de 300 a 800- i en els de cassació i infracció processal pugen un 100% passant de 600 a 1.200.

En la jurisdicció contenciosa administrativa pugen les taxes en els processos abreujat (de 120 a 200 euros) i ordinari (de 210 a 350), així com en els recursos d'apel·lació, que passen de 300 a 800 euros, i de cassació, de 600 a 1.200. Finalment, en l'ordre social, s'aplicaran les taxes només en segona instància, costant 500 euros per als recursos de súplica i 750 en cassació.

Agressió brutal i directa dels antiavalots als bombers: Això què és F. P.?


Bombers que protesten per l'actuació dels mossos d'esquadra dispersats amb gasos lacrimògens durant la jornada de vaga general del 29 de març de 2012. Els bombers els estan increpant per llançar gasos lacrimògens i els serfs de Mas i Puig tiren altre pot just cap a ells sense cap motiu. Heus aquí la diferència entre bombers i antiavalots: Bombers, servint 24/7 per protegir el ciutadà i jugant-se la vida. Antiavalots, servint 24/7 a els de dalt per fotre-li la vida al ciutadà.

Rajoy premia els defraudadors fiscals

El PP de Mariano Rajoy ha donat aquest divendres una demostració més de com entén la lluita contra el frau fiscal que pregona hipocritament. Lluny de perseguir aquesta pràctica -que suposà la pèrdua de 107.000 milions d'euros per a les arques públiques l'any passat-, l'executiu de rapinyàires ha aprovat una amnistia fiscal pels amics seus que han comès aquest tipus de frau, lligat al crim organitzat i el narcotràfic. La mesura, avançada en roda de premsa pel ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, implicarà el pagament d'un gravamen especial del 10% que permetrà regularitzar les rendes no declarades, tant les que hagin estat desviades a paradisos fiscals com les que es mouen en l'economia submergida de l'Estat espanyol.

Les persones que paguin aquest gravamen, molt inferior al que correspondria si paguessin els impostos corresponents al capital defraudat, quedaran exonerades de qualsevol penalització o sanció posterior. La mesura és similar a la que el Govern de Silvio Berlusconi va aprovar l'estiu del 2009 a Itàlia. En aquell cas, el gravamen per regularitzar el frau fiscal era més baix i va situar-se en el 5%. La mesura va ser durament criticada per l'oposició i els sindicats. Antonio di Pietro, encara líder d'Itàlia dels Valors, va afirmar que "suposa la impunitat per a tots aquells que, després d'haver guanyat il·lícitament diners, ara, pagant una miserable comissió a l'Estat, poden recomposar la virginitat i el moneder".

Segons diversos càlculs, l'economia submergida a l'Estat espanyol equivaldria al 20% del PIB. Casualment, fa un parell d'anys, la secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal, va rebutjar un suposat pla de regualització fiscal del Govern de Zapatero, que finalment no va passar de rumor. Per a De Cospedal hauria estat "impresentable", "injust" i "antisocial" que es tirés endavant, a banda de ser una "paradoxa" que "als que paguin impostos se'ls apugin" i "als que no, se'ls perdonin". L'hemeroteca l'ha deixat en evidència.

ICV-EUiA: "Qui avui només té interès en parlar dels aldarulls és que vol tapar l'èxit de la vaga"

Els dirigents de la coalició ICV-EUiA, Jordi Miralles i Joan Herrera, han valorat aquest migdia la jornada de vaga general d’ahir dijous. Miralles ha començat qualificant-la de “gran èxit democràtic, cívic i dels treballadors i treballadores”. En aquest sentit, n’ha destacat la gran participació, que ha atribuït a que “la ciutadania raona, treu conclusions i participa” superant d’aquesta manera “la resignació i la por que els poders i alguns mitjans volen imposar”.

Així, el dirigent d’EUiA i diputat s’ha referit a les múltiples i nodrides manifestacions que van tenir lloc ahir al matí i a la tarda a tot Catalunya i que en la seva opinió van ser l’expressió d’un compromís social intergeneracional: “Hi eren els que van lluitar per aconseguir els drets socials i laborals, els que els han gaudit i els joves que no els volen perdre”, ha senyalat Miralles.

El també vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA ha volgut deixar ben clar davant els mitjans que la del 29-M ha estat la vaga contra la reforma laboral i les retallades, no la dels aldarulls”, en resposta a les declaracions del conseller d’Interior, Felip Puig. Així mateix, Miralles ha carregat contra el govern del PP per la seva persistència en no rectificar: “Pensàvem que aquest temps a l’oposició els hauria servit per intentar escoltar, no manipular i modificar allò al que la ciutadania diu ‘no’”, i ha posat d’exemple el resultat de les eleccions a Andalusia i Astúries –“la ciutadania ha dit ‘no’ a les polítiques del PP als 4 mesos de governar”- i el mateix 29-M: “El PP ha rebut dues bufetades democràtiques: a les urnes el diumenge passat i als centres de treball i al carrer ahir".

Així, Miralles ha conclòs que “s’ha obert un camí d’esperança per a la ciutadania, que ha dit ‘prou’ a les polítiques injustes, aquí, a Espanya i a Europa”. El dirigent d’EUiA ha afegit que la coalició comparteix amb els sindicats que “el que cal ara és concertació, diàleg i acord”, perquè si no augmentarà la conflictivitat social. I ha acacabat amb un missatge per Artur Mas i Oriol Pujol: “Abans de marxar cap a Itaca, escoltin el seu país, que ha dit no a la reforma laboral i a les seves retallades .”

D’altra banda, el president d’ICV-EUiA, Joan Herrera, no ha dubtat en qualificar l’aturada general del 29-M de “jornada històrica”. Per Herrera, “després d'una vaga com la d'ahir el que és de sentit comú és que els governs de Mariano Rajoy i d'Artur Mas escoltin", perquè, ha advertit, "si continuen amb les seves imposicions de polítiques injustes hi haurà més conflicte social". Així, pels dirigents de la coalició el que caldria és que el Govern espanyol "escolti aquest país, s'assegui a negociar i canviïn el tarannà i les polítiques perquè amb les imposicions i el conflicte no anem enlloc".

"La millor lliçó de la forta mobilització és que han de reorientar la reforma laboral i canviar les polítiques econòmiques que són un disbarat", ha dit Herrera. De la mateixa manera, el dirigent roig i verd ha assegurat que li hagués agradat escoltar el president de la Generalitat, Artur Mas, fent una valoració de la vaga. "Com és que no surt a parlar després d'una mobilització massiva? No va sortir després del 10-J?", s'ha preguntat Herrera, a qui li hagués agradat sentir del president del Govern català "que pren nota i que reorientarà les seves polítiques". "Seria bo que Mas es preguntés perquè a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida surt tanta gent", ha dit Herrera que ha assegurat que la ciutadania "està tipa de les seves polítiques de retallades i de la seva arrogància".

Pel que fa als actes violents, tant Herrera com Miralles els han condemnat, però han lamentat que hi hagi qui ho estigui utilitzant en contra de la vaga. "Qui avui només té interès en parlar dels aldarulls és que vol tapar l'èxit de la vaga", ha advertit el president d’ICV-EUiA que també ha avançat que el grup parlamentari sol·licitarà la compareixença del conseller d'Interior, Felip Puig, perquè expliqui per què el dispositiu no va funcionar i va haver-hi càrregues a gent que només passava per allà.

2 vídeos amb Mossos d'en Puig descoberts infiltrats i fets fugir


Mossos infiltrats agredeixen a un manifestant i son descoberts.

Els mitjans de comunicació se centren en els greus aldarulls que hi ha hagut durant la jornada d'avui, però, tal com documenten molts vídeos dels manifestants, altre cop han estat agents infiltrats els qui en molts casos atiaven la violència, tal com es pot veure en aquest vídeo.
RESTADELARTICLE

7 detinguts a Tarragona, després d'una manifestació històrica amb 25.000 persones als carrers

Manifestació històrica a Tarragona. La ciutat s'ha despertat avui encara amb la ressaca de la jornada viscuda ahir, que no va acabar-com estava previst-després de la manifestació multitudinària pels carrers de la capital, una marxa pacífica que va reunir unes 25.000 persones entre la plaça de la Font i la Plaça Imperial Tarraco. Després un petit grup de joves va prendre el protagonisme, cremant contenidors i destrossant les seus del PP i del PSC, situades totes dues a l'avinguda Ramón i Cajal. Hi va haver sis detinguts, alguns menors d'edat, que es van sumar al de primera hora del matí, també per desordres públics.

Els sindicats fan una valoració molt positiva de l'29-M a Tarragona. Segons càlculs d'UGT i CCOO, unes 25.000 persones es van manifestar ahir a la tarda pel centre de la ciutat -18.000 segons dades oficials dela Guàrdia Urbana de CiU- convertint-se en la protesta més multitudinària dels últims anys, triplicant fins i tot la xifra de 8.000 manifestants que es va registrar amb motiu de la vaga general de setembre de 2010. Com a dada comparativa per als tarragonins, la d'aquest dijous es va assimilar-una participació una mica menor-a la marxa convocada amb motiu dels atemptats de l'11-M el 2004, la més massiva mai viscuda a Tarragona.

La manifestació va transcórrer sense incidents remarcables -es van cremar alguns contenidors i hi va haver pintades en sucursals bancàries dels estafadors al govern i edificis públics- i en molt pocs minuts la capçalera va arribar a la plaça Imperial Tarraco, quan encara sortia gent del punt de partida. Els secretaris generals de les UGT i de CCOO a Tarragona, Jordi Salvador i Jaume Pros, respectivament, van coincidir a destacar el gran seguiment de la vaga i van confirmar que s'havia registrat la protesta més participativa de la història contemporània de la ciutat i el territori. Les consignes i les pancartes en contra del Govern de Mariano Rajoy i de la reforma laboral van marcar el recorregut.

Ara bé, des de la Plataformaen Defensa dels Drets Públics, una de les organitzadores de la manifestació i líder de la resistència en contra de les retallades, es va recordar que tant la vaga com la manifestació tenien un clar component reivindicatiu a favor dels drets de la ciutadania, "uns drets que s'han vist afectats per la tisorada del Govern central i l'autonòmic, que s'aprimen els serveis públics, cada vegada més amenaçats", com va explicar el portaveu dela Plataforma, Antoni Peco.

La vaga es va viure amb força tranquil · litat, sent la gran indústria química el sector que va arrossegar un major seguiment entre els treballadors i, per tant, va ser focus d'interès dels piquets, que van tallar els accessos als polígons nord i sud cremant pneumàtics. Segons l'Associació Empresarial Química de Tarragona van funcionar el 100% dels serveis mínims i es va garantir l'operativitat de les plantes d'activitat contínua. La producció es va reduir ahir entre un 20 i un 50%, en funció de la companyia, la planta, i el producte a tractar.

A la tarda, els autobusos municipals de Tarragona ja van poder circular amb normalitat per cobrir els serveis mínims, de 17h a 21h, segons el pactat amb els sindicats. El transport urbà dela Empresa Municipalde Transports (EMT) es va veure afectat pels piquets, durant la franja horària del matí, i cap dels 22 vehicles que havia de sortir ho va poder fer, per motius de seguretat. La mobilitat també va estar complicada per als autobusos interurbans, amb piquets en diferents punts, que van deixar una estació de Tarragona pràcticament desèrtica.

El Port de Tarragona va operar com si fos diumenge, amb una activitat residual, i els centres educatius van funcionar a mig gas. De fet, la Universitat Roviray Virgili va decidir tancar el campus Sescelades a la tarda per evitar l'acció de grups estudiantils, que al matí van omplir de pintades les parets del campus Catalunya.

D'altra banda, la patronal de les Petites i Mitjanes Empreses (PIMEC) situa en un 25% el seguiment de la vaga entre els seus associats, sent les empreses més grans les que més la van secundar, especialment les ubicades als polígons industrials.

El petit comerç va obrir de manera desigual i els centres comercials com El Corte Inglés i Parc Central van anar obrint i tancant en funció de l'activitat dels piquets.

3 detinguts en la jornada de vaga més multitudinària viscuda a Badalona

Més de 3.000 persones van sortir aquest dijous al carrer a Badalona per protestar contra la reforma laboral i les retallades als treballadors. Els manifestants van recórrer la ciutat des del Centre Comercial Màgic Badalona fins a l'Ajuntament, on anaven reclutant gent a mesura que avançaven. A més de representants sindicals, la manifestació va comptar amb membres dels grups municipals del PSC i ICV-EUiA i partits com ERC i la CUP. Quan van arribar al final del recorregut, les paraules dels representants sindicals només van ser d'agraïment pel suport de la ciutadania. Foto: A Gramenet 4.500 ciutadans van fer la més gran protesta contra les retallades de la dreta franquista.

"La vaga ha estat un èxit, la més important que ha viscut Badalona", assegurava Maria Gallardo, delegada de CCOO al Barcelonès Nord. "És una mostra de maduresa, que podem posar-nos d'acord", afirmava Gallardo qui assegurava que "la lluita continua". Des de la UGT es van limitar a felicitar-se per "l'èxit de participació". I és que la ciutat de Badalona no ha viscut mai una jornada com la d'aquest dijous, tant per la participació com pels incidents.

La vaga a Badalona deixa tres de les trenta detencions que s'han produït a Catalunya. Tres membres de la CUP van ser detinguts durant el matí mentre els piquets impedien que obrissin alguns comerços de la ciutat. "Convidàvem als comerços a adherir-se a la vaga fins que els Mossos s'han carregat els piquets", explicava Francesc Duran, un dels detinguts. A primera hora de la tarda, els tres detinguts eren posats en llibertat amb càrrecs acusats de desobediència. Els detinguts no descarten denunciar als Mossos d'Esquadra per maltractament.

Un altre dels incidents es va produir a primera hora del matí quan 200 persones van provocar retencions de fins a set quilòmetres per la crema pneumàtics. També la nit anterior es van cremar nou contenidors.

Pel que fa als serveis, la principal afectació de la vaga general va ser la del transport. Fins les cinc de la tarda, l'empresa Tusgsal no va oferir els serveis mínims establerts ja que al matí els piquets van impedir als conductors que sortissin. Un fet denunciat per l'alcalde racista del PP de Badalona a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

En total, els sindicats van registrar un seguiment de la vaga general d'un 80% a Badalona i a Santa Coloma de Gramenet i un 70% a Sant Adrià. Pel que fa a l'administració pública, l'Ajuntament de Badalona va xifrar el seguiment en un 20% i els sindicats dels funcionaris en un 35%. A les escoles públiques de Badalona, ​​es va seguir en un 60,8% i la patronal de petites i mitjanes empreses va xifrar la vaga en un 20%. A Gramenet un centenar d'alumnes, professors i pares es van tancar a l'IES Can Peixauet, a més de la manifestació amb unes 2.000 persones i una marxa de torxes.

Badalona rebutja el conveni amb Sehrs i Ramon Bagó per irregular a instàncies d'ICV-EUiA

Dimecres es va reunir el Consell d’Administració de BSA (societat que inclou l’Hospital Municipal de Badalona, el Centre Soci Sanitari del Carme i diversos CAPs) en una sessió extraordinària que havia estat sol·licitada pel representant del Grup Municipal d’ICV/EUiA, Antoni Barbarà. El punt únic d’Ordre del Dia era el tractament de cas Serhs (empresa de Ramón Bagó) en relació a l’Hospital Municipal i aquest va declarar DESERT el concurs per al conveni de cuina de l’Hospital de Badalona al que havia concorregut el grup Serhs. El seu preu finalista, a més, era superior al que es requeria en les condicions de licitació: 18’63 € per sobre dels 15’04 € requerits.

Gerència va donar explicacions de la cronologia dels fets i relacions de cuina de l'empresa SEHRS amb l’Hospital (al llarg de la seva evolució) des de 1993. Va quedar explicitat que desprès de diverses interpretacions, la Sindicatura de Comptes va realitzar una investigació al 2006 que es va traslladar a la direcció el 2009, i on es confirmava la necessitat de sotmetre’s a les normatives del Text Refós de les Administracions Públiques per a la contractació i convenis de serveis externs mitjançant “licitació amb publicitat i concurrència”.

El representant del Grup d’ICV-EUiA, Antoni Barbarà, manifestà la seva estranyesa que havent-hi una empresa d’auditoria externa, al llarg de tot aquest temps, la mateixa no s’hagués pronunciat en el sentit d’advertir i resoldre l'irregularitat. L’empresa en qüestió, Faura-Casas, es la mateixa auditoria que examina les comptes de BSA, del CSC (del que Bagó és en l’actualitat vicepresident) i del Grup Serhs. Com està pendent de renovació la contractació per passiva de la dita auditoria, demana que s’aturi aquesta prolongació i que si cal s’encarregui una auditoria que comenci per auditar la dita empresa.

També es va tractar de la darrera fase d’obertura de plica del present concurs de cuina i al que tan sols s’havia presentat la referida Serhs.

Les conclusions, van ser:

Declarar DESERT el concurs per al conveni de cuina de l’Hospital de Badalona al que havia concorregut el grup Serhs. El seu preu finalista, a més, era superior al que es requeria en les condicions de licitació: 18’63 € per sobre dels 15’04 € requerits.

Constituir una Comissió dita de Seguiment i Control que a proposta del representant del Grup d’ICV/EUiA investigui les condicions i procediments de tot aquests fets. Acceptant-se la seva petició que la Comissió estigui integrada per la mateixa composició del Consell i amb la presència de representants dels treballadors/es i del moviment veïnal en forma del delegat de la FAVB.

Presidència va recullir l’opinió expressada sobre que la millor manera de recuperar la credibilitat i bon nom qüestionats o perduts en tot aquest procés és precisament la major obertura, claredat i transparència en l’anàlisi de la Comissió.

Es convoca la primera reunió de la Comissió per dimecres deia 4 d’abril, al matí, i es preveu que tractarà de mètode i calendari pel seu treball, amb una inicial demanda i aportació de dades i documents que puguin ser d’interès.

Seguirem informant fins al definitiu esclariment dels fets, però en tot cas celebrem,que des de ja, Ramón Bagó, actualment investigat per l’Oficina Antifrau, i propietari del Grup Serhs, hagi perdut la seva històrica contracta de cuina de l’Hospital de Badalona.

Antoni Barbarà Molina
Representant del Grup Municipal d’ICV – EUiA al Consell de BSA

Ramon Bagó i Agulló, membre del consell d’administració de CSC,SA, contracta serveis del seu hòlding Serhs

Ramon Bagó i Agulló és president i conseller delegat del gran hòlding Serhs, que ofereix des de serveis turístics a càterings per a grans events, entre els que destaca ser el nou proveïdor de càtering del Camp Nou, l’estadi del F.C.Barcelona. Bagó també és membre per designació de CiU del consell d’administració de CSC,SA un grup d’empreses amb entitat jurídica pròpia que depenen del CSC i li possibiliten realitzar els serveis per als que va ser constituït als seus associats (hospitals, centres de salut, serveis socials d’ajuntaments...) i representar-los davant les administracions.

Serhs, que s’autoanomena “el primer grup turístic de Catalunya”, és un entramat d’empreses que ofereixen serveis d’alimentació, turisme, hotels i distribució de productes. Alhora, Bagó, que va ser alcalde convergent de Calella, la seva població natal, entre 1979 i 1991, és membre des de fa anys del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), del qual en va ser president quan s’anomenava Consorci Hospitalari de Catalunya, una entitat pública, de caràcter local i base associativa.

Actualment és membre del consell d’administració de CSC,SA, un grup d’empreses amb entitat jurídica pròpia que depenen el CSC i li possibiliten realitzar els serveis per als que l’ens públic va ser constituït, donar serveis als seus associats (hospitals, centres de salut, serveis socials d’ajuntaments...) i representar-los davant les administracions.

Fonts sindicals han qualificat de “reprobable des del punt de vista ètic” que CSC,SA contracti serveis a Serhs, com són la remodelació de la cuina dels hospitals de Calella i Blanes i la reforma de la cafeteria de l’Hospital de Calella, valorada en 2 milions d’euros, segons ABC. El que li suposa més diners a Serhs, però, és el contracte d’1,3 milions d’euros anuals per provisionar de menjar ambdós hospitals. Com ja va passar amb Josep Prat, president de l’ICS i membre de l’empresa privada USPH, la incompatibilitat de càrrecs públics i privats que pertanyen al mateix sector professional pot ser manifesta.

Después de Josep Prat, Ramón Bagó: el escándalo del hombre que se contrata a si mismo… (con dinero público) (presuntamente, claro).
http://www.cafeambllet.com/press/?p=16822

Cayo Lara: El Govern ha de rectificar

Cayo Lara, Coordinador federal d'Izquierda Unida: A les poques hores de l'inici de la vaga general ja semblava molt clar que l'única obsessió del Govern era "vendre" que havia tingut menys èxit que la que va suportar el Govern del PSOE. L'Executiu del PP compte els 'vaguistes' des del Ministeri de l'Interior amb un enfocament de mer ordre públic i es col·loca més medalles com més èxit ha tingut en impedir que els piquets informatius i democràtics poguessin exercir la seva tasca tallant carrers i negant-los l'accés a els centres de treball.

El ministre, Jorge Fernández Díaz, va actuar durant tota la jornada com el 'cap' dels piquets de la CEOE. No sembla que la Policia hagués rebut instruccions concretes de protegir el dret de vaga reconegut a l'article 28.2 de la Constitució Espanyola, malgrat el tremend desplegament realitzat que va donar la sensació de ciutats i polígons industrials ocupats.

No té gaire sentit entrar en una guerra de xifres. Ja s'ha convertit en un exercici avorrit, quan sempre la realitat indefugible acaba passant factura. Entendre la realitat és la primera preocupació de qualsevol proposta política. Això vol dir que davant una agressió tan brutal contra els drets dels treballadors com és la reforma electoral de la dreta, la resposta ha estat, és i seguirà sent massiva.

Com a coordinador federal d'IU estic molt satisfet amb el seguiment de la vaga i de les 111 manifestacions registrades a tot l'Estat. Un govern democràtic no pot fer cas a la protesta i ha de rectificar perquè, a més d'aquesta important vaga general, ha de saber llegir els resultats de les eleccions a Andalusia ia Astúries, i prestar molta atenció a la determinació de continuar la lluita democràtica, si cal, dels treballadors i dels seus sindicats.

Una cosa semblant hauria de pesar en el comportament dels càrrecs públics electes. Em refereixo, principalment, als diputats i diputades dels diversos grups que van decidir participar en el Ple del Congrés fent una mena de 'vaga a la japonesa' en una jornada parlamentària d'una extensió i intensitat amb pocs precedents, en què es van tramitar cinc decrets-llei, a més del projecte de llei orgànica d'estabilitat pressupostària i Sostenibilitat Financera.

Em reafirmo en que em sembla una mica hipòcrita aquesta actitud per part dels que diuen defensar els treballadors, però van descartar estar amb ells al carrer. El 29 de març era un dia especialment assenyalat perquè els diputats, tots ells, haguessin estat amb els treballadors en lloc de dedicar-se a aprovar més retallades que els afecten directament.

IU té una proposta realitzable, valorada i quantificada per crear ocupació


La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, em 'va aconsellar' públicament poques hores abans de l'inici de l'aturada general que deixi la pancarta i faci propostes per crear llocs de treball. El problema que tenen els ministres del PP és que ni escolten ni atenen quan l'esquerra parla a la tribuna del Congrés. Tampoc han de saber el que fan quan voten amb el seu grup parlamentari perquè nosaltres hem presentat un pla d'ocupació i ells han votat en contra, a més d'haver donat el silenci per resposta davant les nostres reiterades propostes per arribar a un acord sobre un nou model productiu capaç de generar ocupació estable i de qualitat.

Posaré a la seva disposició el nostre programa electoral i les diverses desenes de propostes parlamentàries registrades, que estan obligats a conèixer, sobre ocupació, estímul de l'economia real, mesures fiscals per finançar l'ocupació i l'economia, així com mesures per millorar la situació dels treballadors en atur, etc. etc.

El Govern ha baixar de la supèrbia de la seva majoria absoluta. Ha de negociar. Les forces polítiques de l'esquerra, per descomptat Esquerra Unida, estem disposades a gestionar políticament aquesta negociació sobre la base de la Iniciativa Legislativa Popular que CCOO i UGT van presentar amb l'aval de centenars de milers de signatures. Perquè la vaga general del 29 de març ha estat un èxit polític, social i democràtic que reforça el sindicalisme de classe com a pilar de la defensa dels drets dels treballadors.

Avís al govern dels sindicats majoritaris

Els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, respectivament, han advertit aquest divendres que l'1 de maig, Dia del Treball, "podria haver un nou anunci" dels sindicats si el Govern no mou fitxa abans d'aquesta data i obre una negociació per corregir substancialment la reforma laboral.

El consum elèctric va caure un 87'7%, mentider Rajoy!

Una dada que revela les mentides i manipulació de la dictadura feixista de PP-Ciu i nazionalcatòlics: Economistes enfront de la Crisi han anat mesurant el consum d'electricitat causat per l'activitat productiva i demostren que el consum imputable va disminuir fins a les 21h d'ahir un 87,7% a causa de la incidència de la vaga general convocada pels sindicats i les organitzacions ciutadanes. Els economistes destaquen que les caigudes respectives en vagues anteriors van ser: Vaga 2012: Caiguda 87,7%. Vaga 2010: Caiguda 71,4%. Vaga 2002: Caiguda 82,6%.

Així, la credibilitat del govern de mafiosos cada dia es veu bufetejada i xutada per una ciutadania cada vegada més farta i conscient del model feixista que a l'Europa de les monarquies teocràtiques i plutocràtiques després de la façana publicitària goebbeliana dels seus mitjans de propaganda i els seus degenerats serfs.

Com a conseqüència del feixisme policial, hi ha 80 persones ferides per la repressió franquista, dues en estat greu. A l'Agència29 detallen algunes d'aquestes lesions, com la lesió ocular per l'impacte d'una bala de goma i l'extirpació de la melsa a una altra persona. Hi ha uns quaranta detinguts, dels quals deu han quedat encausats, cap d'ells de la màfia al govern.

Trias s'indigna amb el poble, no amb els seus socis de la màfia a Madrid i Sant Jaume


El desvergonyiment del govern feixista de corruptes, lladres i mentiders PP-CiU està conduint a la ciutadania de forma evident a una escalada creixent de resposta contundent davant la contínua repressió policial i les polítiques descaradament feixistes dels seus titelles pocavergonyes al poder. El balanç de les destrosses a Barcelona és significatiu: 300 contenidors cremats, 500.000 euros en mobiliari urbà i 80 ferits, dos d'ells en estat greu -per part de la violència policial de la dictadura-, que romanen a l'Hospital del Mar. Un altre cop la ciutadania ha identificat vuit dels agents de Puig infiltrats i els pistolers i provocadors a sou del feixisme amb diners públics han quedat de nou retratats (veure foto més avall): "Vostè sap el que són 300 contenidors cremats?", es va irritar l'alcalde en una entrevista a la seva cadena nazi RAC1. I sap vostè, inútil i ridícul inepte el que és viure sense salari, sense feina i sense ajudes socials perquè una màfia de xoriços indecents i corruptes li roba al poble?

El cost de les destrosses en mobiliari urbà és provisional i és probable que augmenti, al qual cal sumar el cost de les destrosses en botigues i negocis del centre de la ciutat, "perquè no hi ha cap vidre sencer al centre de Barcelona" , ha informat l'alcalde. Aquesta Barcelona pija del tarat i deficient mental Clos, el franquista Narcís Serra i els seus socis de depredació i espoliació CiU-PP, on aparcar costa més de 2 euros l'hora i on només aquesta cort de franquistes es permet passejar, va ser ahir el reflex de la ira de la població, en un sector cada vegada més àmpliament radicalitzat i al qual les provocacions i abusos policials-bé callats pel delinqüent i cap de narcos Felip Puig-ha conduït a una major organització i radicalització.

"Això no és qüestió d'una manifestació convocada pels sindicats, que van actuar correctament, hi va haver moments veritablement tràgics". El que va fallar és que hi ha un conjunt de gent violenta, que no són 100 sinó que són 500 o mil i que estan organitzats, molt ben organitzats ", ha assenyalat l'alcalde," que van amb la cara tapada i actua amb una violència desmesurada". Com si els seus sicaris no portessin la cara ben tapada com a autèntics terroristes d'estat i el número d'identificació dels seus criminals il·legal i ostensiblement ocult. Però és que la demagògia del feixisme no té límits i l'estupidesa del endollat ​​inepte, tampoc. Foto: Agents del Mossos de la Gestapo del führer Felip Puig, el narco, infiltrats per violentar la manifestació.

Segons la seva opinió "la culpa no és de la policia"-que només defensa els interessos d'aquesta burgesia immoral del palau i la cocaïna del port de Barcelona-i afortunadament "al dia d'avui ningú discuteix l'actuació policial", cosa que sí ha succeït en ocasió d'altres manifestacions, afirma l'autista. De fet, Trias ha assenyalat que "els Mossos i la Guàrdia Urbana ho han passat realment malament" en els episodis d'aquest dijous i "podia haver succeït una tragèdia de les grans". l'alcalde ha agraït que en aquesta ocasió no es discuteixi sobre "si s'ha llançat una pilota de goma de més o de menys", el que no discuteixen els que les llancen però que com mostrtaron les imatges de TV3 van arribar greument pacífics manifestants com els bombers.

Foto: 8 agents dels Mossos d'en Puig infiltrats que alentaren la provocació i van ser captats organitzant la violència. Al vídeo es pot veure el seu "treball" feixista: /2012/03/altre-cop-molts-dels-violents-eren.html

Però ja se sap, la idiotesa no té límits i el govern dels grans mafiosos, necis i feixistes del regne tampoc.

Demanarà al ministre de Justícia la reforma del Codi Penal

Trias ha informat que es reunirà amb el ministre d'Injustícia, el feixista fill de feixistes i retardat Alberto Ruiz Gallardón, amb qui ja té una trobada fixat per després de Setmana Santa, per demanar-li mesures com l'enduriment del Codi Penal perquè aquestes persones, "una vegada detingudes, no surtin al carrer l'endemà". Altres camps de concentració nazis com els CIE 's denunciats per tots els mitjans decents? No seria d'estranyar: Ningú dubta ja que estem sota un govern de nazis.

Massiu seguiment de la vaga general també a Lleida

El sindicat CCOO assegura que el seguiment de la vaga a tota la província és molt important, d'entre un 70 i un 80%, sobretot al sector agroalimentari, i destaca l'aturada en la indústria a Tàrrega, que situa en un 100%. A primera hora del matí membres de diferents sindicats han bloquejat els accessos als polígons lleidatans i han provocat la queixa d'algunes persones que han lamentat no poder exercir el seu dret al treball.

Un dels incidents destacats a les comarques lleidatanes ha estat l'incendi provocat per piquets prop d'una de les portes d'accés a la Corporació Alimentària Guissona. Ha estat necessària la intervenció dels Bombers. Aquesta empresa compta amb prop de 4.000 treballadors dels quals un 70% s'han sumat a la vaga, segons fonts sindicals.

Els piquets dels sindicats UGT, Comissions Obreres i CGT han protagonitzat nombroses escenes tenses, al centre de Lleida, on s'han enfrontat amb els que havien decidit mantenir oberts els seus establiments i contra els treballadors que havien optat per anar a treballar. De fet, a l'Eix Comercial la majoria d'establiments tenien la persiana baixada quan han passat els piquets, i la resta s'han vist obligats a tancar, en ocasions, després de discussions que han acabat amb pintades o boles de sang de porc als aparadors. El mercat ambulant de Lleida s'ha sumat per primer cop a la vaga i ha fet una aturada de 15 minuts.

Pel que fa als centres sanitaris, la jornada de vaga aquest dijous al matí ha transcorregut amb total normalitat. A l'Arnau de Vilanova el seguiment ha estat d'un 15% i al Santa Maria d'un 20%, segons els sindicats. El delegat de CCOO a l'Arnau, Ramon Alonso, ha explica que amb les retallades, el centre sanitari ja compta amb menys personal i que a més de garantir el dret a la vaga, s'ha volgut també garantir el dret a la salut i a l'assistència mèdica. Així, el quiròfan d'Urgències, la UVI i la Unitat de Neonats no han fet vaga per garantir la seguretat dels pacients. Pel que fa a la resta d'àrees, Alonso ha explicat que l'Arnau funciona amb els serveis mínims com si fos una jornada de dissabte o diumenge.

Dades arreu de Catalunya

Pel que fa al conjunt de Catalunya, el 82% dels treballadors s'ha sumat a la vaga general convocada per aquest dijous segons dades facilitades pels sindicats. Els treballadors de transports són els que més han secundat la vaga, amb un 100% de seguiment. La indústria s'hi acosta amb un 95% de treballadors en vaga i a l'ensenyament, un 75% dels treballadors no ha anat a treballar. Entre els funcionaris, el seguiment global ha estat del 75%.