dissabte, 8 de gener de 2011

Israel assassina un ancià al seu llit

L'Exèrcit israelià s'ha "disculpat" per assassinar "per equivocació" a un palestí de 66 anys, en el seu llit, durant una batuda contra Hamàs a la ciutat d'Hebron, al sud del territori ocupat de Cisjordània. En un comunicat, l'exèrcit sionista anuncià l'arrest d'un dirigent del braç armat de Hamàs a Hebron, Wael Mahmud Said Bitar, i assenyala més endavant que durant l'operació "va morir un home palestí que estava present a casa d'un dels terroristes".

La Portaveu militar no va aclarir si es refereix al mateix edifici o al mateix apartament perquè "la investigació està encara en la seva fase inicial".

"L'Exèrcit lamenta el resultat de l'incident i el responsable del comandament central, el comandant general Avi Mizraj, ha ordenat al comandant de la divisió de Judea i Samaria (Cisjordània) Nitzan Alonso que investigui immediatament l'incident i presenti les seves conclusions la setmana que ve" , assenyala la nota.

L'Exèrcit assegura que Said Bitar havia "planejat diversos atacs suïcides frustrats" i que va ser arrestat el setembre de 2008 per les forces de seguretat de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP).

Pis equivocat

Pel que fa al palestí mort, es tracta de Salim Omar Suleiman Qawasmi, de 66 anys, que va ingressar cadàver a l'hospital després de rebre diversos trets de bala a la part superior del cos, van assenyalar les fonts a l'agència palestina "Maan".

Segons un dels seus fills, Rajai, l'Exèrcit va executar al seu pare en el seu propi dormitori i es va emportar el cos, abans de lliurar a la Mitja Lluna Roja.

"Els soldats van entrar a casa quan la meva mare estava resant. La van posar a l'habitació del meu germà minusvàlid, van entrar al dormitori del meu pare i li van disparar. Abandonar l'edifici després arrestar l'home de Hamàs, que viu al primer pis", ha relatat a l'agència Maan.

Rayai creu que els militars "van pensar que l'activista vivia a la segona planta, així que immediatament van obrir foc en entrar a l'habitació" del seu pare "sense verificar la seva identitat".

Fotos i imatges de televisió mostren el llit de Qawasmi ensangonada i familiars amb nombrosos casquets de bala a les mans, aparentment recollits a l'habitació.

Qawasmi és oncle de Wael Al-Bitar, un dels homes de Hamàs que buscava Israel, ha assenyalat la dona de l'últim, Um Muhamed.

L'Exèrcit israelià havia entrat a Hebron per arrestar a cinc membres de Hamàs que havia excarcerat aquest dimarts l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), segons el seu comunicat.

Els cinc, més un altre a Betlem, havien estat alliberats per ordre del president palestí i líder d'Al-Fatah, Mahmud Abbas, després de la vaga de fam de quaranta dies que van mantenir en una presó en protesta per la seva retenció il limitada i sense judici per " motius de seguretat "no explicitats.

Nous bombardejos

D'altra banda, l'aviació militar israeliana va bombardejar aquesta matinada un "centre d'activitat terrorista" sense especificar i un túnel subterrani al nord i el sud de Gaza, respectivament, va informar l'Exèrcit en un comunicat.

L'Exèrcit defensa que el túnel estava dissenyat perquè milicians palestins s'introduïssin a Israel per executar atacs.

Els bombardejos aeris són en resposta al llançament de coets des de Gaza contra Israel, set en les últimes 48 hores, afegeix la nota.

Ni els bombardejos ni els coets van causar víctimes.

11º Congrés del Partit Comunista de Vietnam

El Secretari General del PCC, Joan Josep Nuet, ha enviat una salutació al 11º. Congrés del Partit Comunista de Vietnam en la que desitja molts èxits al PCV en el futur. El subjefe del Departament de Relacions Exteriors del PCV, Pham Xuan Són“ va declarar que el PCV: "Continuarà considerant el marxisme-leninisme i el pensament d'Ho Chi Minh com els seus fonaments ideològics”. El XI Congrés Nacional del Partit Comunista de Vietnam (PCV) serà inaugurat el 12 de gener pròxim en el Centre Nacional de Conferències d'Hanoi

Durant una conferència sobre el tema amb les delegacions diplomàtiques i organismes internacionals en el país, el responsable va precisar l'assistència d'uns 1.400 delegats, que representaran a més de 3.600.000 membres del PCV en 54.000 organitzacions de base. A més d'un gran contingent de periodistes nacionals, més de 150 reporters d'agències de notícies extranjeras cobriran aquest gran esdeveniment polític del Partit, de l'Estat i del poble vietnamites.

El Congrés discutirà i aprovarà diversos informes importants, inclosos l'informe polític del Comitè Central del PCV, revisió de les dues dècades de materialització del Programa d'edificació nacional en el període transicional, recapitulació de l'Estratègia de desenvolupament socioeconòmica en el periode 2001-2010 i el pla per al pròxim decenni. Per altra banda, el Congrés escolirá al nou Comitè Central per al XI mandat 2011-2015, el màxim òrgan directiu del PCV entre congrés i congrés.

El PCV va definir el lema del seu XI Congrés: “Continuar millorant la direcció i combatividad del PCV, posar en joc la força de tota la nació, accelerar integralment l'empresa de renovació i crear fonaments per a convertir a Vietnam en un país industrialitzat en 2020”.

En el pròxim lustre, el país projecta registrar un increment anual del Producte Intern Brut d'entre el set i vuit per cent amb ingressos per cápita de dos mil cent dòlars, un augment de 1,7 vegades de l'aquest any.

Segons Xuan Són, el PCV continuarà considerant el marxisme-leninisme i els pensaments d'Ho Chi Minh com els seus fonaments ideològics. Vietnam insisteix en el seu camí de desenvolupament nacional cap al socialisme i la implementació d'una política diplomàtica d'independència, autodeterminació, pau, cooperació i foment, multilateralización i diversificació dels llaços, va reiterar.

A més, prendrà la iniciativa en la integració internacional i serà amic i soci fiable i membre responsable de la comunitat global, en benefici de la nació i la poderosa República Socialista de Vietnam, va concloure en la seva informació del sobre el Congrés, Pham Xuan Són.

Pere Puig víctima del desconeixement i la desvergonya bancària

L'assassí d'Olot, Pere Puig, que va matar a trets quatre persones el matí del 15 de desembre, no estava arruïnat però tenia els diners en un compte a termini i hauria perdut els interesos en treure-l's abans del venciment, segons es desprèn de la documentació demanada al banc per l'acusació particular. Puig tenia 30.000 euros en dos comptes a termini fix: Una d'elles vencia el 4 de gener i l'altra el 31 d'agost. Cap d'aquests comptes, així com tampoc el seu compte d'estalvi -on només hi havien 6 euros- són de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), on treballaven dues de les víctimes.

L'advocat de l'acusació, Carles Monguilod, ha demanat al titular del Jutjat d'Instrucció número 2 d'Olot, que investiga el cas, que transfereixi aquesta quantitat a un compte corrent del jutjat quan vencin els terminis i que els interessos d'aquestes quantitats es retinguin i posin a disposició del jutjat.

Paleta de 57 anys, Puig va matar a trets el propietari i el fill de la constructora Tubert, en la qual va treballar durant anys, quan tots dos esmorzaven en un bar de la Canya, a Olot (Girona), i poc després, va assassinar a dos empleats d'una sucursal de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM).

Pere no va donar explicacions sobre l'assassinat dels dos empleats de la CAM, l'entitat bancària on tenia un compte corrent. Els investigadors, però, han acabat esbrinant que estava indignat amb el banc a causa dels abusius interessos que devia, per culpa d'una targeta amb un crèdit de 4.000 euros que li havien concedit, sense explicar-li les dracòniques condicions que aquestes targetes tenen a Espanya.

El mateix dia dels fets, l'agressor va reconèixer l'autoria dels crims en la reconstrucció davant els Mossos, i fonts policials ja han assenyalat que Pere Puig va actuar de forma premeditada, molt meticulosa i amb una enorme sang freda.

Els interessos d'usura de la CAM ofegaven Pere Puig
/2010/12/els-interessos-dusura-de-la-cam.html
Pere Puig va ser molt clar a l'hora d'explicar als policies que se'l van endur per què havia matat els seus patrons de Construccions Tubert: Li devien diners i a sobre es reien d'ell, i això no ho podia permetre.

Puig no hauria entès bé els interessos d'usura, legals a Espanya però considerats delicte d'usura a França mateix, que li cobraven per la targeta de crèdit a la CAM i quan el creia pagat es va adonar que encara li quedaven milers d'euros per retornar.

Declaració davant el jutge

En la seva declaració davant del jutge, el 17 de desembre, Puig va explicar que va matar al seu cap, propietari de construccions Tubert, perquè no li pagava i li devia uns 2.300 euros, i perquè el tenia al seu interior "com si fos una serp" que el dominava.

Va assegurar que després de cometre els assassinats que es va sentir alliberat i que estava "millor que abans", encara que sap que està malament el que ha fet i es penedeix. A més, va admetre que alguna vegada ja li havia vingut al cap i que la nit abans ja ho va pensar, encara que ha confiat que la idea se li oblidés.

Va admetre que sabia que el seu cap tenia "dificultats econòmiques serioses" i que una persona li devia 60.000 euros, a més que corria el risc d'haver d'hipotecar casa seva.

El primer examen medicoforense practicat a Puig constata que l'acusat no presentava antecedents psiquiàtrics, no tenia idees delirants ni cap altre símptoma psicòtic i reconeix els quatre assassinats que se li imputen, encara que es mostra "ambivalent" respecte a les conseqüències dels seus actes.

L'advocada de la defensa també va demanar un altre informe mèdic de l'acusat, que encara no s'ha practicat.

Juli Solaz ascendit per afavorir la prescripció del Cas Palau

Juli Solaz, titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona que des de fa 2 anys instrueix l'espoli del Palau de la Música sense donar cop ni prendre cap mesura contra els espoliadors, ha sol·licitat una plaça de magistrat a l'Audiència de Barcelona. Solaz no ha obert en aquest temps peça separada sobre el finançament il.legal de Convergència i Unió. Només ha citat dos cops a declarar Millet i Montull, en 18 mesos, i es va negar a empresonar-los. El canvi en la direcció de la instrucció endarrerirà encara més el procés judicial, cosa que fa feliç a CiU, PSC i els directaments imputats. El Pacte del Liceu a tota vela i el nepotisme i corrupció, com en els casos de Carlos Fabra i Cesar Alierta, és la norma i la llei dels poderosos!

El jutge Juli Solaz, encarregat d'investigar el saqueig del Palau de la Música, [al mig de la imatge] passarà en els pròxims dies a ocupar un lloc a l'Audiència de Barcelona i abandonarà el Jutjat d'Instrucció número 30 de Barcelona deixant empantanegat el cas Millet. Encara no ha resolt la petició presentada fa dos mesos per la fiscalia i el Consorci del Palau per desglossar el cas i obrir una peça per investigar les suposades comissions pagades a Convergència Democràtica (CDC) per la constructora Ferrovial. Però, tenint en compte com ha anat el procés fins ara, fonts judicials consideren que aquesta possibilitat té poques perspectives de fer-se efectiva.

Solaz ha estat molt criticat per altres magistrats per la lentitud de la instrucció i la seva negativa a empresonar els acusats. La primera conseqüència de la seva marxa torna a beneficiar de forma directa Millet i Montull, ja que el tràmit que s'obre per cobrir la vacant i el temps que necessitarà el nou magistrat per posar-se al dia endarreriran encara més la resolució de la causa.

El jutge va rebre el juny del 2009 el cas Millet per assignació, a partir d'una querella de la fiscalia derivada d'un informe de l'Agència Tributària.

Durant l'any i mig d'investigació només ha cridat a declarar Millet i Montull en dues ocasions i no els va enviar a la presó, fet que també va suscitar crítiques. I encara més si es compara amb l'actuació paral·lela d'una altra magistrada, la titular del Jutjat d'Instrucció número 10, Míriam de Rosa Palacio, en la causa de l'hotel que Millet va voler construir al costat del Palau mitjançant suposats favors administratius per aconseguir la requalificació del solar.

Palacio els va fer declarar en tres ocasions en mig any i els hi va imposar un ingrés a la presó per possibles delictes d'apropiació indeguda i tràfic d'influències, encara que 13 dies després els va deixar en llibertat.

L'esquerra abertzale reivindica la seva legalització per canviar els ajuntaments

L'esquerra abertzale ha defensat la seva legalització perquè pugui estar present en les pròximes eleccions municipals, per tal que en els ajuntaments també es doni el canvi polític i social "anhelat pels ciutadans". Electes de l'esquerra abertzale a diversos municipis bascos van compareixe ahir a Bilbo per fer un balanç sobre la gestió municipal, en la legislatura que està a punt de concloure.

Miren Legorburu i Fermin Irigoien, regidors d'Hondarribia i Berriozar, respectivament, han recordat en primer lloc que els ajuntaments constituïts quatre anys enrere: "No representen el que les ciutadanes i ciutadans van votar", i això "s'ha notat en la gestió de nombrosos municipis".

En la seva opinió, l'exclusió d'una alternativa com la que representa l'esquerra abertzale ha portat "el greu deteriorament de la gestió dels nostres municipis", que "necessiten aire fresc".

Legorburu i Irigoien han advocat per ajuntaments que "fomenten la pedrera, la participació popular i democratització dels recursos", en contraposició al model "del PSE, UPN i PNB, basat en grans obres, tancament i sous galàctics dels seus alcaldes".

Així, han reivindicat per als ajuntaments "el canvi polític i social anhelat pels ciutadans, que davant la dura realitat de la crisi han vist clarament la ineficàcia dels gestors municipals de PNB, PSE i UPN.

Aquest canvi s'ha de produir, al seu entendre, perquè "una part important de la societat, que pateix la conculcació dels seus drets civils i polítics i, per tant, se li nega el seu dret a votar i a ser elegits i representats en els municipis, pugui veure garantits els seus drets".

Els regidors independentistes han subratllat que "això no s'aconsegueix més que a través d'un procés democràtic que ens porti a la consecució d'un escenari en què tots els drets siguin reconeguts i puguin ser exercits".

I per a això consideren imprescindible que l'esquerra abertzale sigui legalitzada i pugui estar present en els pròxims comicis.

"Un dret que ens correspon"

Referent a això i a preguntes dels periodistes, Legorburu va dir que la legalització "és un dret que ens correspon" i que "no ha d'estar condicionada pel que puguin fer o deixar de fer altres agents".

"Nosaltres hem dit que anem a complir la llei i, per tant, aquell que compleix la llei és legal. No hi ha res il.lícit en el qual compleix la llei", ha assenyalat, per afegir que "no hauria justícia si qui compleix la llei queda il.legalitzat".

Carreras critica la "nefasta" gestió del planetari de Castelló

La candidata d'EUPV a Castelló, Carmen Carreras, critica la nefasta gestió horària del Planetari de Castelló per part de l'ajuntament, amb tancaments injustificats e imprevistos. La candidata denuncia durament a l'equip de govern popular de Castelló, perquè no existeixi un horari ni una programació clars per al públic, tancant sense cap explicació: “Aquests tancaments són producte de la desídia del PP, i podrien evitar-se amb un mínim de planificació”.

“Ens trobem en unes dates perfectes perquè el Planetari oferisca els seus serveis, en mig de Nadal, amb tots els xiquets i xiquetes sense escola, i molts adults de vacances”, argumenta la candidata a l'alcaldia de Castelló, "en lloc d'això ens trobem amb un horari discontinu i tancaments sense cap tipus d’avis, aquest no es un cas aïllat, en estiu també tanca les seues portes amb una total arbitrarietat. Aquesta no és una manera seriosa de portar la programació d'un dels indrets més emblemàtics del Grau de Castelló”, recrimina.

Carreras critica la falta d'una mínima política cultural, producte de l'absència de planificació de l'ajuntament en referència als horaris i programació del Planetari. “No qüestionem que els treballadors agafen vacances, tenen tot el dret de fer-ho, però l'edil responsable hauria de prendre les mesures pertinents per substituir els treballadors i que el Planetari continuara donant servei a la ciutadania amb un mínim de coherència i continuïtat”.

Albiol insta a rebutjar les prospeccions petrolíferes

La diputada autonòmica d'EUPV, Marina Albiol, anuncià que el seu grup presentarà una Proposició no de Llei a les Corts Valencianes amb la intenció que el Ministeri d’Indústria revoque immediatament les autoritzacions que han rebut les empreses petrolíferes de fer sondejos en les costes de Castelló: “La zona no és apta per a construir plataformes degut que es troba molt a prop de la reserva marina de les Illes Columbretes”, i afegeix, “aquesta iniciativa posa en perill la gran biodiversitat marina de la zona”.

La diputada informa que el seu grup polític presentarà una moció a les Corts Valencianes, per a fer recapacitar al Ministeri d’Indústria de les seves intencions de fer prospeccions petrolíferes. “Si és cert que el PP i el PSPV estan de veres en contra no tindran cap impediment en votar a favor d'aquesta iniciativa”, afegeix Albiol.

La representant d'esquerres insta al ministeri d'Indústria a escoltar les advertències dels grups ecologistes, que assenyalen clarament que les intencions del Ministeri d’Indústria són tremendament nocives per a la biodiversitat marina de la zona.

La portaveu d'EUPV a les comarques del nord, considera especialment preocupant la distancia de solament 18 kilòmetres que existeix entre les zones escollides per a les prospeccions i la reserva marina de les Illes Columbretes. “Qualsevol vessament de cru podria afectar greument un lloc protegit i podria causar danys irreparables”, i agrega, que es tracta, “d’un acte d’irresponsabilitat per part del govern central permetre a empreses privades posar en perill les nostres costes”.

La diputada considera que aquesta es una bona oportunitat perquè la resta de grups polítics demostren en els fets, el rebuig de la decisió del Ministeri de realitzar prospeccions petrolíferes a les costes de Castelló: “Hem vist moltes declaracions en contra, ara hi ha aplegat l'hora dels fets i de fer patent al govern de l'estat la unió de totes les forces polítiques en defensa de la conservació del nostre patrimoni marí”.

Albiol considera que és el moment de potenciar energies alternatives i no lesives per al medi ambient, i anar minvant la nostra dependència energètica dels hidrocarburs. “El futur està en les energies netes i no en foradar el sòl marí el i posar en perill l'ecosistema d'una zona protegida”.

Presentació de candidats d'EUiA Sabadell a les municipals

EUiA Sabadell ha presentat ses candidatures a les eleccions municipals. Els regidors Marisol Martínez i Juan Miguel Mena han estat acompanyats pel técnic informàtic José de la Font i l'escriptor i sociòleg Felipe Lopez-Aranguren. Mena, ha detallat que el procés de presentació denominat “Gent com tu” té com a objectiu confeccionar les llistes de candidats d'EUiA Sabadell a les properes municipals.

Entre els candidats proposats hi ha membres de la direcció local d'EUiA, la militància, el grup gent d'euia, entitats socials i ciutadans que després de finalitzar el procés participatiu de la coalició “Sabadell som tots” van decidir formar part del projecte d'EUiA.

José de la Fuente, va abordar la part tècnica del procés explicant les característiques i funcionament de la nova web local d'EUiA: http://www.sabadellalesquerra.cat/ i la seva interconnexió senzilla amb les xarxes socials mes utilitzades actualment.

El guardonat amb el Premi Nacional de Drets Humans i sociòleg Felipe López-Aranguren, opina que hauria d'haver-hi més connexió entre les promeses en campanya i l'execució del programa electoral, és a dir que al final dels mandats, els polítics haurien de rendir comptes davant el seu electorat.

Aranguren creu que no hi ha suficient implicació del ciutadà en la política doncs no solament consisteix a anar a votar en unes eleccions o referèndum; també ha asseverat que gens en política és permanent i que aquesta situació de desafecció ha de canviar.

Respecte a la crisi econòmica i la seva recrudescència en retallades socials, afirmà que és conseqüència de la no protesta massiva de la ciutadania i això fa que el govern es permeti fer una volta de rosca més.

La roda de premsa ha conclòs amb l'intervenció de la Coordinadora Local d'EUiA, Marisol Martínez, convidant als assistents a l'acte de presentació de candidatures que es celebrará el proper 13 de Gener a l'auditori de l'edifici Unnim de Sabadell, al que esta previst que assisteixi el coordinador general d'EUiA Jordi Miralles.