dimecres, 4 de setembre de 2013

95% dels mestres de les Illes, a favor de la vaga indefinida

Més del 95% dels devers 900 docents de les quatre illes que han participat aquest dimecres en les assemblees sobre la vaga indefinida s'han posicionat a favor d'aquesta i han donat suport a la convocatòria: 861 vots positius, 31 en contra, 10 abstencions i una papereta nul·la.

L'Assemblea de Docents havia estat recollint signatures fins ahir al vespre, quan van aconseguir reunir els més de 4.000 suports necessaris -el 40% del professorat de les Illes Balears i Pitiüses- per poder fer la convocatòria oficial. Avui s'havia fet una crida per muntar assemblees descentralitzades als quatre territoris. Gairebé un miler de professors i professores hi han participat i han decidit anar a la vaga indefinida.

El col·lectiu d'ensenyants exigeix la retirada del TIL i de la llei de símbols, així com la devolució de certs drets laborals perjudicats per les retallades, que es garanteixin les dietes per menjar i material escolar de l'alumnat i, també, un posicionament clar del govern balear contra la Lomce, que ve de Madrid.

Durant aquest dijous l'Assemblea de Docents convocarà de forma oficial la vaga indefinida per al dia 16 de setembre, a causa dels terminis legals. Tanmateix, ja han avançat que es tracta d'un formalisme i que, a efectes pràctics, se sumen a la vaga convocada des del dia 13 per l'STEI i CCOO. Els dos sindicats van decidir convocar també vaga indefinida després que les bases del primer s'hi mostressin favorables de forma massiva.

El llançamíssils rus Moskva "assassí de portaavions" canvia el rumb cap al Mediterrani

Rússia reforça el seu grup naval operatiu en el Mediterrani amb el creuer llançamíssils Moskva (foto) que anirà directament rumb a aquesta zona en lloc de complir una visita planejada a la República de Cap Verd, ha comunicat avui un alt càrrec del Ministeri rus de Defensa. “El Moskva, conegut en la premsa moscovita com a "assassí de portaavions", serà el vaixell almirall del grup que l'Armada russa manté al Mediterrani”. “Vladímir Putin ha confirmat la postura de Rússia sobre el conflicte sirià. Si el Consell de Seguretat determina que els rebels són responsables de l'ús d'armes químiques, Rússia podrà, per descomptat, proposar atacar les zones que controlen”.

La font va precisar en declaracions a RIA Novosti que el creuer arribarà al Mediterrani cap a mitjan setembre, després de la qual cosa “es traslladarà al seu brodo el comandament operatiu del grup, emplaçat ara en el buc antisubmarino Almirall Panteleev”.

La vespra, Defensa va anunciar la propera arribada a aquesta zona de dos bucs d'assalt amfibi, Novocherkassk i Minsk, que travessaran els Estrets del Bósforo i els Dardanelos el 5 o el 6 de setembre. Els trasllats, segons el departament militar, s'efectuen d'acord amb el pla de rotació.

La font també va indicar que avui el nou grup inclou també el buc de reconeixement Priazovie i que s'està examinant l'enviament de dos navilis més de la Flota del mar Negre, la fragata guardacostas Smetlivi i el buc d'assalt amfibi Nikolai Filchenkov.

Per la seva banda, un alt càrrec de l'Estat Major va comunicar que cap al 29 de setembre arribaran cap a les costes de Síria la corbeta lanzamisiles Shtil i la llanxa misilera Ivanovets la funció de la qual serà protegir als bucs d'assalt amfibi.

Actualment, l'esquadra russa en el Mediterrani està conformada pels bucs d'assalt amfibi Alexandr Shabalin, Almirall Nevelskoi i Peresvet, el buc antisubmarino Almirall Panteleev, la fragata guardacostas Neustrashimi, així com bucs auxiliars.

Experts russos neguen canvis en la postura de Rússia sobre Síria


Les recents declaracions del president de Rússia, Vladímir Putin, no significa que la postura de Rússia sobre el conflicte sirià hagi canviat, opinen experts russos a RIA Novosti.

Prèviament, Putin va excloure que Moscou accepti una intervenció militar a Síria si es demostra que el règim de Damasc va usar armes químiques i el Consell de Seguretat de l'ONU aprova l'operació.

El president de l'Acadèmia de Problemes Geopolítics, Leonid Ivashov, espera que aquestes paraules del president siguin una maniobra diplomàtica dirigida a condicionar l'ús de la força a l'aval del Consell de Seguretat: “L'astúcia tàctica consisteix que Rússia mai votarà per aquesta operació i interposarà el seu veto contra qualsevol projecte de resolució que autoritzi els bombardejos i l'ús de la força”, va declarar afegint que Rússia sistemàticament s'oposa a tota intervenció militar.

Ivashov va afirmar també que és impossible demostrar l'ús d'armes químiques. “Ahir el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va estimar que no es podrà provar la utilització d'agents tòxics per cap de les parts, almenys és el que es desprèn del context”, va assenyalar.

Alhora, el tinent general, Evgueni Buzhinski, va indicar que la postura de Rússia sobre Síria no ha canviat: “Considero que la postura de Rússia és inequívoca. Putin es comporta com a diplomàtic, ressalta la lògica, exigeix documents, proves i una decisió del Consell de Seguretat. No va dir que Rússia aprovarà (una operació militar), va afirmar que cal presentar les proves si existeixen. Si no es presenten, significa que no existeixen”, va dir Buzhinski.

L'editor de la revista Natsionalnaya Oborona, Igor Korotchenko, creu que en cas que quedi demostrat que van ser els rebels els qui van usar armes químiques, el cop militar haurà de atestarse contra ells: “Vladímir Putin va confirmar la postura de Rússia sobre el conflicte sirià. Si el Consell de Seguretat determina que els rebels són responsables de l'ús d'armes químiques, Rússia podrà, per descomptat, proposar atacar les zones que controlen”, va estimar Korotchenko que va agregar que aquesta decisió serà possible solament en cas de comptar amb un aval del Consell de Seguretat de l'ONU.

Rússia publica el seu informe sobre l'atac químic del 19 de març prop d'Alep


El Ministeri d'Exteriors de Rússia, davant les múltiples filtracions de materials que imputen l'ús d'armes tòxiques al Govern de Síria per abonar el terreny a una intervenció militar, ha donat a conèixer avui part de l'informe elaborat pels seus experts a partir de les mostres provinents de Khan al Asal, suburbi d'Alep on un atac químic va causar 26 morts i 86 ferits el passat 19 de març i que va ser també denunciat per l'ex fiscal de la Haia Carla del Ponte. Llavors Obama i Cameron ja van amenaçar amb una intervenció, però en demostrar-se que eren els seus mercenaris els culpables van aixecar una altra cortina de fum.

Putin titlla a Kerry de mentider: "Està mentint i ho sap"


"En la discussió de la qüestió siriana al Congrés d'EUA se senten mentides com que a Síria no hi ha membres d'Al-Qaeda", va dir Putin en una reunió del Consell Presidencial de Rússia per als Drets Humans. "Durant el debat un congressista va preguntar al senyor Kerry si Al-Qaeda té presència allí i li va contestar que 'no'", afirmà el mandatari rus. Foto (de Voltaire): Kerry, Al-Assad i esposes dinant junts en un restaurant de Damasc, un dels cops que ho van fer els últims anys.

Rússia publica el seu informe sobre l'atac químic del 19 de març prop d'Alep

El Ministeri d'Exteriors de Rússia, davant les múltiples filtracions de materials que imputen l'ús d'armes tòxiques al Govern de Síria per abonar el terreny a una intervenció militar, ha donat a conèixer avui part de l'informe elaborat pels seus experts a partir de les mostres provinents de Khan al Asal, suburbi d'Alep on un atac químic va causar 26 morts i 86 ferits el passat 19 de març i que va ser també denunciat per l'ex fiscal de la Haia Carla del Ponte. Llavors Obama i Cameron ja van amenaçar amb una intervenció, però en demostrar-se que eren els seus mercenaris els culpables van aixecar una altra cortina de fum.

Segons aquest informe de gairebé 100 folis que Rússia va traspassar al juliol passat al secretari general de l'ONU, a Khan al Asal no es va usar un projectil de l'arsenal de l'Exèrcit governamental sinó un de fabricació casolana, de tipus i característiques similars als coets que els terroristes de la brigada Bashair al Nasr produeixen al nord de Síria.

L'explosiu era el RDX, o hexógen, que no s'empra en municions reglamentàries. Les mostres recollides en el lloc contenien l'agent nerviós sarín, així com diisopropilfluorofosfat (DFP) que els països occidentals van usar com a arma química durant la II Guerra Mundial.

"Aquells que s'obstinen a tirar tota la culpa a l'actual Govern de Síria, centren actualment la seva atenció en l'atac del passat 21 d'agost contra Guta Oriental, i intenten obviar el fet que efectius de l'Exèrcit regular es van veure afectats per agents tòxics el 22, el 25 i el 25 d'agost, en descobrir en aquest suburbi materials, equips i recents amb rastres de sarín", segons la cancelleria russa.

En aquest context, Exteriors "celebra l'anunci que inspectors de l'ONU tornaran pròximament a Síria per continuar la seva recerca, en particular, a Khan al Asal".

La massacre de Khan al Asal busca encobrir l'ús d'armes químiques segons Damasc


Diplomàtics sirians han afirmat avui que la massacre perpetrada pels terroristes a la localitat de Khan al Asal, prop d'Alep, buscava eliminar les evidències de que l'oposició havia fet servir armes químiques al març passat: "Ho van fer per eliminar als testimonis que haurien pogut declarar davant la Secretaria de les Nacions Unides i indicar als responsables directes de l'ús d'armes químiques", ha manifestat l'ambaixador de Síria davant l'ONU, Baixar Jafari.

És EUA el culpable de l'atac químic a Síria?


Quan EUA i els seus aliats de l'OTAN responsabilitzen al Govern sirià d'un atac químic contra el seu propi poble, noves informacions filtrades per un hacker revelen que Washington està darrere d'aquesta agressió letal esdevinguda el passat 21 d'agost, però els vídeos de la qual es van pujar a youtube el dia 20. EUA reconeix ara la prova de míssils amb Israel.

Putin titlla a Kerry de mentider: "Està mentint i ho sap"


"En la discussió de la qüestió siriana al Congrés d'EUA se senten mentides com que a Síria no hi ha membres d'Al-Qaeda", va dir Putin en una reunió del Consell Presidencial de Rússia per als Drets Humans. "Durant el debat un congressista va preguntar al senyor Kerry si Al-Qaeda té presència allí i li va contestar que 'no'", afirmà el mandatari rus. Foto (de Voltaire): Kerry, Al-Assad i esposes dinant junts en un restaurant de Damasc, un dels cops que ho van fer els últims anys.

José Zaragoza dimiteix com a membre de l'Executiva del PSOE pel cas Mètode 3

El membre de l'Executiva del PSOE i ex secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, "ha decidit dimitir" aquest dimecres dels seus càrrecs orgànics en el PSOE després de les noves revelacions del cas d'espionatge de Mètode 3, que el situen darrere de la contractació de l'agència de detectius per gravar la conversa entre Alícia Sánchez-Camacho, i l'ex parella del fill de Jordi Pujol, Victoria Álvarez, al restaurant La Camarga.

D'aquesta forma, Zaragoza -del sector espanyolista del PSC enfrontat al catalanista- ja no forma part del Comitè Executiu Federal del PSOE. Segons algunes fonts, es tractaria d'una "decisió temporal", fins a aclarir-se el cas.

La gota que ha satisfet el got ha estat la nova informació d'aquest dimecres que apuntaria al fet que Zaragoza va ordenar indagar a l'agència de detectius el lloc en el qual residia l'actual alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, del PP. La decisió arriba després que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, recomanés als socialistes catalans donar passos si es confirmés una implicació de Saragossa en el cas. El dirigent socialista no deixarà, no obstant això, el seu escó al Congrés dels diputats.

En un breu comunicat fet públic aquest dimecres pel PSC, Zaragoza ha manifestat que ratifica "totes les declaracions públiques que he fet fins avui". D'aquesta forma, l'encara diputat del PSOE assegura que mai va utilitzar "cap instrument il·legal per desenvolupar la meva actuació política" durant la seva etapa com a secretari d'organització dels socialistes catalans.

Així mateix, Zaragoza ha afegit que la seva baixa com a membre de l'Executiva del PSOE es deu a la seva intenció de no voler "perjudicar al meu partit". També ha assegurat que la decisió s'ha pres de forma conjunta amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro.

CiU i ERC forcen a Montilla i Navarro a comparèixer al Parlament pel cas Mètode 3

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, va dir ahir que eren 'profundament injustes' les peticions de compareixença de l'ex-president de la Generalitat i ex-primer secretari dels socialistes catalans, José Montilla, i del seu successor en el partit, Pere Navarro. Hom demana que compareguin per donar explicacions sobre les darreres informacions relacionades amb el cas de l'espionatge al restaurant la Camarga. Les informacions impliquen l'ex-secretari d'Organització, José Zaragoza, en l'enregistrament de la conversa en aquell local. Zaragoza hauria encarregat a Método 3 que espiés també a Garcia Albiol.

"Madrid, capital olímpica de la impunitat"

La Coordinadora Estatal Aqua (CeAQUA) ha convocat aquest dimecres a Buenos Aires una comitiva en suport a la querella argentina interposada per les víctimes del franquisme. Amb el lema "Madrid, capital olímpica de la impunitat", l'associació ha aprofitat la visita a la ciutat de l'alcaldessa madrilenya, Ana Botella, per fer-se sentir en la seva lluita contra els crims comesos a Espanya per la dictadura franquista.

L'edil madrilenya es troba a Buenos Aires amb motiu de l'elecció de la ciutat que albergarà els Jocs Olímpics de 2020. Una decisió que es coneixerà el proper 7 de setembre. Al costat de l'alcaldessa es troben el príncep Felipe i el president de la candidatura de Madrid, Alejandro Blanco. A aquests s'espera que s'uneixin el divendres el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, quatre ministres, Letizia i Mariano Rajoy.

Per això, la coordinadora ha decidit posar veu a la querella argentina contra els crims franquistes aquest dimecres, pocs dies després que el Congrés del país signés la seva condemna a "la impunitat" dels crims franquistes mitjançant una carta , a la qual va tenir accés Públic, signada pel seu president, Julián Domínguez, el president de la Comissió de Drets Humans d'aquesta càmera, Romero Carlotto, i altres vuit diputats de diferents formacions polítiques.

A la seva declaració, els parlamentaris van expressar, a més, la seva solidaritat amb les víctimes, "recolzant el procés judicial obert al nostre país per investigar els crims, promovent d'aquesta forma la memòria, la veritat i la justícia", van assenyalar.

El 14 d'abril de 2010, associacions per la Memòria Històrica van interposar aquesta querella davant la justícia argentina per investigar els crims del franquisme, un procés que encara segueix obert i que el Govern espanyol ha obstaculitzat en diverses ocasions . De fet, la querella es va interposar davant la impossibilitat d'obrir una causa a Espanya i després de ser apartat de la carrera judicial el exjuez de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón.

Ana Botella al costat de l'alcalde de Bons AiresPara aquesta campanya "Madrid, capital olímpica de la impunitat", l'associació CeAQUA ha creat una llista de carrers 'especial' de Madrid en el qual es recullen els noms dels carrers de la capital dedicades a persones, llocs o fets relacionats amb el franquisme, realitzat per l'historiador Antonio Ortiz Mateos. En aquesta toponímia apareixen noms com Agustín de Foxá -coautor de l'himne de la Falange Espanyola, Cara al Sol- o Juan Pérez Almeida -membre de la falange mort a Salamanca-.

A més, els querellants de la causa preparen una concentració el 7 de setembre, dia en el qual els membres del Comitè Olímpic Internacional (COI) decidiran quin de les tres ciutats -Madrid, Tòquio i Istanbul- serà la nova seu de les Olimpíades.

els querellants de la causa oberta a Argentina per jutjar els crims del franquisme preparen una concentració el 7 de setembre, dia en el qual els membres del Comitè Olímpic Internacional (COI) decidiran a Buenos Aires quin de les tres ciutats postulantes -Tòquio, Istanbul i Madrid- serà la nova seu de les Olimpíades. Com va assegurar a Públic Carlos Slepoy, un dels advocats de les víctimes del franquisme, "havíem de trobar una fórmula per denunciar això, la idea va sorgir en una reunió que posava de manifest no només la impunitat del franquisme i la consigna que va aflorar va ser la de "Madrid, capital olímpica de la impunitat".

Putin titlla a Kerry de mentider: "Està mentint i ho sap"

"En la discussió de la qüestió siriana al Congrés d'EUA se senten mentides com que a Síria no hi ha membres d'Al-Qaeda", va dir Putin en una reunió del Consell Presidencial de Rússia per als Drets Humans. "Durant el debat un congressista va preguntar al senyor Kerry si Al-Qaeda té presència allí i li va contestar que 'no'", afirmà el mandatari rus. Foto (de Voltaire): Kerry, Al-Assad i esposes dinant junts en un restaurant de Damasc, un dels cops que ho van fer els últims anys.

No obstant això, va explicar, el principal element de combat a Síria és l'enfront del Nusra, que és una secció d'Al-Qaeda: "I ells ho saben", va afirmar el president. "Està mentint i ho sap, és trist", va agregar.

Així mateix, va reiterar que és "absurd" assegurar que les forces d'Al-Assad van emprar armes químiques quan el Govern sirià està aconseguint victòries en els combats.

El mandatari rus va manifestar que el Congrés d'EUA no pot autoritzar l'atac contra Síria, ja que això està fora de la seva competència: "Cap Congrés pot autoritzar alguna cosa així", va dir Putin, citat per l'agència russa RIA Novosti.

"Què estan autoritzant? Estan autoritzant una agressió, perquè tot el que està al marge del Consell de Seguretat de l'ONU és una agressió, excepte en cas d'autodefensa", va afirmar el president recordant que "Síria no està atacant a ningú, així que no es tracta de cap defensa".

El passat 3 de setembre, el president nord-americà Barack Obama va cridar al Congrés a votar de manera urgent sobre l'operació militar contra Síria.

El pla d'Obama de recórrer al ús de la força al país àrab ha estat concebut com una resposta a l'ús d'armes químiques en els suburbis de Damasc el passat 21 d'agost, atac que Washington va atribuir al Govern de Bashar al-Assad sense presentar proves ni esperar les conclusions de l'ONU.

Putin adverteix a Occident sobre mesures unilaterals contra Síria

Enmig de la creixent amenaça d'una intervenció militar a Síria, el president de Rússia, Vladimir Putin, ha advertit aquest dimecres a Occident que no adopti mesures unilaterals contra aquest país àrab. "Solament el CSNU pot autoritzar una acció militar contra un Estat sobirà", afirma Putin: “Qualsevol altra causa o pretext que justifiquin l'ús de la força contra un Estat independent i sobirà són inacceptables i solament poden ser qualificats com una agressió”.

ERC i la CUP pugnen per aliar-se amb l'esquerra abertzale

Tant ERC com la CUP s'han posat en els últims mesos en contacte amb l'esquerra abertzale per estudiar la possibilitat de concórrer conjuntament a les eleccions al Parlament Europeu que se celebraran la propera primavera. Foto: David Fernández i Oriol Junqueras.

Segons fonts d'Esquerra Republicana de Catalunya consultades per Catalunya Ràdio, la formació dirigida per Oriol Junqueras estaria disposada a concórrer conjuntament amb la CUP en una candidatura unitària amb l'esquerra abertzale, que participarà als comicis sota les sigles EH Bildu, que engloben a Sortu, Aralar, EA i Alternatiba.

Més difícil sembla la predisposició de la CUP a sumar-se a una coalició amb ERC. El cap de llistes de les eleccions catalanes, David Fernández, mostrava a finals de juliol la seva oposició a un front patriòtic en els comicis del maig vinent i plantejava la possibilitat de buscar aliances amb altres forces de marcat accent independentista i contràries a Europa, com l'esquerra abertzale, l'esquerra independentista galega o altres partits de regions amb menor sentiment nacionalista, però amb formacions minoritàries que si que defensen aquestes tesis.

Aquesta és la primera vegada que la CUP concorre a les eleccions europees, després de la seva negativa a fer-ho en 2009. D'antuvi, el portaveu de Sortu Pernando Barrena va escriure el passat 30 d'agost en el seu compte de Twitter que mentre EH Bildu representi per a l'esquerra abertzale "una aposta estratègica", la CUP seran els seus "aliats preferents". La decisió final sobre amb quines aliances concorrerà l'esquerra abertzale a les europees es decidirà abans del proper 15 d'octubre.

Les protestes obliguen al PP a suspendre la inauguració de la Línia 2 del TRAM

Una protesta de diferents col·lectius, que han arribat a tallar les vies, ha obligat a suspendre el viatge inaugural de la Línia 2 del TRAM Metropolità d'Alacant entre Sant Vicent del Raspeig i la capital, al que anava a assistir el president de la Generalitat, Alberto Fabra (PP). EU considera vergonyós que el PP inauguri per tercera vegada la línia 2 del TRAM.

Diverses plataformes han protagonitzat aquest dimecres al carrer Alacant un tall de les vies del metropolità en protesta contra les retallades i en favor de la sanitat i l'educació pública, una acció en la qual han participat al voltant de 150 persones, sota una forta presència d'efectius d'antidisturbis de la Guàrdia Civil.

Per evitar incidents, des de la Generalitat s'ha optat per suspendre el viatge inaugural, al que anava a assistir Fabra, de manera que la inauguració es farà directament des de l'Estació d'Estels. D'aquesta forma, el primer tramvia que sortirà serà el que circuli amb passatgers a les 14.00 hores.

Els manifestants, entre els quals hi ha representants de EUPV, del Professorat Interí en Lluita, Stop Desnonaments i la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic i de la sanitat pública, han corejat crits a favor d'una 'universitat pública de qualitat' i 'més educació', darrere de pancartes amb lemes com 'Stop Llei Wert', 'Hi ha culpables i tenim la solució: Rajoy dimissió' o 'L'educació no es ven, es defensa'.

EU considera vergonyós que el PP inauguri per tercera vegada la línia 2 del TRAM


Esther López Barceló, Miguel Ángel Pavón i Mariló Jordá denuncien que la línia no s'engegués fa més de dos anys mitjançant la seva gestió pública, la més rendible social i econòmicament i la que garanteix majors nivells de seguretat

La formació d'esquerres no participarà en un acte d'inauguració que considera “perfectament prescindible”, critica els gairebé 280.000 euros que pot haver costat el manteniment de la línia durant l'últim any i expressa la seva preocupació pels problemes de seguretat que puguin donar-se a les zones verdes i els vials de tràfic que travessa el tramvia davant la falta de campanyes de comunicació de FGV

Els portaveus dels grups municipals d'EU a Alacant i Sant Vicent, Miguel Ángel Pavón i Mariló Jordá, i la diputada d'EU per Alacant en les Corts Valencianes, Esther López Barceló, han qualificat avui com a “vergonyós que el PP inauguri demà per tercera vegada la línia 2 del tramvia”. Els dirigents de la formació d'esquerres, que consideren que l'acte formal d'inauguració és “perfectament prescindible” i que l'única cosa que hauria de succeir demà és que la línia s'engegui amb els treballadors de FGV, recorden les dues inauguracions electoralistes en les quals van participar les dues alcaldesses de les ciutats que connecta la línia, Sonia Castedo per Alacant i Luisa Pastor per Sant Vicent, al març i abril de 2011, amb el llavors conseller d'infraestructures, Mario Flores, i l'encara president de la Generalitat, Francisco Camps.

Esther López denuncia que el PP hagi deixat passar més de dos anys per engegar una línia que ha estat finançada al 100% amb diners públics - més de 150 milions entre obra civil i compra de tramvies - per la seva obcecació en què fos gestionada per una empresa privada, acceptant al final, “a contracor, una gestió pública que sempre hem reclamat des d'EU per la seva major rendibilitat social i econòmica i les seves majors garanties de seguretat i que ha reclamat també la plataforma cívica Alacant per un Tramvia Públic (ATP). Si la línia s'hagués engegat en 2011 portaria ja més de dos anys funcionant amb els seus indubtables efectes positius sobre la mobilitat sostenible de l'Alacantí i l'economia dels barris pels quals transcorre. I la Generalitat s'hauria estalviat haver de litigar amb Subús per la declaració com a desert del primer procés d'adjudicació de la gestió de la línia, evitant l'amenaça que suposa la pretensió del grup Subús d'aconseguir en els tribunals la gestió cautelar de la línia”.

López, Pavón i Jordá denuncien també el balafiament de diners que ha suposat el manteniment d'una línia que ha romàs tancada des que en la primavera de 2011 es va posar a punt per al seu funcionament, recordant l'adjudicació a COMSA a l'agost de 2012, per 114.000 euros sense IVA, del contracte de manteniment per sis mesos -prorrogables altres sis mesos- de la línia en situació transitòria: “Gairebé 280.000 euros s'ha pogut gastar la Generalitat en l'últim any en el manteniment d'una línia fantasma mentre les retallades del PP en despesa social semblen no tenir límit. És indecent”.

Finalment, els dirigents de la formació d'esquerres a l'Alacantí han expressat la seva preocupació pels problemes de seguretat que puguin donar-se a les zones verdes - com el Bulevard del Pla, en el qual els nens s'han acostumat a jugar sobre les vies del tramvia - i els vials de tràfic - amb passos semaforizados fins ara inactius - que travessa el tramvia davant la falta de campanyes de comunicació per part de FGV de la imminent engegada de la línia 2.

Sare publica fotos dels feixistes que demanen «una fossa comuna» per als presos bascos

Sare Antifaxista ha penjat a la seva web les fotografies de dues persones que suposadament haurien col·locat els adhesius que van aparèixer a la seu de Etxerat d'Hernani i en les quals es reclamava «una fossa comuna» per als presos.

En una de les fotografies es veu a un home i una dona davant la porta de la seu, l'home fent una salutació feixista, mentre que en una altra apareixen tots dos en una habitació, asseguts sobre una pancarta per la repatriació dels presos amb els citats adhesius, fent la salutació feixista i sostenint una ampolla de whisky,

«Descobrim i posem cara a els qui van atacar la seu de Etxerat en Hernani, gràcies al compromís i al treball antifeixista, que realitzen silenciosament milers de companys», indica la web.

El vídeo del capellà de Churra no va ser manipulat

El vídeo del capellà de Churra (Múrcia) en el qual apareix practicant sexe en una zona arbolada no va ser manipulat. Així ho ha establert un informe lliurat per la Policia Científica en el Jutjat que investiga els fets i que contradiu la del sacerdot, que a la seva declaració en la Comissaria de Policia de Múrcia va negar haver estat en aquest paratge quan es van captar les imatges.

Francisco Javier Ruiz va argumentar que el vídeo havia estat manipulat, per la qual cosa va demanar que es procedís contra els quals asseguraven que era ell qui apareixia en les imatges al costat d'un jove que li practicava una fel·lació.

Durant la recerca policial va prestar declaració l'autor del vídeo, V.V., qui va manifestar que va captar les imatges el 13 de maig passat, desconeixent qui eren els dos homes que es trobaven en actitud sexual, a més de negar que hagués estat ell qui es va ocupar de traslladar-les a les xarxes socials.

En fer-se públics els fets, el bisbat de Cartagena va procedir al cessament immediat del rector, que ha estat rellevat recentment per un altre sacerdot.

La Fiscalia no entén com és possible que Carromero estigui lliure

La Fiscalia sosté que "no hi ha raons de justícia, equitat o utilitat pública" per concedir "cap indult" a Ángel Carromero. La fiscalia dirigeix el seu informe als magistrats de la Sala penal perquè, com a tribunal encarregat del compliment de la condemna de Carromero a Espanya, ha de realitzar un informe preceptiu sobre la petició d'indult.

El Fiscal en cap diu que "no hi ha cap raó ni altres circumstàncies favorables de caràcter excepcional" que faci mereixedor a Carromero de l'indult o d'una reducció de les penes imposades a Cuba perquè "la seva conducta imprudent en conduir va ocasionar la mort de dues persones i lesions a un tercer".

Javier Zaragoza és contundent en el seu informe en recordar que Carromero ha acumulat en els últims anys, des de 2009 fins a 2012, sis sancions administratives imposades per la Direcció general de trànsit. Sancions, proclama el fiscal, per un "incompliment reiterat de les més elementals normes de circulació". El fiscal ha comprovat l'expedient de tràfic i recorda en el seu informe que quan Carromero va tenir l'accident en el qual van morir dos líders de l'oposició cubana, ja s'havia acordat la pèrdua d'autorització per conduir.

En el seu escrit enviat a la secció primera de la Sala penal de l'Audiència Nacional, el fiscal avala la vigència i autenticitat de la condemna de quatre anys de presó imposada el 12 d'octubre de l'any passat pel Tribunal Popular de Granma a Carromero i afegeix que, al nostre país, la pena de presó és similar a la cubana en castigar l'homicidi per imprudència greu amb penes de presó fins a quatre anys.

En aquest sentit, Javier Zaragoza conclou que "la pena imposada a Carromero no és desproporcionada en atenció a la gravetat del delicte comès i als resultats de mort produïts".

Putin adverteix a Occident sobre mesures unilaterals contra Síria

Enmig de la creixent amenaça d'una intervenció militar a Síria, el president de Rússia, Vladimir Putin, ha advertit aquest dimecres a Occident que no adopti mesures unilaterals contra aquest país àrab. "Solament el CSNU pot autoritzar una acció militar contra un Estat sobirà", afirma Putin: “Qualsevol altra causa o pretext que justifiquin l'ús de la força contra un Estat independent i sobirà són inacceptables i solament poden ser qualificats com una agressió”.

En el cas d'existir proves del suposat ús d'armes químiques per l'Exèrcit, aquestes han de presentar-se al Consell de Seguretat de les Nacions Unides (CSNU). I han de ser convincents, ha afirmat Putin en una entrevista concedida al canal de televisió rus Pervy Kanal.

El mandatari rus ha qualificat de “absurda” l'acusació que les forces de l'Exèrcit sirià hagin utilitzat armes químiques, quan segueixen aconseguint avanços i victòries contra els grups terroristes, tenint en compte que això podria provocar noves sancions i fins i tot una intervenció militar en contra seva.

En reacció a la recent retòrica d'Estats Units sobre un possible atac militar contra Síria, Putin ha posat l'accent que segons el dret internacional vigent, solament el CSNU pot autoritzar una acció militar contra un Estat sobirà: “Qualsevol altra causa o pretext que justifiquin l'ús de la força contra un Estat independent i sobirà són inacceptables i solament poden ser qualificats com una agressió”, ha destacat.

“I si determina que van ser els rebels els qui empren armes de destrucció massiva què va a fer amb ells EUA? Què van a fer aquests patrocinadors amb els rebels? Deixaran de subministrar-los armes? Començaran accions militars contra ells?” s'ha preguntat Putin.

En emfatitzar que Moscou està compromès amb els seus contractes militars amb el Govern de Damasc, ha assenyalat que el seu país ha subministrat alguns components dels míssils S-300, però que encara el lliurament no s'ha completat i de moment està suspés: “Però si veiem que es prenen mesures relacionades amb les violacions del dret internacional, pensarem en com actuar en el futur, incloent-hi el subministrament d'aquest armament a certes regions del món”, ha insistit.

A més d'elogiar les decisions d'alguns països occidentals de no participar en una presumpta intervenció militar a Síria, ha expressat la seva satisfacció per haver-hi persones que valoren la seva sobirania i tenir la valentia per adoptar decisions en els interessos dels seus propis països, a fi de defensar el seu punt de vista.

EUA i alguns dels seus aliats, basant-se en informes de l'autodenominada Coalició Nacional per a les Forces de l'Oposició i de la Revolució Síria (CNFORS), acusen a l'Exèrcit sirià de perpetrar un atac químic a la zona de Guta, als afores de la ciutat de la capital de Damasc, pretext utilitzat per Occident per adoptar una retòrica de guerra contra el país àrab.

No obstant això, el Govern del president sirià, Bashar al-Assad, a més de rebutjar tallantment les acusacions d'utilitzar armes químiques, ha permès a l'equip d'experts de l'ONU realitzar investigacions a les zones que el passat 21 d'agost van ser blanc del suposat atac químic.

Futbol i feixisme, un binomi inseparable en la corrupta Espanya nazionalcatòlica

No hi ha més que recordar l'idil·li del franquisme amb el Reial Madrid per adonar-se que la gestió d'un club de futbol va bastant més enllà de la gestió d'una simple empresa o d'un club esportiu de pràcticament qualsevol altre esport. El PP valencià de Francisco Camps ha estat el model campió indiscutible, amb 118 milions d'euros de diners públics destinats al València, a l'Elx i a l'Hèrcules. I sobre les pilotades urbanístiques, res com el Reial Madrid de Florentino Pérez/ACS/Abertis.

Tampoc descobrirem ara la funció de rentat de cervell i 'panem et circensis' que compleix el futbol en una societat d'analfabets funcionals i idiotes ignorants com l'espanyola. Motius que en més d'una ocasió han portat als poders públics del feixisme governant a garantir tractes de favor a les entitats futbolistes, en perjudici de les arques públiques i de les necessitats socials.

En les últimes dècades han estat dos els moments culminants que el futbol ha estat a la vora de la fallida en la monarquia bananera espanyola, i ara es pot parlar d'un tercer moment. La primera va ser en 1985, quan el deute dels clubs va assolir els 20.000 milions de pessetes, en bona part a causa de les inversions realitzades per al Mundial de 1982.

El llavors Govern del PSOE va engegar el Pla de Sanejament, venut com una reforma perquè mai es tornés a repetir la situació. Un fracàs. Els clubs es van limitar a deixar de costat a la Federació i crear la Lliga de Futbol Professional (LFP), que va signar un acord amb el Govern per deixar el deute a zero a través de les travesses, de les quals els clubs van passar a rebre un 2,5%. És a dir, el Govern "socialista" va donar diners a les màfies del futbol perquè aquestes poguessin pagar el seu deute.

Per adonar-se del fracàs d'aquest primer pla n'hi ha prou amb saber que amb prou feines cinc anys després el deute dels clubs de futbol s'havia doblat, assolint els 40.000 milions de pessetes. Llavors es va engegar el segon Pla de Sanejament, finalment aprovat per l'últim Govern del feixista i corrupte Felipe González després de les eleccions de 1992, amb l'objectiu, aquesta vegada, d'arreglar d'una vegada per sempre els problemes del futbol. Un altre fiasco d'aquell imbècil torturador de bonsais. El deute es va tornar a deixar en zero a través, de nou, del truc de les travesses, de les quals els clubs van passar a rebre un 7,5%. A canvi es va obligar a tots els clubs que haguessin estat en números vermells a constituir-se en Societats Anònimes Esportives (SAD).

Una mesura amb la qual el PSOE pretenia garantir una millor gestió dels clubs i de la qual solament van quedar exempts Osasuna, Athletic, Barcelona i Reial Madrid. Dues dècades més tard, amb el deute del futbol en els 4.114 milions d'euros, s'ha pogut comprovar que la conversió dels clubs en SAD no solament no va ser encertada, sinó que es podria qualificar d'una altra contraproduent estupidesa de l'equip de pocavergonyes de 'morritos González', ja que els quatre clubs que es van mantenir en mans dels seus socis són alguns dels que millor tenen els seus comptes, sense que això vulgui dir que els tinguin bé.

Precisament aquest estiu s'ha sabut que la Comissió Europea està investigant els suposats beneficis fiscals dels que gaudeixen els quatre clubs que no són SAD, una cosa que podria desembocar en l'obligació de convertir-se en societats anònimes, com la resta d'equips.

Altres rescats anticipats

Malgrat que els grans rescats al futbol han estat dos, els mecanismes de traspàs de diners públics al futbol són diversos i continuats. Des de la pura i dura subvenció fins a les operacions urbanístiques. Quant a subvencions, el PP valencià de Francisco Camps ha estat el campió indiscutible, amb 118 milions d'euros de diners públics destinats al València, a l'Elx i a l'Hèrcules. I sobre els pelotazos urbanístics, gens com el Reial Madrid de Florentino Pérez, que va canviar uns terrenys amb l'Ajuntament de Madrid en condicions espectacularment favorables per al club blanc. Tant que, de fet, la Comissió Europea investiga ara la legalitat de l'operació.

Osasuna, Athletic, Real

I a Euskal Herria? Malgrat que l'escàndol no sigui tan gran, tampoc estem per tirar coets. En Osasuna, amb Patxi Izco de president, el deute va arribar fins als 40 milions d'euros sense que la Hisenda foral li hagi reclamat gens –la nova directiva va arribar a un acord per retornar-la en 10 anys–.

En l'Athletic, les connexions amb la Hisenda vizcaina han estat acompanyades sempre de privilegis. Basti recordar l'estirada d'orelles del Tribunal Basc de Comptes Públics (TVCP) a la Diputació jeltzale pel lliurament de sis milions d'euros a l'equip de Sant Mamés o la normativa d'IRPF que permet als esportistes amb un sou de més de 300.000 euros a l'any que paguin la meitat que qualsevol altra persona amb la mateixa renda.

Tampoc se salva dels favors la Real, ni de les estirades d'orelles del TVCP l'antiga Diputació de Guipúscoa, a la qual el tribunal va criticar el fet de perdonar al club txuriurdin una sanció fiscal de sis milions d'euros i, de pas, lliurar-li altres sis en qualitat de subvenció.

CiU i ERC forcen a Montilla i Navarro a comparèixer al Parlament pel cas Mètode 3

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, va dir ahir que eren 'profundament injustes' les peticions de compareixença de l'ex-president de la Generalitat i ex-primer secretari dels socialistes catalans, José Montilla, i del seu successor en el partit, Pere Navarro. Hom demana que compareguin per donar explicacions sobre les darreres informacions relacionades amb el cas de l'espionatge al restaurant la Camarga. Les informacions impliquen l'ex-secretari d'Organització, José Zaragoza, en l'enregistrament de la conversa en aquell local. Zaragoza hauria encarregat a Método 3 que espiés també a Garcia Albiol.

Segons Lucena, les funcions del parlament es limiten a l'activitat legislativa i al control del govern, i aquestes compareixences no encaixen ni amb l'una ni amb l'altra. A més, va remarcar que el cas ja és investigat als jutjats. Lucena va advertir que si s'aprovessin s'obriria la porta a demanar les de persones citades en la conversa enregistrada a la Camarga entre Alícia Sánchez-Camacho i Maria Victòria Álvarez.

Per Lucena, si el parlament aprova la petició de compareixença, tant Montilla com Navarro hi acudiran. Tot i que va aclarir que no havia pogut parlar-ne amb ells. També va assegurar que l'espionatge no havia estat encarregat pel PSC. 'Però si es demostra que alguna persona del PSC ho va encarregar no tindrà cabuda ni un minut més en política.'

Les compareixences de Navarro i de Montilla van ser sol·licitades per CiU, al·legant que es tractava de l'actual màxim responsable del PSC i del qui ho era quan es van enregistrar les escoltes que, suposadament, va encarregar el partit.

Ahir ERC es va afegir a la petició i amb això ja n'hi ha prou per a forçar els dos líders socialistes a comparèixer en la comissió d'afers institucionals. L'ex-secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, i la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, també són citats a comparèixer al parlament pel mateix cas.

El president i portaveu del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, va acusar el PSC de no voler donar el mateix tracte als escàndols d'espionatge que esquitxen el seu partit que a la resta de casos. Va dir fins i tot que tant Montilla com Sánchez-Camacho haurien de comparèixer a petició pròpia per donar explicacions sobre aquest cas, que va anomenar 'Watergate a la catalana'.

Segons Jordi Turull, la diferència amb què el PSC tracta els escàndols d'espionatge segons si l'afecten o no li lleva credibilitat. Va dir: 'Tot apunta a una conxorxa de PSC i PPC amb l'objectiu de fer mal a CiU.' Ara, va reblar, el cas es va convertint en un 'bumerang' que es torna contra ells.

Zaragoza hauria encarregat a Método 3 que espiés Garcia Albiol

El diputat socialista i exsecretari d'organització del PSC José Zaragoza va encarregar el febrer del 2010 a l'agència Método 3 que espiés l'aleshores regidor i candidat a l'alcaldia de Badalona pel PPC Xavier García Albiol per esbrinar si realment residia en aquesta població o a la ciutat de Barcelona, segons ha publicat 'El Periódico' en la seva edició d'aquest dimecres. Zaragoza va donar el vist-i-plau a les indagacions tal com es desprèn dels correus electrònics que ha descobert la policia espanyola a l'ordinador de la que va ser directora de seguretat de l'agència de detectius, Elisenda Villena.

Aquests correus s'han incorporat en el procés sobre la gravació al restaurant La Camarga entre la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola.

La policia ha trobat en el disc dur de l'ordinador de Villena una sèrie de correus electrònics que es van enviar a la directiva de l'agència de detectius des dels comptes [email protected], que els investigadors del cas atribueixen "sense cap dubte" a José Zaragoza-- i també [email protected], vinculat a la gerent del PSC, Lluïsa Bruguer. Segons la policia, la relació entre l'agència de detectius i el PSC, a través de José Zaragoza i Lluïsa Bruguer, "no és un fet puntual", sinó que "es prolonga en el temps".