dilluns, 5 d’abril de 2010

Revelen la tècnica de construcció de les piràmides d'Egipte

Científics afirmen que els egipcis no construïen les seves piràmides amb blocs de pedra natural traslladant-los fins al lloc de la construcció, sinó que empraven un material artificial i una substància aglutinant que barrejaven en motlles de fusta, escriu el diari digital Topnews.Ru. Aquesta hipòtesi es basa en els resultats de l'anàlisi química de les pedres emprades per a la construcció de tres piràmides. Segons els investigadors, la calcària era triturada primerament i després es feia el morter.

Al solar de construcció es trobaven simultàniament fins a 10.000 persones. Els paletes treballaven per torns de tres mesos de durada. Ara cal saber com les trituraven.

Els arqueòlegs van comentar encara en els anys 90 del segle passat que les piràmides van ser erigides per paletes "contractats" i no per esclaus. El fet és que a prop a les piràmides van ser trobades tombes dels paletes. Si fossin esclaus, mai es permetria enterrar al costat dels faraons.


Científicos desvelan el misterio de la construcción de las pirámides de Egipto
Científicos afirman que los egipcios no construían sus pirámides con bloques de piedra natural trasladándolos hasta el lugar de la construcción, sino que empleaban un material artificial y una sustancia aglutinante que mezclaban en moldes de madera, escribe el diario digital Topnews.Ru.

Esa hipótesis se basa en los resultados del análisis químico de las piedras empleadas para la construcción de tres pirámides. Según los investigadores, la caliza era triturada primeramente y después se hacía el mortero.

En el solar de construcción se encontraban simultáneamente hasta 10.000 personas. Los albañiles trabajaban por turnos de tres meses de duración.

Los arqueólogos comentaron aún en los años 90 del siglo pasado que las pirámides fueron erigidas por albañiles "contratados" y no por esclavos. El hecho es que cerca a las pirámides fueron encontradas tumbas de los albañiles. Si fueran esclavos, jamás se permitiría enterrarlos al lado de los faraones.


Sondeig: Evo guanya a 6 de 9 governacions

El Moviment Al Socialisme (MAS), del president Evo Morales, guanya a 6 de les 9 governacions departamentals, inclosa la amazònica de Pando, segons dades de recompte ràpid difoses per mitjans privats, al final de les eleccions a Bolívia. El MAS hauria guanyat sense discussió les governacions de La Paz (oest), Oruro (sud-est), Potosí (sud-oest), Cochabamba (centre) i Chuquisaca (sud-est), aquesta última amb més esforç, va detallar l'agència ABI que no ha inclòs encara a Pando.

El candidat oficialista, l'indígena Oscar Cocarico, s'ha convertit en el primer governador de La Paz, la segona regió més poblada de Bolívia i seu del govern, gràcies a un resultat del 49,8% en les urnes.

El seu immediat adversari, Simón Yampara, del centre esquerrà Moviment Sense Por (MSM), es va emplaçar en el segon lloc amb un 23,9% dels vots.

El triomf oficialista més concloent el va protagonitzar Féliz González que s'asseurà en la governació de Potosí després d'acaparar gairebé el 63% dels vots, poc menys de 50 punts més que el postulant d'una agrupació Ocarikuna, Orlando Careaga.

També amb majoria absoluta (51,3%) es va imposar el candidat socialista Santos Tito per sobre de l'opositor Iver Pereira (33,8%) en el departament miner de Oruro.

I en una renyida contesa electoral, enterbolida per denúncies de frau-post sufragi en les actes, el partit de Morales va adherir-se la governació de Pando (nord amazònic), fins ara en mans de conservadors i liberals.

El candidat masista Luis Flores va guanyar la governació d'aquesta regió a la frontera amazònica amb el Brasil i Perú, amb 49,7% dels vots, dos punts més que l'ex senador conservador Paulo Bravo.


Evo gana 6 de 9 gobernaciones según sondeos de la noche

El Movimiento Al Socialismo (MAS), del presidente Evo Morales, ganó 6 de las 9 gobernaciones departamentales, incluida la amazónica de Pando, en tanto que a nivel local, según coincidentes datos de conteo rápido difundidos por medios privados, al final del día de este domingo de elecciones en Bolivia.

El MAS ganó sin discusión las gobernaciones de La Paz (oeste), Oruro (sudeste), Potosí (sudoeste), Cochabamba (centro) y Chuquisaca (sudeste), esta última con mayor esfuerzo, detalló la agencia ABI que no ha incluido aún a Pando.

El candidato oficialista, el indígena Oscar Cocarico, se convirtió en el primer gobernador de La Paz, la segunda región más poblada de Bolivia y sede de gobierno, merced a un desempeño de 49,8% en las urnas.

Para leer más ir a enlace:


85 milions de fiança per Correa i Crespo

El jutge instructor del cas Gürtel al Superior de Justícia de Madrid, Antonio Pedreira, ha imposat a Francisco Correa, suposat cap de la trama de corrupció vinculada al Partit Popular, una fiança de 85 milions d'euros per assegurar les possibles responsabilitats econòmiques a què hagi de respondre per delictes fiscals. Justament avui Pedreira ha aixecat el secret de sumari del cas, tot i que per qüestions tècniques les parts implicades no hi tindran accés fins demà al matí.

En un interlocutori que ara s'ha fet públic, el jutge destaca que les responsabilitats de Correa que podrien derivar-se dels delictes contra la Hisenda Pública descoberts entre 2002 i 2007 són molt elevades. El jutge també imposa una fiança similar per a l'ex-secretari d'organització del PP gallec, Pablo Crespo; una de 30 milions per a l'ex-vice-president de Repsol, José Ramón Blanco; i una de 800.000 euros per a Maria del Carmen Rodríguez Quijano.

Aquestes fiances no s'estableixen per sortir de la presó sinó com a garantia de pagament en cas d'una condemna econòmica per delictes fiscals. Si no paguen la fiança, el jutge podrà ordenar que s'embarguin els béns dels encausats per cobrir, així, la responsabilitat civil dels fets que se'ls imputen.

La instrucció revela que alguns càrrecs públics van rebre 2,8 milions de la trama

El jutge també diu en l'interlocutori que la instrucció ha revelat que alguns càrrecs públics van rebre fins a 2,8 milions d'euros de la trama de corrupció, de manera que aquests encausats estan acusats de delicte de suborn.


(**Resta de l'article: no oblidis esborrar-ho!**)


(**Text de la notícia original: no oblidis esborrar-ho!**)Acollonir-se immunitza?


El sistema immunològic humà respon fins davant fotografies de malalts: Unes simples imatges de pacients amb malalties contagioses són suficients per potenciar la resposta immune del cos humà davant les infeccions, informa un equip d'investigadors canadencs en un article publicat per la versió digital de la revista Psychological Science. Mark Schaller i els seus companys de la Universitat de la Colòmbia Britànica van descobrir que veure fotografies de diferents símptomes de malaltia fa que els glòbuls blancs de la sang humana segreguin més molècules informatives (interleucina-6 o IL-6) que activen el mecanisme de la resposta immune a la presència d'agents patògens.

Els investigadors van ensenyar als participants de la prova una sèrie de projeccions d'imatges demanant-los valorar les mateixes. A més, se'ls van prendre mostres de sang abans i després de cada projecció.

Com a resultat, es va poder constatar que les imatges de persones armades, encara que valorades com "amenaçadores", a penes (només un 6%) van alterar els nivells de les IL-6 en la sang, mentre que les instantànies de persones en esternudar, amb erupcions cutànies o altres símptomes de malalties contagioses van fer que el nombre d'aquestes molècules augmentés un 23%. Així, els hi posem un video terapèutic d'un amable i tendre panda esternudant, perque s'inmunitzin.

Segons l'equip de Schaller, l'amenaça d'un contagi pot potenciar la segregació d'hormones responsables de "avisar" al sistema immunològic. En la seva opinió, aquesta resposta té un origen evolutiu, com un mecanisme addicional de defensa contra les malalties.

Encara que l'anomenada "conducta immunològica", quan s'eviten contactes amb persones amb evidents signes de malaltia, ja es va descriure anteriorment, és la primera vegada que es demostra la resposta immune davant una amenaça visual.


Sistema inmunológico humano responde hasta ante fotografías de enfermos
Unas simples imágenes de pacientes con enfermedades contagiosas bastan para potenciar la respuesta inmune del cuerpo humano ante las infecciones, informa un equipo de investigadores canadienses en un artículo publicado por la versión digital de la revista Psychological Science.

A raíz de un experimento, Mark Schaller y sus compañeros de la Universidad de la Colombia Británica descubrieron que ver fotografías de distintas síntomas de enfermedad hace que los glóbulos blancos de la sangre humana segreguen más moléculas informativas (interleucina-6 o IL-6) que activan el mecanismo de la respuesta inmune a la presencia de agentes patógenos.

Para leer más ir a enlace:


Turquia: Noves detencions de militars

Altres 20 militars en actiu i retirats han sigut detinguts avui a Turquia per la seva presumpta implicació en la conspiració d'un cop d'Estat el 2003, han informat fonts de la policia turca. Amb les noves detencions, el total dels capturats per aquest cas que investiga la Fiscalia de Istanbul, puja a 90 militars i, segons la premsa local, encara pot augmentar. Entre els detinguts avui figura el cap de l'Hospital Militar de la capital turca, el general Tuncay Cakan (foto).

El passat 1 d'abril, un tribunal d'Istanbul va alliberar, per falta de proves, a 21 dels 70 militars detinguts anteriorment. No obstant això, la vigília, després de revisar la seva decisió a instàncies de la Fiscalia, els jutges van tornar a ordenar l'ingrés a la presó per als 21 uniformats, entre els quals hi ha l'ex comandant del Primer Exèrcit de Terra, el general Cetin Dogan.

Tres antics alts comandaments militars, els ex comandants de les Forces Aèria i Naval, Ibrahim Firtina i Özden Ornek, així com l'ex comandant del Primer Exèrcit de Terra, Ergin Saygun, també estaven imputats en el cas, però el tribunal els va deixar en llibertat.

La Fiscalia d'Istanbul va obrir la seva investigació arran d'una sèrie de polèmics articles publicats al gener pel petit diari Taraf. El rotatiu va acusar l'Exèrcit turc, que des de 1960 ha donat tres cops d'Estat, d'haver conspirat el 2003 en una trama colpista que incloïa atemptats contra dos mesquites d'Istanbul i la declaració de l'estat de setge.

Segons el diari, els autors del pla són alguns antics alts càrrecs militars imputats en el cas "Organització Ergenekon", una altra presumpta conspiració per fer-se amb el poder. Unes 200 persones, entre polítics, activistes, militars, policies, advocats, professors universitaris i periodistes, són processats per aquest cas des de 2007.

La nova investigació deteriora les relacions entre el Govern turc i l'Exèrcit, que nega la implicació dels militars al motí colpista.


Nuevas detenciones de militares por conspirar golpe de Estado en Turquía
Otros 20 militares en activo y retirados fueron detenidos hoy en Turquía por su presunta implicación en la conspiración de un golpe de Estado en 2003, informaron hoy fuentes en la policía turca.

Con las nuevas detenciones, el total de los apresados por este caso, que investiga la Fiscalía de Estambul, asciende ya a 90 militares y, según la prensa local, todavía puede aumentar. Entre los detenidos hoy figura el jefe del Hospital Militar de la capital turca, el general Tuncay Cakan.

El pasado 1 de abril, un tribunal de Estambul liberó, por falta de pruebas, a 21 de los 70 militares detenidos anteriormente. Sin embargo, la víspera, tras revisar su fallo a instancias de la Fiscalía, los jueces volvieron a ordenar el ingreso en prisión para los 21 uniformados, entre los que se encuentra el ex comandante del Primer Ejército de Tierra, el general Cetin Dogan.

Para leer más ir a enlace:


Atac taliban al consolat d'EUA

Els taliban s'han atribuit l'autoria de l'atac contra el consolat dels EUA a la ciutat pakistanesa de Peshawar que ha causat avui entre 6 i 12 morts. En una trucada telefònica a mitjans locals, l'anomenat portaveu oficial del Moviment talibà del Pakistan, Azam Tarik, afirmà que els rebels atacaren el consolat nord-americà per venjar els atacs d'avions no tripulats americans contra camps dels taliban al nord-oest del Pakistan: "Tornarem a atacar moltes vegades més. Atacarem als nord-americans allà on estiguin", amenaçà Tarik, subratllant que el grup armat disposa d'uns 3.000 kamikazes "llestos per a l'acció".

Avui, dos vehicles d'extremistes han intentat irrompre al consolat nord-americà a Peshawar, atac que ha estat repel.lit pels guàrdies de la missió; en les proximitats es van sentir també potents explosions i tirotejos.

Segons mitjans locals, va ser un atac ben planificat. El consolat va rebre trets de morters i atacs suïcides que van causar, segons diverses fonts, entre sis i 12 morts, així com van danyar el mur que envolta la missió.

L'ambaixada dels EUA a Islamabad va confirmar l'atac contra el seu consolat a Peshawar informant que no hi va haver de lamentar víctimes ni ferits entre els seus empleats. Les autoritats pakistaneses afirmen que tenen la situació sota control amb un dispositiu militar desplegat a la zona.

L'assalt al consolat nord-americà s'ha produit diverses hores després que un atemptat suïcida causés uns 40 morts en un míting polític a la localitat de Timergarah de la regió de Baix Dir, prop de la frontera afganesa.

Des de principis de 2009, Estats Units ataca amb avions no tripulats a la guerrilla talibana assentada al nord-oest del Pakistan. Uns 600 islamistes, inclosos alguns dels seus líders més influents, han mort a causa d'aquests atacs.


Guerrilla talibán reivindica asalto al consulado de EEUU en Pakistán y amenazan con nuevos ataques
Los milicianos talibán se atribuyeron la autoría del ataque contra el consulado de Estados Unidos en la ciudad pakistaní de Peshawar que causó hoy entre seis y 12 muertos, informaron medios locales.

En una llamada telefónica a medios locales, el llamado portavoz oficial del Movimiento Talibán de Pakistán, Azam Tarik, afirmó que los rebeldes atacaron el consulado estadounidense para vengar los ataques de aviones no tripulados de EEUU contra campos talibán al noroeste de Pakistán.

"Volveremos a atacar muchas veces más. Atacaremos a los estadounidenses dondequiera que estén", advirtió Tarik subrayando que el grupo armado dispone de unos 3.000 kamikazes "listos para la acción".

Para leer más ir a enlace:


Pangalos acusa Alemanya d'actitud "racista"

El viceprimer ministre de Grècia, Theodoros Pangalos, considera que Alemanya manté una actitud "racista" cap a la crisi econòmica grega: "Alemanya afirma que els grecs tenim problemes perquè treballem molt poc, que el bon clima, la música i la beguda no deixen espai per al treball. És una postura racista", va declarar Pangalos al diari portuguès Jornal de Negocis. Les relacions entre Grècia i Alemanya s'han tornat tenses a causa de la rígida postura de Berlín davant les dificultats econòmiques que viu Grècia. La Unió Europea ha promès ajuda a Atenes si no aconsegueix refinançar el seu deute.

Segons Pangalos, la productivitat de l'economia grega ha crescut un 15% en els últims anys. "És que els grecs som mandrosos?", va preguntar el viceprimer ministre.

No és la primera vegada que Pangalos carrega contra Alemanya. Anteriorment va declarar que Berlín no va pagar a Grècia les reparacions de la II Guerra Mundial i que els bancs alemanys es lucraven amb els problemes econòmics de Grècia especulant amb els bons estatals del país.


Viceprimer ministro griego acusa a Alemania de actitud "racista" hacia la crisis económica griega
El viceprimer ministro de Grecia, Theodoros Pangalos, considera que Alemania mantiene una actitud "racista" hacia la crisis económica griega.

"Alemania afirma que los griegos tenemos problemas porque trabajamos muy poco, que el buen clima, la música y la bebida no dejan espacio para el trabajo. Es una postura racista", declaró Pangalos al diario portugués Jornal de Negocios.

Las relaciones entre Grecia y Alemania se han vuelto tensas debido a la rígida postura de Berlín frente a las dificultades económicas que vive Grecia. La Unión Europea ha prometido ayuda a Atenas si no consigue refinanciar su deuda.

Para leer más ir a enlace:


El sumari del cas Gürtel serà ja públic

El jutge instructor del cas Gürtel al Tribunal Superior de Madrid, Antonio Pedreira, té previst d'aixecar avui el secret de la resta del sumari sobre les actuacions judicials practicades per investigar la trama de corrupció vinculada al Partit Popular. Així, Pedreira permetrà als imputats que accedeixin a tota la informació que fins ara s'havia considerat secreta. El PP, tanmateix, ja ha dit que no té pas por, ans al contrari: la secretària general del partit, Maria Dolores de Cospedal, deia fa uns dies que volia que se sabés tota la veritat per poder demostrar que un grup d'individus s'havia aprofitat del partit.

Fins ara, Pedreira només havia aixecat el secret d'un terç del sumari, la part investigada pel jutge Baltasar Garzón, que es va conèixer el 6 d'octubre passat i que va revelar que l'ex-secretari general del PP valencià, Ricardo Costa, havia cercat tractes de favor amb l'empresa Orange Market.

Orange Market i el PP valencià

Una de les branques de la trama Gürtel esquitxa el PP valencià de Francisco Camps i l'empresa Orange Market, presidida per Álvaro Pérez, que organitzava els actes electorals del partit. Segons que va filtrar ahir El País, en el sumari es constata que Orange Market va cobrar com a mínim 6,3 milions d'euros en diners negre i que cinc empreses més contractistes del govern valencià van pagar suposadament actes electorals del PP. Segons aquesta documentació, la Generalitat va adjudicar més de quaranta contractes a dit a l'empresa Orange Market, el responsable de la qual va fer regals a dirigents del PP com Francisco Camps i la batllessa de València, Rita Barberà. També en surt malparat el president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, segons que avança avui El País. Durant els sis anys investigats (1999-2004), Fabra va obtenir molts ingressos sense justificar que no tenien relació amb cap del seus càrrecs ni comptes.

Des que va saltar l'escàndol, l'oposició a les Corts Valencianes ha demanat en reiterades ocasions la dimissió del president Camps, però el cert és que només un dirigent del PP valencià ha estat arraconat de moment del càrrec: l'ex-secretari general, Ricardo Costa, el més malparat en el cas i que fou suspès de militància durant un any al gener perquè no havia dimitit quan la direcció del partit va destituir-lo. Camps va ser absolt pel Tribunal Superior de Justícia valencià d'un suposat delicte de suborn en el marc del cas Gürtel, tot i que ara és pendent del recurs interposat al Suprem per la fiscalia i el PSPV.

Correus: Ara mobilitzats a Galiza

Els sindicats CGT, CCOO, CSIF i SL realitzaran mobilitzacions a Ourense demà dia 6, a Lugo el dia 7, a Pontevedra el 8, i el 9 a La Corunya, per denunciar la "Manca de Voluntat" del Govern central per garantir el servei públic de Correus i els seus 65.000 llocs de treball al Estat. Aquestes manifestacions tindran lloc com resposta ha la liberalització postal que marca la directiva europea, pensada per entrar en vigor l'1 de gener de 2011. En concret, s'han fet ja concentracions i aturs laborals a Andalusia, Castella la Manxa, Navarra i La Rioja amb notable participació.

Els sindicats demanen una moratòria en l'aplicació de la DIRECTIVA EUROPEA, la designació de Correus com l'operador encarregat del servei públic universal, així com un finançament adequat i salaris dignes pels seus treballadors, que "en molts casos" estan per sota dels 1.000 euros.


Los sindicatos CGT, CC.OO. CSIF y SL realizarán movilizaciones en Ourense el día 6, en Lugo el día 7, en Pontevedra el día 8 y A Coruña el día 9, con el fin de denunciar la "falta de voluntad" del Gobierno central para garantizar el servicio público de Correos y sus 65.000 puestos de trabajo en el Estado.

Estas manifestaciones tendrán lugar como respuesta a la liberalización postal que marca la directiva europea y cuya puesta en marcha está pensada para el 1 de enero de 2011. En concreto, ya han tenido lugar diversas concentraciones en Andalucía, Castilla La Mancha, Navarra y La Rioja.

Los sindicatos exigen una moratoria en la aplicación de la directiva europea, la designación de Correos como operador encargado de la prestación del servicio público universal, así como una financiación adecuada y salarios dignos para sus trabajadores que "en muchos casos" están por debajo de los 1.000 euros.


You Tube censura Cubainformación

cubainformacion.tv

El vídeo produït per Cubainformación TV: "Lliçons de Drets Humans per a Cuba. Part 1. Una Policia democràtica", des de fa uns dies, ja no pot ser lliurement visionat a la plataforma You Tube, que l'ha catalogat com "accessible per a majors de 18 anys". Quan es pretén accedir al vídeo, apareix aquest missatge: "És possible que el contingut d'aquest grup vídeo resulti inadequat per a alguns usuaris, i tal com ho ha marcat la comunitat d'usuaris de YouTube".

Ara només pot ser visionat per aquelles persones que tenen compte propi a You Tube. Aquest vídeo, en només dues setmanes, ha rebut 38.142 visites a You Tube, i un nombre similar a altres portals, inclòs el propi de www.cubainformacion.tv

Us convidem a veure aquest video a través de la web de Cubainformación TV:
http://www.cubainformacion.tv/index.php?option=com_content&view;=article&id;=14182 3Alecciones%-de-drets-humans-per-Cuba-1-una policia-democràtica & catid = 39 & Itemid = 86

Aquesta no és la primera vegada que You Tube censura material de Cubainformación. Després de les gestions de l'anomenada Fundació de Drets Humans, amb seu a Nova York, You Tube i Daily Motion van retirar l'any 2009 el vídeo "Armando Valladares: de fals poeta invàlid ha especulador empresarial" que descrivia les activitats criminals d'aquest conegut "empresari" anticastrista.


Nuevo caso de censura contra Cubainformación en You Tube

El video producido por Cubainformación TV "Lecciones de derechos humanos para Cuba. Parte 1. Una policía democrática", desde hace unos días, ya no puede ser visionado libremente a través de la plataforma You Tube, que lo ha catalogado como "accesible para mayores de 18 años". Cuando se pretende acceder al video, aparece este mensaje: "Es posible que el contenido de este vídeo o grupo resulte inadecuado para algunos usuarios, tal y como lo ha marcado la comunidad de usuarios de YouTube".

Ahora solo puede ser visionado por aquellas personas que tienen cuenta propia en You Tube. Este video, en solo dos semanas, ha recibido 38.142 visitas en You Tube, y un número similar en otros portales, incluido el propio de www.cubainformacion.tv


Les invitamos a ver este video a través de nuestra web Cubainformación TV:
http://www.cubainformacion.tv/index.php?option=com_content&view;=article&id;=14182%3Alecciones-de-derechos-humanos-para-cuba-1-una-policia-democratica&catid;=39&Itemid;=86

Para leer más ir a enlace:


Il·lícit el títol d'Heroi d'Ucraïna a Bandera

El Tribunal Administratiu de Donestk ha declarat il.lícit i ha disposat anul.lar el decret pel qual l'ex president d'Ucraïna, Víktor Iúsxenko, va atorgar pòstumament el títol d'Heroi d'Ucraïna al líder nacionalista Stepan Bandera. Iúsxenko va emetre aquest decret el 22 de gener de 2010. El 27 de gener, l'advocat Vladimir Olentsevich ho va recórrer davant el Tribunal, declarant que el títol en qüestió s'atorga exclusivament a ciutadans d'Ucraïna i Stepan Bandera no ho era, ja que va morir emigrat molt abans de sorgir Ucraïna com a Estat independent.

Stepan Bandera (1909-1959) va proclamar la independència d'Ucraïna quan l'Alemanya nazi va envair la Unió Soviètica, al juny de 1941. L'Exèrcit Rebel d'Ucraïna (UPA), fundat l'octubre de 1942 per decisió de l'Organització de Nacionalistes Ucraïnesos (OUN), va lluitar contra l'Exèrcit Soviètic i va operar bàsicament a Ucraïna Occidental. Col.laborà amb els nazis encara que, al final de la guerra, va combatre durant un temps contra ells, sense abandonar la seva pugna contra l'URSS. Bandera va viure a Alemanya després de la Segona Guerra Mundial i es va dedicar a l'entrenament d'elements subversius per a la seva infiltració en el territori de l'URSS. Va morir el 1959 a Munic.


Ilícito el título de Héroe de Ucrania a Bandera
El Tribunal Administrativo de Donestk declaró ilícito y dispuso anular el decreto por el que el ex presidente de Ucrania, Víctor Yúschenko, otorgó póstumamente el título de Héroe de Ucrania al líder nacionalista Stepan Bandera.

Yúschenko emitió tal decreto el 22 de enero de 2010. El 27 de enero, el abogado Vladímir Olentsevich lo recurrió en el Tribunal Administrativo de Donestk, declarando que el título en cuestión se otorga exclusivamente a ciudadanos de Ucrania. Stepan Bandera no lo era, pues murió emigrado mucho antes de surgir Ucrania como Estado independiente.

Para leer más ir a enlace:


ETA acusa la policia francesa de fer la seva feina

L'organització separatista basca ETA va admetre ahir ser l'autora del tiroteig que va cobrar-se la vida del policia francès Jean Serge Nérin (foto), el 16 de març a Dammarie-les-Lys, però culpa dels fets a sobre a la policia per no rendir-se i fer la seva feina. L'organització diu que, després d'haver "neutralitzat" i "segrestat" aquesta nit a quatre activistes d'ETA, la policia: "Va disparar dos trets a la direcció d'un activista al sòl i sense armes". Tres membres d'ETA es van apropar i a continuació, van ordenar als oficials: "Llençar les armes i marxar".

Dos agents de policia haurien començat a retirar-se, mentre que altres haurien apuntat amb les seves armes i començat a disparar als activistes.

La Direcció General de la Policia Nacional Francesa, ha dit que "es tracta d'una falsetat", en contra d'aquestes declaracions d'ETA. El segon sindicat més gran de les forces de pau franceses, Aliança, també ha respost declarant que no concedeix "cap crèdit a aquestes acusacions infundades, en contradicció amb la recerca".

El comunicat d'ETA: http://boltxe.info/?p=7292


Meurtre d'un policier en France : l'ETA avoue mais accuse la police

L'organisation indépendantiste basque ETA a admis hier être l'auteur de la fusillade qui avait coûté la vie à un policier français le 16 mars à Dammarie-les-Lys, mais a fait porter la responsabilité des faits sur la police française. La Direction générale de la police nationale française a déclaré qu'elle «s'inscrit en faux» contre ces déclarations de l'ETA.

L'organisation, considérée comme terroriste par l'UE, affirme qu'après avoir «neutralisé» et «séquestré» ce soir-là quatre militants de l'ETA, la police «a tiré deux fois en direction d'un militant au sol et sans arme». Trois autres membres de l'ETA se sont alors approchés et ont ordonné aux policiers de «jeter leurs armes et de s'en aller».

Deux policiers ont commencé à se retirer, alors que d'autres ont pointé leurs armes et commencé à tirer. Le deuxième syndicat français de gardiens de la paix, Alliance, a lui aussi réagi en déclarant n'accorder «aucun crédit à ces accusations sans fondement, contredites par l'enquête».


Toxo: "Reduir la funció pública perjudica la ciutadania"

La retallada de l'ocupació pública prevista pel govern del PSOE perjudicarà als ciutadans, segons el secretari general de CCOO. Ignacio Fernández Toxo diu que la reducció d'ocupació pública perjudicarà el funcionament de serveis públics bàsics per a la ciutadania. Acceptant que cal controlar la despesa: "No es pot fer fins a extrems que facin inservibles determinats serveis fonamentals".

També considera prioritari accelerar un pla de xoc per afavorir la contractació de joves i aturats de llarga durada: "Que reorienti les bonificacions en aquesta direcció, perquè és aquí on podem actuar per pal.liar els efectes del que, sens dubte, serà un increment de l'atur si no es prenen mesures".

En canvi, va rebutjar la proposta del Banc d'Espanya d'un contracte únic, que inclou un abaratiment de l'acomiadament, perquè "no és el que necessitem en aquest país" però, va ironitzar, "ha de ser l'única que tenen perquè la repeteixen des de fa uns quants anys ".

A més, va recordar Toxo, es tracta d'un punt que els empresaris "han abandonat" ja a la taula de negociació i ara és el Banc d'Espanya el que interfereix "de manera recurrent amb el diàleg social", quan hauria de dedicar-se a la seva pròpia tasca , que és "accelerar la reestructuració del sistema financer, que està en la base d'una part dels problemes que té l'economia espanyola i que és prioritari a qualsevol actuació".


El recorte del empleo público perjudicará a los ciudadanos

El secretario general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha declarado que la reducción de empleo público va a perjudicar el funcionamiento de servicios públicos básicos para la ciudadanía. Aunque es necesario controlar el gasto: "No se puede hacer hasta extremos que hagan inservibles determinados servicios fundamentales", señaló.

Toxo considera prioritario acelerar un plan de choque para favorecer la contratación de jóvenes y parados de larga duración: "Que reoriente las bonificaciones en esa dirección, porque es ahí donde podemos actuar para paliar los efectos de lo que sin duda será un incremento del paro si no se toman medidas".

Para leer más ir a enlace:


Les pensions baixaran un 16,3% si s'amplia el període de càlcul

La reforma de les pensions és encara una incògnita, però ja hi ha qui fa càlculs sobre el seu impacte. I els resultats no poden ser més inquietants. Segons un estudi publicat per la Fundació Primer de Maig -vinculada a CCOO-, si s'amplia el període de càlcul que es té en compte per fixar la quantia de les pensions a tota la vida laboral, el seu import es reduirà un 16,3%. Fins i tot encara que només es augmentés dels 15 anys actuals a 25 anys -com inicialment va plantejar la vicepresidenta Salgado a Brussel.les- la retallada seria d'un 4,83%.

L'informe ha estat elaborat pel sociòleg Antonio Antón, i arriba a aquestes conclusions a partir d'una consideració àmpliament acceptada pels especialistes. A mesura que augmenta el nombre d'anys treballats, creix el salari, de manera que tot el que sigui ampliar el període de càlcul suposa una retallada de la pensió, ja que es tindrien en compte els anys de menors ingressos i no només els més elevats .

Un exemple. Segons les dades de l'Enquesta d'Estructura Salarial, el salari mitjà d'un treballador, amb edat compresa entre 35 i 39 anys, se situa en 20.964 (mitjana d'homes i dones), però si el treballador té entre 55 i 59 anys, el seu salari mitjà arriba als 25.469 euros. La conclusió que treu l'autor de l'informe és la següent: "L'ampliació del còmput en aquests deu anys produiria una reducció al voltant del 5% (4,83%). I en el cas d'ampliar la contributivitat a tota la vida laboral, amb la mitjana salarial de 20.390 euros, la reducció seria del 16,3%".

En l'informe s'admet, però, que una part dels treballadors es beneficiaria amb l'ampliació del període de càlcul, en particular aquells que són expulsat del mercat de treball amb edats avançades, i que passen els darrers anys de la seva vida en actiu en els serveis públics d'ocupació amb uns ingressos sensiblement inferiors que els que tenien durant la seva vida laboral. Cal no oblidar que la taxa d'ocupació entre els majors de 54 anys se situa en el 18,1%, a anys llum del 78,1% que es registra entre els treballadors amb 25 i 54 anys.

Per salvar aquest problema, l'estudi proposa calcular la base reguladora no sobre tota la vida laboral o un període més ampli que l'actual, sinó només sobre els últims anys de ocupat.

Retard de la jubilació

Pel que fa a la proposta de retardar l'edat de jubilació, l'anàlisi crida l'atenció sobre un punt del document del Govern que ha passat desapercebut. L'Executiu planteja la possibilitat de mantenir la jubilació a l'edat de 65 anys, però aquesta tindria la consideració de 'anticipada', amb la corresponent penalització. És a dir, que una persona es podria seguir jubilant a aquesta edat, però disminuint l'import de la seva pensió en un percentatge sense definir en el document.

La conseqüència real de l'ajornament legal fins als 67 anys de l'edat obligatòria de jubilació, sosté el document, no seria imposar a la majoria la continuïtat real de dos anys de feina -"funcional només per a aquesta minoria d'elit professional"-. L'efecte principal consistiria a reduir la pensió dels que seguissin jubilant-se als 65 anys -que ara no es veuen penalitzats en fer-ho en aquesta edat- i també als que ho fessin, com ara, anticipadament abans dels 65 anys, als que se'ls incrementaria la penalització.

La nova penalització, d'aplicar-se el mateix barem actual, podria ser de fins a 8 punts per any -des de 6 punts en acomiadats amb 40 anys de cotització-. És a dir, quan s'apliqui totalment la reforma, l'any 2024, podria suposar una reducció del 16% de les pensions de la gran majoria que no aguantés fins als 67 anys, addicional a les actuals penalitzacions.


Las pensiones bajarán un 16,3% si se amplia el periodo de cálculo a toda la vida laboral
La reforma de las pensiones es todavía una incógnita, pero ya hay quien hace cálculos sobre su impacto. Y los resultados no pueden ser más inquietantes. Según un estudio publicado por la Fundación Primero de Mayo -vinculada a CCOO- si se amplia el periodo de cálculo que se tiene en cuenta para fijar la cuantía de las pensiones a toda la vida laboral, su importe se reducirá un 16,3%. Incluso aunque sólo se aumentara de los 15 años actuales a 25 años -como inicialmente planteó la vicepresidenta Salgado a Bruselas- el recorte sería de un 4,83%.

El informe ha sido elaborado por el sociólogo Antonio Antón, y llega a esas conclusiones a partir de una consideración ampliamente aceptada por los especialistas. A medida que aumenta el número de años trabajados, crece el salario, por lo que todo lo que sea ampliar el periodo de cálculo supone un recorte de la pensión, ya que se tendrían en cuenta los años de menores ingresos y no sólo los más elevados.

Para leer más ir a enlace:


Silvio Rodríguez: "Atreveix-te, Carlos Alberto"

El poema de Silvio Rodríguez "Preguntes d'un trobador que somia", (és reprodueix mes abaix), publicat a Rebelion i La Jiribilla el 30 de març, va rebre resposta de Carlos Alberto Montaner. El trobador cubà, des de les raons que l'assisteixen, fa pública aquesta carta a Montaner: "El meu fill Silvio-Liam és una veu que comença a estendre les seves veritats. L'estima al nostre Apòstol no li resulta incòmode, no desitja esborrar-lo de la Història. A ell no li crispa que Martí hagi dit: "Vaig viure al monstre i li conec les entranyes". Ell va escollir posar-se "el lliure" per no sentir-se lligat. Assumeix haver nascut així i el seu pare aplaudeix que el senti i ho digui en la seva clau generacional".

"Desconeixes la raó d'un jove, però intentes apropiar-te'l. No sembles comprendre molt bé el que assegures defensar. Serà costum teva? Dissenyes una Cuba distorsionada que propaguen les monstruoses cadenes. Tallant i enganxant, reparteixes un odi que ha fet caure avions plens d'innocents. Sempre he reprovat l'enfonsament del remolcador "13 de març". Però qui va a creure que et importen els morts somalis, quan no t'interessen els cubans que van donar la seva vida per un fingit pròcer? A mi em conforta saber que no va ser en va el sacrifici dels caiguts a Angola. No només perquè els hagi vist combatre i morir pobres i nets, sinó perquè van ser consagrats en l'eternitat per Nelson Mandela.

Atreveix-te, Carlos Alberto, a afirmar que Mandela va mentir quan va dir que la presència cubana a l'Àfrica va significar el principi de la fi de l'apartheid.

Sé que les teves argúcies seran multiplicades mil vegades més que qualsevol veritat des de Cuba. Des d'aquesta dignitat tancada continuaré cantant el que penso: Segueixo amb moltes més raons per creure en la Revolució que en els seus detractors. Si aquest govern és tan dolent d'on va sortir aquest poble tan bo?

Atreveix-te un dia a respectar el proïsme. Atreveix-te a expulsar la supèrbia. Atreveix-te a merèixer un poble com aquest".
Silvio Rodríguez Domínguez

Preguntas de un trovador que sueña a Bertold Brecht, por sus Preguntas de un obrero que lee:

Si el flautista de Hamelín partiera con todos nuestros hijos ¿comprenderíamos que se nos va el futuro?

Si ese futuro que se nos va supiera adónde lo lleva el flautista
de Hamelín ¿partiría con él?

Si un huelguista de hambre exigiera que Obama levantara el bloqueo ¿lo apoyaría el Grupo Prisa?

Si los miles de cubanos que perdimos familia en atentados de
la CIA hiciéramos una carta de denuncia ¿la firmaría Carlos Alberto Montaner?

Si algunas firmas meditaran antes de condenar las cárceles ajenas ¿resultarían incólumes las propias?

Si un líder del norte es un líder ¿por qué es caudillo el que nació
en el sur?

Si la política imperial es responsable de algunas de nuestras desgracias ¿no deberíamos liberarnos también
de esa parte de la política imperial?

Si condenamos la guerra fría ¿nos referimos a toda o sólo a la porción ajena?

Si este gobierno ha sido tan malo ¿de dónde ha salido este
pueblo tan bueno?

Aborto (marque con una cruz): asesinato, hedonismo, piedad

Homosexuales (marque con una cruz): Elton John advierte que
Cristo era gay

¿Quién le importa al PP? (marque con una cruz): ¿Zapata o Zapatero?

Si la Casa Blanca devolviera Guantánamo y acabara el embargo
¿qué posición (común) adoptaría el Kama-Sutra europeo?

Si el que hoy maldice ayer bendijo ¿con quién pasó la noche?

Si de veras nos haría tanto daño una amnistía
¿por qué no me lo explican?

Si la suma de ambas intransigencias nos extingue y la nada baldía nos arrastra al pasado ¿nuestros hijos
tendrán lo que merecen?

¿Qué pasa con los negros? ¿Qué pasa con los amarillos?
¿Qué pasa con los blancos? ¿Qué pasa con los
rojos, con los azules e incluso con los hombrecillos verdes?

Si alguien roba comida y después resulta que no da la vida
¿qué hacer?

Si otro Martí naciera entre nosotros ¿podría ser emigrante, rapero, cuentapropista, ciudadano provincial en una chabola periférica?

Patria, Universo, Vida, respeto al semejante y todos Venceremos
un poquito.

Silvio Rodríguez


Silvio Rodríguez: "Atrévete, Carlos Alberto"

El poema de Silvio Rodríguez "Preguntas de un trovador que sueña", (es reprodueix mes abaix), publicado en Rebelion y La Jiribilla el 30 de marzo, recibió respuesta de Carlos Alberto Montaner. El trovador cubano, desde las razones que le asisten, hace pública esta carta a Montaner.

Montaner:
Mi hijo Silvio-Liam es una voz que comienza a extender sus verdades. El ama a nuestro Apóstol, no le resulta incómodo, no desea borrarlo de la Historia. A él no le crispa que Martí haya dicho: “Viví en el monstruo y le conozco las entrañas”. Él escogió ponerse “el libre” por no sentirse atado. Asume haber nacido así y su padre aplaude que lo sienta y lo diga en su clave generacional.

Para leer más ir a enlace: