diumenge, 1 de maig de 2011

Chávez: "Si l'agafo sóc dolent i si no l'agafo, jo sóc el dolent també"

El President de la República Bolivariana de Veneçuela, Hugo Chávez, va dir aquest dissabte que "el Govern de Colòmbia, la Policia Internacional (Interpol) i la CIA sabien fins i tot el número de seient del periodista colombià Joaquín Pérez Becerra, quan va viatjar a Veneçuela". Va afegir que la responsabilitat: "No és meva. El principal responsable és el senyor que és buscat per la Interpol amb codi vermell, i que cadascú assumeixi les seves responsabilitats", va dir el cap d'Estat.

Aquesta explicació es va fer el dissabte durant la inauguració de la Missió Habitatge Gran", des del teatre Teresa Carreño a Caracas.

Pérez Becerra va ser capturat el passat dissabte per les autoritats veneçolanes a l'Aeroport Internacional Simón Bolívar de Maiquetía.

El president Hugo Chávez va dir: "Jo sóc el responsable d'enviar a aquest home al Govern de Colòmbia, que va donar l'ordre perquè era buscat per la Interpol".

També ha posat èmfasi que "no tinc cap dubte que s'ha portat ara intencionadament, per tal de dir que si el prenc soc dolent i si no l'agafo, en sóc el dolent també. Vaig assumir la meva responsabilitat en vista del dret internacional, i l'hem capturat".

1 de Maig: 5 milions d'aturats i encara no hem tocat fons!

Els sindicats reivindiquen l'1 de maig, el Dia del Treball, amb un rerefons de prop de cinc milions d'aturats i l'anunci de retallades en sectors públics clau com ara la sanitat. Per això es manifesten sota a les principals ciutats catalanes sota el lema: "Sí a l'ocupació, no a les retallades". A Barcelona, 40.000 persones, segons els organitzadors, han participat en una marxa pel centre de la capital. Comissions Obreres i UGT han consensuat un manifest en què denuncien que les retallades en els
serveis públics posen en risc la cohesió social.

L'atur i les retallades socials centren les protestes d'aquest Primer de Maig, dia del treballador. Una jornada que arriba amb les dades fresques de l'última enquesta de població activa: 19% de taxa d'aturats a Catalunya i més del 21% a l'Estat.

En total són 4.910.000 persones aturades a tot l'Estat i 727.600 a Catalunya. Tant en percentatge com en xifres concretes, es tracta d'una fita de rècord a Espanya. La taxa és la més alta des del 1997 i mai abans hi havia hagut tanta gent sense feina a l'Estat.

A Catalunya, les retallades del govern de la Generalitat se sumen a l'atur en les mobilitzacions de l'1 de maig. Els sindicats demanen la participació dels ciutadans encara que sigui diumenge. Marxen per les ciutats catalanes amb el lema "Sí a l'ocupació, no a les retallades".

Pel centre de Barcelona també s'han mobilitzat altres sindicats. Centenars de persones han participat en la marxa del sindicat CGT, que ha enfilat la plaça de Sant Jaume i ha baixat per la Rambla. En arribar davant de la seu de la UGT han fet esclatar una traca i han penjat una pancarta en què els titllaven de venuts i traïdors. Els manifestants de la USOC han anat des de la plaça Universitat fins al Raval, denunciant el que consideren retallades dels drets socials, amb crits contra el govern espanyol i el de la Generalitat.

Catalunya marxa "per l'ocupació"


A Barcelona, la manifestació ha estat la més matinera de les principals ciutats catalanes. Ha arrencat a dos quarts de dotze del matí i ha aplegat 40.000 persones, segons els sindicats. Al cap de poc menys de dues hores s'ha donat per tancada després de la lectura d'un manifest consensuat per Comissions Obreres i UGT. El text ha denunciat que les retallades en els serveis públics posen en risc la cohesió social. Els sindicats majoritaris també han demanat una reforma fiscal i la recuperació dels impostos de patrimoni i successions.

Al centre de Barcelona també s'han organitzat mobilitzacions organitzades per d'altres sindicats. A la marxa de CGT, centenars de persones han anat des de la plaça Sant Jaume, baixant per la Rambla, i han fet esclatar una traca davant de la seu de la UGT. També han penjat una pancarta en què els titllaven de venuts i traïdors.

Una altra de les manifestacions ha estat organitzada per la USOC, que ha anat des de la plaça Universitat fins al Raval, denunciant el que consideren retallades dels drets socials, amb crits contra el govern espanyol i el de la Generalitat.

A Girona, Tarragona i Lleida les manifestacions pel Primer de Maig no han tingut tant de seguiment. En conjunt, unes 1.600 persones han motivat que a Lleida fins i tot es preguntessin "on són els aturats?". Hi ha una vuitantena d'actes i mobilitzacions convocades arreu del país.

Retrets polítics

Les dades d'atur han entrat al debat polític en forma de retrets. El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha garantit que les dades de l'atur milloraran, però que no hi ha receptes màgiques per aconseguir-ho. Zapatero ha lamentat que el Partit Popular no estigui col·laborant en aquesta qüestió.

I des de Catalunya, el president Artur Mas ha responsabilitzat el govern del PSOE de les dades de l'atur, perquè, segons ell, té les eines per fer-ho però no ho fa. Mas feia aquest retret a Zapatero.

Enllaç vídeo TV3:
http://www.tv3.cat/3alacarta/videos/3499410

Un capellà d'Eivissa, imputat per abusos a menors del centre que dirigeix

El rector de Sant Josep i des Cubells, a Eivissa, Josep Lluís Mollà Ferrer (foto), va ser detingut el passat dilluns per la Guàrdia Civil per suposats abusos sexuals a diversos menors. El sacerdot és director i professor de l'escola concertada Can Bonet, pertanyent a una fundació del bisbat, i els delictes els va cometre sobre col.legials del centre educatiu, segons els pares van denunciar.

El jutge de guàrdia el va imputar i després el va deixar en llibertat provisional. A petició de la fiscalia, se li ha prohibit acostar-se a l'edifici de l'escola, a les presumptes víctimes i a la resta dels alumnes. Segons fonts de la investigació, nou menors van aportar relats de suposats abusos que seran investigats en un jutjat d'instrucció. També un instructor eclesiàstic de l'Església catòlica els investigarà.

Les mesures cautelars impedeixen el capellà exercir les seves funcions docents. El Bisbat d'Eivissa, posteriorment, també va decretar "amb caràcter precautori" la suspensió com a professor i director de Mollà Ferrer, qui tot i això va rebre el "suport incondicional" del claustre de professors i del personal de l'escola. El bisbe Vicente Juan Segura mantindrà al sacerdot en les seves funcions pastorals a la seva parròquia perquè "no veu raó per imposar de moment una sanció canònica". A més, reclama el "respecte" a la presumpció d'innocència.

El capellà imputat, segons el bisbat, "ha tingut sempre una conducta irreprotxable i una dedicació generosa i competent a les tasques pastorals"... La diòcesi assenyala que "no ha rebut directament cap acusació ni cap queixa", però que les "investigacions preliminars" obertes dilucidaran "si és possible donar inici a un procés canònic" sancionador.

El bisbat d'Eivissa, regit pel sector conservador de prelats, empara al sacerdot davant el que anomena "actuacions d'algunes persones contra ell". Josep Lluís Mollà (la identitat va ser revelada per la nota oficial del bisbat) va ser portaveu de la diòcesi.

Ciudadanos libios se manifiestan contra el asesinato del hijo de Gaddafi y sus tres nietos por la OTAN

Los habitantes de Trípoli y de otras ciudades de Libia salieron este sábado a las calles a manifestar su repudio al asesinato del hijo menor de Muammar Al Gaddafi y tres de sus nietos por un bombardeo de la OTAN, en lo que consideraron un asesinato selectivo de las fuerzas imperialistas. El bombardeo se llevó a cabo en un área residencial de Trípoli. Saif Al Arad era el hijo menor de Gaddafi, tenía 29 años, y se encontraba en su hogar con su padre Muammar Gaddafi, su esposa y varios de sus nietos.

El portavoz del Gobierno de Libia informó que el líder libio y su esposa salieron ilesos del ataque, pero tres de sus nietos, de entre 3 y 12 años, no corrieron con la misma suerte.

Rusia, en un crítico comunicado, ha dicho "dudar mucho que el objetivo de la OTAN no sea matar a Gaddafi", contradiciendo al general al mando de las tropas coloniales.

El enviado especial de teleSUR a Libia, Rolando Segura, informó en contacto telefónico que los manifestantes en Trípoli, capital de la nación, se están congregando frente al complejo residencial del líder libio.

“Estas manifestaciones según el portavoz del gobierno Libio, Musa Ibrahim, se repiten en varias ciudades del país” indicó

El periodista agregó que entre las consignas que gritan los manifestantes, en su mayoría jóvenes, destacan “queremos revivir al martir”, así como “juventud este es tiempo de jihad (guerra santa). Las televisoras estatales de Libia transmiten imágenes de estas manifestaciones”.

Al menos tres misiles impactaron la casa de Saif Al Arad Gaddafi y “cuando nos encontrabamos en el lugar verificando el ataque aún se escuchaba el sobrevuelo de los aviones de la OTAN”, indicó Segura.

El bombardeo se llevó a cabo en un área residencial de Trípoli. Saif Al Arad era el hijo menor de Gaddafi, tenía 29 años, y se encontraba en su hogar con su padre Muammar Gaddafi, su esposa y varios de sus nietos.

El portavoz del Gobierno de Libia informó que el líder libio y su esposa salieron ilesos del ataque, pero tres de sus nietos, de entre 3 y 12 años, no corrieron con la misma suerte.

Musa Ibrahim insistió que Gaddafi ayer reiteró su disposición al diálogo y a la paz, pero la respuesta de la OTAN fueron precisamente estos ataques.

El portavoz indicó que esta situación afecta y agudiza el conflicto en Libia pero aseguro que “lucharemos y lucharemos” preciso Rolando Segura en contacto telefónico con teleSUR.

Por su parte fuentes de la oposición rebelde armada de Libia niegan la veracidad de las informaciones sobre la muerte del hijo menor de Mummar Gaddafi y aseguran que puede ser una fabricación del régimen.

Mientras en Benghazi, bastión de los rebeldes, los opositores armados lanzaron disparos de alegría ante el anuncio del gobierno sobre la muerte del hijo más joven de Gaddafi, informaron agencias internacionales de noticias.

"Están tan contentos de que Gaddafi haya perdido a su hijo en un bombardeo aéreo que disparan para celebrar" su muerte, declaró el portavoz militar del Consejo Nacional de Transición (CNT), órgano político de la rebelión, coronel Ahmed Omar Bani.