diumenge, 13 de juny de 2010

La Internacional, cantada per Hannes Wader


La Internacional, cantada en 1977 per Hannes Wader amb textes de Gerhard Seyfried de 1976.

Amr Mussa: "Ha de ser trencat el bloqueig"

El secretari general de la Lliga Àrab, Amr Mussa, ha dit que ha de ser "trencat" el bloqueig israelià a la Franja de Gaza, en iniciar avui diumenge la seva primera visita a aquest enclavament palestí controlat per Hamas, i sumant-se a les pressions internacionals. Mussa va creuar poc abans de les 10H00 (07h00 GMT) la terminal de Rafah, a la frontera entre Egipte i la Franja de Gaza. Allà va ser rebut pels membres de Hamas (acrònim en àrab del Moviment de Resistència Islàmica), que va prendre el control en les eleccions a la Franja de Gaza fa tres anys, i per representants d'altres grups palestins.

"Aquest bloqueig que tots els presents afrontem ha de ser trencat i la posició de la Lliga Àrab és clara" sobre això, va sostenir Mussa, després que responsables palestins de diversos grups li donessin la benvinguda al pas fronterer amb Egipte. "No només els àrabs, sinó el món sencer, han d'estar al costat del poble palestí contra el lloc a Gaza i el que està succeint en els territoris palestins, especialment a Jerusalem aquest", va afegir.

Es tracta de la primera visita de Mussa a la Franja de Gaza, en moments en què la comunitat internacional pressiona Israel perquè suavitzi el bloqueig a aquest territori palestí.

Durant aquesta visita de diverses hores, Mussa-diplomàtic i exministre de Relacions Exteriors d'Egipte-tenia previst reunir-se amb funcionaris de l'ONU i d'organitzacions no governamentals, amb el primer ministre de Hamas, Ismail Haniyeh, i amb els líders dels principals moviments palestins de Gaza.

El seu viatge té lloc després de l'mortífer atac israelià contra una flota que portava ajuda humanitària per a la Franja Gaza, el 31 de maig, que es va saldar amb nou civils morts en un vaixell turc i desenes de ferits.


El secretario general de la Liga Árabe, Amr Mussa, dijo que debe ser "roto" el bloqueo israelí a la Franja de Gaza, al iniciar este domingo su primera visita a este enclave palestino controlado por Hamas, sumándose a las presiones internacionales.

Mussa cruzó poco antes de las 10H00 (07H00 GMT) la terminal de Rafah, en la frontera entre Egipto y la Franja de Gaza, según un fotógrafo de la AFP. Allí fue recibido por los miembros de Hamas (acrónimo en árabe del Movimiento de Resistencia Islámica), que tomó el control de la Franja de Gaza hace tres años, y por representantes de otros grupos palestinos.
Para leer más ir a enlace:

Holanda: La reina més rica i poderosa d'Europa escull el seu govern

La reina Beatriu d'Holanda ha iniciat consultes amb els líders de tots els partits representats al Parlament, després de les eleccions del passat dimecres. El paper de la monarca per reunir les peces per a una coalició de govern, la transforma en la reina més poderosa d'Europa. Mark Rutter podrà haver guanyat l'elecció, però aquest és el moment de lluïment de la Reina. Foto: Beatriu a Sitges amb els Bilderberg, del que és membre fundadora.

Els dies posteriors a les eleccions parlamentàries, la cap de l'Estat està en el centre del poder, consultant als líders de partit sobre com s'han d'interpretar els resultats dels comicis. Ella és l'encarregada de posar en marxa la formació d'una coalició.

Són les 9:40 d'un dia gris a La Haia. El líder dels liberals del VVD, Mark Rutter, baixa del seu cotxe amb xofer, saluda amb la mà als reporters reunits i camina cap a les escales del palau Noordeinde. El partit de Rutter va guanyar les eleccions i ell es troba en camí a dir-li a la Reina Beatriz que vol procedir a la formació d'un govern de coalició.

Coca

Quan va sortir de la reunió, els periodistes li van preguntar si la reina li havia ofert coca. "No", va respondre, "coca no, però la tradicional safata de bescuits de molta varietat".

"La Reina sempre és molt amable i extraordinàriament professional. Això ho fa ja des de fa trenta anys. Estic impressionat amb el nostre sistema d'Estat pel fet que, justament després de la molt disputada campanya d'eleccions, és bo que algú estigui per sobre del partidista i condueixi les converses. La Reina aporta la necessària calma per donar agilitat a aquest procés"- digué el monàrquic conservador.

Màxim poder

La seva funció no és cerimonial. Ella és el punt de suport per a les maniobres necessàries per posar d'acord a les diferents parts. Fins i tot després de formada la coalició, la sobirana segueix exercint un important paper. La Reina holandesa és formalment un membre del Gabinet, signa les lleis i es reuneix un cop per setmana amb el Primer Ministre durant tot l'any.

Però ara el seu poder és el màxim. El període en què la coalició ha de resoldre els mots encreuats de la coalició és l'únic moment en què el primer ministre sortint i el seu gabinet no són responsables de les seves decisions. Ella sola signa el document que designa el "informador" i al "formador", les dues figures essencials en el procés de confeccionar la coalició.

El rol de la monarca en la formació de la coalició no està estipulat per la Constitució. Només els procediments que tenen a veure amb la caiguda d'un gabinet o el jurament del següent estan consignades en la llei. Els actes al voltant de la formació del Gabinet han vingut evolucionant a través del temps, però són només altament respectades tradicions, no lleis.

Supervisió del Parlament

Hi ha hagut nombrosos intents de canviar aquesta situació. Fa només algunes setmanes, el Parlament va establir una nova regla no vinculant establint que aquest any, la Cambra Baixa del Parlament supervisarien el procés.

Boris van der Ham, parlamentari del partit reformista D66, va ser un dels impulsors de la nova regla. Van der Ham sosté que la formació de la coalició hauria de ser més transparent i més democràtica. Per això, vol que el procés quedi en mans del Parlament, que és el que ha de respondre davant del poble, en lloc d'una monarca no elegida.


La reina Beatriz de Holanda ha iniciado consultas con los líderes de todos los partidos representados en el Parlamento, tras las elecciones del pasado miércoles. El papel de la monarca en reunir las piezas para una coalición de gobierno la transforma en la reina más poderosa de Europa.

Son las nueve y cuarenta de un día gris en La Haya. El líder de los liberales del VVD, Mark Rutte, baja de su coche con chofer, saluda con la mano a los reporteros reunidos y camina hacia las escaleras del palacio Noordeinde. El partido de Rutte ganó las elecciones y él se halla en camino a decirle a la Reina Beatriz que quiere proceder a la formación de un gobierno de coalición.
Para leer más ir a enlace.

La contaminació a Kabul la fa inhabitable

L'aire de la capital afganesa Kabul (en turc "acollida") ja presenta una amenaça per a la salut de la gent, i la afuencia incessant de població amb l'augment de la contaminació farà impossible la vida a Kabul d'aquí a poc, ha declarat avui el cap del Departament Nacional de Protecció de l'Entorn, Shahzad Mustafa Zahir: "Si la situació no canvia, la gent no podrà viure d'aquí a cinc anys en aquesta ciutat", digué.

Kabul té més de cinc milions d'habitants, o el 23% de tota la població del país. De les províncies a la capital arriben i se'n van a diari de 250.000-370.000 persones. Les carreteres de la ciutat van ser asfaltades en la dècada del 80 del segle passat i des d'aleshores no s'han reparat. Els actuacions aixequen núvols de pols a córrer.

A Kabul no hi ha clavegueram. En desenes de milers de casetes construïdes en vessants de les muntanyes que envolten la capital no hi ha excusats. Els seus habitants surten fora per fer les seves necessitats. Les immundícies baixen a la ciutat quan cauen les pluges. A sota es barregen amb fang i terra. Després aquesta massa es converteix en pols. Com a resultat, a l'atmosfera se sent constantment una olor a excrements.

Les aigües subterrànies també es contaminen, perdent la qualitat de potables.

L'esperança de vida dels homes a Kabul és de 40 anys. Les malalties de pulmó són les més freqüents entre altres malalties.


La contaminación del aire en Kabul hará imposible la vida allí dentro de poco

El aire de la capital afgana ya presenta amenaza para la salud de la gente, y la afuencia incesante de la población con el respectivo aumento de la contaminación hará imposible la vida en Kabul dentro de poco, declaró hoy el jefe del Departamento Nacional de Proteción del Entorno, Shahzad Mustafa Zahir a la emiosa de radio Salam Watandar.
Para leer más ir a enlace:

PSC-PSOE fan una reforma favorable als empresaris

El document remès pel Govern als sindicats ratifica l'apuntat el dia 9: L'Executiu està disposat a satisfer les demandes de la patronal sobre les causes i el cost de l'acomiadament. En la reunió mantinguda posteriorment al Ministeri de Treball amb el responsable del Diàleg Social del Govern, Alfonso Morón, el secretari d'Acció Sindical de CCOO, Ramon Górriz, i la secretària d'Ocupació i Migracions del sindicat, Paloma López, han criticat amb duresa la intenció de l'Executiu de "obrir les portes a un acomiadament més fàcil i més barat, alleugerint les causes que delimiten l'acomiadament objectiu, i estenent el contracte de foment".

Aquestes propostes, entre d'altres, queden reflectides en el document remès aquesta tarda als sindicats per part del Govern, i els dirigents de CCOO han expressat el seu rebuig a les mateixes i el seu malestar davant el gir emprès per l'Executiu, que va apuntar el pla d'ajust i confirma ara el text per a la reforma laboral que serà, substancialment, el que fonamenti el Reial Decret Llei aprovat pel Consell de Ministres.

En opinió de CCOO, el document que hem conegut aquesta tarda, endureix el text debatut el passat 9 de juny, i les mesures que es proposen no serviran per modernitzar i millorar el mercat de treball, i sí per vulnerar drets dels treballadors i crear buits i inseguretat jurídica en la defensa dels mateixos. La reforma laboral que el Govern està disposat a aprovar per decret, concentra la major atenció en els costos i causes de l'acomiadament, "cosa que, al nostre parer, poc o gens té a veure amb les alternatives necessàries per, entre altres coses, reduir l'alta taxa de temporalitat".

El document no recull les propostes sindicals per reduir la temporalitat, com la millora i protecció dels contractes a temps parcial o la desvinculació de la temporalitat de l'estacionalitat, i no actua sobre l'eventualitat ni sobre desvincular el contracte d'obra o servei de les subcontractes. No obstant això, sí que recull les propostes empresarials de abaratiment dels costos de l'acomiadament a través de la pràctica generalització del contracte per al foment de l'ocupació i d'augmentar el poder empresarial, obrint les portes a les decisions unilaterals dels empresaris. Així mateix, recull l'interès empresarial a augmentar les causes de l'acomiadament, ignorant novament les propostes sindicals sobre aquesta matèria.

A la maratoniana reunió del 9 al 10 de juny: "Vam fer el que vam poder i més, per comprometre un principi d'acord amb patronal i Govern per reformar el mercat de treball sense lesionar els drets dels treballadors. Finalment, l'Executiu ha acabat cedint a les pressions de les organitzacions empresarials i potser, aplanant el camí per a un possible acord amb la dreta de la càmera", adverteix CCOO.

El proper dimarts 15 de juny, la Comissió Executiva de CCOO, analitzarà el contingut del document i concretarà la dimensió de la resposta sindical, sempre en estreta col.laboració amb l'UGT.


El Gobierno abre las puertas a un despido más fácil y más barato

El documento remitido esta tarde por el Gobierno a los sindicatos ratifica lo apuntado el pasado día 9: El Ejecutivo está dispuesto a satisfacer las demandas de la patronal sobre las causas y el coste del despido. En la reunión mantenida posteriormente en el Ministerio de Trabajo con el responsable del Diálogo Social del Gobierno, Alfonso Morón, el secretario de Acción Sindical de CCOO, Ramón Górriz, y la secretaria de Empleo y Migraciones del sindicato, Paloma López, han criticado con dureza la intención del Ejecutivo de "abrir las puertas a un despido más fácil y más barato, aligerando las causas que delimitan el despido objetivo, y extendiendo el contrato de fomento".
Para leer más ir a enlace:

Herrera crític amb una reforma que no minvarà l'atur

El diputat d'ICV-EUiA al Congrés i candidat a les pròximes catalanes fa una crida a la "gent d'esquerres" perquè "davant d'aquest intent de desmantellar l'Estat de Benestar no podem resignar-nos". Herrera, ha criticat la proposta de reforma laboral presentada pel Govern de Madrid que s'aprovarà el pròxim 16 de juny: "Aquest dimecres ens podem quedar sols al Congrés en contra d'aquesta reforma laboral, però no estarem sols al carrer perquè hi ha molta gent que sap que abaratint l'acomiadament no es genera ocupació", ha subratllat Herrera.

Herrera, que ha participat a les cotxeres de Sants de Barcelona al "Fòrum de Drets Socials", organitzat per ICV-EUiA, ha alertat que la dreta econòmica i política "està desmantellant l'Estat de Benestar a Europa" mentre que el PSOE "està fent la feina bruta a aquesta dreta". Per aquest motiu, ha fet una crida a la gent d'esquerres perquè "davant d'aquest intent de desmantellar l'Estat de Benestar no podem resignar-nos".

Per a Herrera, "estem immersos en una batalla política i social de llarg abast, molt profunda i que no podem perdre", ha assegurat, i ha afegit que "en aquesta batalla no estem sols, tenim els sindicats, moltes entitats i molta gent que treballen per garantir els drets socials". En aquest sentit, el líder ecosocialista ha animat ICV-EUiA a "teixir una aliança amb tots els sectors socials i polítics que volen preservar els drets socials".

"Zapatero està jugant un paper lamentable i el que està fent no es diferencia gens del que faria el PP", ha dit Herrera durant un col.loqui on també ha participat l'actriu Vicky Peña. Per al líder ecosocialista "el PP s'està quedant sense programa" perquè "el PSOE l'està portant a la pràctica".

"Els poders econòmics, la gran banca europea, el sistema financer amb el suport de la dreta i la complicitat de Governs com el de Zapatero estan abocant el model social europeu a l’abisme", ha advertit Herrera, que ha assegurat que ICV-EUiA "som a Catalunya el fre de seguretat per aturar els atacs contra els drets socials".

"És molt important l’actitud que tinguem com a ciutadans: no ens podem resignar, no podem acceptar passivament que es vagi imposant una agenda de desmantellament dels drets socials, i no podem acceptar i no ho farem que la propera generació visqui pitjor i tingui menys oportunitats que l’actual generació", ha afirmat Herrera.

Herrera ha alertat que si el govern espanyol finalment tira endavant aquesta reforma laboral sense haver pactat amb els sindicats ni amb els agents socials, "després vindrà la reforma de les pensions i més tard el copagament sanitari". En aquest sentit, Herrera defensat una reforma fiscal progressiva, eixamplar l'Estat de Benestar i impulsar una economia verda per tal de canviar les bases del creixement econòmic a Espanya en els darrers anys i com a forma de crear ocupació.

"Davant aquesta ofensiva de la dreta arreu d'Europa per desmantellar l'Estat de Benestar ara és l'hora d'ofertar més polítiques socials", ha subratllat Herrera, que ha recordat que el 16% de la població està per sota del llindar de la pobresa: "Aquestes reformes que ens proposa Zapatero van en contra dels sectors més vulnerables de la societat".

Camats: "La reforma és un pas enrera"

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, en la seva visita a la 16a edició de la Festa de la Diversitat de l'Hospitalet de Llobregat, assegurà que la reforma laboral és: "Una marxa enrera en els drets laborals". Camats ha rebutjat la proposta de reforma laboral del Govern espanyol i ha fet una crida a "tota la gent d'esquerres" per evitar el desmantellament de l'Estat del Benestar a l'UE.

"Quan es commemora el 25 aniversari de l'entrada d'Espanya a la Comunitat Europea, que va suposar un pas endavant cap a l'Estat de del Benestar i la modernització de l'Estat espanyol, si ara ICV-EUiA s'ha de quedar sola defensant aquesta Europa moderna, de la convivència i de la democràcia, ho farem".

Camats, que ha visitat aquest matí la 16a edició de la Festa de la Diversitat de l'Hospitalet de Llobregat, acompanyada del regidor d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de l'Hospitalet i responsable de l'àmbit de Migració, Lluís Esteve, ha insistit com va fer ahir el secretari general ecosocialista, Joan Herrera, que "aquest dimecres ICV es pot quedar sola en el Congrés en contra de la reforma laboral, però no estarem sols al carrer". "Ens oposem a la reforma laboral perquè és una marxa enrere en els drets laborals", ha subratllat.

"Diem no a una reforma que no està pensada perquè la gent trobi feina, sinó perquè l'acomiadament sigui més barat", ha subratllat Camats durant la visita a la Festa de la Diversitat, i ha afegit que "ens negarem a aquesta reforma laboral i ens és igual quedar-nos sols davant les institucions".

"Continuarem defensant l'Europa social enfront l'Europa del capital", ha dit Comas, que ha alertat que "la dreta política i econòmica vol desmantellar l'Estat del Benestar a Europa". En aquest sentit, ha insistit que ICV "demana a la gent que se sent desorientada per aquesta crisi econòmica i amb les mesures que s'estan prenent que planti cara a aquesta dreta que vol carregar-se el model social europeu i els drets dels treballadors".

Salvador Queral candidat d'ICV-EUiA a Amposta

El diputat al Parlament de Catalunya per ICV-EUiA, Jordi Miralles, i la candidata d´ICV-EUiA a Tarragona, Hortènsia Grau, van presentar ahir a Amposta l'acte: “Balanç de l'acció del Govern d´Entesa”, repasant les actuacions de la coalició roja i verda, i de tot l'executiu en el seu conjunt, durant els anys de Govern d'Entesa. L'acte també va servir per a presentar el coordinador d´EUiA del Montsiá, Salvador Queral, com a candidat d´ICV-EUiA a Amposta per a les eleccions municipals de 2011, després de passat molt temps en què la coalició no havia presentat candidatures a la capital del Montsià.

Es van destacar les iniciatives que han ampliat i millorat l´Estat del Benestar en àmbits com l´educació, la salut, i l´habitatge, així com les polítiques territorials.

Miralles va felicitar al candidat, i va remarcar la unió de la coalició a les Terres de l'Ebre i va convidar a seguir treballant per ICV-EUiA, per poder arribar a les eleccions de 2011 amb més força que mai.

RFA: Massives manifestacions contra el pla Merkel

Desenes de milers de persones han sortit avui al carrer a les ciutats alemanyes de Berlín i Stuttgart per protestar contra el major pla d'ajust pressupostari de la postguerra, anunciat aquesta setmana pel govern de la cancellera Angela Merkel. A la ciutat de Stuttgart, una de les principals seus de la poderosa indústria automotriu, els manifestants han demanat augments d'impostos per a les classes benestants en comptes de retalls dels plans d'ajuda social. Foto: Escenes de la protesta a Berlín.

Les marxes han estat organitzades pels sindicats alemanys sota el lema: "Això no és justícia social".

El 7 de juny, el Govern de centre-dreta de Merkel va aprovar un paquet d'estalvi de 80.000 milions d'euros per als propers tres anys que conté fortes retallades en les prestacions socials, especialment en les ajudes a la desocupació. Merkel, d'altra banda, va rebutjar en una entrevista que difon demà l'influent dominical "Bild am Sonntag" les crítiques que la càrrega del paquet sigui molt més gran per a les classes baixes: "Molta gent s'adona que hem de estalviar diners i reduir el deute", va sostenir la mandatària. "Les mesures en el sector laboral tenen per objectiu reinserir en el món del treball a un nombre molt més gran de desocupats de llarga durada".

Merkel va afirmar que altres sectors també compartirien l'esforç d'austeritat. "Juntament amb les retallades necessaries en el pressupost d'assumptes socials, les empreses també faran la seva contribució, així com els funcionaris i els empleats públics". No obstant això, el ministre de Finances, Wolfgang Schäuble, no va descartar que el paquet sigui reformat pel Parlament per incloure augments d'impostos als més afavorits.

No pocs a la Unió Democristiana de Merkel (CDU) afavoreixen la pujada d'impostos, però s'han vist frenats pel soci de Govern, el Partit Liberal, que va prometre retalls impositius en la campanya per les eleccions generals de l'any passat.

"Els parlamentaris estan en condicions de reemplaçar mesures del Govern per pròpies", va dir el ministre en una entrevista que avança avui el setmanari "Der Spiegel". El cap de Govern de l'estat del Sarre, el democristià Peter Müller, va proposar un impost per a articles de luxe. En declaracions a la revista econòmica "WirtschaftsWoche", el líder regional va advocar per augmentar d'un 19 a un 27% l'Impost al Valor Afegit (IVA) a certs articles com iots, costoses limusines i xampany.

En el seu missatge setmanal de vídeo, la cancellera Merkel va rebutjar l'advertència de França que les retallades pressupostàries poden posar en perill la tíbia recuperació econòmica. Merkel va dir que explicarà el seu pla d'ajust als líders europeus en la cimera que tindrà lloc el dijous a Brussel.les: "Els informaré que hem retallat i estalviat perquè segueixi havent incentius per al creixement".


Decenas de miles marchan en Alemania contra el programa de recortes al presupuesto

Grandes contingentes se manifestaron en ciudades alemanas contra el paquete de ahorro por 80.000 millones de euros, que implica recortes sociales. La canciller Angela Merkel se defiende.

Decenas de personas salieron hoy a la calle en las ciudades alemanas de Berlín y Stuttgart para protestar contra el mayor plan de ajuste presupuestario de la posguerra anunciado esta semana por el gobierno de la canciller Angela Merkel. En la ciudad de Stuttgart, una de las principales sedes de la poderosa industria automotriz, los manifestantes demandaron aumentos de impuestos para las clases acomodadas en lugar de recortes de los planes de ayuda social. Las marchas fueron organizadas por los sindicatos germanos bajo el lema "Esto no es justicia social".
Para leer más ir a enlace:

Kirguizistan: 97 morts i milers de ferits

L'estat d'emergència s'ha declarat avui a la segona ciutat del sud de Kirguizistan on es troba la minoria uzbek, Jalalabad, a causa dels disturbis propagats i l'inestabilitat, han informat els mitjans de comunicació kirguís. El toc de queda i l'estat d'emergència, impostos ahir a la ciutat del sud d'Oix (ing. Osh) -segona del país després de Bishkek, la capital-, es van ampliar a la veïna ciutat de Jalalabad, segons la televisió local. El govern interí va prendre la decisió "perquè la inestabilitat s'està propagant (a la regió)", va dir el viceministre de l'Interior Azimbek Beknadzarov. La xifra de morts ha augmentat a 97 i més d'un miler de ferits.

Abans, la cap del govern colpista kirguís i interina, Roza Otunbayeva, va demanar suport militar per mantenir l'ordre al sud del país.

No obstant això, un alt funcionari rus va dir que les tropes russes estacionades al Kirguizistan com seguretat per a la base militar Kant de Rússia no serien usades per restaurar l'ordre.

Després de parlar amb el primer ministre rus Vladimir Putin per telèfon ahir a la nit, Otunbayeva ha dit avui als reporters que va enviar una petició per escrit al president rus Dmitry Medvedev.

Medvedev va dir ahir que Rússia està preparada per donar ajuda, si és necessari.

Després del sorgiment de la violència, les aerolínies russes i kirguís van cancel.lar els seus vols entre Moscou i Oix, la segona ciutat més gran de Kirguizistan, on els disturbis es van originar pels enfrontaments entre ètnies kirguís i uzbek, així com entre partidaris del govern derrocat i dels colpistes.

Els enfrontaments actuals van seguir a la violència de maig, quan els simpatitzants de l'expresident Kurmanbek Bakiev es van enfrontar amb els simpatitzants del govern interí en les ciutats del sud de Oix i Jalalabad, zona tribal del president.

Bakiev va ser enderrocat a l'abril amb disturbis a tot el país que van provocar la mort d'almenys 85 persones i més de mil ferits, la meitat policies.

5 estudiants pakistanesos presos com a ostatges a Kirguizistan, un d'ells mort

Un total de quinze estudiants pakistanesos van ser presos com a ostatges per extremistes al Kirguizistan, i un d'ells ha resultat mort a trets, ha anunciat avui diumenge el Ministeri d'Afers Exteriors del Pakistan, citat pels mitjans de comunicació locals.

Un portaveu del Ministeri de l'Exterior declarà que el Govern està en contacte amb l'ambaixador del Pakistan a Kirguizistan i que ajudarà a l'alliberament dels estudiants segrestats en aquest país d'Àsia central.

Fonts locals van comunicar a Xinhua que un grup d'extremistes no identificats va enviar un missatge a l'ambaixada del Pakistan a Kirguizistan, arran del segrest de 15 estudiants, amenaçant amb matar-los. Segons es va informar, l'alumne mort provenia de la província pakistanesa de Punjab, de majoria sikh.

No obstant això, encara no estan clars els motius del segrest, ni tampoc els detalls relacionats. Actualment, més d'un centenar de ciutadans pakistanesos viuen a Kirguizistan, país que està patint ara unes greus revoltes internes.

http://spanish.news.cn/mundo/2010-06/13/c_13348892.htm1

Bakiev nega la seva implicació en els disturbis a sud de Kirguizistan

El destituït president de Kirguizistan Kurmanbek Bakiev va negar el diumenge la seva implicació en els disturbis produïts al sud del país de l'Àsia central, segons va informar l'agència de notícies Interfax.

Bakiev, que es troba actualment a la capital de Bielorússia, Minsk, va afirmar que ha de contenir el vessament de sang.
http://spanish.news.cn/principales/2010-06/13/c_13348864.htm


Se declara estado de emergencia en segunda ciudad kirguís

El estado de emergencia se declaró hoy en una segunda ciudad del sur de Kirguizistán debido a los disturbios propagados y la inestabilidad, informaron los medios de comunicación kirguís.

El toque de queda y estado de emergencia impuestos ayer en la ciudad sur de Osh se ampliaron a la vecina ciudad de Jalalabad, según la televisión local.
Para leer más ir a enlaces:

EUPV contra els atacs de Front de Mora a l'UJI

Marina Albiol, diputada d'EUPV, critica que no s’havia vist mai un atac a la universitat pública, com el que està sofrint, per part de Font de Mora, l'Universitat Jaume I amb els estudis de medicina i infermeria. “És impresentable que els alumnes no puguen fer la preincripció a la pàgina web de conselleria”. Albiol considera molt greu que des de la Conselleria d'Educació no es permeta a la UJI fer la preinscripció de Ciències de la Salut per al curs acadèmic vinent: “Sense cap motiu que ho justifique i sense que hagen donat cap explicació”.

La diputada considera tota la política del Consell amb la UJI un atac a l'educació pública i considera que no tot el mon pot permetre's el luxe de pagar una matrícula a la CEU, “s’està marginant a possibles estudiants per raons econòmiques”.

Per a la representant d'esquerres des de les institucions valencianes s’està fent “competència deslleial amb la universitat pública, tot el món sap que si la UJI no imparteix l'any que ve medicina, aquells que vulguen estudiar medicina no tindran cap altra opció que anar a la CEU, de caràcter privat”.

La diputada d’Esquerra Unida afirma que mentre les universitats privades portades a Castelló pel PP, “tenen aprovats ja els plans d'estudi, la VIU, té magisteri, i la CEU, medecina, la UJI ha de veure com l'escamotegen els diners i molt probablement no puga impartir l'any que ve medicina”. “Per al Consell existeixen dues vares de mesurar, una per la privada i l’altra pel sector públic” sentència.

Albiol recorda que mentre la universitat pública en el nostre país, veu retalleu els seues inversions per part del Consell i té problemes per a finançar els seus plans d’estudis, el sector privat gaudeix de totes les benediccions possibles. “La seua única intenció és protegir i estimular l'educació privada, i en suma l'empresa privada, d'on procedeixen i a on tornaran quan acaben el seu mandat, per a ells el sector públic no és més que un calaix de diners que cal repartir entre els interessos privats, als que pertanyen o estan vinculats”.

Albiol: Cal alliberar la AP7 per salvar vides

Marina Albiol, diputada d’EUPV ha declarat: “L'informe de la Fiscalia de Castelló confirma un augment d’accidents de tràfic en la N-340, l’alliberament de l’AP7 seria la millor solució a aquest drama”. Albiol afirma que l’informe de la Fiscalia de Castelló en el que es confirma que l’any passat van haver 19 accidents amb 25 víctimes mortals, posa de manifest la necessitat d’alliberar del peatge l’autopista: “La N340 està absolutament saturada, mentre paral.lelament tenim una autopista infrautilitzada perquè és de pagament”. Foto: Accident mortal a la N-340.

La diputada d’Esquerra Unida assegura que si l’AP7 fora gratuïta l’utilitzaria molta més gent, es descongestionaria la N340 i disminuiria el nombre d’accidents i de víctimes mortals. “Ja no estem, per tant, parlant només d’una qüestió econòmica, sinó també humana”.

Des d’Esquerra Unida instem a que el Consell i el Ministeri de Foment arriben a un acord sobre l’alliberament de l’AP7 el més prompte possible, “continuar posant entrebancs que retarden la solució de la perillositat de la N340 és un exercici de greu irresponsabilitat política”, conclou Albiol.