dilluns, 6 d’agost de 2012

Qui són els islamo-feixistes? (I)

Sunnisme-Xiisme: Cisma del Islam, ocorregut l'any 657 entre els partidaris d'Alí, gendre del profeta (xiïtes) i els partidaris de la "ortodòxia", els sunnites que representen el 80% dels musulmans actuals.

Salafisme: corrent rigorista musulmana sunnita que pren el seu nom de la paraula àrab 'salaf' que significa els "predecessors". Somni reaccionari sobre un suposat Islam "pur" i dels "orígens" que hauria estat suposadament contaminat per les innovacions "pecaminoses" o 'bidaa'.

El seu primer ideòleg fou Ahmed Ibn Hanbal (780-855) del que els seus dos deixebles tenen influència avui: el sirià Ibn Taymiya (1263-1328) pres com a referència ideològica de la contrarevolució siriana, partidari d'assassinar sense contemplacions als alauites (branca del xiisme) i als homosexuals, aquests a cops de pedra i cremats vius.

L'altre deixeble és Mohamed Ibn Abdelwahab (1703-1792). Tots dos contraris a la tradició progressista, tolerant, respectuosa, amant de la ciència i el progrés de l'Islam clàssic que va donar llum a una civilització avançada i gloriosa des dels Pirineus fins a la Xina en la seva època clàssica. Aquest corrent segueix produint predicadors criminals com Ibrahim Al Maghribi que al segle XIX emet una fatwa o resolució exigint que es massacre's a tots els alauites, o el xeic Nuredin al Albani, mort el 1999, que prohibia veure tv i escoltar la ràdio.

Wahabisme: Corrent ultrarreaccionària fundada per l'esmentat Abdelwahab que és oficial a l'estat feudal obscurantista d'Aràbia Saudita. Partidària d'una desigualtat extrema entre homes i dones, càstigs físics com a nucli del codi penal, rebuig als drets humans i a la democràcia burgesa i abominació del socialisme i la democràcia popular, respecte absolut a la jerarquia social, aixafament a les minories religioses i ètniques, en la pràctica aliança a vida i mort amb l'imperialisme nord-americà.

CiU avisa del proper atracament: Aigües Ter-Llobregat vendrà l'aigua un 70% més cara

El consell d'administració d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) va aprovar la setmana passada un increment del 70% en el cànon del preu de l'aigua que subministra als ajuntaments ia altres companyies de distribució, segons ha confirmat la gerència de la companyia. La repercussió que la puja tindrà en el rebut del consumidor final dependrà dels recursos hídrics propis que cada territori pugui aportar per equilibrar la despesa, però calculen que sobrepassarà el 30%. Foto de 'l'equip de treball' amb el director de l'ACA i el gerent d'ATLL, i CiU...

Molts dels ajuntaments afectats han anunciat que, en menys de quinze dies, presentaran al·legacions a la decisió del consell d'administració d'ATLL-que els va ser lliurada en mà-abans de repercutir l'increment del 70% en la taxa que fixa la tarifa de subministrament als usuaris. La companyia distribueix aigua a 4,5 milions de consumidors de nou comarques catalanes, en les quals la majoria dels municipis són clients del servei. Són ciutats del Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Vallès Oriental, Vallès Occidental, la Selva, Anoia i el Maresme sud.

D'acabar aplicant l'increment del preu de l'aigua, que repercutirà en tots els trams de consum, se sumarà a l'augment de l'impost que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) aplica des de l'últim trimestre de facturació, després de la generació d'un quart bloc de consum, que grava l'aigua a partir dels 54 metres cúbics en 4,117 euros més IVA el metre cúbic.

"Una nova penalització pel consumidor"


Cas paradigmàtic és el municipi d'Argentona (Maresme), l'empresa pública Aigües d'Argentona ja ha anunciat que presentarà al · legacions, cosa que també farà l'Ajuntament d'Argentona, pel que consideren "una nova penalització sobre el consumidor" com expressa el president de la companyia municipal i regidor de Serveis Municipals i Promoció Econòmica, Manel Creu que també adverteix que l'impacte econòmic "serà brutal per a les arques municipals".

El regidor d'Argentona explica que fins ara, la companyia municipal que presideix, comprava a Aigües Ter-Llobregat 1.100 metres cúbics d'aigua per un cost de 350.000 euros. Amb l'increment aprovat per la direcció de la concessionària, la nova factura trimestral, a partir del mes de novembre, ascendirà a 520.000 euros, de manera que, en el cas de la població maresmenc, "inevitablement afectarà a l'usuari final" depenent de dels recursos hídrics (pous propis) que el consistori pugui aportar, en un augment mitjà del 25% o el 30%. No obstant això, els municipis que no disposin d'aqüífers propis de subministrament, l'increment serà al voltant del 70%.

En tot cas, el regidor opina que els usuaris amb un major consum-el que es fixa a partir de 55 metres cúbics-seran els més perjudicats. Manel Cruz, calcula que, amb la primera pujada imposada per l'ACA, sumada a l'augment que preveu ATLL, una 'família-tipus' de quatre persones que visqui en un pis, passarà a pagar l'aigua molt més cara, "passant, per exemple, d'uns 300 euros a 520 euros trimestrals".

Dèficit per mala gestió de 663 milions

Des del consell d'administració d'ATLL argumenten que els augments dels costos no s'han repercutit en el rebut durant els últims cincs anys, tot i que així ho recomana la directiva marc europea de l'aigua. Igualment, consideren que la mesura ajudarà a reequilibrar les finances de la companyia, que sumen un dèficit proper als 663 milions d'euros, consequència de la nefasta gestió d'ATLL, denunciada repetidament per diferents organitzacions i responsables de l'ACA, així com la completa il.legalitat de la gestió d'AGBAR, a la que CiU té un pes fonamental.

Durant l'últim any, el Govern de la Generalitat ja ha augmentat dues vegades el cànon de l'aigua, el primer va ser d'un 8,5% i el segon un 3% per al consum bàsic i un 12% per als consums més alts, uns increments que s'han traduït en pujades diferents en el rebut en funció del municipi.

La borsa espanyola paralitzada, Wikipèdia caiguda i Twitter hackejat

La negociació es va veure interrompuda per motius tècnics no especificats poc després de les deu del matí, quan l'Ibex-35 pujava un 0,25%, fins a 4h i 43 minuts després. La Wikipedia està temporal i parcialment fora de servei i han hackejat el compte de Twitter de l'agència Reuters.

La borsa espanyola ha estat aturada durant quatre hores i quaranta-tres minuts aquest matí per problemes tècnics, cosa que ha obligat a interrompre la negociació. La contractació de valors es va aturar a les 10:07 del matí, i des de llavors els tècnics han estat treballant per solucionar el problema. En aquest moment, l'Ibex 35, el principal indicador del mercat, pujava un 0,25%.

Wikipedia està temporal i parcialment fora de servei


El matí d'aquest dia dilluns, els qui intentin accedir a la pàgina principal de la popular enciclopèdia lliure Wikipedia, es trobaran amb un vistós error i la impossibilitat de consultar informació en línia, a causa d'una interrupció del servei que manté a dalt el portal.

La falla està afectant diverses instàncies de la plataforma tècnica i per tant, es tracta d'un problema temporal que segons indiquen des de Wikimedia Foundation, organització darrere de Wikipedia, serà resolt molt aviat.

De fet, és possible consultar la majoria dels articles arribant a ells a través d'enllaços directes o d'un cercador web, sent la pàgina frontal (home) la qual encara segueix a sota. A més, els editors de l'enciclopèdia reporten la impossibilitat de modificar articles.

Actualització: A 20 minuts del començament de les incidències, Wikipedia mostra inestabilitat en encara més instàncies i la majoria de les pàgines si bé es despleguen, carreguen de forma errònia i no mostren un disseny gràfic en pantalla. D'altra banda, el lloc d'inici segueix avall.

Hackegen el compte de Twitter de l'agència Reuters


Una dels comptes de Twitter de Reuters va ser hackejada, segons ha informat la pròpia agència en la matinada d'aquest dilluns. En lloc de les notícies sobre tecnologia, que habitualment es difonen en aquest lloc, va aparèixer publicada una dubtosa informació sobre la situació a Síria.

La majoria dels 'tuits' donava compte de nombroses pèrdues a les files insurgents sirianes. També van publicar dades sobre el suposat finançament de terroristes islàmics per part de la casa Blanca. En total es van publicar prop de 20 missatges abans que el compte fos bloquejat. Fins ara cap 'hacker' es va adjudicar l'autoria del fet.

El primer ministre de Síria fuig a Jordània després de ser destituït

L'exprimer ministre de Síria, Riad Hiyab (foto), va fugir a Jordània amb la seva família poc després de ser destituït del seu càrrec, ha informat avui als periodistes un representant de les autoritats sirianes: "Hiyab i la seva família es troben actualment a Jordània". Anteriorment, agències de notícies internacionals van comunicar que Hiyab va ser cessat en el càrrec, que havia exercit durant uns dos mesos només. Les causes de la destitució no es van donar a conèixer però s'especula amb el talp que va informar sobre la reunió secreta en que va morir la cúpula de l'intel.ligència a Damasc.

Hijab acaba de declarar a la cadena de televisió al-Jazira que va abandonar el país per unir-se a l'oposició amb tres ministres del Gabinet també fugits.

Com a primer ministre interí de Síria va ser designat Omar Ghalawanji, fins ara ministre d'administració local.

Els enfrontaments a Síria entre l'oposició armada per l'OTAN i les monarquies sunnites wahabís del Golf Pèrsic i les forces lleials al govern del president Assad han causat més de 17.000 víctimes des de març de 2011, segons va declarar el 19 de juliol el president de torn del Consell de Seguretat de l'ONU, Néstor Osorio, ambaixador de Colòmbia davant Nacions Unides.

Els països occidentals insisteixen en la dimissió de Assad, sostenint que això portarà al cessament de la violència. Però Rússia i Xina temen que tal desenvolupament de la situació provoqui una guerra civil i fins a un conflicte regional o mundial.

CCOO, UGT i d'altres sindicats criden a mobilitzar-se el 30-A contra les retallades

La plataforma sindical que integren CCOO i UGT, entre d'altres, convoca una mobilització per al dia 30 contra les retallades del PP. Així mateix, han convocat concentracions per al dia 16 davant les subdelegacions del Govern espanyol a Gasteiz, Bilbo i Donosti.

La plataforma sindical, en què estan integrats, entre altres sindicats, CCOO i UGT de la CAB, està preparant una mobilització per al dia 30 d'agost contra les retallades, que se sumen a altres actes de protesta previstos per a aquest mateix mes, segons han manifestat fonts sindicals.

El passat 27 de juliol es va anunciar la constitució d'aquesta plataforma sindical contra les retallades que està constituïda per CCOO, UGT, USO, SATSE, SME, UTESE, SAE i CSIF i la seva voluntat és anar desenvolupant mobilitzacions a l'agost de forma unitària.

En concret, aquesta plataforma ha acordat convocar tots els divendres accions de protesta davant els centres de treball de l'administració pública.

D'aquesta manera, per al 16 d'agost s'han convocat concentracions davant la subdelegació del Govern espanyol a Gasteiz, Bilbo i Donosti.

Baròmetre del CIS: cauen el PP i ERC, mentre els altres es mantenen

El nou baròmetre del Centre d'Investigaciones Sociològiques (CIS) sobre intenció de vot, com en l'anterior del mes d'abril, marca una caiguda del PP que davalla fins el 36,6%, quatre punts menys respecte a l'abril i vuit menys respecte als resutats en les últimes eleccions. El PSOE només augmenta tres dècimes respecte a l'abril, fins el 29,9% en estimació de vot. L'Esquerra Plural (Izquierda Unida, ICV-EUiA, CHA) es manté amb un 8,6% del total al parlament espanyol.

Convergència i Unió puja un 0,2%, segons la nova enquesta del CIS, amb un 4% dels vots al parlament espanyol. Esquerra Republicana de Catalunya, en canvi, baixa en aquest baròmetre de l'1,7% de l'abril a l'1,3% ara.

Tant Compromís com L'Esquerra Plural (Izquierda Unida, ICV-EUiA, CHA) es mantenen exactament amb la mateixa estimació de vot que en la darrera enquesta, i obtindrien un 0,8% i un 8,6% del total al parlament espanyol.

Israel desenvolupa el seu sistema d'intercepció de míssils

El règim sionista d'Israel, ignorant les crítiques de la comunitat internacional per les seves ofensives contra els territoris ocupats palestins, intenta desenvolupar el seu poder militar. Recentment ha donat a conèixer un projecte que li permetrà millorar el seu sistema d'intercepció de míssils, en particular, els míssils de mitjà abast.

D'acord amb els mitjans de comunicació israelià, el nou sistema, anomenat Bloc 4, s'instal · larà sobre les bateries de míssils "Hetz" durant les properes setmanes. Les autoritats, també, han confirmat millores en les bateries "Hetz (Arrow en anglès)", però no han donat més detalls sobre això.

El 80% de la primera generació de Hetz va ser patrocinat per Estats Units, i des de 1991 el finançament d'aquest projecte es divideix per parts iguals entre Estats Units i el règim d'Israel.

No obstant això, el règim de Tel Aviv i els Estats Units estan en suspens per la potència d'altres estats de la regió, per aquest motiu inverteixin tant de temps i recursos en desenvolupar armament.

Atacant amb míssils finançats pels EUA, els israelians llancen ofensives gairebé diàriament contra els territoris palestins. Els atacs israelians contra Gaza, només el 18 de juny van causar la mort 17 palestins, entre ells tres nens, i més de 70 persones van resultar ferides, però, tot i la violació de totes les normatives internacionals, el primer ministre del règim israelià, Benyamin Netanyahu, va ordenar la intensificació de les agressions contra Gaza.

Blackwater entrena terroristes a Turquia

L'empresa militar privada nord-americana Blackwater ha obert camps d'entrenament militar de mercenaris i assassins a sou a les regions frontereres de Turquia per tal d'instruir als grups armats terroristes en la seva lluita contra el Govern sirià. Actualment, els mercenaris d'aquesta empresa estan establerts a les fronteres turques i intenten infiltrar a Síria a través de la província de Hatay, situada al sud de Turquia, ha revelat aquest dijous el diari turc Aydinlik.

D'altra banda, d'acord amb les declaracions de les forces de seguretat sirianes, l'Agència Central d'Intel·ligència estatunidenca (CIA, per les sigles en anglès) i l'agència d'intel·ligència del règim d'Israel (Mossad), a més de Blackwater, estan implicats a sembrar la violència a Síria.

Aquests informes surten a la llum després que l'escriptor egipci, Mohammad Hasanein Heikal, declarés fa poc que l'empresa militar ha captat a més de 6 mil mercenaris perquè lluitin contra el Govern de Damasc, dins i fora de Síria.

Segons Heikal, Blackwater té com a objectiu actuar a favor dels interessos del règim d'Israel i que els conflictes entre els àrabs es converteixin en un conflicte sectari entre musulmans xiïtes i sunnites.

Les llistes d'espera a urgències posen en perill la vida dels malalts

El Defensor del Pacient ha instat el conseller de Sanitat, Antoni Mesquida, a solucionar les llistes d'espera a urgències als hospitals de Balears, que, segons ell, són «inassumibles» i «posen en perill la vida dels pacients». Així, la presidenta del Defensor del Pacient, Carmen Flores, ha indicat en una carta enviada al conseller que els pacients que acudeixen a l'esmentat servei, reben la notícia que aquest està saturat de llista d'espera i que «no hi havia possibilitat de fixar data per visitar el pacient en aquest moment».

Respecte d'això, Flores ha indicat en una carta enviada al conseller que «és inconcebible aquest tipus de descontrol» i que s'ha de «solucionar una llista d'espera inassumible que posa en perill la vida dels pacients».

En aquest sentit, també li ha explicat el cas d'un home de 82 anys «en situació delicada per les patologies que pateix» a qui «davant la saturació de les llistes d'espera, no hi havia possibilitat de fixar una visita».

Segons el pacient, «després de l'any seguia sense citar» i encara que després de 12 mesos la situació era la mateixa, va posar una reclamació al servei d'atenció a l'usuari.

Així, Flores ha asseverat que «en aquest moment vostè-per Mesquida-sap i coneix el cas, per tant serà responsable del que a aquest pacient pugui ocórrer, pel que considerem denegació d'assistència».

«Esperem seny i treball per solucionar la llista d'espera i els col · lapses a urgències i no la romeria de pacients d'un lloc a un altre com si de maletes es tractés», ha sentenciat.

Wikileaks, com el SVR rus, dubta que els atemptats de Calvià i Burgos fossin cosa d'ETA

L'empresa nord-americana Stratfor, que s'autodefineix com un "proveïdor d'anàlisis geopolític" i que és coneguda com la "CIA a l'ombra", dubta sistemàticament de les informacions que han fet públiques les autoritats espanyoles sobre successos relacionats amb el terrorisme d'ETA a les Illes Balears. Així es desprèn d'alguns dels correus electrònics interns de la companyia internacional obtinguts per WikiLeaks i com ja va passar quan l'atemptat, que va ser desmentit pels serveis d'intel.ligència russos que van negar l'autoria d'ETA i ho van atribuir a la màfia russa per la pallissa que policies van donar a uns mariners. Però el feixisme manté les seves mentides i l'estat nazi policial amb la falsa excusa del terrorisme d'ETA mentre sosté el terrorisme d'estat.

Els Global Intelligence Files són una de les darreres filtracions de WikiLeaks i disposen de devers cinc milions de correus electrònics de la multinacional de l'espionatge Stratfor arrabassats per experts informàtics del col·lectiu Anonymous. Doncs bé, entre els correus interns del personal de l'empresa n'hi ha que comenten l'explosió del cotxe bomba d'ETA a Calvià ara fa tres anys i la detenció a Cala Rajada l'any passat d'un cubà acusat de col·laborar amb Al-Qaeda. En ambdós casos, els analistes d'Stratfor posen en dubte les informacions oficials facilitades pel Govern espanyol.

Poques hores més tard de l'atemptat de Palmanova en què varen morir dos guàrdies civils el 30 de juliol de 2009, els treballadors d'Stratfor ja s'havien enviat diversos informes de l'acció armada amb dades del context polític, cronologies d'atemptats i fins i tot alguna previsió.

Doncs en un dels informes l'analista de Terrorisme i Seguretat Ben West explica que l'Executiu espanyol havia tancat els aeroports i ports de Mallorca al·legant que ho feien per capturar els responsables dels atacs -cosa que no varen aconseguir-. West, però, tot seguit afegia: "És la raó que la Policia ha donat, però el meu primer pensament ha estat que hi havia una amenaça al transport i per això l'han volgut tancar".

En un altre informe, l'analista hi deia que Stratfor havia detectat que ETA havia perdut suport i això podia dur el grup armat a "esdevenir més violent a mesura que es torna més desesperat", a fer accions cada cop més dures.

Tanmateix, el cas d'ETA no és l'únic en què els experts d'Stratfor dubten de les explicacions oficials del Govern espanyol. Queda clar arran de la detenció el 20 de setembre de l'any passat de José Ernesto Feliu, conegut com Khalid, un veí de la Cala Rajada d'origen cubà. El varen arrestar a ca seva, acusant-lo de terrorista, en una impressionant operació amb trenta agents i se'l varen endur en helicòpter a l'Audiència Nacional, a Madrid. L'endemà l'analista tàctic Sean Noonan comentava: "Això sona com un altre propaganda de base sense veritables plans operatius". Tot seguit deia que "Mallorca hauria estat un objectiu de perfil molt alt" i afegia -amb sorna i menystenint les autoritats-: "Els espanyols també haurien d'arrestar els metges que dopen a les Illes". Tres dies més tard, l'Audiència Nacional amollava el cubà acusant-lo just d'amenaces i d'enaltir el terrorisme.

Els correus electrònics d'Stratfor es van fent públics amb comptagotes des del mes de febrer, quan WikiLeaks va començar a permetre'n l'accés a alguns mitjans. Aquell mateix mes l'exdirector de l'Agència de Seguretat Nacional dels EUA Bobby Inman en lamentava la filtració i declarava que és un servei d'intel·ligència competent amb anàlisis "d'alta qualitat".

Els correus electrònics, públicats avui

WikiLeaks fa públics avui els correus electrònics detectats pel dBalears i que surten en aquest article. Els podeu trobar a la web http://wikileaks.org/the-gifiles sota l'epígraf "Stratfor doubt the Spanish government official communications about terrorism in the Balearic Islands".

Rusia: No ha sido ETA

Experto ruso descarta autoría de ETA en atentados de Burgos y Mallorca

Moscú, 30 de julio, RIA Novosti.

Pável Zolotariov, subdirector del Instituto de EEUU y Canadá, de Academia de Ciencias de Rusia, opina que los atentados perpetrados en la ciudad de Burgos y la isla de Mallorca no son obra de la organización terrorista ETA, sino operaciones de servicios secretos de países extranjeros.

"Puesto que la ETA lucha por la independencia, no le conviene asumir responsabilidades en actos de ese tipo. En mi opinión, en este caso actuaron fuerzas de los servicios secretos, probablemente de algún otro Estado", dijo Zolotariov.

"Para los expertos es evidente que los servicios secretos tienen contactos con las organizaciones terroristas y agrupaciones criminales porque están en la obligación de infiltrar allí a sus agentes, y a veces, ocurre que es complicado establecer si ciertas acciones fueron obra de los servicios secretos o de las organizaciones terroristas", indicó Zolotariov.

Para fundamentar su tesis, el experto citó el caso de Kosovo y las operaciones emprendidas en ese territorio por los servicios secretos de Estados Unidos y otro caso análogo, cuando India denunció la influencia de los servicios secretos de Pakistán en los atentados terroristas ocurridos del 26 al 23 de noviembre de 2008 en Bombay.

"Algo semejante puede ocurrir en España, pero no puedo comprender por qué razón esto pasa precisamente ahora", resaltó el experto ruso.

Según Zolotariov, la organización separatista vasca nunca descolló por su ferocidad y a su juicio, no hay relación entre los atentados en Burgos y Mallorca con la conmemoración del 50 aniversario de ETA: "Los atentados en cuestión no tienen que ver con el 50 aniversario de la fundación de la ETA (31 de julio de 1959) ni a los vascos ni a su organización les hace falta, estoy seguro", subrayó el especialista ruso.

Dos guardias civiles murieron y varias personas quedaron heridas a causa de una explosión que se produjo hoy junto al cuartel de la Guardia Civil en Palmanova, isla de Mallorca.

Ayer, 64 personas recibieron heridas a consecuencia de una fuerte explosión de una furgoneta bomba cerca del Cuartel de la Guardia Civil en la ciudad de Burgos, noroeste de España.

La policía apaliza a tres deportistas rusos de la regata Copa del Rey


Tres deportistas rusos de Rusia que iban a participar en la regata Copa del Rey 2009 en Palma de Mallorca recibieron una paliza por parte de la Policía local, consta en una nota publicada hoy en la web de Rus7, del equipo ruso. Por su parte, la Policía afirma que fueron los rusos quienes agredieron a ocho agentes.

La parte rusa afirma que tres marinos recibieron "una paliza brutal" por parte de agentes locales cuando regresaban a su hotel en la noche del 28 de julio. Más tarde los esposaron y los trasladaron a una comisaría donde "se les presentó la absurda acusación de agredir y golpear a ocho agentes".

Uno de los deportistas, Nikita Khrékov, declaró que él y sus dos compañeros no tenían siquiera la mínima oportunidad de defenderse contra los policías que "procuraban dar con sus porras en la cabeza y en las pantorrillas". Ya en la comisaría, los tres detenidos permanecieron casi 24 horas en una celda, con las muñecas esposadas. Un parte médico acredita que todavía siguen en muy mal estado físico.

La dirección del equipo ruso ya solicitó a los organizadores de la Copa del Rey mediar en el conflicto y prestar toda la asistencia posible para que se retiren los cargos formulados contra los deportistas. También planea dirigirse directamente al rey de España Juan Carlos I, quien es presidente del Real Club Náutico de Palma y participante activo de diversas regatas internacionales.

Denis RojkovLa portavoz del equipo, Ala Frolova, señaló que Rusia planea tomar parte en la regata a pesar de lo ocurrido, ya presentó la denuncia oficial y contrató a un abogado para aclarar el caso. El cónsul ruso también participa en estas gestiones, al igual que Kiril Podolski, jefe de la empresa Valars Group y propietario de Rus7 que ya se desplazó a Mallorca. "La Policía rehúsa ofrecer explicaciones. España tiene una política de inmigración muy dura y es probable que a nuestros muchachos simplemente los hayan confundido con otros", agregó.

El PC xinès mana "callar" al fascio ianqui

En referir-se a la declaració del Departament d'Estat dels EUA que Pequín aviva tensió en la disputa territorial al Mar de la Xina Meridional, el rotatiu Renmin Ribao, òrgan del Partit Comunista Xinès, va instar Washington "a callar": "La part nord-americana confon en la seva declaració el correcte i l'erroni, indueix a error a l'opinió pública, emetent una senyal falsa que ha de ser rebutjada amb duresa. Simplement podem dir-li a Washington que calli", va escriure el rotatiu.

El mes passat, les autoritats xineses van prendre la decisió d'establir una ciutat i una guarnició militar en un dels arxipèlags fins ara deshabitats del Mar de la Xina Meridional. EUA es va mostrar preocupat per aquest pas.

El Departament d'Estat dels EUA va fer l'esmentada declaració el 3 d'agost passat. L'endemà, el Ministeri d'Afers Exteriors de la Xina (RPCh) va demanar als EUA respectar la seva sobirania i integritat territorial. El 6 d'agost va aparèixer aquest article a Renmin Ribao. També el rotatiu Zongguo Ribao va inserir una publicació crítica.

Anteriorment, el ministeri d'Afers Exteriors de la Xina va dir que la RPCh està disposada a participar en el debat que es preveu desenvolupar en el marc de l'Associació de Nacions de Sud-est Asiàtic (ASEAN) per tal d'elaborar un codi de conducta en el mar de Xina Meridional. Ha indicat que la qüestió hauria de ser resolta únicament per les parts a que fa, tenint en compte, en primer lloc, a Filipines i Vietnam.

La Creu Roja suspèn activitats en ciutats de Líbia després dels incendis d'oficines


El Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR​​) ha suspès les seves operacions a les ciutats líbies de Bengasi i Misrata, després d'un nou incendi de la seva oficina, va declarar el cap de la delegació del CICR ​​a Líbia, Mohammad Ishfaq Khan: "En aquestes circumstàncies, lamentem anunciar que suspenem totes les activitats en Misrata i Bengasi a més de que abandonarem ambdues localitats", ha dit Khan.

Diumenge, l'oficina de la Creu Roja a Misrata, Líbia, per cinquena vegada en els últims tres mesos va ser incendiada. Cap membre de l'organització va resultar ferit però l'edifici va patir danys de consideració, segons informes oficials.

En Líbia en l'últim temps van ser atacades diverses organitzacions internacionals i ambaixades. A mitjans de juny a la ciutat de Bengasi, l'Ambaixada del Regne Unit va ser metrallada, en l'atac vigilants de la representació van ser ferits. El mateix mes, es va produir també una explosió prop de l'Ambaixada dels EUA que no va cobrar-se víctimes.