dilluns, 3 de març de 2014

Rússia i EUA apropen els seus bucs de guerra a Ucraïna

Dos bucs de guerra russos han entrat aquest dilluns en l'estret turc dels Dardanelos, una ruta cap al mar Negre, on es troba la península ucraïnesa de Crimea. D'acord amb els mitjans locals turcs, les naus de guerra russes han estat vistes escortades per dos vaixells de la Guàrdia Costanera turca per al seu posterior ingrés en el mar Negre. Es tracta dels bucs anomenats Saratov i Yamal que han creuat l'estret turc sobre les 15:00, hora local. Antifeixistes i opositors al 'euromaidán' ocupen edificis en Donetsk i Odesa. Els diputats del consell regional de Donetsk van recolzar la iniciativa de celebrar com Crimea un referèndum sobre l'estatus de la regió de Donetsk.

Els informes han indicat que els citats bucs militars formen part de la flota que es troba en el mar Mediterrani oriental a causa de la crisi siriana.

A més, altres dues naus militars nord-americanes, que es trobaven en les costes de Grècia, també, s'han mobilitzat per entrar en el mar Negre, i el dimarts hauran de creuar el canal de Dardanelos. El cop feixista a Ucraïna i la decisió de Rússia de moure les seves tropes cap la República Autònoma de Crimea en defensa del seus ciutadans ha generat una creixent tensió en les relacions entre Moscou i els països occidentals, sobretot, amb Estats Units i els neoliberals/feixistes de la UE, encapçalats per Alemanya, França i el Regne Unit.

Antifeixistes i opositors al 'euromaidán' ocupen edificis en Donetsk i Odesa

Opositors als feixistes de Kíev i al 'euromaidán' ucraïnès han recuperat edificis administratius a les ciutats de Donetsk i en Odesa. Donetsk és un important centre industrial en l'est del país, mentre que Odesa és el port comercial més gran del mar Negre, proper al delta del Danubio, teòricament tots dos de majoria ucraïnesa.

Els manifestants es van apropar a l'edifici administratiu en Odesa enarborant la bandera russa i van irrompre a la sala de sessions, demanant als diputats locals que assumeixin el control total de la ciutat, ja que Ucraïna travessa en aquests moments un "període d'anarquia".

Els manifestants també van exigir al consell urbà que assumeixi el comandament sobre les forces policials regionals, així com sobre la fiscalia local. "No estem a favor de la divisió d'Ucraïna: som partidaris d'un país indivisible. Però necessitem una reforma administrativa territorial", subratllen els manifestants. Per la seva banda, els diputats del consell regional de Donetsk van recolzar la iniciativa de celebrar com Crimea un referèndum sobre l'estatus de la regió de Donetsk, segons l'agència local 62.ua.

Rússia i EUA acercan sus buques de guerra a Ucraïna

Dos buques de guerra rusos han entrado este lunes en el estrecho turco de los Dardanelos, una ruta hacia el mar Negro, donde se encuentra la península ucraniana de Crimea. De acuerdo con los medios locales turcos, las naves de guerra rusas han sido vistas escoltadas por dos barcos de la Guardia Costera turca para su posterior ingreso en el mar Negro. Se trata de los buques llamados Saratov y Yamal que han cruzado el estrecho turco sobre las 15:00, hora local. Antifascistas y opositores al 'euromaidán' ocupan edificios en Donetsk y Odesa. Los diputados del consejo regional de Donetsk apoyaron la iniciativa de celebrar como Crimea un referéndum sobre el estatus de la región de Donetsk.

Rússia qualifica de "inacceptables les amenaces" d'EUA


El Ministeri d'Exteriors rus considera que "les amenaces contra Rússia transmeses pel secretari d'Estat d'EUA John Kerry entorn de la situació a Ucraïna són inacceptables", ha declarat el portaveu Alexandr Lukashévich. “Sense prendre's el treball de comprendre els complicats processos que tenen lloc en la societat ucraïnesa i avaluar imparcialment la situació que segueix degenerant després de la presa per força del poder pels extremistes, el secretari d'Estat recorre a la retòrica de la guerra freda proposant ‘castigar’ a la Federació de Rússia en comptes dels que van orquestrar el cop d'estat”. Foto: 'Divisió Misantròpica': "Morts per Odín", un grup de nazis dels que l'OTAN financia a Ucraïna.

Rusia califica de "inaceptables las amenazas" de EEUU


Rússia alerta sobre provocacions contra la Flota del mar Negre a Crimea


El ministre d'Afers exteriors de Rússia, Serguéi Lavrov, va advertir avui sobre el risc de “provocacions” contra la Flota russa del mar Negre: “Hi ha informació que s'estan preparant noves provocacions, en particular, contra la Flota russa del mar Negre a Ucraïna”, va declarar Lavrov en intervenir aquest dilluns en una sessió del Consell de Drets Humans de l'ONU en Ginebra. Esperem que això contribueixi a “desembriagar als radicals”, va dir en agregar que es tracta de “protegir als nostres ciutadans i compatriotes”. Rússia unirà el seu territori amb un pont a la península de Crimea. Foto: Cosacs russos voluntaris, arribats per ajudar a la policia local de Crimea, formen en el port de Sebastopol.

Rusia alerta sobre provocaciones contra la Flota del mar Negro en Ucrania


Vídeo: 5 comandants ja han jurat lleialtat al poble de Crimea


"Anem a votar perquè Crimea rebi l'estatus d'Estat"

/2014/03/bucs-ucrainesos-abandonen-crimea.html
Bucs ucraïnesos abandonen Crimea. La titella d'EUA a Kíev demana l'intervenció militar de l'OTAN

Vídeo: El comandant de l'Armada ucraïnesa jura lleialtat al poble de Crimea


El rei d'Ucraïna que va fer una guerra mundial contra Roma i va ser declarat Mesies i Salvador d'Àsia

El PP valencià pagava un 80% en negre a la trama Gürtel per actes electorals, segons la UDEF

Un 80% dels diners que pagava el PP valencià a empreses de la trama Gürtel per realitzar actes electorals era en diners negres -"B"-, segons un dels sis últims informes que la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) ha lliurat al jutge Pablo Ruz, el qual dóna per "demostrat" que el PP es va finançar de manera irregular. Un dels informes fa una anàlisi de l'agenda intervinguda al considerat 'número dos' de la trama, Pablo Crespo, on apareix una esquema manuscrit en el qual es plasma "la mecànica de facturació que se segueix per part de l'organització i del propi Partit Popular de la C. Valenciana".

En ell es llegeix la lletra "P" (que la policia interpreta com a PP) en el costat esquerre del paper, i unes fletxes amb les paraules "Barcelona (80)" i "Alacant (20)" amb destinació "O.M.", que la UDEF vincula amb diners "B" i "A" cap a la societat de Gürtel Orange Market. Aquesta última societat realitzava actes electorals per al PP valencià, indica l'informe, dels quals "almenys un 20% de l'import s'abonava en diners A i el 80% en diners aliens al circuit econòmic legal i que passava a engrossir la caixa B de l'organització".

Segons la policia, a més "ja ha quedat demostrat com el finançament del Partit Popular de la Comunitat Valenciana es feia en part mitjançant el pagament d'empreses constructores de la Comunitat cap a Orange Market, la qual justificava el transvasament mitjançant l'emissió de factures amb conceptes ficticis girades a aquesta empresa". Per recolzar l'existència d'aquesta mecànica d'emetre factures fictícies, la UDEF destaca una altra anotació de Crespo en la qual es llegeix "Inventar concepte - Partit", en referència al PP.

Arxius sobre actes del PP: "Pufos"


En un dels informes de la UDEF es fa constar a més que la trama 'Gürtel' va guardar sota el nom de "pufos" diversos arxius en els quals desgranaven els detalls sobre l'organització d'actes polítics per al PP en les eleccions autónomicas i municipals de 2003 i les generals i europees de 2004, segons informa Europa Press, que ha tingut accés a un d'ells, que analitza la documentació intervinguda a la seu que un dels membres de la xarxa, David Luis Cirerer, tenia al carrer General Martínez Campos de Madrid.

Entre els documents confiscats pels agents es troba un denominat "regional Madrid actes pufos", en el qual es detalla la celebració d'actes corresponents a la campanya electoral autonòmica a la qual Esperanza Aguirre va concórrer en 2003. D'igual manera, l'organització de Francisco Correa van guardar un document amb el nom "pufos Andalusia", en el qual es desglossen actes pels quals es van facturar 107.712,96 euros; i un altre baix la ressenya "pufos Majadahonda", sobre contractes en aquest municipi madrileny.

En aquest domicili també es van trobar diverses cartes en els quals l'empresa Special Events sol·licitava el pagament de diverses factures a diferents representants del PP, entre els quals es trobaven el extesorero Luis Bárcenas o el llavors secretari general del PP gallec Jesús Palmou.

Carta conminatoria a Granados


El 25 de gener de 2005 el presumpte 'nombre dos', Pablo Crespo, va enviar una carta al llavors secretari general del PP de Madrid, Francisco Granados, en la qual li sol·licitava un pagament de 70.123,81 euros i li advertia que, "de no fer-se efectiu aquest pagament, recorrerien a els seus advocats". En la documentació també consta una missiva enviada al llavors gerent del PP de Madrid Beltrán Gutiérrez, al que va dirigir una carta que va ser guardada amb el nom de "carta Beltrán-pufos Madrid".

La Policia també es va fer amb nombrosos arxius denominats 'Bárcenas', en els quals es guarden cartes en les quals Crespo reclamava el pagament d'actes corresponents a la campanya de les eleccions generals i europees de 2004. En aquests últims comicis, la xarxa 'Gürtel' també va tenir com a interlocutors al director de Campaña, Juan Carlos Vera, i al coordinador del PP de Madrid, Sebastián González.

Per exemple, en una carta datada el 27 d'abril de 2003 Crespo demanava al extesorero que li realitzés un pagament de 600.000 euros pels serveis prestats al PP ja que no podien "fer front als creditors". L'import dels seus serveis ascendia a 1,19 milions d'euros. A més, en un document d'Excel denominat 'Factures seus regionals', la trama de Corretja feia una relació de les quantitats facturades pel muntatge d'actes de les diferents campanyes electorals autonòmiques realitzades pel PP en tota Espanya al costat del que es va anotar la frase: "Totes en un sobre a l'atenció del Sr. Bárcenas a la c./ Gènova".

Crespo controlava els comptes dels actes del PP valencià

L'informe conclou que si bé la persona encarregada dels "contactes i relacions públiques amb els representants polítics del Partit Popular a València" és l'imputat Álvaro Pérez 'el Bigotis', representant d'Orange Market a València, aquest quedava "supeditat jeràrquicament" a Crespo.

Pablo Crespo és, segons la UDEF, la persona que, des de Madrid, portava el control dels comptes, de la facturació i del cobrament dels actes celebrats per al PP.

El PP valenciano pagaba un 80% en negro a la trama Gürtel por actos electorales, según la UDEF


Un 80% del dinero que pagaba el PP valenciano a empresas de la trama Gürtel por realizar actos electorales era en dinero B, según uno de los seis últimos informes que la Unidad de Delincuencia Económica y Fiscal (UDEF) ha entregado al juez Pablo Ruz, el cual da por "demostrado" que este partido se financió en parte de manera irregular. Uno de informes hace un análisis de la agenda intervenida al considerado 'número dos' de la trama, Pablo Crespo, donde aparece una esquema manuscrito en el que se plasma "la mecánica de facturación que se sigue por parte de la organización y del propio Partido Popular de la C. Valenciana".

Vídeo: Un exemple de morro feixista: les pensions segons un bocamoll del neoliberalisme monàrquic de CiU

La veu reaccionària de la monarquia a Catalunya ens obsequia, per a solaç i morbositat de jubilats, amb les seves alegries sobre les pensions que es cobren, deixant anar xifres i percentatges amb la tremenda il·lusió que dóna prendre el pèl a la gent cobrant. Després de veure el vídeo amb tres minuts d'obscè cinisme feixista, repeteixin i detinguin la imatge en els gràfics. Observin aquestes desenes i centenars de milers de jubilats que reben -després d'una vida d'esclaus- pensions contributives de 150 euros i la llarga marxa de gent en la misèria i es deixa sense esmentar, fins a arribar al que el vox nazi proclama com a gran triomf de la política del PP i CiU, que paguen i subvencionen amb diners públics el pamflet nazi: la pujada mitja de les pensions dels que s'acaben de jubilar ara, als 64'3 anys també de mitja tot i que ho deixa anar com si fossin tots, després d'una vida d'esclavització franquista.

I, per a colofó del mangoneix, les 192.000 pensions que reben el màxim de 2.500 euros, que després del descompte d'IRPF queden en 2.080 mensuals, sense explicar les qui són de generals i coronels, les de trepes i endollats del PP-PSOE-CiU i cia, o quin percentatge correspon a invàlids per accidents laborals: tot en el sac i remenant perquè surti el discurs preconcebut de la vella propaganda feixista. Si no vomiten, és com un acudit anglès, d'humor color te negre, negre.

Vídeo: Un ejemplo de morro fascista: las pensiones según un bocamoll del neoliberalismo monárquico de CiU

La voz reaccionaria de la monarquía en Cataluña nos obsequia, para solaz y morbo de jubilados, con sus alegrías sobre las pensiones que se cobran, soltando cifras y porcentajes con la tremenda ilusión que da tomar el pelo a la gente cobrando. Después de ver el vídeo, con tres minutos de obsceno cinismo fascista, repitan y detengan la imagen en los gráficos. Observen estas decenas y centenares de miles de jubilados que reciben -después de una vida de esclavos- pensiones contributivas de 150 euros y la larga lista de gente en la miseria que se deja sin mencionar, hasta llegar a lo que el vox nazi proclama como gran triunfo de la política del PP y CiU, que pagan y subvencionan con dinero público el panfleto nazi: la subida media de las pensiones de los que se acaban de jubilar ahora, a los 64'3 años también de media a pesar de que lo suelta como si fueran todos, después de una vida de esclavización franquista.

Y, para colofón del mangoneo, las 192.000 que reciben el máximo de 2.500 euros, que después del descuento de IRPF quedan en 2.080 mensuales, sin explicar cuales son de generales y coroneles, cuántas de mangantes y enchufados del PP-PSOE-CiU y cia o qué porcentaje corresponde a inválidos por accidentes laborales: todo en el saco y revolviendo para que salga el discurso preconcebido de la vieja propaganda fascista. Si no vomitan, es como un chiste inglés, de humor color te negro, negro.

"Veneçuela no accepta pressions ni sentències unilaterals"

El canceller Elías Jaua ha denunciat, davant l'Organització de les Nacions Unides, els atacs de l'extrema dreta veneçolana i la guerra mediàtica dels mitjans de comunicació internacionals de l'imperialisme, en funció a propiciar la intervenció d'altres països en els assumptes interns de la nació.

El canceller veneçolà Elías Jaua ha denunciat el pla colpista que executen sectors de l'extrema dreta veneçolana en contra del Govern democràtic de la Revolució Bolivariana i va destacar que a Veneçuela "no acceptem avaluacions ni pressions, ni sentències unilaterals de països injerencistas".

El canceller ha denunciat la "campanya de falsedat en contra de Veneçuela que busca propiciar la intervenció d'altres països en assumptes interns de la nació". En aquest sentit, ha destacat que "els mitjans internacionals amplifiquen les notícies que es generen a Veneçuela per generar una guerra mediàtica en contra de la nació, i d'aquesta forma, difondre una falsa campanya de violació dels Drets Humans a Veneçuela".

Destacà que el Govern veneçolà ha acceptat i aplicat tots els suggeriments de l'ONU en matèria de drets humans i ha assegurart que continuaran complint les obligacions adquirides en aquesta matèria, explicant que els funcionaris policials de la nació no han fet ús desproporcionat de la força, com han ressenyat mitjans internacionals en el marc de l'atac mediàtic: "Els cossos de seguretat, per vies pacífiques, han tractat de restablir l'ordre públic i en aquest esforç, 51 funcionaris han resultat ferits".

"La Constitució veneçolana estableix el dret a la protesta pacífica però les protestes realitzades per l'extrema dreta veneçolana s'han centrat en la violència. Grups han tallat les vies públiques, coartant el dret al lliure trànsit i obstaculitzant el trasllat dels malalts i de producció alimentícia: “La comunitat internacional ha de saber que aquesta agressió és de naturalesa política, ideològica i contra un Govern constitucionalment establert”, va expressar, al mateix temps que va destacar que "aquesta agressió no té el seu origen en un malestar social i està impulsada per dirigents d'extrema dreta que han atemptat contra la democràcia en 2002 i 2013".

Recordà que Veneçuela, com tota societat, té problemes i desafiaments com la seguretat ciutadana i el desenvolupament econòmic. El president Nicolás Maduro, sense exclusions, ha impulsat la pau com a centre del diàleg en un a Conferència de Paz i el seu anomenat ha estat atès per tots els sectors de la societat i per la immensa majoria del nostre poble que estima la pau: "Estem segurs que els valors de la pau s'imposaran sobre la violència, la fraternitat sobre l'odi, la veritat sobre la mentida", va concloure.

"Venezuela no acepta presiones ni sentencias unilaterales"


El canciller Elías Jaua ha denunciado ante la Organización de las Naciones Unidas, los ataques de la extrema derecha venezolana y la guerra mediática de los medios de comunicación internacionales del imperialismo, en función a propiciar la intervención de otros países en los asuntos internos de la nación.

Ja són 15 les denúncies contra el centre catòlic Valdeluz per abusos a nenes

Tres nenes del col·legi catòlic concertat Valdeluz Agustinos han ratificat aquest matí davant el Jutjat d'Instrucció número 13 de Madrid la denúncia contra el professor del centre Andrés Díez Díez per abusos sexuals. Una de les menors ha assegurat que va haver d'anar diverses vegades al metge: “Vaig sofrir erosions i hematomes en les nines”. El pederasta, que es troba a la presó provisional comunicada i sense fiança, acumula ja 15 denúncies per delictes sexuals. D'esquerra a dreta, Andrés Díez, Juan José de Cossío i Eustaquio Iglesias.

Les menors han declarat juntament amb els seus pares i amb un equip psicosocial, juntament amb el magistrat, el fiscal i les parts personades en el cas. Els abusos sexuals es produïen, segons han declarat les menors, tant a l'escola de música (han citat l'aula 6 de l'acadèmia Melodia Segle XXI) com en altres instal·lacions com ja es va denunciar. De fet, les tres joves van parlar entre elles i van sol·licitar fins i tot el canvi de classe sense que anessin escoltades pels cómp`lices de l'adreça del centre.

Els hematomes i les erosions les hi produïa el professor en les nines i en els colzes a conseqüència dels 'agarrones' que li feia Andrés Díez en negar-se al fet que la toqués durant les classes de piano. L'excusa que sempre donava per justificar les lesions és que queia, especialment, quan acudia al pediatre. Llavors tenia 12 anys.

Una de les joves ha explicat que va tenir la intenció de denunciar a Andrés Díez però que no ho va fer ja que tenia por que li diguessin al seu pare que la maltractava sexualment. Les denunciants també han afirmat que l'imputat era molt bon professor i que no volien que prenguessin mesurades contra ell.

Dilluns que ve està previst que declarin davant el magistrat Barrera, el director del col·legi Valdeluz, Eustaquio Iglesias, i el cap d'estudis, Juan José de Cossío. Tots dos van cessar en els seus càrrecs, després de ser detinguts i imputats per la policia per encobridors. La declaració de Cossío va ser determinant, ja que va assegurar que sabien dels presumptes abusos sexuals de Díez, però que no van prendre cap mesura per evitar-ho. De fet, va arribar a penedir-se de no haver-ho fet. El dilluns també declararà una altra de les joves denunciants.

Ya son 15 las denuncias contra el centro católico Valdeluz por abusos a niñas


Tres menores, estudiantes del colegio católico concertado Valdeluz Agustinos, han ratificado esta mañana ante el Juzgado de Instrucción número 13 de Madrid la denuncia contra el profesor del centro Andrés Díez Díez por abusos sexuales. Una de las menores ha asegurado que tuvo que ir varias veces al médico: “Sufrí erosiones y hematomas en las muñecas”. El pederasta, que se encuentra en prisión provisional comunicada y sin fianza, acumula ya 15 denuncias por delitos sexuales.

Vídeo: El cotxe del mafiós Blesa, colpejat pels estafats

Un grup d'estafats per les preferents ha colpejat i sacsejat el cotxe en el que el banquer del PP Miguel Blesa abandonava aquesta tarda l'AN després de declarar davant el jutge Fernando Andreu. La Policia havia establert un dispositiu amb més de 50 antidisturbis, insuficient per contenir la ira dels que van confiar en una banda organitzada de lladres amb sous escandalosos i col·locats a les ordres d'Aznar i el PP. Com amb d'altres imputats de la casta oligàrquica, la "justícia" ha permès al xofer de Blesa esperar al mafiós a la porta de l'edifici de l'Audiència Nacional.

La majoria dels manifestants esperaven al capo de Caja Madrid carrer a dalt, darrera d'un cordó format per tanques i una forta presència de forces repressives del règim. Els responsables policials van decidir llavors una maniobra d'última hora, indicant al xofer de Blesa que donés la volta i sortís contra direcció, doncs les lleis són descaradament pel poble, no pas per als mafiosos de la banda criminal al govern. Allà. però, un altre grup de manifestants, menys nombrós, esperava darrera de les tanques, amb menys presència policial.

Els preferentistas han tirat les tanques, han llançat globus d'aigua al cotxe i s'han posat davant, no deixant-lo avançar. Mentre, insultaven a l'exbanquer i colpejaven les finestretes del Mercedes Classe A. El cotxe va fugir pl Passeig del Prat en direcció a la Plaça de Cibeles salvat per la intervenció d'agents de la Unitat d'Intervenció Policial, que van empènyer i van apartar als estafats. “Fill de puta”, “lladre” o “cal matar-lo” han estat alguns dels crits proferits contra el lladre del PP Miguel Blesa.

Vídeo: El coche del mafioso Blesa, aporreado por los estafados

Un grupo de estafados por las preferentes ha golpeado y zarandeado el coche en el que el banquero del PP Miguel Blesa abandonaba esta tarde la AN después de declarar ante el juez Fernando Andreu. La Policía había establecido un dispositivo con más de 50 antidisturbios, insuficiente para contener la ira de los que confiaron en una banda organizada de ladrones con sueldos escandalosos y colocados a las órdenes de Aznar y el PP. Como con otros imputados de la casta oligárquica, la "justicia" ha permitido al chófer de Blesa esperar al mafioso a la puerta del edificio de la Audiencia Nacional.

Rússia qualifica de "inacceptables les amenaces" d'EUA

El Ministeri d'Exteriors rus considera que "les amenaces contra Rússia transmeses pel secretari d'Estat d'EUA John Kerry entorn de la situació a Ucraïna són inacceptables", ha declarat el portaveu Alexandr Lukashévich. “Sense prendre's el treball de comprendre els complicats processos que tenen lloc en la societat ucraïnesa i avaluar imparcialment la situació que segueix degenerant després de la presa per força del poder pels extremistes, el secretari d'Estat recorre a la retòrica de la guerra freda proposant ‘castigar’ a la Federació de Rússia en comptes dels que van orquestrar el cop d'estat”. Foto: 'Divisió Misantròpica': "Morts per Odín", un grup de nazis dels que l'OTAN financia a Ucraïna.

Lukashévich subratlla que "EUA i els seus socis van tancar els ulls davant els nombrosos excessos dels manifestants radicals a Kíev i van permetre calcigar l'acord del 21 de febrer per formar un govern dels guanyadors i de fet declarar una guerra a l'idioma rus i tot el que pugui associar-se amb Rússia”.

També indicà que en aquests moments la vida i la seguretat dels habitants de Crimea i de les regions de l'est i el sud d'Ucraïna corren una veritable amenaça per les accions irresponsables i provocatives dels feixistes, per tant “les mesures que pren Rússia són adequades i legítimes”. Segons el diplomàtic, per a Rússia Ucraïna és un país germà amb el qual té llaços històrics. "Moscou està interessat que l'Estat veí sigui fort i estable i garanteixi els drets i interessos legals de tots els ciutadans".

Lukashévich també recalcà que la decisió del G-7 de suspendre els preparatius per a la cimera del G-8 a Sotxi manca de motius i “contradiu als principis de col·laboració constructiva en aquest format”. “La suspensió del treball en el marc del programa de la presidència russa en el G8 perjudica no solament als països membres sinó a tota la comunitat mundial ja que les prioritats russes contenen problemes d'actualitat global”.

Rusia califica de "inaceptables las amenazas" de EEUU


El Ministerio de Exteriores ruso considera que "las amenazas contra Rusia transmitidas por el secretario de Estado de EEUU John Kerry en torno a la situación en Ucrania son inaceptables", declaró el portavoz Alexandr Lukashévich. “Sin tomarse el trabajo de comprender los complicados procesos que tienen lugar en la sociedad ucraniana y evaluar imparcialmente la situación que sigue degenerando después de la toma a la fuerza del poder por los extremistas, el secretario de Estado recurre a la retórica de la guerra fría proponiendo ‘castigar’ a la Federación de Rusia en vez de a los que orquestaron el golpe de Estado”. Foto: 'División Misantrópica': "Muertos por Odín", un grupo de nazis de los que la OTAN financia a Ucraïna.


Rússia alerta sobre provocacions contra la Flota del mar Negre a Crimea


El ministre d'Afers exteriors de Rússia, Serguéi Lavrov, va advertir avui sobre el risc de “provocacions” contra la Flota russa del mar Negre: “Hi ha informació que s'estan preparant noves provocacions, en particular, contra la Flota russa del mar Negre a Ucraïna”, va declarar Lavrov en intervenir aquest dilluns en una sessió del Consell de Drets Humans de l'ONU en Ginebra. Esperem que això contribueixi a “desembriagar als radicals”, va dir en agregar que es tracta de “protegir als nostres ciutadans i compatriotes”. Rússia unirà el seu territori amb un pont a la península de Crimea. Foto: Cosacs russos voluntaris, arribats per ajudar a la policia local de Crimea, formen en el port de Sebastopol.

Rusia alerta sobre provocaciones contra la Flota del mar Negro en Ucrania


Vídeo: 5 comandants ja han jurat lleialtat al poble de Crimea


5 comandantes ya han jurado lealtad al pueblo de Crimea


"Anem a votar perquè Crimea rebi l'estatus d'Estat"

Vídeo: Bilbo: «Troica go home!»

Desenes de milers de persones s'han manifestat aquest matí pels carrers de Bilbo contra el 'fòrum econòmic' neoliberal que el PP europeu celebra al Museu Guggenheim per expressar el seu rebuig les polítiques antisocials i feixistes de retallades de salaris i augments d'impostos a les classes treballadores, mentre els oligarques s'enriqueixen més que mai en l'història del capitalisme criminal del FMI, el BCE i la CEE. Tres persones haurien estat detingudes per les forces repressives del règim.

La ciutadania basca ha deixat clar als carrers de Bilbo que ni l'austericidi imposat pels neoliberals del PP a la UE i pel seu cap imperialista el FMI –aplicat pels respectius governs neoliberals i feixistes– ni els representants d'aquests organismes antidemocràtics al servei dels plutòcrates són benvinguts a Euskal Herria, ja que han estat desenes de milers les persones que han participat en la manifestació que ha recorregut les principals artèries de la capital.

La manifestació ha estat convocada per la plataforma Gune, que aglutina a nombrosos agents socials i sindicals, amb motiu de la celebració en Bilbo del «Fòrum Global Espanya 2014», en el qual participa un ampli nombre de líders econòmics i empresarials. Dues columnes han partit alhora des de les places Sagrat Cor i Arriaga i s'han ajuntat a la plaça El·líptica per posar rumb al Museu Guggenheim, on se celebra el fòrum neoliberal. Les banderes dels sindicats han posat color a una marxa en la qual s'han corejat de manera ininterrompuda lemes com «Contra l'atur, lluita obrera», «Troica, kanpora -fora-», «FMI, lapurrak» o «No falten diners, sobren lladres».

Al pas de la marxa per la Gran Via bilbaina, alguns grups de persones han creuat i cremat contenidors i han llançat pedres i ampolles contra les diferents delegacions del Govern espanyol. També s'han atacat sucursals bancàries i aparadors de diversos comerços com El Corte Inglés o Zara.

A l'alçada del Pont Euskalduna, s'han registrat moments de tensió quan l'Ertzaintza ha detingut la manifestació. Megafonia en mà, un comandament ha advertit que dissoldrien la marxa si seguien produint-se incidents, per la qual cosa els convocants han optat per donar per finalitzada la protesta sense esperar a l'acte final. Posteriorment, diversos centenars de persones s'han concentrat a la plaça Euskadi, presa per catorze furgonetes de la Policia autonòmica, on s'han produït diversos conats de càrrega.

Sobre la una de la tarda els manifestants s'han dissolt i l'Ertzaintza ha donat per finalitzat el dispositiu antidisturbis. A més, també s'han concentrat en el lloc un centenar d'afectats per les preferents d'Eroski i Fagor, entre d'altres, que han corejat crits de «Fora lladres de les institucions» i «Urkullu escolta retorna'ns la guardiola».

Detencions i escorcolls

Fonts del Departament de Seguretat ha informat de la detenció de dues persones: un home de 42 anys, arrestat pels incidents registrats en Gran Via, mentre que el segon, un jove de 19 anys, ho ha estat per forcejaments amb els agents a la plaça Euskadi.

Posteriorment, un tercer jove hauria estat arrestat als voltants del Guggenheim. Cal destacar que, una vegada finalitzada la concentració, agents de la Policia autonòmica han identificat i escorcollat als joves en diversos punts de la capital.

Vídeo: Bilbo: «¡Troica go home!»

Decenas de miles de personas se han manifestado esta mañana por las calles de Bilbo contra el 'foro económico' neoliberal que el PP europeo celebra en el Museo Guggenheim, para expresar su rechazo las políticas antisociales y fascistas de recortes de salarios y aumentos de impuestos a las clases trabajadoras mientras los oligarcas se enriquecen más que nunca en la historia del capitalismo criminal del FMI, el BCE y la CEE. Tres personas habrían sido detenidas por las fuerzas represivas del régimen.

Milers de persones es manifesten a Barcelona en solidaritat amb Panrico

Milers de persones van manifestar-se dissabte en recolzament de la vaga de Panrico i van recórrer la Via Laietana fins acabar a la plaça de Sant Jaume per expressar el seu suport als treballadors que estan protagonitzant la vaga indefinida més llarga de la història del moviment obrer contemporani, en defensa dels seus llocs de treball a la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda.

La marxa també va comptar amb la participació de treballadors i treballadores de mitjans de comunicació, i especialment de la CCMA, que mantenen una lluita en defensa dels seus drets laborals. El responsable de l’àrea de Món del Treball d’EUiA, Jesús Garcia, va participar a la protesta i va saludar aquesta confluència del moviment obrer. A més, participaren organitzacions sindicals, socials i veïnals, així com els Iaioflautes.

La marxa va recórrer els carrers Fontanella, Via Laietana, i va arribar a la plaça de Sant Jaume, on va culminar amb diversos parlaments. Els i les treballadores de Panrico no estaven sols. La manifestació va comptar amb el suport explícit dels treballadors de TV3, que lluiten per la vigència del seu propi conveni col·lectiu . Tant ells com els empleats i empleades de Catalunya Ràdio han protagonitzat diverses vagues intermitents durant les darreres setmanes.

Els aproximadament 200 treballadors i treballadores de Panrico fan vaga des del passat 13 d’octubre per aturar els 154 acomiadaments que pretén fer la direcció de l’empresa. També volen aturar les rebaixes salarials que pretén imposar el fons de capital de risc que controla Panrico. Les baixades serien d’una mitjana del 18% el 2013 i del 15% el 2014.

"Un dels principals objectius de la manifestació era fer una crida a totes les empreses en conflicte per visualitzar que la lluita de la classe obrera és una sola, que aquesta és la nostra força per guanyar en el conflicte contra les polítiques neoliberals que realitzen tant els governs de Rajoy i Mas”, ha saludat el responsable de l’àrea de Món del Treball d’EUiA, Jesús Garcuia.

“Els i treballadors de Panrico ho tenen molt clar, cal seguir teixint aliances, teixint xarxes solidàries i de lluita, per confluir en els objectius de forma més transversal i combatre aquest sistema que ens exclou i explota”, ha afegit.

Miles de personas se manifiestan en Barcelona en solidaridad con Panrico

Miles de personas se manifestaron el sábado en apoyo de la huelga de Panrico y recorrieron la Vía Laietana hasta acabar en la plaza de Sant Jaume para expresar su apoyo a los trabajadores que están protagonizando la huelga indefinida más larga de la historia del movimiento obrero contemporáneo, en defensa de sus puestos de trabajo en la fábrica de Santa Perpètua de Mogoda.

Rússia alerta sobre provocacions contra la Flota del mar Negre a Crimea

El ministre d'Afers exteriors de Rússia, Serguéi Lavrov, ha advertit avui sobre el risc de “provocacions” contra la Flota russa del mar Negre: “Hi ha informació que s'estan preparant noves provocacions, en particular, contra la Flota russa del mar Negre a Ucraïna”, ha declarat Lavrov en intervenir aquest dilluns en una sessió del Consell de Drets Humans de l'ONU a Ginebra. Esperem que això contribueixi a “desembriagar als radicals”, ha dit, i agregà que es tracta de “protegir als nostres ciutadans i compatriotes”. Rússia unirà el seu territori amb un pont a la península de Crimea. Foto: Cosacs russos voluntaris, arribats per ajudar a la policia local de Crimea, formen en el port de Sebastopol.

Aquells socis de Rússia que interpreten les seves recents accions com una agressió i l'amenacen amb sancions i boicoteig ara, segons el parer de Lavrov, “són els mateixos que de forma conseqüent han instigat a les forces polítiques que els són afins a presentar ultimatums, renunciar al diàleg, ignorar les preocupacions del sud i l'est d'Ucraïna i, com a resultat, polaritzar la societat ucraïnesa. Cridem a actuar amb responsabilitat, deixar a un costat els càlculs geopolítics i posar els interessos del poble ucraïnès per sobre de tot”, ha destacat.

El cap de la diplomàcia russa ressaltà la necessitat de complir les clàusules de l'acord del passat 21 de febrer entre l'oposició i el president Víctor Yanukóvich, inclosa la implementació d'una reforma constitucional que prengui en compte l'opinió de totes les regions d'Ucraïna i se sotmeti a un referèndum en aquest país eslau.

Rússia unirà el seu territori amb un pont a la península de Crimea


El primer ministre rus, Dmitri Medvédev, ha anunciat aquest dilluns que Rússia portarà endavant el projecte de construcció d'un pont sobre l'estret de Kerch, que separa la península de Crimea del territori de Rússia, signat amb l'anterior Govern ucraïnès. L'anunci de Medvédev coincideix amb la gran tensió en aquesta regió autònoma ucraïnesa.

Per la seva banda, el ministre d'Exteriors de Rússia, Sergey Lavrov, va afirmar a la seu de l'ONU en Ginebra que les tropes russes desplegades a la província autònoma ucraïnesa de Crimea es mantindran fins que els drets dels russos siguin respectats. "Els que han pres el poder a Ucraïna estan imposant la seva victòria per atacar els drets fonamentals dels russos. Cal defensar-se d'aquesta agressió", afirmà Lavrov en el segment d'alt nivell de la vintè cinquena sessió del Consell de Drets Humans de l'ONU.

Les autoritats ucraïneses asseguren que la pressió dels militars russos sobre la guàrdia fronterera del seu país a la península de Crimea, perquè es passin al Govern prorus local, s'ha intensificat en les últimes hores, amb l'ocupació de la força física i mètodes psicològics. Així ho va assenyalar avui el Servei estatal de Guardafronteres d'Ucraïna (SEG), en un comunicat en el qual agrega que tot el seu personal segueix fidel al Govern central ucraïnès. "Durant els assalts als llocs fronterers es produeix l'ocupació per força física bruta, amenaces amb armes i intimidacions. Els militars russos intenten pressionar psicològicament als guardafronteres ucraïnesos perquè obeeixin a les noves autoritats de Crimea", denuncia un comunicat de SEG.

Els guardafronteres ucraïnesos segueixen en els seus llocs en el punt fronterer a "Krim" (Crimea), envoltats per un centenar de militars russos, i a l'aeroport de Simferópol, capital de l'autonomia que s'ha declarat en rebel·lia contra les noves autoritats colpistes i feixistes d'Ucraïna. Els militars russos "intenten activament reclutar al personal, els exigeixen dades de les unitats operatives i dels col·laboradors. També intenten esbrinar informació confidencial sobre les estructures de comandament", va subratllar el SEG, que denuncia "atacs totals als destacaments de Guardafronteres" en les últimes 24 hores.

Tropes russes bloquegen la seu de l'Adreça regional guardafronteras dels mars Negre i Azov, els destacaments de Simferópol i Kerch, i els llocs de la guàrdia marítima de Kerch i Sebastopol, segons les autoritats ucraïneses. També s'han fet amb el control total del port de Kerch, connexió marítima entre Crimea i Rússia a través de l'estret de Kerch, segons van avançar mitjos locals ucraïnesos.

El nou president prorus de Crimea, Serguéi Axiónov, que no reconeix als colpistes de la UE a Kíev, va pendre dissabte el comandament sobre tots els soldats ucraïnesos destacats en la península i va anunciar ahir la creació de la Marina de Guerra d'aquesta república autònoma. Axiónov va indicar que el comandament de l'Armada el tindrà el contraalmirall Denís Berezovski, que ahir mateix va jurar lleialtat a l'autonomia crimea després de renegar del govern il.legítim de Kíev. Més de 5.000 efectius de les Forces Armades d'Ucraïna s'han passat ja a la república autònoma, va assegurar avui un portaveu de les autoritats de Crimea en declaracions a l'agència russa Interfax.

Rusia alerta sobre provocaciones contra la Flota del mar Negro en Ucrania

El ministro de Asuntos Exteriores de Rusia, Serguéi Lavrov, advirtió hoy sobre el riesgo de “provocaciones” contra la Flota rusa del mar Negro: “Hay información de que se están preparando nuevas provocaciones, en particular, contra la Flota rusa del mar Negro en Ucrania”, declaró Lavrov al intervenir este lunes en una sesión del Consejo de Derechos Humanos de la ONU en Ginebra. Esperamos que ello contribuya a “desembriagar a los radicales”, dijo al agregar que se trata de “proteger a nuestros ciudadanos y compatriotas”. Rusia unirá su territorio con un puente a la península de Crimea. Foto: Cosacos rusos voluntarios, llegados para ayudar a la policía local de Crimea, forman en el puerto de Sebastopol.

Vídeo: 5 comandants ja han jurat lleialtat al poble de Crimea

El cap del Servei de Seguretat de Crimea, Piotr Zima, el cap del Departament d'Assumptes Interns de Crimea, Serguéi Abisov, el cap del Servei de Situacions d'Emergència, Serguéi Shájov i el cap interí de fronteres de Crimea, Víktor Melnichenko, han jurat "lleialtat al poble de Crimea" hores després que ho fes el comandant de l'Armada ucraïnesa, el contralmirall Denís Berezovski. Els oligarques feixistes darrera del 'euromaidán' es reparteixen el poder a Ucraïna.

5 comandantes ya han jurado lealtad al pueblo de Crimea

El jefe del Servicio de Seguridad de Crimea, Piotr Zima, el del Departamento de Asuntos Internos de Crimea, Serguéi Abisov, el del Servicio de Situaciones de Emergencia, Serguéi Shájov y el jefe interino de fronteras de Crimea, Víktor Melnichenko, han jurado "lealtad al pueblo de Crimea" horas después de que lo hiciera el comandante de la Armada ucraniana, el contralmirante Denís Berezovski. Los oligarcas fascistas tras del 'euromaidán' se reparten el poder en Ucrania.


"Anem a votar perquè Crimea rebi l'estatus d'Estat"


"Al dia d'avui tenim un president legítim, pel qual va votar la majoria de la població de Crimea, és Víctor Yanukovich", va assenyalar el president del Parlament de Crimea, Vladimir Konstantínov i va dir a més que "el Consell Suprem de Crimea no està subjecte a les noves autoritats de Kíev". "Anem a plantejar la pregunta sobre el canvi de l'estatus de Crimea d'autonomia al d'Estat i sobre aquesta base tenim la intenció de construir una relació amb el Govern central sobre una base contractual", va anunciar Konstantínov durant una roda de premsa des de Semfirópol.

Bucs ucraïnesos abandonen Crimea. La titella d'EUA a Kíev demana l'intervenció militar de l'OTAN
2 vídeos: Els militars ucraïnesos abandonen les seves casernes a Crimea

El rei d'Ucraïna que va fer una guerra mundial contra Roma i va ser declarat Mesies i Salvador d'Àsia


El rey de Ucrania que hizo una guerra mundial contra Roma y fue declarado Mesías y Salvador de Asia

3 vídeos: Rússia alerta als colpistes: "El president il·legítim d'Ucraïna serà un criminal de guerra si usa la força"
Video: El Senat de Rússia autoritza l'enviament de tropes a Ucraina

Putin demana al Senat rus l'aprovació per enviar tropes a Ucraïna


2 vídeos: les protestes anticop s'estenen per Ucraïna. Anonimous: "Alerta Nazi en Europa"


Moscou denuncia un assalt feixista al Ministeri de l'Interior de Crimea rebutjat per les milícies


Vídeo: Roda de premsa completa (1:11:13) de Víktor Yanukóvich, president d'Ucraïna (en castellà)

6 vídeos: El guió d'EUA queda al descobert en el cop de Kíev

Vídeo: La xuleria del feixista Bauzá en plena rua del Carnestoltes

</div>
El feixista prepotent José Ramón Bauzá es passejava ahir per la rua del Carnestoltes a Palma, i va passar just pel costat d'un grup de gent que duia una disfressa de protesta contra les prospeccions petrolieres. 'Com anam?', li demanen a Bauzá, i el president respon 'no trobareu petroli', i s'acomiada tot rialler. Fins que la persona que duu la càmera, l'activista Dani Eärendil, li etziba: 'Adéu, hipòcrita'.

Quan Bauzá sent aquestes paraules, para en sec, es gira i s'encara amb Eärendil, que li retreu la posició del PP, favorable a les polèmiques prospeccions. Discuteixen durant una bona estona, i Bauzá diu: ''Em pots criticar pel que vulguis, però per les prospeccions no em pots criticar'.

La chulería del fascista Bauzá en pleno desfile de Carnaval

El fascista prepotente José Ramón Bauzá se paseaba ayer por el desfile de Carnestoltes en Palma, y pasó justo por el lado de un grupo de gente que llevaba un disfraz de protesta contra las prospecciones petroleras. 'Cómo vamos?', le piden a Bauzá, y el presidente responde 'no encontraréis petróleo', y se despide todo risueño. Hasta que la persona que lleva la cámara, el activista Dani Eärendil, le espeta: 'Adiós, hipócrita'. Cuando Bauzá siendo estas palabras, para en seco, se gira y se encara con Eärendil, que le reprocha la posición del PP, favorable a las polémicas prospecciones. Discuten durante un buen rato, y Bauzá dice: ''Me puedes criticar por el que quieras, pero por las prospecciones no me puedes criticar'.

Vídeo: 5 comandants ja han jurat lleialtat al poble de Crimea

El cap del Servei de Seguretat de Crimea, Piotr Zima, el cap del Departament d'Assumptes Interns de Crimea, Serguéi Abisov, el cap del Servei de Situacions d'Emergència, Serguéi Shájov i el cap interí de fronteres de Crimea, Víktor Melnichenko, han jurat "lleialtat al poble de Crimea" hores després que ho fes el comandant de l'Armada ucraïnesa, el contralmirall Denís Berezovski. Els oligarques feixistes darrera del 'euromaidán' es reparteixen el poder a Ucraïna.

La cerimònia ha tingut lloc en el Consell de Ministres en presència del Govern regional i els alcaldes de diferents ciutats i regions. Els militars han promès "respectar i complir rigorosament amb la Constitució de la Republica Autònoma de Crimea" i "promoure la preservació de l'acord interètnic i la pau civil" a la península.

"Crec que aquest dia serà recordat en la història de la República Autònoma de Crimea com el dia en què es van establir tots els organismes d'aplicació de la llei en l'autonomia", va dir el primer ministre de la regió, Serguéi Aksiónov. "Anem a demostrar que el poble de Crimea és capaç de protegir-se a si mateix i de garantir la seguretat i la llibertat dels nostres ciutadans".

Aksionov també va afegir que d'altres autoritats estan disposades a jurar lleialtat al poble de la península de Crimea en un futur proper. "Fins ara, el 90% de totes les agències de l'ordre públic en territori de l'autonomia estan subordinades al Consell Suprem de Crimea. I aquest treball es completarà amb nosaltres aquesta nit", ha dit Aksiónov al parlament regional.

Aquest diumenge el primer ministre de Crimea va prometre crear el seu propi ministeri de Defensa i va assegurar que els militars de la península s'havien unit en massa a les autoritats locals després d'haver-los ordenat que no seguissin les ordres de Kíev.

Els oligarques feixistes darrera del 'euromaidán' es reparteixen el poder a Ucraïna

"Han lliurat el poble ucraïnès als propietaris importants perquè usin el poder per recuperar ràpidament tots els diners que han invertit en les anomenades 'revolucions'. És la lluita dels oligarcas pel seu futur, no pel futur del país", denuncia el líder del Partit Comunista d'Ucraïna, Piotr Simonenko, la decisió dels colpistes nazis ucraïnesos. També puntualitza que els oligarcas propers en poder sempre han estat els mateixos, qualsevol que sigui el Govern, i que el 'euromaidán' no ha canviat gens en aquest sentit.

El banquer i magnat petrolier Ígor Kolomoiski ha estat designat governador de la regió de Dnipropetrovsk. Segons la revista 'Forbes', és la tercera persona més rica d'Ucraïna, amb una fortuna personal de 2.400 milions de dòlars, i resident a Suïssa. "Kolomoiski sempre ha sabut desenvolupar relacions i involucrar-se en les intrigues amb qualssevol autoritats", comenta la revista 'Russki Reporter'. "Tots els oligarcas importants tenen oportunitats molt bones per quedar-se dins del sistema. Mai van apostar per una sola força política i van establir escrupolosament vincles amb Occident", afegeix.

Serguéi Taruta, copropietari i president del consell d'administració d'una de les majors corporacions metal·lúrgiques d'Ucraïna, ISD, va ser nomenat governador de la regió de Donetsk on se situa la seu de la seva empresa. La seva fortuna personal es va reduir després de la crisi de 2008 de 2.650 milions de dòlars a 597 milions en 2014 i està en el lloc 16 entre els ucraïnesos més rics, segons 'Forbes'. El Govern que va designar a Taruta és "il·legítim", sosté Pável Gúbarev, un dels polítics locals de Donbass, la zona que inclou les regions de Donetsk i Lugansk. "En contra de la voluntat del poble de Donetsk, li volen imposar el poder directe d'un oligarca, per enterrar les nostres esperances de tenir una vida millor i […] obligar-nos a cooperar amb els usurpadors de Maidán. Se sotmetrà Donbass als oligarcas creats pel Maidán de Kíev?” insisteix el polític a la seva pàgina de Facebook.

Els altres designats no són multimilionaris tan il·lustres, encara que entre ells també hi ha destacats empresaris. Com a governador de Kíev, el nou Govern ha triat a Vladímir Shandra, exministre de Política Industrial d'Ucraïna i exministre d'Emergències. En el seu moment ha estat director, president de consell d'administració i accionista de diverses fàbriques i empreses locals. És parent llunyà del que fos president d'Ucraïna entre 2005 i 2010, Víktor Yúschenko: està casat amb la cosina del seu gendre.

5 comandantes ya han jurado lealtad al pueblo de Crimea


El jefe del Servicio de Seguridad de Crimea, Piotr Zima, el del Departamento de Asuntos Internos de Crimea, Serguéi Abisov, el del Servicio de Situaciones de Emergencia, Serguéi Shájov y el jefe interino de fronteras de Crimea, Víktor Melnichenko, han jurado "lealtad al pueblo de Crimea" horas después de que lo hiciera el comandante de la Armada ucraniana, el contralmirante Denís Berezovski. Los oligarcas fascistas tras del 'euromaidán' se reparten el poder en Ucrania.

"Anem a votar perquè Crimea rebi l'estatus d'Estat"


"Al dia d'avui tenim un president legítim, pel qual va votar la majoria de la població de Crimea, és Víctor Yanukovich", va assenyalar el president del Parlament de Crimea, Vladimir Konstantínov i va dir a més que "el Consell Suprem de Crimea no està subjecte a les noves autoritats de Kíev". "Anem a plantejar la pregunta sobre el canvi de l'estatus de Crimea d'autonomia al d'Estat i sobre aquesta base tenim la intenció de construir una relació amb el Govern central sobre una base contractual", va anunciar Konstantínov durant una roda de premsa des de Semfirópol.

Bucs ucraïnesos abandonen Crimea. La titella d'EUA a Kíev demana l'intervenció militar de l'OTAN
2 vídeos: Els militars ucraïnesos abandonen les seves casernes a Crimea

Los militares ucranianos abandonan sus cuarteles en Crimea


El rei d'Ucraïna que va fer una guerra mundial contra Roma i va ser declarat Mesies i Salvador d'Àsia


El rey de Ucrania que hizo una guerra mundial contra Roma y fue declarado Mesías y Salvador de Asia

3 vídeos: Rússia alerta als colpistes: "El president il·legítim d'Ucraïna serà un criminal de guerra si usa la força"
Vídeo: Rusia alerta a los golpistas: "El presidente ilegítimo de Ucrania será un criminal de guerra si usa la fuerza"
Video: El Senat de Rússia autoritza l'enviament de tropes a Ucraina

Putin demana al Senat rus l'aprovació per enviar tropes a Ucraïna


2 vídeos: les protestes anticop s'estenen per Ucraïna. Anonimous: "Alerta Nazi en Europa"


Moscou denuncia un assalt feixista al Ministeri de l'Interior de Crimea rebutjat per les milícies


Vídeo: Roda de premsa completa (1:11:13) de Víktor Yanukóvich, president d'Ucraïna (en castellà)

6 vídeos: El guió d'EUA queda al descobert en el cop de Kíev

Alberto Fabra: nepotisme, corrupció i feixisme

El dimitit i corrupte feixista Francisco Camps va deixar un rastre de corrupció, privatitzacions i retallades d'1.150 milions d'euros. La pudor de la xarxa Gürtel d'Aznar i Francisco Corretja desbordava des del moll d'una Administració esquilmada i repleta de gentuza ficada en política per fer-se ric, sense cap objecció. Mentre, els calaixos desbordaven de factures impagades que han arruïnat a centenars de petites empreses i l'atur pujava per sobre de la mitjana estatal deixant en la misèria centenars de milers de valencians que havien creido les mentides d'una banda de mafiosos amb un deute de 17.600 milions que paralitzava al país Valencià.

Els nazis del PP van escollir a Fabra per a un suposat canvi de rumb. I el exalcalde de Castelló -vedat de màfia de l'homònim criminal Carlos Fabra- va correspondre a Madrid amb un pla de propaganda per vendre una imatge de sobrietat. Es va allunyar de la pirotècnia dels grans esdeveniments del seu antecessor, la factura del qual sumava ja 5.225 milions, segons l'Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE). Va retirar les targetes de crèdit. Va airejar que viatjava en línies aèries low cost. I va limitar a 20 euros els menjars d'alts càrrecs: una farsa de carnestoltes airejada per la premsa nazi a l'uníson.

El seu projecte d'austeritat llança alguna zona d'ombra més de dos anys i mitjà després. La tijera de Fabra no aconsegueix al seu nucli dur. El president destina a l'any 772.806 euros a 16 assessors i dues secretàries. I el seu personal de confiança eventual (triat a dit) supera en un 40% al del seu antecessor. La despesa en consultors àulics equival als diners que devia al desembre la Generalitat al col·legi La Unió de Torrent, que atén a discapacitats. Fabra disposava el passat any d'una secretària particular —48.570 euros bruts a l'any— i una altra adjunta, 43.632. I un estret cercle de 16 assessors on predominaven els millor pagats. La meitat percep a l'any 46.650 euros. Tres, 43.632. D'altres, 39.442. I dos, 29.115.

El gabinet del president es completa amb altres 16 empleats. I un equip que vetlla per mantenir impoluta la imatge pública del cap. Inclou a 21 periodistes, un fotògraf, dos operadors de càmera, un publicista, un cap d'equip i un especialista de protocol. “Els partits són agències de col·locació més que màquines per agregar somnis col·lectius”, argumenta Víctor Lapuente, doctor en Ciències Polítiques per la Universitat d'Oxford. El sociòleg Ignacio Urquizu, de la Complutense de Madrid, afegeix: “No es pot predicar austeritat i malbaratar els diners dels ciutadans”. I el CEO de la consultora Redlines, César Calderón, tampoc veu “excessivament coherent” la nòmina de consultors del president valencià.

Sota el lloc d'assessor, lel PP va contractar a dit l'abril passat al cuiner privat Eugenio Ramón L. Té un sou de 29.115 euros a l'any. I l'Administració paga amb uns 400 euros el seu vestuari. Eugenio Ramón s'encarrega del menjador del Palau i de vetllar per les existències del celler. El personal del president es completa amb tres conductors que costen a l'any 103.931 euros. 34.643 euros per xofer. I disparen el cost dels treballadors eventuals a 876.737 euros. Una xifra que coincideix amb la partida anunciada per la Generalitat per formar a més de 21.000 empleats de l'administració en anglès i valencià.

Amb prou feines nou minuts a peu separen el domicili a València de l'expresident Francisco Camps del Palau de Santa Bàrbara, on s'aixeca el Consell Jurídic Consultiu (CJC). El feixista recorre alguns dies aquesta ruta amb cotxe oficial. El conductor que el recull cobra 34.643 euros a l'any i la seva secretària, Susana F., percep el mateix que l'homòloga de Fabra, 48.570 euros. La seguretat, el vehicle i els honoraris de Camps en el CJC (60.000), on va ingressar després d'abandonar el Consell, superen els 200.000 euros a l'any. “Es tracta de forma injusta als polítics. Els expresidents haurien de tenir reconeixement públic. Però les xifres i el tractament de Camps són exagerats”, indica el professor de Sociologia de la Universitat Complutense Ignacio Urquizu.

Camps és l'únic exmandatari que es va acollir a l'estatut per a antics inquilins de la Generalitat aprovat pel seu antecessor, Eduardo Zaplana, el capo de Terra Mítica ficat en política per robar, com ell mateix reconegué. Això sí, el polític que va dimitir per la seva vinculació amb la trama corrupta Gürtel manca d'assessors.

Alberto Fabra: nepotismo, corrupción y fascismo


El dimitido y corrupto fascista Francisco Camps dejó un rastro de corrupción, privatizaciones y recortes de 1.150 millones de euros. El hedor de la red Gürtel de Aznar y Francisco Correa rebosaba desde el meollo de una Administración esquilmada y repleta de gentuza metida en política para hacerse rico, sin ningún reparo. Mientras, los cajones rebosaban de facturas impagadas que han arruinado a cientos de pequeñas empresas y el paro subía por encima de la media estatal dejando en la miseria cientos de miles de valencianos que habían creido las mentiras de una banda de mafiosos con una deuda de 17.600 millones que paralizaba al país Valencià.