dissabte, 29 de desembre de 2012

El govern francès tornarà a presentar l'impost del 75% als més rics en la pròxima llei de finances

El govern socialista francès de François Hollande ha anunciat aquest dissabte que rectificarà la llei que preveu gravar amb un 75% els ingressos superiors a un milió d'euros, després que el Consell Constitucional es pronunciés en contra d'aquesta mesura, en considerar que no respecta la igualtat davant les càrregues públiques i el primer ministre francès respon al Constitucional que rectificaran la mesura, però que no es desviaran de la seva intenció inicial.

El primer ministre francès, Jean-Marc Ayrault, ha declarat en un comunicat que el seu govern farà una nova formulació que s'ajustarà als principis manifestats pel Consell Constitucional i que es presentarà "en el marc de la pròxima llei de finances".

Segons el Constitucional francès, a efectes fiscals, dues unitats familiars poden tenir el mateix nivell d'ingressos per activitat professional i quedar subjecta a la taxa en un cas, o quedar exonerada en l'altre, segons la repartició dels ingressos entre els contribuents que la componen.

El primer ministre ha subratllat que "les disposicions censurades no qüestionen les grans línies de l'equilibri pressupostari i la trajectòria de posar en ordre els comptes públics".

Ayrault ha destacat que el Constitucional ha validat amb la seva decisió l'augment del tram superior de l'impost sobre la renda del 41 al 45%, l'alineament de les rendes del capital amb les del treball i la restitució de l'impost sobre la fortuna.

El PP amaga el que paga per la 'seguretat' de Lerma, Zaplana, Olivas i Camps

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV a les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha preguntat al Govern del PP valencià pel cost del dispositiu de seguretat personal que la Generalitat destina a cadascú dels ex presidents de la Generalitat Valenciana però el conseller Serafín Castellano amaga les dades i només respon vaguetats sense cap interès. Per a Blanco “és trist assistir a un nou episodi d’opacitat per part del PP” que impedeix “conèixer quins ex presidents s’acullen i quins no a aquest privilegi que els proporciona la Generalitat i que, en definitiva, paguem tots els valencians”.

“En qualsevol democràcia avançada aquesta despesa estaria perfectament desglosada en el pressupost o, fins i tot, no existiria, perquè els ex presidents no tenen assignada cap funció pública i per tant no té sentit que disposen de recursos públics sense cap transparència”, afirma.

En la resposta parlamentària al diputat d’EUPV, el conseller de Governació únicament desvela que la Generalitat abona “el cost de les dietes, incentius i gastos per al desplaçament dels policies que presten estos servicis”, que són dos escortes en un dispositiu de seguretat dinàmica i un nombre d’efectius sense determinar en un altre dispositiu de seguretat estàtica i de contravigilància. “Hem de suposar que açò funciona 24 hores, 365 dies a l’any i inclús fora del territori valencià, com és el cas d’Eduardo Zaplana, alt directiu de Telefónica de Europa que viu a Madrid. No és poca cosa, i potser Castellano no dóna les xifres perquè escandalitzarien a qualsevol”, valora Blanco.

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida ja va defensar el mes passat en Les Corts una proposició de Llei de derogació de l’Estatut dels Ex Presidents, perquè “no té sentit mantenir privilegis pagats amb els diners de tots per a persones que ja no ocupen cap responsabilitat pública”.

El PP s’hi va oposar mentre que el PSPV es va abstindre. Durant el debat, Blanco va criticar l’absoluta “falta de transparència, que ja forma part de l’ADN polític del PP, perquè les despeses que generen els ex presidents –cotxe oficial amb conductor, oficina, dos assessors i seguretat personal- no venen reflectides en cap partida específica dels pressupostos, de manera que és impossible saber quant ens costen”. El parlamentari reivindica el “dret de la ciutadania a conèixer eixa informació”.

Mor un home atrapat a l'interior d'un contenidor de roba a Girona

Un home ha mort en la matinada d'avui atrapat pel sistema de seguretat d'un contenidor de roba a Arbúcies, a Girona. Un veí que circulava per l'avinguda Països Catalans ha vist unes cames que sobresortien del contenidor i després d'intentar sense èxit comunicar-se amb l'home ha avisat a la policia cap a les quatre de la matinada.

Quan els agents, els bombers i els serveis sanitaris han arribat al lloc han comprovat que l'home ja no tenia pols. La víctima hauria mort després de quedar enganxada pel sistema antirobatori del dipòsit.

Els Bombers han tallat el contenidor amb una serra radial per alliberar el cos sense vida de l'home a l'espera de lliurar les seves restes al jutge.

Un de cada dos russos lamenta el col·lapse de l'URSS creada fa 90 anys

Més de la meitat dels russos lamenten la desaparició de la Unió Soviètica que hauria complert avui 90 anys, segons una enquesta realitzada pel centre VTsIOM. Un de cada dos entrevistats, el 56%, senten que la URSS s'hagi dissolt el 1991. El sentiment de nostàlgia és especialment fort entre persones majors de 45 anys (70-83%) que van conèixer ambdós sistemes, la classe treballadora (72%) i habitants de Moscou i Sant Petersburg (64%).

El 33% dels russos no lamenten el col·lapse de la URSS. Bàsicament, són joves (54%), universitaris (37%) i internautes actius (43%), és a dir les classes alta i mitjana alta, afavorides per la corrupció, i les pitjor informades sobre la realitat històrica.

Fa 10 anys, els nostàlgics de l'URSS i el bàndol oposat representaven el 65% i el 27%, respectivament.

La URSS va ser creada mitjançant un tractat subscrit el 29 de desembre de 1922, en una conferència a la qual van assistir representants de Rússia, Ucraïna, Bielorússia i Transcaucàsia. Es va dissoldre el 26 de desembre de 1991 per un cop d'estat organitzat per la CIA amb la complicitat d'elements corruptes com Boris Ieltsin, cap de la contrarevolució imperialista.

L'Àrtic viu un "baby boom" de 5.000 cries d'ós polar

Entre 4.500 i 5.000 cadells d'ós polar van néixer aquests últims dies de l'any a l'Àrtic, informa Víctor Nikíforov, responsable del projecte "Patrulla d'Ós" de la fundació WWF Rússia. La xifra es basa en les estimacions de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, que situen la població mundial d'óssos polars entre 20.000 i 25.000 exemplars repartits entre 19 subpoblacions.

Segons els científics, els naixements d'aquesta espècie solen ocórrer a finals de desembre, moment en què en caus excavats en la neu de tot l'Àrtic les femelles donen a llum a diminutes cries de només 500 grams de pes.

En els següents tres o quatre anys de la seva vida, els ossets es converteixen en els majors depredadors terrestres, aconseguint en alguns casos els 750 quilograms de pes i els 3,3 metres de llarg.

Llançat per WWF Rússia fa cinc anys, el projecte "Patrulla d'Ós" consisteix en organitzar grups de voluntaris que s'encarreguen de fer el seguiment de la població local d'aquest animal, que figura a la Llista Vermella d'Espècies Amenaçades, lluitar contra la caça furtiva i realitzar programes d'educació ambiental entre els residents locals.

La població d'óssos polars a l'Àrtic rus s'estima entre 5.000 i 6.000 exemplars, a falta de dades més precises, ja que les subpoblacions russes d'aquest depredador es troben entre les menys estudiades.

Segons el Servei Geològic dels EUA, l'hàbitat de l'espècie podria veure's reduït en un 42% en les pròximes dècades a causa del desglaç de l'Àrtic.

Els presos d'ETA alerten que 'està en joc' el procés de pau

El Col·lectiu de Presos i Preses Polítics Bascos (EPPK) ha enviat un comunicat al diari Gara alertant al govern franquista espanyol que ara mateix "està en joc" el procés de pau a Euskadi engegat des de l'abandonament definitiu de les armes anunciat per ETA. L'entitat que agrupa els reclusos empresonats per cometre atemptats o pertànyer a la banda terrorista assegura que si no hi ha un apropament de presos per "reunir-los tots a Euskal Herria", es pot posar en perill "la viabilitat" del procés.
El comunicat culpa directament d'aquesta situació a "l'enemic", de qui diu que "vol enfonsar de manera irresponsable" el procés de pau. "Això és alguna cosa que ningú podem permetre", conclou.

El col·lectiu de presos d'ETA ha volgut emetre un comunicat -enviat al Gara- per destacar davant l'Estat espanyol la seva aposta prioritària per la fi de la dispersió dels reclusos, demanant així "reunir-los a tots a Euskal Herria" perquè es "creïn noves condicions i facilitin noves opcions per a totes les parts". En el text es remarca que "ara estem en el moment de donar passos decisius al costat de la ciutadania basca i als agents socials, polítics i institucionals".

En aquest sentit, els presos avisen que sense voler negociar aquesta qüestió de l'acostament "el que està en joc és la viabilitat del procés, una viabilitat que l'enemic vol enfonsar de manera pertinaç i irresponsable". "Això és alguna cosa que ningú podem permetre", asseguren al document fet públic.

El col·lectiu aprofita per fer un balanç de les accions que ha fet en els darrers anys per reclamar l'acostament i, vinculant-ho al resultat de les darreres eleccions basques, considera que el nou lehendakari té "el repte de respondre positivament als desitjos i les demandes ciutadanes", referint-se així a la desaparició de la dispersió de presos, el canvi de la política carcerària i l'enfortiment del procés de pau.

Davant aquesta postura que destaquen com a positiva, el col·lectiu situa l'actitud dels governs espanyol i francès. D'aquests dos estats, l'EPPK diu que insisteixen "cegament" a seguir instal·lats en "les claus de l'enfrontament armat", considera que pretenen convertir la política carcerària en "la clau del bloc polític" i que ho fan sense tenir ja "cap excusa, ni política ni tan sols il·legal".

El col·lectiu també assegura que el d'ara és un moment decisiu per avançar i que "per sobre de les dificultats" cal "donar passos" com els que va fent l'EPPK. "La base posada ens col·loca en condicions per a nous salts", asseguren, tot citant, per exemple, que el col·lectiu ha "actualitzat el seu posicionament polític", que ha ampliat i enfortit la seva organització interna i externa amb una adreça i una interlocució, i que ha recuperat relacions amb agents socials i polítics.

Una associació de militars feixistes amenaça amb 'un conflicte civil' a Catalunya

En un país democràtic aquests feixistes serien immediatament penalitzats, però a l'Espanya franquista, una banda de criminals desvergonyits s'atreveixen a amenaçar la societat civil, amb una mostra més de la autèntica dictadura imperant. L'Associació de Militars Espanyols (AME) ha tornat a amenaçar amb una intervenció de l'exèrcit per causa del procés d'autodeterminació de Catalunya.

L'AME ha publicat un comunicat en què qualifica de perillosíssima, inadmissible i intolerable l'escridassada d'un grup de manifestants dilluns a la plaça de Sant Jaume, durant la presa de possessió d'Artur Mas, al tinent José Manuel Muñoz. I avisa que aquests fets poden portar a 'un conflicte civil' en què hagués d'intervenir l'exèrcit.

El tinent José Manuel Muñoz va assistir a la presa de possessió de Mas com a president de la Generalitat dilluns al migdia. Hi va anar acompanyat, entre més, de la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna. Tant Muñoz com Llanos de Luna es van mostrar molt tensos i van tenir una reacció molt freda a les paraules de Mas sobre l'autodeterminació que va pronunciar al saló de Sant Jordi. Quan van sortir a la plaça de Sant Jaume, tal com va passar amb el ministre Montoro, van ser escridassats per un grup de manifestants.

Ara l'AME, sobre aquella protesta, diu el següent: 'L'Asssociació de Militars Espanyols considera aquests fets com l'última frontera d'allò que no es pot traspassar i que podria acabar en un conflicte civil entre espanyols que acabés en la desintegració d'Espanya.' I avisen que això portaria, 'de manera lamentable però necessàriament irreversible, en el compliment de la missió que la constitució espanyola (…) assigna als exèrcits'.

I acaba dient que espera que el govern espanyol 'i aquell qui tingui la més alta funció constitucional' adoptin les mesures necessàries per 'imposar l'imperi de la llei (…) contra qui actuï conscientment fora de la carta magna, incitant amb la seva irresponsable conducta i amb manifestacions a enfrontaments que no tenen res a veure amb la convivència pacífica dins de la que és i la que ha de continuar essent l'única nació dels espanyols: Espanya.'

Segons aquesta associació, el procés d'autodeterminació a Catalunya és vist com una amenaça per 'la immesnsa majoria dels militars en actiu'. Doncs, si és així, cal fer una bona neteja de fantasmes feixistes i nazis a les entranyes del niu de víbores.