dissabte, 22 de maig de 2010

Rita, la feixista, censura festa republicana

A Contracorrent Joves d'Esquerra Unida de València denúncia la censura que ha patit per part de l'ajuntament de València a l'hora de celebrar un concert per la república a la plaça Viriat. I denuncia els tractes de favor i les discriminacions amb què treballa l'Ajuntament de València. A Contracorrent Joves d'Esquerra Unida de València va començar la tramitació fa més d'un mes per celebrar un concert sota el lema "Recordant la II, lluitant per la III, concert per la República" aquesta tramitació per demanar un espai públic on celebrar el concert, la plaça Viriat, transcorria amb normalitat i ens van assegurar que no hi havia cap problema per realitzar-lo amb la qual cosa l'organització del concert es va dur amb normalitat fent la conseqüent publicitat i difusió i contractant els serveis relacionats amb aquesta activitat. Boteu Rita la feixista! Boteu-la ben botada!

Un dia abans de la realització del concert ens han denegat el permís, sense fer cap tipus de notificació oficial, només per via telefònica al.legant que ens és requerida més documentació, segons una nova normativa. Aquesta documentació no havia estat reclamada per part de l'ajuntament en cap moment, i totes les comunicacions que havíem tingut fins aleshores ens havien informat que el procés seguia endavant.

Cessat el cap de la CIA, Dennis Blair

Els mitjans nord-americans informaren ahir la "renúncia" de Dennis Blair, director d'Intel.ligència Nacional (CIA). Els informes indiquen que Blair renunciaria divendres. Reunir amb el president dels Estats Units, Barack Obama, a l'Oficina Oval va oferir-li la seva renúncia i Obama la va acceptar. Com a màxim conseller d'intel.ligència del president Barack Obama, Blair és responsable de coordinar les 16 agències d'intel.ligència dels EUA.

La comunitat d'intel.ligència no va aconseguir detenir un jove nigerià, que estava inclòs en la llista de vigilància dels Estats Units, per abordar un avió amb destinació als EUA. L'incident i les seves repercussions li han costat a Blair el suport de la Casa Blanca.

Anteriorment Obama va sostenir discussions sobre si havia de demanar-li a Blair que renunciés i entrevistar possibles reemplaçaments, van dir els informes.


Los medios estadounidenses informaron hoy que Dennis Blair, director de Inteligencia Nacional, renunciará.

Informes indican que Blair renunciará tan pronto como el viernes. Se reunió hoy con el presidente de Estados Unidos, Barack Obama, en la Oficina Oval para ofrecer su renuncia. Obama la aceptó.

Como máximo consejero de inteligencia del presidente Barack Obama, Blair es responsable de coordinar las 16 agencias de inteligencia de Estados Unidos.
Para leer más ir a enlace:

EUA exigeix més eficàcia i claretat a BP

L'administració Obama ha ordenat al gegant energètic britànic BP que posi més dades en línia i que busqui dissolvents menys tòxics mentre maneja el vessament de petroli al golf de Mèxic. A través d'una carta, s'ha demanat al director general de BP, Tony Hayward, que elabori una pàgina a internet en 24 hores i que publiqui dades ambientals i analítiques detallades en 48 hores: "Durant la resposta a aquest vessament de petroli és crític que totes les accions es realitzin de manera transparent, totes les dades i informació relacionades amb el vessament han d'estar disponibles ràpidament per al Govern dels EUA i el poble nord-americà", van dir Janet Napolitano, secretària de Seguretat Nacional i Lisa Jackson, administradora de l'Agència de Protecció Ambiental.

Les funcionàries van dir a la carta que malgrat les afirmacions de BP relacionades amb que s'està esforçant-se per mantenir al públic i al govern informats, "fins ara aquests esforços han estat insuficients tant en abast com en efectivitat".

Per setmanes BP ha estat dient que el flux és de 210.000 galons (795.000 litres) per dia, però els científics diuen que la quantitat pot ser molt més gran.

Un funcionari de BP va acceptar dijous que podria ser més.

EPA va emetre avui una ordre requerint a BP que identifiqui i utilitzeu dissolvents menys tòxics i més efectius a partir de la llista autoritzada de dissolvents d'EPA.

Els dissolvents són químics utilitzats per separar el petroli en gotes petites de tal manera que es degradin més fàcilment.

L'ordre requereix que BP identifiqui i utilitzeu una alternativa menys tòxica-que utlitzar tant el superfície com en aigües en la font de la fuga de petroli-en 24 hores i que comenci a utilitzar el dissolvent menys tòxic 72 hores després de presentar l'alternativa.


La administración Obama ordenó hoy que el gigante energético británico BP ponga más datos en línea y que busque disolventes menos tóxicos mientras maneja el derrame de petróleo en el Golfo de México.

A través de una carta, se pidió al director general de BP, Tony Hayward, que elabore una página en internet en 24 horas y que publique datos ambientales y analíticos detallados en 48 horas.
Para leer más ir a enlace:

Dura represssió dels estudiants a Eslovènia

La policia d'Eslovènia va anunciar l'arrest de 31 manifestants, 15 dels quals són menors d'edat, durant una manifestació estudiantil realitzada al centre de la capital, Ljubljana, que es va tornar violenta i va tenir com a resultat nou oficials de policia lesionats. Durant la manifestació, al voltant de 10.000 estudiants van marxar dimecres cap a la plaça central de Ljubljana per protestar per una nova iniciativa presentada al parlament que limitaria les hores de treball per als estudiants i gravaria els seus guanys.

Segons informes, la policia va fer ús de porres i va llançar gas lacrimogen per dispersar els manifestants quan aquests van començar a llançar pedres i bombes Molotov contra l'edifici del parlament, mentre un grapat de manifestants intentava prendre per assalt l'edifici.

D'acord amb Janko Gorsek, director general de la policia eslovena, prop de 500 policies que van estar presents en la marxa van prendre les mesures apropiades. Gorsek va assenyalar que es van emetre 65 demandes per pertorbar la pau i l'ordre i que s'estan investigant altres 11 càrrecs seriosos, com atac a un oficial de policia i fer perillar la seguretat pública.

Mojca Prelesnik, secretària general del parlament, va dir que es calcula que els danys causats a la façana de l'edifici del parlament ascendeixen a 27.000 euros, però que l'assegurança només cobrirà 15.000 euros. Prelesnik va dir que cobraran la diferència a les organitzacions estudiantils.


La policía de Eslovenia anunció hoy que arrestó a 31 manifestantes, 15 de los cuales son menores de edad, durante una manifestación estudiantil realizada en el centro de Liubliana que se tornó violenta y tuvo como resultado nueve oficiales de policía lesionados, informó la agencia noticiosa eslovena, STA.

Durante la manifestación, alrededor de 10.000 estudiantes marcharon el miércoles haca la plaza central de Liubliana para protestar por una nueva iniciativa presentada al parlamento que limitaría las horas de trabajo para los estudiantes y gravaría sus ganancias.
Para leer más ir a enlace:

Creix el perill amb les escombraries espacials

Les escombraries espacials, que orbiten sense control al voltant de la terra, s'han convertit en una amenaça hostil per a la vida humana, va advertir ahir a Panamà l'expert de telecomunicacions i Informàtica de la NASA, Benito Octavi Gutiérrez: "Avui en dia, hi ha al voltant de 10 mil objectes més grans de 10 centímetres que es troben perduts en l'espai que envolta la terra i s'han convertit en un problema", va dir a Xinhua durant la seva visita a Panamà.

El científic, considerat com un dels pioners en la carrera espacial des de 1966, va visitar la seu de l'Autoritat Nacional de les Serveis Públics (ASEP), on va dictar la conferència "Serveis Científics Espacials" dirigit a especialistes en telecomunicacions.

Segons Gutiérrez, l'espai també conté una quantitat molt més gran de deixalles menors de 10 centímetres que orbiten lliurement sobre el nostre planeta, la qual cosa augmenta els riscos.

"Recentment es va registrar un xoc entre dos satèl.lits a 700 quilòmetres d'altura, un d'ells era de la xarxa Iridium i l'altre el Cosmos rus, el que va crear una quantitat indeterminada d'escombraries espacials addicional", va explicar en referir a l'accident occurregut el 12 de febrer de 2009.

L'expert va expressar la seva preocupació perquè aquests deixalles, consistents en peces de satèl.lits, cargols i restes diminuts, esporàdicament es precipiten a terra posant en risc els éssers humans.

També va afirmar que l'acumulació constant d'aquestes restes tecnològiques ha convertit l'espai en un lloc gens amigable per a les exploracions espacials actualment en marxa.

D'acord amb Gutiérrez, en aquests moments els satèl.lits llançats pels països desenvolupats en els darrers 40 anys, tant operatius com desactivats, se situen en l'anomenada òrbita geostacionària i en òrbita baixa.

"A la Nasa hi ha programes d'observació del rebuig espacial, que en els darrers anys han anat en augment, però gràcies a algunes mesures preventives es venen reduint les seves emissions", va sostenir.

Va reconèixer que malgrat aquests problemes que ha generat el desenvolupament de la indústria espacial en els darrers decennis, la cursa continua amb l'aparició de noves potències espacials que volen arribar a la lluna com la Xina, el Japó i la Unió Europea.

"La Xina està fent coses molt bones, i com a membres de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), compta amb tecnologia més avançada que amb la que els Estats Units va aconseguir arribar a la lluna en el passat", va anotar.

"Si volem seguir utilitzant l'espai sense riscos s'ha de fer alguna cosa per evitar que restes de satèl.lits i altres objectes s'acumulin en l'espai", va sostenir.

En aquest sentit, va puntualitzar que amb el desenvolupament de noves tecnologies de comunicacions, també s'hauran de proposar solucions a la generació de deixalles espacials.

Gutiérrez va avançar que l'avanç de les telecomunicacions i les seves implicacions es discutiran durant la propera Conferència Mundial de Radiocomunicacions de l'2012 (CMR-2012), que es durà a terme a Ginebra, Suïssa.


La basura espacial, que orbita sin control alrededor de la tierra, se ha convertido en una amenaza hostil para la vida humana, advirtió hoy en Panamá el experto de telecomunicaciones e Informática de la NASA, Benito Octavio Gutiérrez.

"Hoy en día, hay alrededor de 10 mil objetos mayores de 10 centímetros que se encuentran perdidos en el espacio que circunda la tierra y se han convertido en un problema", dijo a Xinhua durante su visita a Panamá.
Para leer más ir a enlace:

Xina demana calma a les dues coreas

Xina diu que ha pres nota dels resultats de la investigació donats a conèixer per la República de Corea sobre l'enfonsament d'un vaixell de guerra sud-coreà i va demanar a totes les parts que conservin la calma i moderació sobre els assumptes relacionats amb l'enfonsament. El portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors xinès, Ma Zhaoxu, sosté que totes les parts han d'exercir la calma i moderació, abordar apropiadament els assumptes relacionats i evitar l'escalada de la situació, va dir.

Desprès de l'enfonsament del vaixell, la Xina va expressar en moltes ocasions el seu condol i solidaritat amb la República de Corea del Sur per les seves víctimes, cosa que va demostrar completament la comprensió de la Xina cap el patiment de tot el govern i del poble sudcoreans.

Ma va dir que la Xina sempre ha considerat i abordat els afers internacionals i regionals en una forma justa i objectiva.

Xina sempre s'ha dedicat a salvaguardar la pau i estabilitat regionals ia promoure el progrés de les converses a sis bandes sobre la desnuclearització de la Península Coreana, va dir, i va afegir que la Xina s'oposa a qualsevol activitat que sigui contrària al compromís.

El vaixell "Cheonan" de 1.200 tones i amb 104 tripulants a bord es va enfonsar el 26 de març prop de l'illa sud-coreana de Baekryeongdo davant la costa oest després d'una explosió inexplicable, 46 tripulants van morir.

RPDC considera la present situació com a fase de guerra

La República Popular Democràtica de Corea (RPDC) considera aquesta situació com una fase de guerra amb Corea del Sud, després de la publicació dels resultats de la investigació sobre l'enfonsament del vaixell de guerra Cheonan, va informar el divendres l'Agència Central de Notícies Coreana (KCNA, sigles en anglès).

RPDC enviarà inspectors a Corea del Sud aquest cap de setmana


La República Popular Democràtica de Corea (RPDC) ha comunicat a Seül que enviarà inspectors a Corea del Sud aquest cap de setmana per verificar el testimoni relacionat amb l'enfonsament del vaixell de guerra sud-coreà Cheonan, va informar el divendres l'agència de notícies sud-coreana Yonhap, citant fonts militars.

Contramesures sud-coreanes seran prudents, afirma president sud-coreà


El president sud-coreà Lee Myung-bak va dir el divendres que les contramesures del govern contra Pyongyang haurien de ser preses amb prudència i sense errors, segons va reportar l'agència de notícies Yonhap.


China dijo que ha tomado nota de los resultados de la investigación dados a conocer por la República de Corea sobre el hundimiento de un buque de guerra surcoreano y pidió a todas las partes que conserven la calma y moderación sobre los asuntos relacionados con el hundimiento.

El vocero del Ministerio de Relaciones Exteriores chino, Ma Zhaoxu, hizo las declaraciones al responder preguntas en una conferencia de prensa habitual.
Para leer más ir a enlace:

Lula reclama dialogar amb l'Iran

El president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, va censurar ahir a les grans potències, en particular als Estats Units, per insistir en sancions contra l'Iran, tot i que el país va acceptar un acord per a l'intercanvi de material nuclear. En un acte polític realitzat aquest dijous a Brasília, el primer amb la seva presència després de la gira que el va portar per l'Orient Mitjà i Europa, el líder brasiler va reclamar que la comunitat internacional dialogui amb l'Iran.

Dilluns, una declaració signada a Teheran pels presidents Da Silva i Mahmoud Ahmadinejad, de l'Iran, així com pel primer ministre turc, Tayyip Erdogan, va establir les bases per a una solució negociada a la polèmica sobre el programa nuclear iranià.

Per l'acord, l'Iran lliurarà 1.200 quilos d'urani lleugerament enriquit a canvi de rebre, en el termini d'un any, 120 quilos d'urani enriquit al 20 per cent per a ser utilitzat en indagacions amb fins pacífics, operació que seria realitzada en territori turc.

Tot i que l'acord va ser qualificat per Da Silva com una "victòria de la diplomàcia", no va evitar que Washington proposés una nova ronda de sancions contra l'Iran en el Consell de Seguretat de les Nacions Unides (ONU).

"Fa quant temps que vostès veuen aquesta baralla entre l'Iran i els Estats Units? Què volien ells? Que l'Iran es assegués i fes un acord? Vam anar a l'Iran i aconseguim allò que el Consell de Seguretat volia fa sis mesos", va comentar Da Silva .

Segons el líder brasiler, Iran era "demonitzat" per les potències, però després que el país es va mostrar disposat a negociar, els països desenvolupats van caminar per el rebuig del diàleg.

"La veritat és que l'Iran, que era venut com dimoni, va resoldre seure a la taula de negociacions. Vull veure si els altres van a complir allò que volien que l'Iran fes", va emfatitzar.

El mandatari va criticar també alguns mitjans de premsa brasilers, que van considerar que el problema nuclear no era un assumpte del Brasil.

"Qui va dir que era cosa dels Estats Units també? Hi ha gent que no sap fer política si no té un enemic. Jo sóc aquell que només sap fer política fent amics", va afegir.


El presidente de Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, censuró hoy a las grandes potencias, en particular a Estados Unidos, por insistir en sanciones contra Irán, a pesar de que el país aceptó un acuerdo para el intercambio de material nuclear.

En un acto político realizado este jueves en Brasilia, el primero con su presencia después de la gira que lo llevó por Medio Oriente y Europa, el líder brasileño reclamó que la comunidad internacional dialogue con Irán.
Para leer más ir a enlace:

EUPV: "La comissió ha estat un fracàs"

Carmen Carreres, coordinadora local d'EUPV a Castelló, recrimina que la comissió d'investigació que investigava possibles adjudicacions irregulars vinculades amb la trama Gürtel a l'Ajuntament de Castelló “no ha aclarit absolutament res”, i ha deixat mes ombres que llums en haver de ser aprovat en solitari pel PP l'informe final. La coordinadora recorda que la seua formació política ja va advertir de la inutilitat d'aquest tipus de comissions i per tant “no esperàvem grans conclusions”.

“Després de mesos d'investigació, ens trobem com al principi, la comissió ha sigut clarament un fracàs” afirma.

Carreres considera que si el Partit Popular ha hagut de tirar endavant en solitari i amb l'única força de la seua majoria, l'informe final que els exculpa a ells mateixos, que governen a l'Ajuntament de Castelló, de realitzar contractes amb determinades empreses, “això olora molt mal”, i deixa ben clar la veritat de la vella dita, “ningú tira pedres sobre la seua teulada, però no ajuda en res a aclarir la veritat”.

La representant local d'EUPV, considera que la comissió s'ha tancat “en fals” i amb divisió d'opinions, “com era d'esperar”, i no ha contribuït a aclarir “els dubtes que pesen sobre el Partit Popular de Castelló, encara més, ha aconseguit el contrari, generar més incertesa”.