dimecres, 14 d’abril de 2010

Medvédev parla d'Iran, Kirguizistan i EUA

El president de Rússia, Dmitri Medvédev, de visita a Washington, es va pronunciar per una ratificació sincronitzada del nou acord rus-nord-americana sobre les armes estratègiques ofensives (START), va prevenir als EUA contra el to en relació amb el seu país, va admetre que les sancions contra l'Iran poden tornar inevitables i va alertar sobre el perill d'una guerra civil a Kirguizistan. Medvédev va comentar aquests temes en intervenir ahir en un dels més influents centres d'estudis polítics i econòmics als EUA, l'Institut Brookings, després de clausurada la Cimera de Seguretat Nuclear a Washington.

Rússia proposa sincronitzar la ratificació del nou Tractat START

El mandatari rus es va declarar disposat a sotmetre el nou Tractat START a la ratificació del Parlament federal la primera setmana de maig, sempre que faci el mateix el seu homòleg nord-americà, Barack Obama, amb qui va subscriure aquest acord el passat 8 d'abril, a Praga: "Podem fer-ho en paquet", va declarar Medvédev al precisar que cridarà al president Obama per esbrinar, si ja sotmet el document a l'aprovació del Congrés. En cas que sí, farà el mateix. Anteriorment, va recordar que en les relacions entre Moscou i Washington també hi va haver precedents d'un altre tipus: Una part ratificava cert acord, mentre que l'altra refusava fer-ho al.legant noves circumstàncies.

Mitjançant el nou tractat, els EUA i Rússia es comprometen a reduir el nombre de les seves ogives nuclears fins 1550 -en un terç en comparació amb els límits acordats al 2002- i disminuir més que a la meitat, fins a 800, la quantitat dels respectius portadors estratègics.

Durant la seva intervenció a l'Institut Brookings, Medvédev va assenyalar que "fins i tot la idea del zero global" en matèria del desarmament nuclear "no és absolutament il.lusòria" encara que per a plasmar es requereix una decisió col.lectiva de totes les nacions, no només dels EUA i Rússia.

També es va pronunciar per que Moscou i Washington cooperin en altres aspectes del desarmament, en particular, "el control sobre els Estats (...) que s'entesten a colar-se dins del club nuclear".

Moscou prevé a Washington contra el to mentor

Moscou i Washington haurien de "construir una relació pragmàtica a llarg termini", basada en "valors comuns de la democràcia i de lliure economia, així com en la lluita conjunta contra les amenaces globals", però en cap cas "alliçonar" un a l'altre, va manifestar el president rus.

Va qualificar de "complicada" la història dels contactes bilaterals en recordar que les parts "ara s'abraçaven fins sufocar-se, ara es veien separades per un abisme". Al mateix temps, va reconèixer que els EUA i Rússia van aconseguir rellançar la seva relació en l'últim any i "canviar l'ambient" per a millor.

Les sancions contra l'Iran es tornen inevitables

Dmitri Medvédev va admetre que les sancions contra l'Iran: "Poden tornar-se inevitables a partir d'un moment determinat", perquè el règim iranià: "No fa cas de les preguntes que se li dirigeixen" arran del seu programa nuclear, "o fa servir frases eloqüents per desfer-se".

Al mateix temps, va reconèixer que a Rússia li agradaria evitar una semblant evolució i resoldre el problema "amb mètodes polítics i diplomàtics". Si les sancions s'arriben a aplicar, han de ser "intel.ligents", i assegurar la no proliferació de les armes nuclears sense castigar la població iraniana.

Un conflicte nuclear a l'Orient Mitjà provocaria una catàstrofe humanitària de gran envergadura, impulsaria la cursa d'armament nuclear i obriria "una pàgina nova i molt trist en la història de la humanitat", va advertir.

Hi ha perill de guerra civil a Kirguizistan

Preguntat sobre la situació a Kirguizistan, on es va produir un canvi del govern enmig de disturbis que van ocasionar 84 morts i 1.500 ferits, Medvédev va destacar que aquesta nació centreasiàtica "es troba a la vora d'una guerra civil" i podria "dividir-se en dues parts, el Nord i el Sud".

Sense esmentar directament al deposat mandatari kirguís Kurmanbek Bakiev, que es va veure obligat a fugir de la capital però encara refusa reconèixer la seva derrota, el dirigent rus va atribuir la responsabilitat al seu règim que "no es va esforçar per consolidar la societat cívica, arribar a un acord amb l'oposició per resoldre els nombrosos conflictes existents i simplement gestionar bé els assumptes econòmics".

El més important ara, segons el parer de Medvédev, és evitar un bany de sang en Kirguizistan i la seva "transformació en un Estat fallit", similar a l'Afganistan. "Hem d'ajudar als nostres socis kirguisos a trobar la sortida més tranquil.la d'aquesta situació", va dir.


Medvédev comenta sanciones contra Irán, violencia en Kirguizistán y relaciones con EEUU

El presidente de Rusia, Dmitri Medvédev, de visita en Washington, se pronunció por una ratificación sincronizada del nuevo acuerdo ruso-estadounidense sobre las armas estratégicas ofensivas (START), previno a EEUU contra el tono mentor en relación con su país, admitió que las sanciones contra Irán pueden volverse inevitables y alertó sobre el peligro de una guerra civil en Kirguizistán.

Medvédev comentó estos temas al intervenir ayer en uno de los más influyentes centros de estudios políticos y económicos en EEUU, el Instituto Brookings, después de clausurada la Cumbre de Seguridad Nuclear en Washington.

Rusia propone sincronizar la ratificación del nuevo Tratado START

El mandatario ruso se declaró dispuesto a someter el nuevo Tratado START a la ratificación del Parlamento federal en la primera semana de mayo, siempre y cuando haga lo mismo su homólogo estadounidense, Barack Obama, con quien suscribió este acuerdo el pasado 8 de abril, en Praga: "Podemos hacerlo en paquete", declaró Medvédev al precisar que llamará al presidente Obama para averiguar, si ya somete el documento a la aprobación del Congreso. En caso de que sí, hará otro tanto.

Para leer más ir a enlace:


Bertone: Cínic, cruel i sense escrúpols

Tarcisio Bertone no es referia a la població homosexual del món, sinó a l'homosexualitat dins de l'Església quan va lligar homosexualitat amb pedofília en unes declaracions fetes a Xile, diu ara el portaveu del Vaticà, pare Lombardi, davant les protestes aixecades per les estúpides paraules del número dos del Vaticà, Bertone, afegint que expressava una dada empírica: El 60% dels abusos sobre menors els cometen sacerdots homosexuals. No es cansen de mentir, cada cop que obren la boca!

El portaveu del Vaticà afegeix també que en qualsevol cas no és competència de l'Església realitzar cap afirmació de caràcter psicològic o mèdic, sinó que és un judici que només poden fer els experts en aquestes matèries.

Bertone va mentir públicament inventant-se unes afirmacions totalment acientífiques per justificar els milers d'abusos comesos per la curia i amagats pel Vaticà: "Han demostrat molts psicòlegs, molts psiquiatres, que no hi ha relació entre celibat i pederàstia, però molts altres han demostrat, i m'han dit recentment, que hi ha relació entre homosexualitat i pederàstia". Són les estúpides, acientífiques i falses declaracions de Bertone que han desencadenat nombroses crítiques cap a la seva persona, primer des d'el colectiu homosexual italià que el va qualificar de cínic, hipòcrita, cruel i mancat d'escrupols morals.. Les últimes crítiques procedeixen de França.

França també condemna les paraules de Bertone


França ha condemnat les declaracions del número dos del Vaticà qualificant les seves paraules de "vinculació inacceptable". Segons ha declarat Bernard Valero, el portaveu del ministeri, les afirmacions en les quals el religiós relacionava pedofília i homosexualitat, es tracten "d'una amalgama inaceptable que condemnem".

D'altra banda, ha reiterat el compromís de França en la lluita contra les discriminacions i els prejudicis vinculats a l'orientació sexual i l'identitat de gènere.

Sobre Itàlia: http://www.rtve.es/noticias/20100413/colectivo-gay-italiano-denuncia-cinismo-iglesia-vincular-homosexualidad-pederastia/327499.shtml


Tarcisio Bertone no se refería a la población homosexual del mundo, sino a la homosexualidad dentro de la Iglesia cuando ligó homosexualidad con pedofilia en unas declaraciones realizadas en Chile.

Así se expresa el portavoz del Vaticano, padre Lombardi, añadiendo que el número dos del Vaticano expresaba un dato empírico: el 60% de los abusos sobre menores los cometen sacerdotes homosexuales.

El portavoz del Vaticano añade, también, que en cualquier caso no es competencia de la Iglesia realizar ninguna afirmación de carácter psicológico o médico, sino que es un juicio que sólo pueden hacerlo los expertos en esas materias.

Para leer más ir a enlace:


10 detinguts, entre ells l'advocat de Jon Anza

La Guàrdia Civil ha detingut els advocats Jon Enparantza (foto) -que porta el cas de Jon Anza-, Iker Sarriegi i Arantza Zulueta, a Hernani i a Bilbo, on també han estat capturats Naia Zuriarrain i Erramun Landa. A Gernika ha arrestat a més el responsable de LAB Arrantza, José Luis Gallastegi, a Sopela a Saioa Agirre, i a Donostia a Juan Mari Jauregi i Asier Etxabe. L'operació ha estat ordenada pel jutge de l'Audiència Nacional espanyola Fernando Grande-Marlaska, que acusa els arrestats de "integració" o "col.laboració amb organització terrorista". En concret, els imputa haver servit de correu a l'organització armada i "gestionar la fugida de membres de la banda, entre d'altres delictes".

L'operació, segons la policia, té el seu origen en suposades informacions policials recollides després de les detencions de quatre militants abertzales a la ciutat de Bordeus el maig de 2008. Basant-se en aquests mateixos documents va ser detingut, entregat a l'Estat espanyol i empresonat l'advocat Joseba Agudo. Aquesta agència indica que les detencions practicades avui tenen relació amb aquest arrest.


La Guardia Civil ha detenido a los abogados Jon Enparantza, Iker Sarriegi y Arantza Zulueta, en Hernani y en Bilbo, donde también han sido apresados Naia Zuriarrain y Erramun Landa, según Europa Press. En Gernika ha arrestado además al responsable de LAB Arrantza, José Luis Gallastegi, en Sopela a Saioa Agirre, y en Donostia a Juan Mari Jauregi y a Asier Etxabe. La operación ha sido ordenada por el juez Fernando Grande-Marlaska.

La operación ha sido ordenada por el juez de la Audiencia Nacional española Fernando Grande-Marlaska, quien acusa a los arrestados de "integración" o "colaboración con organización terrorista", de acuerdo con Efe. En concreto, esta agencia afirma que les imputa haber servido de correo a la organización armada y "gestionar la huida de miembros de la banda, entre otros delitos".

La operación, según la policía, tiene su origen en supuestas informaciones policiales recabadas tras las detenciones de cuatro militantes abertzales en la ciudad de Burdeos en mayo de 2008. Basándose en esos mismos documentos fue detenido, entregado al Estado español y encarcelado el abogado Joseba Agudo. La citada agencia indica que las detenciones practicadas hoy guardan relación con ese arresto.

Para leer más ir a enlace:


Nuet: Investigar els crims del franquisme no és delicte

Joan Josep Nuet, Senador d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), ha signat els manifestos en defensa del jutge Baltasar Garzón i participat en l'acte organitzat a Madrid per CCOO i UGT, donant el seu suport front el procés engegat pel jutge Varela: "Està clar que la dreta judicial vol donar-li un cop de mà a la dreta política que està esquitxada pel ‘cas Gürtel’. S'imaginen que a Alemanya un partit nazi proposés processar els jutges del processos de Nüremberg en què es va jutjar a la jerarquia del nazisme? Allà és impensable, però aquí els fatxes de Manos Limpias i els falangistes volen asseure Garzón per investigar els crims del franquisme. Simplement esperpèntic"- digué.

"No estem defensant Garzón, estem defensant molt més, la possibilitat de jutjar els assassinats i recuperar o no la memòria de centenars de milers d'homes i dones enterrats a les cunetes dels camins i als camps d’arreu d’Espanya. No volem venjança, volem justícia, conèixer la veritat i, com he dit, recuperar la memòria d'ells i elles, per a poder viure democràticament, sentir-nos orgullosos de la seva lluita i dignes de la seva memòria"- afegí Nuet.

I concluí: "El procés de Varela és comparable al 23-F i vol recordar-nos cada dia que Franco va morir al llit, però com a Xile, Argentina o Guatemala, els assassins i els que donen suport o comprensió a la seva barbàrie cada dia dormen més intranquils. El futur serà el de la reparació moral de les víctimes i la recuperació de la nostra historia republicana amputada".

(**Resta de l'article: no oblidis esborrar-ho!**)


(**Text de la notícia original: no oblidis esborrar-ho!**)Viatjar amb metro provoca Alzheimer

Científics britànics van arribar a la conclusió que els viatges regulars al metro poden provocar la malaltia d'Alzheimer (una forma de demència senil), ha informat avui la ràdio russa Mayak. Van ser analitzades les dades de cinc mil britànics, de 60 a 70 anys d'edat, i en el 4% es van detectar símptomes del mal d'Alzheimer, encara que aquestes persones portaven una vida sana. Els científics van esbrinar que tots els integrants d'aquest grup utilitzaven amb regularitat el metro. Els participants sans de l'experiment no eren passatgers regulars del soterrani. Preferien fer passejades a peu o desplaçar-se en cotxe.

Els viatges al metro, especialment en hores punta, desacceleren el procés de pensament, augmenten els ànims d'agressió i enemistat i provoquen estrès innecessari, resultat de tot això moren cèl.lules del cervell.

En el món pateixen diverses formes de demència senil 37 milions de persones, inclosos 5,3 milions de nord-americans. En la majoria dels casos, la demència va ser provocada pel mal d'Alzheimer.

Segons pronòstics, el nombre dels pacients amb aquesta malaltia tendirà a duplicar-se cada 20 anys. Cap a 2050, pot arribar a la xifra espantosa de 115,4 milions.

Segons estudis realitzats anteriorment per científics dels EUA, el vici de fumar a les persones de mitjana edat augmenta en el 75% la probabilitat de l'aparició de la demència senil. Mentre que l'afició a llegir, escriure i jugar a les cartes pot ajornar el seu desenvolupament.


Viajar en metro provoca Alzheimer

Científicos británicos llegaron a la conclusión de que los viajes regulares en el metro pueden provocar la enfermedad de Alzheimer (una forma de demencia senil), informó hoy la radio rusa Mayak. Fueron analizados los datos de cinco mil británicos de 60 a 70 años de edad, en el 4% se detectaron síntomas del mal de Alzheimer, aunque esas personas llevaban una vida sana. Los científicos averiguaron que todos los integrantes de ese grupo utilizaban con regularidad el metro. Los participantes sanos del experimento no eran pasajeros regulares del subterráneo. Preferían dar paseos a pie o desplazarse en carros.

Los viajes en el metro, especialmente en horas punta, desaceleran el proceso de pensamiento, acrecientan los ánimos de agresión y enemistad y provocan el estrés innecesario, resultado de lo cual perecen células del cerebro.

Para leer más ir a enlace:


CCOO exigeix l'ONCE canviar la política antisocial

Avui, dimecres 14 d'abril, els delegats i delegades de CCOO d'Euskadi, juntament amb altres sindicats i organitzacions polítiques internes de l'ONCE, es concentraran, com passarà en el conjunt de l'Estat, per demanar un canvi en la política antisocial i comercial de l'Entitat que, en opinió del sindicat, està hipotecant i empobrint el futur d'aquesta important institució social d'interès públic. La concentració es durà a terme davant la seu de l'ONCE a Sant Sebastià, situada al carrer Etxaide n º 14, entre les 11 i 12 hores del matí.

CCOO concreta la política antisocial i comercialment erràtica, en les dades següents:
- Pèrdua del dret de les persones cegues a integrar-se laboralment a través de la venda de productes-ONCE: Perquè la Direcció de l'Entitat no les contracta, adduint que són poc productives, en tenir més dificultats per oferir els productes de forma ambulant. En deu anys, el nombre de persones cegues afiliades a l'ONCE venedores del Cupó Pro-Cecs, ha baixat des dels 14.716 fins als 10.350.
- Retirada progressiva i massiva dels quioscos de venda: Empenyent amb això a milers de persones a exercir el treball a la intempèrie, amb agreujament de les patologies associades a la seva discapacitat. S'han retirat ja gairebé un miler (el 15% del parc total).
- Tancament de centres i pèrdua progressiva d'ocupació: Que en els últims anys afecta gairebé un centenar en el conjunt de l'Estat, amb la corresponent pèrdua d'ocupació de personal no venedor. En deu anys la plantilla de personal no venedor ha baixat de 5.299 fins als 4.555 i continua baixant, produint-se acomiadaments "per causes objectives" gairebé diàriament.
- Discriminació salarial contra el personal venedor de nou ingrés: Per un acord signat per l'UGT, que imposa el personal venedor de nou ingrés un salari base de 666 euros mensuals, un 30% menor que la resta. Tot i que l'Audiència Nacional ha desestimat recentment el conflicte col.lectiu interposat per CCOO per aquest assumpte, el sindicat l'ha recorregut davant el Tribunal Suprem, per considerar que no hi ha raons objectives per tanta discriminació.
- Erràtica política comercial: Que porta com a conseqüència la sistemàtica disminució de vendes i pèrdua de quota de mercat, empobrint a l'ONCE i el seu personal dependent. En deu anys les vendes anuals totals han disminuït en 223,36 milions d'euros (un -11,27%), tot i que el sector del joc ha crescut en un 36,61% i la seva quota de mercat en aquest sector ha baixat en més de 3 punts percentuals.

CCOO vol denunciar amb aquesta mobilització que l'ONCE té "altra cara", que és la realitat diària d'una gestió antisocial, desprofessionalitzar, erràtica i perillosa per al futur d'una institució social, d'interès públic, de la qual depenen milers de llocs de treball i la prestació de serveis especialitzats a milers de persones amb discapacitat visual. Aquesta situació s'està produint amb el coneixement i consentiment de la ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, que és la presidenta del Consell de Protectorat de l'ONCE.
CCOO Euskadi


CCOO exige a la presidenta de la ONCE que cambie la política antisocial y comercial de la entidad

Hoy, miércoles 14 de abril, los Delegados y Delegadas de CCOO de Euskadi, junto a otros sindicatos y organizaciones políticas internas de la ONCE, se concentrarán, como ocurrirá en el conjunto del Estado, para pedir un cambio en la política antisocial y comercial de la Entidad que, en opinión del sindicato, está hipotecando y empobreciendo el futuro de esta importante institución social, de interés público. La concentración se llevará a cabo ante la sede de la ONCE en San Sebastian, sita en la calle Etxaide nº 14, entre las 11 y 12 horas de la mañana.

Para leer más ir a enlace:


Pretòria: Els cervells de CiU i Luigi, el pringat

Arran el pagament per Lluis Garcia de la fiança de 500.000 euros, tota la premsa fatxenda, inclosa TV3 "la veu de l'amo", ha titulat: "Luigi el cervell", en un intent de desviar l'atenció del que és obvi: Els cervells imprescindibles, pels seus vells i coneguts contactes tan amb l'Opus Dei i bancaris com amb el PP -amb qui ja s'havia vingut treballant des de molt abans de l'època Aznar-Majestic-Molins López Rodó-, són els dos càrrecs de CIU i amiguets de Pujol, especialment Prenafeta, la seva mà bruta dreta i boc expiatori, sempre a les ordres del dictador, com Millet, Montull, Macià Alavedra, Duran Lleida i la resta de CIU que, com el PP, s'amaga darrera els seus propagandistes desvergonyits per confondre l'evidència.

Però Garcia només feia d'intermediari, els alts contactes, tan aquí com als paradisos fiscals que tan bé coneix l'amo i enfonsador de Banca Catalana -amb la compra als germans Martín Villa, propietaris del Banc d'Alacant, de Montigalà Batllòria a Badalona i les pèrdues que això va suposar-, el banquer Pujol, són molt lluny del seu abast.

Prenafeta, l'actor

Nascut a Ivars d'Urgell (el Pla d'Urgell, Catalunya) el 17 de març de 1939, tot i que visqué la seva infantesa i joventut al barri de Sants de Barcelona. Després de passar per l'Institut del Teatre treballà de simple comercial. De l'any 1969 al 1980 fou representant de maquinària tèxtil a l'Amèrica del Sud. Primer per la casa Aletti (de Varese, Itàlia) i després per la Rizzi (de Mòdena, Itàlia).

Al 1976, desprès de la mort del dictador feixista, entrà a militar a CDC, com la major part dels vells franquistes ara passats a demòcrates de tota la vida, i col·laborà en les campanyes per les eleccions generals i municipals. Pujol l'encumbrà al partit fins a ser elegit president de districte, entrant així al Consell Nacional de la formació.

Jordi Pujol dirigí la seva carrera, com a "home de confiança" i li proposà de col·laborar de cara a la campanya de les primeres eleccions autonòmiques (any 1980). Una de les tasques de Prenafeta fou visitar el Casals Catalans de Mèxic i Veneçuela. Des d'aquell moment la projecció exterior dels negocis particulars de CiU fou una de les seves tasques (també un cop a la Generalitat), això sí, tan amb diners públics com privats.

Un cop guanyades les eleccions de 1980, Jordi Pujol nomenà Prenafeta Secretari de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. Aquest càrrec l'exerciria fins l'1 de juny de 1990. Ocupant aquest càrrec, Prenafeta treballà en diversos aspectes de la política del govern català com la projecció exterior (viatges oficials al Vaticà, Washington i Israel entre molts d'altres) o la gestació de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, amb tots els enxufats d'El Correo Catalan, que es va tancar pel seu forat econòmic, tapat amb diners de la Generalitat, com ja es venia fent cada mes amb les seves nòmines i les de l'Avui: La veu de l'amo.

El gran salt el dòna des de l'any 1980 al 1990, en que Pujol l'anomena secretari general de la Presidència, el seu "home de confiança totpoderós". Després d'obligat a deixar la política pels escàndols tornarà a manegar els assumptes de CiU des de l'empresa privada, on ha participat en diverses iniciatives empresarials en àmbits tan diversos com la pelleteria o l'energia. El 1990 impulsà el diari El Observador, que desapareixeria tres anys després en el fracàs més absolut, com El Correo Catalán i l'Avui, tots subvencionats amb diners de la Generalitat que pagava mensualment les nòmines, i impulsà la Fundació Catalunya Oberta, dins l'estratègia de CiU, PP i PSOE d'usar les fundacions com mitjans de financiació il.legal.

Com a secretari general de la Presidència va ser darrera d'afers com el de Banca Catalana. Va protagonitzar l'anomenat 'cas Prenafeta' per irregularitats mentre exercia el càrrec, que el va enfrontar al fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Carlos Jiménez Villarejo. Villarejo l'acusava de tràfic d'influències per les seves relacions amb diverses companyies com Iberia, la Companyia Anònima d'Assegurances, Barcelonesa d'Obres i Contractes o Consultoria d'Economia i Tributs. El 1993 l'Audiència de Barcelona va arxivar-ho escandalosament i malgrat moltes evidències, tot i que va dimitir per les responsabilitats polítiques.

Un cop haver deixat el càrrec de Secretari de la Presidència no ha tornat a exercir cap més càrrec rellevant ni en l'administració ni en partits polítics, treballant exclusivament en l'empresa privada, diuen les mentides publicitàries de la fatxenda CiU, però la realitat és que l'any 2001 crea la Fundació Catalunya Oberta (FCO), de la qual n'és vicepresident: "És una entitat "independent" (és a dir: depenent de CiU i Pujol) emmarcada en la "ideologia liberal" (o neofeixisme) que té com a objectius analitzar, defensar i promoure els "valors" de la societat oberta, la llibertat, la democràcia i l'economia de mercat", la qual cosa és com dir que la màfia fomenta les relacions de bon veïnatge, segons es defineix a la seva pàgina web. Entre altres activitats, la FCO publica un butlletí setmanal i atorga anualment el seu Premi de Periodisme en algun d'aquests sionistes, entrevistadores i bocases que tots coneixem a TV3.

Dubai: Cadena perpètua per l'assassinat d'un militar txetxè

Un Tribunal de Dubai (Emirats Àrabs Units) va condemnar avui a cadena perpètua als còmplices de l'assassinat de l'ex cap del batalló txetxè Suliman Yamadáev. Segons la sentència, després de complir la cadena perpètua de 25 anys, el iraní Mahdi Lornia i el tadjik Maksudzhon Ismatov, acusats per complicitat en l'homicidi de Yamadáev, seran deportats als seus països d'origen. Yamadáev, condecorat amb l'ordre de Heroi de Rússia va ser assassinat el 28 de març de 2009 al pàrquing d'un complex residencial de Dubai, on residia amb la seva família.

En relació al seu assassinat, les autoritats dels Emirats Àrabs Units van dictar una ordre internacional de recerca i captura contra set ciutadans de Rússia, inclòs el diputat de la cambra baixa del parlament rus, Adam Delimjanov.

La policia local va establir que l'executor de l'assassinat, el nom no es revela, va actuar d'acord amb la informació que va rebre de Ismatov, que, per la seva banda, va ajudar a abandonar Dubai a quatre acusats en perpetrar l'homicidi.

Al mateix temps, segons la defensa "dels acusats (Larnia i Ismatov) no tenen relació amb l'assassinat de Yamadáev i els seus veritables assassins van fugir dels Emirats".


Tribunal de Dubai condena a cadena perpetua a cómplices del asesinato de militar checheno

Un Tribunal de Dubai (Emiratos Árabes Unidos) condenó hoy a cadena perpetua a los cómplices del asesinato del ex jefe del batallón checheno Sulim Yamadáev, informó el corresponsal de RIA Novosti.

Según la sentencia, tras cumplir la cadena perpetua de 25 años, el irnaí, Mahdi Lornia y el tayiko, Maksudzhon Ismatov, acusados por complicidad en el homicidio de Yamadáev, serán deportados a sus países de origen.

Yamadáev, condecorado con la orden de Héroe de Rusia fue asesinado el 28 de marzo de 2009 en el parking de un complejo residencial de Dubai, donde residía con su familia.

Para leer más ir a enlace:


L'Índia no vol a les seves filles

Fa 5 anys, la venda d'un producte que suposadament era capaç d'endevinar el sexe dels fetus va causar sensació a l'Índia. Junt amb una garantia del 99,9% d'encerts, la publicitat del test casolà animava als pares a: "Gastar l'equivalent a deu euros ara per estalviar-ne mil el dia de demà". Després que vengués unes cinc mil unitats en sis mesos, el producte va ser retirat del mercat indi, però milers de persones segueixen comprant-lo a través d'Internet. Segons Unicef, cinquanta milions de nenes han estat sacrificades a l'Índia durant el segle XX.

Una creença molt difícil d'eradicar

L'obsessió per tenir un fill mascle, millor encara si és el primogènit, sembla impossible d'eradicar en la societat índia. És molt habitual llegir casos de mares maltractades pels seus marits i família política per no donar a llum un home a la premsa d'aquest país.

Fa pocs dies, una dona que havia tingut la seva tercera filla va decidir llançar a un pou a les tres petites i intentar suïcidar després. La brutal pressió que estava patint per part dels seus familiars per haver engendrat només nenes va acabar per ser insuportable per a ella. Una enquesta duta a terme fa tres anys va revelar que el 90% de les mares índies amb algun fill ja no volia més descendència, però en el cas d'aquelles que només tenien filles, el 40% pensava ampliar la seva descendència.

Orígens culturals i econòmics

Les causes que impulsen els indis a preferir un fill home a una nena són culturals i econòmiques. Segons la tradició hindú, el ritual funeral d'un pare només pot ser portat a terme per un fill home.
D'altra banda, el costum que la núvia lliuri una dot econòmica en el moment del casament segueix practicant-se, tot i haver estat declarada il.legal. D'aquí que moltes famílies considerin una càrrega tenir una filla, i una sort tenir un fill. Aquest concepte està tan arrelat que, per augmentar les seves possibilitats de trobar una feina, alguns homes diuen tenir només filles. El truc, pel que sembla serveix perquè els patrons es planyin d'ells i els contractin més fàcilment.

Picaresca des de la gestació

"Amb aquesta manera de pensar, no és estrany que encara existeixi el feticidi femení", afirma el cineasta indi Manish Jha. La pel.lícula que va dirigir fa cinc anys, 'Un país sense dones', va causar un escàndol en la seva estrena. El film explica la història d'un poble habitat exclusivament per homes que acaben matant-se entre ells per una dona arribada de lluny: "Quan em documentava per escriure el guió, em va sorprendre descobrir que el feticidi femení és més freqüent entre les classes altes que entre les baixes", diu Jha.

"També vaig visitar clíniques ginecològiques on els doctors em van explicar els mètodes que fan servir per revelar als pares el sexe del fetus [una pràctica no permesa per contenir la xifra dels avortaments de fetus femenins]: Si en lliurar les anàlisis els donen un pastisset dolç, és que serà nen, si el fetus és d'una nena, els donen fruits secs amb sal. D'aquesta manera, no infringeixen la llei perquè en les anàlisis no consta el sexe del fetus".

L'exploració prenatal feta per determinar el sexe del fetus és il.legal a la índia, però l'avortament no ho és. Això provoca que alguns pares decideixin desfer-se de la recent nascuda immediatament després del part. En regions com Maharashtra o el Panjab hi ha prop de nou-centes dones per cada mil homes, quan el normal és que neixi un nombre lleugerament més gran de nenes que de nens.

Poblacions sense dones

"Ja hi ha pobles sense dones, com el de la meva pel.lícula. Si no parem aquesta bogeria, no em sembla desgavellat pensar que acabi havent-hi regions o fins països on les dones siguin una raresa", diu Manish Jha. Segons Unicef, cinquanta milions de nenes han estat sacrificades a l'Índia durant el segle XX. En la majoria dels casos d'interrupcions d'embarassos, els avortaments tenien a veure amb el sexe del fetus.


La India no quiere a sus hijas

Hace cinco años, la puesta a la venta de un producto que supuestamente era capaz de adivinar el sexo de los fetos en las embarazadas causó sensación en la India. Junto a una garantía del 99,9% de aciertos, la publicidad del test casero animaba a los padres a "gastarse el equivalente a diez euros ahora para ahorrarse mil el día de mañana". Después de que vendiese unas cinco mil unidades en seis meses, el producto fue retirado del mercado indio, pero miles de personas siguen comprándolo a través de Internet.

Una creencia muy difícil de erradicar

La obsesión por tener un hijo varón, mejor aún si es el primogénito, parece imposible de erradicar en la sociedad india. Es muy habitual leer casos de madres maltratadas por sus maridos y familia política por no dar a luz a un varón en la prensa de este país.

Para leer más ir a enlace:


Xina: 126 companyies administrades pel govern

El nombre de companyies estatals administrades pel govern central de la Xina ha estat reduït a 126, segons un informe publicat ahir dimarts a la Comissió de Supervisió i Administració d'Actius Estatals. Amb l'aprovació del Consell d'Estat, el gabinet xinès, l'Institut d'Indústria Farmacèutica de Xangai s'ha incorporat al Grup Farmacèutic Nacional, la major companyia del sector del país, per valor de mercat.

L'informe no va revelar les raons de la consolidació.

La comissió planeja reduir el nombre d'aquest tipus de companyies a entre 80 i 100 per a finals de 2010, en comparació amb les 196 de 2003, any en què va ser establerta la comissió.


Reducido a 126 número de compañías estatales chinas administradas por gobierno central

El número de compañías estatales administradas por el gobierno central de China ha sido reducido a 126, según un informe publicado hoy martes por la Comisión de Supervisión y Administración de Activos Estatales.

Con la aprobación del Consejo de Estado, el gabinete chino, el Instituto de Industria Farmacéutica de Shanghai se ha incorporado al Grupo Farmacéutico Nacional, la mayor compañía del sector del país, por valor de mercado. El informe no reveló las razones de la consolidación.

La comisión planea reducir el número de este tipo de compañías a entre 80 y 100 para finales de 2010, en comparación con las 196 de 2003, año en que fue establecida la comisión.


Senador rus insta a penalitzar els intents de rehabilitar els nazis

El president del Consell de la Federació (cambra alta del parlament rus), Serguei Mirónov (foto), en participar en una conferència organitzada per RIA Novosti i dedicada al 65 aniversari de la Victòria en la II Guerra Mundial, va declarar que s'ha de crear una base legal per impedir els intents de heroitzar als nazis i els seus còmplices: "Els legisladors dels tres Estats que van patir les més grans pèrdues durant la Segona Guerra Mundial -Rússia, Bielorússia i Ucraïna- ja van promoure les respectives iniciatives. Però altres països de la CEI encara no ha començat aquesta tasca, el que no pot menys de preocupar".

"Ens veiem obligats a introduir en la legislació penal unes normes de persecució als que intenten rehabilitar el nazisme, tergiversar premeditadament els resultats de la Segona Guerra Mundial, presentar a la Unió Soviètica com agressora i blanquejar de fet el nazisme alemany", va dir Mirónov a la conferència interactiva "Moscou - Minsk - Kíev - Chisinau".

El director de l'Institut d'Història Universal de l'Acadèmia de Ciències de Rússia, Aleksandr Chubarián, en assenyalar que cal liquidar "llacunes" i interpretacions errònies en manuals d'Història", va proposar atraure a aquesta tasca a historiadors d'altres països de l'ex coalició antihitleriana.

El ministre d'Educació i Ciència d'Ucraïna, Dmitri Tabachnik, va declarar que els nous dirigents del país dedicaran la màxima atenció als paràgrafs dedicats a la Segona Guerra Mundial en els manuals ucraïnesos.

La diputada armènia Ermin Nagdalián, en donar suport a la iniciativa de Miróniv, va dir que l'oblit de les lliçons de la Història és molt perillós i pot tenir conseqüències nefastes, com ara el sorgiment d'elements neonazis entre els joves.

La presidenta de la comisió per a Educació, Cultura, Ciència i Desenvolupament Social de l'Assemblea Nacional de Bielorússia, Antonina Mórova, va dir que comparteix el punt de vista de que cal elaborar projectes de llei apuntats a lluitar contra els intents de rehabilitar els nazis i els seus còmplices.


Senador ruso insta a crear base legal para penalizar los intentos de rehabilitar a los nazis

El presidente del Consejo de la Federación (cámara alta del parlamento ruso), Serguei Mirónov, al participar hoy en una conferencia organizada por RIA Novosti y dedicada al 65 aniversario de la Victoria en la Segunda Guerra Mundial, declaró que se debe crear una base legal para impedir los intentos de heroizar a los nazis y sus cómplices.

"Los legisladores de tres Estados que sufrieron las más grandes pérdidas durante la Segunda Guerra Mundial - Rusia, Bielorusia y Ucrania - ya promovieron las respectivas iniciativas. Pero otros países de la CEI todavía no ha empezado esa labor, lo que no puede menos que preocupar".

"Nos vemos obligados a introducir en la legislación penal unas normas de persecusión a quienes intentan rehabilitar el nazismo, tergiversar premeditadamente los resultados de la Segunda Guerra Mundial, presentar a la Unión Soviética como agresora y blanquear de hecho el nazismo alemán", dijo Mirónov en la conferencia interactiva: "Moscú - Minsk - Kíev - Chisinau".

Para leer más ir a enlace:


)

Xina: Aranzels antidumping als EUA i Rússia

Xina ha decidit imposar aranzels antidumping sobre l'acer, el silici de gra orientat (per a usos elèctrics) importat des dels EUA i Rússia, a partir de l'11 d'abril d'aquest any, segons va informar ahir dimarts el Ministeri de Comerç. Estats Units ha subvencionat les exportacions d'aquest tipus de productes, indica el ministeri xinès en un comunicat publicat a la seva pàgina web. El document també assenyala que el dumping (o competència deslleial) i els subsidis han provocat danys substancials a la indústria del país asiàtic.

La cartera xinesa va decidir imposar aranzels antidumping d'entre el 7,8 i el 64,8%, i impostos antisubvencions d'entre el 11,7 i el 44,6% sobre les exportacions dels EUA. Per l'acer al silici de gra orientat, procedent de Rússia, les autoritats xineses han establert aranzels antidumping d'entre el 6,3 i el 25%.

La proporció d'aquests impostos depèn dels marges de dúmping i subsidi dels fabricants de diferents països.

Un funcionari del Ministeri de Comerç va assenyalar que es tracta de la primera investigació antidumping i antisubvenció llançada per la Xina contra les importacions des d'altres països.

L'investigació va ser justificada i transparent, i es va dur a terme d'acord amb les lleis xineses i les regles de l'Organització Mundial del Comerç, subratlla el comunicat divulgat avui.


China impone aranceles antidumping sobre acero de EEUU y Rusia

China decidió imponer aranceles antidumping sobre el acero al silicio de grano orientado (para usos eléctricos) importado desde Estados Unidos y Rusia a partir del 11 de abril de este año, según informó hoy martes el Ministerio de Comercio.

Estados Unidos ha subvencionado las exportaciones de ese tipo de productos, indicó el ministerio chino en un comunicado publicado en su página web. El documento también señala que el dumping (o competencia desleal) y los subsidios han provocado daños sustanciales a la industria del país asiático.

Para leer más ir a enlace:


El BRIC ha de comerciar amb les seves divises

El president de Rússia, Dmitri Medvédev, ha declarat que el Grup BRIC (Brasil, Rússia, l'Índia, Xina) ha d'estructurar el seu comerç a partir de les seves divises nacionals per impulsar la cooperació dels quatre països en diferents sectors: "Les possibilitats per a la cooperació multilateral en el marc del BRIC en energia nuclear, construcció d'avions, investigació espacial i nanotecnologies són molt àmplies", va dir el president rus en un article, publicat per la premsa en vigílies de la cimera del Grup BRIC que es celebrarà els dies 15 i 16 d'abril al Brasil.

Medvédev va indicar que: "Aquesta cooperació podrà fomentar-se amb un acord sobre el comerç en divises nacionals".

Així mateix, el líder de Rússia va assenyalar que el Grup BRIC és: "Un fòrum jove que no obstant ha adquirit un gran prestigi internacional".

Als països del Grup BRIC els hi correspon el 26% del territori mundial, el 42% de la població i el 14,6% del PIB mundial. Els últims anys l'aportació del BRIC al creixement de l'economia mundial va superar el 50%.

Medvédev va ressaltar també que l'objectiu de Rússia en el marc del BRIC és obtenir un creixement econòmic sostenible i augmentar el benefici del poble per mitjà de la diversificació econòmica i la modernització de tecnologies: "Invertim cada vegada més recursos per investigar l'espai còsmic, elevar l'eficiència energètica, desenvolupar l'energia nuclear i fonts alternatives d'energia, informàtica, telecomunicacions i medicina. Atribuïm gran importància a l'explotació de jaciments minerals, abundants al nostre país, així mateix a la intensificació de la producció agrícola", va dir Medvédev i va expressar la seva seguretat que: "Aquests èxits seran útils per als socis de Rússia que integren el BRIC".

Anteriorment, l'assessor del president, Serguei Prijodko, va informar que la propera cimera, que serà la segona trobada dels líders de Rússia, el Brasil, l'Índia i la Xina, tractarà els objectius del desenvolupament postcrisi, la lluita contra el terrorisme, problemes del canvi climàtic, l'arranjament de la crisi a l'Orient Mitjà i la situació a Haití.


Rusia, China, India y Brasil deben comerciar en sus divisas nacionales para impulsar la cooperación multilateral

El presidente de Rusia, Dmitri Medvédev, declaró el Grupo BRIC (Brasil, Rusia, la India, China) deben estructurar su comercio a partir de sus divisas nacionales para impulsar la cooperación de los cuatro países en materia de energía nuclear, construcción de aviones, investigación espacial, nanotecnología y otros sectores.

"Las posibilidades para la cooperación multilateral en el marco del BRIC en energía nuclear, construcción de aviones, investigación espacial y nanotecnologías son muy amplias", dijo el presidente ruso en un artículo, publicado por la prensa en vísperas de la cumbre del Grupo BRIC que se celebrará los días 15 y 16 de abril en Brasil.

Para leer más ir a enlace:


ACP: Brigades de solidaritat

"A l'Associació Catalana per la Pau entenem les brigades de solidaritat com un compromís de caràcter voluntari, d’apropament als problemes que afecten els pobles del Sud, a les seves organitzacions socials i a les alternatives que aquestes duen a terme, des d’una òptica realista i responsable amb les comunitats amb les que es conviu i de comunicació d’aquestes experiències a la nostra societat". El procés es desenvolupa en tres etapes: 1ª. Formació de la brigada i preparació (d’Abril a Juliol). Constitució dels grups i participació en les reunions i en les activitats de formació i solidaritat. Taller de formació: Dissabte 24 d’abril a les 11.00 h.: La globalització i les conseqüències en els països del sud. Les causes de la pobresa.

Trobada de formació i convivència (cap de setmana). Dissabte 15 de maig i diumenge 16: Dret a l’Alimentació. Actituds i comportaments dels brigadistes. Tècniques periodístiques (com fer una entrevista, elaboració d’un audiovisual).
2ª. Estada en el país (agost). D’entre 21 i 28 dies d’estada. Treballant, coneixent la realitat del país, trobant-nos amb organitzacions socials, sindicals… de la mà els nostres socis locals i amb les comunitats que ens acullen.

3ª. Valoració col·lectiva de l’experiència i sensibilització (a partir de setembre). Entre altres activitats es realitzarà un audiovisual amb els documents (entrevistes, diaris de camp, fotografies, etc.) recollits per les Brigades de Solidaritat per tal de donar a conèixer a la nostra societat la realitat dels països del sud i dels nostres socis locals.

Fem brigades a Bolívia, Colòmbia, Cuba, Guatemala, Moçambic, Nicaragua, Palestina i Paraguai. Per a més informació, truca al 93 318 84 44 o envia’ns un correu electrònic a: [email protected]