dimarts, 18 d’octubre de 2011

Els metges rebutgen que els hospitals tanquin parcialment

Metges de Catalunya ha demanat a l'Institut Català de la Salut (ICS) que retiri l'ordre de tancar parcialment cinc dies els vuit grans hospitals públics. En aquest sentit, el sindicat ha reclamat a l'ICS que "deixi d'improvisar mesures d'estalvi a cop de calculadora sense valorar les repercussions" que poden tenir per tal de "no deteriorar encara més uns serveis sanitaris ja malmesos per les retallades". El sindicat Metges de Catalunya retreu l'ICS que decideixi mesures "a cop de calculadora" i improvisant.

El col·lectiu ha alertat que tancar parcialment els hospitals tindrà un "fort impacte" sobre els temps d'espera i provocarà una "major saturació" als centres que hauran de reprogramar l'activitat que no es faci durant aquests dies.

Durant aquests cinc dies els hospitals només atendran les urgències i els pacients ingressats i no es faran intervencions quirúrgiques ni proves diagnòstiques. L'ICS ha defensat que el que es farà és agrupar els festius dels treballadors en dies en què hi ha menys demanda amb l'objectiu de disminuir la incidència sobre els pacients.

El primer centre que aplicarà aquesta mesura serà l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona el proper divendres.

Líbia: Sirte resisteix. Fòsfor blanc sobre Beni Walid. Khamis no ha mort

Informe de la resistència líbia: "Sirte no ha caigut, tot i els bombardejos de l'organització terrorista OTAN. Per contra, una vegada més, els traïdors van ser derrotats i en l'estampida van abandonar les seves armes i van ser després capturats pels patriotes. Els pilots de l'OTAN llancen fòsfor blanc sobre Beni Walid. El general Khamis Gaddafi (foto) no ha mort. Musa Ibrahim demana que no es doni informació a l'OTAN. Hillary Clinton intenta salvar el seu CNT".

El general Khamis Gaddafi no ha mort

Així ho ha assegurat una font propera al general Khamis Gaddafi, deixant al descobert un'altre de les tantes mentides posades a rodar per les forces del CNT/OTAN per localitzar l'home qui juntament amb alts oficials militars supervisa la protecció del líder libi, Muammar el Gaddafi.

Els pilots de l'OTAN llancen fòsfor blanc sobre Beni Walid

Segons informacions l'OTAN estaria emprant des d'avui fòsfor blanc contra la població civil de la capital provisional de la Yamahiriya àrab líbia popular socialista. L'exèrcit nord-americà va emprar fòsfor blanc, arma prohibida pels convenis internacional, el novembre de 2004 contra la població antiimperialista de Falluyah a l'Iraq que va resistir a la invasió del país.

Les bombes de fòsfor esclaten en forma de núvol i assassina a tota persona en un radi de 150 metres. Crema els cossos i els dissol fins l'os deixant intacta la roba. L'OTAN ha de recórrer a armes de destrucció massiva ja que la resistència nacional popular líbia està fent inviables els seus plans de conquestes i invasió.

La Humanitat ha de reaccionar iradament per aturar els crims que cometen l'OTAN i els seus subordinats a Líbia.

Visita sorpresa de Hillary Clinton per intentar salvar el CNT


Sense previ avís com a mesura de seguretat davant de tot atac de la puixant resistència nacional líbia que es mou lliurement a Trípoli i en gran part del país fent inviable el domini del país per l'OTAN, s'està produint la visita de la secretària d'Estat nord-americana Hillary Clinton.

Són molts els problemes que ha de resoldre: intentar salvar de la liquidació a una camarilla de renegats instal·lada per ella a Líbia però incapaç de controlar el territori i d'obtenir el menor suport popular; contrarestar l'ofensiva patriota; planificar l'assassinat de Muammar Gaddafi i els principals líders patriotes; organitzar el saqueig del petroli libi tot i els sabotatges de la resistència; enviar més mercenaris a combatre i morir sobre el terreny; intentar subornar líders tribals que són la columna vertebral de la resistència; posar en marxa una ofensiva per assegurar el control imperialista sobre els països de la regió; desestabilitzar la veïna Algèria en procés de radicalització antiimperialista; obtenir el pagament de les despeses militars pels feudals de Qatar i Emirats Àrabs Units, etc.

Musa Ibrahim demana que no es doni informació a l'OTAN

El portaveu de la resistència nacional legítima i de la Yamahiriya, Musa Ibrahim, ha sol·licitat que no es distribueixi informació diària dels moviments de l'Exèrcit libi 'per no facilitar la tasca exterminadora dels agressors de l'OTAN i els seus lacais locals i internacionals'. Els serveis d'espionatge de l'OTAN espien els mitjans d'informació democràtics no solament a efectes de les seves campanyes de propaganda amb la qual confonen a una part de l'opinió pública mundial, sinó també a efectes d'organitzar bombardejos i assassinats. A la solidaritat internacional li convé estudiar més les arrels històriques, polítiques i culturals que alimenten el desig indestructible del poble libi, africà i àrab, aràbic-berber, de ser plenament lliure i independent, solidari i fratern amb tots els pobles del Món.

Necessita més alliberar-se de l'estratègia intoxicadora i desmobilitzadora que busca sumir en la impotència i en la passivitat a la Humanitat en el seu conjunt.

L'ex directora general de la CAM s'apunta a l'atur cobrant una pensió anual vitalícia de 370.000 euros

L'ex directora general de la Caixa del Mediterrani (CAM), María Dolores Amorós (PP), que es va regalar una pensió anual vitalícia de 370.000 euros de diners públics, s'ha apuntat com a desocupada a les oficines dels serveis públics d'ocupació, per sol·licitar una posterior prestació de desocupació, la que Rajoy vol treure als aturats. Segons han indicat fonts socialistes, "encara no sabem si la prestació ha estat concedida però sí que és clar que s'ha registrat com a desocupada".

Els sindicats també han confirmat que s'ha inscrit a l'antic Inem.

María Dolores Amorós va ser acomiadada al setembre, de manera fulminant i sense dret a indemnització com a directora general de Caixa del Mediterrani, aproximadament un any després que acordés percebre un sou anual de 593.040 euros i, igual que a altres ara exdirectius, el dret a una pensió de prop de 370.000 euros anuals per al moment de la seva jubilació. La prestació per desocupació que li correspondria ronda els 1.400 euros.

Davant l'escàndol de les indemnitzacions milionàries, la fiscalia Anticorrupció va decidir obrir d'ofici diligències d'investigació per aclarir les circumstàncies en què s'ha produït l'acomiadament de l'exdirectora general de la Caixa Mediterrani (CAM), María Dolores Amorós, i si l'adjudicació d'una pensió vitalícia de 370.000 euros pel seu cessament pot ser constitutiva de delicte.

Després de conèixer la nova situació laboral d'Amorós, el portaveu adjunt a les Corts valencianes, Francisco Toledo, ha afirmat que "ara que l'exdirectora general de la CAM, María Dolores Amorós, cobra de l'atur, ha de tornar el sou de 593.040 euros que es autofijó abans de ser acomiadada fulminantment".

Segons el parer de Toledo, "l'avarícia, el desvergonyiment i el saqueig dels directius de la CAM no té límit i la major responsabilitat és del Partit Popular dels últims 16 anys, perquè ells van ocupar les caixes, i ells haurien d'haver supervisat els òrgans de control i direcció, a través de l'IVF".

El portaveu adjunt ha exigit per això el PP i el president de la Generalitat, Alberto Fabra "que votin a favor de la Comissió d'Investigació, perquè també és responsabilitat seva que Moody's hagi decidit enfonsar l'entitat al nivell del bo escombraries".

La Generalitat posa en marxa l'oficina turística a Nova York

La Generalitat ha posat en marxa aquesta setmana l'oficina de promoció turística de Nova York, segons ha explicat avui la directora general de Turisme, Marian Muro (CiU). En una trobada amb la premsa amb motiu una Jornades de Mercats Emissors, que organitza l'Agència Catalana de Turisme, Muro ha assenyalat que a l'oficina treballa una persona i el centre està ubicat a la delegació de la Generalitat a Nova York, que té un cost anual de 473.404 euros, incluent-hi el lloguer i les despeses de manteniment però no els sous dels col.locats.

La nova oficina de promoció turística atendrà el mercat americà, del Canadà i Mèxic i tindrà com a objectiu potenciar el turisme americà, cada vegada més important a Catalunya, sobretot en el sector de creuers, i informar a les empreses emissores catalanes.

Quant costen les oficines de la Generalitat a Nova York, París i Berlín?
Gairebé un milió d'euros anuals. En concret, la de Nova York (una oficina de 280 metres quadrats, dels quals només 152 útils) té un cost anual de 473.404 euros (inclou lloguer i despeses de manteniment); la de París (de 578 m2) costa 416.470 euros; i la de Berlín, la més modesta, ocupa una superfície de 287 metres quadrats i té un cost de 59.339 euros l'any. Aquestes dades apareixien al DOGC del passat divendres, gràcies a la publicació dels tres convenis que han signat l'Agència de Suport a l'Empresa Catalana (més coneguda com Acc1Ó i abans per Copca) amb l'Institut Ramon Llull.

Mitjançant aquests convenis, Acc1Ó cedeix un petit despatx a l'Institut Ramon Llull en cadascuna d'aquestes oficines, i per aquest relloguer l'entitat dedicada a la promoció i defensa de la llengua catalana pagarà un preu de 39.765 euros anuals (en el cas de Nova York), 29.152 euros (en el de París) i 3.953 euros (en el de Berlín). Serà legal en aquests països això de tenir rellogats?

Vuit detinguts en una operació contra la corrupció del PP a Múrcia
La Guàrdia Civil està registrant la Conselleria de Presidència i la de Sanitat del Govern murcià en el marc de la segona part de l'Operació Biblioteca, amb almenys vuit detinguts i tres imputats més, segons ha avançat Ràdio Nacional, dins de la investigació en curs de l'Operació Biblioteca. Entre els arrestats hi ha l'alcalde del municipi d'Aledo, Simón Alcaraz, del Partit Popular, la secretària municipal d'aquest ajuntament i l'excap municipal del departament de planejament, l'arquitecte Joaquín Peñalver.

L'anomenada Operació Biblioteca investiga al municipi murcià de Librilla una presumpta trama de corrupció urbanística sobre delictes de suborn, prevaricació i negociacions prohibides a funcionaris públics.

Entre els detinguts no hi ha cap alt càrrec del Govern murcià. La consellera de Sanitat, María Ángeles Palacios, ha destacat la total col · laboració de l'administració amb les indagacions des de primera hora del matí, en la qual la Guàrdia Civil s'ha personat a la Conselleria per a demanar informació.

Documentació relacionada amb la Opereación Biblioteca

La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) s'ha personat aquest dimarts a les dependències de les conselleries de Sanitat i de Presidència del Govern murcià per recollir informació, segons han confirmat a Europa Press fonts pròximes a la investigació que no han fet més precisions.

En concret, els agents d'aquesta unitat especialitzada de la Guàrdia Civil es van desplaçar a Múrcia fa diversos dies tot i que ha estat aquest dimarts quan ha començat aquesta operació.

La UCO ha requerit informació a la Secretaria General de la Conselleria de Presidència, encara que altres fonts matisen que l'operació està relacionada amb funcionaris i no amb polítics ni amb el Govern regional.

L'Operació Biblioteca, que va investigar una suposada cas de corrupció urbanística al municipi de Librilla, va conduir el 2008 a la detenció de qui va ser l'alcalde d'aquesta localitat, José Martínez García, del Partit Popular, que va ser donat de baixa cautelar en el partit com afiliat després del seu arrest, així com al seu tinent alcalde i regidor d'Urbanisme, Pedro Martínez.

El preu polític de la gasolina i el diesel a Europa

La posició de cada país en la llista es deu a les peculiaritats del seu sistema tributari, que determina el grau de pressió fiscal sobre la benzina i la disponibilitat de petroli de producció pròpia i/o la regulació dels preus del combustible. Espanya ocupa el lloc 20è entre els 32 de la llista.

Veure també: Un llitre de gasolina val 6 cèntims tot l'altre són beneficis pels especuladors i els governs!

El director de l'Escola Superior d'Economia de Rússia, Vasili Solodkov, afirma que el preu de cost d'extracció d'un barril de petroli és de 10 o 15 dòlars US. La suma restant (fins als 120 actuals i pujant) és tot benefici. A més, més de la meitat del preu a Espanya de la gasolina i el gasoil són impostos, del que es dedueix que el preu real del llitre de benzina és d'uns 6 cèntims d'euro i no de 1'36 a Espanya o 1'66 a França, com ja s'està pagant gràcies als governs de dretes d'Europa.

EUA triplica en nombre de famolencs a la Xina

El nombre de nord-americans que experimenten dificultats per a l'aprovisionament d'aliments i medicaments va arribar al nivell més alt des de l'inici de la crisi econòmica. L'actual percentatge dels que no poden permetre el luxe de menjar és tres vegades més gran que el de la Xina. En particular, es refereix a la categoria de persones que són incapaços de proveir-se d'aliments de forma estable. Segons Gallup, el 19% de la població dels EUA, uns 60 milions de persones, han tingut problemes d'aquesta índole en els últims 12 mesos.

Segons un informe de la consultora Gallup esmentat per diverses fonts nord-americanes, la situació alimentària als EUA s'ha agreujat significativament.

Pel que fa a aquesta taxa Estats Units està per darrere de la Xina, on només el 6% de la població és incapaç de proveir-se d'aliments de forma estable. Fa només tres anys la situació era diametralment oposada: el 9% en EUA enfront del 16% a la Xina.

L'índex bàsic de benestar que reflecteix l'accés de la població a béns i serveis essencials, també va caure en EE. Units. al setembre fins al nivell del 81,4%, aconseguint el seu punt més baix de la història d'aquestes estadístiques.

El percentatge de nord-americans que poden permetre visitar un metge privat es va reduir del 82,5% al ​​78,3% en els últims tres anys. El nombre de nord-americans que tenen assegurança de salut disminuir del 85,9% al 82,3%.

Gallup es basa en una enquesta mensual realitzada entre 29.000 adults del país. Els enquestats responen a 13 preguntes que descriuen el seu nivell de benestar: des de l'accés a aliments i aigua potable fins a la llar i la qualitat del servei mèdic.

Terroristes de l'OTAN planejaven utilitzar armes bacteriològiques contra la població de Sirte

Segons informació provinent del front de patriòtic libi a Misrata, els mercenaris del CNT/OTAN havien planificat la utilització d'armes bacteriològiques contra la població de Sirte, que ve sent víctima d'atacs armats del CNT i intensos bombardejos de l'organització terrorista OTAN.

Els combatents del front de Misrata van dur a terme una operació aquesta matinada, van sabotejar el pla per matar a tota la població que resisteix a Sirte i van capturar als terroristes i la informació sobre l'ingrés des d'Egipte d'una important quantitat d'àntrax per acabar amb la resistència als invasors en aquesta ciutat massacrada pels imperialistes.

El pla consistia a enviar a la ciutat de Sirte a un grup de terroristes "rebels" i dispersar àntrax, un dels tòxics més letals entre les armes bacteriològiques, per després llançar les seves acostumades mentides, en aquest cas parlarien que un epidèmia havia sacsejat la ciutat com a resultat de la manca de sanejament.

JM Álvarez: "Trinidad Jiménez no té fills ni valors humans"


JM Álvarez: "Aquesta dona brutal es va reunir a Bengasi, almenys en dues ocasions, amb els bandits del CNT, servents dels seus socis els "civilitzats" de l'OTAN que provoquen el que van a veure en el següent vídeo. Avís: El vídeo pot ferir la seva sensibilitat, però si ho suporta ¡bulli d'indignació davant els crims d'aquestes "democràcies" que alguns il·lusos pretenen "millorar"!".

Jorge Bellver (PP) al·lega que desconeixia estar signant una cosa il·legal

La mà dreta de Rita Barberá (PP), alcaldessa de València, s'enfronta des d'ahir a un judici per prevaricació urbanística que amenaça amb apartar-lo de la política. Jorge Bellver, tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament, va escoltar ahir des de la banqueta dels acusats la pena que el fiscal demana per a ell: 32.400 euros de multa i vuit anys i mig d'inhabilitació per exercir un càrrec públic. Barberá va acompanyar al seu regidor fins al jutjat en senyal de suport. Al costat de Bellver compareixen davant el jutge quatre funcionaris acusats del mateix delicte.

Tots estan acusats de saltar-se un tràmit en l'autorització d'un aparcament subterrani a tres metres d'un jardí històric, protegit com a Bé d'Interès Cultural. Les obres es van aprovar el 2004 i van córrer a càrrec de dues empreses. Una d'elles era la d'Enrique Ortiz, imputat en la trama de corrupció Brugal, i relacionat també amb el cas Gürtel.

El tràmit que Bellver no va complir és la petició d'un informe a la Conselleria de Cultura. Aquest pas és obligatori segons la llei. De fet, el propi Ajuntament va complir amb aquesta exigència administrativa en una obra anterior a l'aparcament, la d'ampliació d'una clínica. En aquesta ocasió, el consistori va consultar amb Cultura i només va aconseguir la seva aprovació quan va introduir en el projecte les correccions que aquell departament exigia.

Ahir, Bellver va pretendre demostrar que la seva intenció no era la de trencar la llei mentint com qualsevol del seu partit amb tot la desimboltura. Per això, va afirmar que no sabia que el jardí és Bé d'Interès Protegit, tot i que ostenta aquesta condició des de 1941. També va derivar la possible responsabilitat cap als seus subordinats, en afirmar que si va estampar la seva signatura en l'expedient, va ser perquè tots els informes dels tècnics que l'havien tramitat eren favorables.

Una altra de les estratègies de la defensa del regidor va ser tractar de demostrar que no va donar cap indicació als funcionaris perquè es saltessin el tràmit. Amb aquest objectiu, la seva advocada va preguntar a cadascun dels acusats si havien rebut alguna ordre de Bellver sobre això, tots van contestar que no.

Reconeixement al cas 'Brugal'

Precisament ahir el constructor Enrique Ortiz va patir un revés judicial en una de les investigacions judicials que li esquitxen. El jutge que investiga el cas Brugal a Alacant va validar totes les escoltes del cas, tot i que l'empresari i la seva dona, entre d'altres imputats, havien sol·licitat que s'anul·lessin. La Fiscalia Anticorrupció acusa Ortiz d'obtenir informació privilegiada sobre l'elaboració del Pla General d'Ordenació Urbana de l'alcaldessa de la ciutat, Sonia Castedo (PP). A canvi, li va fer regals i favors.

PIB de la Xina creix el 9,1% en tercer trimestre

El producte intern brut (PIB) de la Xina va registrar un creixement interanual del 9,1% en el tercer trimestre d'aquest any, amb una lleu caiguda respecte al 9,5% del segon trimestre i el 9,7 del primer, va anunciar avui dimarts el Buró Nacional d'Estadístiques (BNE). La inversió en actius fixos creix 24,9% i les vendes al detall pugen 17% a primers nou mesos de 2011, i el valor agregat de producció industrial de la Xina puja un 13,8% al setembre

Segons les dades preliminars, el PIB del país va arribar als 32,07 bilions de iuans (5,01 bilions de dòlars) en els primers nou mesos de l'any, un 9,4% més que el mateix període de l'any passat, va dir el portaveu del BNE, Sheng Laiyun, en una roda de premsa.

Sheng va qualificar el comportament econòmic de la Xina de "generalment bo", i ha afirmat que durant els primers nou mesos l'economia del país es va desenvolupar d'acord amb les perspectives de la regulació macroeconòmica.