dissabte, 18 de juny de 2011

Mapa de les Acampades a Espanya i el món


Cliqueu sobre les tendes-icones per veure l'informació corresponent a cada lloc.

I a la resta del món:

Marxa de dissabte i diumenge a les viles del Maresme

Mapa de les marxes i manifestacions de dissabte i diumenge a les viles del Maresme.

CCOO se suma al 15-M i demana unitat de l'esquerra el 19-J

Àngels Martínez Castells: Davant les manifestacions del 19 de juny convocades pel moviment del 15M, CCOO se suma i fa una crida a la convergència social davant la decisió dels governs europeus d'institucionalitzar les polítiques d'ajust i colpejar els drets socials i laborals. En els propers dies les institucions europees té previst aprovar el Pla de Governança i el Pacte per l'Euro. Aquestes iniciatives persegueixen tres objectius:

· Imposar un model econòmic sobre la tesi que Europa només pot competir amb la resta d'economies mundials si deprimeix els salaris dels treballadors i treballadores (i per tant els drets a la negociació col.lectiva) i si redueix dràsticament els costos que suposa l'Estat del benestar, per a això es fa necessari començar aprimant els serveis públics (sanitat, educació, dependència, ...), per acabar privatitzats.

· Institucionalitzar aquest model en les legislacions europees.

• Establir mecanismes de "càstig" per a aquells països que gosin contravenir aquestes polítiques de reducció del dèficit i la despesa pública.

La Confederació Europea de Sindicats (CES) ha convocat accions a tot Europa per al pròxim dia 21, que a Espanya i amb caràcter general, se celebrarà el 22, en què no només rebutja aquestes polítiques pel que tenen de antieconòmic i antisocial, sinó que proposa alternatives perfectament viables com:

· Donar prioritat a la recuperació de l'economia i la creació d'ocupació. En particular, establir un pla europeu d'inversions per una suma equivalent a l'1% del PIB.

· Enfrontar la crisi dels deutes sobiranes, amb mesures eficaces i solidàries: regular els mercats financers, emetre euro-obligacions amb interessos reduïts, etc.

· Allargar els terminis per a la reducció dels dèficits públics i fer-ho a través de mesures socialment justes de repartiment de les càrregues socials.

· Establir un impost a les transaccions financeres.

Promoure polítiques que portin al canvi de model productiu cap a una economia verda amb una "transició justa" que persegueixin la creació d'ocupació i garanteixin la protecció social dels treballadors.

· Defensar el model social europeu, en particular, la universalitat i qualitat dels serveis públics fonamentals.

· Reivindicar el valor de la negociació col.lectiva i de l'autonomia dels interlocutors socials. Dotar-se d'una política salarial basada en el manteniment de la seva capacitat adquisitiva.

Al costat de la convocatòria de la Confederació Europea de Sindicats, el moviment 15M, ha promogut una manifestació, amb valoracions i objectius que podem entendre com concurrents. En efecte, la crida per "prendre els carrers" el proper 19 de juny expressa en essència el que el moviment sindical europeu està plantejant. En aquest sentit CCOO fa una crida a participar i reforçar totes les iniciatives es promoguin amb la finalitat de frenar les pretensions de les institucions europees i de demostrar que una Europa més justa i solidària és possible.

ICV-EUiA crida a participar en les mobilitzacions del 19-J i el 21-J

L’esmena a la totalitat que ICV-EUiA -i d’altres grups- va presentar a uns Pressupostos de la Generalitat 2011 injustos i insolidaris, va ser tombada per CiU i el PP. Aquesta era una esmena a la totalitat amb alternatives per una sortida a la crisi en favor de les persones, la creació d’ocupació i els serveis públics, i amb una fiscalitat progressiva i que faci front al frau fiscal. Per EUiA les mobilitzacions socials i donar alternatives continuen sent necessàries front a les polítiques de CiU i del PSOE, i per avançar en la democràcia. Mobilitzacions i alternatives des dels moviments i organitzacions socials, des de plataformes i entitats, des dels sindicats i el moviment veïnal, i des de l’esquerra política. Hi ha moltes coses en comú: volem fer front a les retallades, canviar les polítiques, defensar drets i aprofundir en la democràcia.

És des d’aquesta voluntat unitària, de trobada i de coincidències amb la mobilització i les alternatives que EUiA participarà en les manifestacions del 19-J i el 21-J. Les manifestacions del 19-J convocades pel moviment 15-M, un moviment amb propostes i que no es pot criminalitzar per un fets rebutjables d’una minoria violenta al Parlament. I les mobilitzacions del 21-J, la jornada d’acció europea, convocada pels sindicats. EUiA fa una crida als seus afiliats i afiliades a participar a aquestes mobilitzacions.

Puig aposta obertamet per la censura i la repressió policial davant dels indignats

En una entrevista de RAC1 al Conseller d'Interior Felip Puig, aquest ha reconegut que els Mossos treballen en identificar i inculpar els antisistema i s'ha mostrat obertament partidari de l'actuació policial. Així mateix ha assegurat que no s'han explorat les possibilitats de l'ordre jurídic vigent per actuar amb més fermesa en la repressió d'aquests moviments polítics. Concretament s'ha referit també a la possibilitat de sol·licitar la retirada del vídeos allotjats a Youtube en els que es denuncia la presència de grups d'nfiltrats entre els manifestants, encara que s'ha justificat afirmant que en cap cas van ser responsables o incitadors dels actes vandàlics.

- “Hi ha nuclis clarament organitzats, de nombre difós, al voltant de 300 o 600 persones, que disposen de certa capacitat logística que [...] intenten pervertir el sistema, donar una mala imatge del país i alterar l’ordre públic i la convivència.”

- “Són professionals del desordre públic i de la violència urbana. S’estan manifestant amb nous mètodes i noves perspectives.”

- “Intenten bloquejar i provocar la reacció contundent de les forces de seguretat perquè tot això vagi realimentant el moviment.”

- “Hi ha mala fe i esperit de delinquir en aquestes persones.”

- “Hi ha gent que està utilitzant aquests moviments socials, que s’hi emmascara, s’hi amaga i se n’aprofita.”

- “Li puc certificar que a totes les assemblees que hi ha hagut a la plaça de Catalunya des del 16 de maig fins a les més recents podríem arribar a detectar a 30, 40 o 50 intervencions de persones que coneixem i sabem de quins àmbits provenen.”

- “Dos dels set detinguts tenien antecedents de diligències policials. Ja havien estat identificats en els aldarulls de Bolonya, fa dos anys, en ocupacions de cases particulars.”

- “Sí, portaven walkie-talkies i fan servir mètodes cada vegada més sofisticats.”

- “Alguns d’ells els comencem a tenir clarament identificats. Provenen d’una certa ideologia antisistema. Fins aquí, és legítim. Però quan es passa a la violència i a la il·legalitat, supera els límits tolerables. Hem de desemmascarar-los.”

- “Tots els governs occidentals, des d’un punt de vista policial, legislatiu, estan esprement les seves possibilitats per introduir-se a les xarxes i localitzar aquells que utilitzen els avenços tecnològics per organitzar-se criminalment, per actuar d’una manera delictiva, per falsejar la realitat, manipular l’opinió i induir al delicte.”

- “No és impossible anar-los a detenir, però ens hi hem de dedicar a fons. No hem explorat al màxim les possibilitats de l’ordre jurídic vigent.”

- “Per eliminar el vídeo del Youtube [en què surten els Mossos infiltrats] has de tenir suport legal que s’estigui fent alguna cosa incorrecta. L’únic que fan és intentar identificar policies de paisà, que no estaven incitant a la violència.”

- “Ja hem intentat, en altres moments i situacions, demanar a l’empresa promotora del Youtube que deixi de penjar alguns vídeos. Ho estan estudiant els serveis jurídics de la policia. Si és necessari, aquesta iniciativa la prendrem les properes hores.”

- Sobre l’acampada a la plaça de Catalunya: “Si no es produeix cap tipus de delicte o d’atemptat a la seguretat ciutadana, la Generalitat, si no és que ens ho demana l’Ajuntament, seguim observant la situació amb molta prudència i major intensitat.”

- “Alguna reflexió haurem de fer perquè el nivell d’utilització de l’espai públic està evitant que milers o milions de ciutadans puguin exercir el seu dret de gaudir de l’espai comunitari. La contradicció comença a ser tan evident que la situació no es pot permetre gaire més temps.”

- “No em sorprèn [que el CNI alertés el govern espanyol d'una possible ocupació del Congrés].”

- “Sí [entre aquest grupuscle de 400 violents], també hi ha gent amb estètica de diferents grups organitzats, relacionada amb posicions ideològicament extremes. Algunes declaracions que s’han recollit en les assemblees de la plaça de Catalunya es corresponen a una visió ultradretana, radical, en situacions feixistes i molt anticatalanistes.”

Comunicat d'acampadabcn sobre el 15-J i convocatòria pel 19


TV3 - Polònia - El setge al Parlament, des de... per TV3
El 15 de Juny, a la concentració davant del Parlament es van cometre errors d'estratègia i van haver-hi accions per part d'una minoria (per més que els "secretes" dels mossos també hi contribuïssin) que han de ser i estan sent condemnats per totes les assemblees d'Indignats. Sentint els comentaris de molta gent a les xarxes socials crec està servint per aprendre i madurar políticament (a una gran velocitat). No obstant, l'intent de criminalitzar tot el moviment és senzillament vergonyós. I les causes del malestar (atur, hipoteques abusives, megabeneficis dels bancs, atac frontal als serveis públics, corrupció política i un futur molt negre per tothom) encara hi són.

Si creuen que amb el discurs de "són uns violents i punto" s'acabarà la cosa, s'equivoquen. Molta gent sap que no som una banda de violents. I moltíssima gent sap que les causes de fons són massa sagnants com per oblidar-nos de tot plegat i tornar a la nostra vida de resignació i por pel nostre futur i el dels nostres fills.

Així que aquest diumenge és el moment de refermar la nostra aposta per una lluita pacífica, massiva i que vagi a l'arrel dels problemes.

És el moment de portar a les nostres famílies i amistats a una manifestació que segur serà pacífica i que ha de ser massiva, el 19-J.

Mobilitza a la gent del teu entorn i passa-ho!

Els fatxendes ataquen als indignats de Palma i els amenacen amb "violència extrema"

Dues persones que anaven en una moto han llançat aquesta matinada una bengala encesa sobre les tendes de campanya de la Plaça Espanya de Palma, on dormen els 'indignats', si bé la ràpida actuació d'un jove ha aconseguit apagar-la, de manera que no hi ha hagut ferits. Així ho ha informat a Europa Press un dels 'indignats', que ha detallat que el succés ha tingut lloc a les 04.45 hores, quan una moto ocupada per dues persones a qui no han pogut veure la cara, perquè portaven casc, han llançat una bengala encesa, concretament, sobre una botiga on dormia una dona amb la seva filla petita.

Es dóna la circumstància que la moto no portava matrícula, de manera que, tot i que ha passat per mitjà de la rebatejada com Plaça Islàndia, els 'indignats' no han pogut identificar el vehicle ni als ocupants d'aquest que s'han anat veloçment després de llançar la bengala.

Els 'indignats' ja han anunciat que denunciaran aquests fets davant la Policia, a la qual també informaran que durant aquesta matinada, també ha passat per la Plaça Espanya una furgoneta amb diversos joves dins que han proferit als 'indignats 'amenaces de mort, alhora que els apuntaven amb una pistola de llençar bengales. "Us matarem!", han amenaçat.

Helicòpters de l'OTAN aterren a Líbia després de ferir 16 dels seus propis mercenaris

El foc d'aeronaus de l'OTAN ha ferit a 16 dels seus propis mercenaris enmig d'un altre confús bombardeig prop de la ciutat de Ajdabiyah (est de Líbia), segons han informat aquest divendres els mateixos afectats. Mentre els monàrquics libis feien aquest anunci, agències internacionals difondre imatges en què s'observen helicòpters de combat francesos a la ciutat de Benghazi, també a l'est de Líbia. El portaveu dels mercenaris de l'OTAN, Farage Al-Moghraby, ha assenyalat que l'aviació de l'OTAN va atacar les seves pròpies posicions prop del llogaret de AMRE Gabs, situada a uns 30 quilòmetres al nord-oest de Ajdabiyah, alhora que va agredir novament aquesta capital.

Els 16 ferits "per foc amic" van ser traslladades amb lesions de diferent nivell de gravetat a hospitals en Benghazi, la segona ciutat de Líbia convertida en capital de l'oposició al líder libi, Muammar Al Gaddafi i seu de l'anomenat Consell Nacional de Transició (CNT ) que donen suport les dictadures oligàrquiques.

Segons Al-Moghraby, s'investiga què va poder provocar el nou error dels avions i helicòpters occidentals, que ja van causar baixes mortals als sediciosos legant dificultat per distingir en el desert seus vehicles de combat dels de les forces lleials al govern d'Al-Gaddafi.

Ajdabiyah és base clau per al seu pretès avanç cap l'enclavament petrolier de Brega, amb vista a prendre Trípoli, a més de la seva ubicació estratègica relativament propera a l'oest de Benghazi. En repetides ocasions en els 'mesos de conflicte, la propaganda dels mitjans imperials han esbombat la seva conquesta, i callar després per l'evidència de les seves falsedats.

Precisament, la cadena televisiva qatariana Al-Jazira, de la monarquia que comercia amb el petroli libi robat i finança els mercenaris amb Aràbia Saudita, Regne Unit, França i Holanda Principal, va mostrar avui imatges d'helicòpters de l'OTAN a l'aeroport de la referida ciutat, encara que caps policials i militars del CNT van dir que havien aterrat "buits" i per "propòsits de rescat i evacuació".

La resolució 1973 del Consell de Seguretat de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) que va autoritzar l'agressió militar de l'OTAN contra Líbia per suposadament imposar una zona d'exclusió aèria i protegir civils, va excloure tota possibilitat de presència militar en sòl de Líbia.

El coronel rebel Ahmed Bani va declarar a una periodista que "els helicòpters estaven buits, no portaven res", arguments que també va esgrimir un responsable policial a Benghazi.

L'OTAN va intensificar en les últimes hores els bombardejos contra unitats de l'Exèrcit regular libi a la regió de Kikla, uns 150 quilòmetres al sud-oest de Trípoli, capital que també va patir la passada matinada incursions aèries en àrees del centre com Bab Al-Aziziyah.

Abans de l'alba d'aquest divendres es van sentir potents explosions en diferents punts de la ciutat, després que al caient de la mitjanit de dijous passat fossin assolits almenys tres objectius estatals.

Ni l'OTAN ni portaveus del Govern van precisar xifres de víctimes i què instal.lacions van ser bombardejades, a més del complex residencial Bab Al-Aziziyah que és un blanc sistemàtic des de fa setmanes.

El govern italià va expressar abans-d'ahir el seu desig d'acabar amb la despesa enorme que suposa el manteniment dels bombardejos sobre Líbia aquesta mateixa setmana.

Miralles titlla de "neoliberal de manual" el pla de privatitzacions de Mas

Al ple del Parlament d’ahir matí, el diputat Jordi Miralles preguntà al president de la Generalitat, Artur Mas, en nom del grup d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa, si el Govern té un pla previst de privatitzacions, a què afectaria concretament i el seu calendari. En la resposta, Mas ha reconegut que en el projecte de pressupostos “certament hi ha alguna partida que parla de possibles privatitzacions”, sense especificar quines seran, i ha afegit: “En el transcurs de la legislatura és possible que se n’estudiïn algunes també”. Mas no ha volgut “avançar criteris que avui per avui el Govern encara no té consolidats”.

Davant d’aquesta resposta, Miralles ha qualificat el president de “neoliberal de manual, en els continguts i també en la forma”, i ha criticat que “en aquest moment en el qual se’ns demana més política i més democràcia”, el Govern es dediqui a impulsar “mesures econòmiques i de caràcter de serveis públics injustes, que s’han confirmat amb la proposta de pressupostos”.

El vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA també ha carregat contra “el costum” de Mas “d’externalitzar la política, com a bon neoliberal”, i ha posat d’exemple Ies seves “conferències amb empresaris, via consell d’experts o darrerament amb una videoconferència amb inversors estrangers”, on Miralles ha assegurat que el president de la Generalitat va explicar “el que diu vostè que no existeix”, en referència a les privatitzacions.

Arribat a aquest punt, el diputat roig i verd ha insistit que el seu grup parlamentari vol saber “quins equipaments, quins espais públics, quines empreses vostès privatitzaran”, advertint que, de portar-se a terme aquestes privatitzacions que ICV-EUiA no comparteix, això suposarà “una pèrdua de control democràtic, empitjorar la situació dels serveis públics i tenir menys instruments per fer polítiques públiques”.

Miralles ha explicat a Mas que l’Ajuntament de París s’ha fet enrere en el seu pla de privatització del servei d’aigües i que la ciutadania d’Itàlia també ha rebutjat en referèndum la privatització del servei d’aigües, a més de l’energia nuclear. Així, el diputat d’ICV-EUiA ha preguntat al president del Govern català si tenen previst privatitzar Aigües Ter-Llobregat i ho amaguen.

Per acabar, Miralles ha demanat Mas que “no sigui tan dogmàtic” i rectifiqui la seva política “pel bé del país i de la seva gent” si no vol “passar a l’enciclopèdia com el ‘retallador’ i el ‘privatitzador’, fent les polítiques fracassades de privatitzacions a la Catalunya del segle XXI que va fer la senyora Tatcher”.

Per veure en vídeo l'intervenció del diputat d'ICV-EUiA:
http://www.parlament.catcanal-parlament/videos?p_cp1=968976&p;_cp2=tot&p;_cp3=23&p;_cp22=cerca

“Li recordem a l’alcaldessa que en un sistema democràtic la societat és plural, independentment de les majories absolutes”

El portaveu del grup municipal d’Esquerra Unida en l’Ajuntament de València, Amadeu Sanchis, ha manifestat, en contestació a les declaracions de l’alcaldessa Rita Barberá, que la seua legitimitat obtinguda en les urnes “no pot anul·lar la legitimitat democràtica d’altres associacions o partits polítics que representen també a una part important de la societat civil”. Per a Sanchis, “les associacions de veïns, els moviments ciutadans o les coordinadores de tot tipus són expressions democràtiques de la pluralitat de la nostra societat i que, a més, en el cas de les primeres tenen un funcionament democràtic a l’hora d’obtenir representants que, després, són interlocutors vàlids reconeguts pel propi Ajuntament”.

Pel que fa als partits, el dirigent d’esquerres ha recordat que també “són votats pels ciutadans per a obtenir representació institucional i que, per açò, poden i deuen participar, fer propostes i defensar-les al llarg de tota la legislatura, independentment de si són la quarta formació política o la desena”.

Per a Esquerra Unida, “aquesta legislatura ha de ser la que done un gir de 180 graus a l’hora de la presa de decisions, de tal forma, que el consens supere la imposició dels corrons de les majories absolutes”. Així mateix, l’edil ha remarcat que “ningú dubta de la legitimitat del PP per a governar en l’Ajuntament però el que no pot fer el partit polític dirigit per Rita Barberá és negar la legitimitat de les veus de l’oposició política i de la ciutadania”.

Política continuista del PP

Pel que fa a la composició del nou equip de govern del PP, Sanchis ha afirmat que es tracta d’un equip “continuista que no ha oferit cap sorpresa i que, per tant, durant els pròxims quatre anys tornarem a ser testimonis de com s’aplicaran aquelles polítiques dirigides a la privatització de serveis públics, la falta de respecte al patrimoni, la poca participació ciutadana o la impossibilitat de desenvolupar iniciatives públiques en la creació de llocs de treball i davant les quals Esquerra Unida, com sempre, mostrarà la seua oposició”, ha declarat el regidor del grup municipal.

EUPV considera excessiu el pressupost municipal dedicat als sous de la corporació.

Carmen Carreras, portaveu d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Castelló, considera: “En un moment com aquest i analitzant la situació de moltes famílies és una autèntica barbaritat que algunes persones de la corporació cobren 10 vegades el sou mínim interprofessional”. Esquerra Unida no critica que un polític tingui un sou, sempre que aquest sigui proporcionat i coherent a la seva feina i als seus ingressos. Carreras recorda: “Quan una persona es dedica a la política ha de fer moltes coses per voluntat pròpia i sense esperar remuneració a canvi”.

La portaveu d’EUPV a l’Ajuntament de Castelló considera que els sous dels polítics en general s’han d’ajustar a la realitat i en moments en els que la situació econòmica és com la que estem vivint, és una falta de respecte de cara als ciutadans de Castelló que els seus impostos es dediquen a pagar sous desproporcionats a l'equip de govern municipal.

Carreras: “la idea de Carlos Fabra portant la policia local de Castelló causa estupor”

La regidora d'EUPV a Castelló, Carmen Carreras, considera que si Carlos Fabra termina al cap davant de la policia de Castelló, l'equip de govern de Partit Popular haurà perdut tota la credibilitat i legitimitat davant la societat. “Un presumpte corrupte mai pot manar a la policia, és èticament inassolible, això es ficar la rabosa dintre del corral i donar-li carta blanca”.

“Si finalment l'expresident de la Diputació de Castelló assumeix la condició de regidor a l'Ajuntament de Castelló, Alberto Fabra, haurà de donar moltes explicacions, de com un polític amb causes pendents amb la justícia, ha entrat per la porta de darrere al consistori municipal en condició de regidor no electe, per una decisió directa seua”, qüestiona Carreras, i afegeix, “i per si fóra poc, la seua intenció és gestionar una àrea tan important com la policia local, tot un desgavell”.

Carreras considera que una persona imputada per tan greu delictes com Carlos Fabra, no hauria d'estar a l'Ajuntament de Castelló, i molt menys portant la regidoria de la policia local de Castelló. “La sola idea causa estupor”, assegura, “declaracions com aquesta, son un insult a la ciutadania i per al sistema democràtic, i damunt es vanagloria de voler tornar a ser sheriff del comtat, absolutament irrespectuós”.

La representant d'esquerres recomana a l'actual President del Partit Popular de Castelló que assumisca que el seu temps polític, “afortunadament, ha passat, i deixe d'optar a cap càrrec institucional i se'n vaja a casa a esperar que la justícia dictamine si és culpable o no”.