dimecres, 21 d’abril de 2010

Vicenç Navarro: "No hi ha llibertat de premsa"

Vicenç Navarro va ser guardonat el passat dia 17 d'abril amb el Premi Josep Serradell 2010 que concedeix la Fundació Pere Ardiaca. Durant el seu discurs d'agraïment, el professor Vicenç Navarro va críticar durament els mitjans de comunicació de l'Estat Espanyol, als qui va acusar d'haver-lo vetat, a l'igual que a tots els altres intel·lectuals d'esquerres que fins recentment col·laboraven en diversos mitjans. A mostra d'exemple, el professor Navarro va parlar del tractament que els mitjans espanyols fan d'Hugo Chávez i el procés social a Veneçuela: "És més fàcil trobar articles que parlin malament d'Hugo Chávez a Veneçuela, que no trobar articles que parlin bé d'Hugo Chávez a l'Estat Espanyol. I això és, senzillament perquè aquí, també a Catalunya, no hi ha llibertat de premsa".

Navarro va acusar els grans mitjans de comunicació de l'Estat d'haver-lo vetat de manera evident, "tots, excepte Público", per homogeneitzar tots els punts de vista que es difonen sobre les mesures polítiques per fer front a la crisi. Així mateix, Navarro va carregar molt durament contra la gestió de la televisió pública catalana i contra la seva directora, Mònica Terribas, de qui va criticar l'ús propagandístic que fa de l'ens públic per a difondre la seva ideologia liberal. Navarro va convidar a la gent progressita a deixar d'informar-se a través de mitjans que propugnen sense embuts una ideologia classista. En repetides ocasions del seu discurs, va fer referència a la censura exercida per TVC sobre el documental "Monarquia o República" de Montse Armengou y Ricard Belis que havia d'emetre's la setmana anterior i que finalment va ser censurat per pressions de la casa reial i altres sectors de la dreta espanyola.

Sóc conscient que el Comité Professional ha recolzat la decisió de TV3. Però amb tot el respecte no considero aquest comité (format per empleats de TV3) una veu objectiva en l’avaluació d’aquest fet. Em mereix molta més confiança la Comissió de la Dignitat, la credibilitat de la qual està ben fonamentada i que després de veure el documental van criticar la decisió de suspendre la presentació del documental, considerant-lo com una censura política. Assumeixo que vostè ha llegit la declaració de la Comissió de la Dignitat. Crec injust que ara es refereixi a professionals tant reconeguts i amb prestigi com són els autors d’aquest documental, en els termes que vostè utilitza, atribuint-los una manca de professionalitat que és difícil de sostindre en base a la ben provada competència que aquest equip té nacional i internacionalment.”


Vicenç Navarro, Antonina Rodrigo i Casal de Cuba, Premis Josep Serradell "Román"

La Fundació Pere Ardiaca va fer entrega, en el marc del seu sopar anual el passat dissabte 17 d'abril, dels Premis Josep Serradell "Román". Amb el lema central del sopar: "Catalunya necessita solucions d'esquerres" el Premi Josep Serrradell va anar pel professor Vicenç Navarro per la seva contribució al pensament crític i el seu compromís social. Les dues mencions especials de la nit van ser per l'Antonina Rodrigo, per la seva contribució a la recuperació de la memòria democràtica, especialment de les lluites de les dones i pel Casal d’Amistat Català-Cubà de Barcelona, per la seva contribució a la solidaritat internacionalista. Celestino Sánchez, President de la Fundació va fer sòcia d'honor a la històrica lluitadora antifeixista i comunista Lola González (foto).
També vam tenir el plaer de comptar amb la presència de Domingo Tobar, Secretari General de la Central Unitària de Treballadors de Colòmbia que va aprofitar per denunciar els assassinats de sindicalistes al seu país.

El sopar va comptar amb la presència de diferents entitats de l'àmbit social i cultural de Catalunya. Entre les entitats presents destaquem: DEMPEUS per la Salut Pública, el Casal de Cuba de Barcelona, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya, Inflexió, Esquerra Unida i Alternativa, Fundació l'Alternativa, UPEC, el Consulat de Cuba de Barcelona, l'Associació Cultural Suburbe, l'Espai Marx, l'Agència Catalana Alternativa de Notícies -SIRIU.CAT, l'Associació Cultural Roig o la Fundació Socialisme sense Fronteres.

Alguns dels moments més especials de la nit, a part de l'entrega dels premis, van ser el passi del audiovisual Distòpia 2010 que es pot veure a www.suburbe.org) i l'actuació del grup musical Más vale tarde k nunca.

Premi Josep Serradell “Román” 2010 per en VICENÇ NAVARRO, per la seva contribució al pensament crític i el seu compromís social.
Joan Josep Nuet, Secretari General del Partit dels i les Comunistes de Catalunya, patró de la Fundació i Senador per l'Entesa Catalana de Progrés va fer entrega del premi Josep Serradell “Roman” que va recaure en aquesta edició en una persona d’enorme importància per les aportacions que ha fet a la investigació i la divulgació de les conseqüències que tenen per al poble les polítiques neoliberals , el professor Vicenç Navarro. En un moment com l’actual en el que volem incidir sobre la necessitat de la unitat dels treballadors i les treballadores per la defensa dels seus drets, la seva contribució està sent més cabdal que mai.


Menció especial Josep Serradell “Román” pel Casal d’Amistat Català-Cubà de Barcelona, per la seva contribució a la solidaritat internacionalista.
El Casal de Amistat Català-Cuba, es un ferm representat de l'esperit unitari i va ser fundador de la Plataforma Catalana contra el Bloqueig “Defensem Cuba”, que l'any vinent farà vint anys des de la seva constitució, i que és el referent obligat en la lluita contra el bloqueig i les agressions al poble cubà per part dels Estats Units i de la Unió Europea.
Un Casal que ha comptat entre els seus membres amb persones, com el Doctor Puigvert, en Gregorio López Raimundo, l’Agustí de Semir, la Isabel Vicente, en Joan Ramoneda o l’Alvar Badia entre d'altres.
És, en la defensa de la Sobirania i la Independència del poble cubà, en el reclam del tancament immediat de la base de Guantánamo i el seu retorn a la sobirania cubana i en la Campanya per l'Alliberament dels cinc revolucionaris cubans presos a les presons dels Estats Units, on el Casal d'Amistat ha centrat tots els esforços de la seva pràctica solidària Internacionalista.
Pels seus trenta anys d'història i la seva llarga trajectòria s'ha fet mereixedor del premi “Menció especial Josep Serradell Román 2010 al Casal d'Amistat Català-Cubà per la lluita dels valors internacionalistes i solidaris amb la Revolució Cubana i amb els processos d'Alliberament d'Amèrica Llatina.


Menció especial Josep Serradell “Román” per l'Antonina Rodrigo, per la seva contribució a la recuperació de la memòria democràtica, especialment de les lluites de les dones.
En els primers temps de la transició, quan encara la constitució espanyola no reconeixia els drets i llibertats negats durant tant de temps, quan estàvem molt lluny de pensar en la recuperació de la memòria democràtica del nostre país i de totes aquelles persones lluitadores per un món més lliure, una escriptora en particular va creure en la ferma necessitat de recollir les vivències de dones marcades per la guerra civil i l'exili i visibilitzar així el doble esforç que van haver de fer, no només com lluitadores sinó també com a dones.
Pel seu rigor metodològic s'ha fet mereixedora del premi "Menció especial Josep Serradell "Román" 2010 a Antonina Rodrigo, per la contribució a la recuperació de la memòria històrica i especialment, al paper fonamental de les lluites de les dones.

A Barcelona 22 d'abril de 2010


Tres capellans brasilers acusats d'abusos


La policia brasilera va detenir Monsenyor Luiz Marques Barbosa (video), de 83 anys, després que una investigació del Congrés l'inculpés amb càrrecs per abús de menors. Barbosa havia aparegut en una gravació en què se'l pot veure al llit amb un antic acòlit de 19 anys, que va ser filmat el gener de 2009 i transmès per la cadena brasilera SBT. Segons va anunciar el parlamentari Magne Malta, que dirigeix la investigació d'abús sexual, la detenció de Barbosa la nit de diumenge va marcar una fita en la lluita contra l'abús de menors al país.

Els investigadors parlamentaris van convocar a més de 20 testimonis i tres d'ells van declarar que Barbosa i dos capellans de la mateixa diòcesi arquebisbal havien abusat de nois de fins a 12 anys a canvi de diners, roba i altres coses.

Segons va afirmar el jutge Romulo Vasconcelos, que va participar en la investigació, es va decretar la detenció perquè temia que Barbosa pogués fugir del país.

Els tres sacerdots van ser suspesos i l'Església està realitzant la seva pròpia investigació, segons va comunicar el bisbe Valerio Breda de l'arxidiòcesi de Penedo, a l'estat d'Alagoas. Breda va afegir que cap de les suposades víctimes s'havia dirigit a l'Església per motiu dels abusos, però la institució eclesiàstica està cooperant amb la policia.

Un dels clergues acusats, Edison Duarte, va rebre immunitat per cooperació amb les autoritats, segons va indicar Malta. Un altre capellà, Ramon Marques, no va ser detingut i va rebutjar totes les acusacions.

En una entrevista amb el canal el capellà va afirmar que la pedofília era més "un problema d'homosexualitat que de pedofília". Al preguntar si havia abusat de menors, Barbosa va dir que no ho diria si no era en una confessió i va tallar l'entrevista. Durant la investigació va afirmar que no era homosexual i que el que va passar al vídeo va ser un incident únic.


DETIENEN A UN CURA BRASILEÑO POR ABUSO SEXUAL DE MENORES

La policía brasileña detuvo a Monseñor Luiz Marques Barbosa, de 83 años, después de que una investigación del Congreso le inculpara con cargos por abuso de menores.

Según anunció el parlamentario Magno Malta, que dirige la investigación de abuso sexual, la detención de Barbosa la noche del domingo marcó un hito en la lucha contra el abuso de menores en el país.

Para leer más ir a enlace:


La Cienciologia prohibida també a Rússia

Un Tribunal rus de la ciutat de Surgut considera les obres del fundador de la Cienciologia, Ron Hubbard, com extremistes i les ha inclòs en la llista de materials prohibits per a la propagació en el territori de Rússia, afirma l'oficina de premsa del fiscal general. La comprovació de la literatura i el material audiovisual de Hubbard va ser iniciada pel comandament de l'oficina del fiscal del transport de la regió. El Consell Religiós del Governador del Districte Autònom de Khanty-Mànsia (que inclou la ciutat de Surgut) va dir que el material dels cienciòlegs mina "fonaments espirituals de la vida" dels russos.

Molts actors de Hollywood, com Tom Cruise i John Travolta, pertanyen a aquesta secta

També en l'oficina del fiscal van fer un examen psicolingüístic de les obres de Hubbard, el qual va establir que els materials de la Cienciologia contenen les crides a la discòrdia social i religiosa, i en part justificada com la violència mateixa, i qualsevol forma de combatre els crítics de la Cienciologia.

Amb base en l'examen del Tribunal va considerar els discursos de Ron Hubbard com extremistes i radicals. De conformitat amb la llei, van ser incloses en la llista de materials prohibits a Rússia, afirma el lloc oficial de la Fiscalia General de Rússia.

El Ministeri de Salut de Rússia prohibeix totes les pràctiques d'aquesta religió i les qualifica com a perilloses per a la vida dels ciutadans, i afirma que la 'desintoxicació' inventada per Hubbard pot causar danys a la salut.

Diversos representants oficials de les comunitats de les religions tradicionals de Rússia, catòlics, ortodoxos i musulmans, no la reconeixen totalment com una religió.

A França, l'Església de la Cienciologia ha estat classificada com una secta en l'informe de l'Assemblea Nacional de França el 1995. En un document del Govern de 2000, l'església es caracteritza per ser una secta totalitària, i va ser recomanat prohibir totes les seves activitats.

Alemanya no reconeix la Cienciologia com a religió, diu que l'Església de la Cienciologia és una organització comercial i pot prohibir-la. A més dels esmentats països altres com: Mèxic, Israel, Bèlgica, Rússia, Irlanda, Luxemburg i el Regne Unit no reconeixen la religió de Cienciologia. A Bèlgica la pràctica de la Cienciologia és motiu de processament.


Un Tribunal ruso de la ciudad de Surgut consideró las obras del fundador de la Cienciología, Ron Hubbard, como extremistas y las incluyó en la lista de materiales prohibidos para la propagación en el territorio de Rusia, afirma la oficina de prensa del Fiscal General.

La comprobación de la literatura y el material audiovisual de Hubbard fue iniciada por el mando de la oficina del fiscal del transporte de la región.

El Consejo Religioso del Gobernador del Distrito Autónomo de Khanty-Mansi (que incluye la ciudad de Surgut) dijo que el material de los cienciólogos mina "fundamentos espirituales de la vida" de los rusos.

Para leer más ir a enlace:


Renúncia ministre de la cancelleria índia

El ministre d'Estat per a les Relacions Exteriors de l'Índia, Shashi Tharoor, ha renunciat al càrrec, després de veure's involucrat en un escàndol de tràfic d'influències a la lliga professional de criquet. Shashi Tharoor va presentar la seva renúncia al Primer Ministre (Manmohan Singh), i abandona el consell de ministres de la Unió, confirmà l'oficina del cap de govern indi en un comunicat. D'acord amb les versions, el ministre d'Estat, un càrrec polític que comporta la confiança del canceller i del Primer Ministre, va utilitzar la seva influència per beneficiar una amiga en l'adquisició d'accions per a una nova franquícia de la lliga de criquet professional.

L'ara ex funcionari va dimitir ahir a la nit, després de reunir-se dues vegades amb Singh, i les principals figures del governant Partit del Congrés, entre elles la seva lideressa, Sonia Gandhi, vídua de l'assassinat primer ministre Rajiv Gandhi. Tharoor, aficionat a fer declaracions a través de la xarxa social Twitter, que li van atreure crítiques de l'oposició en el passat, aquesta vegada no va poder eludir la pressió perquè renunciés al lloc.

Tharoor, de 54 anys d'edat, va negar les acusacions divendres passat davant el Parlament, on l'oposició va fer causa comuna per exigir la seva renúncia, a l'extrem de forçar amb les seves protestes, la suspensió de les sessions en les dues cambres.

De reconeguda trajectòria internacional i autor de diversos llibres, Tharoor va ser sotssecretari de les Nacions Unides el 2001, i cinc anys més tard va ser candidat al lloc de Secretari General que avui ocupa el coreà Ban Ki Moon.Tras seu retorn a la política local, en 2009 va ser elegit membre de la Cambra baixa (Lok Sabha) pel sud estat de Kerala.
(**Resta de l'article: no oblidis esborrar-ho!**)


Renuncia ministro de Estado de la cancillería india

Nueva Delhi, El ministro de Estado para las Relaciones Exteriores de la India Shashi Tharoor renunció al cargo, tras verse involucrado en un escándalo de tráfico de influencias en la liga profesional de criquet, confirmó hoy una fuente oficial. Shashi Tharoor presentó su renuncia al Primer Ministro (Manmohan Singh), y abandona el consejo de ministros de la Unión, confirmó la oficina del jefe de gobierno indio, en un comunicado citado este lunes por la agencia local de noticias IANS.

El ahora ex funcionario dimitió anoche, tras reunirse dos veces con Singh, y las principales figuras del gobernante Partido del Congreso, entre ellas su lideresa, Sonia Gandhi, viuda del asesinato Primer Ministro Rajiv Gandhi.Tharoor, cuya afición a hacer declaraciones a través de la red social Twitter le atrajeron críticas de la oposición en el pasado, esta vez no pudo eludir la presión para que renunciara al puesto.

Para leer más ir a enlace:


Des de Minsk Bakiev desafia al govern colpista

El derrocat president del Kirguizistan, Kurmanbek Bakieyev renega de la renúncia i està disposat a respondre a la llei: "Jo sóc com a president de Kirguizistan, el garant de la Constitució i responsable de la catàstrofe que ha sofert el meu poble, i soc disposat a assumir la responsabilitat", va dir Bakiev dimarts en un Quarter General de la CEI, a Minsk. Augment de morts: Cinc persones com a resultat d'enfrontaments a Bishkek i tres persones més en enfrontaments a Maevka. Als disturbis del 6 a 8 d'abril 84 persones van morir i unes 1.600 van rebre ferides, 766 agents de policia entre els ferits, que el nou gabinet ha declarat com a víctimes del poder enderrocat. El govern provisional ha donat permís per tirar a matar als saquejadors.

Rússia desenvoluparà plena cooperació amb Kirguizistan quan aquest país restableixi seus òrgans del poder, ha declarat el president rus Dmitri Medvédev: "Rússia ha prestat ajuda humanitària a Kirguizistan, però una plena cooperació serà possible quan aquest país restableixi seus òrgans del poder", va dir Medvédev en una roda de premsa que va oferir juntament amb el seu homòleg de l'Uzbekistan, Islam Karimov, a Moscou.

El vicepresident del Govern provisional de Kirguizistan, Almazbek Atambáev, va manifestar ahir que el seu país veia el seu futur juntament amb Rússia, Bielorússia i Kazakhstan a l'Espai Econòmic Comú.

El líder rus va assenyalar que Kirguizistan necessitava "fer renéixer l'Estat".

"En Kirguizistan ara no existeix l'Estat com a tal i les noves autoritats del país necessitaran unir tots els seus esforços perquè en cas contrari, l'anarquia colpejarà sensiblement al poble kirguís", va apuntar Medvédev.

L'oposició va arribar al poder el Kirguizistan aquest mes d'abril sobre una onada de protestes i va formar un Govern provisional. El president del país, Kurmanbek Bakiev, va ser deposat.

Després del derrocament del règim de Bakiev, la situació segueix tensa al Kirguizistan. Continua l'apropiació de terrenys en parcs i camps ubicats al voltant de la capital. A Bishkek es registren nombrosos casos d'expropiacions de béns.


Rusia desarrollará plena cooperación con Kirguizistán cuando restablezca sus órganos del poder

Rusia desarrollará plena cooperación con Kirguizistán cuando este país restablezca sus órganos del poder, declaró hoy el presidente ruso Dmitri Medvédev.

"Rusia ha prestado ayuda humanitaria a Kirguizistán, pero una plena cooperación será posible cuando este país restablezca sus órganos del poder", dijo Medvédev en una rueda de prensa que ofreció junto con su homólogo de Uzbekistán, Islam Karímov, en Moscú.

para leer más ir a enlaces:
http://eng.24.kg/politic/2010/04/21/11157.html
http://eng.24.kg/community/2010/04/19/11085.htmlDictadors a la presó: 25 anys per Bignone i 20 per Blanco. A Espanya, no

La Justícia ha condemnat Reynaldo Benito Bignone, el darrer president de facto que va tenir l'Argentina abans del restabliment de la democràcia, a 25 anys de presó comuna per haver comès crims de lesa humanitat contra 56 persones al Camp de Maig, on van funcionar dos centres clandestins de detenció durant l'última dictadura militar. I a 20 anys de presó ha condemnat, el jutge penal Joan Carles Fernández Lecchini, a l'ex canceller de la dictadura uruguaiana Juan Carlos Blanco, per "l'homicidi molt especialment agreujat" de la mestra Elena Quinteros (foto). Fernández Lecchini ha fet cas, en forma parcial, a la demanda de la fiscal Mirtha Guianze i ha disposat la condemna de l'ex ministre de Relacions Exteriors de l'Uruguai per la seva responsabilitat en el crim.

Elena Quinteros va ser segrestada de l'interior de l'Ambaixada de Veneçuela a Montevideo, el 28 de juny de 1976, quan es disposava a demanar asil polític. Militant d'una organització sindical, que actualment conforma el Partit per la Victòria del Poble (PVP), que participa en el Front Ampli, havia estat detinguda uns dies abans i va aprofitar una distracció dels seus captors per saltar el mur de l'Ambaixada, des d'on va ser treta violentament, en ser arrossegada pels cabells.

El Tribunal Oral Federal 1 de Sant Martí, a l'Argentina, ha sentenciat el dictador Bignone com a coautor de violació il.legal, en 11 oportunitats, i robatori agreujat per l'ús d'armes, privació il.legítima de la llibertat agreujada per amenaces, en 15 fets.

Santiago Omar Riveros, de 83, ex comandant d'Instituts Militars; i Fernando Ezequiel Verplaetsen, de 84 anys, ex cap d'intel.ligència de Camp de maig, van ser condemnats a 25 anys de presó.

El tribunal va fixar la pena de 20 anys de presó per a Carlos Tepedino, ex cap del Batalló 601 d'Intel.ligència; Eugenio Guañabens Perelló, de 83 anys, ex director de l'Escola General Lemos; 18 anys per Jorge Osvaldo García, exdirector de l'Escola d'Infanteria, i 17 anys per Eugenio Guañabens Perelló.

El tribunal va absoldre al Germán Montenegro, de 78 anys, cap de la comissaria de Bella Vista en 1977.

Els veredictes als ex comandants, que no estaven presents al lloc, van ser llegits en una plena pista de futbol 5 d'una societat de foment de barri de Florida, partit de Vicente López, on es va dur a terme el judici oral i públic.


La Justicia condenó a Reynaldo Benito Bignone, último presidente de facto que tuvo la Argentina antes del restablecimiento de la democracia, a 25 años de prisión común por haber cometido crímenes de lesa humanidad contra 56 personas en Campo de Mayo, donde funcionaron dos centros clandestinos de detención durante la última dictadura militar.
Audio: sentencia a Reynaldo Bignone (C5N)

El Tribunal Oral Federal 1 de San Martín sentenció al dictador como coautor de allanamiento ilegal, en 11 oportunidades, robo agravado por el uso de armas, privación ilegitima de la libertad agravada por amenazas, en 15 hechos.

Condenado ex canciller de dictadura uruguaya por homicidio de la maestra Quinteros

A 20 años de prisión condenó el juez penal Juan Carlos Fernández Lecchini al ex canciller de la dictadura uruguaya Juan Carlos Blanco, por el 'homicidio muy especialmente agravado' de la maestra Elena Quinteros.
a
Fernández Lecchini hizo lugar, en forma parcial, al pedido de la fiscal Mirtha Guianze y dispuso la condena del ex ministro de Relaciones Exteriores de Uruguay por su responsabilidad en el crimen, informó el periódico de ese país La República.

Para leer más ir a enlaces:
http://www.abn.info.ve/noticia.php?articulo=230409&lee;=16


Dijous Dempeus per la Salut Pública

El dijous 22 d'abril es celebren movilitzacions a tot l'Estat en defensa de la Sanitat Pública, en resposta de la cimera de ministres de sanitat de la UE a Madrid, i en resposta a les mesures privatitzadores i del copagament dels serveis de sanitat previstes pel govern. Els ministres de sanitat de la UE tractaran: Reduir la inversió pública en sanitat, afavorir l'entrada d'empreses privades (privatització) i introduir el copagament dels serveis de sanitat. En resposta hi haurà accions a Madrid, València (Pl. Mare de Déu, a les 19'30), Asturias, etc. A Barcelona, a les 19h., a la Pl. Sant Jaume.

La Sanitat No És Un Negoci. Ni privatització, ni copagament.

Els darrers anys, al temps que se està produint a tot l’Estat un important deteriorament del sistema sanitari, polítics i gestors difonen el fals discurs que la cosa pública no funciona, per justificar la introducció de mesures privatitzadores, suposadament destinades a salvar allò que ells mateixos han deteriorat.

L’objectiu és convertir la Sanitat Pública en un negoci més

L’objectiu de polítics i empresaris és que la privatització passi el més desapercebuda possible, per això, comença pels denominats serveis auxiliars (neteja, menjadors, manteniment, etc.) passant a continuació als serveis mèdics i clínics, fins al punt que ja existeixen hospitals i centres sanitaris de propietat totalment privada, amb contractes amb l’Administració Pública per 30-60 anys que els asseguren elevats beneficis, i que només tenen de públic els pacients i els diners que reben.

Els beneficis són, per suposat, privats, encara que si tenen pèrdues sempre recorren a l’Administració Pública. Totes les mesures que s’estan aplicant van dirigides a facilitar l’entrada d’empreses privades a la sanitat, quan l’evidència internacional demostra que els hospitals amb ànim de lucre tenen resultats molt pitjors que aquells que no reparteixen guanys:

· Mortalitat en adults un 2% superior.
· Mortalitat en nadons gairebé un 10% superior.
· Mortalitat en certs pacients crònics –renals- un 8% superior.
· Disminució de netejadores i més infeccions hospitalàries.
· Disminució de metges/metgesses i infermers/infermeres per llit.
· Menor número de dies d’estància hospitalària (altes prematures)
Els centres privats parasiten als públics (escollint les operacions i pacients més rentables). La seva principal finalitat és el repartiment de guanys econòmics.

El diner públic, en comptes d’utilitzar-lo per a la nostra salut, acaba en mans privades.

Per altra banda, ens estan bombardejant amb notícies que “la sanitat no es pot sostenir” (amagant que la despesa sanitària s’ha disparat -sense augmentar recursos- precisament a les CCAA on més ha avançat la privatització), per preparar i justificar la introducció de mecanismes de copagament que, d’introduir-se, limiten l’accés als sectors de població menys afavorits, incrementant les ja molt elevades desigualats en salut (a l’estat espanyol, les diferències d’esperança de vida entre barris d’una mateixa ciutat són de fins a 8-10 anys, i fins i tot de 16,6 anys entre zones d’un mateix barri).

Haver de pagar per anar a consulta mèdica, a urgències, per cada dia d’ingrés a l’hospital, i els pensionistes un percentatge de les receptes... Per fer sostenible el sistema, diuen!

Això empitjorarà la actual situació consequència de les mesures privatitzadores de la LOSC del any 1995, que legalitza la cessió a la Gestió Privada de part del SCS. Per fer-la sostenible van dir també. Madrid amb la Llei 15/97 fa extensiva la mateixa regressió del SNS a tot el Estat. Més beneficis per la Privada, menys recursos per la Pública:
- Augmenten les llistes de espera.
- Més copagament (re-pagament).
- Més precarietat pels treballadors.
- Disminució de metges i infermeres que atenen pacients de la Pública.

El copagament ataca els principis d’universalitat i gratuïtat, podent convertir en cròniques patologies agudes, potencialment curables. Per defensar el nostre sistema sanitari públic haurem de mobilitzar-nos i exigir:
La derogació de totes les lleis que permetin la privatització. Que no ens implantin mesures de copagament.

Cap homenatge al feixista Samaranch

Samaranch era el principal representant del franquisme a Catalunya. Samaranch va presidir el COI just quan aquesta institució, màxima representant de l’esport mundial, es va veure implicada en greus afers de corrupció, que el mateix COI va reconèixer, i que no varen provocar la dimissió del president. Quan Franco va morir el 1975, el falangista Samaranch no va amagar la seva admiració per l'home que havia governat Espanya durant 36 anys: "El mandat de Francisco Franco ha suposat el període més llarg i brillant de pau i prosperitat que el nostre país ha conegut des de fa molts segles".

Això malgrat que l’FBI i el Congrés dels EUA van interrogar Samaranch pels afers foscos relacionats amb els jocs de Salt Lake City. De fet enmig d'aquest afer només va dimitir del seu càrrec a La Caixa, a la qual encara continuava vinculat. És més que discutible, per això, que Samaranch mereixés aquest ni cap homenatge.

De Kaos en la Red: Si volem comprendre l'estatus de Samaranch a partir dels anys 50, hem de resituar-nos a la Barcelona de la postguerra, a la capital vençuda del separatisme catalanista, derrotat i subjugat en la guerra civil precedent. Juan Antonio Samaranch és un entre els molts cuirassers imperials del feixisme, un cadell del nazisme hispà, un burgès espantat, cuirassat després l'uniforme. De sobte, comença a freqüentar il.lustres companyies, participant en les aventures nocturnes d'importants capitosts del règim.

"Correveidile" de Ramon Serrano Súñer (al que Mussolini considerava homosexual) o de Luis Carrero Blanco, en aquells dies en disputa pels favors del dictador, camarada de farres, de festes i de vida dissipada. Espanya era un erm, un Estat-presó-cementiri, mentre els amos de totes les coses jugaven a ser senyorets calaveres. El poble espanyol moria de fam i de fred i finançava, amb la seva indigència, el banquet suculent dels salvadors de la pàtria. Tal com avui.

Precipitat a les prebendes del poder, equipat encara amb la indumentària del Moviment Nacional, acostumat al chalaneo del cotxe oficial, proveït de carta blanca per fer el que li vingués de gust, Samaranch va iniciar un ascens imparable en la piràmide franquista. El règim necessitava quadres obedients i eficaços, garants de l'ordre establert, disposats a emprar qualsevol mètode en defensa dels privilegis obtinguts en la victòria.

El posterior desenvolupament dels esdeveniments històrics ha demostrat l'excel.lent olfacte polític del nostre protagonista, capaç d'adaptar-se a les batzegades de la realitat amb una destresa admirable. El mateix Samaranch que celebrava, braç a la mà, el 18 de juliol el 1974, era nomenat tres anys després ambaixador davant l'URSS, el sempitern rival, sense ni tan sols despentinar-se la cabellera.

L'immensa majoria de la nomenklatura franquista va apostar a cavall guanyador, sumant-se a l'operació de transmutació de la dictadura en un sistema democràtic de tall occidental (és a dir, parlant clar, una plutocràcia). Juan Antonio Samaranch, Manuel Fraga, Rodolfo Martín Villa, Juan José Rosón, Torcuato Fernández Miranda, el mateix Adolfo Suárez, van ser alguns dels conversos a la fe liberal, alguns dels quals van enterrar la pistola i els corretjams al costat del taüt de Francisco Franco.

Els prohoms de la Falange van controlar la Transició, apuntalant la monarquia del Borbó, seguint fidelment el guió previst a Washington DC. Samaranch es va desentendre de la lluita electoral i va ser consagrat a nivell internacional. Els Jocs Olímpics de Barcelona el 1992 van significar la seva apoteosi, el blanqueig definitiu de la Juventus esquadra, de la maduresa francofalangista. El feixista no penedit, al zenit del seu èxit, va comprendre que com el Cid Campeador, el general ferrolà seguia guanyant batalles després de mort.

http://www.kaosenlared.net/noticia/juan-antonio-samaranch-falangista-reciclado">

Evo denuncia l'engreix amb hormones

Segons el president bolivià, Evo Morales, en un discurs a la cimera per la Mare Terra que s'està celebrant a Bolívia, les aus de granja que són engreixades amb hormones femenines tenen conseqüències secundàries adverses en qui les consumeix: "El pollastre que mengem està carregat d'hormones femenines. Per això, quan els homes mengen aquests pollastres, tenen desviacions en el seu ésser com a homes", va dir Morales a la inauguració de la Conferència Mundial dels Pobles sobre el Canvi Climàtic i els Drets de la Mare Terra. Va afegir que, per culpa dels pollastres i del bestiar boví criat amb hormones, les nenes desenvolupen prematurament el bust. El riu Anoia, a la província de Barcelona, té per aquesta raó la població piscícola amb aspectes intersexuals: coexistència de teixit testicular i d'ovaris, i els biòlegs porten des de 2002 denunciant-ho.

Aquí a Catalunya -i a Europa o EUA- s'ha denunciat prou vegades el fet de que l'abús de detergents poc esvandits i concentrats, fabricats amb hormones femenines entre altres sorpreses, està produint l'esterilització dels mascles, inclosos els peixos dels rius on s'aboquen els residus urbans.

Tot i això hi ha qui sols llegeix els anuncis de detergents i se'ls creu.

Des que va coneixer aquesta informació, el mandatari bolivià rebutja els pollastres de granja i s´alimenta exclusivament amb animals "criolls", lliures de transgènics.

També va fer una anàlisi sobre les conseqüències d'aquests aliments en la calvície i va profetitzar que "en cinquanta anys tothom serà calb".

"La calvície, que sembla normal, és una malaltia a Europa, gairebé tots són calbs. I és per les coses que mengen. Mentrestant, en els pobles indígenes no hi ha calbs, perquè mengem altres coses", va assegurar Morales, que va posar com a exemple la seva abundant cabellera, tot i els cinquanta anys complerts.

Va seguir el seu atac contra les patates holandeses, un aliment que, segons Morales, tot i ser "grans i boniques", té hormones de peix, el que fa que no serveixin per menjar bé.

"La nostra papa originària està satanitzada", va protestar Morales al recordar que les diverses variants de patates locals es mengen fins i tot amb closca, a diferència de l'espècie holandesa que, segons va dir, en la seva coberta té el "verí" concentrat i s´ha de pelar.

També va atacar la Coca Cola, la beguda estrella dels Estats Units.

"Tots prenem Coca-Cola lamentablement", va dir per després explicar que, a Bolívia, és comú que un lampista amb problemes per netejar els vàters, després de fracassar amb els seus instruments, utilitzeu aquest refresc per desencallar les canonades.

"Imaginin què de químic tindrà la Coca Cola", va preguntar per, tot seguit, explicar una anècdota dels anys 90, quan va beure diversos gots d'aquesta soda quedant molt afectat en la seva salut, mentre que els seus companys de taula van ingerir molta "chicha" ( beguda fermentada de blat de moro que embriaga) sense problemes.

També va criticar els medicaments occidentals que, segons Morales, curen un mal, però provoquen dos més amb els seus efectes secundaris i qüestionar els danys ambientals causats pel plàstic enfront del tradicional plat bolivià de fang cuit.

Festa d’Avant: 2 i 3/VII, als Jardins dels Drets Humans

El Jardí dels Drets Humans està emplaçat a l’interior de l’illa situada entre el passeig de la Zona Franca i els carrers d’Amnistia Internacional, Jane Adams i de la Foneria. Altre data a recordar és que el proper dia 28 d’abril es celebra arreu el Dia Mundial de la Salut Laboral. L’Ajuntament de Barcelona fa alguns anys, des de l’anterior legislatura va instaurar el Premi Ignasi Fina per significar i agrair les millors iniciatives en el camp de la seguretat laboral.

L’any passat, 2009 aquell Premi, inicialment anomenat Barcelona de Salut Laboral, va passar a denominar-se Premi Ignasi Fina, regidor de Salut Pública que ens va deixar fa tot just fa tres anys, en reconeixement a la seva memòria i a la seva tasca incansable en la lluita per la salut dels i de les treballadores.

És per tant, aquest 2010, el segon any amb el Premi Ignasi Fina i volem fer nostra la seva causa i objectiu. Els/les aspirants van esgotar el termini de presentació el dia 14 d’abril. Ara és el Consell Assessor de Salut Laboral de l’Ajuntament de Barcelona, constituït en Jurat del Premi, qui fa la valoració i avaluació dels mèrits de les candidatures presentades.

Finalment, el proper dia 28, tal com iniciàvem aquest escrit, es farà el solemne LLIURAMENT del PREMI IGNASI FINA al Saló de les Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, a Plaça St. Jaume.

L’acte és convocat per a les 18’30 h i l’accés és obert (millor avisar però a aquesta adreça [email protected] per qüestions d’aforament).Hi haurà una intervenció del Sr. Salvador Álvarez, director general de Relacions Laborals, del Departament de Treball de la Generalitat sobre el tema de la situació de “Traspassos de competències d' Inspecció de Treball al Govern de Catalunya”, que promet ser interessant i molt actual.

Veure més a:
http://bloclaratera.blogspot.com/2010/04/acte-lliurament-del-premi-ignasi-fina.html

Multes pels soborns de Siemens

La fiscalia demana llibertat condicional i multes per als dos ex executius del grup tecnològic Siemens que, des de la setmana passada, seuen a la banqueta dels acusats del tribunal regional de Munic, per la seva implicació en l'escàndol de suborns que sacseja a l'empresa des de fa tres anys. Per un dels acusats, ex directiu de la divisió de comunicació de la companyia, la fiscalia va demanar una pena de dos anys en règim de llibertat condicional i una multa de 160.000 euros (uns 216.300$).

Per al seu anterior company, exdirector de comptabilitat de la mateixa divisió i, com ell, acusat de frau, la fiscalia va exigir 18 mesos de llibertat condicional i una pena pecuniària de 40.000 euros (54.000 dòlars).

Els acusats havien confessat en el primer dia de judici que durant el seu període, la divisió de comunicació va tolerar nombrosos suborns per a l'obtenció o l'acceleració de contractes a l'estranger. No obstant això, van assegurar no tenir informacions ni sobre la suma d'aquests pagaments il.legals ni sobre els beneficiaris. Segons sembla, la directiva de la divisió de comunicació de Siemens va pagar suborns a funcionaris polítics i gent de negocis a Nigèria i Rússia.

Aquest és ja el tercer judici en relació amb el major escàndol de suborns en la història d'Alemanya. L'escàndol, que es va destapar fa més de tres anys, gira entorn del pagament dubtós de prop de 1.300 milions d'euros (uns 1.800 milions de dòlars). Siemens ja ha hagut de pagar milers de milions d'euros per això. En els dos anteriors processos judicials es va condemnar als responsables de la creació del complex sistema de caixes negres per al pagament de suborns a l'estranger, a penes de llibertat condicional i multes.


Piden libertad condicional y multas para ex ejecutivos de Siemens

La fiscalía pidió hoy libertad condicional y multas para los dos ex ejecutivos del grupo tecnológico Siemens que desde la semana pasada se sientan en el banquillo de los acusados del tribunal regional de Múnich por su implicación en el escándalo de sobornos que sacude a la empresa desde hace tres años.

Para leer más ir a enlace:


Eleccions lliures a Cuba: Fins la BBC ho admet

Pascual Serrano, Correu del Orinoco. Dècades escoltant que no hi ha eleccions a Cuba o que cal ser membre del Partit Comunista per a ser candidat i el 13 de març llegim una informació a la web de la BBC titulada: "Dissidents cubans en campanya electoral". En ella es diu que: "Sectors de la dissidència cubana han iniciat un nou camí tractant de guanyar força social per poder ser electes en el Poder Popular, sistema de govern que va des dels municipis fins al parlament i la mateixa Presidència de la República.

Durant els últims mesos han fet campanya electoral amb la finalitat de postular com a delegats de circumscripció, una mena de regidors municipals encarregats de solucionar els problemes de la comunitat. Són a més potencials candidats a diputats".

El corresponsal de la cadena britànica afirma: "BBC Món va estar present durant la reunió que va convocar a uns 120 veïns, que van haver de decidir entre un candidat dissident i un del Partit Comunista. Tot i que ens van assegurar que en altres assemblees de nominació van existir pressions contra els dissidents que es van presentar, en aquesta ocasió tot va transcórrer amb total normalitat. Hi va haver qüestionaments però sense agressions ni insults". Recull també declaracions d'algun opositor, que afirma: "Som part de la Plataforma de Candidats. Realitzem una acció massiva a tot el país postulant per ser electes com a delegats(...), és la millor manera de demostrar que tenim suport a la població".

El periodista relata el que va veure: "Quan va arribar l'hora de postular candidats, dues persones van proposar que continués l'actual delegada, una metge, membre del Partit Comunista i cap de salut pública regional. L'altre que va aixecar la mà va ser Silvio (l'opositor) per auto proposar-se, una cosa totalment legal". També recorda que "les postulacions de delegats són a mà alçada però l'elecció posterior és secreta, en urnes custodiades per escolars".

De manera que mentre els mitjans internacionals denuncien una dictadura, s'estan celebrant eleccions, els opositors es presenten de candidats, la votació és secreta i els corresponsals internacionals que ho desitgin poden estar presents en les assemblees veïnals.
Pascual Serrano és periodista. Acaba de publicar el llibre "El periodisme és notícia" Icària, abril 2010.


Elecciones en Cuba: Hasta la BBC lo reconoce

Pascual Serrano, Correo del Orinoco. Décadas escuchando que no hay elecciones en Cuba o que hace falta ser miembro del Partido Comunista para ser candidato y el 13 de marzo leemos una información en la web de la BBC titulada “Disidentes cubanos en campaña electoral”. En ella se dice que: “Sectores de la disidencia cubana han iniciado un nuevo camino tratando de ganar fuerza social para poder ser electos en al Poder Popular , sistema de gobierno que va desde los municipios hasta el parlamento y la misma Presidencia de la República. Durante los últimos meses han hecho campaña electoral con el fin de postularse como delegados de circunscripción, una especie de edil municipal encargado de solucionar los problemas de la comunidad. Son además potenciales candidatos a diputados”.

Para leer más ir a enlace:


10.000 guàrdies del poble patrullen de nit

Aquesta nit la capital de Kirguizistan i els seus voltants han estat patrullades per prop de 10.000 guàrdies de milícies populars, segons ha informat un membre del consell de la ciutat de Bishkek, Sakeev Marat, en la reunió dels guàrdies populars. Segons ell, els guàrdies pensen defensar la capital i aturar els desordres. "Hi haurà contrareaccions a qualsevol acció. Els guàrdies populars serà supervisats per les forces de l'ordre. Amb cada grup de guàrdies hi haurà diversos oficials de la milícia armada", assenyalà el membre del consell de la ciutat.

En l'actualitat, aproximadament 2.000 persones es van reunir a la Plaça Vella. Tots ells reben bandes vermelles com signes d'identificació dels guàrdies populars.

L'administració de la ciutat ha assignat els vehicles per patrullar-la. Segons els seus representants, el nombre d'autobusos s'incrementarà si és necessari.


Tonight the capital of Kyrgyzstan and its suburbs will be patrolled by around 10,000 people’s guards. This has been informed by the member of Bishkek city council Marat Sakeev at the gathering of people’s guards today, on 20 April.

According to him, people’s guards plan to defend the capital and stop disorders. “There is counteraction to any action. People’s guards will be overseen by law enforcement bodies. In each group of people’s guards there will be several armed militia officers”, notes the member of city council.

To read more go to link:


Índia: Sacrificis humans a Kali

La policia de l'estat indi de Bengala Occidental va detenir tres presumptes responsables d'un sacrifici humà en honor de la deessa hindú Kali: "Tres persones van ser arrestades per un delicte de decapitació", va confirmar un portaveu de la policia local. S'informa també que un dels detinguts va treballar en la mateixa empresa que la víctima. La investigació començà el passat 14 d'abril, quan es va trobar el cos d'un home decapitat en un dels temples de la deessa Kali a Bengala Occidental amb el cap adornat amb garlandes de flors i pintura vermella al costat, cosa que, segons la premsa, evidència un assassinat ritual que encara practiquen diverses sectes de l'Índia.

Mentre que les autoritats s'abstenen de comentar el tema, els habitants de la zona no tenen dubtes que ha estat un ritus sagnant en honor de la deessa Kali, que segons la mitologia hindú atorga els seus favors a canvi de sacrificis. En l'hinduisme, Kali, o literalment Dona Negra, és una de les deesses principals i una de les consorts del déu Xiva. A Calcuta es troba el principal temple dedicat a aquesta deïtat hindú, davant la imatge els devots sacrifiquen cada matí una cabra. Segons algunes cròniques, en l'antiguitat se li oferien sacrificis humans, però aquests van ser prohibits al segle XIX.

No obstant això, encara es registren casos de fanàtics adoradors de Kali que duen a terme sacrificis humans, moltes vegades de captaires, en el seu honor. La imatge que representa aquesta deessa és la d'una dona de pell negra, ulls vermells, una llarga cabellera encrespada i quatre braços. En una de les seves mans sosté una espasa plena de sang i un collaret fet de cranis humans li penja del coll.

Al veí Nepal, on la deessa Kali s'adora sota el nom de Gadhimai, l'any passat es va dur a terme la matança ritual de 300.000 animals en una celebració que va convocar a milions de personas.En alguns llocs remots de l'Índia rural encara perviuen creences segons les quals és possible atreure el favor dels déus oferint vides humanes.

Fa pocs dies es va donar a conèixer el cas d'un matrimoni que, seguint les instruccions d'un bruixot, va enverinar a cinc nens del veïnat perquè pensaven que d'aquesta manera tindrien un fill home. Els aficionats de la pel lícula Indiana Jones i el temps de la perdició coneixen a Kali com la deessa dels tuggee, que fan sacrificis en què a la víctima se li treu el cor.


Policía india detiene a presuntos responsables de sacrificio humano en honor de la diosa Kali

La policía del estado indio de Bengala Occidental detuvo a tres presuntos responsables de un sacrificio humano en honor de la diosa hindú Kali, informó hoy prensa local: "Tres personas fueron arrestadas por un delito de decapitación," confirmó la información un portavoz de la policía local. Se informa también que uno de los detenidos trabajó en la misma empresa que la víctima.

La policía empezó la investigación el pasado 14 de abril, cuando encontró el cuerpo de un hombre decapitado en uno de los templos de Bengala Occidental. El cadáver se encontraba en un templo dedicado a la diosa Kali, la cabeza adornada con guirnaldas de flores y pintura roja estaba al lado, lo que, según la prensa, evidencia un asesinato ritual que todavía practican varias sectas de la India.

Para leer más ir a enlace:


Xina avança Japó i l'Índia a Brasil

Índia ha aconseguit desplaçar al Brasil del novè lloc en el rànquing dels països industrialitzats, indica l'informe que ha publicat avui l'ONU. El gegant sud-americà ha passat a ocupar el desè lloc mentre que el líder del rànquing segueix sent EUA. El segon lloc correspon a la Xina que per primera vegada ha avançat al Japó. L'ONU no ha publicat encara les dades exactes sobre la producció industrial a 2009, però assenyala que la crisi mundial va afectar al Brasil més que a altres països en desenvolupament, el que ha permès a l'Índia ocupar el novè lloc en el rànquing dels països industrialitzats.India consiguió desplazar a Brasil del noveno lugar en el ranking de los países industrializados, indica el informe que publicó hoy la ONU. El gigante sudamericano pasó a ocupar el décimo lugar mientras que el líder del ranking sigue siendo EEUU. El segundo lugar corresponde a China que por primera vez ha adelantado a Japón.

La ONU no ha publicado todavía los datos exactos sobre la producción industrial en 2009, pero señala que la crisis mundial afectó a Brasil más que a otros países en desarrollo, lo que permitió a la India ocupar el noveno lugar en el ranking de los países industrializados.


Rússia vol que EUA retiri armament d'Europa

L'ambaixador de Rússia davant l'OTAN, Dmitri Rogozin, va exhortar avui els EUA a retirar l'armament nuclear tàctic desplegat a Europa: "El destí de l'armament nuclear tàctic es podrà decidir després que sigui retornat al seu territori nacional", va dir Rogozin, al terme de la reunió del Consell Rússia-OTAN a nivell d'ambaixadors celebrada a Brussel.les. Afegí que precisament el país propietari de l'armament nuclear tàctic: "S'ha de fer responsable de la seva conservació en el territori nacional tal com ho ha fet Rússia. Però pel que veig, els nostres socis nord-americans tenen poca motivació per retirar l'armament nuclear tàctic instal.lat a Europa".Embajador ruso ante la OTAN pide a EEUU retirar el armamento nuclear táctico desplegado en Europa

El embajador de Rusia ante la OTAN, Dmitri Rogozin, exhortó hoy a EEUU a retirar el armamento nuclear táctico desplegado en Europa: "El destino del armamento nuclear táctico se podrá decidirlo sólo después que sea devuelto a su territorio nacional", dijo Rogozin al término de la reunión del Consejo Rusia-OTAN en el nivel de embajadores celebrada en Bruselas.

Señaló que precisamente el país propietario del armamento nuclear táctico: "Debe hacerse responsable de su conservación en el territorio nacional tal como lo ha hecho Rusia. Pero por lo que veo, nuestros socios estadounidenses tienen poca motivación para retirar el armamento nuclear táctico instalado en Europa", apuntó el embajador ruso ante la Alianza.


La crisi, el virus AH1N1 i el núvol de cendra: "Invents de mentiders"

El president de Bielorússia, Alexander Lukaixenko, considera que la crisi econòmica mundial, el pànic pel virus AH1N1 i "el problema del núvol volcànic" són invents de mentiders: "La crisi és una farsa. Saben molt bé qui imprimeix els diners (EUA), perquè allà hi ha de buscar els orígens (de l'engany)", va dir Lukaixenko en el seu missatge al poble bielorús i els parlamentaris del país. Segons el mandatari bielorús, un altre exemple de l'engany de la població mundial va ser l'especulació al voltant de l'anomenada "grip porcina": "Després de mig any van reconèixer que va ser una mentida. Hi ha molts mentiders al món", va afirmar Lukaixenko.

Pel que fa al caos a Europa pel núvol volcànica des d'Islàndia, Lukaixenko també té una explicació: "Un metre i mig de cendres van cobrir Islàndia però el país no es va ofegar, mentrestant, Europa s'ofega però per altres raons", va explicar el líder bielorús .

Lukaixenko va cridar els bielorussos a la calma i aconsellar prestar atenció al que diu el Govern del país: "L'Estat mai els ha enganyat", va concloure el president del país eslau.


El presidente de Bielorrusia, Alexander Lukashenko, considera que la crisis económica mundial, el pánico por el virus AH1N1 y "el problema de la nube volcánica" son inventos de embusteros, informó hoy la corresponsal de RIA Novosti: "La crisis es una farsa. Saben muy bien quien imprime el dinero, pues allí hay que buscar los orígenes (del engaño)", dijo Lukashenko en su mensaje al pueblo bielorruso y los parlamentarios del país.

Según el mandatario bielorruso, otro ejemplo del engaño de la población mundial fue la especulación en torno a la llamada "gripe porcina": "Después de medio año reconocieron que fue una mentira. Hay muchos embusteros en el mundo", afirmó Lukashenko.

Para leer más ir a enlace: