diumenge, 27 d’octubre de 2013

Egipte gira cap a Rússia

La política exterior de la junta militar que governa Egipte està experimentant grans canvis geopolítics. L'Estat àrab més poblat del món busca nous amics, reforçant l'antiga amistat amb Rússia. Les recents tensions entre Egipte i EUA per la posició de Washington sobre el derrocament de Mohamed Mursi, han portat a l'oligarquia del Caire a reavivar els llaços amb un vell aliat: Rússia. El dijous una delegació de la diplomàcia pública egípcia encapçalada per Ahmed Abdullah, governador de la província del Mar Roig, va començar una sèrie de reunions amb els funcionaris russos a Moscou.

Mohamed Salmawi, cap de la federació d'escriptors i portaveu oficial de la comissió per a la reforma de la Constitució egípcia -formada per 50 notables- i un dels membres d'aquesta delegació, va dir en una roda de premsa que la visita a Moscou ha estat per mostrar el respecte i la gratitud per la postura de Rússia sobre l'aixecament del 30 de juny que va conduir al derrocament de l'expresident Mohamed Morsi.

"El motiu d'aquesta visita és mostrar la nostra gratitud per la posició cautelosa i objectiva de Rússia. A més també considerem que és nostre haver de mantenir a Rússia informada sobre la situació actual a Egipte", va dir l'alt càrrec, subratllant que "Egipte està reconstruint-se en aquest moment i està tractant de crear una societat democràtica".

Les relacions d'Egipte amb Washington van empitjorar quan fa dues setmanes EUA va anunciar la reducció de la seva ajuda al país. Com a resultat, l'Estat àrab 'va perdre' deu helicòpters Apatxe per valor de més de 500 milions de dòlars, quatre caces F-16, un gran lot de míssils antibuque Harpoon, reposats per a tancs i una ajuda financera de 250 milions de dòlars.

Els resultats dels acords de Camp David de 1979, en virtut dels quals EUA arrossegava a Egipte a la seva òrbita durant els propers anys, s'han anat pel desguàs. El Govern egipci va respondre dient que estava "sorprès per aquesta decisió en aquest moment crític en el qual Egipte està lluitant contra el terrorisme".

El ministre egipci de Relacions Exteriors d'Egipte, Nabil Fahmy, va declarar per aquell temps que la relació amb Estats Units "ha entrat en un període de problemes i dificultats", i que Egipte està obligat "a buscar altres fonts" d'armes i ajuda militar. Segons el diari 'The Times of Israel', "uns altres" podria significar Rússia, amb la qual Egipte té intenció de signar un gran acord per comprar armes.

"Estats Units és el nostre soci clau des de finals de 1970, hem rebut d'ells unes quantes desenes de milers de milions de dòlars, la qual cosa ens va permetre mantenir durant dècades la seguretat a la regió. Aquesta congelació és clarament inoportuna. Els islamistes ara representen una gran amenaça terrorista," va dir un portaveu de l'Exèrcit egipci, el coronel Ahmed Ali, al periòdic rus 'Kommersant'. En aquest sentit va dir que Egipte "vol cooperar més activament amb altres països, com Rússia".

Raouf Saad, exembajador d'Egipte a Rússia, també afirma que el veritable objectiu de la visita a Moscou és "reforçar" les relacions entre Egipte i Rússia. "L'objectiu d'aquesta visita és reforçar les antigues relacions entre el poble rus i nosaltres. Aquestes relacions històriques demostren que existeix una amistat que s'ha perllongat durant més de 70 anys", va dir a la cadena saudita 'Al Arabiya'.

Obama sap des de 2010 que Alemanya és espiada des de 2002

Documents obtinguts per diverses publicacions germanes apunten al fet que Alemanya és esspiada per la NSA i la CIA des de 2002, quan es va negar a participar en la Guerra de l'Iraq. Obama estava al tant d'això des de 2010. Bild am Sonntag va agregar que les dades obtingudes per la NSA anaven directament a la Casa Blanca en lloc de passar primer, com era usual, per la central de l'agència a Fort Meade, Maryland.

La revista alemanya Der Spiegel va tenir accés a documents confidencials segons els quals el telèfon mòbil de la política democristiana Angela Merkel era intervingut pels serveis secrets nord-americans des de l'any 2002. Després de guanyar les eleccions generals de 2005, el seu nombre telefònic va aparèixer identificat com a “Canceller Alemanya Merkel” en la llista del Servei de Recol·lecció Especial (SCS, les seves sigles en anglès).

Els arxius en poder de Der Spiegel apunten al fet que el nombre telefònic de Merkel seguia figurant en la llista del SCS al juny d'aquest any, quan Obama va visitar Berlín i l'escàndol entorn de l'espionatge practicat per l'Agència de Seguretat Nacional (NSA) estava fresc. Per la seva banda, l'edició dominical del diari germà Bild assenyala que el timoner del Govern nord-americà sabia des de 2010 que la dona forta d'Alemanya estava sent espiada.

En 2010, el llavors director de la NSA, Keith Alexander, va notificar personalment a Obama sobre el procés de vigilància del que era objecte Merkel. "Obama no va frenar l'acció, sinó que va permetre que seguís avanci", escriu Bild am Sonntag, citant a un alt funcionari de la NSA, els programes de la qual d'espionatge global van ser donats a conèixer quan Edward Snowden, un excontractista d'aquesta organització, va filtrar informació sobre aquest tema al juny d'aquest any.

No només Merkel va estar en la mira


En Bild am Sonntag se sosté que la Casa Blanca estava interessada a obtenir informació més precisa sobre la canceller alemanya, raó per la qual la NSA va ampliar les seves activitats i va arribar al punt d'intervenir altres telèfons de Merkel, a part del que la mandatària emprava per conversar amb els seus col·legues de la Unió Democrata Cristiana (CDU). Els agents haurien interceptat el contingut dels missatges de text (SMS) i de converses sostingudes per Merkel.

Per la seva banda, Der Spiegel emfatitza que no estava clar si el SCS havia gravat converses o si només havia registrat dades de connexió. Pel que sembla, només el telèfon fix en l'oficina de la Cancelleria va ser impossible d'intervenir per comptar amb una protecció especial “antiescoltes”. Bild am Sonntag va agregar que les dades obtingudes per la NSA anaven directament a la Casa Blanca en lloc de passar primer, com era usual, per la central de l'agència a Fort Meade, Maryland.

Tot indica que també el predecessor de Merkel, el socialdemòcrata Gerhard Schröder, va ser espiat. Alemanya va estar en la mira del programa de vigilància nord-americana des que Berlín es va negar a participar en la Guerra de l'Iraq, iniciada en 2002 pel Govern de George W. Bush. Segons Der Spiegel, un document del SCS indica que la NSA i la CIA tenien una "divisió d'espionatge no registrada legalment" en l'ambaixada d'Estats Units a Berlín.

Consciència prèvia del dany per fer

En l'arxiu en qüestió es dóna per descomptat per endavant que si s'arribés a fer pública aquesta operació d'espionatge, les relacions d'Estats Units i altres Governs sofririen “danys severs”. En un altre document de 2010 citat pel setmanari Der Spiegel es comenta que aquest tipus de "divisions d'espionatge no registrades legalment" estaven escampades en unes vuitanta ciutats del món, incloses Frankfurt, Ginebra, Madrid, París, Praga i Roma.

El malestar causat per les pràctiques dels serveis secrets nord-americans no es limita al territori germà. Aquest any van aflorar reportis segons els quals Washington havia espiat unes 500.000 converses telefòniques, correus electrònics i missatges de text a Alemanya –en un mes normal–, però també assenyalaments sobre la intervenció d'aparells de comunicació en les oficines de la Unió Europea.

Experts en intel·ligència alemanys viatjaran a Washington la setmana vinent en cerca d'explicacions sobre el “cas NSA”, però, ara com ara, tant el vocero de Merkel com la Casa Blanca s'han negat a declarar sobre aquest tòpic.

EUA i els seus equips d'espies a Madrid i Berlín


Estats Units tenia en 2010 al voltant de vuitanta equips d'espionatge de la CIA i l'Agència Nacional de Seguretat (NSA) a tot el món, 19 d'ells en ciutats europees com Madrid, Berlín, París, Roma, Praga i Ginebra, segons el setmanari 'Der Spiegel'. En un avanç de l'edició que arriba als kioscos avui, la revista desvetlla informacions de caràcter reservat dels serveis d'intel·ligència nord-americans, segons els quals el mòbil de la canceller alemanya, Angela Merkel, es troba en la llista d'objectius de NSA des de 2002.

Catalunya, encara que amb prou feines es noti, està sense justícia per la primera vaga indefinida contra CiU

"Som el boc expiatori, ens han sacrificat. És un servei públic essencial com la sanitat o l'educació i se l'estan carregant. Estan produint indefensió però la societat no sap què passa". Amb aquesta resignada contundència s'expressa Vicente Navarro, membre del comitè de vaga del STAJ, davant la situació dels funcionaris de l'administració de Justícia de Catalunya.

Aquest i quatre sindicats més (UGT, CCOO, CSIF i Justícia i Progrés) van iniciar el dijous una vaga indefinida i poc mediàtica que va començar a Barcelona (absorbeix el 25% dels casos de tota la Justícia catalana), que de moment s'ha estès a Terrassa, al Registre Civil de Mataró i a la secció mercantil de reforç de Tarragona, entre uns altres.

Coneguts col·loquialment com la tropa, són gestors, tramitadores i auxilis judicials en peus de guerra contra unes retallades que no afecten ni a jutges ni a secretaris judicials... ni tampoc als seus col·legues d'altres territoris de l'Estat. Acusen al Govern de perpetrar "una triquiñuela il·legal": descomptar-los de la nòmina mensual una part proporcional equivalent a una paga extraordinària.

La Generalitat, que té transferida la gestió dels mitjans personals, estableix un complement específic transitori però, orgànicament, el col·lectiu depèn del Ministeri de Justícia, per la qual cosa la seva retribució està fixada per la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ). La retallada ha estat del 7% del seu sou brut mensual (una forqueta d'entre 1.800 a 2.500 euros), en funció de la categoria i antiguitat de cada treballador. "Encara que pugui semblar aberrant en el context de crisi actual, la qüestió econòmica és el motiu principal de la vaga perquè ens sembla injust que s'aplica aquesta retallada".

Navarro considera que la negociació no ha avançat pel temor del Departament de Justícia d'un efecte va dominar en altres pilars ja ferits de mort. "Comprenen la nostra postura però quan han de traslladar-la a Funció Pública i Economia, xoquen amb un mur inexpugnable.

Tenen por al fet que els mestres i els metges també reclamin". Tampoc entén per què el Departament es nega a negociar cap punt econòmic, tenint en compte que en altres comunitats com la valenciana ja han signat amb la Taula General de Funció Pública un acord per abonar la paga d'estiu de 2014, entre altres complements retributius.

Només a la ciutat de Barcelona, la seva decisió ha paralitzat aproximadament 5.500 demandes i 20.000 escrits, que ja no pugen als jutjats i s'amunteguen en piles en el Jutjat Degà de Barcelona. Tot el que, segons la llei, no sigui urgent, no es tramita: demandes civils i mercantils, escrits de procediments...

Per contra, es garanteixen els serveis mínims i la protecció dels drets fonamentals: sí entren mesures cautelars, demandes de divorci, violència de gènere, detinguts i escrits de terme, com per exemple el recurs d'apel·lació a una sentència. No obstant això, el Departament vulnera el dret fonamental a la vaga ja que es van establir uns serveis mínims pactats amb el comitè de vaga d'un 30% del personal per centre de treball.

Posteriorment, de forma unilateral des de de el Departament ho van canviar al 60% del personal per "funcions", i no per centre de treball. Per aquest motiu s'interposés recurs davant el TSJ de Catalunya, el qual va entendre que es vulnerava el dret fonamental de vaga, retrotrayendo als serveis inicials. A la setmana, novament, va acordar el Departament l'ampliació dels serveis mínims al 70%, una decisió que aquest divendres suspesa provisionalment pel TSJC.

En l'era analògica encara


Un altre quebradero de cap és el procés de digitalització. "El canvi permanent dels sistemes informàtics fan que al final optis per fer un exhort a l'antiga. El digital coexisteix amb el paper i al final treballes el doble".

Navarro sospita que la digitalització no serveixi per homogeneïtzar els tràmits sinó per "reduir personal mitjançant l'amortització i privatitzar els serveis, que en comptes de que en cada localitat hi hagi un edifici judicial amb els seus jutjats, o sigui, la justícia de proximitat, que hi hagi un únic centre provincial. Com a conseqüència, un senyor de Berga potser haurà de baixar a Barcelona", lamenta Navarro. "Serà com una cadena de producció, hi haurà funcionaris que es dediquin només a fer admissions de demanda, uns altres només a fer cèdules de citació, tothom intervindrà en el procediment i serà més lent", apunta una altra interina.

Navarro també avisa de tracte discriminatori respecte a altres funcionaris (com els de penitenciaría) en aspectes com el règim disciplinari, el d'incompatibilitats, la perillositat o l'especial dificultat tècnica. En la comparació amb els seus homònims de la resta de l'Estat també surten perdent, per exemple quant al tractament de malalties cròniques o les minusvalideses superiors al 33%. "La comissió d'experts de la Generalitat diu que és molt difícil establir quins poden ser les malalties cròniques".

Sense paper ni bolígrafs


"Hi ha dues impressores per a dos jutjats enterosLas queixes també s'estenen al treball del dia a dia. La falta de mitjans derivada d'una "política personal i de gestió nefasta: retards de quatre o cinc mesos en el cobrament de diners que avancen per fer actes de comunicació, llocs en els quals no arriben ni els bolígrafs ni les grapes, hi ha dues impressores per a dos jutjats mentre cada secretari judicial i magistrat jutge tenen la seva pròpia...". Els funcionaris del departament de justícia no reben material d'oficina des de juny. "Van decidir usar paper reciclat però clar, el procediment és un document oficial i ha de tenir la seva capçalera", indica una funcionària interina que treballa en violència de gènere.

El gegantesc edifici de la Ciutat de la Justícia de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) tampoc es lliura de les crítiques: segons una treballadora social, mantenir-ho suposa una despesa de 60 milions d'euros i la setmana passada un dels ascensors es va desplomar quatre plantes. L'accident es va tornar a repetir però no va causar danys.

Com a colofó, la mala fama de baixa productivitat que s'obstinen a desmentir. "Es pensa que tenim una predisposició a no treballar quan hi ha un control mecànic horari. Només demanem flexibilitat per conciliar la vida laboral amb la familiar", insisteix el membre del comitè de vaga del STAJ. A més, recalca que el col·lectiu té un horari sotmès a les necessitats pròpies del servei que inclou tot tipus d'imprevists. "Un judici no es pot suspendre si ve un detingut i surt a les dues de la matinada, o de vegades cal fer un embargament en una discoteca. I fem les guàrdies, es fan hores per un tub". En ocasions, no existeix proporcionalitat entre l'esforç i la recompensa, com quan la tropa realitza els manaments de pagament per delegació dels secretaris judicials, i no obstant això són els secretaris els únics que cobren per realitzar-ho.

La pujada oculta de l'IRPF pels lladres de la banda franquista

La decisió del PP de Rajoy i els seus corruptes mafiosos de no adequar l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) a la inflació de 2013 -que se situarà entorn de l'1% tal com constaten les darreres dades interanuals de l'Institut Nacional d'Estadística (INE)- tindrà conseqüències directes sobre el poder adquisitiu dels 18,5 milions de contribuents d'Espanya. L'Agència Tributària aconseguirà recaptar fins a 1.321 euros més per cada declaració de la renda, fet que suposa uns 615 milions d'euros més respecte a l'exercici anterior en el conjunt de l'Estat, amb una mitjana de 33,24 euros per contribuent, que els corruptes feixistes amaguen i callen.

Segons indica un informe realitzat pels Tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha), la decisió de l'Executiu de Mariano Rajoy "no és cap altra cosa que una pujada encoberta d'impostos", denuncia el president de Gestha, Carlos Cruzado. En no adaptar l'impost a l'Índex de Preus al Consum (IPC), el que passa és que, per a aquells contribuents que tinguin els mateixos ingressos nominals que l'any anterior, la seva factura fiscal serà la mateixa. "No obstant això, estem parlant de la mateixa càrrega fiscal però amb menys ingressos, ja que a la renda disponible de les llars cal descomptar-li l'augment dels preus", puntualitza Cruzado.

Com a conseqüència de la progressivitat d 'aquest gravamen directe que afecta les rendes del treball es pagaran més impostos en termes reals (en descomptar la inflació) encara que el poder adquisitiu hagi disminuït. A més, a això cal sumar-li la pujada a l'IRPF aprovada per l'Executiu del Partit Popular quan va arribar al poder a finals de 2011 i que ha prorrogat per al 2014, fet que penalitzarà encara més la renda i el consum de les famílies, sostenen els tècnics d'Hisenda.

Hisenda no adequa la tarifa de l'impost des de l'any 2008, de manera que cada any, especialment aquells amb una inflació molt alta, aconsegueix recaptar més per aquest efecte. La "deflactació" suposa aplicar als trams de la tarifa de l'IRPF la inflació real, amb la finalitat d'evitar que una pujada salarial igual a l'IPC -fet que incrementa el sou però no el poder adquisitiu- generi per al contribuent el pagament de més impostos.

Quan aquesta mesura no s'aplica, un treballador corre el risc de passar d'un tram a un altre de la tarifa i per tant pagar un impost més elevat sense haver-se beneficiat d'una millora en el seu poder de compra.

La no deflactació de les tarifes en els diferents trams de l'IRPF també pot provocar que tant les hipotètiques pujades salarials d'aquest any com l'augment de les pensions mínimes es vegin reduïdes a la nul·litat en el seu import líquid mensual, per la no actualització de les taules en relació amb l'IPC.

Mentre el consum s'estanca, tal com reflecteixen els últims informes mensuals de recaptació tributària, l'Índex de Preus de Consum baixava el setembre un 0,2% respecte l'agost i va retallar 1,2 punts la seva taxa interanual, fins al 0,3%, per l'"efecte esglaó" de la pujada de l'IVA, segons l'Institut Nacional d'Estadística.

El porc bisbe de Girona torna a provocar amb un nou espectacle feixista

El bisbat nazi de Girona té la intenció d'obrir abans de finals d'any un altre procés per a la beatificació de 196 sacerdots i 3 seminaristes de la diòcesi que van ser morts durant la Guerra organitzada pel nazionalcatolicisme contra la República i que va causar prop d'un milió de morts. Una comissió de mamons de l'esglèsia està cobrant des de l'any 2009 per inventar-se, falsejar i repintar l'història d'aquests criminals a sou del feixisme. Mentre, la seva monja hipòcrita adoctrina idiotes aquí i discuteix amb atees a la BBC, amb la claca de retardats i ignorants aplaudint l'estupidesa.

Després de l'escàndol i la provocació de que els mateixos culpables el genocidi i l'assassinat de centenars de milers de republicans, denunciats casa per casa pels sectaris del Vaticà i la monarquia usurpadora i genocida, i després de que el porc i immoral cardenal Sistach s'en fotés públicament del crims de la secta d'assassins ara la secta de pederastes i lladres organitza una altra provocació en front la societat que encara ha de desenterrar els seus assassinats pel la banda de corruptes i degenerats.

El cínic i pocasolta cardenal Sistach s'en fot de les víctimes del feixisme nazicatòlic


El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha demanat perdó pels errors que l'Església 'hagi pogut cometre' en el passat. 'Dels errors que els membres de l'Eslgésia hàgim pogut cometre en un passat més o menys llunyà, els bisbes humilment demanem perdó', ha dit en una conferència de premsa, tot i que ha evitat referir-se a l'època del franquisme en concret. 'Per demanar perdó per fets concrets, cal fer un estudi històric', ha espetat el cínic, com si no hi haguessin centenars d'estudis històrics que demostren l'implicació directe de l'esglèsia amb la monarquia, el cop contra la Repúblicai el seu enrequiment criminal associat.

EUA i els seus equips d'espies a Madrid i Berlín

Estats Units tenia en 2010 al voltant de vuitanta equips d'espionatge de la CIA i l'Agència Nacional de Seguretat (NSA) a tot el món, 19 d'ells en ciutats europees com Madrid, Berlín, París, Roma, Praga i Ginebra, segons el setmanari 'Der Spiegel'. En un avanç de l'edició que arriba als kioscos avui, la revista desvetlla informacions de caràcter reservat dels serveis d'intel·ligència nord-americans, segons els quals el mòbil de la canceller alemanya, Angela Merkel, es troba en la llista d'objectius de NSA des de 2002.

Basant-se en documents d'aquesta agència, apunta al fet que el telèfon de la canceller seguia entre els objectius de l'espionatge d'EUA poques setmanes abans de la visita que va realitzar al juny a Berlín el president nord-americà, Barack Obama.

El número de mòbil apareix identificat com a "GE Chancellor Merkel", encara que no s'especifica què tipus de comunicacions eren espiades, si totes les converses o només les dades dels contactes.

Una unitat denominada "Special Collection Service" (SCS) seria l'encarregada de recollir la informació, amb ajuda d'un equip, no registrat legalment, situat en l'ambaixada d'Estats Units a Berlín.

En la legació diplomàtica, situada al costat de l'emblemàtica Porta de Brandenburg i a menys d'un quilòmetre de la seu de la Cancelleria, treballen, segons la revista, tècnics de la NSA i de la CIA, encarregats d'espiar amb sofisticades antenes les comunicacions que es registren al barri en el qual es troben els principals edificis del Govern alemany.

Que aquestes instal·lacions fossin identificades com a pals d'escoltes "danyaria greument les relacions d'Estats Units amb un govern estranger", es reconeix en un document de la SCS classificat com a "alt secret".

Aquests equips de la CIA i la NSA van ser creats a la fi dels anys setanta-un document secret assenyala que en 2010 hi havia al voltant de vuitanta a tot el món, entre elles les de Madrid, París, Roma, Praga i Ginebra, segons Der Spiegel. Segons la documentació de la NSA, a més de Berlín, Estats Units hauria mantingut a Alemanya una base d'espionatge a Frankfurt sense que els serveis secrets alemanys ni de la resta de països suposadament sabessin res ninadie hagi estat cessat o hagi dimitit.

Susan Rice, assessora de seguretat nacional presidència, va garantir aquesta setmana al Govern alemany que Merkel no és espiada ni serà espiada, com va manifestar des d'un primer moment la Casa Blanca, encara que no va parlar del passat.

Per la seva banda, Obama, segons relaten avui diversos mitjans de comunicació, va assegurar personalment a la canceller que ell no tenia informació del presumpte espionatge del seu mòbil i que, si ho hagués sabut, ho hauria parat

El nazi director de la NSA vol detenir "com sigui" les publicacions sobre l'espionatge


L'actual cap de l'Agència de Seguretat Nacional d'Estats Units, Keith Alexander (foto), acusa als periodistes de "vendre" els documents captats per Edward Snowden, fent una crida a detenir les publicacions sobre l'espionatge "com sigui". Una qüestió que cap dels aliats neoliberals d'EUA ha tret a debat i que no deixa de sorprendre és la demostrada incompetència de tots els "Serveis d'Intel·ligència" dels països afectats, des del Regne Unit a Alemanya, passant per la flamenca i submissa Espanya o la Itàlia del madelman Berlusconi. Si no roden caps i se cessen desenes d'incompetents quedarà ben clar que el que ha "revelat" Snowden era de sobres conegut per aquests serveis i pels caps d'estat que ara s'esquincen les vestidures en una ridícula escena més de l'òpera bufa i feixista Europea.