dimarts, 26 d’abril de 2011

Carta de Jesse Ventura (ex governador de Minnesota), a la classe dominant

Vosaltres controleu el nostre món. Heu enverinat l'aire que respirem, l'aigua contaminada que prenem, veu exigir els drets dels aliments que prenem. Hem lluitat en les vostres guerres, i vam morir per les vostres causes. Hem sacrificat la nostra llibertat per a protegir-vos. Heu dil.lapidat els nostres estalvis, destruït la classe mitjana i heu utilitzat els nostres impostos per rescatar la vostra insaciable cobdícia. Som esclaus de les vostres empreses, els zombies del vostre dictat, els funcionaris de la vostra decadència.

Vosaltres haveu robat les nostres eleccions, assassinat els nostres líders, veu abolir els nostres drets fonamentals com a éssers humans. Sou vosaltres els amos de les nostres propietats, que han deslocal.litzat els nostres llocs de treball, i destruït els nostres sindicats. Us aprofiteu dels desastres, desestabilitzeu la nostra moneda i augmenteu el cost de la vida.

Vosaltres heu monopolitzat la nostra llibertat, heu destruït la nostra educació i pràcticament extingit la flama de la nostra vida. Estem ferits... estem bruts de sang, però no tenim temps per a sagnar.

Anem a posar el gegant de genolls i aneu a assistir a la nostra revolució!

Atentament: Els serfs.

L'Algérie met en garde contre une intervention étrangère dans la région par le biais du conflit libyen

Le Ministre algérien des Affaires étrangères Mourad Medelci averti de l'existence de forces étrangères cherchant à briser la région par le biais de la crise libyenne, soulignant le rejet par l'Algérie de toute intervention étrangère sous aucun prétexte. Medelci a dit au journal local Echorouk dans une interview lundi que « si nous comparons la Libye et d'autres pays arabes, nous devons conclure que dès que le conflit libyen a été déclenché, des forces étrangères sont intervenues, contrairement à ce qui est arrivé en Tunisie et en Égypte».

Il a averti que "la scission de la Libye peut être une cible pour certaines forces", et pourtant il a félicité « la position de libyens, que ce soit à Benghazi ou à Tripoli, qui insistent pour garder la Libye unie».

Medelci a déclaré que l'Algérie craint que la Libye puisse devenir "un nouvel Irak ou Afghanistan."

La peur est en augmentation, parce que le terrorisme tire parti de la propagation des armes. Al-Qaida a annoncé récemment la création de plusieurs émirats en Libye, a-t'il dit.

L'Algérie a averti à plusieurs reprises que la prolifération des armes en Libye conduirait à une escalade des attaques terroristes dans la région.

Medelci a de plus ajouté que son pays a payé un prix élevé pour restaurer sa sécurité, sa stabilité politique et économique, soulignant que « les répercussions de ce qui arrive en Libye sont perçues comme affectant les pays voisins, y compris l'Algérie».

Cette personnalité officielle a averti que la détérioration de la sécurité en Libye peut encourager des activités terroristes dans la région qui auraient des conséquences désastreuses sur tous les pays voisins.

Medelci a réitéré la position de l'Algérie en faveur d'une solution politique à la fin de la crise en Libye


"L'unité de la Libye doit être réalisée par les Libyens eux-mêmes, sans aucune intervention étrangère. Les Libyens peuvent le faire dans l'intérêt de la population, dans l'intérêt de la réconciliation entre eux et dans l'intérêt de l'ensemble de la région. Une solution politique est encore la seule issue à la crise,"a déclaré Medelci.

Quant à la possibilité que le Conseil de Transition prenne le pouvoir en Libye, Medelci a dit «Pour l'instant, nous ne pense pas que ce soit possible», ajoutant «Je veux saisir cette occasion pour saluer la position de l'Algérie au sujet de l'unité de la Libye, quel que soit le côté qui arrive au pouvoir».

Medelci a déclaré que son pays soutient totalement la médiation de l'Union Africaine pour trouver une solution rapide au conflit actuel en Libye.

Mira que diu el nazidiota de la foto!

El feixista Vicente Casal diu que Saura, Boada, Herrera i Zapatero haurien de ser a Auschwitz. El nazidiota ho ha penjat al seu Facebook, és el número 2 dels franquistes a Martorell i ja s'ha "disculpat" després que Sánchez Camacho li demanés una rectificació per deixar anar el que li pasa per la bola buida. Textualment, Casal ha assegurat que "en un país seriós [Saura, Boada, Herrera i Zapatero] serien a la presó, a les galeres, a Sibèria, Guantánamo o Auschwitz".

La líder del PP a Camacho, Alícia Sánchez Camacho, ha demanat a Casal que rectifiqui i l'ha advertit que si no ho fa podria expulsar-lo del partit. El número 2 del PP a Martorell ha fet cas a la jefa Camacho i ha demanat "disculpes", tan falses com la seva decència democràtica, a través també de Facebook. Tot i aquesta rectificació, Casal ha dit sentir-se víctima d'un "linxament mediàtic injust", el molt imbècil que deu creure que Auschwitz era un balneari de Hitler, i ha considerat que s'ha "vulnerat" el seu dret a la intimitat, mentre que ell jutja sobre el dret a la vida i s'en fot del genocidi nazi. Casal va "militar" a Ciutadans abans que al PP i també va apropar-se a UPyD, però, finalment ha acabat a les files dels franquistes de tota la vida.

La fameuse lettre de Jesse Ventura (ancien gouverneur du Minnesota), à la classe dirigeante

Vous contrôlez notre monde. Vous avez empoisonné l’air que nous respirons, contaminé l’eau que nous buvons, exigé des droits sur la nourriture que nous prenons. Nous nous sommes battus dans vos guerres, nous avons perdu la vie pour vos causes, nous avons sacrifié nos libertés pour vous protéger. Vous avez dilapidé notre épargne, détruit la classe moyenne et vous avez utilisé nos impôts pour renflouer votre insatiable cupidité. Nous sommes les esclaves de vos sociétés, les zombies de vos diktats, les serviteurs de votre décadence.

Vous avez volé nos élections, assassiné nos leaders, aboli nos droits fondamentaux d’êtres humains. C’est vous qui possédez nos biens, qui avez délocalisé nos emplois, détruit nos syndicats. Vous avez profité des désastres, déstabilisé nos monnaies et alourdi le coût de la vie.

Vous avez monopolisé notre liberté, vous avez démoli notre éducation et avez pratiquement éteint la flamme de nos vies. Nous sommes blessés… nous sommes ensanglantés, mais nous n’avons plus le temps de saigner.

Nous allons mettre les géants à genoux et vous allez assister à notre révolution !

Sincèrement vôtre: Les serfs.

Un empleat de 57 anys de France Télécom-Orange es crema viu

Un empleat de la multinacional francesa France Télécom-Orange, dedicada a la tecnologia de telefonia mòbil, fixa i internet, s'ha suïcidat aquest matí cremant-se viu. El succés s'ha produït a l'aparcament d'un edifici de l'empresa pròxim a Bordeus i, de moment, es desconeixen més dades sobre la identitat de l'empleat. L'únic que ha confirmat France Télécom-Orange és que el treballador tenia 57 anys d'edat.

Aquest tràgic incident es produeix després que en els últims dos anys es produís una sèrie de suïcidis de treballadors de France Télécom en protesta per les condicions laborals d'aquest col.lectiu d'empleats.

L'OTAN bombardeja el cable òptic que comunica les ciutats líbies

Vaixells de l'OTAN van fer ahir dilluns un intent per avortar la comunicació entre diverses ciutats de Líbia, ha informat avui la televisió nacional d'aquest país del nord d'Àfrica: "Fragates de l'OTAN van llançar bombes de profunditat sobre un cable de fibra òptica estesa a 15 milles nàutiques de la costa", segons la televisió líbia. Aquesta línia assegurava la comunicació entre les ciutats de Sirte, on va néixer Muammar Gaddafi, Ras Lanuf, en què es troba una de les majors refineries petrolieres de Líbia, i Marsa Brega, que alberga plantes de liqüefacció del gas natural.

La televisió governamental reconeix que l'atac va provocar "talls de comunicació" en aquesta zona del nord de Líbia però no precisa en quin estat es troba ara el cable.

L'OTAN manté 25 vaixells i submarins prop de Líbia, a més de mig centenar d'avions que sobrevolen les aigües costaneres en el marc de l'operació "Protector Unificat", llançada amb l'excusa de protegir els civils del conflicte entre les tropes de Gaddafi i els monàrquics que demanen la seva dimissió des de mitjans de febrer passat.

Rusia no votará por la intervención de la OTAN en Líbia

Rusia no apoyará la aprobación de nuevas resoluciones del Consejo de Seguridad de la ONU sobre Libia si el documento permite la continuación de la guerra civil y el empleo de la fuerza, anunció hoy el ministro de Asuntos Exteriores de Rusia, Serguei Lavrov: “Si la nueva resolución versa en torno al cese inmediato de la fuerza y un llamamiento a los bandos enfrentados para que se sienten a la mesa de negociaciones, Rusia, sin duda, apoyará el documento. Pero si la resolución prevé la continuidad de la guerra civil y el empleo de la violencia, Moscú no podrá respaldar ese texto”, dijo Lavrov tras reunirse con el presidente de Abjasia, Serguei Bagapsh.

Al mismo tiempo, el jefe de la diplomacia rusa precisó que, de momento, el Consejo de Seguridad de la ONU no ha recibido propuestas de nuevos proyectos de resolución sobre Libia.

Anteriormente, Rusia se abstuvo en la votación del documento que autorizó la imposición de una zona de exclusión aérea sobre el país árabe y dio inició a la intervención militar.

Els sindicats alerten que l’hospital de Vic ja ha tancat mitja planta

També que s’han tancat dos dels deu llits de l’UCI i no s’han renovat 36 contractes temporals. Des de la direcció del centre prefereixen continuar sense donar informació de les mesures mentre la Generalitat no hi doni el vistiplau.
El Consorci Hospitalari de Vic ha tancat la unitat 5-1 de l’Hospital General, corresponent a una de les dues ales de la cinquena planta. Així ho ha explicat Mireia Tobajas, secretària del comitè d’empresa, de la UGT.

Prèviament, Sílvia Espinosa, de CCOO, en una roda de premsa del sindicat a Barcelona, també havia alertat que l’hospital de Vic està començant a aplicar la retallada pressupostària fins i tot abans que la Generalitat hagi donat el vistiplau a les mesures.

Segons els sindicats, els pacients que correspondrien als 26 llits d’aquesta planta, especialitzada en geriatria, s’han redistribuït entre la resta de plantes, “que totes tenien dos o tres llits tancats”, segons Tobajas.

Això ha comportat, en la seva opinió, no tant una afectació directa en l’usuari, encara, sinó “una sobrecàrrega en el personal”, que a la curta o a la llarga també hauria d’acabar afectant a la qualitat de l’assistència.

Les mateixes fonts han indicat que una altra de les plantes, la 2-1, que fins ara exercia de “comodí”, i que estava normalment tancada i només s’obria excepcionalment en puntes de feina, amb el conseqüent cost de personal, també la donen pràcticament per tancada.

Així mateix, s’han tancat dos llits de la unitat de cures intensives (UCI) del total de deu que hi ha. Des que s’han tancat, sempre segons fonts sindicals, “ja hi ha hagut alguns problemes”, derivats dels trasllats de pacients de l’UCI a planta i viceversa, “per reservar l’UCI sempre per al que està més greu”.

Pel que fa al personal, segons els sindicats, al març ja no es van renovar 24 contractes temporals, i a l’abril, 12 més. Els afectats són bàsicament personal d’infermeria i d’administració.

Des de la direcció del CHV prefereixen continuar sense donar informació oficial abans que el Departament de Salut validi les mesures de contenció de la despesa que s’han proposat des de Vic.

Militars holandesos actius a l'Àfrica. L'OTAN dispara sobre pescadors iranians

Els Països Baixos han ensinistrat les tropes africanes en la lluita contra al-Qaida en els últims anys, ha revelat un diari holandès. L'Algemeen Dagblad escriu que els soldats holandesos participen en una missió secreta d'EUA a Mali, Senegal i Txad. El diari diu que el Ministeri holandès de Defensa i Afers Estrangers no considera aquesta participació com a problemàtica.

Els Departaments creuen que no cal un mandat parlamentari per a aquesta operació perquè és part d'un exercici militar. Dos partits de l'oposició diuen que estan sorpresos per aquesta notícia. El parlamentari del Partit Socialista Harry van Bommel diu que és "més que un simple exercici" perquè es tracta d'una zona de guerra.

L'OTAN dispara sobre pescadors iranians

Dijous, un vaixell amb catorze pescadors iranians va ser atacat per tres helicòpters de les forces navals internacionals, per segona vegada en dos dies, va informar un corresponsal de Press TV.

El Comandant de la Policia de Hobyo, Abdiwli Hassan, va dir a la corresponsal de Press TV el diumenge que els de nacionalitat iraniana havien estat traslladats a la ciutat de Galkayo, a uns 750 quilòmetres al nord de Mogadiscio.

Dos ciutadans iranians van resultar lleument ferits i tres civils somalis, van ser assassinats en l'atac de dijous.

El ministre de Pesca i Recursos Marins, Mohamed Ali, va condemnar l'atac de l'OTAN i va exigir una disculpa de les forces internacionals.

Un informe de 22 d'abril del Suna Times suggereix que els pescadors iranians poden haver estat presos com a ostatges durant els atacs.

Segons l'informe, els ostatges iranians van ser segrestats a la primera regió Gara'ad i van ser traslladats posteriorment a la localitat de Hobyo pels pirates.

No obstant això, informes contradictoris suggereixen que havien arribat a Hobyo amb arranjaments previs per tal de pescar.

Fidel: El Norte revuelto y brutal

Estaba leyendo materiales y libros en abundancia para cumplir mi promesa de continuar la Reflexión del 14 de abril sobre la Batalla de Girón, cuando eché una ojeada a las noticias frescas de ayer, que son abundantes como todos los días. Se pueden acumular montañas en cualquier semana, que van desde el terremoto en Japón, al triunfo de Ollanta Humala sobre Keiko, hija de Alberto Fujimori, expresidente de Perú.

Para leer más ir a enlace:
http://americallatina.sirius.cat/2011/04/fidel-castro-el-norte-revuelto-y-brutal.html

Des militaires néerlandais actifs en Afrique. L'OTAN tire sur des pêcheurs iraniens

Les Pays-Bas ont entraîné les troupes africaines dans la lutte contre al-Qaïda au cours des toutes dernières années, a révélé un journal néerlandais. Le Algemeen Dagblad écrit que des militaires néerlandais sont impliqués dans une mission secrète U.S au Mali, au Sénégal et au Tchad. Selon le journal, les Ministères néerlandais de la Défense et des Affaires étrangères ne considèrent pas cette participation comme problématique.

Les ministères pensent qu'aucun mandat parlementaire pour cette opération n'est nécessaire, car elle fait partie d'un exercice militaire. Deux partis d'opposition dire qu'ils sont surpris par cette nouvelle. Le parlementaire du Parti Socialiste Harry van Bommel affirme que c'est "plus qu'un exercice ordinaire" parce qu'il implique une zone de guerre.
>L'OTAN tire sur des pêcheurs iraniens

Jeudi, un navire transportant quatorze pêcheurs iraniens a été dit-on pris dans une attaque menée par trois hélicoptères des forces navales internationales pour la deuxième fois en autant de jours, a rapporté un correspondant de Press TV.

Le Commandant de la police d' Hobyo, Abdiwli Hassan, a dit au correspondant de Press TV dimanche que les ressortissants iraniens avaient été transférées à la ville de Galkayo, environ 750 kilomètres au nord de Mogadiscio.

Deux des ressortissants iraniens avaient été légèrement blessés et trois civils somaliens auraient dit-on été tués dans le raid de jeudi.

Le Ministre des Pêcheries et des Ressources Marines, Mohamed Ali, a condamné l'attaque de l'OTAN et a demandé des excuses des forces internationales.

Un rapport du 22 avril du Suna Times suggère que les pêcheurs iraniens pourraient avoir été retenus en otage au moment des attaques.

Selon le rapport, les otages iraniens ont été d'abord enlevés dans la région de Gara'ad et ont été plus tard déplacés vers la ville de Hobyo par les pirates.

Toutefois, des rapports contradictoires suggèrent qu'ils étaient venus à Hobyo avec des arrangements préalables dans le but de pêcher.

"Una sola vez basta para matar la inocencia de un niño, y tú y yo sabemos que fueron más veces"

"Vosotros me quitasteis mi infancia sin que me diera cuenta y con ello, mi futuro. Y ahora, la lucha por ser alguien, cuesta mucho. Demasiado". Es el testimonio de Vanesa, alguien que sufrió abusos sexuales en la niñez, y que, como otras muchas víctimas, siente la necesidad de contarlo para poder liberarse.

Por medio de una carta, Vanesa explica que cuando abusan de un niño le quitan su infancia. "No tiene nada, no crece como persona. Aprende a vivir sin hacer caso a sus sentimientos, porque sentir duele. Se queda sin intimidad, sin la posibilidad de descubrirse, porque ya lo han hecho otros. Sin saber distinguir, en muchas situaciones, lo que está bien de lo que está mal, porque, simplemente, no sabe”.

Hablé y hablé; era una forma de vengarme de ti


Su historia es especialmente dura porque sus agresores fueron varios, algo que ocurre en el 42% de los casos, según un estudio del escritor Joan Montané, responsable de Forogam.

Vulnerables ante la justicia

“Hablé y hablé; era una forma de vengarme de ti”, relata Francisco en otro testimonio.

La culpa y la vergüenza que siente la víctima impiden que la mayoría de los casos salgan a la luz, pero enfrentarse al problema es vital para recuperarse.

La llave de mi libertad está en denunciarte


“Una sola vez basta para matar la belleza y la inocencia de un niño. Y tú y yo sabemos que fueron más veces (…). Me encerraste en la culpa y el rechazo, y a mis 28 años, por fin, después de 10 años de terapia no especializada y más de un intento de suicidio y una infancia y adolescencia de autolesiones, aprendí y acepté que la llave de mi libertad está en denunciarte”, cuenta en su carta Goizargi, víctima de los abusos de su primo”.

El camino, una vez se desvela el secreto, es largo y doloroso, sobre todo porque muchas víctimas no encuentran amparo en la justicia.

Mientras yo lucho por olvidar, por ser normal

“Si la justicia cumpliera, ¿qué sería lo peor que te podría pasar? ¿Ir a la cárcel un 'tiempecito'? Claro, tú en la cárcel viviendo 'tranquilamente' mientras yo lucho por olvidar, por ser normal, por intentar ser “como todo el mundo” (…). Me costó mucho relacionar lo que me pasaba (…) con los abusos, pero cuando me di cuenta, todo empezó a tener sentido: La antisocialidad, el aislamiento, los días en casa, el silencio, las ganas de nada, la desconfianza, la falta de concentración, la indiferencia ante todo, la baja o casi nula autoestima, el sentimiento de culpa, la introversión, los momentos depresivos...todo”, relata Vanesa con angustia dirigiéndose a sus agresores.

Las secuelas de los abusos sexuales afectan a todas las áreas de la personalidad, sobre todo a la sexualidad, según la psicóloga experta Victoria Noguerol. Muchas de las víctimas contemplan el suicidio, se autolesionan o acaban en la prostitución.

Tal vez deseando que por algún medio se den cuenta, me quemé las retinas con el Sol

“Recuerdo el día que ya cansado y tal vez deseando que por algún medio se den cuenta, me quemé las retinas con el Sol.”, puede leerse en el testimonio de Gustavo, violado por su hermano.

Sufrir sin recordar

Hay que tener en cuenta que no recordar lo hechos, no evita que las secuelas desaparezcan, como en el caso de Marcelo:

“Mis recuerdos son fragmentados y ambiguos (…). Sé que no tenía más de tres o cuatro años. Y el mundo a mis pies. Durante los periodos en que mi madre estaba sola, sin mi padre, nos instalábamos en la casa de mis abuelos. Ellos vivían en el campo. Lo recuerdo como un lugar maravilloso (…) sin embargo siempre hubo algo, aunque fuera muy en el fondo y a pesar de toda la magia del lugar, que me decía que algo no había estado bien. (…). Fingía ser feliz, imponente, glorioso, inmutable. De hecho llegué a ser un tipo muy popular en todos los ámbitos de mi vida. Me sentía tan solo, tan culpable... y otra vez el interrogante. ¿Culpable de qué? ¿¡De qué!? (…)".

Es tan difícil de entender que la culpa no es tuya

"¡Y surgió de golpe una imagen y el terror! (…) Esa vez, en terapia, supe que había sido abusado sexualmente(…)".

"Todavía tardé un tiempo en desenmascarar la identidad de mi agresor (…). Mi abuelo (…). Es tan difícil empezar a aceptar que la persona que tiene que cuidarte es la misma que, para satisfacer su perversión, te usa y te condena a una vida de sufrimiento. Es tan difícil de entender que la culpa no es tuya…”.

La culpabilidad como enemiga


Precisamente las víctimas se sienten culpables por no haberse negado, no haber pedido ayuda o incluso porque les haya gustado. Pero deben comprender que no son responsables, solo son las víctimas de un delito penado con cárcel. También hay que considerar para un adulto es fácil manipular a un niño que cuenta con su confianza.

A esa edad nos creemos que los reyes magos vienen volando en camello

“No es difícil convencer a una niña tan pequeña, cuando a esa edad nos creemos que los reyes magos vienen volando en camello a traernos los regalos de navidad ¿eh? (…). He estado en terapia tres años (…) reviviendo los abusos que tú cometiste para poder superar el trauma. Y muchos más años angustiada, pensando ¿Por qué a mí? ¿Por qué nadie me ayudó? ¿Por qué no te diste cuenta de que aquello no estaba bien, puesto que tú eras el adulto? ¿Por qué no dije que no? (…) O simplemente, ¿por qué lo hiciste? Anulaste mi personalidad, me manipulaste, me hiciste creer que aquello estaba bien, que me gustaba”. Relata Mila, de la que abusaron sus tres hermanos.

El 2013 faltaran infermeres als centres sanitaris catalans

Un total de 733 infermeres van sol·licitar informació per marxar a treballar a l'estranger l'any 2010, segons dades del Col·legi d'Infermeria de Barcelona. És una xifra que suposa un increment del 71% respecte el 2009. A més, durant el primer trimestre del 2011 s'ha produït un augment del 25% d'aquest tipus de consultes respecte el primer trimestre del 2010. El secretari del Col·legi d'Infermeria de Catalunya, Josep París, ha dit a l'ACN que aquest augment ha estat provocat per les mesures del Govern per reduir el dèficit. En el mateix sentit, alerta que en "dos o tres anys" faltaran infermeres a Catalunya per una "fuga de cervells" i pels canvis dels plans d'estudis.

Les infermeres estan cada cop més desencantades de la seva professió, explica a l'ACN el secretari del Col·legi d'Infermeria de Barcelona, Josep París. Han de treballar en "situacions límit" i les perspectives no són massa favorables davant el context de retallades i de crisi econòmica. Tot plegat, fa que augmenti l'interès de les professionals per marxar treballar a l'estranger. "Les infermeres volen marxar i això posa en risc el sistema", afegeix París.

Faltaran infermeres

Josep París assegura que "l'expulsió" que estan patint les infermeres suposarà "efectes gravíssims" per la sanitat catalana. En aquest sentit, recorda que l'any 2012 gairebé no sortiran noves infermeres pel canvi de diplomatura a grau en els estudis d'aquesta professió. Per tot plegat, albira que l'any 2013 o 2014 faltaran infermeres a Catalunya, i que s'hauran d'anar a buscar a l'estranger.

7.000 baixes laborals

D'altra banda, les infermeres es troben amb un altra amenaça: els acomiadaments. El sindicat UGT va anunciar que els plans de xoc dels hospitals acabarien amb 7.000 llocs de treball destruïts, "la majoria infermeres". Josep París prefereix esperar-se a que es presentin els plans de xoc definitius abans de poder valorar l'impacte sobre la infermeria, però admet que és evident que moltes infermeres es veuran afectades, pel gran nombre d'eventualitat que té la professió.

Regne Unit, principal punt d'interès

De les 733 infermeres que el 2010 van sol·licitar informació per marxar a l'estranger, 350 es van interessar pel Regne Unit; 127 per països de la Unió Europea; 45 pels Estats Units, 36 per Irlanda i 34 per Itàlia.

Segona "fuga de cervells"

Josep París alerta que, davant de la situació actual i de les xifres de sol·licituds, "podriem estar davant de la segona fuga d'infermeres". La primera fuga es va produir entre els anys 2001 i 2007, arran d'uns convenis de contractació - que ara ja no estan actius- amb el sistema de salut del Regne Unit i d'Itàlia. Aquests convenis garantien un contracte laboral fix o temporal, un sou net de 1.400 euros i allotjament gratuït durant les primeres setmanes.

El 0,2% de famílies a Rússia controla el 70% de la riquesa nacional

Avui dia el 0,2% de famílies a Rússia controla gairebé el 70% de la riquesa nacional, va declarar el vicepresident del Tribunal de Comptes, Valeri Goregliad: "Hem de reconèixer que el 0,2% de famílies a Rússia controla gairebé el 70% de la riquesa nacional. Aquesta desigualtat no pot incentivar el creixement econòmic", ha apuntat. Va dir que mira a aquest problema "no des del punt de vista de la justícia social, sinó des del punt de vista de l'eficàcia econòmica".

En la seva opinió, no pot ser estable l'actual model quan l'Estat ha de mantenir gairebé en solitari el sector social.

"A Rússia, el sistema de distribució del producte afegit és extremadament deformat i constitueix un factor de contenció del desenvolupament econòmic", va afirmar Goregliad.

Finalment, ha assenyalat que de cap manera s'han d'augmentar infundadament els salaris sense el respectiu creixement del rendiment del treball.

"Avui el salari mitjà a Rússia constitueix el 40 o el 60% del salari mitjà europeu. De fet, el rendiment del treball en les empreses russes no creix tan ràpidament", va dir el vicepresident del Tribunal de Comptes de Rússia.

Toxo cree que el paro alcanzó el 21% en el primer trimestre de este año

El secretario general de CC.OO., Ignacio Fernández Toxo, ha pronosticado este lunes que la tasa de paro puede haberse situado en el primer trimestre del año en el 21%, con lo que el número de parados estaría cerca de la "barrera" de los cinco millones. El próximo viernes, el Instituto Nacional de Estadística (INE) dará a conocer los datos de la Encuesta de Población Activa (EPA) del primer trimestre de 2011.

En una entrevista en Punto Radio, Toxo ha señalado que se teme que la tasa de paro haya subido hasta situarse en el 21% de la población activa, frente al 20,33% con la que se cerró 2010 y que ya marcó el máximo registrado desde el segundo trimestre de 1997 (20,72%).

"Cerca" de los cinco millones de parados

En cuanto al número de parados, el secretario general de CC.OO. cree que quedarán cerca de "la barrera de los cinco millones", frente a los 4.696.600 con los que se cerró 2010. Ante estas cifras, Toxo advierte de que "nos espera una dura travesía por el desempleo", que se va a traducir en que España va a tardar más que otros países en alcanzar tasas de crecimiento que permitan crear empleo.

En su opinión, esto se debe a que las reformas aprobadas por el Gobierno "no eran las más adecuadas ni las más urgentes", debido a que el "el desempleo no se elimina modificando leyes".

En cuanto al plan de afloramiento del empleo sumergido que quiere aprobar el Gobierno el próximo viernes y que pretende consensuar con empresarios y sindicatos, Toxo ha reiterado el "rechazo" de los agentes a esta iniciativa porque -ha dicho- no puede regularizarse el empleo "a costa de deteriorar las condiciones de vida y trabajo de los jóvenes".