dilluns, 4 de juliol de 2011

El proper dia 7 de juliol de 2011 es compleixen tres anys de l'assassinat de Nagore Laffage


Serveixi aquest vídeo per reclamar veritat, justícia i memòria per Nagore Laffage, tal com demanen els seus familiars i amics s. Dia 4 de juliol de 2011. 20 HORES, Plaça del Castell, Pamplona-Iruña. Dilluns contra la violència de gènere. La família i amics de Nagore Laffage volem reivindicar que no oblidem a Nagore i pretenem que aquesta crida sigui un crit. Un crit que reclama veritat, justícia i memòria per Nagore Laffage.

Nagore es va negar al que pretenia José Diego Yllanes. Nagore va dir no. En aquest mateix instant, va decidir, amb fredor i sense pietat, acabar amb la vida de la nostra filla. Una nena de 20 anys, amb un futur per davant i amb una vida plena d'il•lusions.

Diuen que no cal remoure el passat, que s'ha de mirar cap endavant. Nosaltres diem que no. Encara que l'assassí de la nostra filla està a la presó, que ha confessat ser el seu assassí, les ferides encara no estan tancades i mai ho faran. El nostre únic consol és la veritat i la justícia. I després, la seva memòria, el record del seu somriure, de la seva veu, del seu riure...

Nosaltres estem convençuts que la tristesa, l'horror i la ràbia que sentim la família i amics de Nagore poden coexistir amb l'esperança. Esperança de que el seu assassí pagui per assassinar una nena l'únic delicte va ser dir no. Que el seu assassí, insisteixo que ha reconegut ser l'autor de la seva mort, compleixi el seu càstig per robar el futur a la nostra filla.

La veritat està de la nostra part i no desistirem fins a conèixer tots els detalls del que li va passar a Nagore. Reclamem, exigim, el dret que tenim a saber què va passar.

I en aquest dret que tenim per conèixer què va passar, la família de Nagore Laffage exigeix ​​també des d'aquí el seu dret a conèixer el rostre del seu assassí. ¿Qui és ell?. Insistim, volem veure la cara de l'assassí de la nostra filla. Per què no hi ha una fotografia d'ell? Per què no hi ha una imatge en cap diari oa la televisió?.

Finalment, volem enviar un missatge de suport i solidaritat, el nostre abraçada més afectuós a aquelles dones que encara no han tingut la valentia de trencar amb el cercle de la violència. Estem convençuts que si aconseguim que es faci justícia en aquest assassinat, s'ha de transmetre a la societat un missatge clar: la violència contra les dones no té edat, ni raça, ni nivell cultural, ni estatus social. Les dones tenen dret a dir no, les dones tenen dret a una vida sense violència. Una dona no ha de suportar una bufetada, l'assetjament, una humiliació, un comentari despectiu, un insult i molt menys que sigui assassinada.

El dret de les dones, el dret de la nostra filla Nagore, és un assumpte ètic i de cor. Per això, tornem a reclamar veritat, justícia i memòria per Nagore Laffage.

Lara: "S'equivoquen els companys d'Extremadura"


El coordinador general d'Izquierda Unida (IU), Cayo Lara, ha manifestat una vegada més que la federació a Extremadura "s'equivoca" si finalment els seus tres diputats s'abstenen en la investidura del proper president de la Junta d'Extremadura.

Una pantalla ecologista vinculada a les immobiliàries llevantines paralitza la ILP per la Dació en Pagament

Un partit ecologista "fantasma" de València estaria paralitzant la Iniciativa Legislatva Popular impulsada pel moviment 15-M per que la dació de l'habitatge hipotecat serveixi per a saldar el deute amb el banc, la reclamada "Dació en Pagament". "Los Verdes Ecopacifistas" és una organització política minoritària del Llevant. Els seus representants més populars són Carolina Punset (filla de l'ex-ministre de l'UCD, Eduard Punset) i Alejandro Escribano (fill d'un important promotor immobiliari valencià afavorit pel "desarrollismo" del règim feixista de Franco). Segons publica el diari el Público en la seva edició del passat del diumenge, aquesta entitat hauria registrat la sol·licitud per a la ILP el passat 11 de març. Segons el reglament de la Mesa del Congrés, l'entitat disposa de 9 mesos per a reunir les signatures, durant els quals ningú més pot impulsar la mateixa iniciativa.

Una pantalla verda amb seu a València, Los Verdes Ecopacifistas, vinculats a diversos promotors immobiliaris, ha bloquejat l'arribada al Congrés d'una de les iniciatives emblemàtiques del Moviment 15-M i, alhora, la més temuda pels partits majoritaris i la banca: la dació en pagament, és a dir, que el lliurament del pis saldi el deute de la hipoteca.

El passat 11 de març, aquest partit de només 300 militants, que ha travat diverses aliances electorals amb la dreta com Unió Valenciana i sense infraestructura per recollir les 500.000 signatures que exigeix la llei, va registrar al Congrés i en els 17 parlaments autonòmics escrits per obrir formalment el procés de la iniciativa legislativa popular sobre la dació en pagament.

Els Verdes Ecopacifistas es van avançar a la plataforma creada

L'efecte pràctic, però, és l'invers: impedeix que arribin al Congrés iniciatives preparades des de fa mesos per les principals organitzacions socials. Llevat que la Mesa del Congrés es mostri flexible el que, fins ara, no ha passat, fins al març, només Els Verdes Ecopacifistas poden recollir signatures al respecte, de manera que són pràcticament nul les possibilitats que la iniciativa arribi al Congrés. El procés de recollida de signatures té una gran dificultat tècnica i no només per la gran quantitat que s'exigeixen: està supervisat per la Junta Electoral i requereix una fotocòpia del DNI de tots els signants. No n'hi ha prou amb signar un paper. Només plataformes amb organitzacions de gran implantació social tenen capacitat per a recollir 500.000 signatures en nou mesos.

A més, tot i que ja han passat més de tres mesos des que van rebre el vistiplau, Els Verdes Ecopacifistas ni han anunciat públicament la seva campanya ni s'han posat encara a recollir els suports, segons reconeix Públic seu vicepresident i portaveu, Alejandro Escribano, directiu de dues promotores immobiliàries (Vega de la Selva i Sibana) i, en el passat, d'altres empreses familiars també vinculades al sector: Graesa, Ucros i Jardins de Torrent.

La petició perquè la fórmula de la dació en pagament, que funciona en diversos estats dels EUA, es debati al ple del Congrés ha estat formulada reiteradament per l'esquerra minoritària amb el suport, en ocasions, de CiU i sempre s'ha trobat amb el mur en contra del PP i el PSOE. L'última vegada, el passat dijous, en les resolucions del debat de política general, que van introduir algunes mesures d'alleujament per als que no poden pagar la hipoteca, però van tornar a tancar la porta a la dació en pagament.

El partit, de 300 militants, encara no ha començat a recollir firmes

Davant aquesta situació de bloqueig, les principals organitzacions partidàries d'aquesta opció van començar a preparar-campanya de ILP el passat novembre. La plataforma compta amb milions d'afiliats: inclou, entre altres, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, CCOO, UGT, l'Organització de Consumidors i les federacions d'associacions de veïns de tot Espanya.

A finals de gener, la campanya va guanyar notorietat després d'una sentència de l'Audiència Provincial de Navarra recolzant un acte favorable a la dació en pagament. I llavors es va anunciar que la ILP estaria llista per a finals de març.

La sentència, pionera, va encendre totes les alarmes del sector financer. L'agència de rating Fitch va advertir immediatament: "Fitch espera que l'apel • lació del prestador larà la sentència inicial. No obstant això, si la crida fracassa, donaria lloc a un important precedent material que potencialment forçaria a Fitch a veure els teus actualesvaloraciones del mercat".
Advertència de la patronal

El president de l'Associació Espanyola de Banca, Miguel Martín, va escriure el 7 de març una missiva a Economia mostrant preocupació per la sentència i les "iniciatives que, si es confirma, posarien en qüestió el principi de seguretat jurídica i tindrien un impacte molt negatiu" .

Martín citava en la seva carta la nota de Fitch i, en el compte enrere de la presentació de la ILP dels moviments socials, ha advertit que "la limitació de la responsabilitat del deutor repercutiria greument en la solvència de les entitats de crèdit".

La setmana següent, el dia 11, l'advocat Alejandro Escribano, dirigent dels Verdes Ecopacifistas, registrava al Congrés una petició per impulsar una ILP "sobre l'establiment de la dació en pagament". El partit no va fer ni tan sols una nota anunciant i divendres passat no havia encara cap menció al respecte en la seva pàgina web. Ni d'aquesta petició de ILP, ni de les 17 que va presentar simultàniament a totes les comunitats autònomes i que, excepte a Euskadi, ja han estat desestimades en ser la reforma de la Llei Hipotecària competència del Congrés.
Inadmissió a tràmit

El dia 30 de març es va registrar finalment la tan anunciada ILP impulsada per les organitzacions socials i es va presentar públicament amb gran expectació i el suport exprés de l'esquerra minoritària. Però, el 26 d'abril, la Mesa la va desestimar: en haver ja una iniciativa clònica suposadament en marxa gairebé clandestina, no pot admetre a tràmit.

Fonts de la campanya de les organitzacions socials expliquen que, en els més de dos mesos transcorreguts des de llavors, no han aconseguit que ningú dels Verdes Ecopacifistas respongui a les seves múltiples trucades. Segons aquestes fonts, després de registrar la seva ILP, van rebre un correu electrònic d'aquesta formació "ecopacifista" informació manà'ls que ells ja havien presentat una iniciativa anàloga. I es van esfumar: no contestar emails ni trucades durant dos mesos.

Divendres passat, un dia després que Públic contactés amb Escribano, Els Verdes Ecopacifistas enviar un email a la coordinació de la campanya dels moviments socials convidant-los a sumar esforços. "Nosaltres no sabíem que hi havia una campanya en marxa i el nostre únic objectiu és recollir les firmes", explica Escribano. L'advocat afegeix que "diversos problemes tècnics" els han impedit començar la campanya, però que tenen previst iniciar aviat. Segons la seva versió, aquests problemes han ajornat també el període legal de recollida de signatures, de manera que encara tenen nou mesos per intentar assolir-les. És a dir, tenen just fins al març, quan venç la legislatura.

Si els comicis s'avancessin o Els Verdes Ecopacifistas aconseguissin la pròrroga de tres mesos que preveu la llei si es leguen "circumstàncies excepcionals" com la convocatòria d'eleccions, el bloqueig es perllongaria fins i tot durant tota la propera legislatura perquè aquest tipus d'iniciatives no decauen. En aquest cas, la plataforma hauria d'esperar almenys fins 2017.

Els Verdes Ecopacifistas és un partit que sempre ha estat considerat "fosc" per la majoria d'organitzacions ecologistes (veure article a la pàgina 3). Però, segons el seu portaveu, el fet que diversos dels seus dirigents siguin promotors immobiliaris no hauria de causar suspicàcies sobre les seves intencions amb la ILP de la dació en pagament.

"Una cosa és l'empresa i l'altra la militància ecologista, són àmbits que no tenen res a veure", subratlla Escribano, que va ser cap de llista a València en les últimes eleccions municipals.
Família de promotors

Escribano és fill d'Alejandro Escribano Vidal, un promotor immobiliari important en el desenvolupisme del tardofranquisme a València, segons diversos urbanistes consultats. El mateix Escribano Vidal va ser candidat del partit el 22-Men el petit municipi de Almohaja (Terol), encara que no va reunir ni un sol vot.

El consell en ple de les diverses empreses familiars que es dediquen a la promoció immobiliària van ser candidats dels Verdes Ecopacifistas el 22-M: Marcelo Escribano Sanmartín administrador de vuit societats relacionades amb la promoció immobiliària va ser el número dos a Alcalá de la Selva (Terol ), on la família té negocis immobiliaris i un enfrontament amb l'Ajuntament, del PSOE.

I Josefa Sanmartín, que ha participat en consells de tres d'aquestes empreses, va ser candidata en un altre petit poble de Terol: La Zoma.

La família Escribano-Sanmartín, alma mater dels Verdes Ecopacifistas, que diu que compta amb 300 militants a tot Espanya, té, a més, una vinculació important amb l'urbanisme a València: el redactor del Pla General d'Ordenació d'Urbanisme (PGOU) de la ciutat, anomenat també Alejandro Escribano, és primer del portaveu del partit i de diversos dels seus candidats i, per tant, nebot del patriarca de les empreses i també candidat.

El PGOU es va redactar el 1988 amb alcalde socialista, però, després de la victòria del PP, el seu autor es va convertir en un dels arquitectes de referència d'aquest partit, la Administració ha encarregat al seu despatx privat dictàmens avalant alguns dels projectes més polèmics, com el de la reforma del Cabanyal, entreotros. L'arquitecte és, des de fa anys, una de les bichas del moviment ecologista al País Valencià.

"El meu cosí no té res a veure amb la ILP sobre la dació en pagament, però estic segur que també voldrà signar", rebla el portaveu dels Verdes Ecopacifistas.

El partit té altres dirigents relacionats amb el negoci immobiliari. El seu fundador i president, Abelardo Lloret, va constituir el 1996 l'empresa Banc Dades Immobles SL, l'objecte social són les activitats immobiliàries i que es va mantenir en la seva òrbita familiar fins a 2008. Un altre dels membres de la seva reduïda cúpula, Juan Costa, va ser fins a 2009 apoderat de InmoBrusselen SL, del mateix sector.

Fonts de la Mesa del Congrés expliquen que la llei que regula les ILP no deixa escletxes interpretatives que permetin acceptar a tràmit la iniciativa promoguda per les organitzacions socials perquè es va registrar primer la dels Verdes Ecopacifistas. I en la mateixa legislatura no és possible tractar dues vegades un mateix tema.

Els moviments socials que la impulsen han presentat una altra proposta, menys directa, però el 21 de juny van rebre la resposta per escrit. La signava el mateix president de la Cambra, José Bono: "No".

L'eurodiputat Willy Meyer (IU) denuncia l'actuació il.legal del Govern grec

L'eurodiputat i membre de l'expedició de Rumbo a Gaza, Willy Meyer, ha qualificat avui com il.legal l'ordre del Govern de Grècia d'immobilitzar la Segona Flota de la Llibertat i ha anunciat mesures al Parlament Europeu per aclarir "aquesta situació excepcional" i emplaçar al Consell ia la Comissió Europea a posicionar-se sobre aquest assumpte. Meyer ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa dempeus a la porta (foto) a la localitat de Chiana, pròxima al port de Kolimpary, on es troben el 'Gernika' i els prop de 45 activistes que preveuen embarcar en ell per trencar i posar fi al bloqueig de la Franja de Gaza. Segons Meyer, aquest decret grec "vulnera el dret internacional i les normes europees de lliure circulació i suposa un atemptat als drets de les ciutadanes i ciutadans europeus a navegar lliurement per la Mediterrània".

"La base per la qual el govern grec justifica aquesta mesura -una pretesa situació de guerra o tensió bèl.lica- no se sosté ja que el que pateix el poble palestí de Gaza és un bloqueig per part d'Israel que ha estat condemnat pel Consell de Seguretat de Nacions Unides a 2008 i pel mateix secretari general, Ban Ki-moon", va explicar Meyer.

"La Convenció del Dret del Mar de NNUU -va continuar Meyer- estableix el seu convenciment de contribuir a l'enfortiment de la pau, la seguretat, la cooperació i les relacions d'amistat entre totes les nacions, de conformitat amb els principis de justícia i igualtat de dret".

Així mateix, l'eurodiputat d'IU va denunciar "la complicitat de la UE i la diplomàcia dels seus estats membres amb el govern d'Israel per impedir l'arribada de l'ajuda humanitària a Gaza"."Aquesta complicitat converteix la UE en un instrument sense l'autoritat necessària per contribuir a la creació de l'Estat Palestí i a la fi del conflicte àrab-israelià", va afirmar Meyer. Meyer es va comprometre a coordinar amb els altres eurodiputats presents en la Flota "accions parlamentàries que permetin el debat d'aquesta situació excepcional", i ha de citar tant al Consell com a la Comissió Europea a aclarir el seu posicionament.

De la mateixa manera, ha assenyalat que proposarà a la direcció d'IU "la coordinació d'actuacions institucionals en ajuntaments, parlaments autonòmics i al Congrés, perquè es condemni el decret d'excepció grec".

Finalment, Meyer va fer entrega d'un escrit davant l'Autoritat Portuària de Chania (Creta on indica reservar les accions legals oportunes pels danys i perjudicis causats per la negativa d'autoritzar el vaixell "Guernika" la seva sortida del port de Kolimpary rumb a aigües internacionals amb destinació a Gaza.

Per la seva banda, Manuel Tapial, en nom de Rumbo a Gaza, va manifestar la voluntat de la delegació de partir a Gaza "quan sigui i al preu que sigui", i va agrair als habitants de l'illa de Creta "l'hospitalitat i l'afecte amb què ens han acollit durant tots aquests dies".

Accions de protesta en demanda de la alliberació del ‘Gernika’ i de la Flotilla de la Llibertat

Membres de Rumb a Gaza ocupen des d’aquest matí a Sevilla (foto) les oficines del Defensor del Poble Andalús. A Madrid s’ha dut a terme una concentració davant de l’Ambaixada de Grècia i s’ha entregat una carta de protesta a l’ambaixador. Aquesta tarda hi ha previstes concentracions a Gijón, Mallorca, Burgos, Compostela, A Coruña i Ourense. Continuen a tot l'Estat espanyol els actes de protesta per l'ordre il·legal de Grècia d'immobilitzar els vaixells de la Segona Flota de la Llibertat -entre ells el 'Gernika', ancorat al port cretenc de Kolimpary i amb 45 activistes a bord- i per l'oberta complicitat del Govern espanyol envers aquesta vulneració dels drets fonamentals de les persones que participen en l'expedició.

Des d'aquest matí, activistes de Rumbo a Gaza ocupen a Sevilla la seu del Defensor del Poble Andalús. La delegació de Rumbo a Gaza ha mantingut primer una trobada amb el Defensor del Poble, José Chamizo de la Rubia, davant qui han presentat una queixa formal per la conculcació per part del Govern grec dels drets fonamentals de les persones andaluses que formen part del 'Gernika'.

Chamizo Rossa ha admès a tràmit la queixa i s'ha compromès a fer les gestions oportunes davant del Defensor del Poble Europeu, el grec Nikiforos Diamandouros, perquè es respecti el dret del grup d'andalusos i de la resta de persones de Rumbo a Gaza a embarcar al 'Gernika' i salpar al lloc que desitgin, inclosa Gaza.

D'altra banda, a Madrid s'ha dut a terme una concentració davant l'Ambaixada de Grècia a Espanya i s'ha lliurat un escrit a l'ambaixador, Nicholas Zafiropoulos, en què es qualifica d '"excuses burocràtiques sobrevingudes" les argúcies del Govern grec per impedir la sortida de la Flota i l'adverteix de la complicitat amb el bloqueig il·legal a la franja de Gaza que suposa aquesta decisió.

"Li demanem", assenyala la missiva, "que informi al Govern grec de la il·licitud de la seva acció de prohibir que els vaixells de la Flota de la Llibertat-Seguim sent humans naveguin cap a Gaza per aigües internacionals i que els deixin navegar. La Campanya Rumb a Gaza considera que l'actitud del Govern grec és rebutjable, condemnable, es fa còmplice del criminal bloqueig de Gaza i en definitiva de l'ocupació de Palestina per part d'Israel".

Aquesta tarda hi haurà diverses concentracions de protesta per la immobilització del 'Gernika' a Gijón, Mallorca, Burgos, Ourense, la Corunya i Compostela. Les 45 persones que componen el grup de internacionalistes de Rumbo a Gaza mantenen la seva previsió de salpar per trencar i posar fi al bloqueig a la Franja, ja que compten amb la documentació del vaixell, tripulació i passatge en regla i la seva acció està avalada per la legislació internacional.

França: El PS denuncia vincles entre l'amo francès de l'hotel de DSK, el cap de policia de NY i Sarkozy

Ahir, el diputat del Partit Socialista, François Loncle, va exigir explicar les accions dels dependents de l'hotel novaiorquès, on va ser detingut Strauss-Kahn, així mateix va fer al.lusió a la vinculació del propietari de l'hotel, grup francès Accor, amb representants de les autoritats franceses, a més, va admetre que els dependents de l'hotel podrien haver informat el servei d'intel.ligència francesa (DCRI) sobre l'incident. L'actual president francès, Nicolas Sarkozy, quan dirigia el Ministeri de l'Interior, va condecorar amb l'ordre de la Legió d'Honor al comissari de la policia de Nova York. (Foto).

El ministre francès de l'Interior, Claude Guéant, ha qualificat avui de abominables les acusacions dels polítics socialistes que van denunciar la vinculació de les autoritats franceses en l'arrest de l'excap del Fons Monetari Internacional (FMI) Dominique Strauss-Kahn: "Són acusacions abominables", va dir Guéant en una entrevista a l'emissora France 2 en resposta a les declaracions de l'oposició francesa sobre la presumpta vinculació de París a l'arrest de l'ex cap de l'FMI.

Al seu torn, la vicepresidenta del Consell dels diputats de la regió de l'Illa de França, Michele Sabban, va qualificar els fets d'un "atemptat polític" i ha recordat que el 2006 l'actual president francès, Nicolas Sarkozy, que dirigia el Ministeri de l'Interior, va condecorar amb l'ordre de la Legió d'Honor al comissari de la policia de Nova York.

"M'agradaria cridar a ser més discrets, les seves paraules són indignants. Quina relació tindran les acusacions contra Dominique Strauss-Kahn i una condecoració amb l'ordre de la Legió d'Honor fa cinc anys?", Va dir el ministre francès de l'Interior en afegir que Loncle" ha de cridar el tribunal o callar".

El ministre ha destacat que "ningú a França pugui manipular la justícia nord-americana".

Dominique Strauss-Kahn va ser detingut a Nova York el passat 14 de maig arran de la denúncia d'una cambrera de l'hotel Sofitel que el va acusar d'agressió sexual. Cinc dies després, va renunciar al càrrec de director gerent de l'FMI.

El jutge Michael Obus va atorgar divendres passat la llibertat sota paraula a Strauss-Kahn. La fiscalia per la seva part, va dir que la demandant va donar un fals testimoni en la sol licitud d'asil, va enganyar a les autoritats fiscals i socials i probablement va mentir sota jurament en el seu testimoni davant el jurat, quan va fer la demanda contra Strauss-Kahn.

Interposen demanda contra paquet de rescat de l'euro

Els demandants són anomenats també els euro rebels. A la dècada dels 90 l'economista Joachim Starbatty ja havia interposat una demanda -poc reeixida- contra la introducció de l'euro. Starbatty no es considera a si mateix un rebel, sinó un lluitador en pro del dret i de l'ordre, del compliment dels tractats de la Unió Europea, així com de la Constitució alemanya. I aquesta última indica que la propietat dels ciutadans s'ha de preservar, sobretot els actius financers.

Segons l'actual demanda constitucional interposada per Starbatty, dos economistes, un jurista i un expresident de la junta directiva de la signatura Thyssen a Karlsruhe, el paquet de rescat de l'euro posa en risc justament la propietat dels ciutadans. Sostenen que amb la compra de bons d'Estat de països endeutats, el Banc Central Europeu (BCE) hauria dut a terme una política perillosa. Amb això, el BCE estaria finançant deutes públics, és a dir, creant fons per finançar els deutes d'un Estat. D'acord amb Strabatty, aquesta acció conduiria a una inflació a llarg termini i per tant, a la devaluació dels actius financers.

Vulneració de la Constitució i de la legislació de la UE

Els crítics de l'euro utilitzen altre argument en la seva queixa constitucional. Es tracta de la violació a la llei de pressupost del Parlament alemany. Per a cada un dels desemborsaments del paquet de rescat de l'euro el Bundestag hauria -en realitat- de dur a terme una nova votació.

Un altre dels arguments és la violació de la clàusula de "no rescat". El tractat de funcionament de la UE indica que el bloc no es fa responsable de les obligacions dels Estats membres. No obstant això, els polítics, incloent-hi al ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble (CDU), es refereixen al fet que Alemanya i altres països de la UE només es fan càrrec dels deutes d'altres estats, però de forma voluntària. Per Starbatty aquesta justificació no és acceptable. Sosté que si el senyor Schäuble vol disposar dels seus propis diners de manera voluntària, pot fer-ho, però si utilitza per a això els diners dels contribuents, els ha de preguntar a ells si volen ser tan generosos. Com a ministre de Finances, Schäuble està compromès primer amb els contribuents alemanys.

Grècia: de tornada al dracma?

Joachim Starbatty part del fet que la Cort Constitucional alemanya desaprovarà una violació de la llei de pressupost del Bundestag. No obstant això, espera que consideri el paquet de rescat de l'euro en el seu conjunt com a inconstitucional. Si fos així, Grècia hauria de sortir de la unió monetària, opina Starbatty. I llavors, no es podria evitar una reestructuració del deute. Seguir donant-li diners al país hel·lè perquè pugui pagar als seus creditors significaria enfonsar més a Grècia en el seu deute públic. Això no seria més que un rescat per als bancs sense que se salvi el sistema de rescat europeu. D'això està segur Starbatty.

L'efecte dòmino -temut pels defensors del paquet de rescat europeu- i que podria treure també a altres estats de l'euro-grup, no inquieta Strabatty. Ell només es refereix a països febles econòmicament. La seva exclusió de la zona euro seria un terrible final, però tota la resta seria un horror sense fi. D'acord amb l'economista, l'única possibilitat perquè països com Grècia tornin pel bon camí seria una reestructuració del deute. Així, un cop realitzada una negociació, els creditors renuncien a una part de les obligacions creditícies.

Alemanya: ¿de tornada també al marc?


Bancs i polítics europeus assenyalen, però, els avantatges d'una moneda comuna. El retrocés a la moneda d'origen li faria un mal a Alemanya com a nació exportadora, ja que els seus productes es encaririen. Per Starbatty aquest fet no és rellevant, ja que els alemanys traurien profit de la revaluació de l'euro -o del marc alemany-, perquè tindrien un major valor. Els productes d'exportació d'Alemanya no són pròpiament bananes, segons Starbatty, sinó productes d'alta tecnologia, que només poden ser comprats al país germànic.

El demandant espera que al final el tribunal emeti un veredicte just en favor dels ciutadans. La decisió s'espera per a la tardor de 2011.

La policia desallotja els acampats de Palma i de Castelló


Desenes d'agents de la policia espanyola han desallotjat anit el mig centenar d'acampats del moviment del 15-M que hi havia a la plaça d'Espanya de Palma, i que havien rebatejat amb el nom de plaça d'Islàndia. Ni a Palma ni a Castelló no hi ha hagut resistència per part dels acampats i tampoc no hi ha hagut cap incident important. L'acampada de Palma ha convocat una concentració de protesta a les 19.00 a la plaça d'Espanya; la de Castelló, una assemblea a les 20.00 a la plaça de Maria Agustina per a decidir quina continuïtat volen donar al moviment.

Els agents els han demanat que marxessin i que traguessin els objectes personal que hi tenien perquè els serveis de neteja d'Emaya hi poguessin passar després. Els acampats a Castelló de la Plana, a la plaça de Maria Agustina, han estat desallotjats per la policia local.

El grup d'activistes de Rumbo a Gaza roman a Grècia mentre no se'ls permet salpar cap al seu destí

La brigada, d'aproximadament 40 persones, s'organitza pel que es presumeix com una llarga estada a Creta. Les autoritats portuàries van denegar ahir el permís de sortida sense cap justificació jurídica o reglamentària. Rumb a Gaza ofereix avui una roda de premsa al port de Kolimpary per comunicar quins seran els seus pròxims moviments. Les prop de 40 persones de Rumbo a Gaza que es troben al port de Kolimpary, al'illa de Creta, romanen allà mentre se'ls impedeix salpar cap al seu destí. El grup d'activistes, de moment, es queda al 'Gernika', el vaixell de Rumbo a Gaza, fins que el Govern de Grècia llevant la injustificada ordre d'immobilització sobre les naus de la Segona Flota de la Llibertat.

D'aquesta manera, Rumbo a Gaza manté l'objectiu de salpar per trencar i posar fi al bloqueig il.legal israelià a la franja de Gaza, independentment que es salpi directament des de Grècia fins a la costa palestina o es vagi primer a un altre port per a des d'allí viatjar fins al nostre destí.

En qualsevol cas, l'ordre que va emetre el divendres la autoritat grega vulnera el dret comunitari, la legislació internacional i les pròpies lleis gregues. De fet, la irregularitat arriba tals cotes que es va ordenar la immobilització dels vaixells amb destinació a Gaza quan en cap document oficial de les autoritats portuàries gregues consta que les naus-entre elles el 'Gernika'-anessin a dirigir-se a Grècia.

En aquest sentit, cal ressaltar que el 'Gernika', com altres vaixells de la Flota, encara no havia complert els documents oficials grecs indicant la seva destinació i ruta, ja que encara no havia expirat el termini per fer-ho. Per tant, la prohibició del Govern grec és una prohibició administrativa preventiva basada només en informacions aparegudes en premsa i no en cap document oficial, el que subratlla encara més el seu caràcter d'il • legalitat.

Basant-se en la legalitat absoluta del 'Gernika' i del seu passatge, ahir es va presentar davant l'Autoritat Portuària de Kolumpary tota la documentació requerida per salpar. No obstant això, i malgrat complir tots els requisits burocràtics, s'ha impedit la partida al vaixell sense cap justificació jurídica.

D'altra banda, el grup d'activistes de Rumbo a Gaza va portar a terme ahir una manifestació a la ciutat de Chania, pròxima al moll on es troba el vaixell.

Amb la manifestació també es pretenia informar la població de la zona que el seu Govern està instaurant de forma solapada un estat d'excepció, ja que excepcional és impedir via administrativa els moviments de persones sense que hi hagi cap ordre judicial que ho impedeixi.

En aquest sentit, cal destacar el suport que el grup de Rumbo a Gaza està rebent per part de la gent de Kolimpary, Chania i poblacions adjacents. Veïns de la zona s'han acostat al vaixell per mostrar el seu suport i han portat queviures. L'alcalde de Kolimpary ha mantingut una trobada amb el grup de internacionalistes i els ha brindat el seu suport.

D'altra banda, s'ha celebrat una reunió amb diferents col.lectius socials, que van mostrar de manera unànime el seu suport al 'Gernika', a la brigada de Rumbo a Gaza ia la Segona Flota de la Llibertat. Rumb a Gaza reitera la posició immoral i covard del Ministeri d'Afers Exteriors, amb el seu titular, Trinidad Jiménez, al capdavant, que segueix mantenint-se en silenci tot i l'evident anomalia que suposa que persones de ciutadania espanyola vegin vulnerada la seva llibertat de moviments i que romanguin constantment vigilades per dos patrulleres gregues.

"Nou proposta de pacte" pel creixement

Un grup d'ex mandataris europeus han demanat un "nou pacte" d'inversió per a l'eurozona seguint el model aplicat als Estats Units després de la gran debacle financera del 29. Antics caps d'Estat i de govern, entre els quals figuren el belga Guy Verhofstadt, l'italià Giuliano Amato, el francès Michel Rocard i el portuguès Jorge Sampaio, han signat una declaració en la qual urgeixen a invertir de forma massiva a la zona de moneda única en lloc d'estalviar i criden a adquirir títols de deute de països en dificultats.

La iniciativa dels ex mandataris es va inspirar en una idea del director de la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat d'Atenes, Yanis Varoufakis i del polític laborista britànic i catedràtic en economia, Stuart Holland.

La idea és la de forjar un "New Deal" com aquell ambiciós programa de reformes i inversió destinat a reactivar l'economia va ser batejat pel president nord-americà Franklin Delano Roosevelt en 1930.

La zona euro podria recaptar diners a través de títols europeus per finançar la reactivació econòmica en lloc d'aplicar mesures d'austeritat, assenyalen els ex mandataris en el document. La proposta té per objectiu assegurar la supervivència de l'eurozona i la cohesió econòmica i social.

Tots dos sostenen que els diners provinent d'aquest "nou pacte" podria ser destinat a projectes executats amb ajuda del Banc Europeu d'Inversió. Amb els futurs ingressos d'aquests projectes podrien pagar-se les obligacions al seu venciment.

Suïssa anuncia el robatori de 30 milions de dòlars a Síria

Suïssa ha bloquejat 30 milions de dòlars pertanyents a persones del Govern sirià o vinculades a ell, ha anunciat avui la Secretaria d'Estat per a l'Economia (SEC). Suïssa ha espoliat, amb la connivència de la UE i l'OTAN, en total uns 1.400 milions de dòlars de fons procedents de països on s'han registrat revoltes populars. De Líbia ha bloquejat prop de 750 milions de dòlars, amb els quals es finança als mercenaris antigovernamentals, d'Egipte uns 470 milions i gairebé 70 milions de dòlars de l'expresident de Costa d'Ivori, Laurent Gbagbo.

L'organisme va confirmar d'aquesta manera informacions revelades per la premsa local, però va declinar precisar si entre els comptes congelades figura alguna pertanyent al president sirià, Baixar al-Assad.

Des del passat maig, Suïssa s'aplica sancions contra el règim sirià que impliquen a 23 individus. Entre ells hi ha el germà del president, Maher al-Assad, persones pròximes al president i membres de l'aparell de seguretat.

D'acord amb la normativa suïssa emesa en relació a Síria, els bancs i altres entitats financeres estan obligades a anunciar els fons vinculats a aquestes persones.

Gadaffi: "Si vull puc acabar amb Europa com plaga de llagostes i abelles"

El dirigent de Líbia, coronel Muammar el Gaddafi, va instar ahir, en una locució telefònica emesa per una cadena nacional, a que els rebels demanin perdó al poble i abandonin el país, i a l'OTAN a que aterri els seus avions i entri en el diàleg amb Trípoli "per trobar una sortida a la crisi". Amenaça en cas contrari de perpetrar atacs contra Europa: "Podem prendre la decisió de tractar amb vosaltres de la mateixa manera que ens heu tractat a nosaltres. "Ull per ull, dent per dent, nen per nen, família per família, casa per casa i seu per seu": Així serà la resposta de Trípoli als països que van desencadenar aquesta campanya militar contra el règim, segons Gaddafi.

Un cop adoptada aquesta decisió, podrem traslladar les accions militars a Europa", va advertir Gaddafi. "Si volguéssim podríem traslladar-nos a Europa com les llagostes, com les abelles. Us aconsellem que doneu marxa enrere abans que es desencadeni sobre vosaltres una catàstrofe".

El polític va reaccionar davant la recent informació sobre la distribució d'armament entre les tribus revoltades a les zones muntanyoses al sud de capital líbia, realitzada per França tot i les reiterades assercions del comandament de l'OTAN que estava entre les seves missions assegurar l'embargament sobre el subministrament d'armes. La informació publicada a París pel diari 'Le Figaro' ha estat corroborada per l'Estat Major de les FF. AA. franceses. En particular, el seu portaveu, el coronel Tierry Burkhard va afirmar que els "enviaments de paracaigudes" que es realitzen "estan limitats a armament lleuger i pertrets".

Gaddafi va instar els seus seguidors a interceptar aquelles armes que França destini als rebels. Arengar als participants d'una manifestació a favor del seu govern, que van desplegar aquest divendres una bandera de la Yamahirriya líbia de 4,5 quilòmetres de llarg, dient que estava embadalit amb aquest espectacle. Va agrair a més la fermesa amb la que la població fa front a la intervenció de l'OTAN.

El consultor, investigador i periodista Adrian Salbuchi, en declaracions a RT considera referent a això que la coalició tindrà "una mena de cop de mà de desesperació". Opina que l'objectiu de "França juntament amb els seus aliats -Gran Bretanya i Estats Units principalment, però també quatre països de la Unió Europea com Dinamarca i Itàlia, Espanya i Bèlgica- és destruir l'estat sobirà nacional de Líbia, tot i que Líbia ha aconseguit una sèrie de grans avenços per al seu poble que no han aconseguit altres països a la regió".

Segons la seva opinió, aquestes nacions "estan actuant com a estats terroristes que promouen les guerres civils en països forans per la simple raó que en la seva ignorància total (...) estan tractant de canviar els règims, gran part dels quals ni tan sols els entenen".

També ahir, després que l'Unió Africana declarés que es negava a acatar l'ordre del Tribunal de la Haya d'arrestar a Gadaffi, els representants dels monàrquics recolzats per l'OTAN han acceptat el pla de negociacions de l'UA i inclús han obert la posibilitat d'una transició amb Gadaffi a Líbia.

Cada dia que passa, i malgrat els bombardejos sobre la població civil de l'OTAN i l'ajut en armes violant l'embargament de l'ONU als seus mercenaris, el conflicte de Líbia sembla lluny del resultat esperat i programat des de Brusel.les i la City per aturar la fi de l'hegemonia del dòlar i la lliura esterlina.

Alemanya ven tancs de combat a l'Aràbia Saudita que Espanya va rebutjar vendre

En plena "primavera àrab" Alemanya està disposada a vendre tancs de combat al autocràtic govern de l'Aràbia Saudita, segons assenyala el setmanari "Der Spiegel". El Consell Federal de Seguretat d'Alemanya va donar el vistiplau a l'exportació d'uns 200 moderns tancs del tipus Leopard 2A7+, pels que van manifestar interès els prínceps saudites, precisa. La comanda milionaria beneficiaria les empreses Krauss-Maffei Wegmann i Rheinmetall, a més d'un gran nombre de fabricants de components. Foto: Tanc alemany del tipus Leopard 2 A6.

Es tracta de la primera vegada en dècades que Alemanya accepta exportar armes pesades al país àrab. Fins ara havia declinat repetides sol.licituds de Riad sobre això al.legant que podria representar un perill per a Israel.

El govern alemany va declinar fer declaracions sobre això al.legant que les sessions del consell són secretes.

Segons "Der Spiegel", el govern saudita havia negociat en primer lloc amb Espanya, on l'empresa Santa Bàrbara, subsidiària d'un grup armamentista nord-americà, fabrica tancs "Leopard" amb llicència, però pel que sembla es va decidir a comprar la major part dels vehicles als fabricants alemanys.

Es de suposar que les pressions del lobby sionista a Espanya ha fet que el contracte i els beneficis marxessin cap a l'Alemanya que surt de la crisi.

La ministra Chacón d'això tampoc no en parla. Ni de la II Flotilla bloquejada per l'UE en no del sionisme. Qui paga, mana.

Els funcionaris dels jutjats d'expropiació de València, amb els desnonats

La Junta de Personal de l'Administració de Justícia, que agrupa els funcionaris dels jutjats de la província de València, va aprovar ahir una proposta que recull les principals reivindicacions de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Així, els funcionaris demanen la paralització dels desnonaments "mentre duri la crisi per a les persones sense feina" o "el dret a la dació en pagament amb cancel.lació del deute per a les persones aturades o sense recursos".

També demanen una "solució justa per als actualment condemnats hipotecaris per la vigent legislació abusiva" i reclamen "una oferta suficient d'habitatge social de lloguer assequible (no més del 30% dels ingressos)". Ara esperen que les juntes de personal de la resta de províncies del país es pronunciïn en termes similars.

La proposta, llançada per Intersindical Valenciana, va ser aprovada gràcies als vots a favor de CCOO i UGT ja l'abstenció dels representants del CSIF, sindicat majoritari a l'Administració valenciana de Justícia. Els funcionaris mostren així la seva "preocupació per l'exagerat nombre de desnonaments" que ve multiplicant al País Valencià "d'una manera extraordinària i insuportable, molt més que en altres indrets de l'Estat".

Fent-se ressò de les dades publicades pel Consell General del Poder Judicial recorden que el 2010 es van produir al País Valencià 18.102 desnonaments enfront dels 5369 executats el 2007. A més, la Junta de Personal també enviarà una petició a la direcció general de Justícia "per tal que es donin les instruccions oportunes perquè, en cada un dels desahu-veis d'una família, comparegui un treballador social dependent de l'Ajuntament corresponent o comunitat autònoma per donar una solució immediata d'allotjament o habitatge". En l'actualitat, segons expliquen fonts de l'administració de Justícia, la comissió de desnonament està formada per un gestor processal, que acostuma a substituir en aquest tipus d'assumptes al secretari judicial, i un agent judicial, a més de la Policia Local.

Segons Pep Bomboí, responsable del sector de justícia de la Intersindical, la demanda procedia dels propis treballadors afectats, que van mostrar la seva inquietud i malestar davant d'un "panorama social molt greu" i que segueix empitjorant. Per això també van voler llançar un missatge conciliador amb els futurs desnonats. "Els funcionaris de Justícia que es veuen obligats per raó del seu càrrec a efectuar materialment el desnonament són perfectament coneixedors de la situació en què estan quedant moltes famílies valencianes", assenyala la Junta de Personal. I adverteix que aquests funcionaris "no volen entrar en enfrontament amb les famílies desahu-ciades i els ciutadans que els donin suport".

Sense cap dubte, aquest és un pas transcendental per portar el debat de les conscuencias anti socials de les polítiques dels grups bancaris sobre la població treballadora, mentrestant, els bancs s'han dut els nostres diners en forma de subvencions, igual que les Caixes d'Estalvis. És l'hora del poble i aquest, és el camí.

"Aquí està la meva filla, a la qual una monja va donar per morta"

El laboratori ha confirmat un nou cas de nens robats a Castelló. Begoña jutge, bilbaïna de naixement, va donar a llum fa 37 anys a una nena a l'hospital general d'aquesta ciutat. "Tenia 19 anys", relata. "Recordo esperar en una sala amb piles grans als costats; recordo que un metge em va auscultar la panxa i el següent en la meva memòria és ja l'habitació després de donar a llum. Llavors, una monja va entrar i em va dir que havia tingut una nena, però que havia mort. Després em va portar el menjar". Però la seva filla és viva. I s'han retrobat.

"L'hospital s'ocupava de tot i jo era una nena, què havia de fer?"

Es tracta d'una nova prova del robatori generalitzat de recent nascuts a Espanya entre les dècades de 1950 i 1990. De fet, el fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, va explicar fa uns dies a València que s'havien detectat "trames en alguns llocs concrets del país" amb aquest objectiu.

Conde-Pumpido informat a més que la fiscalia investigava 849 possibles casos de nens robats a tot Espanya. Marta, la filla de Begoña, no va morir. Una família d'un poble de Castelló la va adoptar, però ella, que "sempre" va sospitar, va començar a buscar la seva mare biològica al març. "Tenia el nom i els seus dos cognoms", recordava ahir, "els havia trobat en l'escriptura d'adopció dels meus pares [adoptius] i els havia ficat en cercadors d'Internet però no havia trobat res".

Va ser a través de les xarxes socials. "Recordo perfectament del dia", explica. "Una noia que tenia de amiga a Facebook em va posar a parlar. Jo no la coneixia, però com sóc militant del PP vaig pensar que m'hauria agregat d'aquí. Comencem a parlar i l'estona em va explicar que investigava coses. Jo la vaig animar a veure si trobava a la meva mare, encara que tampoc vaig pensar que em anés a dir alguna cosa", rememora. Als tres dies li va enviar un correu. "Em va dir que procedia de Bilbao", concreta, "em va donar el telèfon d'un dels germans de Begoña i li vaig trucar". Aquest va ser el primer contacte.

Marta i Begoña es van conèixer al maig. Després de diverses trucades de telèfon i altres tantes sessions de webcam, la mare va volar de Tenerife, on viu actualment, a Castelló. Es va passar una setmana a casa de Marta. "Quan va arribar ens vam quedar mudes, no parlàvem, ni tan sols podíem plorar", explica Marta. "Ens vam donar abraçades molt fortes i no parem de parlar fins les 5.23 de la matinada del dia següent". Es va adonar que totes dues són molt xerraires, que creuen els dits "d'una forma molt característica", i es sorprenen de que empren la mateixa afegitó, "a prendre pel sac"...

Begoña tornava a Castelló molts anys després, temps insuficient, però, per oblidar les circumstàncies que van envoltar el naixement de la Marta. "Vaig arribar a Castelló ja embarassada i amb una nena petita [la germana de Marta que, curiosament, es diu així també]". "Entre al servei domèstic d'una casa perquè la meva parella m'havia abandonat i als pocs mesos vaig donar a llum", matisa. "Amb el temps i l'experiència, he parit dues vegades més, em vaig adonar que havia estat tot molt estrany. Tenia la sensació que em volien fer fora de l'hospital ràpid i la monja m'havia dit que l'hospital s'ocuparia de tot, que no em preocupés". "Jo era una nena ... què havia de fer?", assumeix.

L'ADN ha demostrat ara que són mare i filla. Amaya Gorostiza, del laboratori Genòmica a Madrid, així ho assegura.