dissabte, 14 de gener de 2012

Els Mossos finalitzen el seu tancament i anuncien accions "sorprenents"


Els Mossos d'Esquadra han aixecat aquest matí a les 11 hores el campament a la comissaria de plaça d'Espanya de Barcelona -on unes 40 persones han passat la nit en protesta per les retallades-, i han avançat mobilitzacions "sorprenents" per el territori. Segons fonts sindicals, si bé el Govern va oferir aquest divendres per primera vegada "vies de diàleg" després de la pressió de les concentracions policials, les postures estan encara molt llunyanes.

Per això, com ha explicat David Miquel (SPC), el col·lectiu ha avançat mobilitzacions "fortuïtes i sorprenents" per tot el territori durant aquest dissabte en escamot de 19 agents per no haver de demanar permisos per mobilitzar-se. Segons ell, encara que l'Administració va mostrar "voluntat d'arribar a una entesa", continuarà la pressió als carrers durant la setmana que ve.

Dimarts es reuniran en assemblees a Barcelona i Girona per dissenyar l'estratègia a seguir a partir d'ara, i per al divendres es preveuen més accions. Els agents protesten per la retallada salarial que vol imposar la Generalitat -que els sindicats fixen en un 25% del seu poder adquisitiu-, l'augment d'hores de treball i l'eliminació de convocatòries d'accés al cos policial.

Els que des de dimarts mantenen una pressió diària són els funcionaris de presons que si bé aquest divendres bloquejar un total de cinc centres penitenciaris a Catalunya, van prometre una treva durant el cap de setmana, i aquest dissabte no consten incidències.

El Mossad es va fer passar per la CIA per captar terroristes per atemptar a l'Iran

Agents del Mossad -l'agència d'Intel·ligència israeliana- es van fer passar per espies de la CIA per reclutar membres del grup terrorista pakistanès Jundallah per dur a terme assassinats i atacs contra el Govern de l'Iran, segons ha informat la revista 'Foreign Policy', que cita diversos memoràndums de l'agència nord-americana datats el 2007 i 2008. El periodista Mark Perry ha informat que l'operació del Mossad va ser duta a terme entre aquests dos anys a l'esquena del Govern nord-americà, cosa que va provocar la ira del llavors president del país nord-americà, George W. Bush.

Perry ha citat una sèrie de funcionaris d'Intel·ligència dels Estats Units i ha subratllat que els agents del Mossad van usar dòlars i passaports nord-americans per fer-se passar com espies de la CIA i aconseguir el reclutament dels terroristes.

Jundallah és una organització extremista sunnita que ha dut a terme diversos atacs contra l'Iran i ha assassinat a diversos membres del Govern del país persa. Segons aquestes informacions, els processos de reclutament van tenir lloc majoritàriament a Londres. "És increïble que els israelians pensessin que podrien seguir amb això", ha dit un funcionari d'Intel·ligència citat per la revista. "Les seves activitats de reclutament es realitzaven pràcticament a camp obert. Aparentment no els importava en absolut el que penséssim", ha afegit.

Segons un funcionari que està actualment treballant en la Intel·ligència nord-americana, quan Bush va ser informat d'això "estava que es pujava per les parets". "L'informe va provocar la preocupació de la Casa Blanca pel possible risc en què podrien haver estat posats ciutadans nord-americans pel programa israelià", ha apuntat aquesta font.

"No hi ha dubte que els Estats Units ha cooperat amb Israel en operacions d'Intel · ligència contra iranians, però això era diferent. No importa el que es pensi, no estem en el negoci d'assassinar a polítics o civils iranians", ha manifestat. Així mateix, ha afegit que l'Administració Bush va seguir bregant amb l'assumpte fins al terme de la seva legislatura i ha recalcat que l'operació israeliana va posar en perill la fràgil relació del Govern dels Estats Units amb el Pakistan, que estava sent sotmès a molta pressió per part de Iran perquè acabés amb Jundullah.

No ha hagut cap canvi

Segons aquesta font, tot i que un alt càrrec del Govern va apostar per "treure els guants" amb Israel, finalment Washington no va fer res. "Al final era més fàcil no fer res que, ja saps, enfonsar el vaixell", ha argumentat.

Aparentment, l'operació del Mossad va causar durs debats dins l'equip de Seguretat Nacional de Bush i va ser resolt només quan l'actual president, Barack Obama, va decidir augmentar el nombre de programes conjunts contra l'Iran, tal com han apuntat diversos funcionaris retirats.

El Departament d'Estat nord-americà ha negat en reiterades ocasions qualsevol vincle amb el grup terrorista Jundallah i molts membres de la Intel · ligència van acabar molt enfadats amb l'operació israeliana, segons ha informat el diari 'Haaretz'. "Se suposa que Israel ha de treballar amb nosaltres, no contra nosaltres", ha assenyalat un dels funcionaris entrevistats per 'Foreign Policy'.

"Si volen vessar sang, ajudaria molt que fos la seva i no la nostra. Se suposa que són una eina estratègica. Doncs, saps què? Hi ha molta gent, gent important, que no creu que això sigui veritat", ha dit aquest funcionari. Ni la CIA, ni la Casa Blanca, ni el Mossad han donat resposta a les informacions publicades per 'Foreign Policy'.

Primera denúncia contra Cristina davant la Fiscalia

Els intents desesperats de la monarquia d'intentar deslligar la figura de la infanta Crsitina dels negociet del seu marit Urdangarín, potser són improductius. El esquitxat és tan enorme que gairebé ningú es creu que la família Borbó no sabés res de l'assumpte. L'advocat Fernando Pamos ha presentat aquest divendres a la seu de la Fiscalia General de l'Estat una denúncia contra la Infanta Cristina per tal que s'aclareixi el seu paper en l'entitat Aizoon i la seva responsabilitat en unes compres particulars que podrien haver estat abonades per aquesta signatura, segons s'assenyala en un correu electrònic que consta en el sumari en què està imputat el seu marit, Iñaki Urdangarín.

En l'escrit, que arriba després que la Fiscalia exculpés la infanta, se sol·licita concretament la incoació de diligències d'investigació per part de la Fiscalia Anticorrupció en peça a part a la qual ja s'investiga al jutjat d'Instrucció número 3 de Mallorca en relació a Aizoon, l'Institut Nóos i altres societats vinculades al seu marit.

En el citat correu, intervingut en l'operació Babel, Urdangarin i un altre interlocutor es refereixen a uns compres particulars de la Infanta i a la dificultat de que aquests siguin "justificats per despeses d'Aizoon (societat de la qual la filla del Rei és propietària en un 50%), "rescabalant de la despesa originada, amb posteritat, 'des de la caixa'", segons assenyala la denúncia fent menció a aquest document.

Segons el parer de l'advocat, els fets podrien constituir delictes de frau, malversació de cabals públics, contra la hisenda pública, delicte societari de gestió i de falsedat en document mercantil. En la denúncia, de vuit pàgines, se sol·licita al Ministeri Públic que "exerceixi el seu preponderant paper igualant a tots els espanyols" davant la llei i es qualifica "d'i'mpossible" que la Infanta "no estigui al corrent de les actuacions del seu espòs (...) com per acumular semblant patrimoni".

"Des de la meva experiència, i ho asseguro sense prova en contra, si fos la mateixa altra persona, ja hagués estat detinguda o el seu patrimoni objecte d'una grandíssima investigació. I és que no hi ha ciutadans de primera i de segona", conclou Pamos al escrit presentat.

Duran Lleida amenaça a Xavier Bosch per preguntar-li sobre els lobbys corruptes que defensa

El "democratacristià" Josep Antoni Duran i Lleida, ha presentat un requeriment notarial, aquesta mateixa setmana, reclamant una rectificació, que pot acabar en una demanda civil contra el periodista Xavier Bosch de Tv3. En una entrevista al programa Àgora, en campanya electoral el passat novembre de 2011, Bosch va fer referència a les crítiques del candidat d'ICV-EUiA, Joan Coscubiela i d’altres dirigents d’ERC sobre l’actuació de Duran a favor de la indústria farmacèutica. En el transcurs de l’entrevista Duran li va etzibar al periodista la frase: "Vostè està essent còmplice d'un delicte", quan el delicte és treballar al'ombra per interessos privats contra el poble. L'hipocresia del col.locador d'amants al govern no té mesura.

La setmana anterior a l’entrevista, Duran Lleida havia declarat a “El Periodico”: "Sí, faig de lobby de la indústria farmacèutica perquè dóna feina a molts treballadors i hi ha moltes empreses del sector a Catalunya...". En la crònica del dia següent de l’entrevista, “La Vanguardia” reproduïa les seves declaracions: "Sí, he hecho de lobby y me da igual de lo que me acusen".

Duran Lleida exemplifica la concepció que el Govern te sobre la independència informativa a TV3. Ara, amb l’ajuda del PP, CiU promou la reforma de la Llei de la CCMA, per eliminar el requisit de majoria parlamentaria qualificada per escollir la direcció de les empreses de la CCMA i deixar en la pràctica la decisió en mans dels partits governants, al vell estil franquista.

Duran Lleida en la seva campanya electoral va fer d’amplificador de les propostes del Partit Popular sobre la reducció de canals i de pressupost a TVC que, amb posterioritat, va anunciar la Presidència del Govern de la Generalitat. Després de les eleccions, Duran va afirmar que havia guanyat “malgrat TV3”.

Sobre el seu paper de defensor dels lobbies només cal recordar que l’any 2004, amb Duran Lleida com a portaveu al Parlament espanyol, quan l’Agencia Tributaria va incloure les SICAV en el seu pla contra el frau fiscal, CIU va fer aprovar al Congrés, amb els vots a favor de PP i PSOE, una llei que li treia al Ministeri d’Hisenda les competències sobre aquestes societats d’inversió de grans capitals que només paguen un 1% d’impostos.

Escàndol mediàtic: AFP manipula un vídeo, insinuant que Veneçuela busca atacar EUA


La famosa agència de premsa AFP podria haver manipulat el vídeo del discurs de benvinguda del president veneçolà Hugo Chávez al seu homòleg iranià, escurçant-lo de tal manera, que fa pensar que Veneçuela busca atacar EUA. Així ho afirmen diversos mitjans de comunicació a França, on s'ha desencadenat un escàndol mediàtic.

Cobrint la trobada del president iranià, Mahmud Ahmadinejad, amb el seu homòleg veneçolà el passat 10 de gener, l'agència francesa al seu vídeo reportatge va treure del context les paraules de Chávez sobre el suposat atac de Veneçuela i l'Iran a Washington, deixant de banda la part, en la qual el mandatari, irònicament, parla dels múltiples mitjans de comunicació "imperialistes" que pretenen fer creure que aquest atac és l'objectiu final de la reunió de tots dos polítics.

En el primer minut del vídeo -la versió d'AFP- (0:25-0:59) es pot observar que en la versió final del discurs de més de mitja hora de Chávez figuren només que les paraules que podrien suggerir la intenció del país llatinoamericà, amb el seu soci comercial persa-amb el que Veneçuela manté acords econòmics que oscil·len els 5.000 milions de dòlars-de realitzar un atac contra EUA.

En realitat, el president andí va destacar amb ironia: "Diuen els portaveus de l'imperialisme, diuen els mitjans de comunicació de l'imperialisme i el repeteixen com lloros als carrers d'aquests països que l'Iran està a Veneçuela, que Ahmadinejad està a Caracas perquè en aquest mateix instant anem, Ahmadinejad i jo, gairebé que des dels soterranis de (la casa presidencial de) Miraflores a afinar la punteria rumb a Washington i que sortiran els canons molt grans i uns míssils perquè anem a atacar Washington. Gairebé és el que estan dient "(1:20-03:18 que no va ser recollit pel vídeo subministrat per AFP, però sí pel senyal institucional).

El vídeo

En l'ambient de la creixent tensió entre EUA. i l'Iran i la relació en vies de desenvolupament entre aquesta República Islàmica i Veneçuela, i, tenint en compte la fama mundial de l'AFP, el vídeo, segons els mitjans de comunicació, tergiversa de manera greu l'esdeveniment polític, el que podria provocar una nova escalada del conflicte.

Els gossos-xacals russos com 'element de seguretat'

Imaginin-se un aparell que pugui detectar explosius, armes i drogues en qualsevol condició climàtica: Sota la neu del fred siberià o sota l'ardent sol i la calor subtropical. Aquest 'aparell' a més no és ni enorme ni té perquè estar fix en un emplaçament, sinó que, per contra, és compacte i mòbil. Finalment el seu preu no és més gran que el d'un arc de seguretat comú i corrent. No és la descripció d'un artefacte de novel·la de ciència ficció, sinó un invent genuí d'un biòleg rus, que va crear un híbrid entre un gos siberià Laika i un xacal.

"Entre els animals salvatges l'olfacte més desenvolupat el té el xacal. A més és un animal subtropical i pot viure a més de 40 graus centígrads. Els gossos siberians Laika, resisteixen temperatures de fins a 70 graus sota zero. Resulta que aquest híbrid pot treballar en tot tipus de condicions. Ells detecten tot el que els ensenyes a detectar: ​​explosius, armes. És com un gos però amb capacitats ampliades", diu el biòleg Klim Sulímov.

No obstant això l'autèntic olfacte d'aquests encreuaments per si mateix no podria complir amb tasques tan complicades com la detecció de drogues o explosius. Les seves capacitats, atorgades per la naturalesa, requereixen d'un ampli procés d'entrenament.

Com a resultat d'aquests exercicis, els gossos surten preparats per detectar tot tipus de "amenaces" que reconeixen per l'olor.

Aquestes característiques els han convertit en un element de seguretat insubstituïble en certes condicions. Es necessiten per exemple en els aeroports, plens de centenars de milers de persones amb nombroses maletes i tones de càrrega. La companyia russa d'aviació civil Aeroflot va ser la primera a introduir d'una manera permanent a aquests animals meitat gossos, meitat xacals, en el seu sistema de seguretat.

"Avui dia les companyies aèries a tot el món van arribar a la conclusió que els gossos són un 'element de seguretat' òptim, per les seves característiques i el seu preu. Realment prevenen les amenaces. A més cada un pot recordar la seva infància: quan vèiem que al jardí aliè estava un gos, mai ens endinsàvem allà", diu Azato Zarípov, subcap de la seguretat aèria de la companyia Aeroflot.

En una de les seves novel·les, un dels escriptors més admirats i enigmàtics del segle XX, Franz Kafka, va escriure: "Tot el coneixement, la totalitat de les preguntes i respostes es troba en un gos". I encara que un no pot saber què hauria dit l'autor en veure a aquests híbrids, el cert és que la sang de xacal només va multiplicar la quantitat i la qualitat de les respostes que aquests animals poden donar a les preguntes, o millor dit als desafiaments, més actuals.

Gianlucca Ianonne ha estat detingut a Italia

Carmen Carreras (EUPV): "Les sospites d'Esquerra Unida sobre la dubtosa reputació dels ponents feixistes que demà pensaven fer una xerrada en el Centre Urban, han estat corroborades. Aquest matí a Italia Gianlucca Ianonne ha estat detingut acusat d'homicidi. La rigorositat de la direcció del Centre Municipal Urban Castelló i la de l'equip de govern en última instància ha quedat en entre dit". Just quan es preparava per venir uns dies a Espanya, Gianlucca Ianonne, dirigent de Casa Pound, ha resultat detingut en el curs d'una investigació sobre el tiroteig que va tenir lloc el passat dia 2 de gener als voltants del balneari de Tívoli. En aquesta ocasió un antic membre dels NAR, Frascesco Bianco va rebre dos trets a les cames en el que sembla una venjança per motius polítics.

Ahir va resultar detingut com a implicat en aquest atemptat Carlo Gianotta i aquest matí a primera hora ha estat registrada l'antiga seu del MSI de Acca Larentia al popular barri romà de via Tuscolana (on el 1977 van ser assassinats quatre membres d'aquest partit per part de les Brigades Roges) i també s'ha registrat el domicili de Gianluca Iannone i en aquests moments està prestant declaració.

"No podem permetre que aquesta gent siga relacionada amb la nostra ciutat, son molts anys de lluita contra el feixisme i molt el camí recorregut, i sota cap concepte podem permetre'ns fer un pas enrere" finalitza la regidora d'esquerres.
Recordem que demà a les 12h hi ha una manifestació en repulsa de feixisme i pel canvi del nomenclàtor feixista dels carrers de Castelló.