dimarts, 27 d’abril de 2010

Avui vine a la Marxa per l'Ensenyament!Avui, 28 d'abril, vine a la Marxa per l'Ensenyament! Reclamem l'ensenyament que volem i desitgem! A les 11.30h tots a la Plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet! I si no podeu venir a la marxa, aneu a rebre-la a la Plaça Universitat a les 15.00h, on se celebrarà l'acte polític i un dinar popular.


Bertone: Creu el lladre que tots són com ell!

El secretari de Ratzinger ha vingut a Catalunya a demanar diners al beat Montilla i als familiars del beat Tous -una beatificació porta molts de gastos i l'església sols cobra, que de donar s'encarreguen déu i sa mare-, i ha rebut garantíes de "el que calgui" per que el seu cap vingui a inaugurar el monstre neogòtic gaudinià-subirachià, a la tardor. Segons Bertone, el boques: "Tot el món (estadística fiable del full parroquial d'Andorra) ha notat que s'ha produït un atac proper a una conspiració" contra els sacerdots catòlics: "Mentre que sabem que culpables d'aquests hi ha a totes les categories i en totes les religions, en tots els grups socials, en totes les administracions", i ha reclamat el" mateix criteri "per "jutjar a tots", com sempre han fet l'església, Hitler i Franco.

Afegint paper a la foguera dels caps de turc, com ja va intentar tirant cap els homosexuals sense parar comptes -com mai han fet- que el ministre alemà d'afers exteriors, Guido Westerwelle, és homosexual públicament reconegut, entre d'altres més discrets. La qual cosa a la RFA, on sols el 20% dels alemanys s'en refien ja de sa secta, ha sentat com a Luter la butlla.

Ha posat com a exemple, l'individu, la "perversió" amb els menors del turisme sexual, "però molt pocs o pràcticament cap parla del turisme sexual, que és una difusió de la pedofília". Bé, ja sabem que l'església seva no en parla pas, d'això, però perque està d'acord i té molta part en el negoci! Repugnant, l'eunuc.

UE: A què juga Àngela Merkel?

L'actitut partidista i insolidària de la democràcia cristiana alemanya (CDU) i els seus socis ultraconservadors (FDP), a l'hora d'aprovar les mesures d'ajut a Grècia acordades per la UE, només beneficia al Regne Unit i els bancs especuladors, els mateixos que van crear la crisi amb productes i informacions fraudulentes i que ara estan atacant l'euro i el deute -especialment Goldman Sachs i els seus còmplices-, no sols de Grècia, sinò també d'altres païssos de la zona euro, inclosa la mateixa RFA. Segons el parer de la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, el suport immediat a Grècia evitaria la seva fallida i una reacció en cadena amb efectes econòmics devastadors per a la resta de la Unió Europea. Així doncs: A què espera Merkel, la Dama de Plomb? (Foto: Manifestació ahir a Atenes).

Quina és l'estratègia més apropiada de cara a Grècia i la seva crisi financera? ¿Concedir immediatament l'ajuda que necessita, seguir esperant en nom de la cautela o deixar que l'Estat grec quedi en fallida? La vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, no té dubtes sobre això: Els països membre de la Unió Europea (UE) han de donar suport a Grècia en aquesta mala ratxa sense demores.

"En el marc d'aquesta crisi, la destinació econòmica i financera de Grècia és inseparable del benestar de la resta dels Estats europeus", va dir la política democristiana luxemburguesa en entrevista per a l'edició del dimarts (2010.04.27) del diari alemany Die Welt. El primer ministre Papandreou, ja ha demanat l'ajuda internacional d'emergència.

El "efecte Lehman Brothers"


"És per això que, en aquest moment, no hem de titubejar, sinó intervenir en la situació de Grècia per estabilitzar-la i evitar coses pitjors", va afegir Reding, d'acord amb que el país mediterrani se li imposin severes condicions a canvi del suport financer, però no amb que es retardi la concessió del mateix.

Segons el parer de Reding, Alemanya és l'Estat que més interès hauria de tenir en impedir una fallida estatal "al Lehman Brothers", suggerint amb això que, de quedar en fallida, la situació de Grècia generaria una reacció en cadena "amb efectes econòmics catastròfics per a tot Europa ".

La vicepresidenta de la Comissió Europea calcula que Alemanya exporta mercaderia per més de 500.000 milions d'euros anuals cap a altres països de la UE i els bancs alemanys, amb un capital aproximat de 43.000 milions d'euros, són els creditors més importants dels deutes estatals gregues .

La data crítica

Grècia necessita rebre auxilis financers a molt tard a mitjans de maig. El ministre de Finances de Grècia, Georgios Papaconstantinou, va anunciar al Parlament grec que el país podria caure en cessació de pagaments si no rep 9.000 milions d'euros fins a aquesta data. "La data crítica és el 19 de maig", va subratllar Papakonstantinou.

Segons una enquesta encarregada pel canal de televisió francès France24 i el diari germànic Die Welt a l'agència dimap, la majoria dels ciutadans alemanys desaprova el suport a Grècia amb crèdits milionaris provinents de les arques de l'Estat alemany.

57% de la població considera els auxilis financers de 8.400 milions d'euros com "una mala decisió", mentre que 33% dels consultats es va pronunciar a favor de les mesures de rescat.

Especulacions contra l'euro
L'eurodiputat alemany Martin Schulz va criticar la cancellera Merkel.

Els resultats d'aquesta enquesta van generar inquietud a Brussel.les. El cap de la fracció dels socialistes alemanys (SPD) al Parlament Europeu, Martin Schulz, va fer crides a Berlín per demanar ajuda. El missatge: "No ens podem donar el luxe de tenir un euro inestable".

Al mateix temps, Schulz va criticar el tarannà de la cancellera alemanya, Angela Merkel, davant la crisi grega: "Amb la seva decisió d'esperar, ella ha contribuït a incrementar la inestabilitat i catapultat els interessos cap al cel".

Per Schulz no hi ha altra opció que socórrer a Grècia per apuntalar les seves finances. "Les especulacions en els mercats de divises no només prosperaven en contra del país, sinó contra l'euro com a moneda comunitària. Si aquestes apostes tinguessin èxit, les següents víctimes serien Espanya i després, potser, Itàlia i Portugal", va sostenir Schulz, emfatitzant la necessitat de "evitar que s'estengui un foc descontrolat".

Opositors criden a reunions especials

No obstant això, els arguments de Schulz troben oposició a les pròpies files del seu partit. El cap de fracció dels socialdemòcrates alemanys, Frank-Walter Steinmeier, insta que es faci una reunió extraordinària en el Bundestag: "Perquè el procés legislatiu culmini a temps el 19 de maig".

Steinmeier va dir al diari alemany Passauer Neuen Presse no poder imaginar: "Que una decisió de tant pes i abast hagi de ser presa al Parlament comptant només amb els vots de la fracció de Govern".

Steinmeier posa en dubte que el procés per decretar una llei al.lusiva a l'auxili financer de Grècia pugui culminar en el lapse de tres dies al Bundestag, com ho planeja la coalició de Govern, integrada per la Unió Demòcrata Cristiana (CDU) i el Partit Liberal (FDP). Ell exigeix que, al seu lloc, es realitzi una "audiència decent" en la comissió de Finances.

Comptes clars


L'encarregat de Finances de Berlín, el polític independent Ulrich Nussbaum, també va exigir que se li donés informació clara als Estats federats. "Tots els fets han de ser posats sobre la taula perquè no ens enfonsem a la sorra movedissa que és Grècia avui i de la qual no podem sortir", va declarar Nussbaum, que també presideix la Conferència de Ministres de Finances dels Estats federats, al diari de la capital Berliner Zeitung.


Grecia: se teme un efecto dominó en el seno de la Unión Europea

El euro: ¿a la deriva junto con la economía giega?
A juicio de la vicepresidenta de la Comisión Europea, Viviane Reding, el apoyo inmediato a Grecia evitaría su bancarrota y una reacción en cadena con efectos económicos devastadores para el resto de la Unión Europea.

¿Cuál es la estrategia más apropiada de cara a Grecia y su crisis financiera? ¿Concederle de inmediato la ayuda que necesita, seguir esperando en nombre de la cautela o dejar que el Estado griego quede en bancarrota? La vicepresidenta de la Comisión Europea, Viviane Reding, no tiene dudas al respecto: los países miembro de la Unión Europea (UE) deben respaldar a Grecia en esta mala racha sin demoras.
Para leer más ir a enlace:

La més gran protesta antinuclear de l'història

Als voltants d'Hamburg, 120.000 persones es van encadenar per protestar contra la perpetuació de l'ús de l'energia atòmica, en la més gran manifestacions en la història del moviment antinuclear. Els que li atribueixen una manca total de sensibilitat social i consciència política a la joventut alemanya, i lamenten des de fa anys el minvat esperit de solidaritat i lluita de la generació que la va precedir, han d'haver quedat sorpresos per l'heterogeneïtat de les persones que van formar la cadena humana al nord d'Alemanya aquest dissabte (2010.04.24) per protestar contra la planejada prolongació, pel govern conservador-neocón de la CDU i el FDP, de l'ús de l'energia nuclear a la RFA.

I aquells al Govern que comptaven amb que l'opinió pública alemanya estaria distreta amb males notícies d'una altra índole -les implicacions de la crisi financera grega per a les arques de l'Estat alemany, per exemple-, han quedat desconcertats per la magnitud de la manifestació: Amb una longitud de 120 quilòmetres, la cadena humana integrada per aproximadament 120.000 persones, constitueix una de les majors protestes contra l'energia atòmica en la història del moviment antinuclear.

A 24 anys de Txernòbil

La cadena humana es va formar al llarg del riu Elba, als voltants d'Hamburg -la segona ciutat més habitada d'Alemanya-, on es concentren tres de les 17 centrals atòmiques del país. La filera de manifestants, integrada per nombroses famílies, estudiants i camperols de la zona, va creuar la ciutat hanseàtica unint la planta nuclear de Brunsbüttel, a prop del lloc on l'Elba desemboca al mar del Nord, i la de Krümmel, a l'Estat federat de Schleswig-Holstein.

La cadena humana es va formar als voltants d'Hamburg, on es concentren tres de les 17 centrals atòmiques del país. Les dues instal.lacions estan paralitzades des de 2007 a causa d'una sèrie de desperfectes tècnics que van revifar la por de la població a catàstrofes com l'ocorreguda a Txernòbil, Ucraïna, quan la localitat encara formava part de l'antiga Unió Soviètica, o la més propera de Txèkia, al 1989, que va afectà greument -amb un nombre de centenars o milers, però encara indefinit oficialment, de morts i afectats- Txèkia i Àustria. De fet, la protesta es va realitzar dos dies abans de complir-se un nou aniversari de l'esdeveniment; fa 24 anys, l'explosió d'un reactor nuclear a Txernòbil va causar el major desastre associat a la producció d'energia atòmica amb fins pacífics.

Una de les protestes

Amb aquesta cadena humana, els manifestants responien als plans de l'administració Merkel de deixar sense efecte el programa posat en marxa pel govern anterior-una aliança formada pel Partit Socialdemòcrata d'Alemanya (SPD) i el partit dels Verds-per tancar progressivament totes les centrals atòmiques fins a l'any 2022 i impedir la construcció de centrals noves. Fins ara s'han tancat dos centrals com a part d'aquest projecte.

L'estament actual, una coalició integrada per la Unió Demòcrata Cristiana (CDU) i el Partit Liberal (FDP), intenta estendre els terminis establerts per deixar de produir energia nuclear amb vista a que el sector energètic alemany pugui seguir fent ús de les centrals atòmiques fins 2050 o més enllà d'aquesta data. Per això a la protesta d'aquest 24 d'abril, una de les més grans de les últimes dècades, hagin assistit importants figures dels partits d'oposició SPD i els Verds.

Només ciutats fantasma quedar als voltants de Txernòbil, però el de la seguretat de les instal.lacions atòmiques és només un dels aspectes que va mobilitzar les masses que es van unir a la cadena humana a Alemanya.

Energia atòmica com a arma política

El president de l'SPD, Sigmar Gabriel, i els portaveus dels Verds al Parlament alemany, Renate Künast i Jürgen Trittin, no desaprofitar l'oportunitat per pronunciar-se en contra de la política energètica de l'actual govern. Després de tot, falten només dues setmanes per les eleccions regionals de Renània del Nord-Westfàlia-governat per la coalició del CDU/FDP-, i un tema tan explosiu com el de la seguretat de les instal.lacions nuclears pot portar-li vots a l'oposició.

Durant el congrés del Partit Liberal celebrat a Colònia aquest diumenge (2010.04.25), el president del FDP, Guido Westerwelle, va dir respectar les protestes en qüestió, però va insistir que, tot i elles, "aplicarem una altra política, una política apropiada per a Alemanya ". Westerwelle, que a més és el ministre d'Exteriors alemany, va afegir que "abandonar les centrals atòmiques més modernes i segures per després comprar electricitat produïda en centrals insegures" no té res d'ecològic.

Evidències a favor de l'energia renovable

"La manera com l'SPD, l'esquerra i els Verds atien la por a l'energia nuclear és simplement absurda", afegia el secretari general del CDU, Hermann Grohe, en entrevista per al diari Neue Ruhr Zeitung. No obstant això, el de la seguretat de les instal.lacions atòmiques és només un dels aspectes que va ajudar a mobilitzar les masses que es van unir a la cadena humana, en els darrers anys, l'opinió pública ha estat exposada a arguments que contradiuen la suposada necessitat econòmica de donar-li un període de gràcia a l'explotació de l'energia nuclear.

Diverses centrals atòmiques han estat paralitzades des de 2007 a causa de desperfectes tècnics que van revifar la por de la població a catàstrofes com l'ocorreguda a Txernòbil. El més recent d'ells -un estudi realitzat per l'institut Prognos de recerca energètica de la Universitat de Colònia i publicat a Berlín aquest 23 d'abril- complementa els pronòstics que l'Associació Federal per a les Energies Renovables (BEE són les seves sigles en alemany) ja havia fet el 2009 sobre la capacitat de generació d'energia renovable a Alemanya i la tendència a l'expansió de les inversions en la infraestructura necessària per consolidar la indústria de l'energia renovable.

La conclusió d'aquesta investigació: l'any 2020, la xarxa que produeix d'electricitat a Alemanya serà abastada en un 47% per energies renovables. Per això la BEE consideri innecessari que el Govern prolongui els terminis per abandonar l'ús de l'energia nuclear.


Cadena humana contra una reacción nuclear en cadena

En los alrededores de Hamburgo, 120.000 personas se encadenaron para protestar contra la perpetuación del uso de la energía atómica; se trata de una de las mayores manifestaciones en la historia del movimiento antinuclear.

Quienes le atribuyen una carencia total de sensibilidad social y consciencia política a la juventud alemana, y lamentan desde hace años el menguado espíritu de solidaridad y lucha de la generación que la precedió, deben haber quedado sorprendidos por la heterogeneidad de las personas que formaron la cadena humana en el norte de Alemania este sábado (24.4.2010) para protestar contra la planeada prolongación del uso de energía nuclear en el país.

L'alcohol i el tabac, les drogues més letals

El director executiu de l'Oficina de Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC), Antonio María Costa ha dit que està convençut que l'alcohol i el tabac fan més mal a la Humanitat que les drogues: "El mal que fan les drogues és molt gran, però inferior al que ocasiona el consum dels "estupefaents legals", l'alcohol i el tabac, els que un pot adquirir a qualsevol botiga al món sencer. L'heroïna mata anualment a unes 100.000 persones, mentre que l'abús d'alcohol i tabac, a milions". I afegí: "Recents operacions de l'OTAN van permetre detectar uns magatzems d'opi gegants, en particular a la província de Helm"."

En parlar de les causes de la propagació a Rússia de l'heroïna, en primer lloc la de procedència afganesa, l'alt funcionari de l'ONU ho va atribuir al fet que no es garanteix el degut control a la frontera, especialment al Turkmenistan i Tadjikistan, d'on la droga s'introdueix fàcilment a Rússia.

En referir-se a la suposada "reserva estratègica" de l'opi afganès, Costa va confirmar que aquesta reserva existeix. "Recents operacions de l'OTAN van permetre detectar uns magatzems d'opi gegants, en particular a la província de Helm", va informar.

El alcohol y el tabaco hacen más daño a la Humanidad que las drogas

El director ejecutivo de la Oficina de Naciones Unidas contra la Droga y el Delito (UNODC), Antonio María Costa, entrevistado hoy por RIA Novosti dijo estar convencido de que el alcohol y el tabaco hacen más daño a la Humanidad que las drogas: "El daño que hacen las drogas es muy grande, pero inferior al que ocasiona el consumo de los "estupefacientes legales", el alcohol y el tabaco, los que uno puede adquirir en cualquier tienda en el mundo entero. La heroína mata anualmente a unas 100 mil personas, mientras que el abuso de alcohol y tabaco, a millones", dijo.
Para leer más ir a enlace:

Democràcia socialista: 8 milions de cubans han votat

Lluny dels circs als quals estem acostumats en la corrupta democràcia plutocràtica, la democràcia socialista cubana ha demostrat una vegada més el seu excel.lent estat de salut. Així ho demostraren, un per un, els 8 milions de cubans que van acudir a les urnes ratificant als candidats pels que van optar, entre els proposats pel poble a través de les seves assemblees, i no com en aquest capitalisme, en què semimafiosos partits polítics han prostituït la democràcia en partitocràcia en benefici dels seus mesquins interessos de classe.

Cuba, la revolució i el socialisme ha donat un cop més lliçons de democràcia als que presumeixen de demòcrates: El poder popular, l'assemblea que proposa i el poble que disposa, en dos paraules... Cuba socialista!


8 Millones de cuban@s, acudieron a las urnas refrendando, la democracia socialista

Lejos de los circos a los que estamos acostumbrad@s en la corrupta democracia liberal-burguesa-capitalista, la democracia socialista cubana demostró una vez más, su escelente estado de salud.

Así lo demostraron, uno a uno los 8 millones de cuban@s que acudieron a las urnas refrendando a l@s candidatos, por los que optaron entre los propuestos por el pueblo a través de sus asambleas y no como en este capitalismo que nos toca vivir, en el que los semimafiosos partidos políticos, han prostituido la democracia en partidocracia y todo ello en beneficio de sus mezquinos intereses.

Cuba, la revolución y el socialismo ha dado una vez más lecciones de democracia, a los que presumen de demócratas. El poder popular, la asamblea que propone y el pueblo que dispone, en una palabra… ¡Cuba socialista!

Sinceritat de general rus frustra un contracte

Un comentari imprudent d'un general rus ha fet que Grècia suspengui la compra de 420 vehicles de combat per infanteria (VCI) a Rússia, contracte que havia de reportar a la indústria russa de defensa gairebé 1.500 milions de dòlars, escriu Nezavisimaya Gazeta en el seu editorial d'avui. Tot i sa forta crisi financera, Grècia ja tenia reservada la partida pressupostària per a aquesta transacció que es va preparar durant més de dos anys. El diari atribueix la decisió grega a la frase que va deixar anar el general Vladímir Popovkin, viceministre de Defensa i cap d'Armament a l'Exèrcit rus: "Tots van muntats ara sobre cada VIC perquè ningú vol anar dins d'aquests taüts. Hem de fer una màquina diferent", va dir.

La premsa grega va recollir de seguida el seu comentari i després d'això l'oposició va armar un escàndol acusant al Gabinet d'importar armes que no serveixen per a res, segons el parer dels propis proveïdors.

Popovkin criticar també la qualitat d'altres vehicles de combat domèstics, entre ells, el tanc T-90 que Rússia exporta a l'Índia o la màquina que el grup Rosoboronexport va exhibir la setmana passada a la fira militar de Kuala-Lumpur.

Nezavisimaya Gazeta assenyala que la sinceritat dels generals posa a les empreses russes del sector davant d'un dilema: resignar-se a la condició de perdedors o millorar radicalment la qualitat d'armes exportables, reduir el preu i els costos no productius, mantenir-se a l'altura del progrés tecnològic i superar el parasitisme.


Atenas suspende jugosa transacción militar con Moscú tras frase imprudente de general ruso

Un comentario imprudente empujó a Grecia a suspender la compra de 420 vehículos de combate para infantería (VCI) a Rusia, contrato que debía reportar a la industria rusa de defensa casi 1,5 mil millones de dólares, escribe Nezavisimaya Gazeta en su editorial de hoy.

Aunque Grecia se encara con una fuerte crisis financiera, ya tenía reservada en su presupuesto la suma necesaria para esa transacción que se estuvo preparando durante más de dos años. El periódico atribuye la decisión griega a la frase que soltó en una reciente rueda de prensa el general Vladímir Popovkin, viceministro de Defensa y jefe de Armamento en el Ejército ruso: "Todos van montados ahora encima de los VIC porque nadie quiere ir dentro de estos ataúdes. Necesitamos hacer una máquina diferente", dijo.

Insulza: "La llei d'Arizona és inacceptable"

El secretari general de l'Organització d'Estats Americans (OEA), José Miguel Insulza, va dir ahir que la llei aprovada per l'estat d'Arizona: "Fa equivalent la immigració amb el delicte i crea bases per a una discriminació racial, és inacceptable". Insulza va expressar també la seva esperança que la norma: "Mai arribi a ser aplicada en contra dels residents i immigrants llatins als Estats Units".

Cal destacar que aquest pronunciament, segons Ansa Llatina, el va realitzar el secretari general de l'OEA després de participar en la tercera reunió del comitè per a l'eliminació de qualsevol forma de discriminació, inaugurada al Salvador, pel president Mauricio Funes.


El secretario general de la Organización de Estados Americanos (OEA), José Miguel Insulza, aseguró, este lunes, que la ley aprobada por el estado de Arizona, que 'hace equivalente la inmigración con el delito y crea bases para una discriminación racial, es inaceptable'.
Para leer más ir a enlace:

Brasil rebutja sancionar Iran

El canceller brasiler, Celso Amorim, defineix com 'injustes' eventuals sancions internacionals contra la República Islàmica de l'Iran i ha destacat el dret d'aquesta nació a realitzar activitats nuclears pacífiques. El cap de la diplomàcia carioca es reunirà demà amb el mandatari iranià, Mahmud Ahmadinejad, a qui ratificarà el suport de Brasília per un acord que eviti que l'Iran pateixi un increment de sancions per les seves plantes nuclears.

Portaveus diplomàtics que acompanyen Amorim van dir que són 'fonamentals' les reunions en les que participa el canceller amb el president del Parlament, Ali Larijani, el ministre d'Exteriors, Manuchehr Mottaki, i el cap dels negociadors per a l'àrea nuclear, Said Jalili.

La setmana passada el president del Brasil, Luiz Lula da Silva, va dir que la visita de Amorim a Turquia, Rússia i l'Iran és estratègica per a la política exterior del seu país. Lula da Silva, que visitarà el 15 de maig Teheran, va considerar fonamental anticipar les reunions diplomàtiques per evitar la imposició de sancions a l'Iran, va afirmar la nota de Ansa Llatina.


Brasil rechaza sancionar a Iran

El canciller brasileño, Celso Amorim, definió como 'injustas' eventuales sanciones internacionales contra la República Islámica de Irán y destacó el derecho de esa nación a realizar actividades nucleares pacíficas.

Así se indicó en una información difundida por la agencia de noticias Ansa Latina en donde se aseveró que el Jefe de la diplomacia carioca se reunirá mañana con el Mandatario iraní, Mahmud Ahmadinejad, a quien ratificará el apoyo de Brasilia a los esfuerzos para un acuerdo que evite que su país sea sometido a un incremento de sanciones en el litigio por sus planes nucleares.

Ucraïna: Els ultres de Timoshenko es treuen la careta


El parlament ucrainès ha ratificat avui l'acord amb Rússia per allargar 25 anys més la presència de la flota russa al port de Sevastòpol, al Mar Negre, en una jornada plena d'incidents: Durant la sessió diversos opositors, del partit ultraconservador de Iulia Timoxenko, han llençat un pot de fum a la sala i ous al president de la cambra, Vladímir Litvin, i hi ha hagut baralles entre diputats (vídeo).

Els opositors critiquen l'acord perquè el consideren inconstitucional i afirmen que atempta contra la sobirania del país. Davant la seu parlamentària es van registrar alguns xocs entre la policia i militants de l'oposició que van intentar penetrar violentament a l'edifici. Rússia també ha aprovat a la Duma l'acord aquest matí.

El "sí" a la ratificació va obtenir 236 vots, deu per sobre del mínim necessari.

Representants de l'oposició, que impugnen el recent acord entre Kíev i Moscou, van intentar avortar aquest matí la sessió llançant ous contra el president de la Rada Suprema (Parlament), Vladímir Litvin, que va aconseguir però donar per inaugurada la reunió.

Un pot de fum que algú va detonar a l'hemicicle augmentar la bulla general. Diversos parlamentaris es van retirar de la sala, amb els mocadors estrets contra els ous, altres es van afanyar a obrir les portes de bat a bat per ventilar el local. Pel que fa a Litvin, va continuar la sessió enmig de la cridòria. Diputats del Partit de les Regions, a prop del mandatari ucraïnès Víctor Ianukóvitx, el van ajudar en aquesta tasca a l'assumir la custòdia de la tribuna.

Ianukóvitx i el seu homòleg rus, Dmitri Medvédev, van subscriure l'acord sobre la Flota a reunir la setmana passada a la ciutat ucraïnesa de Kharkiv. Després de la trobada es va anunciar que Rússia vendrà el seu gas a Ucraïna amb un descompte de fins al 30%.

L'expresident d'Ucraïna, Víctor Iúsxenko, i l'ex primera ministra, Iúlia Timoixenko, es van traslladar avui a la Rada Suprema per reafirmar la seva dràstic rebuig a l'acord de la Flota.

Segons aquest acord, signat el 21 d'abril pel president ucrainès, Víctor Ianukòvitx, i el rus, Dmitri Medvèdev, es garanteix la presència de la flota russa en territori ucrainès fins al 2042, amb l'opció d'una pròrroga per cinc anys més. L'acord preveu que Rússia permeti a Ucraïna accedir a un descompte del 30% en la compra de gas natural rus, que les autoritats ucraïneses han quantificat en 40.000 milions de dòlars.

El Parlament rus va ratificar avui l'acord que permet al seu Flota del mar Negre romandre a Crimea per 25 anys més, fins 2042, va informar corresponsal de RIA Novosti. Van dir "sí" a la ratificació 410 diputats. Poc abans havia ratificat el document el Legislatiu ucraïnès.

El president de Rússia, Dmitri Medvédev, i el seu homòleg ucraïnès, Víctor Ianukóvitx, van subscriure l'acord sobre la Flota la setmana passada a la ciutat ucraïnesa de Kharkiv. Després de la trobada es va anunciar que Rússia vendrà el seu gas a Ucraïna amb un descompte de fins al 30%.

El descompte, que en cap cas excedirà 100 dòlars per cada mil metres cúbics, s'aplicarà a un volum de fins a 30.000 milions de metres cúbics en 2010, i fins a 40.000 milions de metres cúbics en els anys següents.
http://sp.rian.ru/onlinenews/20100427/126082789.html


Parlamento de Ucrania ratifica en medio de una pelea el acuerdo sobre la Flota rusa del mar Negro

El Parlamento ucraniano ratificó este martes el acuerdo que permite a la Flota rusa del mar Negro quedarse en Crimea por 25 años más, hasta 2042, a pesar de que la sesión derivó en una pelea nada más iniciarse, informó un corresponsal de RIA Novosti.

El "sí" a la ratificación obtuvo 236 votos, diez por encima del mínimo necesario.

Representantes de la oposición, que impugnan el reciente acuerdo entre Kiev y Moscú, intentaron abortar esta mañana la sesión lanzando huevos contra el presidente de la Rada Suprema (Parlamento), Vladímir Litvín, quien consiguió sin embargo dar por inaugurada la reunión.
Para leer más ir a enlaces:

"Si cau Garzón la democràcia estarà en perill"

El diputat al congrés d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha invocat els tractats internacionals per demanar 'valentia' a Zapatero en la defensa del jutge Garzón, encausat per investigar els crims del franquisme. Segons aquestes normes, les desaparicions no prescriuen, ha recordat Herrera, per a demanar al PSOE que no dubti en donar suport a les seves iniciatives al Congrés en matèria de memòria històrica. Ho ha dit abans de participar en un acte, multitudinari, que ha organitzat ICV-EUiA a l'Hospitalet en suport del jutge. També hi participaren Jordi Miralles i el fiscal Carlos Jiménez Villarejo, que alertà que: "Si cau Garzón la democràcia estarà en perill" i ha estat aclamat pels centenars d'assistents.

Hertz (Carlyle) compra el seu rival Dollar Thrifty

Hertz Global Holdings Inc, la major companyia mundial de lloguer de cotxes, del Group Carlyle com l'Applus -participada per Caixa Catalunya- que té el monopoli de les ITV a Espanya, va dir ahir que compra el seu rival Dòlar Thrifty Automotive Group per prop de 1.170 milions, en efectiu i accions. Hertz va dir que l'acord li donarà 1.550 lloguers addicionals, incrementant-se fins als 9.800, i que impulsarà el seu negoci de lloguer de vacances a Europa i altres llocs.

La seva oferta valora Thrifty Dòlar a 41$ per acció, amb una prima del 5,5% sobre el preu de tancament del divendres de 38,85$. L'oferta es compon d'un 80% en efectiu i 20% en accions de Hertz.

Recentment, les accions de Thrifty, a Tulsa, Oklahoma, s'han estat negociant al seu preu més alt en gairebé tres anys. L'acció es negociava a $ 2 fa poc més d'any i estava valorada en menys d'un dòlar a principis de 2009, a causa de la menor demanda de lloguers i la caiguda dels preus de revenda dels vehicles, juntament amb els problemes que enfronta el seu principal proveïdor, Chrysler.

Dòlar Thrifty es convertirà en una unitat de propietat absoluta de Hertz quan es tanqui el tracte. Hertz, amb seu a Park Ridge, Nova Jersey, espera que l'acord per començar a afegir beneficis d'immediat, i va dir que ja ha identificat com a mínim 180 milions de $ en retallades de costos potencials amb la combinació dels dos negocis.


Hertz agrees to buy rival Dollar Thrifty for $1.2B and stock
Hertz is driven to acquire rival Dollar Thrifty Automotive Group for $1.2 billion.

Hertz Global Holdings Inc., the world's largest car rental company, said Monday it has agreed to buy rival Dollar Thrifty Automotive Group for about $1.17 billion in cash and stock.

Hertz said the deal will give it an additional 1,550 additional locations, boosting its total to 9,800. It said it will boost its leisure rental business in Europe and elsewhere.

Hertz said its bid values Dollar Thrifty at $41 per share, a 5.5 percent premium to Friday's closing price of $38.85. The offer is made up of 80 percent cash and 20 percent Hertz stock.

Israelians maten un militant de Hamàs

Soldats sionistes van assassinar dilluns a un milicià del braç armat de Hamàs, Ali Sweiti, de les Brigades d'Azedín Al-Kasem, després envoltar l'habitatge en què es refugiava en un barri del districte cisjordà d'Hebron, dins el territori palestí. En l'operació de soldats israelians, agents de la Policia de Fronteres i membres dels serveis de seguretat interior, va ser assassinat Ali Sweiti, el militant de Hamàs, al poble de Beit Awa, al sud de la ciutat d'Hebron.

Segons testimonis, soldats israelians van treure el cos sense vida del milicià després d'haver enderrocat part de l'habitatge, que pertanyia a una germana de la seva dona i que va resultar destruida per l'acció de les excavadores militars i trets de coets des de l'aire.

Un comunicat de l'Exèrcit d'Israel afirma que els seus soldats van exigir a Sweiti que es lliurés i que, després de fer cas omís, el milicià va disparar contra les forces d'ocupació que van obrir foc i van utilitzar artilleria addicional contra l'edifici en què es refugiava, per forçar a què es rendís.

D'acord amb les fonts i la informació que publica el diari israelià Haaretz, el milicià va continuar disparant contra els ocupants i va morir en el transcurs del tiroteig.

Veïns del barri van llançar pedres contra els soldats poc després de conèixer-se la mort de Sweiti, buscat durant anys per l'estat sionista.

Almenys dos palestins més van resultar ferits en els enfrontaments amb les forces israelianes que van seguir al succés.

Dos propietaris de l'habitatge en què es va refugiar el membre de Hamàs van ser detinguts, van indicar fonts de seguretat palestines.

Els sionistes acusen Sweiti de la mort d'un policia de fronteres, fa sis anys en un tiroteig en què van resultar ferits dos agents, i d'haver comès almenys cinc atacs amb armes de foc i artefactes explosius contra l'ocupació sionista entre 1999 i 2004.


Soldados israelíes matan a uno de los líderes del brazo armado de Hamás

Soldados israelíes han matado este lunes a un miliciano del brazo armado de Hamás, las Brigadas de Azedín Al-Kasem, tras rodear la vivienda en la que se refugiaba en una aldea del distrito cisjordano de Hebrón, según han descrito testigos.

En la operación, en la que participaron soldados del Ejército israelí, agentes de la Policía de Fronteras y miembros de los servicios de seguridad interior, murió Ali Sweiti, el militante de Hamás que se había atrincherado en una vivienda de la aldea de Beit Awa, al sur de la ciudad de Hebrón.

Según testigos, soldados israelíes sacaron el cuerpo sin vida del miliciano tras haber demolido parte de la vivienda que pertenecía a una hermana de su mujer y que resultó severamente dañada por la acción de excavadoras militares y disparos de cohetes desde el aire.
Para leer más ir a enlace:

Banc Mundial: "S'ha acabat el "tercer món"

El president del Banc Mundial (BM), Robert Zoellick (foto), va declarar que el terme "tercer món" cau en desús després de l'augment del poder de vot de les nacions emergents, com ara la Xina, al BM: "El terme "tercer món" passa a la història. Avui el món avança cap a una economia més nova i multipolar que es desenvolupa ràpidament", va dir Zoellick en una roda de premsa, celebrada després de la reunió de primavera entre el BM i el Fons Monetari Internacional. La vigília, el Comitè de Desenvolupament del Banc Mundial va accedir a augmentar la quota de la Xina en el capital d'aquesta institució del 2,78% al 4,42%.

Zoellick va ressaltar que: "Les economies emergents tenen una importància clau per al restabliment econòmic", i va expressar la seva esperança que: "Amb el temps s'aconsegueixi la paritat".


Banco Mundial aumenta la cuota de China y pone fin al término “tercer mundo”

El presidente del Banco Mundial (BM), Robert Zoellick, declaró la madrugada de hoy que el término "tercer mundo" cae en desuso tras el aumento del poder de voto de naciones emergentes, entre ellas China, en el BM.

"El término "tercer mundo" pasa a la historia. Hoy el mundo avanza hacia una economía más nueva y multipolar que se desarrolla rápidamente", dijo Zoellick en una rueda de prensa, celebrada tras la reunión de primavera entre el BM y el Fondo Monetario Internacional.

Nishimatsu pagarà als esclaus de guerra xinesos

L'empresa japonesa Nishimatsu Construction va garantir ahir dilluns una reconciliació amb els treballadors xinesos eclavitzats en temps de guerra, accedint a pagar 128 milions de iens (1,36 milions de dòlars USA) per a aquestes víctimes de guerra. Conforme a l'acord de reconciliació, signat per les dues parts en un tribunal de Tòquio, Nishimatsu admet el fet d'haver obligat a treballadors xinesos a treballar en condicions d'esclavatge a la prefectura de Niigata, i va demanar disculpes per això.

L'octubre de 2009, en un acord similar, la companyia accedí al pagament de 250 milions de iens (2,74 milions de dòlars) als treballadors forçats a treballar a la prefectura d'Hiroshima en temps de guerra. Encara falta, però que el govern indemnitzi els milers de dones de Corea i Xina esclavitzades com prostitutes dels seus soldats.

El juny de 1944, aproximadament 183 treballadors xinesos van ser forçats a treballar en la construcció d'una central hidroelèctrica a Nigata.

El setembre de 1997, els llavors treballadors van denunciar a l'empresa constructora japonesa per danys i perjudicis, un cas que va ser desestimat per la cort del districte de Tòquio el març de 2003 i per la cort suprema de Tòquio el juny de 2006.

L'abril de 2007, el Tribunal Suprem del Japó va dictaminar que els xinesos no tenien el dret de demandar-reparacions de guerra al Japó, ja que havien renunciat a aquests drets amb la declaració conjunta sinó-japonesa de 1972, arran de la qual es van tornar a establir relacions diplomàtiques entre els dos països.

Veure sobre les dones esclavitzades: http://elcolomimissatger.blogspot.com/2010/03/el-opulento-imperio-avaro-y-embustero.html

Amnistia Internacional ha demanat també al Govern japonès que accepti tota la seva responsabilitat pels crims comesos contra les esclaves sexuals, abans i durant la Segona Guerra Mundial, en un informe titulat "Encara a l'espera després de 60 anys: Justícia per a les supervivents del Sistema de Esclavitud Sexual del Japó ".

Més de 200.000 dones van ser esclavitzades sexualment per l'Exèrcit japonès abans i durant la Segona Guerra Mundial, moltes de les quals menors de 20 anys, entre elles algunes amb tan sols dotze: "El Govern japonès ha d'esmenar les equivocacions dels últims 60 anys i concedir reparacions completes a les supervivents d'aquell sistema horrorós d'explotació sexual", va dir la directora d'Amnistia Internacional per al Programa Àsia-Pacífic, Purna Sen.


La empresa japonesa Nishimatsu Construction garantizó este lunes una reconciliación con los trabajadores chinos en tiempos de guerra, accediendo a pagar 128 millones de yenes (1,36 millones de dólares USA) para esas víctimas de guerra.

Conforme al acuerdo de reconciliación firmado por las dos partes en un tribunal de Tokio, Nishimatsu admitió el hecho de haber obligado a trabajadores chinos a realizar tareas en severas condiciones en la prefectura de Niigata, y pidió disculpas por ello.

En octubre de 2009, en un acuerdo similar, la compañía accedió al pago de 250 millones de yenes (2,74 millones de dólares) a los trabajadores chinos que fueron forzados a trabajar en la prefectura de Hiroshima en tiempos de guerra.
Para leer más ir a enlace:

Wall Street està pel porno, no per la crisi

Alts funcionaris de l'organisme de control de Wall Street passaven hores veient material pornogràfic en els ordinadors del govern, quan haurien d'estar regulant els processos del mercat financer nord-americà, durant la pitjor crisi fiscal des de la dècada de 1930. Un informe intern de la Comissió de Borsa i Valors (SEC) va arribar a la conclusió que més de 30 funcionaris veien imatges explícites en els ordinadors de treball, 17 d'ells eren alts funcionaris amb sous de entre 100.000 dòlars i 222.000 a l'any.

Els més ganduls descarregaven milers d'imatges, fins a vuit hores al dia mirant pornografia i gravant el material inadequat en CD i DVD guardats en caixes a les oficines del regulador.

Els republicans van acusar als funcionaris de la SEC d'estar "preocupats per altres distraccions", quan haurien de supervisar els creixents problemes en el sistema financer.

Darrell Issa, alt funcionari republicà a la Cambra de Representants de Supervisió i Comitè de Reforma Governamental, va dir que és "alarmant que funcionaris d'alt rang dins de la SEC passin més temps mirant porno que prenent mesures, per ajudar a evitar els esdeveniments que posen a l'economia de la nostra nació a la vora del col.lapse".

Una operació de vigilància interna de la SEC va concloure que 33 empleats miraven imatges explícites en els últims cinc anys. Una nota oficial, diu que 31 d'aquests ho feien durant els dos anys i mig des que el sistema financer va ser desestabilitzat, pel col.lapse de les inversions de les hipoteques d'alt risc.

El memoràndum, escrit per David Kotz, inspector general de la SEC, resumeix alguns dels delictes més atroços. Un advocat sènior a la seu de la SEC, Washington va gastar fins a vuit hores al dia mirant i descarregant pornografia. Quan va acabar l'espai al disc, va gravar els arxius a CD o DVD, que guardava en caixes al voltant de la seva oficina. Ell va accedir a renunciar després de ser investigat.

Un administrador va ser bloquejat més de 16.000 vegades en un sol mes per un filtre d'Internet que li impedia entrar a llocs pornogràfics. Malgrat les repetides negatives automatitzades encara manté una col.lecció "molt gràfica" en el seu disc dur.

Un altre responsable, una dona, va tractar d'entrar en llocs pornogràfics 1.800 vegades en quinze dies. Van trobar més de 600 imatges pornogràfiques en el seu disc de l'ordinador. El nombre de casos a la SEC, que és responsable de mantenir els mercats financers estables i en ordre, va augmentar de dos el 2007 a 16 en 2008.

John Nest, un portaveu de la Comissió, va dir que cadascun dels empleats infractors ha estat disciplinat o està en procés de ser disciplinat, i alguns seran suspesos o acomiadats: "No anem a tolerar les transgressions dels pocs que desacrediten als seus milers de companys treballadors", va subratllar.


WALL STREET PASABA HORAS VIENDO PORNO EN VEZ DE CONTROLAR LA CRISIS

Altos funcionarios del organismo de control de Wall Street pasaban horas viendo material pornográfico en las computadoras del gobierno, cuando deberían regular los procesos del mercado financiero estadounidense durante la peor crisis fiscal desde la década de 1930.

Un informe interno de la Comisión de Bolsa y Valores (SEC) llegó a la conclusión que más de 30 funcionarios veían imágenes explícitas en las computadoras de trabajo, 17 de ellos eran altos funcionarios cuyo sueldo era de entre 100.000 dólares y 222.000 al año.

Los más vagos descargaban miles de imágenes, hasta ocho horas al día mirando pornografía y grabando el material inadecuado en los CDs y DVDs guardados en cajas en las oficinas del regulador.
Para leer más ir a enlace:

PEE i Synaspismos contra la dreta europea

A més de totes les advertències de l'esquerra i els moviments socials sobre les conseqüències desastroses per al poble, el país i tot Europa, el primer ministre grec va decidir utilitzar el mecanisme de la UE i el FMI el passat divendres. Synaspismos i l'Esquerra Unitària Europea ja han proposat una manera diferent d'afrontar la crisi, en defensa dels grecs que no haurien de pagar per una crisi que no han provocat, però les forces dominants a Europa, dirigides pel sistema financer europeu, el BCE i la Cancellera alemanya, Angela Merkel, juntament amb el Primer Ministre grec i el seu govern, van aplanar el camí per a aquesta elecció catastròfica. (Foto: Tsipras, en el PE, amb Lothar Bisky).

Igual que en totes les societats democràtiques, els grecs demanen de tenir una veu en una crisi que els està afectant diariament, però el govern de Papandreu es nega fins i tot a demanar l'aprovació del Parlament per a la seva elecció.

Segons Synaspismos i la seva coalició SYRIZA, el poder està ara en mans de la gent: "Els treballadors grecs tenen ara el deure de resistir a aquestes decisions, en nom de les generacions futures, en nom de tots els treballadors i el poble d'Europa". La part grega també defensa que s'ha de fer un referèndum.

Alexis Tsipras, president de Synaspismos, exigeix solidaritat, i la col.laboració i coordinació de les parts, la classe obrera i l'acció popular: "Per al desenvolupament de les lluites per tot Europa, contra l'atac que contra el nostre poble estan duent a terme avui, i a que tots els ciutadans europeus s'enfrontaran demà. Hem de resistir junts. Anem a canviar junts Europa i transformar-la en una Europa de pau, la democràcia i la justícia. El moment és ara!", va instar.

Entre d´altres partits i formacions d´arreu d´Europa, a més d´EUiA i IU, formen part del PEE, Partit de l'Esquerra Europea o EL (European Left): Die Linke d´Alemanya, el Partit Comunista Francès, Synaspismos de Grècia, el Bloco portuguès o Refundazione Comunista d´Itàlia.


"Let's change Europe together and transform it to a Europe of peace, democracy and justice. The time is now!”

Tsipras, in the EP, with Bisky

Besides all the warnings of left and social movements on the disastrous consequences for the people, the country, and all Europe, the Greek Prime Minister decided to use the mechanism of the E.U and the IMF on last Friday.
To read more go to link:

Miralles i Herrera titllen el PP de racista

El vicepresident d´ICV-EUiA, Jordi Miralles, i el candidat de la coalició per a les pròximes eleccions catalanes, Joan Herrera, han qualificat de racista i d´indigne el fulletó del PP que associa la comunitat gitana romanesa amb inseguretat i delinqüència i que els presidents del PP de Badalona i de Catalunya, Xavier García Albiol, i Alicia Sánchez Camacho, han repartit aquest cap de setmana a Badalona. Per aquest motiu, des d´ICV-EUiA s´ha demanat a la presidenta del PP que anunciï que Sánchez Albiol no serà cap de llista del PP de Badalona en les pròximes eleccions municipals “perquè no tot val en política, com no val sembrar l´odi als carrers i ciutats”.

La coalició, que així mateix demana que es retiri aquesta campanya del PP i que la formació demani excuses a la comunitat romanesa, ha anunciat que avui presentarà una denúncia, al PP de Badalona, davant la fiscalia, per xenofòbia i vulneració dels articles 510 i 511 del Codi Penal.

El PP ha infringit els articles 510 i 511 del codi penal, els quals prohibeixen la discriminació, odi i violència contra determinats col•lectius i que estableixen la inhabilitació dels càrrecs públics que incompleixin aquests preceptes i penes de presó.

“No és la primera vegada que García Albiol i el PP opten per aquest tipus de propaganda racista”, ha manifestat Miralles, qui ha recordat que ni PP ni CiU ni Ciutadans han volgut signar el Pacte entre forces polítiques parlamentàries per no fer un mal discurs entorn de la immigració en campanya electoral. “La campanya del PP de Badalona és la de la mentida i la xenofòbia”, ha denunciat Miralles. Els partits que van signar el pacte portarem al Ple del Parlament la proposta per escoltar quins són els arguments que dóna el PP per no donar-li suport”, ha dit.

D´altra banda, Miralles i Herrera han anunciat la participació d´ICV-EUiA en la manifestació de l´1 de maig convocada pels sindicats i han fet una crida a la mobilització. El també coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, ha declarat que “cal donar una sortida social a la crisi, perquè el model econòmic actual és injust”. “El que calen són canvis estructurals en el model econòmic, fiscal i ecològic ja que s´ha accentuat la desigualtat en el repartiment de la riquesa, i els salaris i les pensions són baixos”, ha dit.

El secretari general d´ICV, Joan Herrera, ha lamentat que Zapatero assumeixi la lògica de la CEOE. Herrera ha expressat que “no es genera ocupació abaratint l´acomiadament”, i ha afegit que “la lluita contra la desocupació passa perquè els més poderosos facin els deures, no perquè els aturats recuperin els llocs de treball en males condicions”.

Acte d´ICV-EUiA en suport a Garzón

Jordi Miralles i Joan Herrera han anunciat que aquesta tarda la formació d´esquerres realitzarà un acte en suport al jutge Baltasar Garzón que comptarà amb les participacions de Carlos Jiménez Villarejo, antic fiscal anticorrupció, de Jordi Miralles i de Joan Herrera.

Tribunal Constitucional


Des de la coalició s´espera que s´arribi, el més aviat possible, a un acord entre les forces polítiques catalanes que donen suport a l´Estatut, per aprovar una Declaració al Parlament que digui que s´ha de renovar el Tribunal Constitucional i que s´ha de modificar la seva Llei Orgànica, per tal d´aprovar instruments que permetin renovar l´òrgan que ha perdut autoritat i legitimitat, i per evitar el bloqueig del PP i la passivitat del PSOE.

Consultes sobiranistes


Miralles ha traslladat el respecte de la coalició al procés democràtic i participatiu de les consultes sobiranistes i ha dit que “tothom ha de prendre nota dels resultats, els que la magnifiquen alegrement i els que la menyspreen”.

ICV-EUiA: La propaganda xenòfoba del PP a la fiscalia

La coalició ICV-EUiA de Badalona ha anunciat que avui portarà davant la Fiscalia el fulletó del PP de la localitat en què el partit de dretes relaciona inseguretat i immigració i que va presentar aquest cap de setmana el regidor popular d´aquesta ciutat Xavier Garcia Albiol. La coalició roig i verda ha subratllat que: "El Codi Penal preveu la inhabilitació dels càrrecs públics que inciten a la xenofòbia" i ha anunciat que també aportarà davant la Fiscalia imatges de la darrera campanya electoral dels populars a Badalona i les declaracions d´Albiol respecte la immigració.

El responsable del PP a Badalona va asegurar ahir que "el col.lectiu gitano romanès que s´ha instal.lat a Badalona ha vingut a delinquir". Front això, ICV-EUiA de Badalona afirma en un comunicat que "arribarà fins el final en la confrontació amb el PP en la defensa dels drets i la dignitat de tots els veïns de Badalona, amb independència del seu origen".

Congressista dels EUA enemiga del govern de Nicaragua

Congressista hispana dels Estats Units és considerada com un instrument de la ultradreta, ja que només s'espera d'ella accions feixistes i la defensa a ultrança del terrorisme i del hegemonisme dels Estats Units, afirma avui un comentari publicat al diari Borsa de Notícies. La setmana passada Ileana Ross-Lehtinen (foto, amb el colpista Micheletti), va sol.licitar una reunió especial de l'Organització d'Estats Americans (OEA) per analitzar la suposada crisi que viu Nicaragua. "L'Analista Llatinoamericà", que va escriure el comentari, recorda que Ross-Lehtinen, d'origen cubà, ha estat acusada en diverses ocasions de rebre aportacions no declarades per a les seves campanyes i se li va involucrar amb l'escàndol provocat per possibles fraus comesos pel multimilionari Robert Allen Stanford.

També l'article afegeix que persones com ella són utilitzades als Estats Units per condicionar la política exterior de Washigton a canvi de suborns i aportacions per a les campanyes polítiques, a més afirma que grans empreses com Érone, Mcdonald, Coca Cola i del lobby sionista en el congrés nord-americà li han donat aportacions a la congressista.

En els últims anys Ross-Lehtinen es va convertir en els últims anys en la portaveu de l'extrema dreta del Congrés i defensora de les polítiques més agressives i genocides d'Israel en contra del poble palestí, assenyala.

El comentari fa referència directament a la participació de la congressista en conspiracions contra Cuba i s'ha vist el seu caràcter feixista i el seu esperit ultradretà.

En aquest sentit, recorda la defensa del bloqueig contra la nació caribenya i el seu suport a grups terroristes que operen des dels Estats Units, entre ells Luis Posada Carriles.

Ileana Ross-Lehtinen ha estat un instrument de la màfia terrorista de Miami i de la ultradreta nord-americana per atacar la revolució cubana, a l'ALBA ia les nacions progressistes a Amèrica Llatina i en l'Orient Mitjà, assenyala el comentari.

És per això que conclou que els atacs realitzats actualment contra el govern sandinista de Nicaragua no són casuals.

Ross-Lehtinen va estar involucrada en les gestions davant del dictador hondureny Roberto Micheletti per garantir el suport del sectors més dretans del Congrés nord-americà al cop militar contra Manuel Zelaya, en contra de les primeres decisions del president Barack Obama.


Congresista de EEUU es considerada enemiga del gobierno de Nicaragua

Congresista hispana de los Estados Unidos es considerada como un instrumento de la ultraderecha, pues sólo se espera de ella acciones facistas y la defensa a ultranza del terrorismo y del hegemonismo de Estados Unidos, afirma hoy un comentario publicado en el periódico Bolsa de Noticias.
Para leer más ir a enlace: