dimarts, 17 de juliol de 2012

Esquerra Unida considera “insuficients” l’amonestació i les disculpes d’Andrea Fabra


La diputada del PP per Castelló Andrea Fabra ha demanat perdó per escrit pel "que es fotin" que va pronunciar dimecres passat al Congrés quan Mariano Rajoy anunciava el seu nou paquet de retallades. La parlamentària ha qualificat l'expressió de "inapropiada" i s'ha disculpat amb el PSOE, al qual insisteix que anava dirigida l'expressió (i no als aturats), i la resta de grups de la Cambra. Esquerra Unida qualifica “d’insuficients” l’amonestació i les disculpes d’Andrea Fabra.

Andrea Fabra ha estat a més amonestada pel president del Congrés, Jesús Posada, i pel Partit Popular pels insults pels que el PSOE va demanar la dimissió dijous passat, quan es va difondre el vídeo en què es veia a Andrea Fabra cridar "que es fotin".

Cinc dies després que la polèmica s'incendiés les xarxes socials, Fabra ha demanat perdó per un "error" pel qual no se sent honrada, segons ha assenyalat en l'escrit. No ha volgut fer més declaracions al sortir del Congrés. El divendres va acusar els socialistes de "manipular" i "tergiversar" les seves paraules. El dissabte va reconèixer que l'expressió va ser "poc afortunada i impròpia", però ha insistit que no pensava dimitir.

Ha estat el president del Congrés, Jesús Posada, el que ha revelat el contingut de l'escrit de Fabra abans de l'inici del ple celebrat aquest dimarts a la tarda, mentre la diputada escoltava des del seu escó.

"Conducta totalment inadequada" d'Andrea Fabra


Posada ha explicat també que al matí ha convocat la parlamentària al seu despatx oficial per amonestar verbalment per la seva "conducta totalment inadequada" al Ple de la setmana passada.

Posada ha explicat a més que no pot ordenar que es retiri del Diari de Sessions l'expressió "que es fotin!" que va utilitzar la parlamentària perquè no apareix recollida en aquest document, però sí que ha volgut que quedi constància de la seva reprovació pel seu comportament.

"Espero i desitjo que fets com aquest, que danyen objectivament el prestigi de la Cambra no tornin a produir en el futur", ha proclamat Posada.

Durant la reunió Fabra li ha lliurat un escrit en què demana perdó a la bancada socialista, en concret, ia la Cambra, en general.

Esquerra Unida qualifica “d’insuficients” l’amonestació i les disculpes d’Andrea Fabra

El diputat d’EUPV-Els Verds al Congrés, Ricardo Sixto, ha assenyalat aquesta vesprada que la sanció imposada a Andrea Fabra i la seua petició de disculpes anunciades en el plenari del Congrés dels Diputats de hui “són insuficients. L’insult i l’actitud de prepotència i xuleria d’Andrea Fabra són intolerables en una cambra democràtica i la deslegitimen com a representant del poble, per això considerem que el que ha de produir-se és l’entrega urgent de la seua acta de diputada”, ha manifestat Sixto.

El parlamentari d’esquerres assenyala que les paraules d’Andrea Fabra “no poden tenir altra conseqüència que no siga la seua dimissió. Cal recordar en el moment en el què foren pronunciades: instants després de l’anunci de Rajoy dels nous retalls que afectaran als aturats. Ha estat un insult vomitiu i indignant”, lamenta. Esquerra Unida ha presentat també una petició de reprobació de la diputada del PP en Les Corts Valencianes.

Miners, policies, funcionaris i aturats tornen als carrers per protestar contra el 'cop de destral' de Rajoy

L'aperitiu a les protestes convocades per a aquest dijous s'ha servit avui a Madrid, Barcelona, ​​Saragossa o Ponferrada. Allà, funcionaris, aturats, policies i miners han sortit al carrer contra les retallades del Govern i l'últim cop de destral als empleats públics, que han portat els sindicats CCOO i UGT a convocar 80 manifestacions a tot el país. Falten dos dies, però institucions públiques i seus del PP han seguit sent l'objectiu de les marxes crítiques, que no deixen de succeir-se. Foto: Funcionaris públics que treballen en Nous Ministeris, a Madrid, tallen el trànsit.

A la capital, per exemple, centenars de funcionaris van tallar al migdia el trànsit del passeig de la Castellana, a l'altura de Nuevos Ministerios, durant quinze minuts. "Surto a defensar els meus drets com a treballadora, estic afònica de tant cridar i vaig a seguir sortint al carrer, com hauríem de fer tots", va explicar Susana, treballadora de Sanitat. Ella i altres companys han advertit que no pararan fins que l'Executiu deixi de "ofegar" al sector públic. Els funcionaris, que van aprofitar el seu temps de descans per queixar-se, van portar pancartes amb lemes com "Volen arruïnar el país" i samarretes amb llegendes com "Jo un cop vaig tenir drets".

També a Madrid, una desena de treballadors es va concentrar amb xiulets i pancartes a les portes del Ministeri d'Ocupació quan consellers i representants de les comunitats autònomes accedien a la conferència sectorial presidida per la secretària d'Estat Engracia Hidalgo. "A nosaltres ens han reduït el sou encara més, però ells aquest matí tenien a la taula cafè, pastes i tot ben servit, ia això no hi ha dret", es queixava una de les funcionàries.

Mentrestant, els funcionaris encarregats de vetllar per la seguretat pública, acostumats a posicionar-se davant els manifestants, canviaven de costat per mostrar el seu enuig amb els atacs que estan patint les seves carteres. Així, un centenar d'agents va tallar el trànsit a Saragossa pel "cop de destral immund" de Mariano Rajoy.

Vigilats per la Policia Local, els funcionaris del CNP van seure en el pas de zebra situat davant de la comissaria del Passeig María Agustín i van bloquejar la circulació durant mitja hora. César Lambea, de la Confederació Espanyola de Policia (CEP), va insistir que continuaran amb les mobilitzacions "fins que REVOQUEM això i evitem que sempre paguin els pobres", ja que a més de la paga extra de Nadal també els han tret dies d'assumptes propis que els havien concedit en compensació "per no cobrar un sou digne".

Ocupada una oficina d'ocupació a Barcelona


Si uns han protestat pels jironazos en les seves nòmines, altres ho han fet per les retallades en les prestacions per desocupació. La situació de "desemparament" que pateixen els que fan cua a les oficines d'ocupació va portar a unes 70 persones a ocupar una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a Barcelona.

Els manifestants, pertanyents a l'Assemblea de Treballadors en Atur de Catalunya, es van concentrar a la plaça de Catalunya abans de desplaçar al carrer Sepúlveda, on una vegada a l'interior van cridar consignes com "El proper parat que sigui un diputat" o "Polítics i banquers ens roben els diners". Diosdado Toledano, membre de l'assemblea, va explicar que la protesta ��s "només el principi" d'una campanya de conscienciació que avançarà amb una recollida de signatures per presentar una iniciativa legislativa popular (ILP) "que garanteixi una renda mínima a qualsevol ciutadà català".

Després de prendre Madrid, les conques segueixen en peu de guerra. A Ponferrada, més de dos-cents miners es van concentrar davant la seu del PP del Bierzo, als responsables van exigir més compromís amb la mineria del carbó, afectada per les retallades de més del 60% en les ajudes al sector.

El president del Comitè Intercentres de Unió Minera del Nord (UMINSA), Guillermo Sánchez, va afirmar que el PP castellanolleonès pot "pegar un cop de puny sobre la taula" i intervenir en el conflicte que travessa el sector perquè el Ministeri d'Indústria reprengui el diàleg amb la part social. En aquesta línia, ha subratllat la necessitat que convoqui a la Comissió de Seguiment del Pla del Carbó.

Després de la protesta, protagonitzada per l'estrèpit dels petards, els miners es van traslladar al pou de Santa Creu del Sil, on diversos companys han rellevat als set treballadors que van romandre tancats durant 52 jornades. Un enclaustrament que també continua en dos pous asturians: Candín, al municipi de Langreo, i Nicolasa, en el de Mieres, que ha pres el testimoni de l'acció desenvolupada en el pou Santiago (Aller). La sortida dels miners tancats, substituïts per companys, va ser celebrada entre visques per centenars de persones.

El Congrés dels Diputats, blindat

El ple extraordinari del Congrés s'ha celebrat avui amb el trànsit tallat en la Carrera de Sant Jerónimo i amb restriccions a la circulació de vianants per part de la Policia, que manté un fort dispositiu de seguretat, amb tanques fixes i agents al voltant de la Cambra Baixa. L'ampli cordó policial, que el PSOE i l'Esquerra Plural han coincidit a descriure aquest matí com a "excessiu", reforça les mesures que es van adoptar la setmana passada davant de les manifestacions espontànies de ciutadans pel centre de Madrid.

De fet, quan dimecres passat el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, va anunciar l'últim paquet de mesures, sí que hi havia circulació rodada davant el Palau de les Corts, com ha passat sempre en aquesta legislatura durant les sessions plenàries. Això sí, quan va concloure la compareixença de Rajoy i el president va abandonar el Congrés al seu cotxe oficial, va sortir per un accés lateral, el del carrer Zorrilla, mentre a la plaça de les Corts un grup de funcionaris protestava pels anuncis que acabava de fer el president del Govern.

La majoria de les manifestacions espontànies contra les retallades que des de llavors s'han succeït al centre de Madrid han passat en algun moment per les seves rodalies, amb intents per aproximar-se al Palau de les Corts, impedits per la policia. El reforç de la protecció consisteix en un cèrcol de tanques metàl·liques entrellaçades, subjectes a la part exterior per altres de gran alçada, situades en els accessos a la Carrera de Sant Jerónimo des del carrer de Cedaceros i la Plaça de Neptú.

Furgonetes policials custodien les cantonades i ocupen la part central de la Plaça de les Corts. Agents de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP) impedeixen el pas a vehicles no oficials o sense autorització i també als vianants i turistes que passen per la zona. Només es permet el pas a diputats i personal parlamentari, així com als veïns i treballadors d'empreses radicades a la zona, prèvia identificació.

Pare, àvia i tia de Letizia Ortiz imputats per aixecament de béns

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Cangas de Onís ha citat a declarar com a imputada per un delicte d'aixecament de béns a Menchu ​​Álvarez del Valle (foto), àvia de Letizia Ortiz, que haurà de comparèixer aquest divendres, dia 20 de juliol, a les 10.15 hores, en aquest Jutjat. En la mateixa causa i pel mateix delicte, estan imputats igualment Jesús i Henar Ortiz Álvarez (foto), pare i tia respectivament de l'esposa de Felip de Borbó.

Les seves declaracions es duran a terme al lloc on resideixen habitualment, Madrid i Oviedo, respectivament, i per això, des del Jutjat de Cangas de Onís i amb data 9 de juliol, ja s'han remès els corresponents exhorts dirigits als dos Deganats, perquè puguin assignar aquesta declaració al Jutjat d'Instrucció que correspongui segons el repartiment habitual d'assumptes. Encara no han estat assenyalades aquestes declaracions.

Així mateix, i donada l'esperada expectació mediàtica que ha aixecat el tema, el TSJA comunica que, per possibilitar que tant el Jutjat com l'Ajuntament, a l'interior del qual es troben les dependències judicials, puguin desenvolupar la seva jornada habitual de treball amb la major normalitat possible, el divendres no es permetrà l'accés de cap mitjà de comunicació a l'interior del jutjat.

L'expresident del Brasil practicà la màgia negra durant el seu mandat

L'expresident del Brasil, Fernando Collor de Melo, va practicar màgia negra durant el seu govern en el període comprès entre els anys 1990 i 1992. L'ex dona de l'exmandatari brasiler, Rosane Collor, va confirmar en una entrevista televisiva que l'actual senador practicava rituals de màgia negra quan governava el país.

"Ells (Collor de Melo i el seu grup més proper d'assessors) feien rituals de màgia negra, però no amb la meva participació, perquè en algunes coses jo vaig participar, però en la gran majoria jo no acceptava participar", va dir Rosane.

Ha afegit que els rituals eren realitzats per una bruixa anomenada María Cecilia, en l'actualitat pastora evangèlica, i qui apareix al costat de Collor de Melo en diverses fotografies de l'època en què el senador aliat de la presidenta Dilma Rousseff governava el país.

Fernando Collor de Melo va ser el primer president del Brasil triat per vot popular després de la fi de la dictadura al país sud-americà. Tres anys després, va renunciar enmig d'un greu escàndol de corrupció, després va ser elegit senador pel seu estat natal d'Alagoas, càrrec que ocupa en l'actualitat.

Rússia s'enfronta a l'OTAN sobre Síria mentre continuen les campanyes de mentides 'informatives'

Rússia va tornar ahir a oposar-se a un projecte de resolució, presentat per països occidentals en el Consell de Seguretat de l'ONU subordinats a l'OTAN, que pretén acusar la al govern sirià per la mort de desenes de civils a la localitat de Treimsa. El cap de les forces de seguretat de la província de Damasc Rural, al sud-oest de Síria, el general, Rustam Ghazala (foto), va rebutjar dilluns les notícies sobre la seva deserció i va destacar la força i unió de l'Exèrcit de Síria.

L'ambaixador permanent de Rússia davant l'ONU, Vitaly Txurkin, afirmà que el seu país, davant la votació del text occidental el dimecres, vetarà "tota menció a Capítol 7" de la Carta de l'ONU, que permet la imposició de sancions diplomàtiques i econòmiques contra el país àrab.

Segons Txurkin, la referència a sancions contra Síria és "totalment inacceptable", ja que les potències occidentals, a través d'aquestes mesures, busquen defensar els seus propis interessos.

Aquest projecte de resolució, que inclou la renovació de la Missió d'Observadors de l'ONU a Síria (UNSMIS, per les sigles en anglès) per 45 dies, vol augmentar la pressió amb l'amenaça de sancions sota el Capítol 7 de la Carta de les Nacions Unides, sota l'argument que el govern del president sirià, Bashar al-Assad ha violat el pla de pau de Kofi Annan.

En aquest sentit cal esmentar que Moscou va presentar la setmana passada un projecte de resolució que ofereix allargar tres mesos el mandat de la UNSMIS a Síria, que expira el 20 de juliol.

Aquest projecte de resolució que no provoca cap amenaça de sancions contra el govern del president Al-Assad, reafirma el suport al pla de pau de sis punts de l'emissari especial de l'ONU i de la Lliga Àrab (LA) per Síria, Kofi Annan.

Mentre que l'Occident intenta presentar al govern sirià com l'autor dels esdeveniments registrats en Treimsa, el portaveu de la Cancelleria siriana, Jihad Makdessi, va indicar diumenge que "no hi va haver una matança. El que va succeir (és que) hi va haver combats amb grups armats que van ignorar el pla de Kofi Annan per resoldre la crisi a Síria".

Així mateix, va desmentir els informes que al·leguen l'ús d'armament pesat sirià en Treimsa.

Diversos grups terroristes van atacar dijous passat al poble de Treimsa, a la ciutat central de Hama, i com a conseqüència van morir desenes de civils i el mateix nombre van resultar ferits.

"L'Exèrcit sirià continua sent fort i unit"


El cap de les forces de seguretat de la província de Damasc Rural, al sud-oest de Síria, el general, Rustam Ghazala, va rebutjar dilluns les notícies sobre la seva deserció i va destacar la força i unió de l'Exèrcit de Síria. La unitat de les Forces Armades sirianes ha provocat la ira dels enemics tant al país com a l'estranger, per tant emeten falses notícies sobre la deserció d'oficials sirians, va afirmar Ghazala.

En una entrevista concedida al canal de televisió sirià Al-Dunya, Ghazala ha posat èmfasi que alguns mitjans de comunicació creuen que aquestes notícies provocarà l'enfortiment de l'esperit dels seus mercenaris, però, va afegir, l'exèrcit sirià és més forta que totes aquestes conspiracions i mentides.

En referir-se l'emissió d'algunes notícies sobre la seva deserció de l'exèrcit, l'autoritat siriana va indicar que la publicació de les notícies esbiaixades, mostra senyals de la desesperació de les cadenes àrabs.

"He estat servint com un soldat de l'exèrcit sirià per 40 anys i segueixo sent fidel al cap dels militars del país, Bashar al-Assad".

La cadena televisiva saudita, Al-Arabia va al·legar dilluns que Rustam Ghazala, havia desertat de l'exèrcit i fugit amb la seva família a Jordània.

Alhora, ha indicat que les forces governamentals de Síria van atacar la casa de Ghazala, en el llogaret de Kirfa, a la província de Deraa, i també van calar foc al seu vehicle.

Anteriorment, Al-Arabiya, juntament amb la cadena de notícies qatarià Al-Jazeera i l'agència de notícies britànica Reuters, van explicar que set dels pilots de la Força Aèria sirians havien fugit a Jordània; informes sense fonament.

Comunicat de l'AEP sobre el nou sistema de preus públics de les universitats catalanes

Des de l'Associació d'Estudiants Progressistes volem expressar la nostra rotunda oposició al decret 77/2012, de 10 de juliol, amb el qual la Generalitat de Catalunya fa efectiu l'augment del preu de les matrícules universitàries que ja va presentar el passat 29 de juny el Secretari d'Universitats Antoni Castell. El Reial Decret-Llei 14/2012 (el conegut decret Wert) va concretar la retallada en educació i va modificar la LOM-LOU per permetre un augment del preu de la universitat de fins a un 67%.

El govern català ho ha aprofitat per proposar que el preu del crèdit s'estableixi en funció de la renda i del nombre de membres que composen la unitat familiar. La conseqüència és, segons els primers càlculs de la secretaria d'universitats, que un 15% dels estudiants universitaris pagaran el mateix o uns 120-140€ menys que en l'actualitat, un altre 15%, com avui en dia, no pagarà res en virtut del sistema de beques i el 70% dels estudiants pagarà de mitja un 42% més que en l'actualitat. Es confirma així que el canvi dels criteris per establir els preus públics que imposa el decret Wert redunda, gràcies a la interpretació que en fa la Generalitat, en un augment dràstic del preu de la universitat avançant en un projecte elititzador de l'accés a l'educació universitària. Prova d'això és el fet que enguany s'hagin preinscrit a la universitat un 5% menys d'estudiants que han acabat el batxillerat, en relació al curs passat. A més a més, la penalització per repetició, sobretot en 3a i 4a matrícula, consolida una política universitària on la permanència de l'estudiant depèn, en bona mesura, de motius econòmics i no pas només dels acadèmics.

Des de l'AEP ens mostrem completament en contra d'aquesta proposta elaborada sobre falsos criteris de progressivitat. El model no grava realment a rendes elevades com es pretén mostrar. El llindar màxim està lluny de representar a les rendes més altes del nostre país. Un cop més és un model que, donada la manca d'una ficalitat justa, sanciona la classe treballadora, ja que, com demostren les dades de la recaptació de l'IRPF del 2008, les rendes anuals promig dels assalariats eren de 19.288 €, mentre que les rendes anuals promig declarades per empresaris i professionals eren de només 9.205 €. El que realment pretén aquesta proposta, tal i com en Castellà ha reconegut, és distribuir una pujada de preus generalitzada per augmentar el finançament privat de les universitats públiques (en 90 milions d'Euros) i fer-ho a costa de la majoria social i no dels veritables culpables de la crisi financera.

Segons la informació disponible, un 60% dels estudiants situats en els primers nivells de renda podran gaudir d'una beca que cobriria entre un 50% i un 10% del preu de la matrícula, també en funció de la renda. En tot cas, sembla una proposta completament insuficient per compensar aquesta pujada de taxes. De fet, dels 90 milions d'Euros que esperen recaptar només 20 s'utilitzaran en aquesta iniciativa.

En el mateix sentit d'elititzar l'accés als màsters públics es contempla una pujada bàrbara que situarà el preu d'aquests estudis en més de 2500€ el curs per màsters conduents a professions regulades (una minoria) i pràcticament 4.000€ per la resta de màsters, a més a més, sense cap tipus de criteri de renda com en el cas del preu dels graus. S'estableix un nou sistema de pagament fraccionat amb un tipus d'interès del 6,50% pel cas dels graus i del 7,50% pel cas dels màsters incorporant i normalitzant l'endeutament estudiantil.

Davant d'una de les agressions més dures al sistema universitari públic, en aquest cas contra l'estudiantat però que va de la mà de moltes altres que afecten a PAS i PDI, AEP crida a l'organització en les assemblees de facultat, a la formació en propostes alternatives per un model d'universitat realment públic i en una societat diferent i a la mobilització continua i combativa.

El president del Congrés prendrà mesures contra Andrea Fabra

El president del Congrés dels Diputats, Jesús Posada, ha assegurat avui que "com més aviat" prendrà "una decisió" respecte al exabrupte amb què la diputada Andrea Fabra es va referit als aturats després que Rajoy anunciés dimecres passat a la Cambra la tisorada en les prestacions per desocupació.

No obstant això, Posada ha assegurat que no va escoltar el "Que es fotin!" que la parlamentària va dedicar a les persones que veuran retallades les seves prestacions després de les últimes mesures del Govern. "No vaig sentir res, si n'hi ha escoltat li hauria ordenat retirar-lo. El que sé és pel que ha anat apareixent en les xarxes", ha assegurat als passadissos del Congrés després de la reunió de la Mesa, una trobada en què també es ha parlat de les cartes que diversos portaveus li han enviat sol · licitant que prengui mesures contra la diputada.

En aquest sentit ha confirmat que ha rebut la carta enviada pel grup socialista sobre aquest assumpte, en què el principal partit de l'oposició demanava al president del Congrés que la suspengués com a diputada.

Encara no es coneix quin tipus de "decisió" podria prendre Posada a això. Preguntat per això, s'ha limitat a dir que serà una determinació que prendrà "com més aviat". Fonts parlamentàries, encara que assenyalen que l'última paraula serà del president, asseguren que aquesta decisió "no serà positiva" per la diputada del PP. En aquest sentit, recorden que no hi ha precedents de parlamentaris contra els que s'hagin pres mesures per les seves actituds poc respectuoses una vegada conclòs en Ple.

Fonts de la Mesa asseguren també desconèixer a quin tipus de reprovació pot ser sotmesa Fabra perquè el reglament, elaborat fa més de trenta anys, no recull la possibilitat que tinguin lloc incidents de què es tingui constància un cop acabada la sessió. De fet, l'exabrupte de Fabra, recollit per les càmeres de televisió, no apareix tan sols en el diari de sessions de la Cambra.

Al maig de 2006, el llavors president del Congrés Manuel Marín (PSOE), sí va expulsar de l'hemicicle el diputat conservador Vicente Martínez Pujalte després de tres crides a l'ordre.

Nuet: “El govern del PP no té legitimitat per aprovar aquestes mesures”

El coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés insisteix en demanar la convocatòria d’un referèndum sobre les noves retallades anunciades per Rajoy en el darrer ple. La Comissió Nacional d’EUiA aprovarà aquesta tarda una resolució al respecte.

El coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Joan Josep Nuet, ha avançat avui en roda de premsa que la Comissió Nacional de la formació aprovarà aquesta mateixa tarda, en una reunió extraordinària, una resolució sobre el pla de retallades presentat pel president Rajoy la passada setmana al Congrés. Nuet ha explicat que la resolució condemna i rebutja de manera contundent unes mesures que “castiguen als de sempre, la gent treballadora i les capes populars”, i ha insistit que “fiquen el dit a la mateixa nafra”, perquè les mesures que ha anat aplicant el PP des de que governa han estat molt dures i aquestes últimes les superen amb escreix.

El dirigent d’EUiA ha demanat la celebració d’un referèndum sobre “unes mesures que no eren al programa electoral del PP” i ha denunciat que el partit governant “va mentir” a la ciutadania. Nuet ha afegit que aquestes mesures “estan compreses en el memoràndum al que ens obliga la Unió Europea pel rescat” i per tant “són il·legals” en haver estat aprovades per “una burocràcia europea no elegida democràticament”.

Així, Nuet ha sentenciat que el govern del PP “no té legitimitat per aprovar aquestes mesures” i ha reiterat que cal un referèndum “o la dimissió del president Rajoy i tots els seus ministres per irresponsables”.

D’altra banda, Nuet ha reclamat “el que el moviment 15-M demana des de fa temps”: una auditoria ciutadana sobre el deute “per saber per què s’ha contret”. En aquest punt, el dirigent d’EUiA i diputat al Congrés ha carregat contra “els ajuts directes a un sistema financer que va especular amb els actius que tenia i amb els que no tenia”. I en conseqüència, ha apostat també per una auditoria financera “per veure quina part del deure renunciem a pagar i per transparència, per conèixer la veritat”.

Nuet ha defensat la creació d’una ‘Comissió de la Veritat’ en el Congrés dels Diputats - en la línia de la comissió d’investigació de caixes aprovada en el Parlament català-, amb l’objectiu d’esbrinar les responsabilitats polítiques i financeres que ens han portat al rescat, que “han condemnat els mateixos pressupostos generals de l’estat i han fet que siguin els ciutadans qui l’acabin pagant”.La resolució de la Comissió Nacional d’EUiA acaba cridant a la mobilització i dóna suport a les manifestacions convocades fins ara pels empleats públics, el 15-M i els sindicats “per expressar la queixa i la indignació de les persones que no han generat la crisi i no estan disposades a pagar-la”. En concret, Nuet ha emplaçat la ciutadania a sumar-se a les manifestacions convocades pels sindicats aquest dijous, 19 de juliol, arreu de l’estat. El coordinador general d’EUiA ha augurat “una ‘tardor calenta’ amb grans mobilitzacions el setembre i l’octubre”.

“Considerem el pacte fiscal sobretot un pacte social amb la ciutadania, que no accepta les retallades”

Preguntat pels periodistes sobre la segona cimera de partits catalans sobre el pacte fiscal, celebrada la passada setmana, el dirigent d’EUiA ha recordat que la formació considera el pacte fiscal “sobretot un pacte social amb la ciutadania, que no accepta les retallades”, que permetrà obtenir un millor finançament “per invertir en l’estat social, és a dir, en millorar l’educació, la salut, els serveis socials...”, ha dit Nuet. “No pot ser que CiU amb la mà esquerra defensi el pacte fiscal i amb la mà dreta prepari el quart paquet de retallades”, ha advertit el dirigent d’EUiA, qui ha exigit al president Mas “que insereixi de manera clara i nítida la component social en la proposta de pacte fiscal, llavors ens trobaran en l’acord”. En el cas de què no sigui així, “no ens sentirem representats en l’acord”, ha conclòs Nuet.

El #19J #NOcallem: CCOO, UGT i USOC convoquen la ciutadania a elevar les protestes

CCOO, UGT i USOC sortiran al carrer el proper dijous 19 de juliol de 2012, a tot l'Estat. Els sindicats volen convocar la ciutadania a protestar per denunciar les dures mesures anunciades l'11 de juliol passat pel president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, unes mesures que perjudiquen especialment els aturats, els empleats públics, els pensionistes, i que generen més atur i recessió econòmica.

Diferents col·lectius s’uneixen contra els atacs al nostre sistema públic de salut

Neix la Plataforma “Pel Dret a la Salut‟ per lluitar contra totes les ofensives que està patint el Sistema Nacional de Salut i el seu caràcter universal, públic i equitatiu, a nivell estatal i català. El seu manifest se centra en la lluita contra el Reial Decret Llei del 20 d’abril del 2012, que el Govern de l‟Estat va aprovar sense cap debat al Parlament. Un Reial Decret Llei que pretén acabar amb la universalitat del Sistema Nacional de Salut (SNS).

El títol “per garantir la sostenibilitat del SNS i millorar la qualitat i la seguretat de les prestacions” anuncia tot el contrari del seu contingut. A la pràctica, aquest Decret refusa un SNS basat en el dret a l‟atenció sanitària universal, equitativa i de qualitat, per a totes les persones, a favor de la promoció d‟un sistema de salut que estimula a privatització de l’atenció a la salut i afavoreix l’augment de les desigualtats socials, segons l’estatus migratori, l’edat, la classe social, el lloc de residència o el gènere de les persones.

Les mesures del Reial Decret de 2012 amb major impacte sobre l‟actual SNS i la salut de les persones són:

1.- Suprimeix el dret a la salut com a dret universal i individual de les persones. Vincula el dret a l‟atenció sanitària a l‟assegurament de la persona (cotització social), en contraposició amb els estaments de La Constitució espanyola de 1978 i la Llei General de Sanitat de 1986, que vinculen el dret al fet de residir a qualsevol territori de l‟estat espanyol.

Exclou el dret a l‟atenció sanitària integral a les persones immigrades indocumentades, els joves majors de 26 anys que no han entrat en el sistema de la Seguretat Social (SS), les persones que treballen en l‟economia informal o han treballat en paísos sense acords de SS, o les dones que s‟han dedicat a les tasques domèstiques sense remuneració al llarg de la vida.

2.- Elimina l’equitat en les prestacions sanitàries i en l’accés als serveis i tractaments de salut. Pretén fragmentar l’assistència sanitària segons tres tipus diferents de prestacions: “bàsiques comunes”, “complementàries” (mitjançant copagaments) i “suplementàries” (diferents segons la comunitat autònoma).

Introdueix barreres econòmiques en l’accés als tractaments de salut: imposa el repagament per medicaments als pensionistes, incrementa el repagament per part dels treballadors actius i introdueix el pagament dels trasllats no urgents en ambulància, de l‟alimentació artificial, entre d‟altres. Pretén eliminar el dret de les dones a l’avortament, conquerit després de molts anys de lluita.

Així, l‟atenció sanitària rebuda dependrà de la capacitat per pagar i, per tant, deixarà de ser igual per a totes les persones. És a dir, s‟incrementaran les diferències injustes en l‟accés a la sanitat i, per tant, les desigualtats en salut entre les persones amb o sense malalties o en situacions socials i econòmiques més o menys desfavorides.

3.- Acaba amb el caràcter solidari i redistributiu del SNS. Des de la promulgació de la Llei de Sanitat de 1986, l‟atenció sanitària no es finança amb les quotes de la SS, sinó amb impostos com l’IVA, l‟IRPF i altres taxes que paga tota la població. Els co-repagaments previstos en el Decret posen les bases per acabar amb el caràcter redistributiu i cohesionador social del SNS.

4.- Redueix l’eficiència de les mesures preventives i de control de la salut pública promogudes pel SNS. La privació del dret a la salut sobre determinats col·lectius de la societat i la promoció d‟un model d‟atenció no orientat cap a l‟atenció primària tindrà un impacte sobre el conjunt de la societat: col·lapsarà els serveis d’urgències, obstaculitzarà la prevenció de determinades malalties, farà minvar la qualitat global del sistema de salut i perjudicarà greument els professionals de salut en l‟efectivitat de la seva funció.

5.- No contribueix a la sostenibilitat del SNS. Deteriora la qualitat de la salut de les persones i la sanitat pública, promou el recurs de les famílies a la sanitat privada i n‟augmenta l‟endeutament. A més, ben al contrari de produir estalvis, és previsible que motivi més ineficiències: els sistemes de salut universals són reconegudament més eficients que els basats en l‟assegurament. Les entitats privades proveïdores de serveis sanitaris són més cares que les públiques i els sistemes que atorguen més pes als hospitals que a l‟atenció primària són més cars, menys arrelats a la comunitat i més deshumanitzats.

Les mesures previstes en el Decret constitueixen una vulneració flagrant i inacceptable de l’ordenament jurídic bàsic espanyol i atempten contra el dret a l‟atenció a la salut. A més, deterioren les condicions de vida i de treball dels i les professionals de la salut i els plantegen greus conflictes ètics relatius a l‟exclusió de certs col·lectius de l‟atenció sanitària.

6.- No afronta les actuals ineficiències del sistema de salut. No preveu mesures destinades a corregir ineficiències, ni desigualtats en l‟accés als serveis sanitaris i en la qualitat de l‟assistència. No limita la despesa en medicaments i altres tecnologies que sovint poden ser substituïts per alternatives de menys cost. Manté el poder i la influència dels valors de mercat (per exemple, de la indústria farmacèutica) en l‟atenció sanitària i no aborda la problemàtica dels conflictes d‟interessos de polítics, gestors i professionals, en relació a la indústria farmacèutica i de tecnologia mèdica i altres interessos de mercat.

7.- Potencia el deteriorament del Sistema de Salut a Catalunya. L‟impacte de les mesures adoptades a través d‟aquest Decret sobre el SNS i la salut de les persones es potencien amb les ja aprovades per l‟actual Govern de la Generalitat de Catalunya: la disminució de la despesa pública en salut, i el conseqüent tancament de llits, centres i serveis de salut; l‟increment de la subcontractació de gestió privada o la recent introducció del co-repagament de l‟euro per medicament.

Aquesta darrera mesura interacciona directament amb els efectes del Decret sobre l‟equitat i accés als tractaments (punt 2), atès que augmenta el preu que una persona resident a Catalunya haurà de pagar de més per a poder accedir als medicaments indicats pels professionals de salut, essent de nou les persones de menor nivell d‟ingressos i els malalts crònics els col·lectius més vulnerables. Es tracta, per tant, d‟una taxa injusta sobre l‟estat de salut de les persones. Els serveis i tractaments per la vida i la salut de les persones no es poden imposar amb taxes i més, quan aquestes taxes no justifiquen el gravatge per cap servei, o bé aquest servei no està explícitament identificat i quantificat. I encara menys quan hi ha una doble imposició, s‟està vulnerant la Llei general tributària, la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat i la LOFCA i manca un reglament específic per aplicar-la, convertint els farmacèutics en recaptadors, enlloc de l‟administració pública.

Fem una crida a la població, els agents socials, els moviments de base i els representants polítics a rebutjar i a combatre activament el cop d’estat espanyol i català als nostres drets.

Cal que ens mobilitzem de forma organitzada i recolzem les actuals iniciatives ciutadanes en DEFENSA del Dret a la Salut i del caràcter universal, equitatiu i públic del SNS i en CONTRA de la privatització, de les retallades en la despesa pública en salut; de la limitació d’accés a les prestacions, serveis i tractament de salut segons l’estatus migratori, els ingressos econòmics, el gènere, la classe social o l’estat de salut; i dels co-repagaments estatals i catalans, promoguts pels actuals governs espanyol i català, per tal de dificultar la seva posada en pràctica i exigir la seva retirada.


Entre els col·lectius signants hi figuren:

GTDSP: Grup de treball de defensa de la sanitat públic. AcampadaBCN/15M
ACDSP: Associació catalana en denfensa de la sanitat pública
FAVB / CONFAVC: Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona. Confederació de Associacions Veïnals de Catalunya.
PARS: Plataforma d’afectades pels recotes en sanitat
Comissió de salut d’Assemblea Vila de Gràcia
Comissió de sanitat d’Assemblea Poblenou
Col·lectiu Llibertari Antiracista de Barcelona
Associació Papers i drets per a tothom
Dempeus
GREDS: Grup de recerca en desigualtats en salut, Universitat Pompeu Fabra
CATAC / CTS: Candidatura Autònoma de Treballadors i Treballadores de l’administració de Catalunya
CGT: Confederació General del Treball

Al parlament la llei feixista del PP que arracona el català


Ha arrencat avui a les Balears la jornada més transcendental pel català, dels darrers anys. I ho fa entre crits i protestes davant el Parlament, on està previst que els diputats aprovin poc abans del migdia d'avui la Llei de Funció Pública. Prop de dos centenars de persones han començat a concentrar-se davant la seu parlamentària, a partir de les 10.00 hores, molts d'ells amb el siurell a la mà. Cal destacar que bona part dels manifestants han aplaudit l'arribada del diputat Antoni Pastor al Parlament.

Barrera policial

Una desena d'agents de la Policia Nacional, però, s'han desplegat tot d'una que els manifestants han començat a escridassar la reforma que impulsa el PP; tot formant una barrera que ha impedit que els ciutadans s'acostassin a menys de 100 metres de les portes del Parlament.

El motiu al·legat, segons la Policia, és que no està permès cap protesta quan els diputats deliberen sobre una llei.

Els manifestants, però, han continuat la seva renouera protesta. "A Mallorca, en català" i "Bauzá dimissió" han estat els càntics més corejats, així com un fort "Fora les forces d'ocupació" quan els agents de la Policia Nacional s'han desplegat.

Els policies han arribat a posar-se els cascs i formar en posició de càrrega policial, tot i que finalment els incidents no han arribat a més. En aquell moment, Tomeu Martí, coordinador de l'OCB, s'afanyava a rebaixar la tensió a les totes .

La protesta, que es reprendrà a les 13.00 hores (quan els diputats estaran votant la llei), ha comptat amb la presència d'un ample ventall de dirigents polítics. Hi era l'històric Pere Sampol (PSM); el regidor d'aquest partit a Palma, Antoni Noguera; el portaveu d'Esquerra a Mallorca, Joan Lladó i el diputat al Congrés espanyol Joan Tardà; el coordinador d'Iniciativa Verds David Abril; l'antiga directora general de Política Lingüística, Margalida Tous; i el portaveu d'Entesa, Biel Huguet, entre d'altres.

També hi havia sindicalistes com Pep Juárez (CGT) i Sebastià Serra (STEI-i), l'escriptora Pilar Arnau i els activistes de l'OCB Macià Blázquez i Jaume Vicenç; així com una farcida representació dels joves d'Arran (abans Maulets).

Altres crits que s'han pogut sentir han estat proferits contra la manipulació informativa a l'emissora autonòmica IB3, així com pancartes en contra del president del Parlament, Pere Rotger, per la seva complicitat amb la llei que rebaixa el català.

El Parlament Europeu demana a Bauzá que retiri la modificació de la funció pública


El Parlament Europeu ha demanat per carta (pdf) al president Bauzá que 'rectifiqui i retiri' la modificació de la llei de la funció pública. El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament (STEI-i) i l'Assemblea de Mestres i Professors en Català van reunir-se fa un mes amb representants de l’Intergrup de Minories de l’Eurocambra de l'eurocambra a Estrasburg per demanar empara.

A la carta es demana a Bauzá que rectifiqui d'acord amb el mandat que té el president balear a l'estatut d'autonomia de vetllar i treballar perquè la llengua catalana, pròpia de les Illes, aconsegueixi 'la plena igualtat jurídica i social amb el castellà, en tots els àmbits d'ús de l'idioma'. També se li demana que 'torni al consens al que havien arribat tots els governs anteriors d'ideologies i sensibilitats polítiques diferents' i que 'rectifiqui'.

'Ens adreçam a vos per demanar-vos que rectifiqueu la vostra política lingüística i que retireu el projecte de modificació de la llei de funció pública, que modifica també la llei de normalització lingüística, així com la normativa de discriminació del català a l'escola', concreta la carta de l’Intergrup de Minories.

'Cal tornar al consens que s'ha mantingut durant més de 26 anys en matèria lingüística', indica l'Eurocambra, que també demana que es treballi per a la 'cohesió social' i 'per garantir la igualtat de drets de tota la ciutadania'.

'L'Intergrup de Minories Tradicionals, Comunitats Nacionals i Llengües, del Parlament Europeu ha tengut coneixement de la vulneracio dels drets de la comunitat linguistica catalana a les llles Balears, després de la compareixença de les representants de l'STEl Intersindical i de l'Assemblea de Mestres i Professors en català de les llles Balears', diu la carta.

Pel sindicat STEI, aquest gest 'respon a la voluntat explícita del Parlament Europeu de donar suport a la llengua i la cultura catalana'. I ha explicat que el president de la cambra, Martin Schulz, 'és un gran admirador de la cultura catalana'. 'Passi el que passi a la votació de d'avui, 'tot està en les mans del govern', diu el sindicat, que es reserva el recurs de no acatar la llei.

EUA: tres adolescents maten un immigrant mexicà i pugen el vídeo a Facebook

Tres adolescents van ser detinguts als EUA i acusats d'haver matat a cops un immigrant mexicà. Un vídeo que van publicar a Facebook amb imatges de la pallissa els incrimina. A principis de la setmana passada, en un parc al nord de Chicago va ser trobat inconscient i banyat en sang Delfino Mora, un immigrant de Michoacán que tenia 12 fills.

L'home de 62 anys va ser portat a l'hospital, però els metges no van poder fer res per salvar-lo i va morir a causa dels forts cops al cap. Durant la investigació, la Policia local va trobar un vídeo que circulava a Facebook, on es mostraven la violenta pallissa i el moment en què Mora rebia un cop de puny a la barbeta.

L'enregistrament va ser suposadament fet pels atacants i la policia es va llançar a la recerca dels mateixos. Així, van trobar que va ser Malik Jones, de 16 anys, l'adolescent que va gravar l'agressió i posteriorment la va pujar a la seva pàgina a Facebook. Jones podria ser l'agressor principal i està detingut sense dret a fiança acusat d'homicidi en primer grau. Els altres detinguts, Nicolás Ayala, de 17 anys, i Anthony Malcom, de 18, estan acusats també d'homicidi en primer grau i robatori.

Díaz-Ferrán intenta evadir en un compte de Suïssa 4.900.000 euros

L'expresident de la CEOE, patronal espanyola, i fundador de viatge Marsans, Gerardo Díaz Ferrán, que acumula diverses causes davant la Justícia i està acusat d'un presumpte delicte de fallida fraudulenta i apropiació indeguda, ha desviat a Suïssa 4,9 milions d'euros. Segons un informe de la brigada de blanqueig de la Policia Nacional a què ha tingut accés la cadena Ser, el que va ser màxim dirigent de la patronal espanyola entre 2007 i 2009, ha "desviat des d'una empresa irlandesa del Grup Marsans" els fons, que estarien en un compte en aquest país a nom de l'empresari valencià Ángel Cabo, que estaria actuant de testaferro de Díaz Ferrán.

Díaz Ferrán ha estat declarat en fallida personal en no poder fer front als embargaments per 417 milions que li reclamen els diferents creditors de Marsans, però en realitat estaria en els últims mesos intentant vendre el seu patrimoni. De fet, el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, va impedir recentment la venda d'un iot de luxe de 27 metres d'eslora a una empresa de les Illes Verges.

Díaz Ferrán va lliurar l'embarcació, al costat de Marsans, a Possibilitum Bussiness, una de les societats del fons voltor d'Ángel de Cabo -el mateix que es va quedar amb Nova Rumasa per a liquidar-la-, que poc després va declarar la suspensió de pagaments de l'agència de viatges, deixant sense bitllets als clients i sense cobrar als proveïdors. El mateix empresari, ara, seria el titular del compte localitzada a Suïssa.

Segons els investigadors, de Cap hauria arribat a un acord amb Díaz-Ferrán per ocultar el seu patrimoni als creditors a canvi d'una suma important. L'Audiència Nacional ja investiga a banda i en diversos processos per alçament de béns, blanqueig de capitals, insolvència punible o estafa entre altres delictes. El jutge Pablo Ruz ha ordenat l'embargament dels diners trobat a Suïssa. La Fiscalia de Ginebra, per la seva banda, ha pres la decisió cautelar de bloquejar el compte.

La Policia Nacional es suma a les protestes en un acte amb el ministre

Agents de Policia Nacional s'han sumat avui amb sorolloses vuvuzeles a l'onada de protestes que estan protagonitzant els funcionaris contra les retallades anunciades pel PP en les seves condicions laborals i sous.

Un centenar d'agents, convocats pels sindicats Confederació Espanyola de Policia i Unió General de Policies, s'han concentrat durant una hora i mitja a les portes del complex policial de Canillas a Madrid, on se celebrava un acte de presentació de nous agents per a la capital, presidit pel ministre de l'Interior de l'Opus Dei, Jorge Fernández Díaz, i el director general de la Policia, Ignacio Cosidó.

No anaven d'uniforme, cosa que suposaria una falta contra el reglament, sinó que portaven samarretes dels sindicats i gorres blaves. Enfront d'ells, una dotzena de companys de la Policia Nacional i alguns agents municipals els han impedit el pas a la comissaria.

La concentració havia estat comunicada a Delegació del Govern i autoritzada i els manifestants, han cridat "fora, fora" a l'arribada de Cosidó i d'altres autoritats com l'alcaldessa de la capital, Ana Botella, i la consellera de Presidència i Justícia de la Comunitat de Madrid, Regina Planiol, que han estat rebuts amb xiulades i clàxons. Entre ells es trobaven Emilio i Jorgue, que han preferit no afegir els seus cognoms, dos agents de València destinats a Madrid, preocupats per com els afectaran les retallades i la minva en els dies lliures de cara a sostenir i a visitar les seves famílies.

El portaveu de la Confederació Espanyola de Policia, Lorenzo Nebreda, ha indicat que la concentració pretén fer veure el director "el malestar per les retallades en les retribucions i en els drets socials en un col·lectiu ja maltractat de per si, el que posa en risc la seguretat dels ciutadans". Per la seva banda, el portaveu de la Unió, Serafín Giraldo, ha recalcat que al treballador se li estan "retallant drets en benefici dels privilegis dels polítics" i ha criticat "com les autoritats venien en cotxe oficial i recolzats per guardaespatlles".

Amb aquesta concentració, la Policia Nacional inicia el seu calendari de protestes. El SUP explica en una nota que els agents se sumaran a totes les mobilitzacions que es convoquin i posaran també en marxa les seves pròpies iniciatives.

Al migdia, els funcionaris de l'Administració General de l'Estat estan cridats un dia més-la convocatòria és per a tota la setmana-a reunir a les portes de cada departament ministerial i centres de treball. A més, els empleats públics tornaran a concentrar-se, aquest cop davant del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. La concentració, convocada pels sindicats CSI-F, UGT i CCOO, tindrà lloc a partir de les set de la tarda davant la seu del Ministeri al carrer Alcalá.

Registren als Mossos per la sospita que li oculten proves

El jutge que investiga una unitat dels Mossos d'Esquadra acusada d'encobrir a un narcotraficant ha abandonat ja, després de cinc hores de registre, el complex central de la policia catalana a Sabadell. Fins allà es va desplaçar aquest matí, acompanyat d'agents de la Policia Nacional, per fer-se amb els originals de les escoltes telefòniques que sospita se li van ocultar. El jutge Aguirre (amb vestit blanc) conversa amb dos col·laboradors a la porta d'entrada del complex central dels Mossos d'Esquadra a Sabadell (Barcelona).

Segons han informat fonts pròximes al cas, el titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, ​​Joaquín Aguirre, ha entrat cap a les 11.00 hores al complex Egara de Sabadell, que acull entre d'altres l'Àrea Central de Mitjans Tècnics dels Mossos, acompanyat de la secretària judicial i d'agents de la Divisió Econòmica i Tècnica (SITEL) del Cos Nacional de Policia.

Cinc hores després de la irrupció a l'edifici, el magistrat ha sortit amb un disc dur en el qual ha gravat les converses telefòniques intervingudes a diversos narcos als que investigava, davant la sospita que la unitat que realitzava les escoltes li va lliurar còpies alterades.

Encara que Aguirre va sortir -al voltant de les 16:00 hores- per la porta del darrere del complex policial i no va atendre als periodistes, sí ha detallat en una providència que la seva actuació d'avui es deu a la seva necessitat de "procedir a la confrontació i comparació" dels enregistraments recollides avui amb les dels DVD que li van lliurar els Mossos d'Esquadra, ja que les còpies que va rebre tenien "forts ratllades, perfectament advertibles a primera vista".

A més, el magistrat sospita que els agents catalans van ometre informació: 708 fitxers d'àudio, 711 arxius de transcripció i 1.490 fitxers de sms (missatges de mòbil).

Aquesta insòlita intervenció a la seu policial s'emmarca dins del "cas Macedònia", en què estan imputats el subinspector Antoni Salleras i cinc dels seus subordinats a la Unitat Adscrita dels Mossos d'Esquadra -als quals qui acusa de protegir a supòsits narcos- i a agents de la policia catalana als que havia ordenat investigar per tràfic de drogues.

Diego Escusol: "Que se joda Andrea Fabra"


La cançó de Diego Escusol sobre els polítics i en particular Andrea Fabra i el seu ja cèlebre "Que se jodan!" s'estén pel Youtube i recull la indignació de la classe treballadora de tot l'estat i de totes les persones que pateixen en les seves carns els efectes de les retallades.

CCOO de Catalunya alerta que les mesures del Govern posen moltes persones al límit de la pobresa i allunyen la recuperació econòmica

CCOO denuncia les mesures del govern i alerta sobre els efectes que tindran sobre la inflació. Aquesta es veurà afectada per l'augment de l'IVA i l'increment de tarifes elèctriques i presumiblement, es dispararà encara més.

L'Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de juny a l'Estat es manté en un 1,9% de taxa interanual, a causa novament de la baixada del preu dels carburants, el que indica l'efecte que té en la inflació la dependència energètica del petroli.

La inflació subjacent, és a dir, l'estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, s'incrementa 2 dècimes fins al 1,3%. Aquest indicador reflecteix el preu dels aliments i serveis bàsics i suposa un augment que perjudica especialment les persones que tenen sous, pensions i rendes baixes.

A Catalunya, l'indicador de l'IPC és del 2,2%. De nou el manteniment del diferencial amb la inflació estatal perjudica les persones amb menys recursos per fer front a les seves necessitats bàsiques i afecta negativament la competitivitat de les empreses.

La inflació de la zona euro continua en un 2,4% per l'efecte de la situació econòmica de la zona euro. Aquest diferencial amb l'IPC espanyol no és negatiu per a les empreses exportadores.

El manteniment de la inflació en un context de recessió econòmica perjudica especialment les persones que tenen més dificultats econòmiques (aturats, pensionistes i treballadors amb salaris baixos). En aquest sentit, la pujada de l'IVA i l'increment de tarifes elèctriques posen al límit la situació de moltes persones, empobreixen una part de la població i són inútils per incrementar la competitivitat del país.

En aquest escenari, CCOO de Catalunya:
• Denuncia les mesures del Govern del PP d'augmentar l'IVA i retallar prestacions perquè comportaran més pobresa i desigualtat i ens allunyen de la recuperació de l'economia.
• Rebutja l'augment de tarifes elèctriques que novament recau sobre la ciutadania i considera que cal resoldre la dependència energètica del petroli per l'efecte que té en els preus i en la competitivitat de les empreses.
• Reclama al Govern una política de regulació i control de preus, sobretot dels que afecten els serveis bàsics, per garantir que la inflació no afecti en negatiu a la recuperació de l'economia i continuï perjudicant les persones amb menys recursos.
• Rebutja la política de retallades, privatitzacions i copagament dels governs del PP i CiU perquè posa en perill la reactivació de l'economia, i posa més dificultats a les persones que estan patint la crisi, en especial les que tenen rendes baixes.


"Espanya s'enfonsa en les protestes"


La contundent contestació popular a les mesures decretades pel desgovern de l'extrema dreta espanyola en el poder donen la volta al món. Tots els mitjans internacionals es fan ressò de les mobilitzacions espontànies de funcionaris que des de fa dies protesten davant de les seus dels principals partits de l'Estat. Les mobilitzacions, comenten els mitjans, s'estenen per les principals ciutats, Madrid, Barcelona, València, i conflueixen amb les mobilitzacions dels miners a Astúries, les mobilitzacions contra les retallades, arreu de l'Estat però principalment a Catalunya, les mobilitzacions contra els fraus bancaris i els focus supervivents del moviment 15M.

Bombers i policies vestits de civil, a més de funcionaris d'altres sectors públics van tractar de marxar al Parlament d'Espanya aquest dilluns per protestar contra les mesures d'austeritat, però van ser bloquejats pels grups antiavalots.

La setmana passada les autoritats espanyoles van anunciar, entre altres reformes, una pujada de l'IVA del 18% al 21%, i una nova reforma del sistema de prestacions per desocupació, amb el qual els nous aturats cobraran menys a partir del sisè mes, entre un 50% i 60% de la base. Aquestes mesures van provocar noves protestes per tot el país.

Després de l'anunci de les severes mesures, el poble espanyol es va congregar en massives accions de protesta exigint posar fi a les accions que violen els drets de la ciutadania. En els xocs amb la policia antiavalots desenes de manifestants van resultar ferits.

El jutge del cas "Macedònia" i agents de la Policía Nacional escorcollen la seu dels Mossos

El magistrat del jutjat d'instrucció número 1, Joaquín Aguirre, ha entrat aquest dilluns a la seu central dels Mossos d'Esquadra, acompanyat d'agents de la Policia Nacional a la recerca d'escoltes telefòniques que sospita que li van fer arribar incomplertes. En aquest cas de corrupció policial conegut amb el nom clau de 'Macedònia' hi ha una vintena de policies imputats entre membres dels Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Per la seva banda, l'oficina de premsa de la Generalitat ha informat que el conseller d’Interior, Felip Puig, ha mostrat “plena confiança en la feina i la professionalitat dels mossos”, i espera “que això acabi el més aviat possible i que el jutge pugui fer la seva feina amb la màxima celeritat possible”. Puig ha volgut posar de relleu que “des del punt de vista simbòlic l’entrada de la justícia amb agents de la Policia Nacional a les dependències centrals dels mossos d’esquadra és una imatge xocant i al mateix temps complexa”. “El jutge actua segons el seu criteri i espero i desitjo que aquesta instrucció que fa un any, un any i mig, que està oberta acabi el més aviat possible” ha reiterat. En aquest sentit, Puig ha mostrat en tot moment “la disposició del cos de Mossos d’Esquadra perquè tot quedi clar i no hi hagi cap dubte”.

En relació a aquesta causa, el Setmanari la Directa diu hacer tingut accés a "un informe pericial de l'acusació particular -exercida pel sindicat ultradretà Manos Limpias-, que evidencia deficiències en l'entrega a la justícia del material investigat". L'informe "posa de manifest diferències entre els 27 DVD Master generats pels sistema SILTEC dels Mossos, que va punxar els telèfons a narcotraficants i policies, i els 49 DVD que la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) –a instàncies de la DAI– va aportar als jutjats durant la investigació". Segons aquest informe, a les còpies aportades "dos dels DVD estan danyats, falten 708 fitxers d'aùdio, 711 fitxers corresponents a transcripcions i 1.490 fitxers corresponents a missatges de text SMS". En quatre casos, a més, els fitxers entregats i els fitxers originals no són idèntics. El fiscal del cas Emilio Sánchez Ulled va demanar al jutge que encarregués una perícia duta a terme per pèrits funcionaris públics, per verificar que les diferències són reals, així com per esbrinar si es deuen a “una conducta intencionada, i per tant indiciàriament delictiva, o a alguna errada tècnica". Són precisament alguns comandaments de la DIC els que han estat imputats per obstrucció de la justícia.

El criminal nazi més buscat del món viu a Budapest

El criminal nazi més buscat al món, l'hongarès Laszlo Csizsik Csatary, de 97 anys, condemnat a mort en rebel·lia per l'assassinat de 15.700 jueus durant la II Guerra Mundial, viu tranquil·lament a Budapest, va revelar el diari britànic The Sun, els reporters del qual van localitzar al feixista des del passat any amb ajuda del Centre israelià Wiesenthal.

Amb informació subministrada per Wiesenthal, corresponsals del diari britànic van identificar i van trobar al setembre de 2011 a Csatary a Budapest i de forma immediata van informar a les autoritats hongareses.

"L'operació va ser totalment planificada a Israel". "Es tracta del resultat d'un treball comú amb el diari The Sun", va declarar un representant del Centre Wiesenthal, Efraim Zuroff, que va explicar que el diari va ser contractat per donar més publicitat al cas.

Zuroff, va revelar que la informació del parador de Csatary, per la qual s'ha ofert una recompensa de 25 mil dòlars va ser rebuda 10 mesos enrere i que el setembre de 2011, aquestes dades van ser lliurades a la Fiscalia d'Hongria.

"Aquest cas demostra un cop més una conducta deficient de les autoritats hongareses, que sabien que des de fa 14 anys, que Csatary vivia en pau i tranquil·litat a Hongria. Una cosa irritant", ha recalcat Zuroff.

The Sun, va revelar que un dels seus corresponsals va visitar Csatary, en una casa de dues habitacions a Budapest (a la foto) i que l'ex nazi vestit en samarreta i pantalons curts va ser qui va obrir la porta però que es va negar a parlar dels assassinats de presoners de quan ell era cap de la policia del gueto de Kassa, en l'actualitat ciutat eslovaca de Kosice.

"No, jo no vull discutir sobre això. Jo no vaig fer res, vagi-se'n d'aquí", va respondre Csatary el periodista en idioma anglès. El corresponsal va revelar que passat un temps, l'ex nazi, va sortir a comprar i que tot el procés va ser filmat per un fotoperiodista.

D'acord amb documents en poder del Centre Wiesenthal, Csatary, conegut pel seu sadisme, gaudia quan colpejava a dones amb fuets o quan forçava als presoners a cavar el terra gelat amb les seves pròpies mans a més de participar en altres atrocitats.

Després de la guerra, el tribunal de Txecoslovàquia, va condemnar a mort Csatary però el criminal es va traslladar a Canadà sota un nom fals, per dedicar-se al comerç d'obres d'art.

El 1997, les autoritats canadenques, van descobrir la veritable identitat de l'humil venedor d'art, que va ser privat de la seva ciutadania mentre es preparava la seva extradició. No obstant això, l'hongarès, va fugir abans que els procediments jurídics necessaris concloguessin.

El Centre Wiesenthal, fundat el 1977, amb seu a Los Angeles, es dedica a la recerca de criminals de guerra nazis, a la lluita contra el neonazisme i antisemitisme, a més estudia la història del genocidi de jueus d'Europa.

El Centre està acreditat com a ONG a les Nacions Unides i la UNESCO. En l'actualitat, l'entitat està considerada com una de les majors organitzacions jueves de defensa de drets humans. La seva fama es deu també a la persecució implacable dels criminals de guerra nazis, pròfugs de la justícia després de la guerra.

Abans, la llista dels criminals nazis més buscats segons el Centre Wiesenthal, era un altre hongarès, Sandor Kepiro, que va morir el setembre de 2011 a Budapest.

Otegi: «La independència és ara una necessitat econòmica»

El diari mexicà "La Jornada" va informar en la seva edició d'ahir una entrevista a Arnaldo Otegi, que actualment continua empresonat, realitzada a través d'un qüestionari, en la qual fa un repàs tant de la seva situació personal, com de la política basca i del context mundial.

A Otegi li pregunten si una Euskal Herria independent és factible en les condicions polític-econòmiques que imperen en el món i respon que està «totalment convençut que els bascos serem un estat a Europa. En termes econòmics, la nostra renda per càpita és una de les més altes del continent (34 mil euros), el nostre teixit industrial és sòlid, la nostra geografia envejable, i davant nostre tenim una Espanya que acaba de ser auxiliada parcialment i corre el greu risc de ser rescatada totalment. Espanya, com a Estat, és un projecte fallit en termes polítics i econòmics. La nostra independència és ja també una autèntica necessitat econòmica ».

Sobre la seva situació personal a la presó, assenyala que el seu «dia a dia s'estructura (seguint els consells de Nelson Mandela) entre l'esport, la lectura i l'estudi, amb l'objectiu de seguir formant-me per al dia que recuperi la meva llibertat».

En relació a com veu el món des del seu captiveri, Otegi apunta que el món viu una autèntica crisi de la civilització, en la qual convergeixen al mateix temps una crisi sistèmica del capitalisme (d'acumulació), una energètica (ja sobrepassem el pic en la producció petroliera) i una ecològica (canvi climàtic), que posen en risc el planeta i la nostra espècie. Tot això, a més, porta com a conseqüència lògica un perillosíssim escenari de disputa de l'hegemonia mundial entre una potència en risc de ser decadent (Estats Units) i les potències emergents, com Xina, fonamentalment. En aquest context, la reivindicació d'un ordre mundial diferent és una necessitat evident».

Arnaldo Otegi rebutja que ETA pugui tornar a les armes i critica en l'àmbit polític als presos que han pres sortides individuals, encara que els respecta personalment.

Sobre si es penedeix d'alguna cosa, diu ser «especialment crític» amb declaracions que han pogut afegir dolor a les víctimes i amb «no haver fet més per evitar la ruptura de l'últim procés de diàleg amb el Govern de Zapatero».

Jutges i fiscals consideren les retallades a justícia un atac a la independència i la imparcialitat

Les retallades del Govern en el sector públic i els plans del ministre Ruiz-Gallardón per reduir al mínim el Consell General del Poder Judicial, han aconseguit, per primer cop, que les set associacions de jutges i fiscals de l'Estat Espanyol es posessin d'acord. Critiquen duríssimament "les mesures econòmiques i legislatives" impulsades pel Govern, "el veritable objecte de les quals és el desmantellament del poder judicial, atacant a la independència dels jutges i a la imparcialitat dels fiscals", aprofitant precisament la situació de crisi al país. Amenacen amb mobilitzacions que inclouen expressament una vaga en el sector.

Aprovechando la situación de crisis económica e institucional que atraviesa el país, el Gobierno está impulsando medidas legislativas y económicas cuyo verdadero objeto es el desmantelamiento del Poder Judicial, atacando a la independencia de los Jueces y a la imparcialidad de los Fiscales.

Por ello las Asociaciones de Jueces y Fiscales manifiestan:

1.- Las medidas adoptadas por el Consejo de Ministros y las que anuncia se van a adoptar suponen un ataque a los principios básicos de la función pública, recortando algunos de sus derechos consustanciales, poniendo en duda la profesionalidad de quienes la integran y que con su actuación dotan de un valor añadido a la economía española en su conjunto.

2.- La actual situación de crisis no ha sido generada o agravada por todos aquellos que somos funcionarios de carrera profesionales que hemos accedido a la función pública a través de procesos selectivos en libre concurrencia y que incluso en época de bonanza económica vimos crecer nuestros salarios por debajo del IPC. Por lo tanto, ni hemos visto incrementada nuestra renta en forma proporcional al crecimiento económico reciente ni formamos parte del sector público crecido al margen de la administración por otros procedimientos y que explica el enorme incremento del gasto público general.

3.- La grave crisis económica que padecemos en España no justifica en modo alguno el intolerable insulto y desprestigio que supone la reducción de prestaciones en los casos de incapacidad temporal. Los inaceptables supuestos de abusos de las bajas laborales deben combatirse por los servicios de inspección correspondientes y en ningún caso castigando a unos colectivos que han demostrado su capacidad de servicio sin límite horario y a pesar de las condiciones laborales en las que se trabaja con evidente limitación de medios materiales y personales.

4.- Con la supresión de la paga extra de Navidad los jueces y fiscales han sufrido un recorte muy superior al resto de cuerpos superiores del Estado. Este mayor recorte sólo puede justificarse en el desprecio continuo que hacia nuestras Carreras demuestran quienes nos gobiernan y nos han gobernado.

5. Los Jueces y Fiscales apoyamos las movilizaciones que legalmente se convoquen por plataformas de la Función Pública en defensa de sus intereses profesionales, e invita a los Jueces y Fiscales a facilitar el ejercicio de sus movilizaciones.

Por ello se proponen como medidas:

1.- El Gobierno nos aboca a una situación de conflicto en el colectivo de la Carrera Judicial y Fiscal y por ello acordamos la creación de una comisión conjunta y permanente de los representantes de las Asociaciones Judiciales y Fiscales que canalizarán todas las medidas de protesta que deban adoptarse, paros parciales, concentraciones, limitación de señalamientos, incluida, en su caso, la huelga.

2.- Dicha comisión procederá al estudio de los recursos que procedan contra las medidas adoptadas y su ejecución en cuanto son discriminatorias por la deducción salarial de los Jueces y Fiscales, así como en lo relativo al régimen de coberturas de licencias por incapacidad al no estar definidas nuestras enfermedades profesionales, y en todo caso frente a cualquier otra medida que afecte a nuestro estatuto profesional.

3.- Las Asociaciones judiciales desde la comisión nacional de seguridad y salud procederán a establecer de forma inmediata un sistema de baremación de la carga de trabajo, instando a la misma para que a la mayor brevedad establezca un catálogo de enfermedades profesionales aplicables tanto a la Carrera Judicial y Fiscal.

Las Asociaciones de Fiscales promoverán la creación de una comisión nacional de seguridad y salud integrada en la Fiscalía General del Estado.

4.- Las Asociaciones Judiciales y Fiscales iniciamos la coordinación con otros cuerpos de la Administración Pública para la adopción de medidas de protesta de forma conjunta.

5.- Se plantea como medida inmediata llamar a los Jueces y Fiscales a actuar con prudencia en el desempeño de sus funciones no asumiendo aquellas que excedan de la jornada ordinaria de trabajo.

6.- Exigimos del Ministerio de Justicia que de forma inmediata paralice cualquier reforma de la LOPJ, del Estatuto Fiscal o cualquier otra relativa a nuestro estatuto profesional y que, en lo sucesivo, cualquier proyecto que desarrolle en este sentido debe contar con la participación de las Asociaciones de Jueces y Fiscales en representación de la Carrera Judicial.

7.- Exigimos al Ministro que de forma inmediata reciba conjuntamente a las Asociaciones Judiciales y Fiscales a fin de participarle de primera mano el malestar actual de la Carrera Judicial y Fiscal, tanto por las reformas legales llevadas a cabo como por que su Ministerio tiene anunciado que va a realizar.

8.- Formada la comisión conjunta con representantes de las Asociaciones Judiciales y Fiscales ésta anunciará en septiembre las demás medidas de protesta que seguiremos convocando.

Les FARC-EP confirmen l'enderrocament d'un avió de guerra colombià

La Columna Jacobo Arenas de les Forces Armades Revolucionària de Colòmbia, Exèrcit del Poble (FARC-EP) a través d'un comunicat publicat a la pàgina web del Moviment Bolivarià, va confirmar l'enderrocament de l'avió de guerra colombià «Supertucano» i la recuperació del material de guerra que transportava aquesta unitat.

«L'últim combat, executat el dia ahir a les 15:30 hores, a la zona del Paletón, del municipi de Jambaló, va deixar com a resultat l'enderrocament d'un avió supertucano pel nostre foc antiaeri».

Amb això neguen les informacions del govern que assenyala que l'avió hauria caigut a conseqüència de falles tècniques o humanes.

Les FARC-EP insisteixen en el seu comunicat que el conflicte intern colombià es pot superar de forma civilitzada i pacífica a través de l'establiment d'un diàleg «com a instància inicial per a la superació del conflicte, i no com s'ha sostingut des de l'establishment, i com ho va repetir el president Juan Manuel Santos el dia d'ahir en el seu consell de seguretat en Toribio, Cauca: que la solució per als problemes de la regió i del país és "plom, plom i més plom", quan la immensa majoria demana a crits que vol pau amb justícia social. »

A continuació el Comunicat:

"Unitats de la Columna Jacobo Arenas de les FARC-EP en el marc de l'operació Alfonso Cano: Present i Combatent, des del dia 3 de juliol hem mantingut assetjat l'Exèrcit i la Força Publica que covardament s'escuda en el nucli urbà del municipi de Jambaló, Cauca.

En aquestes accions contra els enemics del nostre poble, hem desenvolupat 32 combats de diferent caràcter en aquests 10 dies. L'últim combat, executat el dia d'ahir a les 15:30 hores, al Paletón, del municipi de Jambaló, va deixar com a resultat l'enderrocament d'un avió supertucano pel nostre foc antiaeri i la mort dels seus dos tripulants, i no com cínicament pretén ser difosa la informació: que va ser una falla tècnica o humana; igualment va ser recuperada per la nostra força part material de guerra de l'avió, entre ella una metralladora punt 50.

Les FARC estem convençudes i afòniques de repetir que els problemes que pateix Colòmbia, i aquesta etapa del desenvolupament de la societat en la seva més elevada expressió de contradiccions, la podem superar civilitzada i pacíficament, a través del diàleg, com a instància inicial per a la superació del conflicte, i no com ho ha sostingut l'establishment, i com ho va repetir el president Juan Manuel Santos el dia d'ahir en el seu consell de seguretat en Toribio, Cauca: que la solució per als problemes de la regió i del país és "plom, plom i més plom ", quan la immensa majoria demana a crits que vol pau amb justícia social.

També informem que en el dia d'avui seran lliurats les restes humanes del tècnic 1 Oscar Raúl Castell Moncaleano a organismes humanitaris, per tant demanem la presència de la Creu Roja internacional en l'àrea dels fets.

Columna Jacobo Arenas de les FARC-EP Muntanyes del Cauca".

Drets humans a Líbia: "Pitjor que amb Gaddafi

"La situació de drets humans a Líbia ara és molt pitjor que en temps del règim de Muammar Gaddafi (1969-2011)", va declarar a l'agència IPS l'activista Nasser al-Hawary.

Hawary, de l'Observatori Libi per als Drets Humans, va presentar a IPS testimonis de famílies els parents de les quals van ser colpejats fins a la mort per les milícies que segueixen controlant àmplies parts d'aquest país del nord d'Àfrica.

"Com a mínim 20 persones van ser colpejades fins a morir estant sota custòdia de les milícies des de la revolució, i això és una estimació conservadora. Probablement, la xifra real sigui molt més gran", va dir Hawary, mostrant les fotos de cossos ensangonats que acompanyaven els testimonis .

Hawary mai va ser simpatitzant de Gaddafi. Per contra, va pertànyer a la branca salafista (integrista) de l'Islam i es va oposar al seu règim, raó per la qual va ser diverses vegades empresonat.

Però molt pitjor va ser la destinació de diversos dels seus amics musulmans. El règim de Gaddafi va perseguir amb fúria al fonamentalisme islàmic.

Finalment, Hawary va aconseguir escapar a Egipte, on va viure fins a la guerra civil de febrer de 2011 que va acabar amb el règim. A partir de llavors, ell i molts altres islamistes van tornar a Líbia.

Però després de l'"alliberament" del país continuen els segrestos, els assassinats i els atacs de venjança contra expartidaris del règim i contra subsaharians negres, als quals molts encara relacionen amb els mercenaris contractats per Gaddafi durant la guerra.

Fa uns quants mesos, Mohammad Dossah, de 28 anys, va ser segrestat en un lloc de control de les milícies a la nord ciutat de Misrata, quan oficiava com xofer per al seu ocupador de la Forrestor Oil Company, a qui traslladava de la ciutat de Ras al Amoud fins a Trípoli.

"No sé si és mort o viu. No hem sentit d'ell des que va desaparèixer en el lloc de control de la milícia, i la policia que ho investiga va admetre que li havia perdut el rastre", va dir a IPS el germà de la víctima, Hussam Dossah, de 25 anys.

La policia en principi va aconseguir seguir-ne el rastre per diverses ciutats fins a l'est del país, però després es va quedar sense pistes. No se n'ha sabut res de Muhammad, i la família no té ni idea de què pot haver-li passat.

"Va poder haver estat segrestat perquè és negre, o perquè els milicians volien l'automòbil que manejava. Nosaltres som libis, però el meu pare és del Txad", va afirmar Hussam.

Aquest és només un dels diversos casos de segrestos, assassinats a l'atzar i robatoris, mentre les milícies segueixen prenent-se la justícia per mà pròpia.

Tot i que el Consell Nacional de Transició (CNT) va prometre jutjar o alliberar les més de 6.000 persones que es troben detingudes, només algunes han recuperat la llibertat, mentre les atrocitats comeses per molts rebels romanen impunes.

Les milícies que controlen els carrers i apliquen la seva pròpia versió de la llei són un problema fins i tot en les grans ciutats on el CNT suposadament va reprendre el control.

És habitual sentir trets a Trípoli a la nit, i de vegades també de dia. "Tots els homes joves porten armes", va dir a IPS l'excombatent rebel Suheil al Lagi.

"Estan acostumats a resoldre les diferències polítiques i les petites picabaralles d'aquesta manera, o usen les seves armes per assaltar a les persones. L'alt atur i les dificultats financeres agreugen la situació", va afegir.

La situació de seguretat a les províncies és encara pitjor que a Trípoli. Les milícies extorsionen les persones que passen pels seus llocs de control, sobretot si aquestes són estrangeres o de raça negra.

Per viatjar des de la frontera amb Egipte fins Trípoli s'han de travessar diversos llocs de vigilància controlats per diverses milícies.

En un lloc de Misrata pel qual va passar aquesta corresponsal d'IPS, un milicià va decidir que els estrangers havien de ser sotmesos a exàmens de sida (síndrome d'immunodeficiència adquirida) com a condició perquè se'ls retornés els seus documents. Finalment van intervenir altres milicians i es va descartar la idea.

En diversos llocs de vigilància de la zona de Tobruk, els milicians van exigir suborns de fins a 30 dòlars a cada un dels immigrants egipcis que passaven per allí.

"Som conscients dels problemes que enfronta el nostre país i estem tractant de resoldre'ls", va dir Hassan Issa, membre del CNT a la ciutat de Ajdabia.

"No és fàcil per a nosaltres controlar tots els grups en aquest moment", ha dit per part Abdel Karim Subeihi, també membre del CNT, en conversa amb IPS.

En tant, l'excombatent Al Lagi va alertar: "Aquesta no és la nova Líbia per la qual lluitem. Si la corrupció i la cobdícia continuen, haurem de tornar a prendre les armes, aquest cop contra el nou govern".


per Por Mel Frykberg

Veneçuela: el PSUV registra 617.720 nous inscrits

En plena campanya electoral, el primer vicepresident del Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV), Diosdado Cabello, va informar aquest dilluns que s'han registrat 617 mil 720 nous inscrits, la majoria d'ells menors de 30 anys d'edat.

Cabello va donar aquesta informació en roda de premsa des de la seu del Psuv a Maripérez, Caracas, on a més va reconèixer la tasca impulsada per la joventut del Psuv que es troba desplegada per tot el país.

Va detallar que les inscripcions al partit seguiran fins al 29 de juliol a les Places Bolívar del país.